Konjakit

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 099
Minkälaisia konjakkeja suositte?

Pitäisi löytää hyvä XO konjakki, pullo kestää omassa käytössä useamman vuoden.

Hyllyssä ovat olleet Larssen XO, Meukow XO & Monnet XO. Meukow oli näistä ehdottomasta paras, mukavan pehmyt maku, ei kitkerä. Larssen oli aika meh ja Monnet hieman liian kirpeä.

Olisiko seuraavaksi sitten Renault XO, Hennessy XO vai Remy Martin XO?
 
Apapattia, mutta jos noista pitäis massimiehenä ottaa niin Remy on kyllä hyvä. Meukovi silti noista käteen useimmin tarttuu.
 
Ei nyt otsikkoon osu mutta kannattaa kokeilla brandyjä myös. Sama eväs kuitenkin.
 
Amatöörit puhuvat aina konuista ja siitä kuinka ne "konjakit" on parhaita...

tislattuja viinejä löytyy joka maailmankolkasta , kannattaa aloittaa salignjakeisra, armanjakeista, polingjakeista ja kaikista muista tunnetuista viinitisleistä/brändyistä.

se konjakki on ihan muuta , konjakki on vain brändyä...ja läheskään kaikki konu ei todellakaan ole muuta kuin pelkkä tuotemerkki, vähän kuin viskeissä ne perus blended kurapaskat.
 
Minkälaisia konjakkeja suositte?

Pitäisi löytää hyvä XO konjakki, pullo kestää omassa käytössä useamman vuoden.

Hyllyssä ovat olleet Larssen XO, Meukow XO & Monnet XO. Meukow oli näistä ehdottomasta paras, mukavan pehmyt maku, ei kitkerä. Larssen oli aika meh ja Monnet hieman liian kirpeä.

Olisiko seuraavaksi sitten Renault XO, Hennessy XO vai Remy Martin XO?
Delamain Pale & Dry XO
Ja kalliimpi versio...
Delamain Vesper XO
 
Delamain vaikuttaa mielenkiintoiselta, kiitokset vinkistä!

Kaverilla tuli maistettua Renault XO ja oli kyllä heikko vaikutelma. Kitkerä maku, VS konjakin tasoista. Joten sen voi rastia listalta yli.

Omalla kohdalla tulee juotua niin vähän alkoholia, ettei ole mielenkiintoa lähteä ostamaan erilaisia, ja kalliita, alkoholijuomia sokkona. Mieluummin olen amatööri kuin ammattilainen alkoholin suhteen ja jatkan konjakki-linjalla, silläkin on jo pitkät perinteet.
 
"perinteet" ?

Konjakki=brändyä mikä on valmistettu charenten alueella...
Aivan sama kun kuplivasta puhutaan samppanjana vaikka se samppanja vain on grande - ja petit shampagnen alueella tehtya samaa kuoharia kun muuallakin tehdään.

Itsellä suosikkibrändyt löytyy aivan muualta kuin"perinteikkään" ylihintaisista konuista.
 
"perinteet" ?

Konjakki=brändyä mikä on valmistettu charenten alueella...
Aivan sama kun kuplivasta puhutaan samppanjana vaikka se samppanja vain on grande - ja petit shampagnen alueella tehtya samaa kuoharia kun muuallakin tehdään.

Itsellä suosikkibrändyt löytyy aivan muualta kuin"perinteikkään" ylihintaisista konuista.

Tuo nyt on ihan turhaa höpinää,
ei me muut tehdä tällä tiedolla mitään jos et kerro mitä juot.

Konjakkiakin kannattaa suosia pienistä vähemmän tunnetuista valmistajista.
5 isointa merkkiä on varmasti ylihintaisia tässäkin.

Sitäpaitsi kalkkikivinen maasto viljelmillä vaikuttaa viinin, shamppanjan ja konjakin makuun.
 
Konjakin juominen on itselle traditio, johon liittyy vahvat ja pitkät perinteet. Kun upseerien kanssa istuu samaan pöytään, niin kahvin ja sikarin kanssa otetaan konjakkia ja Marskin ryyppy.

Sori, mutta ei kiinnosta alkaa vänkäämään ovatko "konut" ylihintaisia alkoholijuomia vaiko ei ja miksi en osta jotain tiettyä brändyä.
 
Tuo nyt on ihan turhaa höpinää,
ei me muut tehdä tällä tiedolla mitään jos et kerro mitä juot.

Konjakkiakin kannattaa suosia pienistä vähemmän tunnetuista valmistajista.
5 isointa merkkiä on varmasti ylihintaisia tässäkin.

Sitäpaitsi kalkkikivinen maasto viljelmillä vaikuttaa viinin, shamppanjan ja konjakin makuun.

Ainut mikä vaikututtaa on se että lähes kaikki gognacin alueen viinit on samaa lajiketta(trebbiano) tuo kuitenkin tislataan joten aivan sama vaikka kasvaisi kasvihuoneessa.Se kypsennys antaa sen lopullisen maun.

Ja konut on blendattuja, eli samassa putelissa voipi olla kymmeniä elllei useampia eri tisleitä...Kuten sanoin ne "herrasmerkit" on vain tuotebrändejä joille ominaista on vain se että kukin firma tekee konua sillä "maulla" mitä haluavat tai mistä se on kuuluisa etc.

Armajakeissa taasen löytyy vintage armanjakkeja joita ei ole blendattu...samaten konun ja armanjakin tislauksessa on eroja.Puhumattakaan sitten salignac/polignac jne jne.

Monet konuammattilaiset pitävät juurikin salignac/polignac/armanjakeista koska ovat todella paljon monipuolisempia maultaan kuin "miedommat" konjakit.

Edit:ja tottakai kunnon juopot suosii armanjakkeja /polignac/salignac koska ovat yleensä volteiltaan kovempia:kippis:
 
Viimeksi muokattu:
Minkälaisia konjakkeja suositte?

Pitäisi löytää hyvä XO konjakki, pullo kestää omassa käytössä useamman vuoden.

Hyllyssä ovat olleet Larssen XO, Meukow XO & Monnet XO. Meukow oli näistä ehdottomasta paras, mukavan pehmyt maku, ei kitkerä. Larssen oli aika meh ja Monnet hieman liian kirpeä.

Olisiko seuraavaksi sitten Renault XO, Hennessy XO vai Remy Martin XO?

Kyllä valinta on Hennesseyn XO. Ehdottomasti parhaan makuinen noista, ja lupaan että vieraille kelpaa.
 
Ainut mikä vaikututtaa on se että lähes kaikki gognacin alueen viinit on samaa lajiketta(trebbiano) tuo kuitenkin tislataan joten aivan sama vaikka kasvaisi kasvihuoneessa.Se kypsennys antaa sen lopullisen maun.

Ja konut on blendattuja, eli samassa putelissa voipi olla kymmeniä elllei useampia eri tisleitä...Kuten sanoin ne "herrasmerkit" on vain tuotebrändejä joille ominaista on vain se että kukin firma tekee konua sillä "maulla" mitä haluavat tai mistä se on kuuluisa etc.

Armajakeissa taasen löytyy vintage armanjakkeja joita ei ole blendattu...samaten konun ja armanjakin tislauksessa on eroja.Puhumattakaan sitten salignac/polignac jne jne.

Monet konuammattilaiset pitävät juurikin salignac/polignac/armanjakeista koska ovat todella paljon monipuolisempia maultaan kuin "miedommat" konjakit.

Edit:ja tottakai kunnon juopot suosii armanjakkeja /polignac/salignac koska ovat yleensä volteiltaan kovempia:kippis:

Kannattaa lukea wikipedian artikkeli Konjakeista.
Cognac - Wikipedia

Ja jos nyt on pakko kanssa muitakin Brändyjä mainostaa niin Torres 20. Seuraavaksi itse kokeilen Torres Jaime I. Toivottavasti on hyvää.

Se nyt vaan sattuu olemaan niin että kokeilin ihan jokaisen Halppisbrandyn joka paikallisen alkon hyllyssä oli... sitten ostin kaikki VS-konjakin ja VSOP-konjakit mitä hyllystä löytyi , kaikki on jo tosin juotu, hehe.
(paitsi claude chatelier, koska XO oli samalla merkillä huonoa, XO extra on taas sitten hyvää.)

En enää osta noita halvempia brandyjä, jotka on 0,7litraa ja 16-20€.
Kyse on ihan makuasia, ostan silloin mieluummin halpaa viskiä tuossa hintaluokassa.

Armanjakkeja tulee harvemmin juotua.. niitä on vähemmän hyllyssä joten joutuisi tilaamaan.

Konjakeista löytyy kanssa valmistajia jotka ei ole blendattuja sanan varsinaisessa merkityksessä, esimerkiksi Fransac roullet cognac ja Frapin Cognac.

Hennesy arvosti Frapinia jopa niin paljon että palkkasi sen kellarimestarin itselleen.
Frapin on muuten tehnyt viiniä 1200-luvulta ja cognaciakin jostain 1500-1600luvulta.

Vanhin Konjakkitalo on silti Martell, perustettu vuonna 1715. Muistaakseni...

Nämä on varmaan sellaisia verotusteknisiä asioita.
Offtopic:
Vanhin viskitalo joka alkoi maksamaan viskistä vapaaehtoisesti veroa on Glenlivet. Jos olisin alkon myyjä, pistäisin Glenlivetin aina Cardhu:n viereen joka liputti aina kun verotarkastajat saapuivat paikalliseen kylään,
siis varoittaakseen muita salapolttajia.
 
Kyllä alkostakin pitäisi löytyä, ainakin erikoisvalikoimat omaavista.
Itse olen tilannut saksasta tai ranskasta netin kautta.Laivoilta löytyy valikoimaa myös, ainakin siljalla.

COGNAC ONLY - BOUTIQUE


Vintages - Armagnac

History & Heritage - Cognac - Prince Hubert de Polignac

Siis tuo polignac ja salignac on konjakkeja eli cognac? Armanjakit on sitten eri maakunnassa tehtyä brandyä.

EDIT: eli full bodied on tyyli mistä puhut, ei kai tuossa nyt mitään kummallista ole. Katot vaan listalta että mitkä konut on full bodied, aloittelijoille en suosittelisi tosin.
 
Viimeksi muokattu:
Suurin ero on tislausmenetelmä, käytetty perusviini(armanjakin perusviini on ihan juotavaa toisin kuin konjakin...yleensä h.o.x)
Ja se että armanjakkien ja salignakkien puolelta löytyy enemmän ns. yhden sadon tisleitä, näin niinkuin karrikoidusti.

Samaten ne "perus" armanjakit / salignakit pullotetaan nuorempana jolloin vahvemmat prossat ynnä "nuori" valmiste antaa aivan eri maut.

Toki löytyy oikeasti vanhoja vintage armanjakkeja/salignakkeja.
Vanhin mitä on tullut maistettua oli vuodelta 1865.

Konjakki vs armanjakki on vähän kuin vertaisi portviiniä, madeiraa, marsalaa ja sherryä...samaa kurapaskaa mutta hieman eri tavalla valmistettu....
 
Viimeksi muokattu:
Itse tykkään Braastaadin XO-konjakista. Tosin en vissiin kovin hyvin kun pullo kestää sen yli vuoden mutta sitä tykkään siemailla.
 
Ostin pullon Hennessy XO:ta. Taitaa olla 1/3 vielä jäljellä, hitaasti menee.

Edelleen pistän Meukow XO:n Hennessyn edelle maun suhteen, mutta on Hennessy XO myös hyvää. Hinta-laatusuhde hyvä, vaikka olikin hintaisa pullo.

Pitää alkaa kohta miettimään minkä XO:n ostaa seuraavaksi.
 
Ahvenanmaan reissulta toissakesältä tarttui mukaan kaksi pulloa tätä:

Toinen vasta avattu, harvakseltaan tulee juotua. Hyvää tavaraa, vaniljan maku sopii hyvin tähän.

En ole tainnut koskaan maistaa muuta kuin halpisbrändyjä, täytyypä tutustua niihinkin joskus.
 
Ahvenanmaan reissulta toissakesältä tarttui mukaan kaksi pulloa tätä:

Toinen vasta avattu, harvakseltaan tulee juotua. Hyvää tavaraa, vaniljan maku sopii hyvin tähän.

En ole tainnut koskaan maistaa muuta kuin halpisbrändyjä, täytyypä tutustua niihinkin joskus.

Ostin tuollaisen kavereille häälahjaksi, oli mukavan makuista. Hyvä löytö 40 euroon!
 
Ostin tuollaisen kavereille häälahjaksi, oli mukavan makuista. Hyvä löytö 40 euroon!

Tuollaista kun maistattivat silloin ja olisko toi kahden paketti ollut silloin tarjouksessa jotain 80-90€ niin pakkohan se oli ostaa. Voi olla että tuota ei ole tuolla normihinnalla tarkoitettukaan myytäväksi, tuotahan saa vain laivalta/lentoasemilta muutenkin.
 
Normandin Mercieriä oon tilaillut muutamaan kertaan, tarjoilivat tuota joskus Nykissä ja ihastuin siihen. Tähän asti oon tilannut tuota Vielle Fine Champagnea mutta nyt otin myös pullon XO:ta, tosin se on vielä korkkaamatta...

Pitää tilata noita muitakin pienitilakonuja ja armanjakkeja jossain välissä. Harmillisen vähän Suomeen toimittavia liikkeitä joissa on valikoimaa, tuo Cognac-expert on valikoimalta ihan ok, mutta lähetyskustannukset on melko isot.
 
Tuollaista kun maistattivat silloin ja olisko toi kahden paketti ollut silloin tarjouksessa jotain 80-90€ niin pakkohan se oli ostaa. Voi olla että tuota ei ole tuolla normihinnalla tarkoitettukaan myytäväksi, tuotahan saa vain laivalta/lentoasemilta muutenkin.

Muistaakseni maksoin pullosta 50eur, olisikohan tästä viitisen vuotta aikaa.
 
Kesällä tuli hankittua pullo Camus’n Caribbean Expeditionia. Tynnyrit on kuljetettu purjelaivalla Karibialle kypsymään ja sitten takaisin pullotettavaksi. Olen odotellut tarpeeksi erityistä tilannetta avata tuo, vielä ei ole tullut

A10DC95C-2B19-4B9E-9715-714B8214F04F.png



Vakiokäytössä itselläni on espanjalainen Terry-brandy. Halpaa ja erittäin hyvää.
 
Otard ja Bisquit ovat mukavan pehmeitä konjakkeja, XOt erinomaisia mutta myös VSOP versiot kelpaavat ainakin arkisempaan maisteluun ja niissä on minusta hinta-laatu suhde parhaasta päästä 'hyviä konjakkeja'. Makuasia tietty..
 
Meukov on pitkäikäinen lemppari. Mutta parhaiten on jäänyt mieleen tuo Rémy Martin VSOP. XO:ta en ole siitä maistanut. Jo VSOP oli mainiota, todella pehmeä ja maukas. Pitääpä etsiä ja laittaa tulemaan jostain. Myös Braastad on maukas.

Brändejä olen suosinut. Kohta maistelussa uusi tuttavuus. Itse pihtailen, enkä ihan kauhean kalliita ostele. Näistä voisin kuulla mielipiteitä muilta ja suosituksiakin!
 
Mie oon havainnut että miun makuun saman hintainen VSOP istuu paljon paremmin kuin XO. Edullisemmat XO:t tuppaavat olemaan mitäänsanomattoman pehmeitä ja helppoja, kun esim. 40-60 eur hintaluokassa VSOP:issa on oikein hyvin makuja ja särmää. Kaikki eivät tietenkään ole sellaisen perään, vaan mutkattomuus ja juotavuus (ts. dokabiliteetti) ajaa edelle, ja siinä edulliset XO:t kyllä hyvä valinta.

Oma suosikki XO-tasolta tai siitä "ylöspäin" on ollut kyllä Martell Cordon Bleu joka on hyvästä syystä ikiklassikko. Reilun satkun pullohinta tietty kirpoo hulluna. Samassa hintaluokassa Braastad XO Superior oli erinomainen, Courvoisier XO taas oli miun makuun aika meh (toki "pehmeä, elegantti" ja siis silleen superhyvää mutta ei nyt 120 euron edestä).

Tässäkin mainittu Remy nr 16 VSOP oli kyllä hyvää, miullakin oli taannoin just tuo kaksi pulloa. Oli helposti hintansa väärti pullo.

Edellinen VSOP josta tykkäsin älyttömästi, oli Camus Borderies VSOP (Camus Borderies VSOP) mutta aikalailla kipukynnyksellä hintansa suhteen (62 euroa).

Viidelläkympillä valitsisin Hinen H:n ( H by Hine VSOP ).

40 eurolla ehkä Soerlien ( Soerlie VSOP Reserve )
 
Meukov on pitkäikäinen lemppari. Mutta parhaiten on jäänyt mieleen tuo Rémy Martin VSOP. XO:ta en ole siitä maistanut. Jo VSOP oli mainiota, todella pehmeä ja maukas. Pitääpä etsiä ja laittaa tulemaan jostain. Myös Braastad on maukas.

Brändejä olen suosinut. Kohta maistelussa uusi tuttavuus. Itse pihtailen, enkä ihan kauhean kalliita ostele. Näistä voisin kuulla mielipiteitä muilta ja suosituksiakin!

Meillä taitaa olla suht samanlainen konjakkimaku. Olen nyt katsellut tuota Remy Martin XO:ta, jos se olisi se seuraava XO. Saksan Amazonissa pullolla ollut hintahistorian mukaan edellinen hinta 110 eur + alv-erotus (tällä hetkellä ei saatavilla Amazonin myymänä). Eli varsin kohtuullinen.

 
Viimeksi muokattu:
Bisquit XO Excellence on ainoa konjakki tällä hetkellä omassa hyllyssä. Semmoinen ”ok”.

Noissa on se ongelma, että viskejä juovalle ovat liian makeita ja mehumaisia (rusinamehua). Viskeissäkin alle 50% alkoholitilavuuden versiot maistuu yleensä blandatuille. Niinhän ne tosin onkin. Tynnyrivahvuisissa viskeissä on yleensä makua ja rotia.
 
Mie oon havainnut että miun makuun saman hintainen VSOP istuu paljon paremmin kuin XO. Edullisemmat XO:t tuppaavat olemaan mitäänsanomattoman pehmeitä ja helppoja, kun esim. 40-60 eur hintaluokassa VSOP:issa on oikein hyvin makuja ja särmää. Kaikki eivät tietenkään ole sellaisen perään, vaan mutkattomuus ja juotavuus (ts. dokabiliteetti) ajaa edelle, ja siinä edulliset XO:t kyllä hyvä valinta.

Oma suosikki XO-tasolta tai siitä "ylöspäin" on ollut kyllä Martell Cordon Bleu joka on hyvästä syystä ikiklassikko. Reilun satkun pullohinta tietty kirpoo hulluna. Samassa hintaluokassa Braastad XO Superior oli erinomainen, Courvoisier XO taas oli miun makuun aika meh (toki "pehmeä, elegantti" ja siis silleen superhyvää mutta ei nyt 120 euron edestä).

Tässäkin mainittu Remy nr 16 VSOP oli kyllä hyvää, miullakin oli taannoin just tuo kaksi pulloa. Oli helposti hintansa väärti pullo.

Edellinen VSOP josta tykkäsin älyttömästi, oli Camus Borderies VSOP (Camus Borderies VSOP) mutta aikalailla kipukynnyksellä hintansa suhteen (62 euroa).

Viidelläkympillä valitsisin Hinen H:n ( H by Hine VSOP ).

40 eurolla ehkä Soerlien ( Soerlie VSOP Reserve )

Kuulostaa siltä että on vähän samaa makua. Camus Borderies VSOP löytyy kaapista, H by Hine on mennyt hyvin ravintolajälkkäreiden kaa (Aleksandersplatsilla). Soerlie on kokeilematta, pitää kattoa. Vanha kestosuosikki on Renaultin XO.

Alkosta löytyy nykyään tuosta Camus Borderies Single Estatesta XO-versio pikkupulloissa paljon halvemmalla litrahinnalla kun 0,7-pullo. Camus Borderies XO Single Estate Family Reserve Itse pullo on kämmätty; korkit ovat niin kiinni että vaatii siirtoleukapihdit. Sisältö on ehkä parasta koskaan maistamaani konua. Täytyy tosin myöntää että isojen brändien XO:t on vielä kokeilematta
 
Braastad yllätti positiivisesti, kun kerran sitä tarjottiin. Näyttää olevan hinta-laatu kohdillaan.

Remy Martin oli pitkään hyllyssä, samoin Lignell&Piispasen XO. Mainioita molemmat.

Remyn hintakehitys on muuten seuraava: v. 2000 maksoi 95e, nyt näköjään 185e.
 
Braastad yllätti positiivisesti, kun kerran sitä tarjottiin. Näyttää olevan hinta-laatu kohdillaan.

Remy Martin oli pitkään hyllyssä, samoin Lignell&Piispasen XO. Mainioita molemmat.

Remyn hintakehitys on muuten seuraava: v. 2000 maksoi 95e, nyt näköjään 185e.

Alkon hinnat versus hinnat maailmalla heittävät aika paljon. Martellin XO:ta saa halvimmalla just Suomen Alkosta kun taas Remy Martinin XO on muualla 115-125€ Remy Martin X.O. Excellence Cognac 0,7 Liter 40%vol.
 
Itsehän en juuri näistä mitään tiedä, enkä oikeastaan edes tykkää. Silti olisi nyt tarvetta yhdelle hieman paremmalle pullolle. Koska olen tekemässä muutenkin tilausta Portugalista, niin osaisiko joku suositella hyvää brändyä hintaluokassa 30-80€?
Tilauksen teen tuolta. Brandy
 
Mikähän nyt olis vähän parempaa VSOP konjakkia jossain 100e hintaluokassa?

Ja saako niitä nykyään ulkomailta edullisemmin?
 
Reilusti alle satasen osuu hyvin VSOP-litkuja Meukow, Martell ja Rémy Martin.
Myös Château de Montifaud Premium L10 osuu hyvin.
Ulkomailtakin saa joistain putiikeista edullisemmin, mutta parin pullon kuriirin kautta kuskaaminen tänne tuo yleensä lisäkuluja.
Googlen avulla voi vertailla hintoja, kun löytää sopivan yksittäisen tuotteen.
Itse ehkä katsoisin jo XO-litkuja, koska niitäkin saa Alkosta alle satasen jo ihan hyviä makuja.

LINKKI ALKOON
 
Alkolla ja laivoilla on suht kilpailukykyiset hinnat tuon hintaluokan konjakeissa. Alkossa Renaultin XO on 79€ ja jos budjetti vähän venyy niin voi hakea Tallinnanlaivalta Carte d'Argentin tai Martellin Cordon Bleun. Viimeksimainittu on varmaan kansainvälisesti arvostetuimpia konuja, Renault taas Altian vuodesta 2010 johonkin asti omistama eli käytännössä kotimainen.

pjYWaRH_d.webp
 
Remy Martin ja Hennessy ovat meikäläisen makuun parhaat.
XO on se mieluisin maku.

IMG-8950.jpg
Hennessy XO tyhjeni itsenäisyyspäivänä, joten ostin tilalle Remy Martin XO:n. En ole vielä kunnolla perehtynyt makuun, mutta ensituntuma oli hyvä.

En tiedä onko aika kullannut muistot, kun Meukow XO on edelleen suosikkina. Pitäisi joskus päästä maistelemaan näitä yhtäaikaa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 254
Viestejä
4 549 960
Jäsenet
74 949
Uusin jäsen
Kampamaneetti

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom