Kokeiltua: Honor Play

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Uotila, 30.08.2018.

 1. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 920
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  [​IMG]


  Huawein alabrändi Honor on menestynyt Suomessa hyvin ja suosion osasyynä voidaan pitää edullisia, mutta laadukkaita puhelimia, jotka on selkeästi suunnattu ja markkinoitu nuoremmalle käyttäjäkunnalle.
  Nyt Honor on lähtenyt mukaan pelipuhelinbuumiin ja yhtiö julkaisi 30. elokuuta IFA-messuilla uuden Honor Play -puhelimen. Honor on asemoinut puhelimen pelipuhelimeksi, mutta sen suurin valttikortti kilpaillessa muita pelipuhelimia vastaan on hinta. Honor Play on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti 350 euroon. Suomessa Honor Play tuotiin salakavalasti myyntiin jo 15.elokuuta. Hinta.fi-palvelusta nopealla haulla tarkistettuna halvimmillaan Honor Play irtoaa 340 eurolla.

  Otimme Honor Playn nopeaan kokeilutestiin, koska puhelin tuntuu tarjoavan raudaltaan erittäin mielenkiintoisen paketin omassa hintaluokassaan.
  Myyntipakkaus ja sen sisältö[​IMG]


  Honor Play toimitetaan yhtiölle tutunlaisessa valkoisessa pahvipakkauksessa, jonka pintaan on painettu ainoastaan puhelimen mallinimi. Pakkauksen sisältö on varsin suppea – mukana on puhelimen lisäksi Huawei Quick Charge -pikalaturi (18 W), taipuisa muovinen suojakuori sekä USB Type-C -kaapeli.


  Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat


  [​IMG] [​IMG]
  Viimeaikaisiin Honor-puhelimiin verrattuna uusi Honor Play eroaa metallisen rakenteensa ansiosta. Honor on käyttänyt takakuoren materiaalina lasia, mutta pelipuhelimeen on päätetty tuoda hieman kestävämpi materiaali, koska sille oletettavasti pelataan ulkona AR-pelejä, kuten Pokemon ja Jurassic World Alive.

  Honor Play on kädessä erittäin tukevan tuntuinen ja rakenne tuntuu laadukkaalta. Harmillisesti testipuhelimemme rakenne tuntui elävän voimakkaammin väännellessä ja pienelläkin voimalla rungosta kuului pientä materiaalien nitinää. Puhelimen melkein 180 gramman paino ei tunnu mitenkään erityisen painavalta, vaan paino on saatu jaettua hyvin koko puhelimen alalle.

  Fyysiset mitat:


  • Ulkomitat: 157,9 x 74,3 x 7,5 millimetriä
  • Paino: 176 grammaa
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: 89 %

  Honor Playn ulkomittojen perusteella puhelinta voisi luulla hyvin kookkaaksi, mutta vaikka puhelimesta löytyy iso näyttö, on se kädessä kohtalaisen kompakti ja helposti käsiteltävä. Kokoluokka on verrattavissa 5,5-tuumaisella 16:9-kuvasuhteen näytöllä varustettuihin puhelimiin.

  [​IMG]

  Honor Play käyttää takakuoren materiaalina alumiinia. Kun puhelin on asemoitu pelipuhelimeksi, on sen ehkä kestettävä myös pelitappioiden aiheuttamat kovemmat tunteenpurkaukset.

  Lasipuhelimille tutut takakannen sormenjäljet ovat myös Honor Playn alumiinikuoren ongelma. Testikappaleemme musta versio oli erittäin herkkä keräämään sormenjälkiä. Lasiin verrattuna pudotuskestävyyden tulisi teoriassa olla parempi.

  [​IMG] [​IMG]

  Honor Playn kaikki painikkeet sijaitsevat laitteen oikean laidan yläosassa. SIM-korttikelkka sijaitsee vasemmalla sivulla ja kelkkaan on mahdollista asentaa kaksi nano-SIM-korttia tai käyttää toista SIM-korttipaikkaa muistikortilla kasvattamaan laitteen sisäistä tallennustilaa.

  Näytön yläpuolelle jäävään näyttöloveen on sijoitettu puhelimen 16 megapikselin etukamera, minkä parina on f2.0-aukkosuhteen objektiivi. Näyttölovesta löytyy myös puhelimen kuuloke, joka on asennettu näytön tasalle niin ettei sitä suojaavaan suojaritilään pääse kertymään ylimääräistä roskaa. Näyttölovesta löytyy myös puhelimen etäisyydentunnistin.

  Näytön alapuolelle on jätetty pieni leukakaistale Honor-logolla. Kaistaleen ohuuden takia puhelimen navigointipainikkeet on Honorille totutusti toteutettu ohjelmallisesti. Puhelimen alalaidasta löytyy myös USB Type-C -liitin sekä 3,5 mm:n kuulokeliitäntä ja laitteen kaiutin.

  [​IMG]

  Honor Play on rakennettu kookkaan 6,3-tuumaisen näytön ympärille. Näytön kuvasuhteeksi on valittu 19,5:9 ja resoluutio on kuvasuhteen takia 2340×1080 pikseliä. Honor Playn näyttö on vakuuttava, mutta puhelin pakkaa rautaosastolle myös aika vakuuttavat sisälmykset.

  Puhelimen tehoista vastaa jo monista aikaisemmista puhelimista tutuksi tullut Kirin 970 -järjestelmäpiiri. Grafiikkapuolesta taas vastaa Mali-G72 MP12 -grafiikkaohjain. Puhelin on varustettu 4 gigatavulla RAM-muistia ja sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavua. Takakuoren alla oleva kiinteä akku on kooltaan 3750 mAh.


  Kamera


  [​IMG]

  Takakuoren vasempaan ylänurkkaan pystysuunnassa asetettu puhelimen tuplakamera koostuu 16 megapikselin pääkamerasta sekä 2 megapikselin apukamerasta. Pääkameran aukkosuhde on f2.2, joka on tässä hintaluokassa kohtuullisen pieni. Honor Playn toinen, 2 megapikselin apukameran tarkoitus jää hieman hämäräksi. Yhtiö kertoo, että kamera on tuotu tallentamaan kuviin pelkästään syvyysinformaatiota. Apukameran aukkosuhde on vielä pääkameraa heikompi eli f2.4

  Kameran tekniset tiedot:


  • 16 megapikselin pääkamera, f2.2 aukkosuhde
  • 2 megapikselin apukamera, f2.4 aukkosuhde, syvyysinformaation tallennukseen
  • 16 megapikselin etukamera, f2.0 aukkosuhde
  • PDAF-automaattitarkennus
  • LED-salama
  • Videokuvaus: 4K 30 FPS


  Ylle on liitetty testipuhelimen kameralla otettuja muokkaamattomia kuvia erilaisista käytännön tilanteista ja valaistusolosuhteista. Kuvat saa avattua alkuperäiseen kokoonsa klikkaamalla suurennettua kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja avaamalla kuva sen jälkeen uuteen välilehteen.

  Kamerat eivät varsinaisesti ole Honor Playn vahvin osa-alue, eikä puhelinta oikeastaan kameroilla markkinoidakaan. Hyvässä valaistuksessa kamera pystyy tuottamaan ihan kohtalaisia otoksia. Kuvien värientoisto on kohdallaan ja myötäilee todellista kuvaustilannetta. Kameroiden dynamiikka ei riitä aivan tämän hintaluokan parhaimmistoon, mutta se on 350 euron puhelimella riittävää.


  Heikommalla valolla alkaa myös Honor Playn kamera kompastella. Kuvien värimaailmassa on havaittavissa selkeää haalentumista ja kuvien yleisilme muuttuu pehmeäksi. Yksityiskohtien tallentaminen alkaa olla mahdotonta ja tarkemmalla tarkastelulla kuvissa on havaittavissa runsasta pikselöitymistä sekä kohinaa.


  Käyttöjärjestelmä, suorituskyky ja akunkesto  Softapuolella Honor Play ei tuo juuri uutta verrattuna aikaisempiin Honor-puhelimiin. Honor Play on varustettu tutulla EMUI-käyttöliittymällä (versio 8.2), joka taas pohjautuu Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmään. Käyttöjärjestelmän ominaisuudet ovat kaikilta osin yhteneväiset aikaisempien EMUI 8 -versiolla varustettujen Honor-puhelinten kanssa.

  [​IMG]

  Honor Playn luokittelu pelipuhelimeksi johtuu lähinnä puhelimesta löytyvästä ohjelmallisesta GPU Turbo -ominaisuudesta. Honorin mukaan GPU Turbo parantaa laitteen graafista suorituskykyä jopa parhaimmillaan 60 prosentilla ja samalla laskien virrankulutusta 30 prosentilla. Jokainen pystynee päättelemään minkä verran lausahduksessa on markkinapuhetta ja minkä verran totuutta.

  Toteutukseltaan GPU Turbo toimii ohjelmallisesti toteutettuna optimointitasona itse käyttöjärjestelmän, pelisovellusten, Androidin grafiikkarajapintojen sekä grafiikkapiirin ajurien välillä. GPU Turbon toiminta pohjautuu ”ennakointiin” ja osittaiseen freimien renderöintiin. Esimerkiksi grafiikkapiiriä rasittavat mobiilipelit pystyvät helposti kertomaan grafiikkapiirille mitä freimejä sille on tulossa renderöitäväksi ja mitkä on jo renderöity.

  GPU Turbon ainoa ongelma on sen toteutuksessa, se nimittäin vaatii tuen myös sovelluskehittäjiltä ja tällä hetkellä GPU Turbolle löytyy tuki vain muutamasta pelistä. Julkaisun aikana pelejä, jotka tukevat GPU Turboa, löytyy kaksi kappaletta: PUBG Mobile sekä Mobile Legends: Bang.

  Honor Playn pelisuorituskyky on tässä hintaluokassa oikein hyvää, jopa ilman GPU Turboa, vaikka aivan kärkikahinoihin sillä ei ole asiaa. GPU Turbon hyödyt jäävät toistaiseksi oikeastaan hyödyntämättä, ellei puhelimen ainoana pelinä satu pelaamaan PUBG Mobilea. Kokeilimme pikaisesti GPU Turboa tukevia PUBG Mobilea sekä Mobile Legendsiä ja suoraan todettuna GPU Turbon tarjoamat hyödyt jäävät kyllä näissä peleissä täysin näkymättömiksi.

  Jos Honorin GPU Turbon toinen hyöty, eli pienentynyt virrankulutus GPU Turboa tukevissa peleissä käy toteen on ominaisuuden hyödyllisyys jo huomattavasti kattavampaa, koska pelkän pelisuorituskyvyn osalta tulokset ovat käyttäjälle näkymättömiä.

  [​IMG]

  Honor Playn kiinteä ja kookas 3750 mAh akku tarjoaa käyttöaikaa helposti kokonaiseksi päiväksi. Puhelin vietti lyhyellä kokeilujaksolla noin viikon verran ja kertaakaan puhelimen ollessa käytössä ei akkua saatu loppumaan kesken päivän edes hieman raskaammalla käytöllä. Akusta riittää kohtuullisen vaivattomasti käyttöaikaa myös toisen päivän puolelle ja kevyemmällä käytöllä akulla pärjää myös toisen kokonaisen päivän.


  Loppuyhteenveto


  [​IMG]

  Honorin tuotejulkistuvaihti tuntuu vain päivä päivältä kasvavan ja yhtiö puskee markkinoille peräjälkeen pienillä muutoksilla varustettuja malleja. Honor Play tuntui lanseerauksen jälkeen hieman ihmetystä herättävältä julkaisulta. Puhelin on Honorin toimesta brändätty yhtiön ensimmäiseksi pelipuhelimeksi, tarjoten 350 euron hintaluokkaan yllättävän kokonaisvaltaisen paketin. Puhelin ei ehkä ominaisuuksien valossa tarjoa mitään erikoisempaa yhtiön muuhun tarjontaan verrattaessa, mutta puhelin asettuu varsin kilpailukykyisellä hinnalla varustettuna keskihintaisten älypuhelimien kärkikastiin.
  Honor Play ei missään nimessä ole omassa hintaluokassaan huono puhelin, mutta puhelin ei oikeastaan hintansa lisäksi tarjoa mitään erikoisempaa verrattuna muihin Honorin puhelimiin. Laitteen myyntivaltti, GPU Turbolla varustettu ohjelmisto, on saapunut ylemmän hintaluokan Honor 10 -lippulaivapuhelimeen erillisen ohjelmistopäivityksen mukana jo aiemmin.

  Samaan aikaan, kun puhelinta rummutetaan pelipuhelimena, on siinä tehty pieniä kompromisseja muilla osa-alueilla. Ulkopuolisesti ja käsituntumaltaan laite vaikuttaa jämäkältä, mutta hieman kovemmalla voimalla tapahtunut vääntely sai rungon ääntelemään. Myös kamerapuolessa on säästelty ja vaikka hyvässä valossa 16 megapikselin pääkamera pystyy tuottamaan ihan kohtuullista jälkeä, ei se hämärässä enää pysty taistelemaan hintaluokkansa kärkipaikoista. Apukameraksi tuotu 2 megapikselin kakkoskamera tuntuu olevan laitteessa vain ”pakollinen paha”, jotta laitetta voidaan markkinoida tuplakameralla.

  Honor Play on kokonaisuutena varsin onnistunut puhelin. Jos puhelimen kamera ei ole hankintakriteerien kärkisijoilla ja hakusessa on vaan pelaamiseen ja yleiseen käyttöön sopiva älypuhelin, on Honor Play varteenotettava vaihtoehto. Laitteen tehot riittävät kampeamaan myös samassa hintaluokassa majailevat kilpakumpanit ja ainoa varteenotettava kilpailija on viime vuonna julkaistu Nokia 8, jota on saanut viimeaikaisten alennusten kanssa alle 300 eurolla. Honor Play ansaitseekin kokonaisvaltaisesta paketista toimituksen valinta -kunniamaininnan.

  [​IMG]

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2018
 2. tkauttaja

  tkauttaja

  Viestejä:
  670
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikö tuossa ole näytön ja rungon suhde 89% ja Ramia vain 4gb? Vai onko tuota kahdella eri RAM määrällä myynnissä?
   
 3. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 920
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No näinhän siellä piti lukea o_O

  Nämä nyt fiksattu

  EDIT: Tuo rungon ja näytön suhde on virallisilla sivuilla 89% mutta ei tuo taida kyllä pitää paikkaansa
   
 4. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 228
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  GSMArena on laittanut näytön ja rungon suhteeksi 83%. 6Gb ram malli tästä on ilmeisesti olemassa myös, mutta ei täällä myynnissä.

  Hihonor sivuilla toki lukee screen to body ratio 89%
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 5. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei pidä paikkaansa tuo 89 %. Se on valmistajan omaa markkinointihölynpölyä. Oikea arvo ainakin omien laskelmieni mukaan on 83 %.
   
 6. ololol

  ololol

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  "Lue artikkeli: Kokeiltua: Honor Play" Tuo linkki viittaa nyt kyllä ihan vanhaan uutiseen eikä ite artikkeliin. Forumillahan tämä näkyy oikein.
   
 7. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 920
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Linkki korjattu
   
 8. lunkwill

  lunkwill

  Viestejä:
  1 066
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Eikös tää oo ihan kiva paketti tuohon hintaan?
  Arvostan lasin puutetta takakannessa ja akkukaan ei ole huonoimmasta päästä.

  Tosin en ymmärrä mikä tästä tai mistään muusta luurista (sitten ngagen) tekee pelipuhelimen, muuta kuin markkinointimateriaali?
   
 9. Fabuseta

  Fabuseta

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Niin, en varsinaisesti mitään mullistavaa pelaamiseen liittyvää erikoisuutta tässä havainnut. Miksi hankkia tämä, eikä jotain muuta saman hintaluokan luuria pelaamiseen? N-Gagen jälkeen, kukaan ei uskalla repästä kunnolla. Pelilaitteena se toki floppasi, mutta oli aivan erinomainen S60 pre-smartphone. Tuli joku 5 vuotta sitä käytettyä.
   
 10. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 636
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Nokia n-gage oli kyllä klassikko:

  [​IMG]


  Sitä ei tarvi uudessa älypuhelimessakaan näyttölovea kun siirtäisi kuulokkeen tuonna sivulle ja miksei "etu"kamerankin.
   
 11. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Artikkelissa pääkamerasta puhuttaessa aukkosuhteeksi ilmoitetaan f/2,2 ja kameran speksilistassa f/2,0. Ilmeisesti f/2,0 on se oikea arvo.
   
 12. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pääkameran aukkosuhde on f2.2 ja etukameran f2.0.
   
 13. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 920
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tosiaan tuo f2.2 on oikea. Korjattu speksilistaukseen ja lisätty vielä tuon etukameran (16 megapikseliä) tiedot
   
 14. Chloe

  Chloe Mestari Tukijäsen

  Viestejä:
  8 099
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos etukamerassa kerta 16mpix, niin testikuvia olisi ollut kiva nähdä. Vaikuttaisi kyllä mainiolta etenkin hintaisekseen, iso ruutu ja 3.5mm kuulokeliitin. :hungry:
   
 15. juusoaijala

  juusoaijala

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  En ymmärrä minkä takia tälläiseen pelipuhelimeen pitää tuo etukamera tunkea. Ei kaikki tarvitese sitä etukameraa.
   
 16. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 920
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  noh kyllähän nämä ovat muitakin kuin "pelkästään" pelipuhelimia, eli tarkoitettu kuitenkin myös jokapäiväiseen käyttöön.
   
 17. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Joka kerta käytän etukameraa kun puhelimeni avaan, kasvojentunnistus on hieno keksintö. Olisi todella typerää jättää se pois kun suurinosa puhelimia ostavista sen haluaa puhelimeensa, varsinkin kun Honor brändi on selkeästi kohdistettu nuorille jotka selfieitä ottavat.
   
  Himmler ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 18. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 636
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Etukamerathan ovat puhelimissa yleensä jotain alle 5 euron hintaisesta osasta tehtyjä romuja. Mitään järkeä jättää sellaista pois ei ole älypuhelimesta kun karsii ostajakuntaa merkittävästi.

  Jos jollakin ominaisuudella ei ole itselle käyttöä niin ei se tarkoita etteikö sitä moni muu saattaisi tarvita ja käyttää.
   
  Juha Kokkonen ja shakal tykkäävät tästä.
 19. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä oli lyhyeksi tarkoitettu kokeiltua-juttu, josta on tarkoituksella jätetty pois monia täysimittaisista artikkeleista tuttuja yksityiskohtia.
   
  Chloe tykkää tästä.
 20. japamuz

  japamuz

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Kyllähän Sony Xperia Play oli ihan oikea pelipuhelin Playstation ohjaimineen ja peleineen. Suomesta tosin sai harvakseltaan. Omani tilasin Ruotsista.
   
 21. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 920
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei oikein tässä hintaluokassa löydy muuta vehkettä jossa olisi samantasoinen suorituskyky. Lähin on oikeastaan alennuksessa oleva Nokia8
   
 22. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 797
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitokset GPU Turbon selvennösestä :tup:. Pelipuhelin brändäys voi olla ihan toimiva strategia tämän puhelimen kohdalla, sillä aiemmat pelipuhelimet ovat olleet huomattavasti kalliimpia. Erottuu samalla muista Huawein/Honorin puhelimista. Toisaalta ei tämä varsinaisesti ole mikään pelipuhelin, vaikka joitain ominaisuuksia onkin mietitty pelaamisen kannalta. Soveltuu kuitenkin käyttötarkoitukseen hyvin mm kookkaan akun ja suorituskyvyn puolesta.
   
  Juha Kokkonen ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 23. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 920
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sepä se. Eihän tämä mitään "erikoista" tarjoa jos verrataan näihin muihin PELIpuhelimiin. Toisaalta kun miettii että tarvitaanko mitään sen erikoisempaa. Muissa puhelimissa on näitä 90hz näyttöjä joista ei sitten kuitenkaan peleissä ole (ainakaan toistaiseksi) juuri mitään hyötyä. Samaa tosin voi sanoa GPU Turbosta, pelituki on tällä hetkellä kahden pelin varassa.

  Oikeastaan jää nähtäväksi ottaako tämä GPU Turbo tuulta alleen pelikehittäjien keskuudessa paremmin kuin nämä "nopeammat" näytöt.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 24. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 636
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Tuskin tuolle tukea tulee jos ominaisuutta ei löydy kuin yhden puhelinvalmistajan joistakin puhelimista. Toki sen ongelman voi korjata rahalla eli jos Huawei maksaa hittipelien tekijöille siitä riittävän määrän rahaa niin toki ne sen tuen siihen lisäävät.

  Puhelimessa myös 90 Hz tms. ruudunpäivitysnopeus voi olla vaikea tai lähes mahdoton erottaa jostakin 50-60 Hz ruudunpäivitysnopeudesta kun näyttö on niin pieni. Toki sen siitä prosessorin ja GPU:n kuormasta erottaaja ja akun kulumisesta.

  EDIT: Typo
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2018
  Juha Uotila tykkää tästä.
 25. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 547
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jaha... Huaway cheattaa testeissä kaksin käsin...
  https://www.anandtech.com/show/13318/huawei-benchmark-cheating-headache/4
  Käyttää kaksinkertaista jännitettä testiohjelmissa normitilaan verratuna ;)
  Ja savun hälvettyä tarkistamme tulokset...
   
  halcyon ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 26. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 228
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
 27. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Harmillista toimintaa tällainen testisovellusten manipulointi, mutta se ei silti muuta sitä tosiasiaa, että tämä Honor Play tarjoaa hintaluokassaan erinomaista pelisuorituskykyä.
   
 28. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Tämä oli kyllä hyvä nosto io-tech:ltä, olisin ehkä missannut kyseisen laitteen. Yksittäinen kapale tuli ostettua näitä vermeitä.
   
  Juha Kokkonen ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 29. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Halp. Myyntipakkauksessa ei ollut suojakuorta. Eli tällainen infona muille hankkimista miettiville. Laturi oli, mallia HW-090200EH0 eli 5V 2A ja 9V ja 2A tukeva.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 30. halcyon

  halcyon

  Viestejä:
  666
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 31. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noissa tuloksissa ei sinällään ole enää mitään yllättävää Anandtechin löydösten jälkeen, mutta siellä näemmä sekoillaan Huawein toimesta muilta osin oikein kunnolla. Tuo Anandtechin toteama huijaustunnistus ja tekoälyä hyödyntävä GPU Turbo ovat kaksi eri asiaa, mutta nyt menivät näemmä tuossa selittelevässä statementissään jo itsekin sekoittamaan nuo kaksi asiaa toisiinsa liittyviksi ja näin pilaavat kohta sinällään potentiaalisen tekniikan maineen. Ei näin :facepalm:
   
  halcyon tykkää tästä.
 32. Tup3x

  Tup3x

  Viestejä:
  1 148
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Noi priva version tulokset ovat todella lähellä omaa Honor 8:a (Oreolla). Se saa 1715 yksi ydin ja 5534 moniydin pisteet. Joko huijaukset pätee myös tähän tai sitten siinä on jotain muutakin syynä.
   
  halcyon tykkää tästä.
 33. Moloch

  Moloch

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  07.09.2018
  Jep, voin vahvistaa tämän. Itse ostin omani Elisan myymälästä ja myyntipakkauksessa ei ollut suojaa kuten joissakin arvosteluissa on mainittu.
   
 34. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Päivitin artikkeliin, että suojakuorta ei tule mukana. Näiden testikappaleiden pakkausten sisällöt saattavat joskus poiketa Suomessa myytävistä.
   
  dot1q tykkää tästä.
 35. Tertsi

  Tertsi

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  24.04.2018
  Joka fyysisiä kontrolleja PUBGiin kaipailee niin kannattaa ostaa peliohjain. Ite laitoin tilaukseen tuommosen: https://www.gearbest.com/game-controllers/pp_1853922.html?wid=1433363
  Arvostelut melko positiivisia: https://www.youtube.com/watch?v=0CMAnIo-jy0