1. Live: io-techin viikon tekniikkakatsaus podcast. Keskustellaan viikon kuumimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähestys YouTubessa tänään klo 15-16.

  Poista ilmoitus

Kuivausrummut

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja speedjani, 10.07.2018.

 1. speedjani

  speedjani Tukijäsen

  Viestejä:
  995
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Kuivausrumpuja on monenlaisia, niin kuin on pesukoneitakin. Aikoinaan omistin Mielen kuivurin, joka Mielemäiseen tapaan toimi sataprosenttisen hyvin. Nyt on aika tullut taasen hankkia kuivausrumpu ja kokemuksia kaivattaisi. Taitaa valtaosa olla tänäpäivänä ns. kylmätekniikalla kuivaavia. Vanhemmat olivat vastuksilla ja sähköä meni sekä kuivaus kesti. Kaipaisin kokemuspohjaista tietoa, että onko jotain tiettyä merkkiä/mallia jota kandee välttää, kuin ruttoa ja missä esim hinta/laatusuhde olis kohdallaa yms.tässähän sitä saisi näistäkin härveleistä tietoa lisää.
   
 2. Alatuberkuloosi

  Alatuberkuloosi

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Asiaan varsinaisesti liittymättä, mutta selittäisikö joku aikuinen miksi kuivausrumpu?
  Sellainen könöttää pesukoneen päällä mutta käyttöä sille ei ole ollut aikoihin, kun talossa asuu nykyään yksi ihminen seitsemän sijaan.
   
 3. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Kuivausrummun käytölle löytyy ihan oikeitakin syitä. Käytännöllisiä, turhuuksia kuin myös terveydellisiä.

  a) Kuivausrummussa saa nopeasti pyykin kuivaksi verrattuna roikuttamiseen (esim. sillä välin kun toinen pyykillinen pyörii)
  b) Kaikilla ei ole tilaa/halua/aikaa kuivattaa sisätiloissa (Suomessa ei voi aina luottaa ulkokuivaukseen)
  c) Pyykki tulee pehmeämmäksi monessa tilanteessa, kuten esim. pyyhkeet. Toisaalta, esim. untuvatyyny pysyy parempana kun sen laittaa kuivausrumpuun.
  d) Allergikolle kuivausrumpu suodattaa tehokkaasti pölyä jota lähtee vaatteista irti (sitä lähtee muutenkin, mutta et huomaa sitä yhtä helposti kuin kuivausrummun suodattimesta)

  Itselleni viimeinen ei ole tärkeä, mutta monelle joka on vähän yliherkkä pölylle tuo voi olla erittäin tärkeä ominaisuus. Sitten itse alkuperäiseen kysymykseen, kuivausrumpuja saa edelleen sekä lämpöpumpullisina että "kondensoivina". Lämpöpumpullinen on hellempi vaatteille ja kuluttaa vähemmän energiaa. Sen huono puoli taas on vikaantumisherkkyys (ainakin nykymalleissa), nuo tuntuvat olevan hankalia purkaa ja lauhduttimet eivät varsinaisesti tykkää siitä vaatepölystä. Tuota kautta useat hajoavat nopeasti, siinä missä perinteinen kondensoiva kestää ja pitkään.

  Raha/merkki .. noh, kaikki taitaa olla huonoja ja jollakulla hajonnut heti ja asentajakaan ei tykännyt koneesta X (kuten jokainen keskustelu aina menee). Osta sen mukaan mitä ominaisuuksia tarvitset ja kuinka paljon pyykkiä kerrallaan. Monet merkit on kuitenkin samoilta tehtailta ja kestävyys on loppujen lopuksi tuuria (vaikka osa materiaaleista olisi laadukkaampia niin noi itse kylmätekniikan osat eivät välttämättä ole paremmin suunniteltuja).
   
  Unna, mölyä, speedjani ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 4. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 437
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Perinteisissä kondensoivissa tuo lauhdutin on parhaimmillaan pestävä. Tällön tuo ei ole niin vikaherkkä koska vian voi korjata. T:just katsoin upon kuitista, 10v täynnä ja vieläkin skulaa kuin uusi (tiivisteitä olen vaihtanut ja aktiivisesti putsannut).
   
  speedjani tykkää tästä.
 5. speedjani

  speedjani Tukijäsen

  Viestejä:
  995
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Kuivausrumpu poistaa pölyä ja nukkaa vaatteista todella paljon, niin ja tietty KUIVAA NE. Kesällä kun on muutenkin kosteaa ja hiostavaa, niin miksi lisätä sitä kuivaamalla pyykkitelineellä eikä tarvitse talvellakaan odottaa päivää että vaatteet ovat kuivat
   
 6. speedjani

  speedjani Tukijäsen

  Viestejä:
  995
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Ok. Joo tottahan tuo on varmasti toimintavarmempi. Näyttää vaan loppuvan kaupoista pikkuhiljaa. Verkkokauppa myy enää neljää kondensoivaa kuivuria ja kaikki loput ovat kylmätekniikalla. Energiasyyt?
   
 7. Rozor

  Rozor

  Viestejä:
  1 402
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Meillä aikanaan äitee kyllästyi tuon vesiastian tyhjäykseen, se kun piti joka koneellisella tyhjätä.
  Isi osti mielen käytetyn teollisuuskuivausrummun jossa veden poisto oli letkulla ja ainoa huollettava kohde oli nukkasihti. Tehokaskin tuntui olevan.
  Rumahan toi on, eikä siinä ole lcd - näyttöä.
  Ei välttämättä jokaiselle nykyemännälle sovi, mutta eipä meillä kuivausrumpua olohuoneessa säilytetäkkään.
   
  speedjani ja Eramaankettu tykkäävät tästä.
 8. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 437
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  En tiedä mitkä on syyt, mutta yleisesti minun matematiikallani saa säästää vähän helvetisti sähköä, että tulee halvemmaksi nuo "uudet ja hienot".
  Minä maksoin ~1000e noin kymmenen vuotta sitten. Korjaamiseen tai huoltamiseen on mennyt ~100€.
  Porukat osti muutama vuosi takaperin uuden ja hienon LG:n joka oli "huoltovapaa". Suurperheessä kesti puolitoista vuotta ja takuusta tuli uusi tilalle, sen tarina loppui jo alta vuoden ikäisenä, mutta takuu oli jo ummessa. Se tosin maksoi ~800€ joten kyllähän tuossa on hyvä mahdollisuus, että säästi sähköä ollessaan aina huollossa tai paskana muutenvain.

  Harkitsin itse koko tornin vaihtoa, mutta mielen uusi vastaava setti maksaa melkein 3000€, yhden koneen ihmeet 2400tms. Niitä tosin en ostaisi huollettavuuden takia lainkaan.
   
 9. speedjani

  speedjani Tukijäsen

  Viestejä:
  995
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Juuri näin! Tätä ajoin takaa. Torista olen katsellut noita runpuja ja on käynyt ilmi, että juuri LG:n kohdalla on ollut annetaan ja myydään parilla kympillä rikkinäisiä. LG:n lämpöpumpuissa oli aikoinaan ongelmia, kun kuivaimet hajosivat, eli tuo LG:n kylmätekniikka ei näytä siltä osin parantuvan, mikäli vika on johtunut tietty siitä. Miele on aina Miele sen tiedän, kun olen omistanut. 18v vanhat oli edelliset ja vaikka hintaa on, niin hinta/laatu on paras loppupelissä. Nyt on Bosch pesukoneena ja olen tyytyväinen koneeseen vaikkei se ole vasta kuin 4kk vanha. Bosch taitaa olla semi kelpopeli ja sen rumpuja olen tässä nyt alkanut katselemaan. Kyllähän tuo kondensoiva olis toimintavarmempi, mut niiden määrä näyttää kutistuvan olemattomiin.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 10. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Meillä on ollut nyt Electroluxin EDH97951W kuivausrumpu käytössä 4,5 vuotta, ja ollaan erittäin tyytyväisiä. Tuo malli löytyi vieläpä poistotarjouksesta puoleen hintaan ~500€ toimituskuluineen joten osui silloiseen budjettiin hienosti.

  Koiria kun on, niin koirankarvaa on joka paikassa, mutta suuri osa karvoista päätyy nukkasihtiin kun joka pesun jälkeen käyttää kuivuria. Enää ei pystyisi elämään ilman.

  Muistelen kuinka joskus kuivausrumpujen haukuttiin tuhlaavan energiaa ja kuluttavan vaatteita, mutta ainakin oma kokemus on osoittanut täysin päinvastaista. Se kosteus kun pääsisi kuivurin sijasta joka tapauksessa huoneilmaan, josta se pitäisi edelleen käsitellä pois, ja samoin taas vaatteet tuntuvat kestävän käytössä paljon pidempään kun on hankkinut kuivurin, koska ne eivät ole kovia ja muhkuraisia vaan mukavan pehmeitä.

  Vinkkinä vielä, että Bauhausista yms. vitosella saatavat kumimattoalustat toimittavat aivan hienosti pesutornin asennuskilkkeiden virkaa, meillä on pesukoneena Samsung + kuivurina Electrolux eikä se menoa haittaa.
   
 11. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 431
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä on AEG:n 1,5 v. vanha vehje (lämpöpumppu). Päätyi huoltoon, kun jätti vedet alleen. Poistopumpun vaihtoivat, ei auttanut. Kone korjaamille ja purku&puhdistus. Nyt kuulemma pelaa. Korjaaja meinas, että puhdistus ei menisi takuuseen. Olen hieman eri mieltä... Kyseessä siis joku sisäinen kanava, jota ei purkamatta saa esille. Puhdistukset muuten tehty ohjekirjan mukaan (nukkasihti, lauhdutin). Saas ny kattoa, vielä ei ole laskua näkynyt ja jos niillä on järkeä päässä, niin eivät lykkää käteään paskaan.

  tldr; AEG:n kone 5/5 pl. tukkeutumisherkkyys, huoltojärjestelyt 0-2/5.

  e: AEG ja Elextrolux siis samaa romua eri paketissa.

  e2: Lapsiperheessä ei pystyis ilman rumpua enää elämään ja vaatteet muutenkin mukavan pehmeitä ja nukattomia. Ilman huuhteluainetta ja parissa tunnissa. Talokin tykkää, kun ei tarvitse seinien läpi haihduttaa 2-3 l/koneellinen nestettä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2018
  Eramaankettu tykkää tästä.
 12. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Eikös tuo letku vaihtoehto löydy melkein jokaisesta? Meillä on edelleen elossa tuollainen kymmenisen vuotta vanha Electroluxin kuivausrumpu (EDC 46130 W) ja siinä on ainakin poistoletkulle paikka takana. Ei tosin meillä tuo letku käytössä, mutta onnistuisi kuitenkin. Ja siis, lauhdutin on tosiaan toinen jota tarvitsee silloin tällöin pestä. Kun pesukone tuosta vaihdettiin alta niin avasin tuon kuivausrummun. Itse laite oli suhteellisen puhdas sisältä vaikka on ollut käytössä melkein päivittäin, ainoa joka näyttäisi antautuvan jossain vaiheessa on tuo rummun laakeri, siitä oli jotain mustaa mönjää päässyt tulemaan ulos. Mutta toimii vielä, eikä ollut vaihtopalaa käsillä.

  Mitä tulee kosteuteen, niin kyllä meillä ainakin talvella kuivatetaan sisällä pyykkiä nimenomaan jotta kosteutta saisi sisälle. Tuppaa nimittäin tippumaan tuo suhteellinen kosteus sinne ~20% paikkeille ja se ei ole mikään kovin terveellinen vaihtoehto myöskään.
   
  Rames ja Eramaankettu tykkäävät tästä.
 13. elmo

  elmo

  Viestejä:
  703
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taitaa olla. Meillä on ainakin molemmat. En jaksanut viritellä toista putkea kun olis pitänyt mulkata khh altaan vesilukkoa. Onhan se ihan mukava nähdä paljonko niistä lähtee vettä poip ja allas vieressä kuitenkin.

  Löyty 2v sit torista tällänen Miele Miele kuivausrumpu - Kuivausrummut 300€ :llä ja pesukoneen virkaa hoitaa 8v sit tarjouksesta 600€:llä ostettu Mielen W1714 eli tuli aika halpa torni. Eniten sieppas maksaa 60€ väliasennus sarjasta. Kait ne ilmankin olis pysyneet, mutta kerran sellanen oli olemassa niin tuli ostettua.

  Onhan tuo mukava lapsiperheessä missä sitä pyykkiä tulee enempi kuin tarpeeksi. Eikä ole tuon jälkeen kuivaustelineitä tarvittu.
   
 14. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 279
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Samasta syystä kuin tiskikone, vaikka käsinkin voisi tiskata. Tai auto, vaikka polkupyörälläkin pääsisi.

  Onhan se nyt ihan tuskaa näperrellä jonkun pyykinkuivaustelineen kanssa vrt. kuivausrumpuun, edes omien pyykkien kanssa. Vaikuttaa myös asumismukavuuteen etenkin Suomen hikisissä kesissä. Ulkokuivatus se vasta hankalaa onkin, tai jonkin pyykkituvan kanssa näperrys, joten sitten kuivataan asunnossa telineellä ja kosteutta tulee aina vaan lisää.

  Jep. Lisäksi jo pelkästään jonkin pyykkitelineen kanssa pelaamiseen menee ihan hyvä määrä työtunteja vuoden aikana. Rummun kanssa ei tarvitse kuin pakata vaatteet kaappiin. Työmäärä kutistuu ehkä kolmannekseen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2018
  speedjani tykkää tästä.
 15. speedjani

  speedjani Tukijäsen

  Viestejä:
  995
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  No niin. Kävin sit tänään Gigantissa ostamassa Bosch 6 Serie kuivurin, eli samaa sarjaa nut pesukoneen kaa. 599e. Ensimmäinen koneellinen kuivattu puuvillaa. Tulos: täysin kuiva ja hyvin keräsi nukkaa. Kone vaihtoi viel silitysraudan kuvan jossainvaiheesaa. Ei tartte kyllä silittää. Ei ryryn ryppyä. Hiljainen ja tyylikäs. Nyt toivon pitkää ikää.
   
  mölyä ja Eramaankettu tykkäävät tästä.
 16. maustevoi

  maustevoi

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Mitenkäs Candyn kuivauskoneet pelaa? Meinaan ehkä käytettynä ostaa. Ostaisin toki jonkun "kalliin ja hyvän", mutta muutto tulossa jossain välissä eikä viitsisi nyt sijoittaa liikaa..

  Muita suosituksia? Bosch Series 6?
   
 17. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Osta lämpöpumppumalli. On tehokas, eikä lämmitä huoneilmaa.
   
 18. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Älä osta ainakaan LGtä. Idioottimainen suunnittelu eli kaikki paska kulkeutuu koneen sisään ja kuivausteho laskee nolliin. Takuuseen kerran kävi huoltomies tuon korjaamassa ja sanoi että nuo on niin huonosti suunniteltu että hyvä jos takuuajan pelaa.

  Nykyään joutuu tuolla kahdesti kuivaamaan rummullisen jos haluaa kuivaksi.

  Ainut hyvä asia, jonka huoltomies kertoi oli että noiden varaosat on lähes ilmaisia :)
   
 19. maustevoi

  maustevoi

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Viimeksi muokattu: 05.07.2019
 20. an13

  an13

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä nykyisin kannata muita kuin lämpöpumppuja, energian kulutus ja ympäristön lämpeneminen on niin merkittävästi pienempi.
   
  Fact0ry tykkää tästä.
 21. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 431
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä se lämpöpumppukin jonkun verran lämmittää ilmaa, ei käytetty energia mihinkään katoa... Ei ole tosin kokemusta muunlaisista, että missä määrin enemmän lämmittäisi. Huonosti eristetty kellarikerros lämpeää pyykkipäivinä mukavasti asteen-pari, kun lämpöpumpullinen jauhaa 4-5 koneellista.
   
 22. Maso

  Maso

  Viestejä:
  408
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Lainataan vanhaa viestiä. Ehkä parasta sen ohella että pyykit saa nopeasti kuivaksi (useamman hengen talous) niin pölyn määrä kämpässä on vähentynyt huomattavasti kun siirryttiin telineestä kuivausrumpuun.
   
  speedjani tykkää tästä.
 23. speedjani

  speedjani Tukijäsen

  Viestejä:
  995
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Todrllakin. Poistaa nukkaa ihan helkutisti ja ei tartte venaa päivätolkulla et saa vaatteet päälle
   
  Maso tykkää tästä.
 24. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  On siinä nyt sentään vähintään satakertainen ero.
   
 25. maustevoi

  maustevoi

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Mitenkä väliasennussarja?

  Samsung SKK-DD asennussaarja tasolla 69,90 €

  Pesukoneessa:
  • Leveys (mm) 595
  • Syvyys (mm) 575
  • Korkeus (mm) 845
  Kuivausrummussa
  Korkeus (cm) 85,00
  Leveys (cm) 60,00
  Kokonaissyvyys (cm) 64,00

  Voiko nuo nyt läntätä päällekkäin väliasennussarjalla tai ilman? Syvyyseroahan tuossa on ihan, noh, 6,5cm ja - aiheuttaaneeko ylitsepääsemättömän ongelman? Pesukone alle ja kuivausrumpu päälle.
  (Ulkonäön ei ole oltava priimaa välttämättä)..

  Vai pitääkö se päällekkäiseen asennukseen metsästää yhtä suuri tai pienempi kuivausrumpu, kuin pesukone?

  Niin ja siis tosiaan eri merkkiset koneet.. Whirpool pesukoneena ja Samsungin kuivuria nyt katselen..
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2019
 26. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Itsellä taitaa olla syvyysero ~10cm, mutta kuivuri on varsin etupainoinen, niin välisarjan kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Muistelisin kyllä, että olisi kuitenkin ilman välisarjaakin onnistunut asennus.
   
 27. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei tarvitse, välttämättä. Laitoin verkkiksen tarjouksesta käteen jääneen white wash -kuivurin Samsungin koneen päälle. Kokoeroa oli aika paljon eli WW oli selkeästi isompi. Laitoin nurkista löytyneen 60x60 hyllylevyn ensin 2-puoleisella teipillä Samsungin päälle ja nostin sitten kuivurin siihen ja sen jalkojen alle pätkät 2-puoleista teippiä. Ei pienintäkään liikettä puolen vuoden käytön aikana. Levyäkään ei tarvi jos kuivurin jalat osuvat reilusti pesukoneen päälle, nyt ne olisivat jääneet aivan nurkkiin tai osin yli.
   
 28. supermurs

  supermurs

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Meillä on Candyn kondensoiva kuivuri ollut viitisen vuotta, toimiva peli eikä valittamista kunhan muistaa sitä vesisäiliötä tyhjennellä.
   
 29. Teekoo2

  Teekoo2

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2019
  Black friday lähestyy ja olisi kuivausrumpu kiikarissa. Lämpöpumppuinen kiinnostaa ekologisesti energiasäästöisenä, mutta sinänsä taloudellisesti vissiin niin hinnoissaan että sähkönsäästönä takaisinmaksuaika lienee kohtalaisen pitkä. Tämä käsitys on ainakin jäänyt tästä ja muista keskusteluista, vaikka en ole saanut kauheasti verrattua noita myyntihintoja. Melkein poikkeuksetta taitavat olla kuitenkin noita lämpöpumppumalleja mitä katsoin gigantista ja verkkokaupasta.

  Lähinnä hakusessa kokemukset siitä, mikä kuivausrumpu saa pyykit oikeasti kuiviksi, sillä pari konetta on tullut vastaan, jotka jättivät pyykit märiksi. 200-500 ebudjetti, eli ei kauheeta hifimasiinaa, mutta ei kuitenkaan mitään turhaketta jaksaisi ottaa kämpille notkumaan. Mikäli jollain on suosituksia niin otan mielelläni vastaan!
   
 30. Esterhaus

  Esterhaus

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2019
  AEG on tehnyt ihan tarpeeksi kuivaa normaaliohjelmilla. Plussaa se että on villavaatteiden kuivausohjelma, jolla saa merinokalsarit jne. kuiviksi vaatteita pilaamatta. Jos on paljon villavaatteita, tuo harvinainen ja vain parilla merkillä tarjolla oleva ominaisuus kannattaa olla. Muutenkin ollut yllättävän fiksu kone toiminnoiltaan ja käytöltään.
  Edit. maksoi muistaakseni n. 500 e.
  Edit 2: lämpöpumppurummussa käsittääkseni sekin hyvä puoli ettei kuumenna vaatteitakaan kovin kuumaksi eli ei tarvitse ollenkaan kiinnostua kuivauslämpötilasta (pesuohjeen "yksi tai kaksi palloa kuivausrumpusymbolin sisällä") vaan jokaisen rumpukuivauksen kestävän vaatteen voi kuivata ilman sen kummempia operaatioita
   
  Teekoo2 tykkää tästä.
 31. Esterhaus

  Esterhaus

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2019
  Ja vielä näistä rummuista: kannattaa katsoa sellainen jossa on mahdollisimman hyvä suodatin. Useampia suodatinlehtiä jne. Nimittäin hyvä ylempi suodatin vähentää lahduttimen puhdistustarvetta todella paljon. Ja sen suodattimen pitää olla helposti irrotettava ja puhdistettava. Vituttaa nimittäin varsin paljon jos nuo tuollaiset jatkuvassa käytössä eteen tulevat asiat on toteutettu huonosti.
   
  Teekoo2 tykkää tästä.
 32. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Vuosi sitten ostin verkkiksen BF tarjouksesta white wash lämpöpumppukuivurin eli taatusti geneerisimmän ja halvimman kiinanrummun mitä löytyy. Vertailukohtia ei ole koska aiemmin ei rumpua ollut, mutta sen voi sanoa että on vajaan vuoden käytön jälkeen ehjä, pyykit tulevat varsin hyvin kuiviksi, eikä ole juuri sähkölaskussakaan näkynyt vaikka aiemmin kuivattiin ilman rumpua. Koneet pyörivät käytännössä joka päivä joten ihan kunnon käytössä on ollut. Suodattimet on varsin helppo putsata, akuuttia tarvetta lauhduttimen pesulle ei vielä näyttäisi olevan.

  Ostaisin uudelleenkin, hinta taisi olla 270e.
   
 33. Maso

  Maso

  Viestejä:
  408
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ja jos mahdollista katselee vielä sellaisen koneen mistä tarvittaessa pääsee puhdistamaan lauhduttimen muutenkin kuin pintapuolisesti. Omassa aeg koneessa sen saa putsattua vain ulkoa yhdeltä ritilältä mutta näkee jo nyt vuoden käytön jälkeen että että pikkuhiljaa sitä pölyä kertyy (on kuin sementtiä kuivuessaan) sinne kennon sisällekin ja pitäisi koko kone purkaa että saisi puhdistettua kunnolla. Ihme suunnittelua kun tuohan selvästi vaikuttaa kuivaustehoon.
   
  Teekoo2 tykkää tästä.
 34. Luukkonen

  Luukkonen BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  3 033
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joku electroluxin lämpöpumppu malli ostettu gigantista 400€, toimii juuri niinkuin pitääkin, suodatin on helppo putsata vaikka siinä on monta kerrosta.

  Kesto selviää sitten tulevaisuudessa.
   
 35. ohjaaja

  ohjaaja Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  296
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä, miten voikin näin tärkeä asia olla niin vaikea. Omassa Boschissa suodatin on luukun alapuolella, suodattimen molemmilla sivuilla on vielä ilmakanavat jotta ilmeisesti enemmän ilmaa pääsee suodattimeen mutta nämä on sellaiset ettei niitä helposti saa täysin puhtaaksi, lisäksi itse suodatin ei ole tiiviisti paikassaan jolloin se päästää pölyä läpi. Joka kerta ärsyttää putsailla tota pölyä joka kolosta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2019
 36. Esterhaus

  Esterhaus

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2019
  Saisikohan putsattua ruiskuttelemalla vettä esim. semmoisella sumutinpullolla?
   
 37. Geroniimo

  Geroniimo

  Viestejä:
  185
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tuli vuosi sitten hommattua boschin series 6 kuivuri. Ei kyllä enää pois vaihtais. Neljän hengen taloudessa saa pestä koneellista päivässä pyykkiä, niin ei tarvii ihmetellä mihin kaikki tunkee kuivumaan. Tuon koneen pitäisi itsestään huuhdella lauhdutinta pyykeistä irtoavalla vedellä. Lisäksi tuossa on viemäriliitäntä, niin ei tarvitse joka kerran jälkeen tyhjentää vesiastiaa.
   
 38. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En muista laitoinko aikaisemmin tänne omasta LGstä kokemusta. Kone on about 4 vuotta vanha ja kertaalleen on takuuseen tuo käyty putsaamassa. Noissa on ainakin idioottimainen suunnittelu eli filtteri kerää isoimman nukan mutta sitten lauhdutin kerää kaiken sen pesuainevetisen möhnän ja ainut vaihtoehto on purkaa osiin koko kone.

  Onni onnettomuudessa oli että huoltomies kertoi noiden olevan halpa korjata kun varaosat ei maksa melkein mitään mutta on tuo silti ärsyttävä kun 4 vuotta vanha kone ei kerralla yleensä kuivaa satsia.

  En siis ainakaan LGtä suosittele. Nuo on suunniteltu kestämään juuri takuun ajan ja kaikki sen yli on extraa.
   
 39. Maso

  Maso

  Viestejä:
  408
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo ja sitten työntää paineilmalla paskat pois lauhduttimesta koneen sisälle. Näin kuulemma jotkut huoltoliikkeetkin homman tekevät jos pitää päästä halvalla ja helpolla.
   
 40. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Lämpöpumpullisen itse valitsin, koska se ei tuo kostetutta ja lämpöä kämppään. AEG mulla ja hyvin toiminut 3v. Lämpöpumpullisessa erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota filtteriin ja lauhduttimen putsauksen vaikeuteen, em. syistä LG oli itsellä poissuljettu valinta. Saattavathan nuo olla noita parantaneet siitä kyllä.
   
 41. Esterhaus

  Esterhaus

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2019
  Lauhduttimen "ritilän" (mikä se nyt sitten onkaan oikealta nimeltään) saa putsattua aika helposti kun kostuttaa siihen jämähtäneen tekstiilikuitumassan ensin vedellä ja sitten pyyhkäisee lamellien suuntaisesti hammasharjalla jolloin klöntti irtoaa helposti. Jos nukkasuodatin on kunnollinen ei tätä kovin usein tarvitse tehdä, ehkä kerran muutamassa kuukaudessa. Kahdesti olen putsannut nykyisen vuoden vanhan AEG:n lauhduttimen lamellit eikä kummallakaan kerralla mitenkään valtavasti ollut töhkää. Entisessä (huonossa) rummussa oli kyllä jopa erillinen lauhduttimen suodatin, mutta se se vasta olikin ärsyttävä puhdistaa ja silti lauhdutinkin keräsi pölyä. Surkean nukkasuodattimen takia lauhduttimen suodattimen ja itse lauhduttimen puhdistus oli vähän väliä tehtävä operaatio. Hyvä nukkasuodatin on tässä mielessä tosiaankin tärkeä.
   
 42. Maso

  Maso

  Viestejä:
  408
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En tiedä millainen lauhdutin sinulla on mutta omassani et kyllä saa kuin yhdeltä sivulta vedettyä harjalla lauhduttimen rivaston puhtaaksi. Sisältä aivan mahdoton homma ilman purkua.
   
 43. Esterhaus

  Esterhaus

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2019
  Siis ei tuossakaan saa kuin sen näkyvissä olevan rivin putsattua, mutta se puhdistus sentään on helppoa. Olen sellaisenkin rummun nähnyt jossa lauhduttimen voi irroittaa puhdistusta varten mutta se on harvinainen ratkaisu.
   
 44. Jarmot

  Jarmot

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Ei normikuivausrumpukaan tuo kosteutta huoneilmaan, lämpöä kylläkin. Kuivausrummuissa on kaksi erillistä ilmankiertoa, eli kuuma ilma kiertää rummun ja lauhduttimen kautta ja toinen ilmakierto ottaa ilman huoneesta ja puhaltaa sen lauhduttimen läpi takaisin huoneeseen. Rummun ja lauhduttimen kierto on suljettu, eli sen sisältämä kosteus pysyy koneessa tiivistyen lauhduttimessa vedeksi, mistä se sitten pumpataan säiliöön.
   
  taffeli tykkää tästä.
 45. D5GT

  D5GT

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  10.06.2017
  Ylimäärisen lämmön voi kääntää eduksikin - meillä kodinhoitohuone, jossa on myös pieni pyykinkuivausteline, lämpenee vanhan tekniikan kuivausrummulla ja pyykit kuivaa varsin nopeasti, kun kuivausrumpu on päällä.

  Lämpöpumppumalli on ollut varastossa odottamassa jo pari vuotta, jäi vaihtamatta kun i) ei ollut ihan pakko ii) tuo ylijäämälämmön hyöty iii) epäilys koneen puhdistettavuudesta. Kennoon ei pääse käsiksi purkamatta ja nukkasuodattimen pinta-ala on pienehkö.

  Toki, sähköä kuluu, mutta ero ei ollut ihan mahdoton. Ero taisi olla 40 eur/vuosi meidän kohtuu kovalla käytöllä.
   
 46. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Joo näinhän se tosiaan olikin, lämmöntuotto siinä painoikin, kun on niin kuuma kämppä kesällä. Joskin nyt ilmastoitu, eli eipä olisi merkitystä.
   
 47. James

  James

  Viestejä:
  812
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Täältä myös täydet pisteet Bosch series 6:lle, oiva laite puolentoista vuoden perusteella. Aikaisemmat Candy ja LG eivät herättäneet jatkohaluja, aina tahtoi olla jotain vaivoja kummassakin.
   
 48. Henesuo

  Henesuo

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Puolisen vuotta sitten tuli ostettua Boschin 8-sarjalainen ja tyytyväinen olen ollut. En enää osaisi olla ilman.
  BOSCH WTWH759PSN KUIVAUSRUMPU - Power.fi

  Itsepuhdistava laite, varmaan tarkoittaa tuota lauhduttimen ritilää? Koneen sisällä etureunassa on kaksi suodatinta päällekkäin joissa ei kauan mene putsata. Samoin vesisäiliön tyhjennys nopea homma, siellä pieni suodatin joka ei ikinä kyllä ole edes kovin likainen. Olisi saanut toki letkuliitännän poistovedelle, mutta asentajan mielestä menee usein tukkoon, laiskuuttaan vain jätti kuitenkin laittamatta.

  Omat vaatteet menee melkein surutta tuonne, emännän kalliit vaatteet ei.
  Lakanat ja pyyhkeet mukava ottaa samantien pesun jälkeen käyttöön, ei kestäisi enää ulkona tai ovenpäällä kuivausta.

  Kaveriksi tuli samaan aikaan Boschin-6 sarjalainen pyykinpesukone automaattisella pyykinpesuaineen annostelulla, toinen juttu jota ilman ei osaa enää olla.
  BOSCH WAT286P9SN i-DOS PYYKINPESUKONE - Power.fi

  Ja juu ei tullut mieleenikään säästää muutamaa kymppiä ja olla ottamatta väliasennussarjaa.
   
 49. Kyrökyrö

  Kyrökyrö

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Ostin tuossa muutama kuukausi sitten Mielen kuivurin. Ei ole kuivureista aiempaa kokemusta, mutta onpa kätevä peli kerrassaan. Jatkuva pyykkivuori on hävinnyt ja kuivaa pyykkiä tulee. Maksoihan se ihan vitusti, mutta ei köyhällä ole vara ostaa halpaa. Siinä on kahden tonnin kasa päällekkäin kun pyykkäri on myös Mielen laite.
   
 50. tonator

  tonator

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  07.12.2016
  Veikonkoneessa näyttää olevan avajaistarjouksessa liikeessä tämä 399 €: ELECTROLUX EW8H658B8 KUIVAUSRUMPU A++, 8KG, LÄMPÖPUMPPU, 111375 - Veikon Kone verkkokauppa

  Onko kyseinen kuivausrumpu järkevä ostos kaveriksi Boschin pesukoneelle (8 kg) lapsiperheeseen, vai kannattaako lyödä satanen lisää ja luottaa Boschin series 6/8 kuivausrumpuun? Bosch kehuu malleistaan löytyvän itsepuhdistuvan kondensaattorin ja ainakin Series 8:sta itsepuhdistuvan lämmönvaihtojärjestelmän." Ketjun perusteella isoin huoli tuntuu olevan nimenomaan suodattimien puhdistettavuudessa.