Ratkaistu Kone ei löydä (joskus) M.2 NVME levyä (WD SN770, MSI X670 Tomahawk)

JosseTheRedman

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2019
Viestejä
244
Kasasin uuden koneen ja hommat meni suurinpiirtein kuten pitikin. Yksi ongelma tässä kuitenkin paljastui, toinen tallennuslevyistä ei aina herää henkiin. Otin vanhasta koneestani yhden M.2 levyn ja ostin toisen uutena.

Emolevynä on MSIn X670 Tomahawk ja tallennustilat ovat WD SN550 1TB (vanha) ja WD BLACK SN770 (uusi) 2TB.
Asensin levyt niin, että uuden pistin emolevyn 1 Pcie paikkaan ja vanhan 2 paikalle. Windowsin asensin tuolle vanhalle levylle joka on paikassa 2, asennusvaiheessa molemmat levyt näkyivät.
Nyt kun käynnistän koneen, niin että siitä on ollut virrat poissa, niin Windows ei näytä tuota uutta isompaa levyä eikä myöskään emolevyn BIOS tunnista levyä. (Windowsin levynhallinnan kautta ensimmäisellä kerralla lisätty levy ja sille luotu oma osio )
Jos kuitenkin käynnistän koneen uudelleen, niin tuo toinenkin levy tulee näkyviin ja löytyy myös BIOSista. Jotenkin tuntuu siis liittyvän tuohon, että kone on ilman virtoja. Vanha levy toimii hienosti ja Windows käynnistyy sieltä ongelmitta.

Mitä tehty:
1. Uusin BIOS asennettu (7E12v18)
2. Levyjen Firmwaret on päivitetty
3. BIOSsista laitettu RAID-asetus päälle

Tuo missä levy on GEN5 paikka ja levyhän on GEN4, mutta tällähän ei pitäisi olla merkitystä? Googlella tuntuu olevan paljonkin vastaavanlaisia tapauksia, mutta ei mitään mistä olisin itse päässyt eteenpäin asian tiimoilta.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.05.2021
Viestejä
455
tuo on joku ongelma emon ja sn770 levyn kanssa nykyisillä bioseilla, en muista mistä versiosta tuo ongelma alkaa mutta on siis yleisesti tiedossa ja käytännössä ratkeaa vain joko vaihtamalla levy toiseen merkkiin/malliin tai laittamalla vanhempi bios.

päivitin kanssa biosin uusimpaan muutama päivä takaperin ja jokainen kylmäboot päättyy biosiin kun ei levyä (ja samalla winukkaa) löydy, kun biossissa nakkaa save&quit ni löytyy, en ole toistaiseksi jaksanut vaihtaa biossia vanhempaan kun eipä tuo itseä haittaa vaikka urpo bugi onkin.

edit: tarkennuksena en ainakaan tiedä onko tuohon joku bios asetus x joka ehkä korjaa, tietääkseni ei mutta en ole jaksanut tutkia enempää, tiesin tuon bugin olemassa olosta ja luulin sen olevan korjattu kun päivitin mutta näköjään ei.
 

JosseTheRedman

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2019
Viestejä
244
kiitos kommenteista. Korjasin tämän ongelman nyt niin, että sijoitin vain tuon SN770n eri m.2 paikkaan (3). Eli ykköspaikka jäi tyhjäksi, mutta nyt ainakin viiden viime käynnistyksen aikana tuo levy on löytynyt heti ilman uudelleenkäynnistystä.
 
Liittynyt
14.05.2021
Viestejä
455
jaa tuota en tiennytkään että rajoittuu vain ekaan slottiin, pitääpä jäähyn vaihdon yhteydessä katsoa jos itsekkin kokeilen eri paikkaa. hyvä tietää :tup:

edit: vaihdoin myös oman sn770 1>3 slottiin ja nyt löytyy levy joka bootilla, ihme touhua mutta onpahan nyt pcie5 slotti valmiiksi vapaana jos/kun myöhemmin haluaa ostaa nopeemman levyn :D
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 838
Viestejä
4 210 482
Jäsenet
70 968
Uusin jäsen
Sinivuokko-85

Hinta.fi

Ylös Bottom