Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tämän mukaan tosiaan 7g per 1,25dl kuuluisi annostella:Kaksi kuppia kun jauhoin 42 karkeuasteella (8.5sek) niin jauhoi vain vähän vajaa 12g Lögbergsin papuja eli aika reilusti alakanttiin mikäli kupillisella tarkoitetaan 1.25dl.
Täytyy kokeilla lisätä määrää hieman ja kokeilla miltä maistuu. Vaikuttavatkohan eri pavut miten paljon tuohon jauhettuun määrään mikäli aika pysyy samana? Aluksi oli Löfbergsin Kharismaa jota en punninnut ja nyt on pykälän vaaleampaa (olikohan Magnifika).Tämän mukaan tosiaan 7g per 1,25dl kuuluisi annostella:
Kahvijauheen annostelu
Kahvijuoman valmistuksessa on tärkeää annostella oikea määrä kahvijauhetta. Taulukossa on ohjeet kahvijauheen annostelusta eri kahvimäärien valmistamiseksi.www.kahvi.fi
Voit hienosäätää tuota aikaa sillä vaakasuuntaisella rullalla ja painamalla "program" nappia tallentaa siihen kahden mitallisen/kupillisen oletus 8,6sek tilalle.
Ihan hyvin on omaan makuun toiminut 43 karkeus, 5 mitallista/kupillista, 21.5sek oletusasetus ja Moccamasteriin lataa 6 viivaan asti vettä.
Voihan sitä esim. pavun kosteudella olla vaikutusta paljonko jauhetta sitten grammoina tulee pihalle.Täytyy kokeilla lisätä määrää hieman ja kokeilla miltä maistuu. Vaikuttavatkohan eri pavut miten paljon tuohon jauhettuun määrään mikäli aika pysyy samana? Aluksi oli Löfbergsin Kharismaa jota en punninnut ja nyt on pykälän vaaleampaa (olikohan Magnifika).
Ajattelin ostaa nakukahvan tuohon keittimeen, 58mm ja kolme korvaa, suoraan ei Aliexpressin valikoimasta KitchenAid sopivaa löytynyt, mutta tuntuisi, että tämä olisi samoilla spekseillä ulkonäön puolesta. Mitä mieltä, uskaltaakohan tilata? Saa toki ehdottaa muita sopivia kanssa samaan hintaluokkaan.
![]()
58 MM 3ears Bottomless Portafilter for Barsetto/Oster Coffee Machine Stainless Steel Espresso Handle Filter Barista Tool - AliExpress 15
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Edit: Tuli tilattua tuo 58mm-Barsetto-A3 malli näistä, josko istuisi väriteemaan hyvin. Ainakin lisätiedoissa oli listattuna "Kitchenaid KES6403", luulisi siis sopivan. Sormet ristissä.
Kyllä, kaikki mallit ilmeisesti tuosta sopii tähän. Kirjaimet taitaa lähinnä olla vain tunniste eri kahvojen kanssa. Saapui noudettavaksi n. viikossa. Huomionarvoisena seikkana, että edelleen tiukahko kahva, sillä korvat on hieman alkuperäistä korkeammat, eli on hiukan tiukempi, mutta istuu.Kai noista kaikki mallit kävi tuohon? Kun ei mitään selitystä annettu mitä nuo kirjaimet tuossa meinaa perässä (A3 jne.) Itse tilasin vähän eri mallin. Tuliko sulle muuten miten nopeasti tuo kahva? Menikö perinteinen 3-4vk?
Tämähän on muuten taas rustassa tarjouksessa. EN OLE MIKÄÄN ASIANTUNTIJA, mutta mutulla sanoisin, että mylly voisi olla parempikin. Lisäksi maidonhöyrystin omasta mielestäni huonompi kuin delonghissa. Harmi kun tuli myytyä liian hätäiseen vanha keitin pois. Olisi voinut vertailla, että kumpi oikeasti parempi. Tuleekin aika usein mikrossa lämmitettyä maito ja vaahdotettua ikean 3 euron vatkaimella.
No, pitää tilailla vähän tarvikkeita ja yrittää parantaa prosessia. Ainakin teräsfiltteri (puck screen) ja sekoitusneulat. (tarkempi vaaka?)
Jos joku osaa sanoa mitä tamperi kannattaisi tilata temusta niin olisin kiitollinen tiedosta. Tai suositella jotakin muuta tamperia, kuhan ei ihan älyttömiä maksais.
Tämä tuli juuri noudettua postista ja ensimmäinen testiajo ajettu.Ajattelin ostaa nakukahvan tuohon keittimeen, 58mm ja kolme korvaa, suoraan ei Aliexpressin valikoimasta KitchenAid sopivaa löytynyt, mutta tuntuisi, että tämä olisi samoilla spekseillä ulkonäön puolesta. Mitä mieltä, uskaltaakohan tilata? Saa toki ehdottaa muita sopivia kanssa samaan hintaluokkaan.
![]()
58 MM 3ears Bottomless Portafilter for Barsetto/Oster Coffee Machine Stainless Steel Espresso Handle Filter Barista Tool - AliExpress 15
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Edit: Tuli tilattua tuo 58mm-Barsetto-A3 malli näistä, josko istuisi väriteemaan hyvin. Ainakin lisätiedoissa oli listattuna "Kitchenaid KES6403", luulisi siis sopivan. Sormet ristissä.
Tuossa Hoffmanin (barista maailmanmestari) ohjeet aloittelijan espresso koneen käyttöönottoon:Tänään sain viimein aikaiseksi testata kahvimyllyä ja konetta. Voisin ottaa neuvoja vastaan, kun kahvi tulee läpi alle 15 sekunnissa. Kokeilin myllyllä tehdä mahdollisimman hienoa jauhatusta ja säädin myös aikaisemmin mainitun asetuksen terälle kohdasta 8 kohtaan 1. Käytin 18g jauhettua kahvia ja kokeilin useammalla eri tamppausvoimalla, mutta lopputuloksena oli aina, että kahvi tulee portafilterin läpi alle 15 sekunnissa. Multa löytyy laitteen alkuperäinen ja aliexpressin portafilter ja molemmilla sama homma.
Tuossa Hoffmanin (barista maailmanmestari) ohjeet aloittelijan espresso koneen käyttöönottoon:
Eli:
1. Varmista että jauhatus on oikeasti asetettu hienoimmalle mahdolliselle.
2. Varmista että jauhetun kahvin määrä on oikeasti se 18g.
3. Varmista että espressoon käytetyn veden määrä on oikea (eli valmiin kahvin määrä grammoina, millilitroilla ei tee mitään).
4. Tamppaa niin perkeleesti.
Hienoin mahdollinen jauhatus pitäisi saada keittimen tukkoon ja anomaan armoa oli käytössä ihan mitkä pavut tahansa. Jos se ei onnistu niin myllyssä on vikaa.
Eli 28 sekunnin uuttoaika on mahdollista vain tupla-seinäisellä filtterillä?Tuo video olikin entuudestaan katsottu ja katsoin sen nyt vielä uudelleen. Tänään aamulla jauhoin 18g kahvia, jonka mittasin kahvivaakaa hyödyntäen. Mylly oli säädetty hienoimmalle mahdolliselle säädölle (70 ja terän asetin kohtaan 1 laitteen sisältä). Käytin tuplashotti dual-layer filtteriä ja tällöin sain aikaiseksi onnistuneen espresson, jolloin valmistusaika oli 28 sekuntia sekä maku ainakin omaan suuhun miellyttävä. Pitää kokeilla vielä tuota naked portafilteriä, mutta pahoin pelkään, että mylly ei jauha tarpeeksi hienoa jauhetta pavuista. Saakohan tuota jotenkin vielä säädettyä, että onnistuisi tehdä jatkossa myös tuolla naked portafilterillä?
Olen käyttänyt Löfbergin Mellanrost-papuja, vaikka sillä ei pitäisi olla väliä tuohon valmistusaikaan. Voisi toki käydä paikallisesta paahtimosta tuoreita papuja ja kokeilla niillä.
Tupla-seinäinen vai yksi-seinäinen filtteri? Tupla-seinäinen voi olla tukossa ja vaatii puhdistusta.Meillä välkyttelee vähän väliä veden symbolia ja kahvi ei tule kunnolla läpi. Muita kohtalon tovereita ja miten ratkesi?
Tupla-seinäinen vai yksi-seinäinen filtteri? Tupla-seinäinen voi olla tukossa ja vaatii puhdistusta.
Sama, "ratkesi" vähentämällä kahvin karkeutta kunnes alkoi tulemaan paremmin läpi, vaikutti tosin espresson makuun. Lainausmerkit koska silmämääräisesti purujen karkeus ei ollut liian hienoa ja muiden puheesta päätellen myllyn ongelmana olisi enemmän että puruja ei saa tarpeeksi hienoksi.Meillä välkyttelee vähän väliä veden symbolia ja kahvi ei tule kunnolla läpi. Muita kohtalon tovereita ja miten ratkesi?
Kumpi filtteri käytössä, paineistettu vai paineistamaton?sain nyt tämän myllynkin käsiini. Joku vois auttaa tyhmempää. Tuossa yrittänyt säätää asetuksia, koneesta vesi pehmeäksi ja kuumaksi, sen puolesta ok. Aloitin testaamaan myllyä hienoimmalla jauhatuksella 70 ja mitään ei tule läpi, siitä sitten pikkuhiljaa alemmas ja 50 kohdalla alkoi tulla jo ihan ok näköistä ja makuista kamaa (mulle joka ei kahvista niin tiedä). Jotain häikkää tossa vieläkin vaan on, pienen cremankin saan nyt tuohon syntymään mutta huomaa selkeästi että keiton aluksi ja lopuksi tulee epäkuranttia kamaa, keskivaiheilla ainakin ulkonäön perusteella oikeanlaista. Aluksi ja lopuksi tiputtelee ihan aika pienellä virtauksella ihan mustaa myrkkyä mistä varmaan johtuu pieni kitkeryys loppu tuotteessa. Kiekkokin jää aika märäksi. Ei niin märäksi kuin tuolla 60-70 alueen jauhatuksella. Onko edelleen liian hienoksi jauhettu? Liian vähän kahvia portafilterissä (mitattu 18g)? Väärin tampattu (liian lujaa/liian vähän?)
Paineistamatonta käytän. En mitannut aikaa. Täytyypä mitata. Mitä tosta ajasta ja muista oireista voidäs päätellä jos menee kovasti yli tai alle?Kumpi filtteri käytössä, paineistettu vai paineistamaton?
Paineistetussa on pohjassa vain yksi pieni reikä, ja sitä on tarkoitus käyttää vain hyvin karkean jauhatuksen kanssa. Ja kahvi mitä sillä tuotetaan on "feikki" espressoa.
Kuinka monta sekuntia kuluu siitä kun painat käynnistys nappia ja pumppu lopulta sammuu?
Tavoite aika on 25-30 sekuntia, mikä on lähtökohta sille että onko espresson valmistus edes jotenkuten onnistunut.
Hoffmanin Espresso dial-in videosarjan ensimmäinen jakso käy läpi asian aika hyvin askel askeleelta:Paineistamatonta käytän. En mitannut aikaa. Täytyypä mitata. Mitä tosta ajasta ja muista oireista voidäs päätellä jos menee kovasti yli tai alle?
Hoffmanin Espresso dial-in videosarjan ensimmäinen jakso käy läpi asian aika hyvin askel askeleelta:
TL;DW: Espresson valmistuksessa on kolme pää muuttujaa mitkä määrää uutto-ajan:
1. Valmiin kahvin määrä, eli käytetyn veden määrä grammoina.
2. Jauhettujen kahvipapujen määrä grammoina.
3. Jauhatus taso.
Muuta vain yhtä muuttujaa kerrallaan, eli pidä esimerkiksi 1 ja 2 vakiona muuttaen pelkästään jauhatuksen tasoa hienompaa tai karkeampaan.
Perinteinen lähtökohta on (2) 18g jauhettuja papuja ja (1) 36g valmista kahvia.
Koneessa ei ole solenoidiventtiiliä paineen vapauttamiseen mikä imaisee ylimääräiset vedet tippa-astiaan kun espresso on valmista. Surinasta päätellen mitä kone päästää pumpun sammumisen jälkeen siellä on solenoidiventtiilejä jopa kaksin kappalein, mutta se on toteutustavaltaan samanlainen kuin Delonghi EC950 (450€ kone) mikä myöskin tiputtelee iäisyyden sitä kahvia tippa-astiaan.Tällä päästiin jo lähelle. Pumpun käynnistymisestä sammumiseen 30s ja pihalle 36g kahvia. Ongelmana edelleen se että kiekko jää märäksi ja kahvia liruttelee pihalle vielä n. 20g sen jälkeen kun pumppu on jo sammunut. Onko tämä joku näiden halpojen laitteiden ominaisuus vai haluaisko toi kone tehdä mieluummin 1:3 suhteella kahvia ja jauhatus edelleen pielessä?
Koneessa ei ole solenoidiventtiiliä paineen vapauttamiseen mikä imaisee ylimääräiset vedet tippa-astiaan kun espresso on valmista. Surinasta päätellen mitä kone päästää pumpun sammumisen jälkeen siellä on solenoidiventtiilejä jopa kaksin kappalein, mutta se on toteutustavaltaan samanlainen kuin Delonghi EC950 (450€ kone) mikä myöskin tiputtelee iäisyyden sitä kahvia tippa-astiaan.
Koska kone tiputtaa iäisyyden sitä kahvia niin otin kiintopisteeksi veden mittaukseen sen kun koneen valot lakkaavat vilkkumasta pumpun sammumisen jälkeen. Silloin kahvi on vasta "valmista".Näin vähän ajattelinkin. Noh, täytyy säätää tuo veden määrä varmaan kuitenkin oikeammaksi. Sääditkö itse tasan 36g? Tää varmaan tehdään ilman portafilteriä välissä?
Jeps kiitokset tästä. Nyt ollaan jo aika lähellä. Ei ole ollenkaan niin kitkerän makuista kuin aiemmin. Tuntuu vähän takaperoiselta ohjelmoida tota vedenmä määrää, vedin jauhatuksen suurinpiirtein kondikseen, ohjelmoin sen kanssa veden määrän että ulos tulee n. 38g jonka jälkeen säädin vielä jauhatusta parilla klikillä. Noh, onneksi on halpoja papuja millä harjoitella, noista ei varmaan tän parempaa juuri edes sais irti vaikka kuin yrittäis.Koska kone tiputtaa iäisyyden sitä kahvia niin otin kiintopisteeksi veden mittaukseen sen kun koneen valot lakkaavat vilkkumasta pumpun sammumisen jälkeen. Silloin kahvi on vasta "valmista".
Eli kun ohjelmoit sitä käytettävän veden määrää niin lopeta pumppaus noin 10g ennen tavoite painoa, ja tee ohjelmointi normaalin espresson teon aikana.
Delonghin vehkeet ohjelmoidaan täsmälleen samalla tavalla, joten sieltä suunnalta voi etsiä ohjeita miten veden määrät ynnä muut kannattaa säätää kuntoon.