Kuinka SER-jäte prossuilla pärjää nykyään ?

Tuossa sain i7-4930K:n kelloteltua ja vaikka Ivyt kellottuvat yleisesti huonommin kuin Sandyt. Niin kuitenkin tämmöiset luvut sain tuosta irti:

4930K.png


4.8GHz:n ei vaan ollut enää asiaa, kun voltit alkoivat olemaan turhan korkeat eikä kuitenkaan kaksi yhdintä olleet vakaat ja myös kaksi ydintä alkoivat käymään turhan kuumina.
Ja noilla 4.7GHz kelloilla ne kaksi kuumaa ydintä kävivät vain 84 asteessa kun 4.8GHz kelloilla 94 astetta.

Myöskin 4.8GHz:n kelloilla piti emolle tehdä jo kaikki samat kikka kakkoset kuin 3930K:n kanssa, mutta tuohon 4.7GHz:n riitti "vain" tuuletin VRM:lle.
Tosin silloinkin virtaa imetään yli 400W (en muista tarkkaa lukua).
Mutta ens viikolla ois ideata tätä sitten testailla.
Vaikuttaa hyvältä. Oma 4930k odottaa vielä boksissa kunhan saisin rempan valmiiksi. Pitää kasailla sen pohjalle tuleva pelikone. Taidan tosin tyytyä 4,5GHz kelloihin :thumbsup:
 
Ja mitä 4GHz LGA2011 prossua olet edes ajatellut?
Niin ja miksi tyytyä vain 4GHz:n?
Ajatuksissa ollut joku Ivy-B joka 6 ytimellä lähentelisi 4 gigaa. Koneen kotelo ja sijoituspaikka on semmoset ettei tuonne voi paljon yli 100 W cputa laittaa. Nykyään 8c 2670 Sandy-B, jossa 6 ydintä käytössä (ei tiputa kelloja alle 3,1 GHz kuten tekis jos kaikki ytimet käytössä).
Mä voin luopua todella edukkaasti 3820:sta.
Jäi alkup. viestistä maininta että Ivy-B etin ja väh. 6c. Mut laita vaikka yv paljonko tosta haluat.
 
Ajatuksissa ollut joku Ivy-B joka 6 ytimellä lähentelisi 4 gigaa. Koneen kotelo ja sijoituspaikka on semmoset ettei tuonne voi paljon yli 100 W cputa laittaa. Nykyään 8c 2670 Sandy-B, jossa 6 ydintä käytössä (ei tiputa kelloja alle 3,1 GHz kuten tekis jos kaikki ytimet käytössä).

Jäi alkup. viestistä maininta että Ivy-B etin ja väh. 6c. Mut laita vaikka yv paljonko tosta haluat.

Onkos muuten emo ihan joku kunnon emo ala Asus, Gigabyte tai MSI vai joku kiina paska?
Kun tuosta 2670:sta tuli heti mieleen, että emona on joku halppis kiina emo.

Kun niillä 4GHz jopa 6-ydin Ivyistä on aikasta vaikea saavuttaa.
Kun ainakin PLEXHD X79 kiina emo kesti vain 200W kuorman kun VRM:ä jäähdytti tuulettimella.

Joka tarkoittaa että ei kestänyt edes vakiona olevaa 3930K/E5-1650:stä, mutta 4930K/E5-1650 v2:sta se kesti 3.9GHz:n saakka.
 
Tuossa olisi nyt testipenkissä oma vanha FX-8320:seni jolla aikoinaan korvasin Q9450 settini (koska sen Asus P5Q Pro emo lahosi) ja tuohan kellottu silloin 4.7GHz:n 1.39 voltilla eli ihan hyvästä yksilöstä oli kyse.
Mutta tullut opittua noiden kellottamisesta vaikka mitä sen jälkeen. Joten varmaan avoimessa testipenkissä Corsairin 280mm AIO:lla siitä saa enemmän irti ?

No eipä oikein saanut :(

FX-8320.png


Virrankulutus noilla lukemilla noin 380W eli sama kuin 5GHz kellotetulla Core i7-3820:llä.
Ja kun tuota yritin puskea 5GHz:n niin 1.55 voltilla 5GHz prossu imasi järkyttävät 500W :rofl:
EIkä kestänyt Prime95 kuormaa kuin jokusen sekunnin ennen kuin alkoi kaksi ydintä pukkaamaan erroria ja paljon.
4.9GHz sitten oli jo paljon vakaampi ja silloin imettiin virtaa "vain" 450W... Mutta edelleen kaksi ydintä antoi puolen tunnin rasituksen jälkeen erroria.
Eli lopulta päädyin tohon 4.82GHz:n.

Sitten toiseen asiaan, että täältä eräältä sain SER lahjoituksen ja se on nyt poikinut kolme videotakin jos kiinnostaa oikeat kunnon SERit :)



 
Tuossa kun Windows 7 asentelin oikeasti SER rautojen testaamista varten. Kun esim. AM2 emot eivät toimi enää Windows 10:n kanssa.
Mutta milläs peleillä noita oikeasti wanhoja prossuja kannattaisi testailla?

Kun millään Mechwarrior 5:lla ym. uusilla raskailla peleillä niitä on turha testailla.
Mutta kai on jotain uusia/suht uusia millä olisi jotain merkitystäkin ?
Itselle ei tule oikein mieleen kuin:
Doom (2016)
GTA V
Overwatch

Tuleeko teille mitään mieleen?
Näytönohjaimena varmaan toimisi R9 290X tai GTX 980ti.
Niin ja CS:GO on turha ehdottaa peliksi, koska siinä ei näemmä ole enää edes pelin omaa systeemiä mikä näyttäis FPS:t. Ja MSI Afterburnerin ja AMD Radeon asetusten fps näyttö systeemit eivät ole enää toimineet pitkään aikaan.
 
CS:ssä on Workshopin puolelta saatavilla uLLetical fps benchmark -mappi, joka ajaa vakioidun testin ja näyttää average FPS -lukeman testin päätteeksi (konsolissa). Itse käyttänyt tuota suhteelliseen vertailuun, pelimaailman FPS:ää tuo ei kovin hyvin välttämättä kuvasta, mutta sopii mainiosti raudan (ja asetusten) vertailuun keskenään.
 
Olen käyttänyt CS:GO benchmarkkaamiseen Phoronix Test Suitea Linuxilla. On saatavilla myös Windowsille. Voin pistää sulle sunnuntaina kuvan sen antamista tiedoista jos kiinnostaa?
 
Siis en ole mitään benchmarkeja ajamassa vaan idea on pelaamalla testailla noita. Joten ei vois vähempää kiinnostaa tuo CS:GO:n FPS Benchmarkin tuijottaminen ja se ei kyllä kuvaa paskan vertaa kuinka se peli oikeasti rullaa. Joten en ymmärrä miksi se on niin suosittu edes.
 
Oon samaa mieltä siitä että noi benchmarkit on parhaimmillaankin vain suuntaa antavia
Steamissa on oma fps-laskuri, mutta se ei näytä min ja maxfps eli ei yhtä hyvä kuin mitä oot käyttänyt noissa sun testivideoissa.
Screenshot_20201023-084441__01.jpg
 
Oon samaa mieltä siitä että noi benchmarkit on parhaimmillaankin vain suuntaa antavia
Steamissa on oma fps-laskuri, mutta se ei näytä min ja maxfps eli ei yhtä hyvä kuin mitä oot käyttänyt noissa sun testivideoissa.
Screenshot_20201023-084441__01.jpg

Tuota en muistanutkaan, mutta jos en väärin muista niin tuohan on ihan helkutin pienellä. Eli videossa sitä ei käytännössä näkisi ollenkaan. Kun tuo youtube pakkaa nuo videot aivan liian pienellä bitratelle jollei upi 4k materiaalia sinne.

Muuten FX-8320:stä että pyöritti Microsoft Flight Simmiä paremmin kuin LGA2011 sandyt ja ivyt, mutta... lentokoneen mittaristot ei kirjaimellisesti toimineet ollenkaan.
Että outo peli tuo, kun käyttäytyy eri prossuilla niin erinlailla.
Ja edelleen parhaiten se on toiminut 6-ydin X5660:llä jolla mentiin 70-80fps:ää kun uudemmilla LGA2011 Sandyillä ja Ivyillä vain 45 - 65 fps :confused:
 
Rivatuner on aika yleisesti käytetty FPS-mittarointisofta OSD-numeroilla, näyttäisi konffaamalla saavan ulos myös AVG-lukemia. Tulee ainakin MSI afterburnerin mukana.

edit: ei välttämättä tosin toimi kaikkien pelien kanssa.
 
Onko uudet päivitykset rikkoneet yhteensopivuuden vai mistäkös tämä johtuu?

MS ollut niin kiva että noiden vanhojen AMD lautojen SATA ohjaimet eivät enää tunnistu ollenkaan edes IDE moodissa.
En muista missä välissä ne otti tuet pois, mutta 2016 versio Windows 10:llä tuet oli vielä.
Myöskin jonkun laajennus tuen Windows 10 ja ihan 8.1 tarvitsee eli s939 AMD:t max windows on 8.

Intelin emoilla ei näitä ongelmia ole, kunhan emo on Intelin piirisarjalla.
 
Hm, mennytkin tällainen täysin ohi. Tosin Win7:lla muutenkin testaillut viimeaikoina noita vanhempia kamppeita. AM3-lankulla (AMD770 piirisarjalla) sentään vielä toimi ainakin 2004 versio Win10:sta.

Juu ei AM3 emoilla olekkaan mitään ongelmia, mutta juuri 939, AM2 ja AM2+.

Rivatuner on aika yleisesti käytetty FPS-mittarointisofta OSD-numeroilla, näyttäisi konffaamalla saavan ulos myös AVG-lukemia. Tulee ainakin MSI afterburnerin mukana.

edit: ei välttämättä tosin toimi kaikkien pelien kanssa.

Tuotahan olen käyttänyt, mutta CS:GO:ssa tuo ja muut fps ohjelmat ovat blokattu.
Parissa CS:GO betassa oli pelissä mukana ihan oma fps:n katselu systeemi (näkyy videoissani). Mutta nyt viimeisimmän päivityksen myötä se hävisi.

Ja yleensäkkin nuo fps softat ovat aika hyvin blokattu noissa suosituissa nettiräiskinnöissä kuten Apex Legends ja Fortnite. Tai itse pelit ei niitä estä, mutta niiden huijauksen esto sydeemit.
 
Tässä olen suunnitellut että LGA1155 kamojen jälkeen siirtyisin hetkeksi noihin "oikeisiin" SERejen testaamiseen eli LGA775, AM2, AM3 ja ehkä jopa S939 prossujen.
Mutta nykyisistä testi peleistäni aika harva peli noilla edes käynnistyy kun käskylaajennuksia uupuu.
Että tämmöisiä testi pelejä olen nyt ajatellut joilla on tätä päivänä jotain merkitystäkin:

Crash Badicoot N.Sane Trilogy
Doom (2016)
GTA V
Quake Champions
Rocket League

ja ehkä myös:
Euro Truck Simulator 2
Unreal Tournament (se prebeta homma epic storesta)
Overwatch

Ja saa toki ehdottaa muutoksiakin listaan :)
Mutta käyttöjärjestelmä olisi siis Windows 7 ja näytönohjain vois olla vaikka Radeon R9 290X. Kun se on aivan tarpeksi nopea kortti näille kamoille.
Ideani ottaa ensimmäisenä testiin yksi minun prossu kokoelmani arvokkaimmista prossuista (jollei jo ole arvokkain), eli Pentium D 965 Extreme Edition :)
 
Viimeksi muokattu:
@Zetteri Mites Intel Core2 Quad Q6600 (B3/G0) ja Amd Athlon 64 x2 4200+, 5200+ sekä 6000+? Ja yllätyspelinä eli pyöriikö Crysis?

Onhan toki nuo prossut tulossa testiin ;)
Tai en muista mitä kaikkia Athlon 64 X2 prossuja löytyykään mutta ainakin 4800+ ja 6000+.
Tarkoitatko nyt siis orginaalia Crysista vai jotain noista uusimmista vai peräti tuota uutta Remasteroitua Crysista ?
Kun ei oikein nää syytä testata kuin tuota remasteroitua, kun muut ovat jo vähän liian vanhoja.
 
Ei lähtenyt 2500K:n testaaminen hyvin liikkeelle, kun emon ylikellotus profiileista latasin vanhan 4,95GHz kellotukseni enkä muistanut että siinä minulla oli pieni väyläkellotuskin.
Jolla viimeksi sain windowsin sekaisin ja tietenkin se meni nytkin sitten uudelleen asennus kuntoon :angry:

Joten tässä tullut nyt asennettua Windows uudestaan plus kaikki pelit ym. roinat. Mutta nähtävästi huomenna pääsis 2500K:ta sitten testailemaan, kun enää on lataamatta MFS:n tarvitsema 97gigan "paketti".
Ja pitää sanoa että tämä 2500K yksilö ei ole hääppöinen kun 5GHz ei ollut yhtään vakaa edes 1.60 voltilla, joten mennään nyt 1.55 voltilla 4.9GHz :(
Mikä on myös aika korkea voltti määrä ja lämmöt huiteleekin prime95 small fft kuormalla 90 asteessa.

Mutta huomenna selviää kuinka 4.9GHz kelloilla oleva 4c/4t prossu selviää nykypeleistä ja itse veikkaan että suuria ongelmia MFS:ssä, Mordhaussa ja varsinkin MechWarrior 5:ssa. Mutta se selviää sitten huomenna.

Tässä muuten parit viimeiset videoni, joita en ollutkaan tänne vielä postannut:


 
Tuosta Pentium D EE:stä tuli mieleen oletko koskaan kokeillut netburst xeoneja?
 
Tuosta Pentium D EE:stä tuli mieleen oletko koskaan kokeillut netburst xeoneja?

Empä ole. Kun ei löydy ensimmäistäkään prossua saatika emoa.

Asiasta toiseen, eli 2500K olis testattu nyt muuten paitsi MFS:ssa koska jostain syystä sen 97gigan paketin lataaminen aina jumittuu jossain kohdassa. Mutta jos huomenna sais senkin testattua.
Mutta muuten 2500K ei meinannut pärjätä FX-8320:lle, eli FX vihdoin on sitä parempi.... paitsi Mordhaussa jossa 2500K itseasiassa antoi paremman pelikokemuksen kuin yksikään LGA2011 prossukaan.
Eli frame timet olivat hyvät ilman ärsyttäviä piikkejä, vaikka fps:t olivat suht matalat.

MechWarrior 5:ssa taas oli... no MechWarriro 5, eli paljon nykimisiä ja hidasteluja kuten tästä näette:


Overwatchissä FX vetää 50fps eron 2500K:n, mutta eipä sillä ole väliä onko frame rate 230 vaiko 280.
CoD Warzonessa 2500K pyöritti peliä muuten hyvin mutta pariin kertaa tuli hirveä töksähdys joita ei FX:llä esiitynyt.
Mutta Crysis Remastered olikin sitten erikoinen tapaus, eli FPS olivat todella hyvät... eli yli 100fps mutta frame timeissä hirveästi eloa ja sen tunsi pelatessakin. Eli jatkuvia micro töksähtelyjä, jotka olivat todella ärsyttäviä.
Mutta jos huomenna sais tuon MFS tuolla testattua niin sitten vois 2600K:ta alkaa kellottamaan.
 
Oliskohan ihan pöllö idea pistää Xeon X3230 (Q6700 vastaava) pohjalle HTPC/retropelikone?

Saa muuten suositella jotain halpaa ATX pönttöä jonne tuon laittaisi ja tuossa olis myös oltava 5.25" paikka dvd-asemaa varten. :)


Minulla on AR3, jossa on Bilteman bitumit tuolla nurkassa, ja se oli hiljainen ja kaikkea, mutta nyt siitä on tullut dvd-levyjen digitointiasema :)
 
Hmm, mulla oli teininä Antec SLK3000B jossa Bilteman vaimennusmattoa ja oli käytännössä äänetön pönttö, toimisikohan edelleen..? :)

Mulla oli tuosta se pianomusta versio millä nimellä se menikään. Ja oli kyllä siihen aikaan oikein kiva kotelo, mutta tuskin tätä nykyä tuntuis niin hyvältä :hmm:
Meillä ei hallitus sallinut olkkariin tornikoteloa tai muutakaan isoa koppaa HTPC käyttöön.
Joten itse rakensin Ryzen 3 2200G ITX pohjaisen setin myös Antecin koppaa jossa oli slim bluray asema samassa.

_MG_0972.jpg

Tuo Ryzen on kyllä tuohon hommaan mahtava ja tuon Vegastakin löytyy sen verran potkua että töllössä voi pelaillakkin töllö pelaamiseen sopivia pelajä kuten:
Crazy Taxi
Geometry Wars 3
Nex Machina
R-type Dimensions EX
Sky Force Reloaded
Tempest 4000
ym. vastaaviin peleihin.

Nuo pelit ovat myös semmoisia mitä ei kiinnosta pelata tietokoneella istuessa jostain syystä.

Ja asiasta toiseen, että olleet kyllä nää mun LGA1155 Sandyt kyllä aika surkeita tapauksia. Eli se 2500K meni 4.9GHz älyttömillä 1.55 voltilla ja nyt 2600K taipu vain tähän:

2600K.png


4.8GHz:ssä ei ole vakaa edes 1.51 voltilla jolloin kuumin ydin huitelee jo 97-99 asteessa p95 small fft:llä.
No toivottavasti nuo Ivyt kulkis vähän paremmin ja olenkin suunnitellut kivan virityksen niille.

Eli kun ei löydy edelleenkään nestemetallia nurkista, niin ajattelin kokeilla ajaa 3570K ja 3770K ilman lämmönlevittäjää.
Mutta se tarkoittaa että pitää prossun tuo pidike metallia häkkyrä purkaa pois, että vesiblockki ottaa edes kiinni CPU siruun.
Tietenkin tässä on riski että rikon tuon itse sirun, kuten monelle kävi aikoinaan Athlon Thunderbirdejen ja Athlon XP:t kanssa.


Syykin selvisi muuten siihen miksei FX-8320:llä näkynyt MFS:ssä mittaristoa... oli pelissä näemmä bugi mikä on nyt 1.10 versiossa korjattu. Kun näky lukeneen muutos logissa.
Eikä ainakaan 2500K:lla enää FPS:t romahtaneet kun mittaristoa katsoi. Että aika buginen peli vaikuttais tuo olevan.

2500K testi videon myötä settiini tuli uusi pelikin, kun huomasin vasta että Serious Sam sarjalle tullut jatkoa eli neloinen. Ja jatkaakin mahtavasti sarjaa aivottomalla räiskinnällä eli minulta heti :thumbsup:
Laittoi muuten 2500K:n polvilleen, tai jos tarkkoja ollaan niin tässä esiintyi sama ilmiö kuin Crysis Remastedissa eli FPS ihan hyvät, mutta jatkuvasti ärsyttävää micro nykimistä.

Myöskin olen päättänyt että nämä kolme peliä ainakin tulee testipeleiksi noihin SERien SER prossu testeihin:
Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
Halo: The Master Chief Collection
Spyro Reigited Trilogy

eli vähän kevyempää mutta uutta peliä olisi idea testailla noilla Athlon 64 X2:lla, Phenom 1:llä, Core 2 Duoilla ym.. ikälopuilla prossuilla.
Ja kuten aikaisemmin mainitsin niin harkitsen vielä vanhemmista peleistä Doom (2016), GTA V, Overwatchia ja Rocket Leaguea. Sekä myös Quake Champions on harkinnassa.
Mutta mene ja tiedä mitä noista sitten nappais settiin ja mitä tuonne 525gigan SSD:lle mahtuu Windows 7:n kera :)

Niin ja kuten tuossa ylempänä ehdotettiin Crysistä, eli voishan noita testata myös tuolla uudella Crysis Remasteredilla. Kun ainakin Phenom 2:n jaksaa siinä pelissä paremmin kuin orginaalissa Crysiksessa.
Eli sen pitäis ainakin teoriassa toimia noilla muillakin vanhemmilla, jollei tuo vaadi jotain käskylaajennusta toimiakseen.
 
Mulla oli tuosta se pianomusta versio millä nimellä se menikään. Ja oli kyllä siihen aikaan oikein kiva kotelo, mutta tuskin tätä nykyä tuntuis niin hyvältä :hmm:
Meillä ei hallitus sallinut olkkariin tornikoteloa tai muutakaan isoa koppaa HTPC käyttöön.
Joten itse rakensin Ryzen 3 2200G ITX pohjaisen setin myös Antecin koppaa jossa oli slim bluray asema samassa.

_MG_0972.jpg

Tuo Ryzen on kyllä tuohon hommaan mahtava ja tuon Vegastakin löytyy sen verran potkua että töllössä voi pelaillakkin töllö pelaamiseen sopivia pelajä kuten:
Crazy Taxi
Geometry Wars 3
Nex Machina
R-type Dimensions EX
Sky Force Reloaded
Tempest 4000
ym. vastaaviin peleihin.

itse "leikin" tolla 2200g:llä kuukauden päivät ja tohos listalle voi huoletta heittää myös stalkkerit ja skyrimin, mikäli 30fps riittää ja mielestäni noille riittää koska kuitenkin enemmän seikkailu- ja maisemapelejä :smoke:

hieman outo ja jopa syntinen tunne pelata atx-koon vermeillä kun pci-e:t tyhjänä:oops:

sääli ettei 2200g prossuna ollut kovinkaan kummoinen vaan 3470 non-k pesi sen 6-0 juuri siinä tärkeimmässä eli path of exilessä:smoke:
 
itse "leikin" tolla 2200g:llä kuukauden päivät ja tohos listalle voi huoletta heittää myös stalkkerit ja skyrimin, mikäli 30fps riittää ja mielestäni noille riittää koska kuitenkin enemmän seikkailu- ja maisemapelejä :smoke:

hieman outo ja jopa syntinen tunne pelata atx-koon vermeillä kun pci-e:t tyhjänä:oops:

sääli ettei 2200g prossuna ollut kovinkaan kummoinen vaan 3470 non-k pesi sen 6-0 juuri siinä tärkeimmässä eli path of exilessä:smoke:

Yleensäkkin noi Zen ja Zen+ Ryzenit ei loppujen lopuksi ole hääppöisiä pelikäytössä. Siksi en olekkaan ymmärtänyt miksi ne sai osakseen niin kovan hehkutuksen tullessaan :confused:
Toki ne oli FX:n jälkeen askel oikeaan suuntaan kun tommonen 4c/4t R3 1200 tai 2200G suoriutuu about samallatavalla kuin 8-ydin FX:t.
Mutta Zen Ryzenit olivat samaa tasoa kuin LGA1366 kamat ja Zen+:t olivatkin jo sitten siellä Sandyjen ja Ivyjen kanssa tappelemassa.

Mutta tässä 2500K videoni:


Johon jo joku kommentoi että hyvä budjetti prossu ja siihen pitikin vastata että ei selvästikkään katsonut videota kauhean tarkaan. Kun 4c/4t:n takia tuolla on mielenkiintoisia ongelmia, joiden takia moni päivitti aikoinaan juuri Core i5 Sandy, Ivy, Haswell ja jopa Skylake settejään hitaammiksi Ryzeneiksi.
Eli FPS:t ovat kyllä korkeat, mutta peleissä esiintyy micro nykimistä ja välillä vähän isompaakin nykymistä. Mikä selvästi johtuu ettei ole säikeitä tarpeeksi.
 
Mitäs muita kauppapaikkoja tiedätte hyvällä saannilla SER:lle kuin eBay, tori, huuto, iotech ja muro? Näköjään alkaa kämppä pahasti täyttymään vanhoilla high-end serreillä, tilaa ja aikaa vaan ei oikein ole. Mutta SER ei tietysti enää tavallaan vanhene kun uudempaa rautaa jo pyörii koneissa päivittäisessä käytössä.

Metsästänyt pitkään AGP-väyläistä 6800 Ultraa, sekä QX9770:stä mutta ne eBay hinnat.
 
Yleensäkkin noi Zen ja Zen+ Ryzenit ei loppujen lopuksi ole hääppöisiä pelikäytössä. Siksi en olekkaan ymmärtänyt miksi ne sai osakseen niin kovan hehkutuksen tullessaan

1) ne oli hyötykäytössä täysin ylivoimaisia hinta-laatusuhteeltaan ja ihan absoluuttiselta nopeudeltaankin
2) Zen tullessa markkinoille Intelin i7 7700K maksoi luokkaa 350€ ja se oli halvin yli 4 threadin prosessori ja 4 threadia oli liian vähän jo 2017 nettipeleihin. Yksinpeleihin ehkä ei, mutta ennustettavissa oli että tulisi niissäkin pian konttaamaan
3) AMD lupasi usean vuoden tuen kannalle, eli vaikka Zen ei ollut erityisen tykki, niin seuraavien piti olla ja tosiaan Zen 2 sit onkin aika hyvä jo pelaamiseen ja julkaisun emotkin noita tukee
4) se oli vaan jotain erilaista
5) "kun pelit alkaa tukemaan paremmin säikeitä niin nämä ovat parempia". Vielä odotellaan, että 7700K häviää 1800X:lle jossain pelissä :D
 
Minä päivitin "pelikoneen" 4,8GHz 2500K:sta vakio 3950Xään ja ero oli ihan jäätävä siinä ainoassa pelissä mitä pelaan eli minecraftissa.

Näyttis ja w10 asennus pysyi samoina, muut meni uusiksi. Juuri tuo että korkea fps mutta silti stutterointia.
 
Onko Amd Fx Sarjaa testattu muuten ku ton 8320n suhteen? Viestejä ni mahoton ettei meinaa löytää...

Tuli tähänkin huusholliin vanhempi nettikone, Amd Fx 4170 prossuna ja Asus Sabertooth emona. Myöhemmin varmaan 8320 kivi kiinni että pystyy jotain pelaa, toistaiseksi kellottanen tän nykysen korkeampiin kelloihin. Viimeks kellitelly 2500K:ta julkaisun aikoihin ni ei näitä muista, tipsejä otetaan vastaan..

E. Näyttis vaihtuu kyl ensimmäisenä, on meinaas nykyinen Gtx285 melkonen kiuas :D
 
Viimeksi muokattu:
Onko Amd Fx Sarjaa testattu muuten ku ton 8320n suhteen? Viestejä ni mahoton ettei meinaa löytää...

Tuli tähänkin huusholliin vanhempi nettikone, Amd Fx 4170 prossuna ja Asus Sabertooth emona. Myöhemmin varmaan 8320 kivi kiinni että pystyy jotain pelaa, toistaiseksi kellottanen tän nykysen korkeampiin kelloihin. Viimeks kellitelly 2500K:ta julkaisun aikoihin ni ei näitä muista, tipsejä otetaan vastaan..

E. Näyttis vaihtuu kyl ensimmäisenä, on meinaas nykyinen Gtx285 melkonen kiuas :D

Onhan noita tullut testattua. Tosin jätin 4-ydin mallin testaamatta tällä kertaa.
Mutta samalla tavalla kellottuvat kuin 6- ja 8-ydin mallitkin.
Tuo 4170:n on Bulldozeri joissa on isoja eroja kuinka ne kestää väylää, HyperTransport sekä CPU/NB kelloja.





 
Meinasitko zetteri testata s1155 xeoneja ? Muistaakseni näin sanoit vai olenko nähnyt unta.
 
Yleensäkkin noi Zen ja Zen+ Ryzenit ei loppujen lopuksi ole hääppöisiä pelikäytössä.

Tällä logiikalla onko joku Zen2 R5 3600 Ryzenikään loppujen lopuksi niin hääppöinen pelikäytössä. Tuossa TPU:lta dataa (AMD Ryzen 5 3600 Review) ja spoilereissa suoraan suuntaa-antavaa kuvaa:

relative-performance-games-1920-1080.png

Itselläni ekan sarjan Ryzen mallia 1700x koneessa, ja ei tuo TPU:n 1080p pelitestien mukaan häviä kuin noin 11% ''budjetti pelihirmuksi'' kutsutulle Zen2 R5 3600. Ja Zen+ prossuista 2600 n. 9% hitaampi kuin R5 3600. Sanoisin @Zetteri että aliarvioit Zen ja Zen+ prossujen pelitehoja aika rankasti. Jos omia testejä olet jollain Zen CPU:lla tehnyt vs SER, niin joku namiska ollut kyllä vialla Zenien kohdalla, tai sitten pelien vaatimukset olleet kovasti SER-prossujen ehdoilla.

Mutta Zen Ryzenit olivat samaa tasoa kuin LGA1366 kamat ja Zen+:t olivatkin jo sitten siellä Sandyjen ja Ivyjen kanssa tappelemassa.

Onko näille heittää jotain perusteluja benchmarkkien muodossa? Ja jotain suht. nykyaikaisia pelejä ja tarpeeksi kattavasti. Itsellä oli i5-2500k eli Sandy Bridgeä, ja tuo tukehtui jo pahasti nykyajan prossulta vaativissa peleissä. Suurimmassa osassa peleistä pärjäsi ok, koska suurin osa 2015-2017 vuoden peleistäkin vaati enimmäkseen sitä singlecore -perf, mutta auta armias kun tuli useampaa ydintä hyödyntävä peli..
 
Tällä logiikalla onko joku Zen2 R5 3600 Ryzenikään loppujen lopuksi niin hääppöinen pelikäytössä. Tuossa TPU:lta dataa (AMD Ryzen 5 3600 Review) ja spoilereissa suoraan suuntaa-antavaa kuvaa:

relative-performance-games-1920-1080.png

Itselläni ekan sarjan Ryzen mallia 1700x koneessa, ja ei tuo TPU:n 1080p pelitestien mukaan häviä kuin noin 11% ''budjetti pelihirmuksi'' kutsutulle Zen2 R5 3600. Ja Zen+ prossuista 2600 n. 9% hitaampi kuin R5 3600. Sanoisin @Zetteri että aliarvioit Zen ja Zen+ prossujen pelitehoja aika rankasti. Jos omia testejä olet jollain Zen CPU:lla tehnyt vs SER, niin joku namiska ollut kyllä vialla Zenien kohdalla, tai sitten pelien vaatimukset olleet kovasti SER-prossujen ehdoilla.



Onko näille heittää jotain perusteluja benchmarkkien muodossa? Ja jotain suht. nykyaikaisia pelejä ja tarpeeksi kattavasti. Itsellä oli i5-2500k eli Sandy Bridgeä, ja tuo tukehtui jo pahasti nykyajan prossulta vaativissa peleissä. Suurimmassa osassa peleistä pärjäsi ok, koska suurin osa 2015-2017 vuoden peleistäkin vaati enimmäkseen sitä singlecore -perf, mutta auta armias kun tuli useampaa ydintä hyödyntävä peli..
Tuossa melko kattavasti testattu @Zetteri toimesta

 
Tällä logiikalla onko joku Zen2 R5 3600 Ryzenikään loppujen lopuksi niin hääppöinen pelikäytössä. Tuossa TPU:lta dataa (AMD Ryzen 5 3600 Review) ja spoilereissa suoraan suuntaa-antavaa kuvaa:

relative-performance-games-1920-1080.png

Itselläni ekan sarjan Ryzen mallia 1700x koneessa, ja ei tuo TPU:n 1080p pelitestien mukaan häviä kuin noin 11% ''budjetti pelihirmuksi'' kutsutulle Zen2 R5 3600. Ja Zen+ prossuista 2600 n. 9% hitaampi kuin R5 3600. Sanoisin @Zetteri että aliarvioit Zen ja Zen+ prossujen pelitehoja aika rankasti. Jos omia testejä olet jollain Zen CPU:lla tehnyt vs SER, niin joku namiska ollut kyllä vialla Zenien kohdalla, tai sitten pelien vaatimukset olleet kovasti SER-prossujen ehdoilla.



Onko näille heittää jotain perusteluja benchmarkkien muodossa? Ja jotain suht. nykyaikaisia pelejä ja tarpeeksi kattavasti. Itsellä oli i5-2500k eli Sandy Bridgeä, ja tuo tukehtui jo pahasti nykyajan prossulta vaativissa peleissä. Suurimmassa osassa peleistä pärjäsi ok, koska suurin osa 2015-2017 vuoden peleistäkin vaati enimmäkseen sitä singlecore -perf, mutta auta armias kun tuli useampaa ydintä hyödyntävä peli..

@Lamanka tuossa jo postastinkin R5 2600 testini ja en todellakaan aliarvoi Zen ja Zen+ Ryzeneista vaan sinä aliarvioit SERit.
Ja miksi sinä ja muut SER vastustajat aina puhutte noista 4c/4t Core i5 paskoista ?
Minä EN OLE kertaakaan sanonut että ne ovat HYVIÄ.
Kun minä olen aina puhunut vaan 4c/8t, 6c/6t ja 6c/12t SEReistä että ne ovat enemmän kuin riittäviä nykypäivänä.

Varsinkin Intelin vanhat high end alustat eli X58 sekä X79 voivat todella hyvin nykyäänkin, mutta ei niihin kannata erikseen sijoittaa rahaa jollei jostain saa emoa ja muisteja melkein ilmatteiksi, koska Zen ja Zen+ Ryzenit...
Sitten Intelin kuluttaja puolen Intel rampautti LGA1156 alustan jälkeen niin täydellisesti, että ei niistä kannata katsoa kuin niitä K sarjan Core i7 malleja. Nekin ovat Sandyjä eli 2600K ja 2700K lukuun ottamatta täysin ylihinnoiteltuja vaikka hyviä ovatkin.

Muuten Ivyt ja uudemmat kuluttaja Inteleistä ei kannata käytettynä ostella jollei ole valmis niitä korkkaamaan, koska muuten tulee törmäämään lämpö ongelmiin.

Mainittakoon sinulle että minulla taloudessa hyrrää R5 2600 kotiserverissäni, R7 1700:n pääkoneessani sekä R3 2200G HTPC:ssä ja kyllä olen noita benchmarkannut tarpeeksi että voin seistä sanojeni takana Ryzeneiden hyvyydestä/huonoudesta.
Mutta nyt testaamaan kuinka i7-2600K@4.7GHz suoriutuu nykyään... eli eroaako paljonkin i7-3820:n missä on kaksi muistikanavaa enemmän sekä vähän enemmän L3 cachea :)
Kun nykyään pelit käyttävät aika paljon muistikaistaa...
 
Nyt pukkais uutta videota :)



Eli testissä Sandy Bridge Core i7-2600K, joka suoriutuu muuten yllättävän paljon huonommin kuin Core i7-3820 isoveli X79 alustalla. Eli näemmä neljästä muistikanavasta ja isommasta L3 cachesta on nykyään jotain hyötyä.
Mutta ei 2600K huono ole ei. Ja eipä ole Crysisiksessa tai Serious Sam 4:ssakaan enää sitä ärsyttävää nykimistä kuin 2500K:lla oli. Mutta sitten taas Mordhaussa on samaa nykimistä kuin muillakin Core i7:lla, jota ei siis 2500K:lla esiintynyt...
Tosin 2500K:lla fps:t olivat matalemmat, eli 2500K:lla saa matalemmat mutta tasaset FPS:t, kun taas Core i7 malleilla saa korkeammat FPS:t mutta ne eivät ole mitenkään tasaiset.

Mutta maanantaina tulee videota ulos jossa kokeilen ajaa 3570K:ta ilman lämmönlevittäjää. Ja vaikka homma meni hiukan säätämiseksi, niin lopulta homma onnistu ja voi pojat niitä lämpöjä nyt :)
Eli 4.6GHz kelloilla ennen lämmöt siellä 90 asteessa, nyt ilman lHS:ää viilei ydin oli prime95 small fft:llä 50:ssä ja loput siinä 60 asteen tietämissä.
Että nyt pitäis ainakin kellotus varaa löytyä rutkasti enemmän.... tosin kellottuuko se tuosta eteenpäin onkin toinen asia. Mutta se selviää tässä kun kerkeän testailemaan uusia maksimeja.
 
Mitäs muita kauppapaikkoja tiedätte hyvällä saannilla SER:lle kuin eBay, tori, huuto, iotech ja muro? Näköjään alkaa kämppä pahasti täyttymään vanhoilla high-end serreillä, tilaa ja aikaa vaan ei oikein ole. Mutta SER ei tietysti enää tavallaan vanhene kun uudempaa rautaa jo pyörii koneissa päivittäisessä käytössä.

Metsästänyt pitkään AGP-väyläistä 6800 Ultraa, sekä QX9770:stä mutta ne eBay hinnat.

Tästä on jo aikaa, mutta joskus asuin aivan erään kierrätyskeskuksen, vai mikä niiden nimi nyt on, lähellä ja pari kertaa tuli sieltä kyseltyä johonkin vanhempaan koneeseen muisteja tai jotain kilkettä. Tarkoitus oli silloin päivittää vuosituhannen vaihteen Delliin max muistit ja paras CPU ja näyttis mitä sen emo salli. Retropelien koneeksi win xp-llä tms.
Siellä oli jossain huoneessa kaveri jolla hyllyt ja nurkat notkui purettua PC kamaa ja jotain tarpeellista löytyikin. Toki ko.keskus on jo ajat sitten hävinnyt ja voi olla että sattui vain olemaan PC-kamoista kiinnostunut kaveri (työllistetty) siellä töissä...
 
Nyt olisi auto projekti myyty pois... joten laitetaan siitä osa rahoista PC roinaan :)
Ja myöskin tuossa tein muutoksia talouden koneisiinkin.
Eli kotiserverissäni oli Asrockin X470 Gaming K4 emo + R5 2600 + 16GB Corsairin 3200Mhz CL16 muistia ja siellä ne ovat olleet aika tyhjän pantteina, koska eipä koskaan tullut pelattua striimauksella olohuoneen HTPC:llä mitään.
Ja mitä HTPC:llä on tullut pelattua toimivat ihan hyvin sen R3 2200G:llä.

Joten ylimäärinen Crosshair V Formula sekä FX-8320 menivät nyt kotiserveriin ja Asrockin X470 emo (+ siinä oleva 1TB NVMe SSD) tulee omaan koneeseeni C6H tilalle. Ja näin C6H vapautuu testiemoksi jälleen kerran, kuten myös R7 1700:n koska päätin tilata R7 2700:n sen tilalle (kun maksavat enää n. 125€).
Testi muisteksi päätin tilata tämmöiset:

Ja näin pääsemme testaamaan eri Ryzeneita, kuten myös Skylakeja :)

Myöskin laittelin kotiserveriin GTX 970:n RX 570:n tilalle, että päästään RX 570:llä sitten testailemaan Pena D:tä ym. ikäloppuja SERejä.
Ensin ajattelin R9 290X:ää mutta se on... no aika äänekäs kortti ja virtasyöppökin. Eikä muistaakseni hirveästi eroa RX 570:stä eli ei ole kuin pikkuisen nopeampi.

Ai niin ne Corsairin 16GB 3200MHz CL16 muistit menevät HTPC:n jossa nyt vain 8Gigaa Corsairin 3200MHz muistia, mikä on APU:lle aivan liian vähän.

EDIT: Ai niin, minkäs näistä tilais tuon R7 2700:n kanssa samalla ?
Core 2 Quad QX9650
Core i7-975 Extreme
Core i7-980X
vaiko
Ryzen 5 1500X ?
 
No niin, tässä olisi se 3570K ajoa ilman lämmönlevittäjää:



Vaikutti sitten lämpöihin ihan älyttömästi. Eli ennen korkattuna ja tahnat vaihdettuna 4.6GHz kelloilla ytimet huusivat yli 90 asteessa p95 small fft kuormalla.
Ja nyt pääsin tämmöisiin tuloksiin:

3570K.png

Harmi vaan että 5GHz tämä ei mennyt ei niin mitenkään :(
Mutta tulee olemaan jännää paljon 3770K tulee kulkemaan ilman lämmönlevittäjää, kun sekin tökkäsi viimeksi lämpöihin 4.6GHz:ssä.
 
Eilen aloin äänittämään/tekemään 3570K videota, mutta se sitten jäi tekemättä toistaiseksi.
Nimittäin eipä ollutkaan hyvä idea ajaa tuota ilman lämmönlevittäjää:

 
Aloittelin Pentium D 965 EE kellottamiset ja jatkoi mihin viimeksi Noctualla jäin eli 4.6GHz:stä.
Ensin oli ongelma miten saada tuo Corsairin AIO LGA775 kannalle kiinni ja lopulta sen sain muokkaamalla hiukan Noctuan vanhaa kiinnitys rautaa.

IMG_20201112_193404.jpg

Mutta tuossa kun taulussa oli 5GHz 1.63 voltilla niin parin minuutin Prime95 small fft:n jälkeen kävin näin:

IMG_20201112_195728.jpg
IMG_20201112_195844.jpg

Eli jostain pitäis sitten tuommoinen kondensaattori metsästää ja sitten aloittaan juottamis hommat.
Ja muuten hajosi tyylikkäästi :)
Eli ihan kuin joku olisi papaatin räjäyttänyt vieressä ja tuo itse kondensaattorin ulkokuori löytyi Corsairin tuulettimen ja kennon välistä... että näin tänään.
 
LGA775 emo ois korjattu (konkan luovutti SERiin menossa ollut LGA1155 lankku) ja Pena olisi nyt kellotettu ja testattu vakaaksi.

pena965.png


Ei ihan mukavasti tuosta lopulta irtosi ja myöhemmin sitten videolla kerron kuinka paskamaisia nämä ovat kellottaa verrattuna ihan mihin vaan muuhun prossuun.
Tai sen voin sanoa että näiden kanssa Cinebench on paras ystävä.
Ja tulikin muuten Cinebench R15:ssa huimat 148 pojoa :)

Mutta tuossa kokeilin tulevat testipelit että toimiiko ne näillä SERejen SEReillä ja ne nehän kaikki starttasivat komeasti. Ja en siis niitä kokeillut sen pitemmälle, koska videollahan sitten yhdessä niitä ihmetellään.
Mutta pelit ovat siis:
Crash Badicoot N.Sane Trilogy
Crysis Remastered (olin varman ettei tämä käynnisty, mutta starttasi kumminkin)
Halo: The Master Chief Collection
ION Fury
Spyro Reignited Trilogy

Testi näytönohjaimena toimii Radeon RX 570 ja käyttis Windows 7.

Ja muuten laittelin tilaukseen "parhaan" budjetti prossun tällä hetkellä eli Ryzen 5 3500X:n eli 6c/6t Zen 2:n.
On kiva nähdä miten tuo vertautuu jo testattuhuihin FX:ään, Sandyihin ja varsinkin X79 kamoihin. Niin ja unohtamatta Zen ja Zen+ Ryzeneita.

Mutta mitä näitä Ryzeneiden hintoja katellut, niin eipä noissa vanhoissa Intelin kamoissa ole enää mitään järkeä. Tai siis on järkeä jos semmoiset jo löytyy, mutta muuten vain hauskoja leluja eikä sen enempää.
R5 2600 108€
R7 1700 98€
R7 2700 118€ (tämmösen vasta tilasin omaan koneeseeni R7 1700:n tilalle)
R5 3500X 115€

Ja kun noita hintoja katselee niin ei voi kuin ihmetellä miksi tällä hetkellä isossa budjetti maailmassa hehkutetaan niitä ylikalliita X99 Xeoneita ja niille kiina emoja. Kun perus Ryzen setin "hyvällä" emolla saa samalla rahalla tai jopa halvemmalla.
 
Viimeksi muokattu:
Ei mennyt viittä? Oisko sulla 775-kantaisia Pentium nelosia ylimääräsenä :3

4.9GHz ja 5GHz kelloilla virrankulutus identtinen 385W ja Cinebench pisteet 102. Eli prossu ylikuumeni ja hidasti itseään.
Näyttäis siltä että max prossu kannan lämmöt saa olla 70C ja silloin tuo ei lähde itseään vielä hidastamaan.
En muista onko mulla muita Pena nelosia kuin tuo 5GHz mennyt 661:n.
 
Ei mennyt viittä? Oisko sulla 775-kantaisia Pentium nelosia ylimääräsenä :3
Mulla on yksi p4 661, joka ei ole käytössä. ostin aikoinaan vanhaan abit as8 emoon(lga 775, 865PE piirisarja), kun kuvittelin että lga 775 p4 prossut on yhteensopivia ja jälkikäteen huomasin, että ei ole yhteensopiva.
Mihin käyttöön tarvitset? Meinasitko vain vähän kokeilla kulkua, vai tarvitsetko pidempään käyttöön? Ei kai mitään extreme ylikellotuksia(alle 0 astetta)? lainata voin, mutta en uskalla myydä, jos myöhemmin olisikin aikaa leikkiä tuolla prossulla toisella emolla.
 
Mulle onkin jo tulossa P4 631 ja D 925, kellotusleikkeihinhän nuo... jos tuolla P4:lla saisi sen 5GHz tauluun, P5Q Pro on kuitenkin suht hyvä lauta joten sen puolesta en ole huolissani. :)
Ok. P4 661 antaa käyttää kerrointa 18, kun 631 maksimi kerroin on 16. Tuo ei liene iso juttu, kun teoriassa 5 GHz menee rikki kertoimella 16 jo 313 MHz FSB:llä, joten 5 GHz on varmaan enemmän kiinni yksilöstä.



Custom vedellä menee sit. ;)
Hyvä. Lähinnä mulle on muodostunut kuva että nollan alapuoliset ylikellotuksella hajoittaa prossun helpommin, kuin vesi tai ilmajäähyllä, mutta jännitteet varmaankin merkitsee enemmän.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 490
Viestejä
4 497 987
Jäsenet
74 214
Uusin jäsen
Fd3

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom