Kokemuksia öljyn lisäaineista

Liittynyt
18.06.2017
Viestejä
240
Kaipaisin kokemuksia öljyn lisäaineista, minkä lisäaineen olet todennut oikeasti vähentäneen kulutusta?
Ovatko kaikki öljyn lisäaineet humpuukkia tai vain öljyä pienemmällä viskositeetilla lopulta?

Pohdin X-1R Metallinhoitoaine / öljyn lisäaine 250 ml kokeilemista, yksi tommonen purkki riittää käsittelemään neljä litraa öljyä suunnilleen.

Aattelin sen sekoittaa 5w-30 öljyyn.
 
Liittynyt
25.01.2017
Viestejä
343

tuommosen testiksi laitoin moottoripyörään. Ääni ja kulutus pysyi samana mutta vaihteisto tuntuu toimivan paremmin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 135
Ovatko kaikki öljyn lisäaineet humpuukkia
Tarkoittamassasi mielessä kyllä. Polttoaineen kulutus ei ole kiinni öljystä. Sikäli kun on, niin öljyn ja moottorien valmistajat ovat jo ottaneet tämän huomioon. Niillä on hallussa kaikki teknologia, jota jälkimarkkinalisäaineen valmistaja voisi käyttää.

Keraaminen käsittely on eri juttu. Se ilmeisesti toimii ja tekee melkein ihmeitä joissakin tapauksissa. Sitä ei tietenkään voi konevalmistajan takuuehtojen takia käyttää kuin vanhoissa pommeissa. Hyvässä yksilössä hyöty on vain marginaalinen.

Hyvän moottoriöljyn ja toisen hyvän moottoriöljyn välillä voisi olla kulutusero talvella viskositeetin takia pätkäajossa. Kahdella valmisteella aivan varmasti on selkeä ero raakana pakkasaamuna kylmäkäynnistyksessä, jos toisen viskositeetti on selvästi arktisiin oloihin soveltuva ja toisen ei niinkään. 5W30 ja 0W30 voivat erota kylmimpinä päivinä vaikka ero on pieni. Henkilöautossa pätkäajossa Suomen talvessa 15W40 häviäisi selkeästi ja käynnistyminen olisi kyseenalaista, mutta sitä nyt ei mikään normaali moottoritehdas edes salli.

Sikäli kun öljy on valmistajan määrityksen mukaista, mitään suurta eroa ei ole odotettavissa. Kulutuserolla et tule kompensoimaan edes öljyn hintaa. Hyvää öljyä kyllä kannattaa käyttää ellei budjettiautoile pommilla, mutta se ei ole mikään säästökeino. Hyvää öljyä ja peräti parasta mahdollista vanhaan autoon saa halvalla. Ei välttämättä maksa yli 4 euroa per litra. Jos haluaa liioitella, kannnattaa mieluummin lyhentää vaihtoväliä kuin parantaa "laatua" käärmeöljyllä.


tuommosen testiksi laitoin moottoripyörään. Ääni ja kulutus pysyi samana mutta vaihteisto tuntuu toimivan paremmin.
Vaihteiston toiminta on monessa laitteessa parantunut muutenkin vaihteistoöljyn vaihdon myötä. Yleensä tämä johtuu siitä, että aiempi öljy on jo iällä ja siihen on voinut mennä vaikka vettä sekaan. Kuitenkin näin jossain määrin kuuluu tapahtua jopa normaalin speksatun öljyn uuteen vaihdon myötä. Etenkin niin voi olla paremmin laatikolle sopivaan öljyyn vaihdettaessa. Ei ole ihme, jos kuluneen öljyn jälkeinen käytös muuttuu keraamisella käsittelyllä, johon ilman muuta uskon noin periaatteessa. Toisaalta tökkivän vaihteiston toiminta voi joskus parantua vaikka lisäämällä lamppuöljyä ennen vaihtoa.

Otsikon kysymys on väärä. Aihe ei ole sellainen, jossa yhden imhisen subjektiivisilla kokemuksilla olisi mitään merkitystä. Paremminkin ne johtavat harhaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
244
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
106 163
Viestejä
2 138 496
Jäsenet
43 451
Uusin jäsen
iFyre

Hinta.fi

Ylös Bottom