Kotiautomaatio

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja xera, 13.02.2017.

 1. jase

  jase

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaikenlaista :sweatsmile:

  - PI-säätimellä säädetään olkkarin ruuvitagin lämpötilaa, eli ohitetaan pumpun oma automatiikka (intervalli 15min)
  - Jos lämpötila nousee liiaksi yli tavoitelämpötilan pumppu sammuu (kevätaurinko porottaa) ja se sammutuskynnys muuttuu ulkolämpötilan mukaan, -20 pakkasella ei sammuta ollenkaan
  - Pumpun tavoitelämpötilaa säädetään automaattisesti kellonajan (yöt) ja paikallaolonapin mukaan ja puhelimien wifiin kytkeytymisen perusteella muistutetaan painamaan nappia kun tullaan tai poistutaan
  - Kesällä säädetään pumppua kastepisteen mukaan, joka viime kesän perusteella oli erittäin hyvin toimiva
  - Energiankulutus zwave pistorasiaohjaimella

  Mukava harrastus :smile:

  Screenshot from 2019-11-12 09-01-34.png
   
  Sturmgeschütz, Oudie, timop ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 2. RHead

  RHead

  Viestejä:
  344
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Onko muuten olemassa pulssilaskureita jotka sais home assistantin piiriin? Nyt kun on ilpille oma mittari keskuksessa mut siinä on vain pulssilähdöt.
   
 3. silmakka

  silmakka

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Omakotitaloa rakentamassa ja taloautomaatio olisi ajatuksena. Mikähän järjestelmä olisi järkevin suunnitella / asentaa. Järjestelmä pitäisi olla laajennettavissa jälkikäteen ja tuki mahdollisimman monelle eri standardille.
  Lähtökohta voisi olla että kaikki pistorasiat sisältä ja ulkoa kuten myös kaikki valaistus olla järjestelmän takana. Mielellään myös maalämpö. Knx varmasti hyvä mutta taitaa mennä yli budjetin. Abb free@home tai beckhoffin vastaava systeemi myös mietinnässä mutta näissä vähän arveluttaa tuo yhteen valmistajaan sitoutuminen....
  Olen itse sähköalan hommissa joten jälkikäteen ratkaisujen lisääminen ei ole sinänsä ongelma. Näin rakennusvaiheessa tuntuu vain olevan rahanmenoa "vähän" muutakin joten ei alkuvaiheessa viitsi laittaa kaikkia pelimerkkejä "täydelliseen" järjestelmään.

  eli lyhyesti kriteerejä:

  - muokattavuus
  - laitevalikoima
  - hinta

  edit: ja kaapeloinnilla toteutettava järjestelmä lienee järkevin kun kerran alusta-asti täytyy talon sähköistys miettiä.
   
 4. ipela

  ipela

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Ei varsinaisesti mikään hieno automaatio kyssäri, mutta yksinkertainen on kaunista. Eli tuo wattenfall smart temp poistui toiminnasta, ja en ole löytänyt tietoa voiko noita ennen niin hyvin toiminneita lämpömittareita mitenkään saattaa toimintaan jollain toisella softalla, joten nyt olisi haussa yksinkertaiset lämpömittari puulämmitteinen vesivaraajaan, eli täytyisi kestää n.95 astetta sekoamatta, ja pitäisi olla etäluettavat.
   
 5. Papru

  Papru

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Paljonko sulla on budjetoitu tuolle automaatiolle? Hintaan ja valittavaan järjestelmään vaikuttaa aika paljon myös se mitä kaikkea haluaa ohjata (nyt tai jättää varaukseksi) ja miten esim. valaistus on tarkoitus toteuttaa. Voin pistää YV mitä oma KNX kaikkinen kilkkeineen maksoi itse tehtynä 127m2 taloon.
   
 6. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Itse eilen innostuis postauksestasi ja kaivelin tarvikkeita mitä tuli tilattua pumpun ohjaukseen jo kuukausia sitten. Sain Broadlinkin minin toimimaan ja Home Assistanttiin (hass.io) pistin smartir lisäosan. Tämän jälkeen tuli hyvin helposti climate osa tehtyä pumpusta ja sitten tehtyä vaan thermostat cardi jolla tuota lähdin ohjaamaan. Nyt jätin pumpun ohjaantumaan tuon ohjaamana, omaa MQtt nodemcu kosteus/lämpö anturia käytän ohjaamiseen.

  Mietin käytätkö itse smartir/tuota HA omaa thermostaatti ominaisuuden säädintä pumpun ohjaukseen?

  IMG-20191112-WA0005.jpg
   
  Oudie tykkää tästä.
 7. silmakka

  silmakka

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Budjettia ei ole vielä mietittykään tarkemmin kun vasta hahmottelen mitä se voisi maksaa. Vähintään nyt siis tekisi suunnitelmaa niin että valmius vaikka juurikin tähän knx:n tai muuhun järjestelmään siirtymiseen olisi olemassa. Vähintäänkin varmaan kannattanee putkittaa kaapelivedot ? Mitähän muuta kannattaisi huomioida... ? Pistä mielellään yv:tä kiinnostaa kovasti koska juuri tuon kokoluokan talo on suunnitelmissa.
   
 8. jase

  jase

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on oma python softa pyörimässä, jota tuo HA: widgetti käskyttää MQTT:n kautta ja python softa sitten ohjaa pumppua. En tunne tuon HA:n termarin toimintaa, mutta varmaan silläkin pääsee pitkälle, jos siinä on PID-säädin taustalla. Tein itse tuon omaksi softaksi kun en jaksanu alkaa perehtymään HA:n automaatioihin silloin.
   
  Lassivv tykkää tästä.
 9. rxe55

  rxe55

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  No niin. Kukas keksisi parhaan järkevän toteutuksen sille, että auton sisälämmitin alkaisi lämmittää vasta vikan 30 minuutin ajan, kun lohkon kokonaislämmitysaika on 2 tuntia? Ainakin omassa autossa 2h sisälämmitystä on täysi overkill, en todellakaan tarvitse auto sisältä oikeasti lämpimäksi kun kaikki lämmin ilma karkaa heti kun lapset menevät autoon ja kaikki ovet ovat auki. Olen huomannut, että lähes aina tuo puoli tuntia sisälämmitystä riittää poistamaan huurteen ikkunoista ja juuri riittävästi lämmittämään mm. ratin ja muut hallintaosat autossa.

  Sisäpistokkeen ja sisälämppärin väliin pitäisi toisin sanoen saada sellainen ajastinkytkin, joka alkaisi naksuttaa kun siihen kytkeytyy virta (lohkon käynnistyttyä) ja sitten rullata sen 1,5h "tyhjää", kunnes sitten 30 min ennen lämmityksen loppua se alkaisi antamaan virtaa sisälämppärille. Tällainen samanlainen kytkinhän on ihan perus Harvian kiukaassakin. Mutta en ole löytänyt vastaavaa pistorasiaan.

  Lisäksi toinen viritys, mitä kaipaisin, olisi se, että auton tuulilasin sisäpuolella olisi joku pieni LED-valoindikaattori, joka kertoisi kotoa sisältä ikkunasta katsottessa, että a) lohko ja b) sislämppäri ovat käynnissä. Vähän ehkä hätävarjelun liioittelua, mutta kyllä se olisi paukkupakkasilla mukava kun voisi helposti varmistaa asian.

  Eli sitten arvon heikkovirtainsinöörit antamaan parhaita ideoita!
   
 10. cman

  cman Make ATK Great Again

  Viestejä:
  460
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Helpommalla pääset kun pistät pienempi tehoisemman sisätilalämmittimen ja annat sen olla päällä koko 2h.
   
 11. palssi

  palssi

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Värkkää viiverele sen sisätilanpistokkeen jälkeen. Eka ledi syttyy kun pistokkeessa jerkkua eli lohkolämmitin päällä, toka ledi syttyy kun viiverele vetää.

  Lähetetty minun LYA-L29 laitteesta Tapatalkilla
   
 12. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Riippuu vähän muusta automatisoinnista. Itselle jos tekisin niin laittaisin vaan sisätilanlämppärin pistorasiaan etäohjattavan plugin jota ohjaisin halutulla tavalla. Lohkolämmitys kokonaisuutena on jo etäohjattavan ulkopistorasian takana.

  Jos todella dummya taas kaipaa niin laittaa sisätilanpistorasiaan vaan vuorokausiajastimen mihin on pistetty läpi vuorokauden syklit 90min off 30 min on.
   
  Tragos tykkää tästä.
 13. Papru

  Papru

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuohan vaatisi melkein jonkun aikareleen tuonne eli esim Vetohidastettu aikarele |- PCR-513UNI F&F | Mittarit.com mutta toi pitäs asentaa johonkin asennusrasiaan ja din kiskoon. Sitten vaikka lisäreleellä noi ledien (12v syöttö akulta) ohjaukset rakentais samaan rasiaan. En tiedä kuinka sallittu tollanen "lisäboksi" olisi.
   
 14. rxe55

  rxe55

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Mutta tästähän jäisi kaikki kikkailun ilo pois! Mutta joo, näinhän se usein on, että toimivin ratkaisu on usein myös se yksinkertaisin. Tosin ei kai noita sisälämppäreitä kovin pienitehoisia ole, tai siis että kaikki normimallit on aika vastaavia ja sitten on vaan niitä joitain tehovehkeitä?
   
 15. rxe55

  rxe55

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Eka ratkaisu ollutkin mutta siinä on just se, että pitäis muistaa sitten kans käyttää sitä kaukosäädintä ja ainakin emännälle se on täysin mahdoton rasti. Ja itse asiassa tuossa tapauksessa juuri se led-indikaattori olisi todella hyvä koska kaukosäädettävästä rasiasta ei tosiaan aina tiedä lähteekö jos ikkunan läpi painelee.

  Toka ratkaisu sitten taas ei oikein toimi koska se ajastin on aina sähkössä vaan sen ajan mitä lohko on päällä. Eli jos lähtöaikataulu muuttuu vaikkapa 10-15 minuuttia niin se on jo parin aamun jälkeen ihan sekaisin ja pitää ruuvata takaisin oikeaan kohtaan.
   
 16. RHead

  RHead

  Viestejä:
  344
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Mulla ois siihen pistookkeen ja sisälämppärin väliin tuleva laite jossain varastossa joka sääti sen että se sisätila ei lämmenny ku esim 5c . En muista tarkkaan. Jos kiinnostaa voi käydä ettimässä.

  Tuossa toisenlainen versio lämmittimeen

  Polar Energiavahti - energiansäästö 70-100% - Defa yhteensopiva
   
 17. Flogestoni

  Flogestoni

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  05.09.2018
  Noissa nykyaikaisemmissa sisätilanlämmittimissä on PTC-vastuksella säätyvä lämmitysteho, eli kun sisäilman lämpötila nousee, niin tehot tippuu, joten ihan hirveää säästöä ei välttämättä myöhemmästä aloitusajasta irtoa?
   
  BaTTman tykkää tästä.
 18. puik

  puik

  Viestejä:
  650
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Samaa olen miettinyt, mutten ole vielä saanut aikaiseksi yrittää mitata paljon lämppäri vie sähköä esim 2h vs 0.5h käytöllä.
   
 19. Malp

  Malp

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2019
  En ole samaa miettinyt mutta lohko- ja sisätilanlämmittimien lisäksi akun ylläpitolataus ennen talven päivittäistä käyttöönottoa kiinnostaa.

  Väittävät että akun lataaminen polttoainemoottorilla ei ole se parhain vaihtoehto jos on töpseli lähellä.
   
 20. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Led indikaattoria löytyy haarotin sarjaan sopivana:
  LED Indikaattorisarja • DEFA

  Tai suoraan defan ulkojohtoon. Yritin linkkiä löytää, mutta en tähän hätään löytänyt vihreästä piuhasta missä on ledi rinkula juuressa joka palaa kun on kiinni seinässä.
   
 21. RHead

  RHead

  Viestejä:
  344
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Mites ois helpoin rakentaa noille iot laitteille oma sisäinen verkko? Nykyisin netgearin reititin joka ei taivu mihinkään vlaneihin.
   
 22. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Itse rakensin näillä kotiverkon. Netin ohjeilla ja tutoriaaleilla selviää ja ovat varmasti laadukkaita laitteita kun käytetään ihan firmoissakin kohtuu paljon eli ei ole perus koti käyttäjille myytäviä roippeita.

  Ubiquiti EdgeRouter X | Dustinhome.fi
  Ubiquiti Unifi AP-AC Lite | Dustinhome.fi

  Yksi tyhmä 12porttinen kytkin vielä noitten perässä D-linkiltä tms. Toimineet ilman yhtäkään katkoa jo 2.5vuotta. Tässä toki pelkkä reititin ja wlan tukiasema, valokuitumodeemi on erikseen josta suora veto tohon edgerouterille.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2019
  Oudie tykkää tästä.
 23. Thrasheri

  Thrasheri

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2018
  Onko teillä noita älyverhoja käytössä? Mitä muita vaihtoehtoja on noiden ikean verhojen lisäksi?
   
 24. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eikö tämän virranmittaukseen ole mitään dataa että näkee esim. Että milloin kytketty laite on ottanut enemmän energiaa? Aika suppealta näyttää energiaseuranta äkkiseltään.
   
 25. tordel

  tordel

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Dataa saa melko pienellä vaivalla kerättyä http-apin kautta ja visualisoitua esim. grafanalla:

  upload_2019-11-18_22-41-43.png
   
  Oudie ja P.Ness tykkäävät tästä.
 26. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oisko antaa ohjeita?
   
 27. Nilkkatulehdus

  Nilkkatulehdus

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2018
  Ensiaskeleita otettu näiden kanssa ja nämä löydetty:
  Ompulle löytyy hieman perusappia enemmän infoa tarjoava appi: ‎Watt for Smart Plugs
  Ja PC jne. ympäristöön monipuolisempaa ratkaisua, jota en ole kokeillut:
  jamesbarnett91/tplink-energy-monitor
   
  Oudie ja tordel tykkäävät tästä.
 28. tordel

  tordel

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tällä skriptillä saa kyseltyä JSON-formaatissa dataa HS110:ltä: softScheck/tplink-smartplug

  Koodi:
  python tplink_smartplug.py -t 192.168.0.17 -c energy
  
  {"emeter":{"get_realtime":{"voltage_mv":234725,"current_ma":12,"power_mw":0,"total_wh":2748,"err_code":0}}}
  
  Skriptiä voi käyttää sitten esim. telegraf:n kanssa automatisoimaan datan keruu vaikka Influxdb kantaan:

  Koodi:
  [[inputs.exec]]
   commands = [ "/usr/bin/python /opt/tplink-smartplug/tplink_smartplug.py -t 192.168.0.17 -c energy" ]
   name_override = "smartplug-01"
   data_format = "json"
   timeout = "5s"
   interval = "30s"
  
  [[inputs.exec]]
   commands = [ "/usr/bin/python /opt/tplink-smartplug/tplink_smartplug.py -t 192.168.0.18 -c energy" ]
   name_override = "smartplug-02"
   data_format = "json"
   timeout = "5s"
   interval = "30s"
  
   
  RHead tykkää tästä.
 29. Piitu

  Piitu

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nämä eivät näköjään osaa toipua wifi-tukarin buutista, pistokkeen wifi-merkkivalo jää palamaan punaiseksi ja verkkoyhteys ei herää henkiin. Ainoa keino korjata tilanne on pistokkeen virtabuutti.
   
 30. Naska Paapuri

  Naska Paapuri

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  ^ Mulla on jokunen HS110 ollut pari vuotta, enkä ole moiseen ongelmaan törmänyt. :confused:
   
 31. Piitu

  Piitu

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Reititin on Huawei B525, jos sillä on jotain merkitystä. DHCP:lle on määritetty kiinteät IP:t kummallekin pistokkeelle, mutta kummankaan verkkoyhteys ei nouse ylös, jos reitittimen buuttaa.
   
 32. RHead

  RHead

  Viestejä:
  344
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Onko kellään tuollaisita kokemuksia?

  Xiaomi AI Face Identification 720P ovikello.

  Kätevä ois jos ei oo kotona ja kuriiri tulee tms..
   
 33. Naska Paapuri

  Naska Paapuri

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  ^^ Mulla näytti olevan pistorasian firmisversio 1.1.2 ja hardware versio 1.0. Netgearin R7000:ssa kiinni.
   
 34. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Olettekos ajaneet noita vakio firmiksellä vai flashanneet Tasmotan sisään?
   
 35. Piitu

  Piitu

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täällä firmis 1.5.4 ja hw 2.0. Otin kokeeksi Huaweista wifin pois päältä ja pistin siihen kaapelilla kiinni ikivanhan dd-wrt -purkin (Linksys WRT54G). Linksysiä on buutattu muutamaan kertaan ja enää en ole saanut toistumaan tuota ongelmaa. Nyt HS110-pistokkeet löytävät tiensä takaisin verkkoon, toisin kuin Huawein kanssa.
   
 36. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitosta vaan!

  Täytyy sanoa että hieman ihmettelen miten tuo energiaseuranta näin laajemmin tehty noinkin vaikeaksi.. Sain näkymään PC:llä tuon jamesbarnetin ohjelman kun käynnistin exen ja menin localhostiin, mutta ei puhettakaan että osaisin/saisin puhelimelle nuo näkymään, kun menee tuo koko JSON hieman ohi..
   
 37. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tämmöinen kiinnostaisi juuri, mutta taitaa jäädä tekemättä kun ei osaaminen riitä. Ei ole edes väliä vaikka ei puhelimella pääse, jos PC:llä voisi historiaa selata.
   
 38. Louke

  Louke

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Ideointia Oumannin EH-80 etä korjauksen toteuttamiseen? Ajatuksena pyöritellyt päässäni, jos alempaa lämpötilakorjausruuvia kääntelisi jollakin servomoottorilla, joka liitetty arduino tms. toteutukseen. Onko joku toteuttanut vastaavaa ja hyviä ideoita tähän? Eli ideana, että voisi etänä säätää kämpän lämmitystä tämän avulla. HA näillä näkymin tulossa ja zigbee laitteita, mutta millä kommunikointi tavalla tämä olisi hyvä toteuttaa ja mistä asetus puhelimeen jne?

  Alkuun riittää, jos voisi pelkkää ruuvia kääntää etänä eri asentoihin, mutta lopulta voisin jonkun PID-säätö kylkeen mikä voisi tehdä korjausta esimerkiksi huonelämmön mukaan tai annetun setpontin perusteella (ns kotona poissa/reissussa kytkin = lämpötilan pudotus).

  Edit: Ohan tuossa oumannissa tuo huoneanturin paikka, mitä jos tähän jollakin arduinolla/palikalla huijaisi sisälämpöä? jäisi mekaaninen epävarmuus pois jne.. Eli jollakin toteutuksella esimerkiksi, kun on pidempään poissa kotoa huijaisi tähän tuloon mukamas korkeamman lämpötilan = Oumanni laskisi kierron lämpötilaa jne.. Ja tätä korjausta voisi korjata oikealla lisälämmöllä jne (säädin väliin).
   
 39. valtsu71

  valtsu71

  Viestejä:
  443
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös helpompaa olisi tehdä tuo korjaussäätö TMR/P -huonekompensointiyksikköä simuloimalla?
   
 40. RHead

  RHead

  Viestejä:
  344
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Mites toimiiko tuo smartthings hub sellaisena että se laske noita iotti vehkeitä internettiin päin? Jos haluaisi pitää laitteet verkon vain localina.
   
 41. Louke

  Louke

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Jep tuota tuossa mietinkin editissä, pitäisi vaan tietää minkälaista vastusarvoa tuo antaa itsestään. Tekniset tiedot: NTC-termistori 10 kΩ / 25 °C Tämmösen löysin, milläköhän alueella tuota vaan tulisi säätää? kerrointa toki voi sitten säätää ihan oumannin ruuvista. Ja suurempi kysymys mikä olisi näppärä laite antamaan tätä simuloitua resistanssia? Ja vielä verkkoon kiinni jotenkin..
   
 42. Flogestoni

  Flogestoni

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  05.09.2018
  Eikös se hoidu ns. digitaalisella potentiometrillä? Tuolla on näppärälle kaverille Arduino-esimerkkiprojekti Digital Potentiometer MCP41100 and Arduino . Digipotikaksi sitten valittava sopivaa vastusta riittävän pienellä pykälällä tarjoava, kun ei se oikea välttämättä kauhean laajalla vastusalueella toimi (eli esim. vastus voi olla 9.5 - 10.5 kΩ lämpötila-alueella 0 - 40 C, jostain speksistä pitäisi etsiä tieto).
   
 43. valtsu71

  valtsu71

  Viestejä:
  443
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämähän se, ja jos Arduino ei maistu, niin ESP8266/ESP32 WiFin kautta kytkettynä kotiautomaatioon.
   
 44. Tunttis

  Tunttis

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tuota kastepisteen mukaan säädettävää viilennystä ei tullut edes mieleen kun mietin miten oman tyhmän pumpun saisi hieman fiksummaksi.
  Voisitko avata hieman tuota että miten olet tuon viilennyksen määrittänyt?

  IR lähetin löytyy ja hass:iinkin jo liitetty mutta kaukosäätimen opettaminen Broadlinkin lähettimeen oli sen verran tuskaista hommaa että nakkasin lähettimen kaapin perukoille odottelemaan lisämotivaatiota :lol:
   
 45. HikinenM

  HikinenM

  Viestejä:
  266
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 46. Eldmor

  Eldmor

  Viestejä:
  1 037
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Käytättekö Home Assistanttia millä asennustavalla? Itselläni pyörii tällä hetkellä Hass.io kautta Raspilla. Helpotti huomattavasti asennusta ja addonit myös helpottavat lisäominaisuuksien asentamista ilman suurta säätöä.

  Nyt tuli kuitenkin vastaan tilanne, missä Home Assistantin sisäänrakennettu integraatio ei toimi, sillä Hass.io asennuksen kautta puttuu tarvittava RTIMULib-paketti. Ja tuotahan ei taida lähes millään saada asennettua Hass.io päälle, vaan pitäisi käyttää esim. Hassbiania.
   
 47. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Hass.io:ta käyttänyt jo yli vuoden eikä valittamista ja RAspi3 pyörii. Ei mitään syytä ole löytynyt että siirtyisin enää takaisin "perinteiseen" asennukseen. Tuo hass.io pelannut niin hienosti ja tuonut selaimeen paljon hallittavaa ja valmiit plugarit asennettavissa "storessa" ja kaikki pelaa hienosti.

  Mikähän integraatio on kyseessä mielestäni Hass.io on nykyisen se pää paketti mitä tuetaan eli erikoista jos ei löydy tukea johonkin. Hassbian:han lopetettiin juuri tai joku uutinen oli että ajetaan alas. Kaikki ketkä hassbiani käytti on melkeimpä siirtynyt hass.io mikä on parempi vaihtoehto raspin kanssa. Alkuperäistä asennusta käyttää mielestäni lähinnä vaan ne mitkä dockerista pyörittää servoa tai käyttää jotain muuta kun raspberryä servon pyöritykseen.
   
 48. Eldmor

  Eldmor

  Viestejä:
  1 037
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Juu, Hassbianin tuki on ajettu alas hieman alle kuukausi sitten. Kyseessä on integraatio sensehat. Mukana tulee kyllä vaadittu paketti sense-hat, mutta tuo sense-hat vaatii vielä paketin RTIMULib jota ei löydy.

  Nyt pitäisi sitten vaan päättää, pyörittääkö Home Assistanttia raspilla Dockerin kautta (Hass.io) vai asentaa virtual environmenttiin.

  Eroaako tuo normaali Home Assistant (virtual environment eikä Docker) siis käyttöliittymältään tuosta Hass.io asennuksesta?
   
 49. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Jos käytät Discordia niin suosittelen HOme assistantin omaa kanavaa. Siellä monesti noi kehittäjät ja adminit vastailee, sieltä saa kyllä vastauksen jokaiseen asiaan ja varmaan jonkun helpon ratkaisun tuohon sinun asiaasi myös. Todella hyvin saanut aina apua ollut mikä vaan ongelma, vähän kun ensiksi katsoo toki oikeaa huonetta missä menee kyseleen asiaa. Toki myös Home assistantin foorumi pelaa kivasti ongelma tilanteissa.

  Jos nyt ymmärsin kysymyksen oikein niin eroaa, ainakin silloin erosi kun siirryin hass.io:hon. Tulee hass.io valikko, päivityksien hallinta, pluginien hallinta, store, backup hallinta yms lisää verrattuna normi home assistanttiin. Samoin monet plugarit yms toimii suoraan selaimessa hass.io:ssa ainakin helpommin miten ne saisi toimimaan normaali home assistant asennuksssa. Samoin esim configurator vai mikähän plugari on erittäin kätevä koska pääset selaimella Hass.io käyttöliittymästä suoraan tekstieditorilla muokkaamaan kaikkia asennuksen tiedostoja ilman mitään ssh, samba jako tms kikkailua.

  Ja toki hass.io on oma käyttö järjestelmänsä, kun taas home assistant on linuxin päällä pyörivä ohjelma. Voi toki hass.io linuxiin perustua ja varmaan perustuukin, mutta on kuitenkin täysin oma käyttöjärjestelmänsä, näin ainakin muistelen lukeneeni jostain.
   
 50. Osmo

  Osmo

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2019
  Tuli hankittua Samsung Smarthubi ja ennestään on valot Hue:lla. Viikon verran nyt luettu netistä ideoita ja kaikenlaista mitä noilla voisi viritellä. Huen liikesensorin sain pitkän yrittämisen jälkeen liitettyä Smarthubiin. Hankin myös Samsungin liikkeentunnistimisen. Parin asteen lämpötilaero ja tuo Samsung on tarkempi. Yritin Huen liikkeentunnistemalla ohjata valon määrän mukaan talvivaloja mutta ei vissiin toimi pelkästään valomittarina vaan vaan vaatii jotain liikettä. Laitoin pihavalot Samsungin virtakytkimen taakse ajastuksella. Säädetään sitten keväällä kun valon määrä kasvaa. Puhelimessa näkyvä lämpötila päivägraafi on onneton. Olisi hyvä nähdä lämpötilat vähän tarkemmin. Pari Xiaomin sisälämpömittaria aattelin hankkia. Ihan kivannäköiset ja näkee lämpötilan ilman älylaitetta. Mikähän olisi sopiva kamera kotiin? Siis jos liikensensorissa on jotain liikettä niin menisi päälle (poissa kotona tilassa). Muuten ei tarttis kuvailla mitään. Voisi tallettaa vaikka FTP:llä pilveen kun liikettä on. Ei mitään maksullista palvelua. Yritin etsiä myös jotain Samsung ADT:n tapaista paneelia, jonka saisi ulko-oven lähelle. Siitä saisi kytkeä hälytyksen päälle ja näkisi vaikka sisä/ulkolämpötilan. En oikein löytänyt mitään. Onkohan kukaan viritellyt mitään Android tabletin päälle? Mitenkäs nuo Ikean himmentit ja valot? Ilmeisesti saa aika hyvin Smarthubiin kiinni. Tietty sitten mennään niillä firmiksillä mitä niissä on ostohetkellä. Eihän se hubikaan kovin kallis ole mutta ei viitsi ostaa vain päivittämisen takia. Vuotomonitori ja palovaroitin täytyy vielä hankia. Kiinnosti tuo First Alert 2-in-1 mutta ei vissiin ole Eurooppa versiota. Täytynee tyytyä johonkin Fibaron varoittimeen. Valmiit koodit pitää löytyä enkä nyt aatellut mitään uusia hubeja ostella. Katson nyt mitä näillä saa tehtyä ja kuinka intoa riittää viritellä.