- Liittynyt
- 07.11.2016
- Viestejä
- 84
Onko muita harrastajia aiheeseen liittyen? Onko tiedossasi hyviä ohjeita joita muutkin haluaisi kokeilla?
Enemmän tulee vielä tehtyä valmiiksi suolatuista tuotteista (kalkkunan rintafileitä, Piknikpaisteja jne) koska näillä onnistuminen on aina käytännössä varmaa.
Kokeiltuna on myös jo omat suolaliuokset (hevosen paistia, naudan paistia, porsaan filettä) ja vaikka lopputulos ei vielä ole 100% onnistuminen, niin siitä huolimatta yllättävän hyviä tuloksia saa aikaan kun rohkeasti vain uskaltaa kokeilla. Testien perusteella päätynyt 8-9% suolaliuokseen sokerilla terästettynä, jolloin tulee omaan makuun kovin suunmukaista. Yleensä perjantaina teen suolaliemen noin 1,5 kiloiselle palalle joka sitten 7 vuorokautta möllöttelee liemessä ja välillä palaa kääntelen suolauksen tasaisuuden varmistamiseksi.
Jos pala on kovin pullea, ei tuokaan aika näytä riittävän, ellei käytä ruiskua jolla nestettä ajaa lihan sisään suolauksen tasoittamiseksi. Itse teen tuotteet valmiiksi pääsääntöisesti Big Green Egillä savustamalla 80-100 asteen lämmössä epäsuoralla lämmöllä (piknik paistit on yleensä 7-10 tuntia) ja loppuvärin otan pintaan nostamalla lämmöt 150 asteeseen ja possut ulos kun lämpö on 74-76 astetta ja sitten vetäytymään. Naudan osalta 58-60 astetta ja vetäytymään. Kalkkunan osalta 72 astetta ja silloin ei ole vielä kuivaa.
Kalkkunan rintafilettä tehnyt myös kotiuunissa leikkeleeksi ja onnistui oikein hyvin, vaikkakin hieman mautonta savustettuun verrattuna. Vinkkejä saa tarvittaessa jos on kiinnostusta
Leikkelekoneen hommasin siivuttamisen helpottamiseksi ja kaupasta tulee oikeastaan metukkaa enää ostettua. Sekin pitäisi jossain vaiheessa harjoitella, jotta pääsee senkin suhteen omavaraiseksi.
Alla muutamia kuvia tuotteista.
Piknik paisteista palvipaisteja tuloillaan
lähes valmis lopputuote
Savuhärkää
Savukassleria
Enemmän tulee vielä tehtyä valmiiksi suolatuista tuotteista (kalkkunan rintafileitä, Piknikpaisteja jne) koska näillä onnistuminen on aina käytännössä varmaa.
Kokeiltuna on myös jo omat suolaliuokset (hevosen paistia, naudan paistia, porsaan filettä) ja vaikka lopputulos ei vielä ole 100% onnistuminen, niin siitä huolimatta yllättävän hyviä tuloksia saa aikaan kun rohkeasti vain uskaltaa kokeilla. Testien perusteella päätynyt 8-9% suolaliuokseen sokerilla terästettynä, jolloin tulee omaan makuun kovin suunmukaista. Yleensä perjantaina teen suolaliemen noin 1,5 kiloiselle palalle joka sitten 7 vuorokautta möllöttelee liemessä ja välillä palaa kääntelen suolauksen tasaisuuden varmistamiseksi.
Jos pala on kovin pullea, ei tuokaan aika näytä riittävän, ellei käytä ruiskua jolla nestettä ajaa lihan sisään suolauksen tasoittamiseksi. Itse teen tuotteet valmiiksi pääsääntöisesti Big Green Egillä savustamalla 80-100 asteen lämmössä epäsuoralla lämmöllä (piknik paistit on yleensä 7-10 tuntia) ja loppuvärin otan pintaan nostamalla lämmöt 150 asteeseen ja possut ulos kun lämpö on 74-76 astetta ja sitten vetäytymään. Naudan osalta 58-60 astetta ja vetäytymään. Kalkkunan osalta 72 astetta ja silloin ei ole vielä kuivaa.
Kalkkunan rintafilettä tehnyt myös kotiuunissa leikkeleeksi ja onnistui oikein hyvin, vaikkakin hieman mautonta savustettuun verrattuna. Vinkkejä saa tarvittaessa jos on kiinnostusta
Leikkelekoneen hommasin siivuttamisen helpottamiseksi ja kaupasta tulee oikeastaan metukkaa enää ostettua. Sekin pitäisi jossain vaiheessa harjoitella, jotta pääsee senkin suhteen omavaraiseksi.
Alla muutamia kuvia tuotteista.
Piknik paisteista palvipaisteja tuloillaan
lähes valmis lopputuote
Savuhärkää
Savukassleria