Kuinka vanhana vielät asut himassa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Memory, 10.09.2017.

 1. Alias Hoboimp

  Alias Hoboimp

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No huhhuh. Minä en yksinkertaisesti voi ymmärtää tälläisiä aikamiespoikia, melkoista vässykkämeininkiä omiin silmiin. Sinullakin ikää pian lähemmäs 30v, vakituinen kohtuupalkkainen työ ja asut äidin helmoissa kun ei viitsi rivitalosta maksaa vuokraa? Ja suunnitelmana on vielä muutama vuosi säästellä, jos vaikka sitten katsoisi uudestaan.. Voi jessus sentään. Onko sinulla mitään sukupuoli- tai yksityiselämää? Mitäs kumppanit ovat olleet mieltä näistä tulevaisuudensuunnitelmistasi? Onnea jos olet sellaisen naisen löytänyt, jonka mielestä kuulostaa hyvältä suunnitelmalta ja joka mielellään vierailee luonasi anoppilassa. Jos kumppania ei ole löytynyt, niin niitä syitä ei todennäköisesti kauhean pitkältä tarvitse etsiä.. :kahvi:

  Itse muutin pois kotoa 20-vuotiaana heti armeijasta päästyäni. Samalla sain elämäni ensimmäisen vakituisen työpaikan, mutta työt eivät olleet syynä muuttoon - ne vain mahdollistivat sen, vanhemmat kun eivät sponssanneet mitään. Nykyään ikää on 28 enkä voisi todellakaan kuvitella asuvani vanhemmillani vielä tässä vaiheessa tai edes muutama vuosi takaperin. Isoveljeni muutti myös parikymppisenä omaan kämppäänsä, pikkusiskoni taas muutti jo 16-vuotiaana silloisen poikaystävänsä kanssa yhteen. Nykyään kaikki meistä on varsin hyvin toimeentulevia aikuisia ja kaikilla on erittäin lämpimät välit vanhempiin edelleen. Mikään pakko ei kenelläkään meistä ollut muuttaa; kaikki muutti ihan omasta tahdostaan juuri silloin kun siltä tuntui.
   
  Radikus ja greenlight tykkäävät tästä.
 2. zepi

  zepi

  Viestejä:
  1 666
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mun mielestä on aika kohtuutonta lähteä arvostelemaan toisten elämänvalintoja ihan vaan sen perusteella, että mitä omat ajatukset ovat elämästä.
   
  mopnex, Waldo, Niko ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 3. Alias Hoboimp

  Alias Hoboimp

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jaa, sitten kannattaa varmaan poistua internetistä? Mistäs tässä ketjussa olikaan tarkoitus keskustella? Millä perusteella toisten elämänvalintoja voi arvostella, ellei juurikin oman elämänkokemuksen perusteella ja siihen peilaten? Miten asioista voi edes olla eri mieltä jos ei omaa mielipidettään saa edes esittää? Vai mennäänkö taas siihen, että kenestäkään ei saa sanoa mitään pahaa ja kaikkea pitää vain ymmärtää loputtomasti?

  Totta kai minä saan esittää oman mielipiteeni asiaan. Siksi minäkin täällä keskustelen; jotta voin oppia ja saada myös muita näkökulmia. Sitä minä en vain yksinkertaisesti ymmärrä, että miksi kukaan pian lähemmäs 30-vuotias työssäkäyvä terve aikuinen haluaisi asua vielä vanhemmillaan. Mielestäni se on aikamoista vässykkämeininkiä ja osoittaa haluttomuutta itsenäistymiseen sekä kenties jonkinlaista läheisyysriippuvaisuutta? Ihan aidosti mielenkiinnosta haluaisin myös tietää, että miten ne naisasiat sujuvat tuollaisen järjestelyn kanssa. Mutta nämähän ovat vain minun mielipiteitäni, kaikki peräkammarin pojat saavat puolestani jatkossakin elää ja asua juuri niin kuin itseä huvittaa. Ei minun sitä tarvitse silti arvostaa.

  Silloin asia taas on aivan eri jos itsellä on vaikka jokin sairaus, mistä ei selviä ilman omaishoitajaa (jotka siis olisivat ne vanhemmat). Tai jos tosiaan on itse hoitamassa vaikka kuolemansairaita vanhempiaan. Tai jos vaikka muuttaa hetkellisesti vanhemmallakin iällä vanhemmilleen yllättävästä syystä X - tapahtui vaikka ero puolison kanssa eikä uutta kämppää löydy heti. Kaikki tälläiset skenaariot minä ymmärrän kyllä erittäin hyvin ja omassa kaveripiirissäkin on vastaavia tapahtunut. Sitä minä en ymmärrä, että terve vakituisessa työssä käyvä, pian lähemmäs 30v mies asuu vielä äitinsä helmoissa, koska ei viitsi maksaa vuokraa rivitalosta. Ja suunnittelee vielä asuvansa muutamia vuosia. Ei kertakaikkisesti riitä ymmärrys, mutta meitähän on moneen junaan.
   
 4. zepi

  zepi

  Viestejä:
  1 666
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä eri mieltä saa olla, mutta sinä lähdit suoraan toisessa lauseessa haukkumaan vässykäksi.

  Onko se sinusta keskustelua, että heti kärkeen aletaan nimitellä toisia?
   
  mopnex, Waldo, The Oath ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 5. Alias Hoboimp

  Alias Hoboimp

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mitä jos nyt opettelisit vaikka lukemaan? Ketä minä olen haukkunut vässykäksi, voitko osoittaa suoraan sen kohdan viestistäni? Minä keskustelen täällä ketjun aiheesta, en kenestäkään yksittäisestä henkilöstä. Kyllä, sanoin että se on omiin silmiini melkoista vässykkämeininkiä, jos täysin terve työssäkäyvä reilusti yli 20-vuotias asuu vielä vanhempiensa helmoissa ja suunnittelee tekevänsä näin vielä muutaman vuoden eteenpäinkin. Tämäkin kirjoittaja olisi siis muutaman vuoden päästä vähintään 27-vuotias. Se ei ole suomalaisessa yhteiskunnassa normaalia ja mielestäni se vaikuttaa melkoiselta vässykkämeiningiltä jos mitään halua itsenäistymiselle ei ole. Ei siitä mihinkään pääse, mutta se on vain minun mielipiteeni. En kuitenkaan haukkunut kirjoittajaa vässykäksi, vaan kuvailin vässykkämeiningiksi kuulemaani skenaariota. Sitähän minä en tiedä, onko tällä kirjoittajalla joitakin muitakin syitä mitä hän ei tullut kirjoittaneeksi tähän. Voihan hän seuraavaksi yllättää ja kertoa, että tontilla on 15 hehtaaria kokoa ja vaikka asuukin "vanhemmillaan" niin ei ole heitä edes nähnyt viimeiseen vuoteen. Minä kommentoin vain skenaarioon ja kyllä, edelleen mielestäni on todella vässykkämeininkiä elellä äidin helmoissa kun ei viitsi maksaa vuokraa. Vaikka löytyy vakituinen kohtuupalkkainen työ ja vuoden päästä ollaan lähempänä kolmea- kuin kahtakymppiä.

  Ihan vastaavasti joku aikamiespoika voi tulla kertomaan omia näkemyksiään ja tuomita sellaiset vanhemmat, jotka päästävät jälkikasvunsa maailmalle jo 20-vuotiaana. Kuka tahansa voi aivan vapaasti arvostella valintojani, miksi en jäänyt kotiin loisimaan kun äiti pesisi pyykitkin ja saisi asua ihan ilmaiseksi? Olenko tyhmä, kun haluan tarkoituksella tuhlata rahaa asuntoon? Niin, ehkä jonkun mielestä olen. Sellaista se on internetissä ja maailmassa. Minä elän itseäni varten, en sen mukaan mitä muut ajattelee tai kommentoi. En loukkaannu ollenkaan jos joku arvostelee minun valintojani, etenkin kun ne liittyvät ketjun aiheeseen. Mielestäni he voisivat poistua internetistä, joita loukkaa se ettei joku ymmärrä.
   
 6. spede

  spede

  Viestejä:
  916
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Aiheeseen vielä palaten sen verran, että käyn porukoilla vieläkin keskimäärin 2 kertaa viikossa. Lauantai saunat faijan kanssa ja yleensä kerran viikkoon soittelevat syömään. Kesäisin, kun tehdään faijan kanssa samoja töitä, niin saattaa olla tuplatenkin tuo käyntimäärä.

  Tästä huolimatta, kun vanhassa kämpässä sattui vesivahinko ja oli lähdettävä kuivureita evakkoon, niin kohtuullisen nahkaista oli asustaa porukoilla viikko. Vissiin se menee niin, että kun on kerran lähtenyt niin käymässä voi käydä mutta yöpyminen ei tule kysymykseen. :D Tuon viikon taistelun jälkeen lähdin takaisin kuivureiden sekaan ja koetin äänieristää makkarin ovea sen verran, että pystyisi jotenkin olemaan. Olikohan ne imurit siellä kolme viikkoa yhteensä tai jotain.
   
  demas tykkää tästä.
 7. Make

  Make Tekee järkeä. Tukijäsen

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Täytän pian 23 ja asun vielä kotona - tosin vuokra-asunto on haussa koko ajan. Syynä muuttoon on työt eri paikkakunnalla. Toki myös itsenäistymisen halu vaikuttaa. Opiskelin ja kävin armeijan kotipaikkakunnalla niin ei niidenkään perässä tarvinnut muuttaa muualle :D

  Kaveri muutti 18 vuotiaana 17-vuotiaan tyttöystävänsä kanssa yhteen. Kaverilla oli vielä amis kesken (taisi jotain keikkahommia tehdä, mutta nekin loppuivat pian), tyttöystävä oli lukiossa ja nosti opintolainaa asumiseen. Sitten tosiaan kun kaverin työt loppuivat niin elivät tuilla (+tyttöystävän laina ja sai kotoaan jotain pientä avustusta). Erosivat sitten ja nyt kaveri asuu takaisin kotona, tytöstä ei tietoa.

  En kritisoi heidän valintojaan (tai muiden jotka olleet vastaavassa tilanteessa), mutta kyllä se työpaikka IMO pitäisi olla (edes toisella jos muuttaa yhteen jonkun kanssa). Ja varmaan tytöstä kiva maksella lainoja takaisin jotka otettu vaan että voi maksaa asumisen ja juhlia melkein joka viikonloppu :bored:
   
 8. SgtTodd

  SgtTodd

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2017
  Olisinpa itsekin tajunnut tehdä vastaavanlaisen tempun kun oli vielä aikaa (olin vielä nuori). Tuo säästöön jäävä summa vaan on sellainen, että "kohtuu palkkainen" säästäisi helposti tuplaten ilman vuokra- yms pakollisia menoja. Kaveripiirissä pari tapausta, jotka tekivät saman tempun ja ostivat n. 26veenä saunalliset kolmiot suurinpiirtein käteisellä. Tuo on hemmetin hyvä suunnitelma, toteutus vähän kusee. Vuokralla asuessa voi säästää samoja summia eikä tee edes tiukkaa...

  Itsellä ikää oli pois muuttaessa sen 22v ja lukioajan sekä intin asuin lapsuudenkodissa. Poismuuton mahdollisti käynnissäoleva työvoimakoulutus jonka loppuessa työpaikka oli enää sopimuksen allekirjoittamista vaille varma nakki. Aluksi asuin kaverin kanssa kimppakämpässä, vaan kasetti alkoi levitä varsin varhain ja alle vuodessa muutin sitten omaan vuokrayksiöön.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2017
 9. Jean_Sipulius

  Jean_Sipulius

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toivottavasti tajuat miten idiootilta kuulostat. Jos et niin kannattaa miettiä olisiko omassa asenteessa syy jos kavereita tai tyttöystävää ei löydy. Tekstisi halveksui edellistä kirjoittajaa vaikka täysin normaali ratkaisu. Vai oletko niitä jotka ottaa 300 000e asuntolainan ja 50 000e autolainan 1700e palkalla koska näin kuuluu tehdä?
   
 10. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  295
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Itsenäistyminenkin voi olla sitä, että vanhemmat (tai vaikka herra x) kuittaavat uuden elämäntyylin myötä syntyneet velat vielä kauan muuton jälkeenkin. En usko, että 16-vuotiaana, ennemmin kuin 26-vuotiaana, fyysistä elintilaansa vaihtaneen ihmisen edellytykset mieluisaan elämään ovat aikaisemman ajoituksen tai impulssien myötä 10 vuotta jälkimmäistä esimerkkiä edellä. Uskoisin tätä lainattua sankariakin koettelevan, kun raha ratkaisee, jos jälkimmäisen esimerkin säästötilillä on muutama kymppi hyvää odottelemassa.

  Sehän se vielä puuttuisikin, että kotoaan muuton suhteen olisi Suomessa laadittava joka jätkään pätevä huoneentaulu yhtenäistetyllä muuttopäivällä. Kaikkia munia ei varmaankaan samaan koriin kannata Suomen valtiossakaan asettaa, jos täällä kansojen kohtaloita tai yksilön etua taas vaihteeksi huokaillaan.
   
 11. su-

  su-

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Alias Hoboimp ainakin kuulostaa täydeltä kusipäältä ihmisenä.

  Itse muutin intin jälkeen 21 vuotiaana. Ja vielä työttömänä, voi miten kamalaa :D No jonkun ajan päästä menin töihin. Tällä hetkellä ansiosidonnaisella koska kukaan ei tarvitse sähkömiestä töihin. Parit haastattelut käynyt tässä kesällä, muuten on tarjolla ei-oota. Kävin myös kesän ajan muun alan töissä mutta ne olivat kausiluontoisia.

  On tämä maailma kummallinen kun työntekijöitä ei tarvita vaikka olisi hyväkin. Edellisessä paikassa olin vuoden jonka jälkeen pistettiin pihalle ilman mitään syytä, esimiehet kehuivat työnjälkeä ja oli puhetta vakinaistamisesta kun sen aika on mahdollinen. No ei kai auta valittaa niin pitkään kun ansiosidonnainen juoksee. Ollappa sukulainen kelle mennä töihin kuten suurin osa "aloitin työnteon 16 vuotiaana ja en ole ollut työttömänä päivääkään" lellipennuista.
   
 12. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Intin aikana tyttöystävän kanssa yhteen, "yllättävän" eron jälkeen hetkeksi vanhemmille takas ja puolen vuoden kärsimysnäytelmän jälkeen opiskelijakämppään. 20 taisin silloin olla.

  Mitä tuohon aliaksen kirjoitteluun tulee, niin oikeassahan se on vaikka viesti ei kaikkia miellytä. Äkkiseltään kun laskee, niin taitaa 700 km/viikko bensoihin yms. kuluihin se mitä vuokraan menisi. Plus matka-ajat. Ymmärrän kyllä toki, että palvelu varmaan kotona pelaa jne, mutta... Ei. Pari surullista aikamiespoikaa oon töissä tuntenut, onhan se kauheeta katseltavaa kun elemässä on työ ja äiti 50+ ikäisenä. Ei oo tullut tytöt kotoa hakemaan. Sit ku äitimuori potkasee tyhjää ja alko/eläke vie työn, niin voikin sujuvasti vetää itsensä kiikkuun.

  Kotona opiskelukin on vähän sitä sarjaa, että sama ku söis karkit kääreineen. Mahdollisimman lähelle muita opiskelijoita vaan ja niistä muutamasta vuodesta kaikki irti. Voi se pipo vähän löystyä eikä kiristä sitten vanhemmiten. Turhan vakaviin suhteisiinkaan ei kannata ajautua ensimmäisinä vuosina...

  Ei millään pahalla ketään kohtaa, mutta josko joku ottais onkeensa ja välttäis jotain mokia mitkä vituttaa sitten kun on liian myöhäistä.
   
 13. su-

  su-

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Ainahan voi ihmetellä miten muut elää. Suurin ongelma se tuntuu olevan kaikille muille paitsi sille eläjälle itselleen. Jotkut reissaa ympäri maailmaa nuoruusvuodet ja ihmettelee miksei kaikki halua tehdä niin. Toiset tekee pohjakassaa asuntoa varten vanhemmilla asuessa. Ihmiset on erilaisia.
   
  zepi ja Busso tykkäävät tästä.
 14. G-C

  G-C

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  18.04.2017
  Minä en vaan tajua kuka voi nuoruutensa tuhlata vanhempien nurkissa asumalla... Menee hukkaan koko hyvä nuoruus... Ite muutin kotoa veke 18v ja autuutta kestiki aina 26v asti. Sillon oli erinäisten juttujen takia pakko muuttaa äitin nurkkiin... Se oli karmeeta, toki maksoin elämiseni ja maksoimpa viellä äidinkin vastikkeet, ku duuni oli hyvä... Mutta se nurkissa asuminen... sillon ajattelin että pian asun mielummin vaikka autossa.... Muori tietysti tykkäs kovasti "täs ku kahestaan" jne....No onneks sain melko nopeesti asuntoasiat järkättyä ja pystyin jatkamaan elämääni... Senverran äitinpoika oon kuitenki, että viikoittain siellä käyn ja nykyään useammin, kas kun muori ei enää muuten kauppaan pääse, ku mun viemänä...Mutta karmeeta se oli aikamiespoikailu, ku oli ehtiny itsenäiseen elämään tottua....
   
 15. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  692
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Olen lukenut näitä posteja nyt täällä. Opiskelu ajat on tehty ja kuulun Suomen Vuokranantajat liittoon. Ne jotka valittaa että pitää jo muuttaa ulos heti 18 vuotiaana taitaa olla köyhistä perheistä jossa oli paikko muuttaa heti pois kun mahdollista.

  Ulos muutetaan jos esim mennään naimisiin (tai erittäin vakava suhde) tai työtä on toisessa kunnassa tai ostetaan se eka oma asunto vaikka. Opiskelijan on ihan ok asua kotona jos se on edullisempaa kuin vuokrakämpässä asuminen.

  Työttömiä on myös ja ymmärrän että työttömän tilanne voi olla vaikea. Sitten on se Suomen laki että jos jompikumpi vanhempi kuolee niin sinun pitää muuttaa takaisin ja asua vähintäin 2 vuotta sen vanhemman kuoltua jälkeen jos haluat olla varma että et maksa mitään veroa kun se suvun iso talo myydään pois.

  Itsenäinen? Minä olen suorittanut asepalveluksen ja ollut myös Ruotsissa yli 2 vuotta töissä ennen kun muutin takaisin Suomeen. Varsinkin se jälkimmäinen on itsenäistä mutta ei edellenkään ole pakko juosta pois kotoa heti kun on 18 vuotias.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2017
 16. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tän vois kiteyttää siihen, että "kun ei paremmasta tiedä". Keskimäärin se elämä kuitenkin lienee rikkaampaa ja katsontakannat avarampia sillä puoli maailmaa polkeneella kuin koko ikänsä oman äidin vaate- ja ruokahuollon piirissä asuneellla. Sitä sen verran hyvin turtuu omaan tilaansa, että yht'äkkiä huomaa olevansa vanha pieru eikä edes kunnolla ole päässyt elämässä alkuun. Ei sitä aikaa ole rajattomasti, varsinkaan mitä menemiseen ja rällästämiseen tulee. Esim. just tuo kotona opiskelu. On ihan eri asia lähteä nurkan taakse naapuriin viettämään elämää kuin jostain hevon kuusesta äidin helmoista. Huikkaa vielä perään, että tuu sit ajoissa kotiin. Hyi helvetti. Ei se raha kaikkea merkkaa.
   
 17. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  692
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Minä en ole nuori. Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän raha merkitsee minulle. Voit jopa tulla niin rikkaaksi jonakin päivänä että menet varhaiseläkkeelle.

  Minä en ole miljonääri siis 1 miljoona euroa netto varallisuus omaisuus-velat. Se sanottuna olen Suomen Vuokrantajat liiton jäsen ja suureella todennäköisyydellä et ole yhtä varakas kuin minä jos olet keskiverto suomalainen varakkuudessa. Ystävien kesken tunnen yhden joka on rikkaampi kuin minä ja hän on miljonääri ja muut ovat joko nuorempia selvästi tai muuten vain ei erityisen varakkaita.

  Rahalla on merkitystä se antaa paremman elämän ja vapautta. Amerikassa ne puhuu early retirement siis eläkkeelle vapaaehtoisesti ennen 65 ikää ja se on minun unelma mutta niin että elän oikein hyvää elämää ja en köyhästi.

  Jos unohdetaan kaikki tuo early retirement niin rahalla on merkitystä saat sen mukavan ulkomaan matkan tai uuden TV.n tai mitä lie haluat ostaa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017
 18. M.P.T

  M.P.T Make ATK Great Again

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  30.04.2017
  Mikä muuten on se sopiva hajurako vanhempiin? Tiedän erään kuka muutti samaan rappuun ja vastapäiseen asuntoon vanhemmista. Eräs toinen muutti naapuri rappuun, mutta viereiseen asuntoon. Eli tarvittava pyykkien ja ruuan vaihto onnistuu parvekkeelta. Maaseudulla onkin jo useampia tapauksia missä vanhempien tontista on lohkottu tontti lapselle/lapsille... Nyt vanhempani on muutaman kerran ehdotelleet asuntojen vaihtamista, koska minulla on pieni ja he eivät tarvitse enää isoa.

  Tuo on totta, että maailmaa kannattaa nähdä. Muuten ei oikein voi sanoa missä tahtoo asua. Itse olen nähnyt, lähiöt, keskustat ja maaseudun. Nuorena en ihan ollut maaseudulle menon kannalla, mutta nykyään täältä ei tahdo edes pois. Eipä tuo metropolissa asuva tyttöystäväkään ole kauhistellut maaseutua. Se tahtoo tänne todella usein.

  Jos töitä saa niin kannattaa muutta nopeasti. Ellei töitä irtoa niin silloin on viisaampi pysyä kotona. Näin ajattelen minä tästä.
   
 19. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toiset ostaa itselle ja äidilleen uuden tv:n ja hotelliöitä maksullisia naisia varten. Tarkan markan miehenä tietty harmittaa, kun ei pääse ihan kaikkiin halvimpien naisten kohteisiin, kun äitee ei tykkää liian lämpimästä ilmastosta. Toinen sitten (nuorena) panee ilmaiseksi opiskelijatyttöjä omassa vuokramurjussaan ja maksaa siitä ilosta vähän vuokraa kelan osuuden päälle. Valintoja kaikki tyyni. Sen vaan sanon, että tuolla suhtautumisella vapaaherraksi ryhtyminen jää sinulle varmasti haaveeksi. Eihän sulla ole varaa moisiin tappioihin!
   
 20. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  692
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  No tuohon vastaisin että kun opiskelijaikoina asuin kotona tein kyllä mm Kreikan matkan ja en ollut neitsyt kun täytin esim 22.

  Prostituutio on laillista Suomessa. Miten se liittyy nyt tähän suoraan asiaan en tiedä mutta kai joku voi käyttää rahaa siihenkin se on heidän valintansa. Antaisin nyt neuvon että jos prostituutiota käyttää ja joku innostuu siitä ideasta niin käyttää kondoomia.

  Minulla ei ole lapsia mutta mitäs siitä sitten veljellä on 3 lasta ja sisko on ylivoimaisesti nuorin meistä.

  Jos koetat kertoa että raha ei ole kaikkein tärkeintä onneen siinä olet oikeassa. Oma perhe on tärkein asia riippumatta jos on lapsia tai ei tai jos ei ole perhettä niin sitten muut sukulaiset, ystävät jne.

  Minulla olen jo maaherra tai landlord tai mitä lie sitä kutsut vaikka en ihan vapaa herra on osa-aikainen työpaikka+vuokratulot. En kyllä aio kilpailla veljeni kanssa jos saan enemmän lapsia hänellä on 3 ja en yhtään ihmettele jos lisää lapsia tulee, mutta jos vuokraan enemmän asuntoja vs hänen lapsimäärä niin siitä voi tulla tiukka kilpailu ja tasoissa ollaan juuri nyt.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017
 21. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No mielestäni jo ihan alkuun totesin, että raha ei kaikkea merkkaa. Ts. ei mitään järkeä jättää opiskelijaelämää elämättä sen takia, että kotona on vähän halvempaa asua kuin vuokrakämpässä. Prostituutioon yms. viittasin sen takia, että ensimmäisen viestin perusteella kuulostit kaverilta, joka laskee kaikelle hinnan ja elää sen mukaan. Yleensä näihin tilanteesiin on tyytyväisin kitupiikin perikunta... Toki onhan se kiva tuijotella alati kasvavaa saldoa, mutta yleensä tällainen ei ole se ajankohtaisin asia siinä iässä, kun normaali ihminen lähtee kotoa opiskelemaan tai muuten vaan.
   
 22. Run Jeremy

  Run Jeremy

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itse lopetin amiksen kesken kun olin 17v ja menin samoihin hanttihommiin kuin äitini, joka oli yksinhuoltaja mulle ja pikkuveljelleni. Muistan miten katkera olin kun äitini ilmoitti että osallistun tämän päätöksen johdosta asumiskuluihin ja ruokakuluhuin hänen asunnossaan asuessani. Muutinkin heti pois silloisen tyttöystäväni kannsa armeijasta päästyäni 20-vuotiaana.
  Nykyään melkein 20 vuoden päästä en voisi olla kiitollisempi äidilleni kun opetti nuorelle klopille elämän realiteetteja, eikä myöskään väkisin pakottanut minua jatkamaan koulussa alalla joka ei kiinnostanut ollenkaan. Nyt omassa omakotitalossa ja vanhemmiten kouluttautuneena, hyvässä työssä ja kolmen lapsen isänä, erittäin hyvissä väleissä äitini kanssa.
  Vaikea minun(kaan) on ymmärtää 24-vuotiasta, vakituisessa työssä käyvää aikuista joka vanhempiemsa helmoissa asuu. Jokainen toki tyylillään ja tilanteet toki erilaisia.
   
 23. Good

  Good Premium-jäsen

  Viestejä:
  692
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Näyttää olevan monella tuo, että tyttöystävän kanssa muutetaan yhteen nuorena.

  Itselle ei tällaista mahdollisuutta ole oikeastaan vielä tullut. Muutin yksin yhdessä vaiheessa, mutta tilanteet muuttui eikä se yksinolokaan aina napostele.

  Tuo varmaan onkin monelle naiselle turnoff jos sanoo asuvansa kotona, mistä tuleekin mieleen että kuinka kauan tapailua yleensä kestää ennen kuin muutetaan yhteen? Siis jos muutetaan.
   
 24. Run Jeremy

  Run Jeremy

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Omalla kohtaa aloin seurustelemaan nykyisen avovaimoni kanssa 17-vuotiaana, hän oli 15 tuolloin.
   
 25. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Good, ei tuollaiseen voi antaa kunnon vastausta. Lähes hetihän se tyttö alkaa kärrätä ties minkämoista putelia sinne sun kämppääs jos on enemmän vakavissaan ja jossain vaiheessa ne jotkut sunkin vaatteet jää varoiksi tytön kämppään jne.. Omalla kohdalla kesti useamman vuoden ennen kuin muutettiin virallisesti yhteen, sitä ennen oli puolin ja toisin pitkään "vieraissa". Mun kämppä oli isompi, hänellä lemmikkipupu...

  e: Merkittävin tekijä yhteenmuutossa lienee se mistä lähdetään. Jos toisella on alla halpa unelmakämppä, niin muuttoinnokkuutta on aika vähän. Jos taas kuvioissa on x määrä ventovieraita solukämppiksiä tai äiti, niin äkkiä sitä omaan kutupaikkaan haluaa.
   
 26. sono-thermism

  sono-thermism

  Viestejä:
  831
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Ongelma maaseudulla että siellä ei voi asua, koska siellä ei ole vuokra-asuntoja, ja bussit ei kulje, tai kulkee vain harvoin. Olen kuullut että karhuja voi myös tulla sisään ovesta jos on huono tuuri. Hyvä puoli maaseudulla on että siellä on rauhallista ja ei ole saasteita, joten siellä ei tule mielisairaaksi yhtä helposti.
   
 27. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  286
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä varmasti osaa vituttaa kun saa joka kuu säästöön yli vuokran mentävän summan ja ylikkin :smoke:, voi harrastaa ja ajaa vähän paremmilla autoilla. Kyllä varmasti vitutti kun piti kituutttaa kelan rahalla. Porukat eronnu ja asun isän kanssa kahestaan, vielä ei vain järkevää luukkua ole tullut vastaan mihin kannattaisi muuttaa. Se että maksan vuokraa jostain murjusta 400-500e/kk niin ennemmin laitan saman verran ja vähän lisää vaikka oman talon ostoon... Tuossa viime vuodet olleet pätkätöitä ja opiskelua niin viimein nappasi ja alko tulemaan joka kuu väh. 2k tilille asti ja lisää mitä enemmä vihtis tehä.
   
 28. jm82

  jm82

  Viestejä:
  3 205
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei sitä tapailua välttämättä kovin kauaa kestä, jos niin sattuu. Mutta sieltä vanhemmiltahan on näppärä muuttaa sitten sopimaksi katsomaan paikaan tai vaikka sen tyttöystävän luokse. Ei se niin justiin ole, jos vain suunnittelee vaikka mahdolliset muutot jo etukäteen. Eli sanoo vain että nyt väliaikaisesti asustelen vanhempien nurkissa, mutta poiskin olisi tarkoitus päästä. Tai jotain tollasta. Useinhan nen asumis kuviot voi mennä uusiksi, jos ei sitten ole molemmilla omia asuntoja tai ainakin toisella. Tai jos molemmat siis asuu vanhemmillaan tai jossain kimppakämpässä, niin silloin pitäisi tehdä asumisessa jotain muutoksia?

  Omasta mielestä seurustelun kannalta olisi hyvä olla omat pikku asunnot molemmilla ja kohtuullisen lähellä toisia. Tai miten nyt kukakin sitten ajattelee?

  Itse oon yksikseen asustellut 2016 lähtien, mutta nyt on kyllä kiva nainen ja ehkä muuttelen hetken päästä vähän lähemmäksi, mutta omaan asuntoon. Kai sitä yhteenkin voi muuttaa, mutta kannattaa ehkä asennoitua, että ei kaikki suhteet kumminkaan tule välttämättä kestämään. Itsellä kolmas juttu, joka tuntuukin sitten ihan kivalta.

  Itse muutin silloin joskus yksin omaan taloon, koska ikä alkoi vähän painaa ja etsi jo jotain omaa kotia. Maksoin kyllä jotain ruokarahaa vanhemmille. Muistaakseni vasta joskus 24 lähdin pois. Toki opiskellessa asuin pari vuotta opiskelukämpässä ja ekan vuoden kuljin kotoa. Tulihan siinä siis säästettyä pirusti, kun ei tarvinnut vuokraa / sähköä / lämmitystä maksaa. Ja tilaakin oli tarpeeksi omakotitalossa vanhempien kanssa.
   
  Good tykkää tästä.
 29. demas

  demas

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Mä kyllä ymmärrän kotona asumista, riippuu niin paljon kämpästä, vanhemmista(/vanhemmasta) ja kaikesta muusta. Sun tilanteessa ehkä itse yrittäisin hankkia tuolta työpaikkakunnalta vaikka jonkun puolitutun kautta jonkun "luukun" jossa voisi olla satunnaisia öitä. Jos on hyviä tuttuja niin tuollaisen voisi saada parilla sataa/kk (tarkoitan siis jotain kimppakämppää,ullakkoa tms systeemiä,mitään muutahan tuolla hintaa ei saa). Tuosta olisi sulle etua sillä tapaa ettei tarvisi joka päivä ajaa 70km. Mutta tämäkin toki riippuu monesta asiasta.
   
 30. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  286
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Työ 70km työmatka menee ihan siivillä, suurin osa maantietä ja uudella mersulla ajella niin eipä haittaa. Maaseudulla asun ja kuntien populamäärä on jossain 1-5k aina, että harvaa seutua. Vuorotyötä teen että aika usein olen kotona yksin ja toisinpäin, aika harvoin ketään näkee kotipuolessa. Kunta jossa olen töissä on taas ruotsalaisseutua (en puhu sanaakaan kieltä), joten mielellään en sinne muuttaisi. Taas järkevät kohteet johon muuttaa niin työmatka lyhenee 50km/päivä tai suurkaupunkiin työmatka pitenee 20km/päivä.
   
 31. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olin 28v kun muutin pois kotoa. Kuulostaa aika karulta mutta elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista odottamatonta, esim. aivoverenvuoto ja toispuoleinen halvaus 23-vuotiaana (jolloin olin jo totaalisen valmis lähtöön). Sekoitti pasmat aika pahasti ja viitisen vuotta siinä kaikkiaan meni ennen kuin pääsi ikäänkuin samalle tasolle takaisin.
   
 32. Kekeplasteri

  Kekeplasteri

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  25 olin kun kotoa lähdin omille teilleni. Siihenkin asti vain siksi, että asustelin kotona pääasiassa yksin, kun vanhemmat olivat toisilla paikkakunnilla töissä. Mitä nyt sillontällöin tulivat viikonlopuksi häiritsemään.. Kelpasi itsekseen mesoa 160 neliöisessä ok-talossa.

  tämmöinen city-ilmiöhän tämä, nykyaikaa.. ennenwanhaan etenkin maaseudulla sitä asuttiin samassa torpassa monet sukupolvet, mutta tokihan talotkaan eivät olleet mitään 60 neliön putkia, vaan kunnon maalaiskartanoita joissa tilaa piisasi.
   
 33. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Itse oon 35v ja oon asustanut samassa osoitteessa koko ikäni porukoilla. Maalla kylläkin asustelen tilavassa asunnossa, sama naikkonenkin on ollut minulla 17vuotta. Että repikääs siitä ;)
   
 34. The

  The The Tukijäsen Make ATK Great Again Team NVIDIA

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  18-vuotiaana tuli lähdettyä omille teille. Toki samassa paikkakunnassa vieläkin, ehkä myöhemmin muutto toiseen kaupunkiin tai toiseen mantereeseen. :)
   
 35. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  1 125
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kellä oli kellä ei. Talonpoika jos satuit olemaan niin vielä -30-40-luvuilla saatto olla parikin perhettä muutaman kymmenen neliön kopissa. Ei tommoset kartanot olleet kuin herrojen herkkua.
   
 36. vipe

  vipe

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  20v tais olla taulussa kun muutin, eli intin jälkeen pian, kuten moni muukin. Saatiin puoli-ilmainen opiskelijasäätiön vuokraama kämppä silloisen tyttöystävän kanssa noin 4km päästä lapsuudenkodista. Vuokra 53m2 kaksiosta oli n.400e/kk (eli rapiat 200e/naama!).

  Olihan se ankeeta koittaa hiljaa köyriä kun vielä porukoilla asui. Kerran faija ryntäs koputtamatta sisään kun muija oli huilu suussa, muisti kyllä jatkossa koputtaa.
   
 37. leffo

  leffo

  Viestejä:
  185
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Jos nyt oikein laskin niin 22w lähdin. Just ennen kävin armeijan.
   
 38. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  692
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Yes mutta raha merkitsee enemmän mitä vanhemmaksi tulet jos kaipaat vapautta ja minä kaipaan jo nyt vapautta työstä ja vapautta ostaa mitä haluan vaikka olen vuosikymmeniä eläkeiästä.

  En ole nuori 18-29 vuotias. Tässä musikkimakuani... Venäjäkin on kapitalistinen:


  Kyllä rahaa vetää tietynlaiset naiset ainaa puoleesi jos sinulla on riittävästi sitä ja olen Suomen Vuokranantajat liiton jäsen. En ole rikas miljonääri mutta vuorenvarmasti varakkaampi kuin keskiverto suomalainen. En ole siis Suomen Vuokranantajat liiton sisällä mikään high ranking member. Se sanottuna jos ajattelee että keskiverto jäsen siellä vuokraa vain 1 tai 2 asuntoa siellä koska on uskomattoman paljon jäseniä jotka vuokraa vain 1 asunnon muille niin minä vuokraan sentään 3 asuntoa muille. Se ei ole paljoa se myönnetään monet sen jäsenet nauravat minulle jos väitän että se on paljoa, mutta se on yli sen keskiarvon siellä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
 39. James_Potkukelkka

  James_Potkukelkka

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  18-vuotta 2 viikkoa. Ensimmäinen mahdollisuus päästä pois, alaikäisenä kun ei pääse, jos "isukki" haluaa pitää väkisin siinä helvetissä. Ei rahaa, ei ruokaa, ei huonekaluja, liikaa ylpeyttä mennä kerjäämään sossusta. Alku oli aika kuivakkaa aikaa, mutta kyllä se siitä sitten lähti kulkemaan. Pilluakin sai enemmän, kun oli oma kämppä lähellä :kahvi:
   
 40. Azumiar

  Azumiar

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Faijan kaa oli mennyt sukset ristiin jo monta vuotta aiemmin, niin muutin sitten 19vuotiaana pois, kun ei enää jaksanut. Eipä ole kaduttanut yhtään, vaikka työttömänä opiskelijana asun yksin toisella puolella Suomea nykyään :)
   
 41. GJ

  GJ

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Tai sitten perustat oman firman ja alat tekemään, kun niin helvetin kova tekijämies olet? Vai oletko vain lelliperse jolle palkka pitäisi juosta joka kuukausi kummempia miettimättä?

  Itse muutin 19v eri paikkakunnalle opiskelemaan ja töihin. Ihmettelen kyllä myös ihmisiä jotka yli 20v vielä kotona asuvat, monesti kyllä ovat sellaisia reppanoita että elämästä ei kovin helppoa tule muutenkaan.
   
 42. Ogram

  Ogram

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Lukion jälkeen 19v opiskelemaan 100km päähän. Tuon jälkeen pääsääntöisesti onkin tullut asuttua omillaan, poislukien valmistumisen ja töiden löytymisen välillä 5kk vanhempien nurkissa. Landella kun asuvat niin tilaa oli. Jos kyseessä olisi ollut kerrostalo-osake niin sitten olisi pitänyt miettiä muita ratkaisuja. Pitemmät lomat (eli joulu ja kesä) tulee edelleenkin vietettyä suurimmissa määrin vanhempien luona vaikka ikää on se 34 tällä hetkellä mittarissa. Ei oikein maaseudun kasvattina houkuta loman viettäminen kaupungissa millään tavalla, vaikka täällä Helsingissä nyt vaikka mitä teennäistä paskaa olisikin ajanvietteeksi tarjolla.
   
 43. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  746
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisihan se nyt aika vässykkää, jos menee suru puseroon sen takia, että joku nettinyymi sanoi vässykäksi.

  Omallakin kohdallani isä oli jo ennen inttiä sanomassa, että asap laitat retkut kasaan ja muutat omillesi, kun armeija-aika on ohi. Eikä tyyppi edes asunut samassa taloudessa vaan oli eronnut äidistäni jo vuosikymmenen aiemmin ja elätysvelvollisuuskin oli ohi elatusmaksujen katkettua 17-vuotiaana. Enpä lotkauttanut korviani moiselle horinalle.

  Lopulta päätös muuttaa pois syntyi aika nopeastikin vaikka ajatus oli kytenyt takaraivossa vajaan vuoden verran. Ikää taisi olla 21 vuotta. En muista, liittyikö asiaan jotenkin se, että vanhempien tulot tai oma ikä olisi rajoittanut opintotukien saamista, vai halusinko vain vähän säästää opintolainan nostamisessa.

  Opiskelijana minulla ei ollut tuloja, joten pikkuisenhan siinä tuli takkiin, kun piti nostella opintolainaa yli kolme vuotta. Takaisinmaksua on jäljellä vielä yli viisi vuotta nykyisellä järjestelyllä, mutta korko on niin pieni, että on järkevämpää pitää velka ja sijoittaa rahat muualle.

  Kertaalleen asuin vielä pari viikkoa äidin nurkissa, kun sattumalta päädyimme samalle paikkakunnalle vaihdettuani työpaikkaa. Muutaman päivän jälkeen jo tiesi, ettei siitä tule hevonvittua, joten lähdin äkkiä oman kämpän hakuun.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
 44. Gize

  Gize

  Viestejä:
  770
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Kyllä niitä tarvitaan, etenkin hyviä, joillakin aloilla kuten omallani niistä on jopa pulaa, mutta kun ei näytä työnteko nuorille kelpaavan. Tänä kesänä yksi oli mulla päivän, toinen kaksi viikkoa (lopetti kun tukiaisilla raha tulee helpommalla), kolmas 6 viikkoa... Tarjota olisi ollut kaikille useampi kuukausi töitä.

  Jännää, en tunne yhtäkään tällaista lellipentua. Kaikki tuntemani nuorena töihin lähteneet (itseni mukaan lukien) ovat lähteneet lakki kourassa töitä kyselemään ihan ventovierailta.

  Taasen ne oikeat lellipennut jotka tiedän, aloitti hommansa vasta koulut käytyään, kävivät melko vähän töissä (yleensä isipapan firmassa) ja liksaa piti saada se 60k€ vuodessa heti.

  Sorry OT.
   
  Marius tykkää tästä.
 45. T_M_T

  T_M_T

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  15.06.2017
  Itse lähdin armeijan jälkeen 19v opiskelupaikkakunnalle soluun asumaan. Itse asiassa en ole kertaakaan asunut yksiöissä, aina joko solu, kimppakämppä kavereiden kanssa tai sitten sen hetkisen kumppanin kanssa yhteinen kämppä.

  Itse olen aika pieneltä paikkakunnalta alunperin (alle 1k asukasta), joten alkoi siinä lukioaikoina seinät kaatumaan päälle kun joka aamu/ilta bussilla sen 40km suuntaansa matkusti.

  Omat vanhemmat potkittiin maailmalle 15 kesäisinä. Kumpikin köyhiin oloihin 50-luvulla syntynyt ja siihen aikaan oli kuulemma tapana (sielläpäin ainakin), että rippikoulu kun oli käyty, niin silloin oltiin tarpeeksi varttuneita yksinelämiseen.
   
 46. Pavosen Heska

  Pavosen Heska

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Kolmen asunnon vuokralordina kannattaa varautua siihen että koko vuosi menee nolla tuotolla tai miinukselle kun yksi vuokralainen lähtee ja tulee muutama tyhjä kuukausi. Putkirempat ja muut katastrofit erikseen.

  Voittava taktiikka olisi kasvattaa kämppien määrää niin että investoi kohteisiin joissa arvonnousua luvassa ja aikanaan realisoi noi kämpät.

  Ja otsikon aiheeseen, muutin armeijan jälkeen parikymppisenä, työnantajalla oli huokeita kämppiä tarjolla niin valinta oli helppo. Pyykit tosin piti käydä äiteellä pesettämässä kun asuntooni ei mahtunut pesukonetta vessaan, kerrostalo oli puisilla välipohjilla toteutettu niin muualle asentaminen oli kielletty.
   
 47. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  692
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Riippuu missä ne kämpät ovat... minulla on ne kämpät pääkaupunkiseudulla ja ei ole ikinä ollut 3 kk tyhjiä korkeintaan 1kk ja se 1kk todella harvoin. Ei vuokralainen noin vain voi lähteä siinä on irtisanomisaika ja tavallisesti kun vuokralaiseni vaihtuu niin asunto ei jää päiväkään tyhjäksi.

  Jos on jossain syrjäseudulla pikku kylässä pohjoisessa se asunto niin silloin ehkä kannattaa olla vuokra niin edullinen että se vuokraaja asuu siellä 20 vuotta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
 48. Pavosen Heska

  Pavosen Heska

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Joka kämppään 1 tyhjä kuukausi niin se on siinä. Tämä oletuksena etä kämpät lainarahalla hallinnassa.
  Meidän suunnalla on varminta vuokrata sossun kautta niin on aina tulijoita, plus joka muuton jälkeen voi rempata sossun piikkiin kämppää. :geek:
   
 49. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  692
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  2/3 taloutta vuokralaisistani ovat KELA asiakkaita ja ymmärrän mitä tarkoitat jos vuokralainen aiheuttaa vahinkoa ja varsinkin sossutapaukset usein tekevät niin se pitää korjata. Myös opiskelijat ovat siirtyneet KELAN yleiseen asumistukeen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
 50. Pavosen Heska

  Pavosen Heska

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Viimeinen viesti ennenkuin tulee penaltia ohi aiheen kirjoittelusta.... Onko sopparit sossun kanssa tehtyjä vai asukkaiden?