1. TechBBS ja EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR (General Data Protection Regulation): Käyttäjien ehdoilla, oikeus tulla unohdetuksi - meillä tunnuksesi ja viestisi eivät jää panttivangeiksi. Foorumi päivittyy. Lue lisää.
    Poista ilmoitus

Konjakit

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Kullervo, 24.12.2017.

  1. Kullervo

    Kullervo

    Viestejä:
    286
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Minkälaisia konjakkeja suositte?

    Pitäisi löytää hyvä XO konjakki, pullo kestää omassa käytössä useamman vuoden.

    Hyllyssä ovat olleet Larssen XO, Meukow XO & Monnet XO. Meukow oli näistä ehdottomasta paras, mukavan pehmyt maku, ei kitkerä. Larssen oli aika meh ja Monnet hieman liian kirpeä.

    Olisiko seuraavaksi sitten Renault XO, Hennessy XO vai Remy Martin XO?
     
  2. PartIII

    PartIII

    Viestejä:
    173
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Apapattia, mutta jos noista pitäis massimiehenä ottaa niin Remy on kyllä hyvä. Meukovi silti noista käteen useimmin tarttuu.
     
  3. timop

    timop

    Viestejä:
    182
    Rekisteröitynyt:
    11.11.2016
    Ei nyt otsikkoon osu mutta kannattaa kokeilla brandyjä myös. Sama eväs kuitenkin.
     
  4. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    603
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Amatöörit puhuvat aina konuista ja siitä kuinka ne "konjakit" on parhaita...

    tislattuja viinejä löytyy joka maailmankolkasta , kannattaa aloittaa salignjakeisra, armanjakeista, polingjakeista ja kaikista muista tunnetuista viinitisleistä/brändyistä.

    se konjakki on ihan muuta , konjakki on vain brändyä...ja läheskään kaikki konu ei todellakaan ole muuta kuin pelkkä tuotemerkki, vähän kuin viskeissä ne perus blended kurapaskat.
     
    timop tykkää tästä.
  5. overclock orange

    overclock orange

    Viestejä:
    282
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Delamain Pale & Dry XO
    Ja kalliimpi versio...
    Delamain Vesper XO
     
  6. Kullervo

    Kullervo

    Viestejä:
    286
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Delamain vaikuttaa mielenkiintoiselta, kiitokset vinkistä!

    Kaverilla tuli maistettua Renault XO ja oli kyllä heikko vaikutelma. Kitkerä maku, VS konjakin tasoista. Joten sen voi rastia listalta yli.

    Omalla kohdalla tulee juotua niin vähän alkoholia, ettei ole mielenkiintoa lähteä ostamaan erilaisia, ja kalliita, alkoholijuomia sokkona. Mieluummin olen amatööri kuin ammattilainen alkoholin suhteen ja jatkan konjakki-linjalla, silläkin on jo pitkät perinteet.
     
  7. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    603
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    "perinteet" ?

    Konjakki=brändyä mikä on valmistettu charenten alueella...
    Aivan sama kun kuplivasta puhutaan samppanjana vaikka se samppanja vain on grande - ja petit shampagnen alueella tehtya samaa kuoharia kun muuallakin tehdään.

    Itsellä suosikkibrändyt löytyy aivan muualta kuin"perinteikkään" ylihintaisista konuista.
     
  8. overclock orange

    overclock orange

    Viestejä:
    282
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tuo nyt on ihan turhaa höpinää,
    ei me muut tehdä tällä tiedolla mitään jos et kerro mitä juot.

    Konjakkiakin kannattaa suosia pienistä vähemmän tunnetuista valmistajista.
    5 isointa merkkiä on varmasti ylihintaisia tässäkin.

    Sitäpaitsi kalkkikivinen maasto viljelmillä vaikuttaa viinin, shamppanjan ja konjakin makuun.
     
  9. Kullervo

    Kullervo

    Viestejä:
    286
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Konjakin juominen on itselle traditio, johon liittyy vahvat ja pitkät perinteet. Kun upseerien kanssa istuu samaan pöytään, niin kahvin ja sikarin kanssa otetaan konjakkia ja Marskin ryyppy.

    Sori, mutta ei kiinnosta alkaa vänkäämään ovatko "konut" ylihintaisia alkoholijuomia vaiko ei ja miksi en osta jotain tiettyä brändyä.
     
    Chekkit tykkää tästä.
  10. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    603
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Ainut mikä vaikututtaa on se että lähes kaikki gognacin alueen viinit on samaa lajiketta(trebbiano) tuo kuitenkin tislataan joten aivan sama vaikka kasvaisi kasvihuoneessa.Se kypsennys antaa sen lopullisen maun.

    Ja konut on blendattuja, eli samassa putelissa voipi olla kymmeniä elllei useampia eri tisleitä...Kuten sanoin ne "herrasmerkit" on vain tuotebrändejä joille ominaista on vain se että kukin firma tekee konua sillä "maulla" mitä haluavat tai mistä se on kuuluisa etc.

    Armajakeissa taasen löytyy vintage armanjakkeja joita ei ole blendattu...samaten konun ja armanjakin tislauksessa on eroja.Puhumattakaan sitten salignac/polignac jne jne.

    Monet konuammattilaiset pitävät juurikin salignac/polignac/armanjakeista koska ovat todella paljon monipuolisempia maultaan kuin "miedommat" konjakit.

    Edit:ja tottakai kunnon juopot suosii armanjakkeja /polignac/salignac koska ovat yleensä volteiltaan kovempia:kippis:
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2018
  11. Chekkit

    Chekkit

    Viestejä:
    296
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kyllä valinta on Hennesseyn XO. Ehdottomasti parhaan makuinen noista, ja lupaan että vieraille kelpaa.
     
    Kullervo tykkää tästä.
  12. overclock orange

    overclock orange

    Viestejä:
    282
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kannattaa lukea wikipedian artikkeli Konjakeista.
    Cognac - Wikipedia

    Ja jos nyt on pakko kanssa muitakin Brändyjä mainostaa niin Torres 20. Seuraavaksi itse kokeilen Torres Jaime I. Toivottavasti on hyvää.

    Se nyt vaan sattuu olemaan niin että kokeilin ihan jokaisen Halppisbrandyn joka paikallisen alkon hyllyssä oli... sitten ostin kaikki VS-konjakin ja VSOP-konjakit mitä hyllystä löytyi , kaikki on jo tosin juotu, hehe.
    (paitsi claude chatelier, koska XO oli samalla merkillä huonoa, XO extra on taas sitten hyvää.)

    En enää osta noita halvempia brandyjä, jotka on 0,7litraa ja 16-20€.
    Kyse on ihan makuasia, ostan silloin mieluummin halpaa viskiä tuossa hintaluokassa.

    Armanjakkeja tulee harvemmin juotua.. niitä on vähemmän hyllyssä joten joutuisi tilaamaan.

    Konjakeista löytyy kanssa valmistajia jotka ei ole blendattuja sanan varsinaisessa merkityksessä, esimerkiksi Fransac roullet cognac ja Frapin Cognac.

    Hennesy arvosti Frapinia jopa niin paljon että palkkasi sen kellarimestarin itselleen.
    Frapin on muuten tehnyt viiniä 1200-luvulta ja cognaciakin jostain 1500-1600luvulta.

    Vanhin Konjakkitalo on silti Martell, perustettu vuonna 1715. Muistaakseni...

    Nämä on varmaan sellaisia verotusteknisiä asioita.
    Offtopic:
    Vanhin viskitalo joka alkoi maksamaan viskistä vapaaehtoisesti veroa on Glenlivet. Jos olisin alkon myyjä, pistäisin Glenlivetin aina Cardhu:n viereen joka liputti aina kun verotarkastajat saapuivat paikalliseen kylään,
    siis varoittaakseen muita salapolttajia.
     
  13. overclock orange

    overclock orange

    Viestejä:
    282
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Voitko hieman täsmentää että mitä nuo salignac/polignac on? Vai satuitko vain löytämään niitä alkon hyllystä?.
     
  14. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    603
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
  15. overclock orange

    overclock orange

    Viestejä:
    282
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Siis tuo polignac ja salignac on konjakkeja eli cognac? Armanjakit on sitten eri maakunnassa tehtyä brandyä.

    EDIT: eli full bodied on tyyli mistä puhut, ei kai tuossa nyt mitään kummallista ole. Katot vaan listalta että mitkä konut on full bodied, aloittelijoille en suosittelisi tosin.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2018
  16. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    603
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Suurin ero on tislausmenetelmä, käytetty perusviini(armanjakin perusviini on ihan juotavaa toisin kuin konjakin...yleensä h.o.x)
    Ja se että armanjakkien ja salignakkien puolelta löytyy enemmän ns. yhden sadon tisleitä, näin niinkuin karrikoidusti.

    Samaten ne "perus" armanjakit / salignakit pullotetaan nuorempana jolloin vahvemmat prossat ynnä "nuori" valmiste antaa aivan eri maut.

    Toki löytyy oikeasti vanhoja vintage armanjakkeja/salignakkeja.
    Vanhin mitä on tullut maistettua oli vuodelta 1865.

    Konjakki vs armanjakki on vähän kuin vertaisi portviiniä, madeiraa, marsalaa ja sherryä...samaa kurapaskaa mutta hieman eri tavalla valmistettu....
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2018