Kone musantekoon ja pelailuun (max 2000e)

Liittynyt
09.05.2017
Viestejä
5
Aiemmin vain läppäreitä omistaneena olen verran noviisi tietokoneiden osien kanssa, että varmasti viisainta kysyä täältä neuvoa. Etsinnässä siis pöytätietokone, joka sopisi ensisijaisesti musiikin tekemiseen (pyörittäisi muutamia laadukkaampiakin vst-soittimia samanaikaisesti Cubasessa). Toinen kriteeri on, että koneella pyörisi myös hieman uudemmat pelit (Resident Evilien remaket) ja ERITYISESTI tuleva Silent Hill 2 Remake. En ole aktiivipelaaja noin muuten, en harrasta verkkopelejä eikä uusimmat ja tykimmät pelit ole oma juttuni. 4K-laatu ei ole mikään must itselleni. Myöskään bitcoinien louhintaa yms ei ole tiedossa.

Onko siis joitain valmiita konepaketteja jo markkinoilla, jotka sopisivat täydellisesti näihin kriteereihin? En osaa itse kasata konetta eikä välttämättä aika riitä kaikkien yhteensopivuuksien miettimiseen, joten varmasti turvautuisin johonkin kasauspalveluun, mikäli olisi tarve koota kone eri komponenteista. Hyvä asia tietysti, jos koneen kotelo olisi sellainen joka mahdollistaisi helposti komponenttien vaihtamisen ja päivittämisen.

Hintakattona ehdottomasti 2000 euroa, mielellään tietysti lähempänä 1000 euroa, mutta edellyttäen että hinta/laatu-suuhde luonnollisesti paras mahdollinen.

Iso kiitos vaan jos joku jaksaa jeesiä, minkälaista settiä/pakettia tässä kannattaa miettiä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
2 820
Näköjään softa rajaa Intelin uutukaiset pois vaihtoehdoista:
Processors with hybrid-architecture design, such as 12th Gen Intel® Core™ or newer, are currently not supported on Windows operating systems. Running Cubase 12 on systems with hybrid-architecture CPUs can lead to audio dropouts and reduced performance.
Joko tuo on vanhentunutta tietoa tai tuo amd on jo tuolta pohjalta oikea valinta, speksien valossa tuo ei kauheasti vaadi, mutta ytimiä saisi 120€ kaksi lisää:

Ylläoleva pakettiin jos siis tiedät että softa niistä oikeasti hyötyy.
Ja jos tieto on vanhentunutta niin intelin prossuissa saisi noita pikkuytimiä myös, jotka usein tuovat lisäpotkua hyötysoftissa.
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
2 820
Sävelkorvaton huutelee, mutta jos tuon emon äänikortille on jotain erityisvaatimuksia niin tuo hinnaston alapään emo ei sillä puolella loista. Kalliimmissa emoissa on enempi liittimiä ja parempia äänipiirejä, mutta kun en tiedä tarviitko semmosta niin sokkona huono heitellä ehdotuksia sille puolelle.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
176
Harrastelijamuusikkona sanoisin, että millä tahansa vähänkään modernilla pelikoneella pyörittää helposti tukuttain VST-instrumentteja ja kanavia yhtäaikaa.

Itse speksaisin koneen seuraavasti:
  • Mahdollisimman hiljaiset komponentit (hiljaiset jäähdyttimet lähinnä)
  • Joku kohtuulinen USB-interface, kuten Audient ID4 MK2
  • Hyvät kuulokkeet varmaan jo löytyvätkin? Muuten minimissään Audio-Technica ATH-M50x
  • Vähintään 27" 2560x1440 näyttö, jotta musiikkiohjelma mahtuu kunnolla
  • Ehkä kaksikin tallennuslevyä, ainakin yksi todella nopea ja molemmat tilavia. Hitaalle voisi varmuuskopioida, ellei sitten varmistukset versioivassa pilvipalvelussa
Vähän kyllä kutkuttelisi suositella erillistä PC-pelikonetta vaikka käytettynä ja M1/M2 MacBookia/Mac Miniä musahommiin. Välttyisi noilta kummallisilta Cubasen Intel-epäyhteensopivuuksilta, tuulettimien puhinalta, eikä Macissa edes tarvitse välttämättä erillistä USB-interfacea, ellei sitten ole tarkoitus äänittää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 008
Viestejä
3 963 681
Jäsenet
67 818
Uusin jäsen
patriici

Hinta.fi

Ylös Bottom