Kryptovaluuttojen louhintathreadi

Ei kannattaisi olla lomalla. Kalliiksi tulee, niin tälläkin kertaa.

Tuli nyt sitten hurahdettua taas aivan sata lasissa kaiken maailman älyttömyyksiin ja humpuukeihin eli rakkaisiin kryptoihin mukaan pitkän tauon (ETH) jälkeen. Mitkä kirjainyhdistelmät tällä kertaa ovat saaneet iloittelun käyntiin: KDA, CRKK, FRY, PRE, ETCMC. Todennäköisesti kaikissa noista (paitsi ehkä FRY(?) olen auttamatta liian myöhässä, mutta hei, harrastaminen on kivaa.

Crankk / CRKK taustaa:
Puhuvien päiden (Vosk) videoita HNT-kaivuroinnin aikaan jäi mieltäni kaivertamaan kuinka olin auttamatta myöhässä HNT:stä ja vene meni jo kuukausia ennen ohi ennenkuin olin edes saanut tolkkua mistä on kyse. Nytkin (joulukuu 2023) olen myöhässä, mutta sattuipa MNTD-postituslistoilta tulemaan joulun alla hehkutusviesti kuinka RAK Wireless Hotspot V2 on jälleen rajoitetusti varastossa (ja nyt on kiire!! :D ) ja niinhän siinä sitten kävi että Nordic Crypton (ruotsalainen, paljon Voskia siedettävämpi puhuva pää) videon kautta ajattelin, että tarrataan kiinni ja katsotaan miten käy. Minerit on vasta tilattu ja saa nähdä koska tulee. Hotspotit pitäisi tulla veroineen päivineen kuittuna, mutta saapi nähdä. Voi olla että tulee vielä joku ilahduttava satku veroja kuitattavaksi. Rentouttavaa odotusta. Tuossahan tulee sitten vielä lisää kustannuksia, kun pitää lisenssi ostaa KDA:na per hotspot ja vielä sijoittaa (stake) 100 USD arvosta CRKK-tokenia per laite.

ETCMC taustaa:
Varmaan tosi moni on nähnyt marras-/joulukuussa näitä "crazy earnings" youtube videoita (mm. tämä ja tämä) jossa hehkutetaan uskomattomia payoutteja ja taaloja satelee ovista ja ikkunoista. Joulun alla oli liipaisemalla ostaa Node, mutta jäi tekemättä koska toimitusajat olivat niin pitkiä ja kekkasin että ETCMC Node on mahdollista saada pyörimään omalla vanhalla koneen/rigin jämällä kunhan vain ostaa 299 USD lisenssin ETCMC:tä varten. ETCMC lisenssin ostamista varten pitikin sitten katsoa taas yksi erillinen video, mutta vihdoin ostaminen onnistui ja sain noden pyörimään. Ehdin nauttimaan noin 7€ päivätuotoista yhden päivän ajan, sitten tuotot romahti pohjamutiin. Ehkä se nyt vielä omat sähköt kuittaa (ETCMC pyörii jollain vanhalla Dellin läppärillä). Ei siis tähän kannata enää lähteä mukaan, ellei tykkää hyväntekeväisyydestä.

FRY taustaa:
Tässä en usko olevani myöhässä, tässä voi olla potentiaalia riippuen täysin siitä saako Fry Foundation uskottavuutta ja laajennusta tehtyä ja osataanko sitä oikeasti johtaa. Tästäkin Nordic Crypto on tehnyt videonsa ja taisi jopa artikkeli olla. FRY lyhyesti: sen idea on saada paljon käyttäjiä, jotka pyörittävät joko BYOD minereita tai heidän kaupasta ostettuja minereita (käytettyjä minipc:itä) ja keräävät minereilla erilaista dataa (GPS, äänenvoimakkuus, kaista, sää) yms. FRY Foundation sitten myy sitä dataa muille organisaatioille ja pyrkii siis luomaan valtavan ekosysteemin datan keräämisestä ja sen myymisestä. Roadmap menee mukavan kauas tulevaisuuteen, eikä ihan lähiaikoina pitäisi ollakaan kovin valmista. Palkkioksi datan tuottamisesta tietysti maksetaan FRY-valuuttaa.
Asiaan: BYOD miner toimii kuten ETCMC yllä. Ota vanha koneenrutku, osta BYOD lisenssi, rekisteröi miner, asenna rutkuun siihen heidän miner-sovellus, ja jossain kohtaa alkaa säännöllisiä maksuja tipahtamaan ALGORAND networkissa $FRY tokenina. Kovin shadyä hommaa kyllä tuon walletin liittäminen mineriin, mm. walletin secret phase piti kertoa minerille jotta ne pystyy keskustelemaan keskenään. FRY:lla on aktiivinen Discord, jossa olen saanut apua kun jokaisen BYOD lisenssin ostossa jotain meni pieleen (minusta riippumattomista syistä). Discordissa myös vakuuteltiin että tuo secret phrasen syöttäminen on ihan OK.
Huomioitavaksi: BYOD minereiden tuotot ovat puolikkaat verrattuna heidän itse myymiin minereihin. Kannattaako siis ostaa heiltä kalliilla myymiä minereita JA saada täydet rewardit vai ostaa BYOD lisenssi ja kärsiä huonoimmista tuotoista? Yhtäkaikki, yhden illan lomalla taustatutkimista ja sitten mentiinkin jo all-in. BYOD bandwith on asennettu ja raksuttaa, BYOD indoor decibel on asennettu ja raksuttaa. BYOD indoor GPS mineriin on GPS-tikku tilattu Alista. Saa nähdä onko projekti vielä hengissä kun tikku on käsissä ja voisin asentaa indoor satellite minerin BYOD-lisenssin hankkimalla. Keuliminenhan ei tietenkään loppunut tähän, vaan kun lisenssiä (105 USD) piti puolet maksusta tehdä ALGORAND-valuutalla ja puolet $FRY-valuutalla, valuuttamuunnoksissa jäi sitten ylimääräistä $FRY-valuuttaa käteen. Aiemmista virheistä oppineena (?), päätin heti olla jättämättä ylijäämiä makaamaan lompakkoon, vaan heti stake käyntiin ylijäämille hurjilla tuottoprosenteilla. Ylijäämät heitin Youtube-videon ohjeiden mukaan Cometa-alustalle. Saa nähdä onko Cometaa olemassa vielä 365 päivän kuluttua kun oma stake päättyy. Mut hei, harrastus on kivaa.
Ja kun nyt keulittiin niin tirautin tilaukseen vielä Nordic Crypto kanavan (-35%)-alennuskoodia käyttäen High-end weather station minerin ja Visa kiittää.
Onko tässä touhussa mitään järkeä, en tiedä. En usko. Onko projektilla tulevaisuutta? En tiedä. Nettisivut ovat vielä kovin kämäset. Hyvä puoli projektissa on ollut Discord, jossa nyt on ainakin saanut hyvin apua. Kannattaa huomata, että FRY tosiaan operoi ALGORAND-verkossa ja minerit huhuilevat "connectivity checkia" kerran tuntiin ALGORAND-wallettiin. Tämä tarkoittaa -0,001 feetä (ALGORAND-valuuttana) joka tunti. Eli ALGORAND-valuuttaa pitää olla walletissa jotta minerit voivat toimia. FRY Foundationin ohjeiden mukaan 10 ALGO:a pitäisi olla lompakossa -0,001 maksuja varten (miksi 10 ALGO:a jos yksi maksu kerran tunnissa on -0,001 ALGO per miner?).
Eri Youtube-videoiden ja Discordin ohjeiden avulla pääsin vauhtiin, mutta melko kotikutoista hommaa vielä. Minereiden rekisteröimisessä (=tuottojen alkamiseen) pitäisi kestää muutama päivä. Omat minerit on linjoilla kyllä, mutta vielä ei ole näkynyt maksuja $FRY-tokenin muodossa.

PRE taustaa:
Joku saattaa muistaa tämän jonkun vuoden takaa kun täällä joku (en minä) kyseli minkä krypton nodeja voisi pyörittää ja saada samalla vähän tuottoja. Tarina lyhykäisyydessään, tuohon olisi pitänyt lähteä silloin vuosia sitten mukaan. Silloin tuottavan noden olisi saanut pystyyn neljänneksellä tarvittavasta PRE-token määrästä verrattuna nykyiseen. Nykyään tuottavaan nodeen täytyy sijoittaa (stake) 4000 PRE-valuuttaa. Sen sijaan että olisin tätä ajanut kotona millään vanhalla läppärillä/minipc:llä (mitkä on nyt tietysti korvamerkittyjä eri FRY-minereiksi ja siten toistaiseksi myös pakotettuja Windowsiin), katseltuani taas Youtube-videoita ja otin törkyhalvan VPS:n Racknerdilta (googlaa -30% alennuskuponki) ja sinne Docker-asennus nodesta. Binancesta ETH:nä Metamaskiin riittävästi kolikoita ja swappaus PRE-tokeniin ja edelleenlähetys PRE-tokenina ETH blockchainissa PRESEARCH Dashboardista löytyvään walletiin (Presearch). Palataan tähän jonkun vuoden päästä jos vielä sekä kolikko että VPS on olemassa.

Nyt lähestyminen on siis kovin erilainen kuin ETH:n louhinnan aikaan. Nyt hamstraukseen päätyi vähävirtaisia laitteita, ja näiden läpikäynti ja hyväksyntä kotona kaksihenkisen hallituksen kanssa oli huomattavasti helpompaa kuin mitä oli aiemmin 6-korttisen 1 kW kiukaan sijoittaminen vierashuoneeseen.

Ja jos FRY menee pepulleen, ainakin jää käteen hyvä sääasema.

edit: Tein eilen vielä taas yhden support tiketin FRY:n Discordissa, kun maksuja ei vain näyttänyt laitteista näkyä. Näköjään eivät olleet vielä rekisteröineet BYOD minereitani ja support-kaveri vahvisti rekisteröineensä laitteensa ja että saisin seuraavassa payoutissa jo maksun. Niinhän siinä sitten kävi, että 4.20am CST eli Suomen aikaa 12.20 kun maksujen piti tapahtua ei tapahtunut yhtään mitään. Ei maksun maksua. Olin jo availemassa taas Discordia kunnes pari minuuttia myöhemmin kilahti ensimmäiset $FRY:t lompakkoon (161,79 $FRY per miner). Ehkä tämä tästä.
 
Viimeksi muokattu:
Vihdoin joulun kiireet hellitti ja sai kasattua ensin oman custom looopin ja samalla uuden 5950x käyntiin jollain pakettikoneen muisteilla (2x8GB 3200Mhz 19,22,22,36) ja laskentateho on noin 15kH/s. Tänään tuli sitten uuden b-die muistit, eli seuraavaksi ne kokeiluun tällä uudella kokoonpanolla.

Edit: muistin koko lisätty.
+ Pieni oli vaikutus pelkällä muistin (2x16GB 3200Ghz 15,15,15,36) vaihdolla XMP profiililla, eli nousua -> 17Mh/s

Sitten vaan esim Ryzen DRAM calculatorilla kireemmät muistiasetukset kehiin ja 18kH menee riikki. Ja jos itse vielä kiristää lisää, niin varmasti on 19kH mahdollinen. Itsellä jäi tuo jälkimmäinen kesken, kun emo pitää patteri nollata, jos muistiasetukset säätää liian kireeksi eikä boottaa :tdown:
 
Sitten vaan esim Ryzen DRAM calculatorilla kireemmät muistiasetukset kehiin ja 18kH menee riikki. Ja jos itse vielä kiristää lisää, niin varmasti on 19kH mahdollinen. Itsellä jäi tuo jälkimmäinen kesken, kun emo pitää patteri nollata, jos muistiasetukset säätää liian kireeksi eikä boottaa :tdown:
Näytti että suurin vaikutus oli tuolla muistin määrällä. Nyt kun kaikki koneet on rakennettu uudestaan ja vielä kun tuon työhuoneen sisustaa, niin voi alkaa testailemaan uudella testitaululla, mitä muistit vaikuttaa.
 

Liitteet

  • Screenshot_20231231-201043.png
    Screenshot_20231231-201043.png
    752,7 KB · Luettu: 121
Sitten vaan esim Ryzen DRAM calculatorilla kireemmät muistiasetukset kehiin ja 18kH menee riikki. Ja jos itse vielä kiristää lisää, niin varmasti on 19kH mahdollinen. Itsellä jäi tuo jälkimmäinen kesken, kun emo pitää patteri nollata, jos muistiasetukset säätää liian kireeksi eikä boottaa :tdown:
Kas tuon takia joku niistä ETH-rigeihin Alista aikoinaan tilatuista virtanapeista vaan suoraan kiinni CLEARCMOS-pinneihin kiinni ja kovaa ajoa :kippis:
Mulla saattaa olla ylimääräisiä kaapissa, jos sulta puuttuu.
 
Jaahas se olis vuosi paketissa sitten louhimisen suhteen. Alkais olla kirjanpitokin jo aika kuosissa vs. 2021 jolloin taisin vielä 2022 kesällä tehdä muutoksia kun ei tiennyt/tajunnut kaikkea :D

Lukemat vaan on aika karuja 2023 tuoto n.1300€ ja sähkönkulutus 13 000kWh. Vertailuksi aloitus vuosi 2021 tuotto 45k€ ja sähköihin 49 000kWh. 2021 meni toki laitehankintoihin tuotakin enemmän rahaa, että ei tässä rahaa ole päässyt vielä tekemään XD.

Nyt vaan ottaa agendaksi se, että jättää myymättä kaikki louhimiset ja odottaa/toivoa, että sieltä tulis joskus kertoimia seuraavalla nousukaudella. Toki tarkoittaa sitä, että koneita ei tule hyrskyteltyä 24/7 vaan odotellaan halpaa sähköä pörssitä/auringosta. Loppuvuodesta tilasinkin autotallin katolle lisää paneeleita 12x410W microinverttereillä. Ja vieläkin kuumottelisi talon pääty jos rakentelisi seinätelineet ja siihen 6x paneelit yhdellä microlla. Siihen osuisi talvellakin aurinko ja ne saisi pidettyä helposti lumesta puhtaana. Ainut vaiva olisi rakennella joku metallinen kehikko seinä-asennusta varten.
 
Jaahas se olis vuosi paketissa sitten louhimisen suhteen. Alkais olla kirjanpitokin jo aika kuosissa vs. 2021 jolloin taisin vielä 2022 kesällä tehdä muutoksia kun ei tiennyt/tajunnut kaikkea :D

Lukemat vaan on aika karuja 2023 tuoto n.1300€ ja sähkönkulutus 13 000kWh. Vertailuksi aloitus vuosi 2021 tuotto 45k€ ja sähköihin 49 000kWh. 2021 meni toki laitehankintoihin tuotakin enemmän rahaa, että ei tässä rahaa ole päässyt vielä tekemään XD.

Nyt vaan ottaa agendaksi se, että jättää myymättä kaikki louhimiset ja odottaa/toivoa, että sieltä tulis joskus kertoimia seuraavalla nousukaudella. Toki tarkoittaa sitä, että koneita ei tule hyrskyteltyä 24/7 vaan odotellaan halpaa sähköä pörssitä/auringosta. Loppuvuodesta tilasinkin autotallin katolle lisää paneeleita 12x410W microinverttereillä. Ja vieläkin kuumottelisi talon pääty jos rakentelisi seinätelineet ja siihen 6x paneelit yhdellä microlla. Siihen osuisi talvellakin aurinko ja ne saisi pidettyä helposti lumesta puhtaana. Ainut vaiva olisi rakennella joku metallinen kehikko seinä-asennusta varten.

Asian vierestä: mistä löysit mikroinverttereitä, viime vuoden aikana moni paikka taisi myydä ei oo:ta…
 
Jaahas se olis vuosi paketissa sitten louhimisen suhteen. Alkais olla kirjanpitokin jo aika kuosissa vs. 2021 jolloin taisin vielä 2022 kesällä tehdä muutoksia kun ei tiennyt/tajunnut kaikkea :D

Lukemat vaan on aika karuja 2023 tuoto n.1300€ ja sähkönkulutus 13 000kWh. Vertailuksi aloitus vuosi 2021 tuotto 45k€ ja sähköihin 49 000kWh. 2021 meni toki laitehankintoihin tuotakin enemmän rahaa, että ei tässä rahaa ole päässyt vielä tekemään XD.

Nyt vaan ottaa agendaksi se, että jättää myymättä kaikki louhimiset ja odottaa/toivoa, että sieltä tulis joskus kertoimia seuraavalla nousukaudella. Toki tarkoittaa sitä, että koneita ei tule hyrskyteltyä 24/7 vaan odotellaan halpaa sähköä pörssitä/auringosta. Loppuvuodesta tilasinkin autotallin katolle lisää paneeleita 12x410W microinverttereillä. Ja vieläkin kuumottelisi talon pääty jos rakentelisi seinätelineet ja siihen 6x paneelit yhdellä microlla. Siihen osuisi talvellakin aurinko ja ne saisi pidettyä helposti lumesta puhtaana. Ainut vaiva olisi rakennella joku metallinen kehikko seinä-asennusta varten.
Kyllä tällä hetkellä mielestäni pörssisähkön ollessa kohtuullisella 6...7 sentin tasolla 3070-tasoisella louhijalla pääsee NiceHashissa jo voitolle, vaikka louhittava olisi perus-kawpow, jos vähän himmaa maksimista ja optimoi energiankulutusta. Oma sähkönkulutus oli n. 50 € louhintakamppeille ja sen 50 € ne joulukuussa tuottivatkin. Nämä AMD:n vehkeet vaan ei ole ihan samalla levelillä hashrate/kWh, joten niiden osalta mennään ±0. Pelkkä 3070 olisi jäänyt hieman voitolle. Mutta siis parhaillaankin, vaikka pörssisähkö on kallista, on pakko varasto pitää plussan puolella ja juuri avasin "volttiruuvia" hieman AMD:lle, jotta päästään n. 5 °C lämpötilaan. On semmoset kelit, että sähköä menee, ei voi mitään. Tuleepa edes BTC kompensoimaan sitä :D
 
Olen laiska enkä jaksa lukea koko ketjua kun louhimisesta on aikaa. Nyt kun pakkasukko puhaltelee omalla paikkakunnalla -30c ja asuimena satavuotias ilpillä ja pönttöuuneilla lämpiävä hirsitalo jossa vetoa löytyy remppaamisesta huolimatta, niin ajattelin vähän tieteen ja passiivisen lämmöntuoton nimissä laittaa louhintaa tulille pelikoneella olkkariin. Ainakin Ethereumin aikaan piti kivan lämmön olkkarissa kotoa poissa ollessa.

Onko sigun koneella nyt fiksuinta laittaa NH-miner tulille? Sekä prossu että gpu, vaiko pelkkä gpu? KawPow? (Olen viimeksi louhinut eetteriä 2021, perheenlisäystä tullut ja tippunut vähän kaikessa kelkasta ;) Kiitos mahd. vastauksista etukäteen.
 
Olen laiska enkä jaksa lukea koko ketjua kun louhimisesta on aikaa. Nyt kun pakkasukko puhaltelee omalla paikkakunnalla -30c ja asuimena satavuotias ilpillä ja pönttöuuneilla lämpiävä hirsitalo jossa vetoa löytyy remppaamisesta huolimatta, niin ajattelin vähän tieteen ja passiivisen lämmöntuoton nimissä laittaa louhintaa tulille pelikoneella olkkariin. Ainakin Ethereumin aikaan piti kivan lämmön olkkarissa kotoa poissa ollessa.

Onko sigun koneella nyt fiksuinta laittaa NH-miner tulille? Sekä prossu että gpu, vaiko pelkkä gpu? KawPow? (Olen viimeksi louhinut eetteriä 2021, perheenlisäystä tullut ja tippunut vähän kaikessa kelkasta ;) Kiitos mahd. vastauksista etukäteen.
Nämä nyt on mielipidekysymyksiäkin vähän, mutta minä laittaisin em. kokoonpanolla NiceHashin päälle ja molemmilla louhinta päälle. NiceHash on siitä hyvä, että aina louhitaan parhaiten kannattavaa coinia, välillä voi tulla "hulluja" louhintatarjouksia milloin mistäkin, viimeksi oli Octopus/Conflux, josta tuli muutama päivä oikein hyviä tuottoja. Monerolla oli hyvä tuotto kuukausi takaperin. Perustilanteessa Kawpow on ollut se, josta paras tuotto irtoaa.

Monero ei parhaillaan ole mikään rahasampo, mutta Kawpow tuottaa itse asiassa juuri nyt oikein hyvin. Laittaisin NiceHashista vielä sen kehittyneemmän version, jossa tulee sitten GPU-louhintaan ne ulkoiset louhintasoftat. NVidialla mielestäni NiceHashin valikoimista on paras GMiner, jolle sitten 3080:lle sopivat lukitut core clockit ja muistikellot. Jos sattuisi olemaan ETH-aikaiset kellotukset tallessa, niin niillä voinee lähteä liikkeelle Kawpowistakin. Kawpowilla kuluu sitten tehoa eri tavalla ja optimi ei välttämättä ole ihan max. hashratella vaan jotain sen alle, 3070 painaa nätisti 140 W ja 30,5 MH/s. 150 watilla ei paljon tulee hashratea lisää, periaatteessa voisi core clockia koittaa tiputella vielä varovasti lisää, josko hashrate ei paljon tippuisi mutta watit vähän enemmän?

Tuolla signeerauksen CPU:llakin pitäisi tulla kohtalaisen hyvin Moneroa siihen päälle, muistipiiritkin ilmeisesti kohtalaisen hyvät. Ei tämä louhinta mikään rahasampo ole, mutta kuten juuri tossa yllä sanoin, tämä on lisälämmitystä itselleni ja siitä sitten BTC:n muodossa maksetaan.

Tiedoksi sitten etukäteen, että Lightningilla BTC:n siirto on kulutonta, jos meinaat roposia siirtää johonkin pörssiin talteen. Binancella Lightning ainakin onnistuu.
 
Nämä nyt on... *snip*
Kiitos nopeasta vastauksesta.

Aikoinaan louhin nicehashilla "perusminerilla" omaan ulkoiseen lompuukkiin ja näyttikseen olin lyönyt kellot afterburnerista, en sillä quickminerilla johon tarvitsi muistaakseni tunnukset ja siirtelivät heidän sivuilleen neljän tunnin välein tuotot. Perusminerilla taisi vaatia 0,001btc täyttyä kunnes tuli maksu ulkoiseen lompakkoon. Pelikone on nyt niin vähällä käytöllä etten koe ongelmaksi lyödä vaikka tikulta OS:ää tähän hyrskyttämään... meneekö liian säädöksi? Näin työtä, perhettä ja koulua pyörittäessä luonnollisesti olisi kiva saada kone pöhisemään mahdollisimman vähällä säännöllisellä säädöllä :) Quickminer helpoin&tuottoisin ratkaisu?

Ja toisinnat täältäkin sille että passiivista lämmöntuottoa tässä haen takaa mikä ehkä pari lanttia säkällä taskuunkin voisi tipauttaa. Todennäköisesti jäänee nekin holdiin.

E: Ja tuliko siis quickminerissa automaattisesti kellot, tuuletusprofiilit, ym. GPU:lle ja prossulle vaikka loikkisi coinien välillä? Yyterissä helpotti aikanaan se kun löysi säädöt ja kovaa ajoa...
 
Kiitos nopeasta vastauksesta.

Aikoinaan louhin nicehashilla "perusminerilla" omaan ulkoiseen lompuukkiin ja näyttikseen olin lyönyt kellot afterburnerista, en sillä quickminerilla johon tarvitsi muistaakseni tunnukset ja siirtelivät heidän sivuilleen neljän tunnin välein tuotot. Perusminerilla taisi vaatia 0,001btc täyttyä kunnes tuli maksu ulkoiseen lompakkoon. Pelikone on nyt niin vähällä käytöllä etten koe ongelmaksi lyödä vaikka tikulta OS:ää tähän hyrskyttämään... meneekö liian säädöksi? Näin työtä, perhettä ja koulua pyörittäessä luonnollisesti olisi kiva saada kone pöhisemään mahdollisimman vähällä säännöllisellä säädöllä :) Quickminer helpoin&tuottoisin ratkaisu?

Ja toisinnat täältäkin sille että passiivista lämmöntuottoa tässä haen takaa mikä ehkä pari lanttia säkällä taskuunkin voisi tipauttaa. Todennäköisesti jäänee nekin holdiin.

E: Ja tuliko siis quickminerissa automaattisesti kellot, tuuletusprofiilit, ym. GPU:lle ja prossulle vaikka loikkisi coinien välillä? Yyterissä helpotti aikanaan se kun löysi säädöt ja kovaa ajoa...
En ole kokeillut sitä niitten omaa QuickMineria vaan olen käyttänyt tuota NiceHash Mineria, joka siis käyttää ulkoisia louhintasoftia kuten GMiner, Lolminer itse työhön. Ainakaan itseäni ei ole vakuuttanut NiceHash Minerin kyky mihinkään järkeviin GPU-säätöihin ollenkaan, vaan olen tosiaan juuri siksi päätynyt GMineriin, koska sille saa annettua algoritmikohtaisesti tarvittaessa kellot.

BTC-verkossa siirtokulut ovat melkoisen kovat tällä hetkellä, joten tekisin samoin kuin itse, eli jättää ne sinne NiceHashin wallettiin, josta sitten manuaalisesti siirtele itse lightning-verkkoa käyttäen ne pörssiin.

Onhan näissä opettelemista, mutta kun hommat vaikka muutamana iltana laittaa järjestykseen pikku hiljaa säätöjä optimoiden niin, sitten on aika huoleton systeemi. Kyllä mielestäni ihan Windowsilla riittää NiceHashin ajo, OS:n lataus tikulta voi olla turhaa hienostelua. Ennemmin käyttäisin ajan just GPU:n kellotuksiin yms.

Yritin antaa sulle valmiin "pelisetin" oman NiceHash-kokemuksen perusteella juuri kevyeen mainaukseen :D Eli NiceHash Miner ja valikoit AINAKIN GMinerin, lyöt sille sitten advanced asetuksista tuulettimet ja kellot sinne yleisasetuksiin, vaikka juuri ne ETH-kellot. Sitten voi Kawpow-kohtaan optimoida lisää.

AMD:lla en ainakaan osannut noita perusvalikoiman minereita konffata kunnolla, joten siinä tein semmonen tempun, että konffasin TeamRedMinerin louhimaan NiceHashin serveriä käyttäen ja siitä clientistä kopsattuun lompsaan. Ei paha rasti sekään. Tuo louhija näkyy esim. mobiiliappsissa ihan ok, mutta sitä ei voi "manageroida". Harvemmin olen itse mitään sieltä tehnytkään. Ja AMD:lla hyvät algot ei vaihtele sitä vähääkään, joten Kawpowiin jämähtäminen ei haittaa. Eli kääntöpuolena tossa "suorassa mainauksessa" on just se, että sitten se ei vaihtele niitä kolikkoja sen mukaan, mikä parhaiten tuottaa. Ja sulla tosiaan vielä tuo kyvykäs prossu, niin silläkin kelpaisi Moneroa jauhaa lisäksi, pitäisi sitten erikseen konffata XMrig ulkoiseen louhintaan.

Eli summa summarum: lähtisin NiceHash Minerilla ja GMiner + XMrig-yhdistelmällä liikkeelle. Sillä saat optimoiden GMineria aika hyvin homman käyntiin.
 
Viimeksi muokattu:
Yritin antaa sulle valmiin "pelisetin" oman NiceHash-kokemuksen perusteella juuri kevyeen mainaukseen :D Eli NiceHash Miner ja valikoit AINAKIN GMinerin, lyöt sille sitten advanced asetuksista tuulettimet ja kellot sinne yleisasetuksiin, vaikka juuri ne ETH-kellot. Sitten voi Kawpow-kohtaan optimoida lisää.

Eli summa summarum: lähtisin NiceHash Minerilla ja GMiner + XMrig-yhdistelmällä liikkeelle. Sillä saat optimoiden GMineria aika hyvin homman liikkeelle.

Toiset kiitokset kattavista vastauksista! :interested: Eiköhän tämä vapaa mene sitten hieroessa kelloja, tuulettimia ja lämpöjä kohdilleen. ("Onneksi nyt on aika kylmä :D")

Helpompikin näin säädön kannalta että ajelee vain tuota gminer + xmrig. Eetteribuumin aikaan tottui lyömään lukkoon louhintaprofiilit, niin olettaisin tämän menevän kulta-aikoja muistellessa :) Toivottavasti aamulla olkkaria lämmittää muukin kuin ilppi ja uuni ;)
 
Toiset kiitokset kattavista vastauksista! :interested: Eiköhän tämä vapaa mene sitten hieroessa kelloja, tuulettimia ja lämpöjä kohdilleen. ("Onneksi nyt on aika kylmä :D")

Helpompikin näin säädön kannalta että ajelee vain tuota gminer + xmrig. Eetteribuumin aikaan tottui lyömään lukkoon louhintaprofiilit, niin olettaisin tämän menevän kulta-aikoja muistellessa :) Toivottavasti aamulla olkkaria lämmittää muukin kuin ilppi ja uuni ;)
Jees, sun täytyy NiceHash Minerista huomata klikata asetuksista "Advanced", jotta saat "Extra parameters" valikon näkyviin.

Sieltä sitten katsoo kohdan GMiner ja jotain parametrejä heittää heti siihen GMiner-kohtaan, ehkä ainakin powerlimit-asetuksen, mutta esim. 3070 itsellä tottelee tällaista parametrointia:
1704387516193.png


Eli powerlimit 52 % TDP, tavoitelämpötila 52C, min-max 50...70 % tuulettimille ja kellot
 
No eihän pörssiin mitään laiteta talteen.
No, nyt on kyse aika pienistä killingeistä, jos 1 x GPU + 1 x CPU louhii, ehkä mieluummin pitäisin vaikka pörssissä niitä kuitenkin, jossa tarvittaessa saa vaihdettua fiatiksi, siirrettyä johonkin lompakkoon tms. kuin NiceHashissa, jossa itselläni edellen kummittelee täälläkin puhutut takavuosien "roistokuviot".

Tarkoitin sanoa, että lightningilla ne saa tuolta NiceHashista kuluitta ja jos vaikka innostuu ostelemaan Bitcoinia lisäksi, siirtää sitten koko köntän lompsaan. Jos louhii euron tai kaksi päivässä, ei siitä kannata kymmeniäkään senttejä käyttää siirtokuluihin.
 
Noniin, illan ja aamun pikaisilla säädöillä: 5800x3D Xmrig ~9107 H/s ja Gminer KawPow ~44-45MH/s 255W.

Oli hyvä ohje tuo hakea suuntimat ETH-säädöistä. Tuntuu olevan armeliaampi tämä kawpow muistien lämmöille ainakin. Hierontaa vielä vaatinee jotta pääsen optimiin. Miltä noi luvut kokeneempien mielestä kuulostaa? Tuskin on sen väärti käyttää aikaa prossuun tai muistikelloihin xmrigin tapauksessa? GPU:ta koetan vielä optimoida. Ja precisellä tosiaan benchasin.

E: Mutta tulipa lämpöä ainakin olohuoneeseen :asif:
 
Isommat varat tietenkin kylmälompakkoon odottamaan tulevaisuutta, mutta ehdottomasti pörssiä hyödyntää välivarastona tai jos haluaa vaihtaa johonkin tarpeelliseen.

Itsellä tuo Nicehash louhii parilla koneella Moneroa CPU:lla mutta GPU en ole sinne jaksanut yrittää, kun peru oletus on että se lyö tuulettimet täysille ja silti lämmöt oli jotain käsittämätöntä, niin annoin t-rex louhia ergoa GPU:lla samaan aikaan. Tässä nyt tuli kuitenkin hyviä vinkke,jä niin katsoa jos saisi järkevämmän louhinnan myös GPU:lle kun vain tuo sähkön hinta tuosta tasaantuu.
 
Isommat varat tietenkin kylmälompakkoon odottamaan tulevaisuutta, mutta ehdottomasti pörssiä hyödyntää välivarastona tai jos haluaa vaihtaa johonkin tarpeelliseen.

Itsellä tuo Nicehash louhii parilla koneella Moneroa CPU:lla mutta GPU en ole sinne jaksanut yrittää, kun peru oletus on että se lyö tuulettimet täysille ja silti lämmöt oli jotain käsittämätöntä, niin annoin t-rex louhia ergoa GPU:lla samaan aikaan. Tässä nyt tuli kuitenkin hyviä vinkke,jä niin katsoa jos saisi järkevämmän louhinnan myös GPU:lle kun vain tuo sähkön hinta tuosta tasaantuu.
Saathan itse säädettyä tuuletinprofiilin?
 
Saathan itse säädettyä tuuletinprofiilin?
En sen kanssa pitkään taistellu. Sai säädettyä, mutta silti se muutui hetken päästä tai uudelleen käynnistäessä. Oli vain niin paljon helpompi laittaa säädöt tiedostoon ja käynnsitää t-rex. Pitää tosiaan ottaa työn alle tuo Nicehash myös GPU osalta kun on CPU louhinta sillä jo tullut tutuksi
 
En sen kanssa pitkään taistellu. Sai säädettyä, mutta silti se muutui hetken päästä tai uudelleen käynnistäessä. Oli vain niin paljon helpompi laittaa säädöt tiedostoon ja käynnsitää t-rex. Pitää tosiaan ottaa työn alle tuo Nicehash myös GPU osalta kun on CPU louhinta sillä jo tullut tutuksi
Aika noobiystävällinenhän toi kivahässi on. Itekin aikoinaan t-rexillä yyteriä mainailin, helpompi tämä on. NH:sta sit saa tosin olla montaa eri mieltä mutta ite kruisailen nyt ainakin nämä pakkaset tällä.

E: Oikeastaan kun kerran, pari on viritellyt eri louhimia menneisyydessä niin tuntui eilen kuin hyppäisi polkupyörän selkään parin vuoden jälkeen. Kovaa ajoa vaan.
 
Miten NiceHashissa pitäisi ne Optimize-napin takaa säädettävät kellot saada pysyviksi?
 
Isommat varat tietenkin kylmälompakkoon odottamaan tulevaisuutta, mutta ehdottomasti pörssiä hyödyntää välivarastona tai jos haluaa vaihtaa johonkin tarpeelliseen.

Itsellä tuo Nicehash louhii parilla koneella Moneroa CPU:lla mutta GPU en ole sinne jaksanut yrittää, kun peru oletus on että se lyö tuulettimet täysille ja silti lämmöt oli jotain käsittämätöntä, niin annoin t-rex louhia ergoa GPU:lla samaan aikaan. Tässä nyt tuli kuitenkin hyviä vinkke,jä niin katsoa jos saisi järkevämmän louhinnan myös GPU:lle kun vain tuo sähkön hinta tuosta tasaantuu.
Olen itse louhinut just T-rexillä Ergoa ja ainakin viimeksi kun katsoin, niin tuottavuus oli todella kaukana vrt. NiceHash ja Kawpow. T-rexistä päätellen vielä Nvidia kyseessä, niin ei GMinerin kanssa pitäisi olla ongelmia. AMD on vähän kinkkisempi, kun mikään noista minereista, jota NiceHash suoraan tukee, ei ole kovin kyvykäs AMD:tä ohjaamaan. Sen takia konffasin suoraan sitten NiceHash-lompakkoon TeamRedMinerin.

Jos nyt haluat välitöntä parannusta, niin vaihda T-rexiin NiceHashin lompakko osoitteeksi ja serveriksi

1704460164681.png


Mä laitoin suoraan jonkun eu.kawpowin, kun löysin sellasen jostain netistä. En keksinyt katsoa NiceHashin sivuilta ohjetta 3rd party minereille.
 
Miten NiceHashissa pitäisi ne Optimize-napin takaa säädettävät kellot saada pysyviksi?
Tämä on taas henk.koht. mielipide, mutta mun mielestä nuo NiceHashin softat... no, sanotaan että jättää toivomisen varaa.

Suosittelisin omia hyväksi havaittuja asetuksia ainakin, jos Nvidiasta on kyse. Ja GMiner louhijaksi, niin saa laiteltua hyvin asetuksia.
 
Noniin, illan ja aamun pikaisilla säädöillä: 5800x3D Xmrig ~9107 H/s ja Gminer KawPow ~44-45MH/s 255W.

Oli hyvä ohje tuo hakea suuntimat ETH-säädöistä. Tuntuu olevan armeliaampi tämä kawpow muistien lämmöille ainakin. Hierontaa vielä vaatinee jotta pääsen optimiin. Miltä noi luvut kokeneempien mielestä kuulostaa? Tuskin on sen väärti käyttää aikaa prossuun tai muistikelloihin xmrigin tapauksessa? GPU:ta koetan vielä optimoida. Ja precisellä tosiaan benchasin.

E: Mutta tulipa lämpöä ainakin olohuoneeseen :asif:
En osaa sanoa, miten tuo XMrigin perforamance on, mutta sehän on pitkälti muistikelloista yms. kyse. Täällä aiemmin kerroinkin, että siinä on ns. Winring-ongelma monella, eli se ei saa parhaita asetuksia käyttöön ja hashrate tippuu. Tuohon en keksinyt muuta ratkaisua kuin asentaa käsipelillä uusin versio XMrigistä siihen NiceHashin paikalle, mutta sitten se kaatuili koko ajan eikä NiceHash osannut käynnistää sitä uudestaan, kun kaatumisesta ei tullut tietoa?

Muutenhan ne asetukset kai on lähinnä muistipiirien värkkäilyä ja loppujen lopuksikin kiinni, kuinka hyvä piirit on kyseessä. GPU:sta osaan sanoa sen verran, että ihan optimi ei liene kyseessä, koska 3070 laulaa 30,5 MH/s @140 W (0,218 MH/W) , kun sulla menee 45 MH/s @255 W (0,176 MH/W). Olisko liian kova core clock, lukitsit varmaan coren eikä pelkkä power limit? 3080 säätäjät varmaan tietää paremmin, mitkä toimii.
 
Täällä aiemmin kerroinkin, että siinä on ns. Winring-ongelma monella, eli se ei saa parhaita asetuksia käyttöön ja hashrate tippuu. Tuohon en keksinyt muuta ratkaisua kuin asentaa käsipelillä uusin versio XMrigistä siihen NiceHashin paikalle, mutta sitten se kaatuili koko ajan eikä NiceHash osannut käynnistää sitä uudestaan, kun kaatumisesta ei tullut tietoa?
En tiedä olenko yksittäistapaus, mutta korjautuu minulla sillä kun rämpäyttelen vain xmrigin ruksista pois päältä, ja annan nicehashin avata sen uudestaan niin monta kertaa, että Winring skulaa. Puolivahingossa tuli tänään huomattua. Ulkomaalaisilla sivuilla muistuttelivat että laittaa asetuksista "disable device status monitoringiin" täpän, jotkut myös pitivät hwinfoa syyllisenä. Nyt on hwinfo taustalla pyörimässä ja xmrigin käynnistyessä Winringiä herjaten - naputtelen vain sen pari kertaa pois päältä ja annan kivahässin avata sen uudestaan. Itselläni on toiminut max. kolmannella yrittämällä.

E: Mainittakoon vielä, että kävin syynäämässä winukan palomuurit ym. läpi jotta plugarit pääsevät läpi. Win11 tuntuu olevan aika "suojelevainen."

Menihän tämä tuntien pituiseksi hieromiseksi sit näemmä :D Tämän päivän kokemusten mukaan vaikuttaa siltä, ettei xmrig ainakaan tykkää omista kiristellyistä muisteista, eikä siitä jos mm pbo on päällä. Mahdollisimman puristinen prossun toiminta ja ihan pelkällä docp-profiililla pyörivät muistit ovat tuoneet nyt jatkuvan ~9300 H/s vauhdin. Liekö toimisi paremmin kahdella kammalla.. neljä itsellä käytössä :hmm: Nyt sitten hieromaan näyttistä :D
 
Viimeksi muokattu:
Itse sammutin ilmalämpöpumpun ja laitoin NH Minerin päälle.
5950x@16 thread (eli vain puolet käytössä) tuottaa 10.9kH/s randomx (Excavator) ja 3080ti zelhasillä n 95H/s (rajoitettu 250w). Nicehashin mukaan tuotto 1.3$/24h. Veden lämmöt 36, niin ei viitsi ottaa enempää irti.
Näyttäisi hyötysuhteen olevan parempi kuin ilmalämpöpumpulla.
 
Itse sammutin ilmalämpöpumpun ja laitoin NH Minerin päälle.
5950x@16 thread (eli vain puolet käytössä) tuottaa 10.9kH/s randomx (Excavator) ja 3080ti zelhasillä n 95H/s (rajoitettu 250w). Nicehashin mukaan tuotto 1.3$/24h. Veden lämmöt 36, niin ei viitsi ottaa enempää irti.
Näyttäisi hyötysuhteen olevan parempi kuin ilmalämpöpumpulla.
Eikö Kawpow tarjoa parempaa tuottoa kuin Zelhash? Mitäs benchmark-sivulla näyttää lukemiksi?
 
En tiedä olenko yksittäistapaus, mutta korjautuu minulla sillä kun rämpäyttelen vain xmrigin ruksista pois päältä, ja annan nicehashin avata sen uudestaan niin monta kertaa, että Winring skulaa. Puolivahingossa tuli tänään huomattua. Ulkomaalaisilla sivuilla muistuttelivat että laittaa asetuksista "disable device status monitoringiin" täpän, jotkut myös pitivät hwinfoa syyllisenä. Nyt on hwinfo taustalla pyörimässä ja xmrigin käynnistyessä Winringiä herjaten - naputtelen vain sen pari kertaa pois päältä ja annan kivahässin avata sen uudestaan. Itselläni on toiminut max. kolmannella yrittämällä.
No jumankekka, näinhän siinä tosiaan kävi ainakin nyt, kun 1. kerran testasin. Yhden kerran räpsäytti ees-taas, niin johan onnistui msr register values set succesfully!

Kyllä tuo kuitenkin joku 10 % vaikuttaa tehoon.

Edit: tänään toinen kerta, yhden kerran ees-taas, taas onnistui MSR!
 
Viimeksi muokattu:
Eikö Kawpow tarjoa parempaa tuottoa kuin Zelhash? Mitäs benchmark-sivulla näyttää lukemiksi?
Jostain syystä suurin osa benchmarkeista epäonnistuu.
Logissa on paljon tälläisiä.
[2024-01-06 12:20:25] [ERROR] [Miner4-27315fe0-3b03-11eb-b105-8d43d5bd63be-algo(KAWPOW)-devs(NVIDIA:1)] Excavator HttpGet error: Yhteyttä ei voi muodostaa, koska kohdekone ei salli sitä. (localhost:4000)

Mutta ajoin benchmarkit uudestaan ja tällä kertaa meni Excavator - Kawbow läpi. Nyt se on louhinnassa.

Ilmeisesti F-Secure tai Windows aiheuttaa ton ongelman, täytyy tutkia.
 
Jostain syystä suurin osa benchmarkeista epäonnistuu.
Logissa on paljon tälläisiä.
[2024-01-06 12:20:25] [ERROR] [Miner4-27315fe0-3b03-11eb-b105-8d43d5bd63be-algo(KAWPOW)-devs(NVIDIA:1)] Excavator HttpGet error: Yhteyttä ei voi muodostaa, koska kohdekone ei salli sitä. (localhost:4000)

Mutta ajoin benchmarkit uudestaan ja tällä kertaa meni Excavator - Kawbow läpi. Nyt se on louhinnassa.

Ilmeisesti F-Secure tai Windows aiheuttaa ton ongelman, täytyy tutkia.
Nyt sitten sellainen kommentti taas, että suhtaudun epäilyksellä noihin NiceHashin omiin virityksiin. Suosittelen Nvidialle käyttämään GMineria, johon saat parametroitua tuulettimet ja kellot mainiosti. Ja kannattaa pitää installoituna vain tarvittavat minerit, itselläni on 3070-koneessa lolMiner, Gminer ja XMrig, ei esim. tätä Excavatoria ollenkaan.

AMD:lla lolminer pelittää, mutta kellojen yms. säätö ei käsittäkseni onnistu. On pidettävä esim. Afterburner sitä varten käynnissä.

Koska Kawpow on nyt selkeästi osoittautunut omilla AMD-räpättimillä kannattavimmaksi, olen tosiaan konffanut TeamRedMinerin, jolla kaikki säädöt onnistuu asiallisesti, louhimaan suoraan ilman NiceHash Mineria NiceHashin lompakkoon. Ei vaadi mitään ihmeellistä vrt. mikä tahansa pooli.

Tuossa ohjeet...
Olen itse louhinut just T-rexillä Ergoa ja ainakin viimeksi kun katsoin, niin tuottavuus oli todella kaukana vrt. NiceHash ja Kawpow. T-rexistä päätellen vielä Nvidia kyseessä, niin ei GMinerin kanssa pitäisi olla ongelmia. AMD on vähän kinkkisempi, kun mikään noista minereista, jota NiceHash suoraan tukee, ei ole kovin kyvykäs AMD:tä ohjaamaan. Sen takia konffasin suoraan sitten NiceHash-lompakkoon TeamRedMinerin.

Jos nyt haluat välitöntä parannusta, niin vaihda T-rexiin NiceHashin lompakko osoitteeksi ja serveriksi

1704460164681.png


Mä laitoin suoraan jonkun eu.kawpowin, kun löysin sellasen jostain netistä. En keksinyt katsoa NiceHashin sivuilta ohjetta 3rd party minereille.
 
Piospartslapin Gigabyten koneiden tarkempi varastosaldo muuten näkyy täällä: Gigabyte G431-MM0 Server

Juuri nyt 633 varastossa, joten noita riittää halukkaille. Pari kymppiä halvemmalla voi saada eBayn huutokaupasta.

Ajattelin ostaa toisen Gigabyten, mutta näkyy menneen Piospartslapin saldo kaikessa hiljaisuudessa nolliin ja eBay myös vesiperä.
 
Olen miettinyt n. 12 m2 sähkölämmitteisen varaston lämmitystä hoidettavaksi jonkun sortin louhinnalla vs. nykyinen lattialämmitys termostaatilla. Tarkoituksena olisi sähkön edullisina tunteina nostaa lämmitystä, kylminä tunteina laskea ja ilmaisina aurinkosähkön tunteina taas lämmittää ehkä vähän turhaan, jos ei ole järkevää myydä takaisin verkkoon.

Amatöörin silmin olen haarukoinut vaihtoehdoiksi Heatbit Mini -lämmittimen tai nykyinen 3080 Ti pöytäkoneeni, jonka voisin korvata n. 1000 euron lähes vastaavalla. Miten näitä voisi verrata?
3080 Ti:n kytkisin Nicehashiin, jonka arviot saan selville ja kulutuksen kutakuinkin tiedän. Tiedän myös että tämä Lenovon T7 ratkaisu tuottaa lämpöä ihan mukavasti.

Heatbit Mini taas ei kamalasti kerro mitä paketti sisältää, mutta sähkönkulutus olisi "400W heating powered by chips" ja "hashrate up to 10 TH/S". Tuon laitteen hinta olisi 799 dollaria + mahdolliset arvonlisäverot ja tullit päälle.
Osaako joku sanoa onko suoralta kädeltä että onko tuo ilmeisen kohtalainen n. 1000 euron lämmitin, joka papereiden mukaan tuottaa 10 TH/S ns. mistään kotoisin louhintaspekseiltään?
 
Osaako joku sanoa onko suoralta kädeltä että onko tuo ilmeisen kohtalainen n. 1000 euron lämmitin, joka papereiden mukaan tuottaa 10 TH/S ns. mistään kotoisin louhintaspekseiltään?
Eikö ne ihan suoraan sivuillaan sano, että Heatbitin hyötysuhde on huono. Kulutus on enemmän kuin oletettu tuotto (10 cnt/kWh). Se on ensisijaisesti lämmitin, mikä sivutuoteena louhii hiukan BTC:tä. Toki, katsojan silmästä aina kiinni, mutta Heatbiti saattaa olla "kauniimpi" tai "sisäsiistimpi" ratkaisu kuin joku perus pöytäkone huoneen nurkassa.
Silti, mä laittaisin ennemmin pöytäkoneen jonnekin sohvan taakse tai TV-tason taakse nurkkaan. Ja jos sinun tapauksessa kyse on varastosta, niin turha sinne mitään sisäsiistiä laitetta on ostaa.
Hashrate.no on helppo tsekata oman kokoonpanon hyötysuhde.
 
Viimeksi muokattu:
Eikö ne ihan suoraan sivuillaan sano, että Heatbitin hyötysuhde on huono. Kulutus on enemmän kuin oletettu tuotto (10 cnt/kWh). Se on ensisijaisesti lämmitin, mikä sivutuoteena louhii hiukan BTC:tä. Toki, katsojan silmästä aina kiinni, mutta Heatbiti saattaa olla "kauniimpi" tai "sisäsiistimpi" ratkaisu kuin joku perus pöytäkone huoneen nurkassa.
Silti, mä laittaisin ennemmin pöytäkoneen jonnekin sohvan taakse tai TV-tason taakse nurkkaan. Hashrate.no on helppo tsekata oman kokoonpanon hyötysuhde.
Tulevaisuuden tuottoja laskiessa pitää myös muistaa että Bitcoinin mainauspalkkio puolittuu 3-4kk kuluttua, eli jos laskelma perustuu nykytuottoon niin sen tuoton voi käytännössä lähes puolittaa.
 
Se kävi viime viikolla saldoilla, eli kannattaa seurata.

Unohdin muuten mainita että hommasin Platinum PSU:t omaan GB:hen. 89€ kolme x 1600 wattista oli hinta ja näissä on hiljaisemmat tuulettimet. Pidin konetta sisällä pakkasten aikaan ilman pahaa hellasäröä. Voin suositella näitä @elmo ja @Solarmining.

 
Unohdin muuten mainita että hommasin Platinum PSU:t omaan GB:hen. 89€ kolme x 1600 wattista oli hinta ja näissä on hiljaisemmat tuulettimet. Pidin konetta sisällä pakkasten aikaan ilman pahaa hellasäröä. Voin suositella näitä @elmo ja @Solarmining.


Semi jees, mutta enempi tulee ääntä melkeen niistä kotelotuulettimista. Nuo PSU:t saa hiljasemmalle kun laittaa enempi virtajohtoja kiinni :D. Toki hyöty suhde, mutta maksaa nuo poweritkin...

Mua himottaisi saada noihin brekerbordeja. Et sattuisi tietämään mistä saisi? Mulla liuta 750W hp powereita ja niissä boardeja, mutta tollanen 1600W olis aika pähee...

Johonkin randomiin tollaseen 1500W poweriin kolvailin johtoja ja käynnistyskohta vaan tinasillalla yhteen. Ihan liikaa työtä ja virittelyä, sais olla valmis lauta.
 
Semi jees, mutta enempi tulee ääntä melkeen niistä kotelotuulettimista. Nuo PSU:t saa hiljasemmalle kun laittaa enempi virtajohtoja kiinni :D. Toki hyöty suhde, mutta maksaa nuo poweritkin...

Juu ei nuo ilmaisia ole, mutta itellä haittas nimenomaan powerien ininä etten viittiny aiemmin tuoda asuintiloihin. Se on noissa parempi. Palautan kyllä takaisin talliin nyt kun pahimmat pakkaset on ohi, mutta jatkossa ei mahdoton ajatus pitää tuota sisällä.

Enpä oo tutkinu noita breakerboardeja noille, mutta nyt kun noita on varalla ni pitää varmaan tutkia tulevaisuuden varalta. Helpompia varmaan olis löytää johonki isompiin merkkeihin (HP, Dell…), en tiedä yhtään noiden standardeista.
 
Alephium on muuten ihan hyvässä nosteessa. Tuli pyyhittyä lompakosta pölyt päältä ja katsotaan jos vähän rahottaisi sillä harrastusta.
Semi jees, mutta enempi tulee ääntä melkeen niistä kotelotuulettimista.
Siihen ei tietenkään mitkän perus Noctuat tms mene kotelotuulettimiksi? Toki alkaa siinä DIY ASIC:lle tulemaan hintaa.
 
Siihen ei tietenkään mitkän perus Noctuat tms mene kotelotuulettimiksi? Toki alkaa siinä DIY ASIC:lle tulemaan hintaa.

Eipä riitä ilmavirrat missään tavallisissa kotelotuulettimissa. Siinä pyörii sukkahousut jaloissa ja korvat itkee verta kun noi ottaa kierroksia.

On siis tollasia 50W mörssäreitä: Gigabyte G431-MM0 Sunon FAN/Lüfter PFC0381BX-D090-S99 3B21023CG3 12V 52.44W - Piospartslap

Noctua vie luokkaa 0,5 - 1,5W :) Onhan niissä tosiaan ihan kovat ilmavirrat ilmoitettu, mutta ne on jotain vapaa mittauksia. Pistää vähän tavaraa eteen niin lukemat jotain ihan muuta.
 
Viimeksi muokattu:
Eikö ne ihan suoraan sivuillaan sano, että Heatbitin hyötysuhde on huono. Kulutus on enemmän kuin oletettu tuotto (10 cnt/kWh). Se on ensisijaisesti lämmitin, mikä sivutuoteena louhii hiukan BTC:tä. Toki, katsojan silmästä aina kiinni, mutta Heatbiti saattaa olla "kauniimpi" tai "sisäsiistimpi" ratkaisu kuin joku perus pöytäkone huoneen nurkassa.
Silti, mä laittaisin ennemmin pöytäkoneen jonnekin sohvan taakse tai TV-tason taakse nurkkaan. Ja jos sinun tapauksessa kyse on varastosta, niin turha sinne mitään sisäsiistiä laitetta on ostaa.
Hashrate.no on helppo tsekata oman kokoonpanon hyötysuhde.
Joo, kyllä epäilisin, että parempi ratkaisu voisi olla PC sopivilla komponenteilla ja oikein säädettynä. Mun mielestäni 3070 jää jo hieman voitolle, riippuen toki sähkön hinnasta, kun NiceHashilla louhii. Miten se on, että onko hyötysuhteeltaan parempia kortteja jo kuin 3060Ti/3070? Jossain vaiheessa oli sellainen käsitys, että esim. 3080 tekee kyllä enemmän hashratea, mutta imuroi suhteellisesti enemmän sähköä. Miten on 4-sarjalaiset?

NiceHashilla saa sitten samalla vielä CPU-louhintaa ja siinäkin, jos on hyvä CPU, tuotto voi kulutukseen nähden olla ihan OK. Ja jos tarvitsee enemmän lämmitystehoa, valitsee emon, jossa paikka kahdelle GPU:lle. Mielellään itse asiassa 3, jolloin keskimmäisen voi jättää tyhjäksi ja tulee vähän väliä näyttiksiin. Kaveri teki ETH-louhintaan joskus "sisäsiistin" kokoonpanon Fractal Define XL-kopalla (olikohan se 7?), johon reippaasti tuulettimia, Asuksen Strix B450-emolla, kun niitä sai sopuhintaan uudempien piirien tieltä ja 2 näyttistä siihen. Oli hyvin hiljainen ja asiallinen kokoonpano.

Tai sitten kylmän rauhallisesti rigi, jos on varmaa, että lapset eikä eläimet pääse sinne sorkkimaan. Itsekin pelkäsin pitkään avorigiä, että kerää pölyä, mutta ei tollasessa varastossa ainakaan itsellä pöly ollut mikään ongelma. Loppuvaiheessa oli avorigi, kunnes purkasin sen viime keväällä, myin ylimääräiset RX580 pois ja asensin loput 2 koppaan sisälle. Mulla oli alkuun "tyylikkäästi" koppa auki kyljestä Motonetin hyllyn alimmalla tasolla ja siihen päälle viritetty 4 GPU:ta rigiin. Sillä kyllä varasto lämpeni turhankin hyvin, ei tollanen 10 m2 varasto paljon näemmä tartte. Nyt oli 20 °C pakkaset ja alkoi olemaan tiukilla jäljellä oleva 200 W teho pitää plussan puolella.

Meinasin tämän leikkimisen jo lopettaa, mutta sitten oli sellanen olo, että talvella täytyy kuitenkin lämmittää kämppää ja varastoa, että olishan se OK, että siitä jotain maksetaankin. Ja kun nämä romut täällä nyt on, niin kaipa ne sitten tulee ajettua loppuun. Parhaimmillaan aika sopuhintoihin saa 3060 Ti/3070-näyttiksiä jo, että voisihan niitä upgreidata, niin tuottokin paranisi aika lailla.
 
Noniin. Tuli kotiutettua siivu Alephiumia. Vaikka nyt ihan huippuihin ei osunutkaan niin pääsin välttämään RTM:t eli ehdin myydä kun killingillä vielä oli arvoakin. :) Kyllä oli odottavan aika pitkä kun gate.io pörssiin siirtelin killinkejä. 60 varmistusta (~1h) myöhemmin ei edelleenkään näkynyt tilillä ALPH-valuuttaa ja aloin jo tekemään support-tikettiä, kunnes sähköpostin kirjoittamisen aikana killingit ilmestyi. Sitten vaan äkkiä vaihto USDT:ksi ja huojennus. :)
 
Mikäs olis järkevä krypto louhia 3080 kortilla? Mulla on sähkö siirtoineen n. 14 senttiä kiinteillä soppareilla ja joudun lämmittämään kämpän sähköllä roain lämpöpumpulla eli aika pitkälti omilleen pitäisi sähkön hinnan kanssa jäädä että olis järkevää, mielummin vähän yli.

Plussaa jos valuutta noteerataan krakenissa, koska siellä tili jo muutenkin.
 
Mikäs olis järkevä krypto louhia 3080 kortilla? Mulla on sähkö siirtoineen n. 14 senttiä kiinteillä soppareilla ja joudun lämmittämään kämpän sähköllä roain lämpöpumpulla eli aika pitkälti omilleen pitäisi sähkön hinnan kanssa jäädä että olis järkevää, mielummin vähän yli.

Plussaa jos valuutta noteerataan krakenissa, koska siellä tili jo muutenkin.
Alephium näyttää tällä hetkellä olevan paras tuotto. Tuolla 14c (tai siis $) hinnalla pääsee voiton puolelle tuon taulukon mukaan. Nyt on aika nopeasti vaihtunut kannattavin kolikko ja kun ei itse jaksa koko aikaa säätää, niin menee Ergo nyt. Pitäisi kyllä säätää Nicehashiin jotta sa paremman tuoton. Tuli uusi 3080 niin ehkä löytyy motivaatio nyt.

 
Alephium näyttää tällä hetkellä olevan paras tuotto. Tuolla 14c (tai siis $) hinnalla pääsee voiton puolelle tuon taulukon mukaan. Nyt on aika nopeasti vaihtunut kannattavin kolikko ja kun ei itse jaksa koko aikaa säätää, niin menee Ergo nyt. Pitäisi kyllä säätää Nicehashiin jotta sa paremman tuoton. Tuli uusi 3080 niin ehkä löytyy motivaatio nyt.

Louhitaanko noita eri valuuttoja käytännössä samalla softalla? Periaatteessa sen louhittavan valuutan tuoton seuraaminen ja tarvittaessa vaihtaminen ei oo mitenkään mahdotonta ja harrastelin joskus aikanaan litecoinin mainausta, että sinänsä periaatteet on tuttuja, helpommalla toki pääsis jos olis sellanen break even valuutta, jota ei tarvis jatkuvasti vaihtaa, niin sen vaihtaminen sit esim bitcoiniin tms isompaan valuuttaan olis iisimpää.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 101
Viestejä
4 484 152
Jäsenet
74 172
Uusin jäsen
Käppänä

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom