Normaali yhteiskunta uudistuu hitaasti, mutta jos on jo hätä kädessä (tai sopiva agenda), niin sitten heitetään koko systeemi kertaheitolla uusiksi. Ongelmahan tässä on, että on hieman vaikea tietää mikä vaikutti mihin, jos kaikki pistetään yhtäkkiä päälaelleen. Tämä voi toki myös olla toiminnan tavoitteena -- alkutila oli jotain, tulos jotain muuta, joku konsultti kuittaa rahat, ja siinä sitä sitten ollaan, uudessa normaalissa.
Vasta tänään aamulla tein huomion että Sipilä on yrittäjä, Berner on yrittäjä, Trump on yrittäjä. Yrittäjien päämäärä on tuottaa tulosta. Tulos tehdään toki "hyvillä" päätöksillä ja kansalaisten (ei yrittäjien) selkänahasta. Eli poistamalla esim vapaapäiviä ja muuten tehostamalla. Tehostaminen taas tarkoittaa sitä että pitää tehdä nopeammin (työ on raskaampaa) ja lyhyemmin lepoajoin (samoin raskaampaa, sekä valvotummin koska silloin voidaan valvoa työn tehokkuutta ja yleensäkin sitä että töitä edes tehdään. Kaikki rahaa ja tärkeitä palveluota tuottamattomat jutut kuuluu lopettaa tai vähintäänkin ulkoistaa, että rahaa säästyy. Tai jos silti rahaa kuluu, niin se raha otetaan uutena maksuna kansalaisten selkänahasta.
Sipilä kertoili telkkarissa että pian voidaan olla ruotsin ja saksan kilpailukyvyssä. Eli vientiyritysten kilpailukyky on niin hyvä (palkat on niin "pienet") että saattaa olla pian ruotsin ja saksan tasolla. Koska suomi on säästänyt (maksaa vähemmän palkkaa työssäkäyville, ei yrittäjille). Palkkaa ei voinut laskea, mutta työaikaa pystyi pidentämään josta syntyy yrittäjälle säästöjä ja palkansaajalle "menoja".
Yrittäjinen (nykyisten päättäjien) agenda voisi olla helppo ymmärtää. Säästää (maksaa vähemmän palkkaa ja tehostaa työtä). Jolloin pörssikurssit kiittävät ja palkan lisäksi saa vielä erittäin suuret tuotot nousevien pörssikurssien ansiosta. Tämän olisi toki pitänyt tajuta jo vaikka viime kesänä eikä vasta nyt, kun pörssikurssit on aivan huippulukemissa. Nyt tositiivisen kehityksen myötä suomen pörssikurssit ovat nousseet 6.80% 30 päivässä. Toki ei koske pelkästään suomea. Tästä eniten kärsivät kaikkein köyhimmät joilla ei ole varaa sijoittaa osakkeisiin. Tai sitten muuten vaan "tyhmät" (vaikka minä) jotka eivät ole "tohtineet" ostaa. Esim outokumpu on noussut vaatimattomat 228% vuodessa. Eli pahin on selätetty ja toisaalta tuleva on epäselvää, koska kukaan ei osaa ennustaa.
Toki kaikki "korjaukset" tuleekin tehdä heti kaikki kerralla. Ei ole aikaa pitkittää päätöksiä. Ihan jo sen takia että esim sdp on seuraavaksi vallassa ja sittenhän kaikki päätökset "perutaan", tai muuten vaan säädetään siellä niin paljon että mitään päätöksiä ei saada yhtään koskaan tehtyä. Kuten kävi esim edellisten päättäjien aikaan ja kaikki päätökset kaatui ja rahaa meni vain todella paljon "hukkaan".
edit:
Niin joo, itsellä ei ole vielä ollut sähköisten palvelujen kanssa mitään ongelmia. Sain tämän vuoden laskut maksuun eilen. Eli ainakin nettipankki toimi. Jopa pankki ahdisti ostamaan osakkeita, olisi kannattanut, nyt sain vain kahvipaketin kun kävin pankissa.
Toki ylikuormitusta tapahtuu joskus, mutta jos on vain hetkellistä, niin ei ainakaan itseäni yhtään haittaa (palvelimien ylikuorma). Tämähän ei johdu muutoksista, vaan "liian huonoista" palvelimista.