Minkä laatusia tämän merkin veitset ovat Veitsisetti 3 veistä puisessa lahjapakkauksessa
Terän kovuus: 58±1 HRC joten hieman pehmeämmästä päästä. Hintaisekseen varmasti ihan ok. Hyvä veitset alkavat 60HRC ja jopa 62HRCMinkä laatusia tämän merkin veitset ovat Veitsisetti 3 veistä puisessa lahjapakkauksessa
Ihan kelpo veitset, mutta suosittelen ohentamaan noita veitsiä jos jaksaa hioa, vähän paksuja ovat terän puolesta. "knife thinning" googleen niin tulee paljo oppaita.Kiitos vastauksista, tilasin nuo kuitenkin kokeeksi ja hiomakivet löytyy joten teroitus ei ole ongelma
Varmaan riippuu ihan käytöstä onko siitä enemmän hyötyä kuin haittaa.Ihan kelpo veitset, mutta suosittelen ohentamaan noita veitsiä jos jaksaa hioa, vähän paksuja ovat terän puolesta. "knife thinning" googleen niin tulee paljo oppaita.
Just näin. Minulla on yksi Arcosin santoku joka on teräprofiililtaan ohut joten leikkaa ohutta siivua hienosti ja tarkasti, mutta Victorinoxin perus leveäteräinen kokkiveitsi on taas parempi jos tarvitsee enemmän voimaa (esim maissintähkän leikkaamisessa). Tuo Kokkiveitsi taas on vähän kömpelö tarkaan työskentelyyn, joten molemmille on paikkansa.Varmaan riippuu ihan käytöstä onko siitä enemmän hyötyä kuin haittaa.
Se on japanilaiset veitset muotia nyt niin miksei sitten Fiskarssikin lähtisi mukaan . Eihän ne edulliset japanilaiset Fiskarssia vastaavat kotitalousveitset ole sen kummenpia. Halpoja parin kympin veitsiä ja suorituskyky sen mukaista.Katselin että
"aika stylet fiskarsit, et noi ku sit alessa...mut nehän siis on alessa...kauhhia hinta!"
Fiskarsit meinaan aika peltisiä valtaosin...
Meillä on tuo samainen teroitin ja taloudessa kaksi laatuveistä. Eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan. Teroituskivi on niitä veitsiä varten. Luultavasti joululahjaksi saatu kokkitarvikekaupan lahjakortti käytetään timanttipuikkoon sen kiven kaveriksi.Sain joululahjaksi ensimmäiset jos ei nyt kunnon niin ainakin vähän paremmat veitset. Multa löytyy jo tälläinen fiskarssin ikivanhan veitsenteroitin, niin lähdinkin kysymään, että onko tollanen varma tapa tuhota terä vai onko ihan päteviä vehkeitä? Kannattaako mielummin ostaa teroituskivi? Viimeistelyyn löytyy tollanen teroituspuikko minkä sain myös lahjaksi.
Mikähän se vähän parempi veitsi sitten on? Eiköhän tuo Fiskars aja asiansa ellei nyt oikeasti ala olemaan jotain päälle satasen veitsiä tai kalliimpia.Sain joululahjaksi ensimmäiset jos ei nyt kunnon niin ainakin vähän paremmat veitset. Multa löytyy jo tälläinen fiskarssin ikivanhan veitsenteroitin, niin lähdinkin kysymään, että onko tollanen varma tapa tuhota terä vai onko ihan päteviä vehkeitä? Kannattaako mielummin ostaa teroituskivi? Viimeistelyyn löytyy tollanen teroituspuikko minkä sain myös lahjaksi.
Juu, siksi olisi kiva kuulla mitä ne uudet veitset nyt on. Jollekin voi tarkoittaa se vähän parempi veitsi sen viiden euron Ikean veitsen sijaan sitä noin 30 euron Ikeaa (365-sarjan veitset päteviä hintalaatusuhteeltaan).Damaski-terälle en tuota antaisi, väärä teroituskulma.
Mä olen katsonut 10 minuutin youtube-videon. Saako sillä pätevyyden?Älkää nyt helvetissä menkö koskemaan noihin teroituskiviin jos ette ole käyneet 75h damasco-kurssia, pilalle menee muuten
Tuo "Damaski" sinällään ei kerro muutakuin miten terä on taottu(useasta eri kerroksesta) tai kuvioitu, se mikä määrää on tosiaan se mikä on sen veitsen tarkoitettu teroituskulma.Damaski-terälle en tuota antaisi, väärä teroituskulma.
Tuo on melko varma tapa tuhota uudet puukot jos ikivanhalla (= paljon käytettyllä) ja kuluneella teroittimella, missä mahdollisesti teroituskulma on eri kuin teroituslaitteessa, rupeaa teroitteleen uusia kenties erityyppisiä veitsiä. Noita teroittimia taitaa löytyä sekä tavan fiskarseille että japanilaisille veitsille(pienempi teroituskulma), kunnollinen teroitin lienee ihan toimiva, kunhan teroituskulma on oikea ja mekanismi ei ole loppuun kulunut.Sain joululahjaksi ensimmäiset jos ei nyt kunnon niin ainakin vähän paremmat veitset. Multa löytyy jo tälläinen fiskarssin ikivanha veitsenteroitin, niin lähdinkin kysymään, että onko tollanen varma tapa tuhota terä vai onko ihan päteviä vehkeitä? Kannattaako mielummin ostaa teroituskivi? Viimeistelyyn löytyy tollanen teroituspuikko minkä sain myös lahjaksi.
Jollakin jämäkällä kaksipuolisella teipillä tuollainen magneettiteline kyllä pysyy jääkaapin kyljessä, kunhan putsaa pinnat kunnolla ennen liimausta. Mulla on pysynyt keittiön seinän kaakelissa puinen (itsetehty) magneettiveitsiteline monta vuotta paikallaan ilman merkkiä irtoilusta vaikka se on päivittäisessä käytössä, muistaakseni tällä tai vastaavalla liimasin.Onko veitsille magneettiliuskaa jonka itsessään voisi esim jääkaapin sivuun kiinnittää. Jos kun ei ole mitään paikkaa keittiössä johon voisi/raaskisi mitään ruuvikiinnitteistä magneettilistaa laittaa?
Kiitoksia hyvästä viestistä. Tilasin tollasen kiven missä 1000/6000 ja ajattelin sillä hoitaa kaikki veitset kuntoon. Pitää tarkemmin kattoa vielä mitä matskua toi puikko on ja ehkä sitten vedällä muutaman käyttökerran jälkeen parit vedot sillä varsinaisten teroitusten välillä.Tuo "Damaski" sinällään ei kerro muutakuin miten terä on taottu(useasta eri kerroksesta) tai kuvioitu, se mikä määrää on tosiaan se mikä on sen veitsen tarkoitettu teroituskulma.
Yleisestiottaen japanialaisissa keittiöveitsissä terä on kovempaa matskua ja teroituskulman voi siten tehdä pienemmäksi ilman että se tylsyy samantien, toisaalta kova terä on hauras ja lohkeaa suht helposti kaltoinkohdeltuna. Eurooppalaisissa kokkiveitsissä terä on hiukan pehmeämpää ja teroituskulma pitää siten olla hiukan suurempi ettei se tylsy heti, toisaalta terä ei lohkea vaikka vähän leikkaisi jäätä/luuta/tjsp tai jos terää vääntää, se todennäköisesti vaan vääntyy mutkalle.
Tuo on melko varma tapa tuhota uudet puukot jos ikivanhalla (= paljon käytettyllä) ja kuluneella teroittimella, missä mahdollisesti teroituskulma on eri kuin teroituslaitteessa, rupeaa teroitteleen uusia kenties erityyppisiä veitsiä. Noita teroittimia taitaa löytyä sekä tavan fiskarseille että japanilaisille veitsille(pienempi teroituskulma), kunnollinen teroitin lienee ihan toimiva, kunhan teroituskulma on oikea ja mekanismi ei ole loppuun kulunut.
Sikäli jos veitsen teroittaa hiomakivillä kunnolla niin siihen ei pitäisi käyttää enää mitään puikkoja viimeistelyyn, sillä saanee helposti vaan terän tylsemmäksi. Puikko on yleensä sitä varten että sillä voi vähän ehostaa terää varsinaisten teroitusten välillä ja tavan karkaistuja puikkoja ei pitäisi oikeastaan käyttää kovateräisille veitsille ollenkaan, keraamiset ja timanttiversiot ehkä erikseen. Yleisestiottaen kovateräistä veistä tarvii teroittaa paljon harvemmin muutenkin kuin "tavan fiskarssia". Jos nyt jotakin tarvii teroittamiseen niin itse hommaisin yhden kunnollisen meedium karkeuksisen(~1000) hiomakiven ja lähtisin sillä harrastamaan, sillä saa fiskarssit ja japaninpuukot riittävän teräväksi tavan käyttöön. Hifistellä toki voi mutta ei ole normikäytössä tarpeen...