Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19 (Yleinen keskustelu)

Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 884
Halpaa kuin saippua....
Löytyisiköhän laista mitään kiskurihinnoittelusta poikkeustilanteissa, millainen trokari sitten myykään tuolle K-kaupalle ylihintaista tuotetta. Jos apteekit saa hommat toimimaan eiköhän halvempaakin löydy:


Tässä jossain määrin typerä juttu, Citymarketilla kun sattui tänään alkamaan joku kampanjaviikko ja lehdessä näkyi myös vessapaperitarjous niin eiköhän sitä ostettaisi joka tapauksessa. Ts. kun käyvät juuri CM:ssa ihmettelemässä, tilannehan voi olla sama muuallakin.
 

kha

Liittynyt
15.06.2017
Viestejä
398
Halpaa kuin saippua....
Apteekkariliitto ilmoitti, että apteekit rupeavat itse valmistamaan käsidesiä joten eiköhän tollainen ryöstöhinnoittelu rauhoitu.

 
Liittynyt
04.11.2017
Viestejä
937
Luulisi että nykyaikaa kun eletään niin sairastuneet raportoisivat johonkin sosiaaliseen mediaan vointiaan yms. kokemuksia tästä. Mutta mistään ei tunnu löytyvän. Olisi mielenkiintoista kuulla ihan potilailta itseltään, että miten tauti heillä on edennyt.

Tässä ainakin yksi. Kaveri katselee netflixiä ja tilailee pizzaa kotiin. Tietenkään tällaiset tarinat eivät ole yhtä myyviä, kuin 85v pappa hengityskoneessa.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
456
Mielenkiintoista, että tietävät mukamas kaikki altistuneet, vaikka trafiikkia tuolla melkoisesti koko ajan.
Jos ei ole tullut sinulle vastaan vielä niin lähikontaktin määritelmä on 15 min oleskelu 2 metrin etäisyydellä, joten on aika paljon helpompaa kuin etsiä kaikki ohikulkeneet. Ehkä tuohon voisi joku laajentaa myös tapaukset, jossa potilas aivastanut päälle, vaikka 15 min ei täytykään.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 712
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
Tätä en ymmärrä, miten wc -paperin hamstraus liittyy koronaan?? Miksi sitä pitää ostaa rullakaupalla?
Nämä ihmiset ehkä kuvittelevat, että ovat kotona pytyllä sairastamassa koronaa pari viikkoa, niin parasta olla varautunut. Joka tapauksessa, hamstraus on ikävää ja vielä alkuviikosta kuvittelin, että suomalaiset on tarpeeksi fiksuja, ettei lähdetä tällaiseen pelleilyyn, mutta tulikin trendi tänne vain pienellä viiveellä :facepalm:

Ja kuvia kaukaa Australiasta viime viime viikolta:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 308
Tätä en ymmärrä, miten wc -paperin hamstraus liittyy koronaan?? Miksi sitä pitää ostaa rullakaupalla?
Aikovat vissiin olla omaehtoisessa karanteenissa viikkotolkulla. Pitäähän sitä olla, millä takalistonsa pyyhkiä, jos ulos ei voi mennä. :-D

edit: Oli muuten Espoon Tokmannilta ja Liddlistä (Mankkaan kupeessa) vessapaperit loppu. Joku intialainen hamstraaja veti ohitse kärry täynnä paskapaperia. Mahtanu olla tulista ruokaa, kun niin jumalattoman määrän tarvitsi. Samoin perunat ja maito, loppu. Luulisi, että lopun aikoja eletään. :D
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
658
Työnantajalta tuli kehoitus hankkia käsidesiä (liikkuva työ).
Jo neljännestä apteekista Tampereella vielä löytyi.
Yksi sanoi, että tukustakin loppu, toisen mukaan pe tai la saattaa tulla lisää ja kolmas sanoi, että 17.3. tulee lisää.
Hyvin on aineet kelvannut ihmisille. :)
Noheva työnantaja hankkisi itse käsidesit työntekijöille ja opastaisi vielä sen käytössä. 2 euron käsidesipurkki on pieni hinta siitä, jos saadaan yksikin saikku vältettyä. Meillä tuli käsidesit firman puolesta.
 
Liittynyt
01.01.2020
Viestejä
176
Oireettomat sittenkin merkittäviä tartuttajia!

"The generation interval is the time between one person getting infected and them infecting another. The figure is valuable for estimating the speed at which an outbreak will unfold.

The mean generation interval was 5.2 days in the Singapore cluster and 3.95 days in the China cluster, according to the analysis which is under review at an infectious disease journal. The scientists went on to calculate what proportion of infections were likely spread from people who were still incubating the virus and had yet to develop symptoms."
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
494

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Tämä tilanne on aivan vitun käsittämätön länsimaissa ja eteenkin Euroopassa. Täällä Kiinassa kun tauti alkoi levitä, ei tiedetty ollenkaan mistä on kyse, paikallisviranomaiset yrittivät vaientaa ihmisiä, hygienia ja sivistystaso olivat ja ovat edelleen reilusti länsimaita jäljessä, terveydenhuolto on paljon heikompi, ihmisiä on paljon enemmän ja ihmiset elävät paljon tiiviimmin etc. Tästä huolimatta Kiinassa tajuttiin se mitä kuka tahansa ei-aivovaurio tajuaa eli se että tarvitaan karanteeneja ja radikaaleja toimenpiteitä. Noh sitten levitellään huhuja, Kiinan toimia kutsutaan ylimitoitetuiksi, selitellään kuinka karanteenien toimivuudesta ei ole näyttöä ja koko hommaa seurataan ikään kuin Netflix-sarjaa.

Nyt sitten kun Euroopalla on ollut kaikki tieto, koulutus, sivistys, terveydenhuolto ja 2 helvetin kuukautta aikaa valmistautua/varautua niin ollankin aivan kusessa ja poliittiset toimijat sekä terveydenhuollon ammattilaiset tuijottavat monttu auki tyhjyyteen. Ei julisteta rajoituksia, ei karanteeneja, ei kielletä kokoontumisia tai jos näin tehdään niin aivan he*vetin myöhässä ja laimennettuina jne. Merkkelit ja muut idiootit puhuvat jostain vitun 35-70% sairastumisluvuista ja siitä kuinka "leviämistä ei voi estää" jos tartuntaketjuja ei voida jäljittää. Wuhanissa 11 miljoonan kaupungissa jossa homma lähti aivan käsistä ja kaikki tartuntaketjut katosivat jäljittämättömiin, homma kuitenkin saatiin kontrolliin kun tehtiin ankaria ja radikaaleja päätöksiä eikä jääty ihmettelemään ja edes 1% väestöstä ei sairastunut. Täällä Kiinan suurimmassa ja liikennöidymmässä kaupungissa Shanghaissa n. 0.01 promillea eli yksi sadastatuhannesta sairastui.

Tällä hetkellä näyttää siltä että yksityiset yritykset ja ihmiset yksilöinä ovat tehneet eniten asian eteen mahdollistamalla etätyöskentelyn ja menemällä vapaaehtoisesti karanteeniin. Koronavirus itsessään ei ole läheskään yhtä suuri vaaran aiheuttaja kuin tämä käsittämätön välinpitämättömyys ja saamattomuus. Kaikki todennäköisyydet taistelivat Kiinaa vastaan, mutta ongelmasta selvittiin säikähdyksellä ja nyt Euroopan päättäjät kaikilla aseilla varustettuna eivät tee mitään tai voivottelevat sitä kuinka peli on jo pelattu vaikka näin ei todellakaan ole. Euroopalla on kaikki keinot ja avaimet koronaviruksen täydelliseen pieksämiseen jos se vain halutaan tehdä. Luulisi että kerrankin kun Suomessa on vihervasemmistohallitus jota ei talouden tuhoaminen haittaa, ei olisi toimenpide tai mikään priorisoida ihmishenkiä, mutta kovaa tuntuu tekevän. Toriulinoiden ja poliittisen retoriikan takaa taisikin yllättäen löytyä vanha kunnon poliittinen peli ja halu suojella itseään kasvojen menetykseltä. Kalliolaisille Hesarissa valkoisen heteromiehen maskuliinisuudesta valittavalle homovegaanitaiteilijalle kyllä saa rahoitusta ja poliisin aikaa voidaan käyttää vihapuhe/maalitus/yms. höpöhöpö newspeak-"rikosten" selvittämiseen, mutta kun todellinen uhka on edessä niin nyt ollaankin paskat housussa vaikka saisi ihan luvalla törsätä sitä julkista rahaa.

Olen ollut itse täällä Shanghaissa koko tilanteen ajan ja vaikka en ole terveydenhuollon ammattilainen niin tässä on omat vinkit ja myös se miten täällä on asiaa hoidettu:
- Aina kun olette tekemisissä muiden ihmisten kanssa, peskää kädet jälkikäteen.
- Desifioikaa/puhdistakaa älypuhelimenne säännöllisesti.
- Jos purette kynsiä tai yritätte kiskoa lihanpalasia hampaiden välistä sormilla niin nyt on hyvä aika lopettaa.
- Älkää mielellään koskeko kasvoihin ollenkaan kodin ulkopuolella liikkuessanne.
- Pysykää kotona mielellään kokoajan. Ruokakaupassa, töissä yms. käydessä vältelkää hissin nappien painamista sormella (käyttäkää avaimia tms.), älkää koskeko (liuku)portaiden kaiteisiin.
- Jos käytätte kaupassa automaattikassoja, otto-automaatteja yms. niin desifioikaa sormet näytön/nappien koskettamisen jälkeen.
- Jos saatte kasvonaamioita jostain niin käyttäkää niitä aina kun liikutte siellä missä on muita ihmisiä.
- Vältelkää rakennuksia/tiloja joissa on keskusilmastointi (päällä).
- Vältekään kuntosaleja, julkisia kulkuneuvoja, massatapahtumia yms. korkean riskin tiloja.
- Netflix/YouTube/Pleikkari tulille ja kaverien kanssa perjantaibisseilyt, vanhempien/sukulaisten yms tapaamisen kokonaan pois almanakasta toistaiseksi.
- Tehkää lounaat kotona tai ottakaa työpaikalle eväät mielummin kuin lähdette lounasravintolaan.

Kuten sanottua en ole terveydenhuollon ammattilainen ja jotkut toimista voivat olla ylimitoitettuja, mutta jokainen voi miettiä mikä on pahin mahdollinen lopputulos ylireagoinnissa ja mikä taas alireagoinnissa...
 
Liittynyt
01.01.2020
Viestejä
176
"The generation interval is the time between one person getting infected and them infecting another. The figure is valuable for estimating the speed at which an outbreak will unfold.

The mean generation interval was 5.2 days in the Singapore cluster and 3.95 days in the China cluster, according to the analysis which is under review at an infectious disease journal. The scientists went on to calculate what proportion of infections were likely spread from people who were still incubating the virus and had yet to develop symptoms."
Oireellisten testaamisen - joka sekin tapahtuu valikoidusti - vaikutus lähentelee housuun pissaamista pakkasella... Kun heitä ei (vielä siinä vaiheessa oireettomina) pysty eristämään viikkoa - tai käytännössä tätäkin pitempää aikaa - aiemmin ennakkoon eikä varmaan kovin moni edes pääse testiin heti kun oireet alkavat. Yksi oireeton altistaa päivässä useampia ihmisiä virukselle eli todennäköisesti kymmeniä tuon vajaan viikon aikana. Lentokoneessa matkustanut todennäköisesti koko koneellisen kerralla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 390
Alkaa kohta konkursseja sadella. Kela tulee olemaan aivan ääriään myöten tukossa ja ketjureaktiona tulee vaikuttamaan käytännössä kaikkiin yrityksiin.

Ensi viikolla uutisoidaan sit laajalti lomautuksista. Tässä kun soitellut työn puolesta yrityksiä läpi niin aika moni palvelu- ja ravintolasektorilla laittaa liiketoiminnat jäihin ja lomauttaa lähes kaiken henkilöstön.

Tyhjensin osakesalkkua aika rankasti ja pistin itteni nyt karanteeniin ensi tiistaihin saakka jotta näkee mitä tässä on tulossa. Säästöillä pystyn menee aika montakin kuukautta.

Vaikka tämä kestäisi vaan kuukauden tai pari niin monella Suomalaisella yrityksellä ei ole oikein mitenkään valmistauduttu tähän. Ei vaan kiinnosta mitkään riskianalyysit tai mikään siihen liittyvä.

Päästään me nuoret näkemään millasta oli 90-luvun laman aikaan.
 
Liittynyt
11.03.2020
Viestejä
16
Fakta on se että tämmöiset hengitystieinfektiot leviää 100% varmasti ja mitään et voi tehdä, ei ihminen pysty estämään tämmöistä virusta mikä on mahdollisimman tarttuva ja salakavala, ainut keino on viivyttää epidemiaa että se ei iskisi kerralla ja kuormittaisi terveydenhuoltoa. Se että tämmöisestä asiasta tehdään poliitinen kertoo kyllä ihmisistä, aika kuvottaa touhua.

Jos joku kuvittelee että EU maa voi estää epidemian niin elää jossain omassa fantasiassa, tämä tauti vaan pitää ottaa vastaan ja sillä selvä.
 
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
349
Itse taas ihan pidän hänen ulosannistaan. Mielestäni on ihan hyvä, että ne asiantuntijat ehdottaa mitä pitäisi tehdä eikä hallituksen sakki.
Vielä jokin aika sitten näiden samaisten asiantuntijoiden mukaan Suomen worst case tapaus olisi että 10% ihmisistä sairastuu vaikka maailmalla jo silloin monet asiantuntijat puhuivat että esim. 50% sairastuvuus on ihan mahdollista. Nyt ovat sitten nostaneet tuota lukua ja toteavat että njoo saattaapi sittenkin ehkä jopa 35% sairastua. En luota suomalaisten asiantuntijoiden asiantuntemukseen, siis ainakaan niiden joiden lausuntojen perusteella tämän taudin päätöksiä on tehty.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 257
Noheva työnantaja hankkisi itse käsidesit työntekijöille ja opastaisi vielä sen käytössä. 2 euron käsidesipurkki on pieni hinta siitä, jos saadaan yksikin saikku vältettyä. Meillä tuli käsidesit firman puolesta.
No nohevuudesta ei ole meillä pelkoa.
Saa ton sentään kulukorvauksiin laittaa ja työaikaa siinä vain meni, mutta samaa mieltä tuosta, että firma hankkisi noi.

Enkä usko, että tuo hirveästi antaa itselle suojaa taudilta, mutta toivottavisti ainakin auttaa siinä, että en päädy supertartuttajana lehteen :cool:
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
2 911
Varsinkin kun suomalaisista vessoista löytyy käsisuihku millä homman saa tarvittaessa hoidettua ilmankin paperia.
No tämä, ja vaikka ei olisikaan niin pyyhkii vaikka sanomalehteen tai käy suihkussa istunnon jälkeen. Olisihan se paska tilanne (sanan kaikissa merkityksissä), mutta jos Suomen kaltaisessa paperintuottajamaassa loppuu vessapaperi (ei lopu), niin tilanne on jo siinä kunnossa että se on ongelmista pienimmistä päästä.

Toki hamsterit saavat kaupan tyhjäksi ihan mistä vaan kun innostuvat. Varsinkin kun hamstrauksen alkaminen ja hyllyjen hupeneminen saa sitten kaikki muutkin hamstraamaan kun tuote näyttää loppuvan, ja itseään toteuttava ennustus on valmis. Toki ne hyllyt aika nopeasti myös täyttyvät uudestaan.
Löytyisiköhän laista mitään kiskurihinnoittelusta poikkeustilanteissa, millainen trokari sitten myykään tuolle K-kaupalle ylihintaista tuotetta. Jos apteekit saa hommat toimimaan eiköhän halvempaakin löydy:


Tässä jossain määrin typerä juttu, Citymarketilla kun sattui tänään alkamaan joku kampanjaviikko ja lehdessä näkyi myös vessapaperitarjous niin eiköhän sitä ostettaisi joka tapauksessa. Ts. kun käyvät juuri CM:ssa ihmettelemässä, tilannehan voi olla sama muuallakin.
Hyvähän se vaan on, jos markkina reagoi hamsterivyöryyn nopeasti, ja parhaimmillaan tuotteiden loppuminen saadaan tällä estettyä. Minun puoleesta olisi K ja S-kaupat saaneet nostaakin vessapaperin hintaa, niin että sitä nyt vuoden tarpeiksi hamstraavat saavat maksaa idiotiansa aiheuttamista ongelmista.

Ja ottaahan tuosta varmasti kauppiaskin aika mukavan siivun (toki myös riskin jos oikeasti kalliimalla ostaa, sillä on vaan ajan kysymys kun valmistuskapan nosto korjaa ongelman, kyse on aika yksinkertaisesta tuotteesta). Täälläpäin oli taannavuosina vesi muutaman päivän poikki, niin paikallinen K-kauppa myi pullovetta aika suolaiseen hintaan, S-kauppa myi eioota halvalla. Kyllä näistä asiakkaalle parempi oli minusta vaihtoehto K.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
704
Tätä en ymmärrä, miten wc -paperin hamstraus liittyy koronaan?? Miksi sitä pitää ostaa rullakaupalla?
Olen miettinyt ihan samaa, Australiassa on ilmeisesti myös vessapaperipaniikki menossa, radiossa sanottiin yksi päivä, että ihan veitsi oli jossain kaupassa kaivettu esiin, varmistaakseen vessapaperin saaminen.
Toisaalta onhan niitä sellaisiakin jotka ostavat saunan täyteen sokeria...
 
Liittynyt
26.09.2017
Viestejä
553
Tätä en ymmärrä, miten wc -paperin hamstraus liittyy koronaan?? Miksi sitä pitää ostaa rullakaupalla?
Omaehtoinen karanteeni tai sairastuminen voi pitää poissa ulkoilmasta/muista useamman viikon. Eikä WC-paperi ole suinkaan ainoa jota on lisätty kotivaraan.

Tässä on Suomen osalta vielä pahin edessä. Varaudutaan pahimpaan. Tilanne voi olla päällä vielä pitkään. Vastuuta otetaan myös lähipiiristä.
 
Liittynyt
11.03.2020
Viestejä
16
Vielä jokin aika sitten näiden samaisten asiantuntijoiden mukaan Suomen worst case tapaus olisi että 10% ihmisistä sairastuu vaikka maailmalla jo silloin monet asiantuntijat puhuivat että esim. 50% sairastuvuus on ihan mahdollista. Nyt ovat sitten nostaneet tuota lukua ja toteavat että njoo saattaapi sittenkin ehkä jopa 35% sairastua. En luota suomalaisten asiantuntijoiden asiantuntemukseen, siis ainakaan niiden joiden lausuntojen perusteella tämän taudin päätöksiä on tehty.
Oikeastaan kaikissa euroopan maissa on tehty samoja johtopäätösiä, joten kaikkien euroopan maiden asiantuntijat ovat tuon perusteella osaamattomia.

Kannattais ottaa järki käteen ja ymmärtää se että ei politiikot voi tehdä terveyteen liittyviä päätöksiä näin vakavassa tilanteessa.
Jokaisen maan on pakko luottaa omiin asiantuntijoihin ja jos se luotto yhtäkkiä katkaistaan niin keneen silloin voisi luottaa, vieraan maan asiantuntijoihin?

Eli marin sanoisi suomen johtavalle tartuntatautien asiantuntijaryhmälle että minä en enää luota teihin vaan rupean katselemaan vaikkapa tanskan suuntaan ja kysyn niiltä.
Tuo johtaisi siihen tilanteeseen että suomi väistäisi vastuuta ja perustaisi päätökset vieraanvallan päätöksiin, sitäkö tässä halutaan!
 
Liittynyt
19.05.2017
Viestejä
8 090
No tämä, ja vaikka ei olisikaan niin pyyhkii vaikka sanomalehteen tai käy suihkussa istunnon jälkeen. Olisihan se paska tilanne (sanan kaikissa merkityksissä), mutta jos Suomen kaltaisessa paperintuottajamaassa loppuu vessapaperi (ei lopu), niin tilanne on jo siinä kunnossa että se on ongelmista pienimmistä päästä.

Toki hamsterit saavat kaupan tyhjäksi ihan mistä vaan kun innostuvat. Varsinkin kun hamstrauksen alkaminen ja hyllyjen hupeneminen saa sitten kaikki muutkin hamstraamaan kun tuote näyttää loppuvan, ja itseään toteuttava ennustus on valmis. Toki ne hyllyt aika nopeasti myös täyttyvät uudestaan.

Hyvähän se vaan on, jos markkina reagoi hamsterivyöryyn nopeasti, ja parhaimmillaan tuotteiden loppuminen saadaan tällä estettyä. Minun puoleesta olisi K ja S-kaupat saaneet nostaakin vessapaperin hintaa, niin että sitä nyt vuoden tarpeiksi hamstraavat saavat maksaa idiotiansa aiheuttamista ongelmista.
Moni nyt ostaa muutenkin paperinsa isoissa erissä, esim. itse aina odotan Puuilon juuri nytkin voimassa olevaa Lambin 2*48 rll wcpap + 12 rll tal.paperia 20€ satsi.
Kun nykyisin ollaan vain kahden hengen talous, pärjää sillä useamman kuukauden. Varastotilaa kun on ns. riittämiin.
 
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
349
Kyse on erittäin haitallisesta ja kalliista toimenpiteestä vs lapsille harmiton virustauti. Haitat hyötyjä suurempia tässä tilanteessa.
Ja sitten kun lapset tartuttaa sitä tehokkaasti kaikkiin niin tehdään Italiat eli saadaan läjä ruumiita ja talous jonnekin 50 luvun tasolle. Todella järkevää tomintaa.
 
Liittynyt
08.12.2019
Viestejä
22
Noniin nyt siellä TV:ssä pohditaan tuleeko poikkeustilalaki voimaan. Mitäköhän se käytännössä tarkottaisi?
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 884
Varsinkin kun suomalaisista vessoista löytyy käsisuihku millä homman saa tarvittaessa hoidettua ilmankin paperia.
Niinpä, ja sitten vielä se että jos oikeasti tulee katkoja yhteiskunnassa niin eipä kerrostalossa vessapaperista ole kauan iloa jos ei pääse vetämään vessaa vedenpuutteen takia. Jotenkin luulen että jos vesilaitoksen väki ei pääse töihin niin eipä huoltoyhtiötkään ole tuomassa bajamajoja taloyhtiöiden pihoille.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
649
Moni nyt ostaa muutenkin paperinsa isoissa erissä, esim. itse aina odotan Puuilon juuri nytkin voimassa olevaa Lambin 2*48 rll wcpap + 12 rll tal.paperia 20€ satsi.
Kun nykyisin ollaan vain kahden hengen talous, pärjää sillä useamman kuukauden. Varastotilaa kun on ns. riittämiin.
Itsekin ostan ihan puhtaasti laiskuuden takia kaikkea säilyvää usein vuosien tarpeiksi kerralla. Esim. jos ostan kahvinsuodatinpaketin niin miksi en ostaisi niitä paketteja samantien kymmenen tai kaksikymmentä? Kuitenkin silloin kun Sunnuntai-aamuna keität kahvia ja huomaat että suodatinpaperit loppu niin lähdet hakemaan sitä kaupasta. Ts. ei tarvitse stressata joka ikisen itemin kohdalla onkohan sitä ja tätä nyt kotona. Saa suoraviivaistettua kauppareissuja kun tarvii ostaa vain perusjutut eikä miettiä mitään ylimääräistä.

Tosin tuo vessapaperin hamstrauksen ajankohta kertoo paniikista eikä normaalista valmiudesta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 712
Noniin nyt siellä TV:ssä pohditaan tuleeko poikkeustilalaki voimaan. Mitäköhän se käytännössä tarkottaisi?
Ainakin tällaisia tulee mieleen:
-Työvelvollisuus millä voidaan pakottaa osaavat henkilöt pitämään huolta tietyistä tehtävistä. Tässä tapauksessa erityisesti varmaan terveydenhuollon kohdalla, mutta mahdollisesti myös yleiseen järjestykseen liittyen.
-Kaupankäynnin rajaaminen (estetään voitonkiskonta, säännöstellään erinäisiä tuotteita ym.)
-Rajoitetaan liikkumista tavalla tai toisella (ääripäässä kai täysi ulkonaliikkumiskielto)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 198
Jos koronaviruksen (ja muidenkin epidemioiden) leviämisen teoriapuoli kiinnostaa, niin tässä yksinkertainen systeemidynaaminen mallinnus varasto-virtauskaaviona:


Tekijä ei ole lääketieteen ammattilainen, mutta osaa mallintamisen. Videosta selviää hyvin, minkälaisia tekijöitä taudin leviämiseen vaikuttaa ja miksi vastatoimiin pitää ryhtyä ajoissa.
Vaikka varasto-virtauskaavio ja erityisesti SIR-mallit perinteinen tapa mallintaa epidemiaa, minun mielestäni havainnollisempaa olisi käyttää agenttipohjaista mallinnusta, varsinkin jos puhutaan kaupungista. Tällöin kokoontumisten yms. merkitys saadaan paremmin näkyviin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
649
Ainakin tällaisia tulee mieleen:
-Työvelvollisuus millä voidaan pakottaa osaavat henkilöt pitämään huolta tietyistä tehtävistä. Tässä tapauksessa erityisesti varmaan terveydenhuollon kohdalla, mutta mahdollisesti myös yleiseen järjestykseen liittyen.
-Kaupankäynnin rajaaminen (estetään voitonkiskonta, säännöstellään erinäisiä tuotteita ym.)
-Rajoitetaan liikkumista tavalla tai toisella (ääripäässä kai täysi ulkonaliikkumiskielto)
Kun yhteiskunta jäätyy ja yritysten palkanmaksukyky heikkenee tulee jossainvaiheessa pankeille paine tai määräys jäädyttää lainanlyhennykset ja muita vastaavia temppuja ettei normaalit kotitaloudet tai yritykset joudu kohtuuttomaan tilanteeseen. Yksityinen kulutus myös jäätyy lähes kokonaan jolloin raha ei kierrä ja kaikki kärsii joten ollaan kyllä todella erikoisen ja ennennäkemättömän ongelmavyyhdin edessä. Ysärillä ei ollut vastaavaa kotitalouksien velkakuplaa olemassa ja silloin pystyttiin uhraamaan tietty osa ihmisistä ikuiseen velkaloukkuun. Tällähetkellä tuo ei onnistuisi kun kuukaudenkin makrotalousjärjestelmän jäätyminen veisi mukanaan puolet kotitalouksista ja yrityksistä...

Toivottavasti tuohon ei jouduta mutta pahasti näyttää siltä kun katsoo pörssiromahdusta ja mitä siitä seuraa.
 

zet

Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 358
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 390
Kun yhteiskunta jäätyy ja yritysten palkanmaksukyky heikkenee tulee jossainvaiheessa pankeille paine tai määräys jäädyttää lainanlyhennykset ja muita vastaavia temppuja ettei normaalit kotitaloudet tai yritykset joudu kohtuuttomaan tilanteeseen. Yksityinen kulutus myös jäätyy lähes kokonaan jolloin raha ei kierrä ja kaikki kärsii joten ollaan kyllä todella erikoisen ja ennennäkemättömän ongelmavyyhdin edessä. Ysärillä ei ollut vastaavaa kotitalouksien velkakuplaa olemassa ja silloin pystyttiin uhraamaan tietty osa ihmisistä ikuiseen velkaloukkuun. Tällähetkellä tuo ei onnistuisi kun kuukaudenkin makrotalousjärjestelmän jäätyminen veisi mukanaan puolet kotitalouksista ja yrityksistä...

Toivottavasti tuohon ei jouduta mutta pahasti näyttää siltä kun katsoo pörssiromahdusta ja mitä siitä seuraa.
Tässähän se on tiivistettynä isoin ongelma. On jo menetetty peli pitkälti, nyt vaan katellaan kuinka alas mennään.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 333
Alkaako olla jo edullisempaa hankkia käsidesi Alkosta kuin lähikaupasta? Tehoaako votka yhtä hyvin kuin käsidesi? Kuinka vahvaa se pitää olla?
 
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
349
Eli marin sanoisi suomen johtavalle tartuntatautien asiantuntijaryhmälle että minä en enää luota teihin vaan rupean katselemaan vaikkapa tanskan suuntaan ja kysyn niiltä.
Tuo johtaisi siihen tilanteeseen että suomi väistäisi vastuuta ja perustaisi päätökset vieraanvallan päätöksiin, sitäkö tässä halutaan!
Ihan veikkaan että Suomestakin löytyisi asiantuntijoita jotka olisivat suositelleet huomattavasti kovempia toimia kuin mitä nyt on tehty. Mutta kyllä pääministeriltä pitää jotain omaa ajatteluakin edellyttää, hän olisi voinut aivan hyvin ihan itse pitää huomattavasti kovempaa linjaa esim. matkustusrajoituksissa, laittaa lisää rahaa ja resursseja asian hoitoon ja tehdä aika paljon muutakin. Jos pääministeri ei itse päätä mistään niin mihin häntä yleensä tarvitaan, pistetään vaan se alan asiantuntija aina päättämään asiasta. Pääministerin pitää uskaltaa tarvittaessa päättää eri tavalla asiasta kuin asiantuntija suosittelee, ja pääministerin pitää pystyä arvioimaan sen asiantuntijan lausuntojen arvoa ja mahdollisesti pyytää lausuntoja muualtakin. Ja muuten niitä "vieraanvallan" asiantuntijoita seuraamalla pääministeri olisi tehnyt paljon parempia päätöksiä kuin mitä nyt on tehty.
 
Liittynyt
08.12.2019
Viestejä
22
Alkaako olla jo edullisempaa hankkia käsidesi Alkosta kuin lähikaupasta? Tehoaako votka yhtä hyvin kuin käsidesi? Kuinka vahvaa se pitää olla?
60 prosentista eteenpäin. Eli virolaiset tuotteet tekee hyvää ulkoisesti ja sisäisesti.
 
Liittynyt
02.06.2019
Viestejä
328
Hintaan en ota kantaa mutta ne markettien muoviset ruokakorit ja muut ovat todella likaisia ihan jo silmämääräisesti, niin kannattaa kaataa se votka heti käsiin kun pääset kaupasta. Muutama sata vähintään koskettaa sitä samaa päivittäin.
 

mario

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.01.2020
Viestejä
1 793
Hintaan en ota kantaa mutta ne markettien muoviset ruokakorit ja muut on todella likaiset Niin kannattaa kaataa se votka heti käsiin kun pääset kaupasta.
Ei vittu mulla oli kori tänään kädessä. Entäs kaljat kun niitäkään ei enää saa kuin niissä munakennoissa. :nb:
 
Liittynyt
26.09.2017
Viestejä
553
Risto Siilasmaan twiittaama todennettujen tapausten käppyrät pohjoismaiden kesken. Vanhentunut ja Suomessakin mennään jo yli sadan? Edessä on rakettimainen nousu.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.09.2017
Viestejä
2 288
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 884
Poikkeustila mahdollistaa paljon, alla muutama sellainen kohta joita kokeneita ei ole enää kovin paljon elossa. Kuinkahan nykyään ostokortit toteutettaisiin, kopiokoneet ym. mahdollistaisi kikkailun. Bonuskorttijärjestelmät varmaan muokkautuisi nopeasti mutta pakkohan ei ole omistaa yhtään bonuskorttia.

Väestön toimeentulon turvaamiseksi poikkeusoloissa elinkeinonharjoittaja saa luovuttaa väestön toimeentulolle välttämättömiä kulutushyödykkeitä kuluttajalle vain ostolupaa vastaan.

Poikkeusoloissa tieliikenteen polttonestettä saa myydä ja luovuttaa ainoastaan käyttö- tai ostolupaa vastaan siten kuin tässä luvussa säädetään.

Yhteiskunnan toimivuuden turvaamiseksi poikkeusoloissa valtioneuvosto voi päätöksellään rajoittaa sähkön käyttöä tai kokonaan kieltää sähkön käytön valtioneuvoston asetuksella tarkemmin määriteltäviin muihin kuin huoltovarmuuden kannalta välttämättömiin tarkoituksiin.

Poikkeusoloissa valtioneuvoston asetuksella voidaan tilapäisesti, enintään kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan, kieltää oikeus oleskella ja liikkua tietyllä paikkakunnalla tai alueella taikka rajoittaa niitä, jos se on välttämätöntä ihmisten henkeä tai terveyttä uhkaavan vakavan vaaran torjumiseksi.
 
  • Tykkää
Reactions: mti
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 140
Kävinpä just länsi-helsinkiläisessä Prismassa. Voihan helvata mikä maailmanlopun meininki. Jonot pahemmat kuin suurina juhlapyhinä, 30 kassaa auki ja jokaisessa noin 20metrin jono. Kärryt kukkurallaan elintarvikkeita. Henkilökunta keroi että kuivamuonat alkaa oleen loppu hyllyistä, pasta, riisit, jauhot, tonnikalat jne. Ja sitä wc -paperien määrää.
Huomenna täytyy noutaa10 litraa viiniä jos ihmiset hamstraa seuraavaksi Alkot.
 
Liittynyt
02.06.2019
Viestejä
328
Ei vittu mulla oli kori tänään kädessä. Entäs kaljat kun niitäkään ei enää saa kuin niissä munakennoissa. :nb:


Suomalais-englantilaisessa tutkimuksessa 50 prosentissa tutkituista turvatarkastuksen muovitarjottimista löytyi hengitystieviruksia.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
223
Jouduin sitten saikulle, altistuin mahdollisesti Korona virukselle muutamaa päivä sitten tuttavien luona jossa oli pari päivää aikaisemmin käynyt tartunan saanut henkilö.
Nyt kai tässä joutuu juomaan kaljaa ja ihmettelemään maailman menoa toistaiseksi terveenä...:bored:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 479
Viestejä
4 200 952
Jäsenet
70 911
Uusin jäsen
laskostaja

Hinta.fi

Ylös Bottom