Kone kaatuu pelatessa osittain

Liittynyt
28.03.2024
Viestejä
1
Hetken aikaa tietokoneen ollessa rasituksessa (pelissä) ilmenee seuraavanlaisia ongelmia: tietokone menettää verkkoyhteyden ja lisäksi väittää, että ääniohjaimia ei löydy. Eli osa tietokoneen piireistä lakkaa toimimasta? Esimerkiksi näytöt, hiiri ja näppäimistö toimivat kuitenkin vielä normaalisti. Jos konetta koettaa käynnistää uudelleen, niin se ei heti löydä videoyhteyttä, vaan uudelleenkäynnistyksen kanssa pitää odotella noin viisi minuuttia, jotta kone alkaa jälleen toimimaan.

Voisiko tämä viitata emolevyn ylikuumenemiseen?

Olen päivitellyt nähdäkseni kaikki mahdolliset ajurit. Seuraavaksi tarkoituksena on koettaa imuroida pölyjä tietokoneen sisältä purkamalla se osiin. Viimeisenä keinona olen ajatellut koko järjestelmän puhdasta uudelleenasennusta. Kysyn tässä kuitenkin apuja, jos joku osaisi paikantaa ongelman lähteen, jotta ei tarvitsisi kaikkia keinoja kokella.

Speksejä:

Käyttöjärjestelmä: Windows 11
CPU: AMD Ryzen 9 5900X
Emo: ASUS ROG STRIX X570-E
GPU: EVGA Geforce RTX 3080
 
Liittynyt
09.12.2023
Viestejä
60
Kuvauksen perusteella mahdollisia vikapaikkoja on niin paljon, että kannattaa ihan ensin ajaa testiohjelmia ja tsekata Windowsin tapahtumienvalvonta (eventvwr), jotta sadaan vikaa rajattua. Se voi näyttää hyödyllistä tietoa, mutta ei välttämättä suoraan kerro onko vika laitteessa vai softassa.
Lämmöt on helppo todeta pelin aikana vaikka hw monitorilla.
Samalla kun putsaat pölyt ja avaat kopan, tarkasta että liittimet ja komponentit ovat kunnolla kiinni prosessorin jäähy mukaan lukien.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 469
Viestejä
4 200 508
Jäsenet
70 911
Uusin jäsen
laskostaja

Hinta.fi

Ylös Bottom