Kokkiveitset

Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
872
Eiköhän nuo ole niitä Japanin Fiskarseja eli kotikeittiön markettilaatua. Ei 60e voi odottaa muuta kolmelta veitseltä, toki ajaa varmasti asiansa ihan kuten Fiskarsitkin muttei mitään erikoista. Ennemmin laittaisin tuon summan yhteen veitseen jolla tekee kaiken saman kuin noilla kolmella. Hyviä ja edullisia ovat Victorinoxin ja Arcosin eurooppalainen kokkiveitsi ja santoku tuossa hintaluokassa. Japanilaisilta löytyy vastaavia merkkejä mutta niitä en niin tunne ja teroittaminen voi olla hankalampaa mahdollisen 15 asteen teräkulman takia. Itse suosin hahloteroitinta koska sillä saa terävää normaaliin käyttöön ja käyttökynnys on matala.

Huomiona että vaikka täällä hehkutetaan noita 120e japanilaisia veitsiä niin peruskäyttöön useimmille sopii joku vähemmän kova ja huolettomampi veitsi, koska lohkeamisvaaraa ei ole ja voi teroittaa esim. hahloteroittimella.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
860
Motonet myi noita samoja veitsiä jossain vaiheessa alessa, oiskos ollut 20€ kpl. Ostin silloin pari ja ihan ok laatua, ainakin tuohon hintaan.
 
Liittynyt
26.12.2022
Viestejä
226
Kiitos vastauksista, tilasin nuo kuitenkin kokeeksi ja hiomakivet löytyy joten teroitus ei ole ongelma
Ihan kelpo veitset, mutta suosittelen ohentamaan noita veitsiä jos jaksaa hioa, vähän paksuja ovat terän puolesta. "knife thinning" googleen niin tulee paljo oppaita.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 446
Ihan kelpo veitset, mutta suosittelen ohentamaan noita veitsiä jos jaksaa hioa, vähän paksuja ovat terän puolesta. "knife thinning" googleen niin tulee paljo oppaita.
Varmaan riippuu ihan käytöstä onko siitä enemmän hyötyä kuin haittaa.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
872
Varmaan riippuu ihan käytöstä onko siitä enemmän hyötyä kuin haittaa.
Just näin. Minulla on yksi Arcosin santoku joka on teräprofiililtaan ohut joten leikkaa ohutta siivua hienosti ja tarkasti, mutta Victorinoxin perus leveäteräinen kokkiveitsi on taas parempi jos tarvitsee enemmän voimaa (esim maissintähkän leikkaamisessa). Tuo Kokkiveitsi taas on vähän kömpelö tarkaan työskentelyyn, joten molemmille on paikkansa.
 
Liittynyt
20.08.2019
Viestejä
67
Joskus tulevaisuudessa voisi hommata esim mac veitsen yleiskäyttöön ovat vissiin hintasekseen kohtuu hyviä
 
Liittynyt
20.08.2019
Viestejä
67
Lueskelin läpi tätä keskustelua ja jotkut oli tilannu joskus aiemmin kiinan veitsiä niin minkalaista käyttökokemusta niistä on kertynyt ja tietenkin merkkejä ja malleja voisi laittaa. Olisi ainakin hyvä harjoitella terotusta niihin
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 673
Katselin että
"aika stylet fiskarsit, et noi ku sit alessa...mut nehän siis on alessa...kauhhia hinta!"
Fiskarsit meinaan aika peltisiä valtaosin...

404963331_7191385887566729_1746745882979050633_n.jpg
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
872
Katselin että
"aika stylet fiskarsit, et noi ku sit alessa...mut nehän siis on alessa...kauhhia hinta!"
Fiskarsit meinaan aika peltisiä valtaosin...

Se on japanilaiset veitset muotia nyt niin miksei sitten Fiskarssikin lähtisi mukaan :D. Eihän ne edulliset japanilaiset Fiskarssia vastaavat kotitalousveitset ole sen kummenpia. Halpoja parin kympin veitsiä ja suorituskyky sen mukaista.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 673
Juu, parinkympin veitsien vertailua mielessäni luulinkin tekeväni, enkä "satasen veitsiparin".
 
Liittynyt
20.08.2019
Viestejä
67
Tämä veitsi oli positiivinen kokemus ainakin näin ei ammattilaisen käyttöön, terävä jo paketista ottettaessa ja hyvän tuntoinen kädessä ja käytettäessä

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €38.00 42%OFF | XINZUO 210mm Chef Knife 3 Layer 440C Core Clad Steel Kitchen Knives Stainless Steel Sharp Butchers Gyutou Knife with G10 Handle
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 647
Reps aliexpress. Jos itse tilaisin veitsen ulkomailta niin se olisi Japanista. Olipa sitten vaikka 20€ lisää hintaa samantyyliseen kiinaversioon.
 
Liittynyt
21.09.2018
Viestejä
2 891
Sain joululahjaksi ensimmäiset jos ei nyt kunnon niin ainakin vähän paremmat veitset. Multa löytyy jo tälläinen fiskarssin ikivanhan veitsenteroitin, niin lähdinkin kysymään, että onko tollanen varma tapa tuhota terä vai onko ihan päteviä vehkeitä? Kannattaako mielummin ostaa teroituskivi? Viimeistelyyn löytyy tollanen teroituspuikko minkä sain myös lahjaksi.
 

Liitteet

Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 965
Sain joululahjaksi ensimmäiset jos ei nyt kunnon niin ainakin vähän paremmat veitset. Multa löytyy jo tälläinen fiskarssin ikivanhan veitsenteroitin, niin lähdinkin kysymään, että onko tollanen varma tapa tuhota terä vai onko ihan päteviä vehkeitä? Kannattaako mielummin ostaa teroituskivi? Viimeistelyyn löytyy tollanen teroituspuikko minkä sain myös lahjaksi.
Meillä on tuo samainen teroitin ja taloudessa kaksi laatuveistä. Eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan. Teroituskivi on niitä veitsiä varten. Luultavasti joululahjaksi saatu kokkitarvikekaupan lahjakortti käytetään timanttipuikkoon sen kiven kaveriksi.

Landella samainen teroitin ja Ikean vitosen kokkiveitsi. Sille se kelpaa.
 
Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
994
Sain joululahjaksi ensimmäiset jos ei nyt kunnon niin ainakin vähän paremmat veitset. Multa löytyy jo tälläinen fiskarssin ikivanhan veitsenteroitin, niin lähdinkin kysymään, että onko tollanen varma tapa tuhota terä vai onko ihan päteviä vehkeitä? Kannattaako mielummin ostaa teroituskivi? Viimeistelyyn löytyy tollanen teroituspuikko minkä sain myös lahjaksi.
Mikähän se vähän parempi veitsi sitten on? Eiköhän tuo Fiskars aja asiansa ellei nyt oikeasti ala olemaan jotain päälle satasen veitsiä tai kalliimpia.
 
Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
994
Damaski-terälle en tuota antaisi, väärä teroituskulma.
Juu, siksi olisi kiva kuulla mitä ne uudet veitset nyt on. Jollekin voi tarkoittaa se vähän parempi veitsi sen viiden euron Ikean veitsen sijaan sitä noin 30 euron Ikeaa (365-sarjan veitset päteviä hintalaatusuhteeltaan).
 
Liittynyt
21.09.2018
Viestejä
2 891
En nyt tähän hätään muista valmistajaa, mutta eipä eipä noi kivet nyt hirveitä maksa, niin samakos se on ostaa sellainen ja pistää kaikki vanhat fiskarsit ja uudet veitset terään. Fiskarseilla hyvä ottaa tuntumaa kiveen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 350
Onko veitsille magneettiliuskaa jonka itsessään voisi esim jääkaapin sivuun kiinnittää. Jos kun ei ole mitään paikkaa keittiössä johon voisi/raaskisi mitään ruuvikiinnitteistä magneettilistaa laittaa?
 

tjkoo

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 587
Älkää nyt helvetissä menkö koskemaan noihin teroituskiviin jos ette ole käyneet 75h damasco-kurssia, pilalle menee muuten

..Tuo fiskarsin juttu on varmaan ihan pätevä arkiveitsille
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
474
Damaski-terälle en tuota antaisi, väärä teroituskulma.
Tuo "Damaski" sinällään ei kerro muutakuin miten terä on taottu(useasta eri kerroksesta) tai kuvioitu, se mikä määrää on tosiaan se mikä on sen veitsen tarkoitettu teroituskulma.
Yleisestiottaen japanialaisissa keittiöveitsissä terä on kovempaa matskua ja teroituskulman voi siten tehdä pienemmäksi ilman että se tylsyy samantien, toisaalta kova terä on hauras ja lohkeaa suht helposti kaltoinkohdeltuna. Eurooppalaisissa kokkiveitsissä terä on hiukan pehmeämpää ja teroituskulma pitää siten olla hiukan suurempi ettei se tylsy heti, toisaalta terä ei lohkea vaikka vähän leikkaisi jäätä/luuta/tjsp tai jos terää vääntää, se todennäköisesti vaan vääntyy mutkalle.

Sain joululahjaksi ensimmäiset jos ei nyt kunnon niin ainakin vähän paremmat veitset. Multa löytyy jo tälläinen fiskarssin ikivanha veitsenteroitin, niin lähdinkin kysymään, että onko tollanen varma tapa tuhota terä vai onko ihan päteviä vehkeitä? Kannattaako mielummin ostaa teroituskivi? Viimeistelyyn löytyy tollanen teroituspuikko minkä sain myös lahjaksi.
Tuo on melko varma tapa tuhota uudet puukot jos ikivanhalla (= paljon käytettyllä) ja kuluneella teroittimella, missä mahdollisesti teroituskulma on eri kuin teroituslaitteessa, rupeaa teroitteleen uusia kenties erityyppisiä veitsiä. Noita teroittimia taitaa löytyä sekä tavan fiskarseille että japanilaisille veitsille(pienempi teroituskulma), kunnollinen teroitin lienee ihan toimiva, kunhan teroituskulma on oikea ja mekanismi ei ole loppuun kulunut.

Sikäli jos veitsen teroittaa hiomakivillä kunnolla niin siihen ei pitäisi käyttää enää mitään puikkoja viimeistelyyn, sillä saanee helposti vaan terän tylsemmäksi. Puikko on yleensä sitä varten että sillä voi vähän ehostaa terää varsinaisten teroitusten välillä ja tavan karkaistuja puikkoja ei pitäisi oikeastaan käyttää kovateräisille veitsille ollenkaan, keraamiset ja timanttiversiot ehkä erikseen. Yleisestiottaen kovateräistä veistä tarvii teroittaa paljon harvemmin muutenkin kuin "tavan fiskarssia". Jos nyt jotakin tarvii teroittamiseen niin itse hommaisin yhden kunnollisen meedium karkeuksisen(~1000) hiomakiven ja lähtisin sillä harrastamaan, sillä saa fiskarssit ja japaninpuukot riittävän teräväksi tavan käyttöön. Hifistellä toki voi mutta ei ole normikäytössä tarpeen...
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
474
Onko veitsille magneettiliuskaa jonka itsessään voisi esim jääkaapin sivuun kiinnittää. Jos kun ei ole mitään paikkaa keittiössä johon voisi/raaskisi mitään ruuvikiinnitteistä magneettilistaa laittaa?
Jollakin jämäkällä kaksipuolisella teipillä tuollainen magneettiteline kyllä pysyy jääkaapin kyljessä, kunhan putsaa pinnat kunnolla ennen liimausta. Mulla on pysynyt keittiön seinän kaakelissa puinen (itsetehty) magneettiveitsiteline monta vuotta paikallaan ilman merkkiä irtoilusta vaikka se on päivittäisessä käytössä, muistaakseni tällä tai vastaavalla liimasin.
 
Liittynyt
21.09.2018
Viestejä
2 891
Tuo "Damaski" sinällään ei kerro muutakuin miten terä on taottu(useasta eri kerroksesta) tai kuvioitu, se mikä määrää on tosiaan se mikä on sen veitsen tarkoitettu teroituskulma.
Yleisestiottaen japanialaisissa keittiöveitsissä terä on kovempaa matskua ja teroituskulman voi siten tehdä pienemmäksi ilman että se tylsyy samantien, toisaalta kova terä on hauras ja lohkeaa suht helposti kaltoinkohdeltuna. Eurooppalaisissa kokkiveitsissä terä on hiukan pehmeämpää ja teroituskulma pitää siten olla hiukan suurempi ettei se tylsy heti, toisaalta terä ei lohkea vaikka vähän leikkaisi jäätä/luuta/tjsp tai jos terää vääntää, se todennäköisesti vaan vääntyy mutkalle.



Tuo on melko varma tapa tuhota uudet puukot jos ikivanhalla (= paljon käytettyllä) ja kuluneella teroittimella, missä mahdollisesti teroituskulma on eri kuin teroituslaitteessa, rupeaa teroitteleen uusia kenties erityyppisiä veitsiä. Noita teroittimia taitaa löytyä sekä tavan fiskarseille että japanilaisille veitsille(pienempi teroituskulma), kunnollinen teroitin lienee ihan toimiva, kunhan teroituskulma on oikea ja mekanismi ei ole loppuun kulunut.

Sikäli jos veitsen teroittaa hiomakivillä kunnolla niin siihen ei pitäisi käyttää enää mitään puikkoja viimeistelyyn, sillä saanee helposti vaan terän tylsemmäksi. Puikko on yleensä sitä varten että sillä voi vähän ehostaa terää varsinaisten teroitusten välillä ja tavan karkaistuja puikkoja ei pitäisi oikeastaan käyttää kovateräisille veitsille ollenkaan, keraamiset ja timanttiversiot ehkä erikseen. Yleisestiottaen kovateräistä veistä tarvii teroittaa paljon harvemmin muutenkin kuin "tavan fiskarssia". Jos nyt jotakin tarvii teroittamiseen niin itse hommaisin yhden kunnollisen meedium karkeuksisen(~1000) hiomakiven ja lähtisin sillä harrastamaan, sillä saa fiskarssit ja japaninpuukot riittävän teräväksi tavan käyttöön. Hifistellä toki voi mutta ei ole normikäytössä tarpeen...
Kiitoksia hyvästä viestistä. Tilasin tollasen kiven missä 1000/6000 ja ajattelin sillä hoitaa kaikki veitset kuntoon. Pitää tarkemmin kattoa vielä mitä matskua toi puikko on ja ehkä sitten vedällä muutaman käyttökerran jälkeen parit vedot sillä varsinaisten teroitusten välillä.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 588
Viestejä
4 195 780
Jäsenet
70 753
Uusin jäsen
1lallu

Hinta.fi

Ylös Bottom