Kitaran soittaminen

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 732
Tännekin kitaransoittoketju.

Itsellä soittamisen suhteen hyvä tilanne, kun ekaa kertaa ei tee mieli ollenkaan ostaa lisää roinaa. Tyytyväinen kaikkeen, mitä löytyy eikä tarvetta millekään. Vielä kun olisi hieman enemmän soittoaikaa.

Tästä kuvaa omasta äänenpaineläjästä:
  • Gallien Krueger 250ML
  • Gallien Krueger 2000CPL
  • Carvin Legacy 2x12" V30
  • Zoom MS-70CDR
  • MXR EQ 10-Band
  • Zoom MS-50G
  • Boss SD-1
  • Morley Bad Horsie II Wah
Guitar%20Rig%2002-10-0216.jpg

Ja tästä vielä kitaraosasto (Tuo punainen reverselapainen + 5150 ei ole enää)
  • Ibanez Jem77FP
  • Ibanez RG927
  • Jackson RRXMG
  • Ibanez SR305
  • Yamaha APX 500-II
Guitar%20Rig%2028-06-2016%20v2.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Keppiarsenaalia, tosin akustinen puuttuu vielä tästä kuvasta. Päätyökaluna on tuo oikeanpuolimmainen Gibson SG. Jackson taas on nykyään lähinnä koristeena, eipä ole tullut koskettua pitkään aikaan (eikä myöskään huollettua kuten kuvasta näkyy :D Voisi melkein lahjoittaa pois jollekin skidille joka haluaa aloitella soittamista.
148425.jpg

Pedaalilauta. Tuossakaan Metal Zonea en juurikaan käytä, se on vain hätävarasärönä jos sattuu joutua käyttämään jonkun muun vahvistinta jossain. Voisi kyllä hommata sitä varten jonkun paremmankin särön. Tuo Eventiden purkki on kyllä melko nykyaikaa, sillä sitä voi ohjata bluetoothin kautta iPadilla. Toki laitteen omastakin käyttöliittymästä onnistuu, mutta on tietysti paljon helpompaa erillisellä softalla. Mutta normaalikäytössä toki ei tarvitse hirveästi säätää vaan tarvittavat asetukset on presetteinä joita ohjaa tuo laudan "aivot" eli EFX MK IV.
148426.jpg

Ja vahvistimena toimii Laneyn Ironheart IRT120H (kuva googlesta). Kaappeina sille on H&B:n 2x12-halpiskaappi tai vaihtoehtoisesti Marsun 1960A (4x12)
dag-02f84cd77c5220ed66bd868eaadc7e02.jpg

Suurempia hankintoja ei itselläkään onneksi tällä hetkellä ole tarvelistalla. Toinen pienempi pedaalilauta on kyllä myös teon alla, ja se olisi siis akustisiin hommiin enemmänkin.
 
Ite enemmän akkarinäppäilyä harrastanut tässä vuosien saatossa, mutta nyt tuon Rocksmith / Rocksmith 2014 pelin kautta ottanu myös sähköiseen otetta pikkuhiljaa jos ne sormet alkais sillekkin taipua. Ja kyllähän tuota kummasti kehitystä vaan on havaittavissa, eli reenaus jatkukoon.

Ollut tuossa jo pitkään harkinnassa, että hommaisi drop- pedaalin tuohon kaveriksi niin jäis ylimääränen virittely minimiin. Eli oisko teillä suositella jotain tiettyä pedaalia mikä toimis ilman viiveitä ja ei maksaisi ihan maltaita ?
 
pistetään oma äänenpainekokoelma, tosin uraltonen junnu rakennussarja on vielä vianselvityksen alla tuloillaan jonon jatkeeksi...
2016-07-23%2014.06.22.jpg
lisäksi on vielä marshallin jtm 60 310 joka ei mahtunut jonon jatkoksi.
 
Pitäisi löytää lisää aikaa ja innostusta taas soittamiselle. Viimetalvena tuli rakennettua kitti -strato, joka soi jo nyt mielestäni paremmin kuin kuin aikaisempi halpa Ibanezini. Gio RG -sarja ei mitenkään huikea ole. Vielä siihen voisi paremmat virityskoneistot ja tallapalikat hommata ja haaveena olisi itse mikitkin käämiä. Sähköt tuli jo vedettyä uudestaan Eric Johnson kytkennällä.

Ehkä se soittaminen itsessään olisi tärkeämpää kuin kamojen rakentelu, mutta kellosta tuntuu loppuvan tunnit kesken. :vihellys:
 
Mukavahan se on rämpytellä, mutta vituttaa suunnattomasti jos jotain oikeasti yrittää opetella. Paskan tekniikan nuoruudessa kehittänyt niin tuntuu olevan mahdotonta päästä virheistä eroon.

Tiedän tunteen. Itse oppineena myös jotkut jutut on vähän erikoisia ratkaisuja, mutta sillä mennään. Ei jotain plektran "oikeaa" otetta noin vain muuteta kun melkein 25 vuotta on omalla tavalla menty.
 
eikös tuo kitaransoitto nyt yleensäkkin oo melko henkilökohtaista, eli jos joku nyt tuntuu paremmalta kuin jonkun varta vasiten pakolla opettama, niin siittä sitten vaan. Okei voi olla että rajoittaa loppupeleissä nopeutta tai muuten "huono" mutta ensisijainen tarkoitushan se on pitää hauskaa ja olla mukavaa, paitsi ehkä joillekkin jotka tahkoavat tahtomattaan sillä rahaa :)
 
IMG_9373_zps6fq08k4r.jpg
[/URL][/IMG]
IMG_9373_zps6fq08k4r.jpg
[/URL][/IMG]

Yksinkertainen on kaunista, parin purkin lävitse tietsikalle, siellä kaappimallinnus ja kuulokkeisiin.
 
20 vuotta sitten ei ollut rahaa, nyt ei ole mukamas aikaa. Herättelin vanhan harrasteen, itsekseen rämpyttelyn, henkiin hankkimalla ikivanhan Roland Spiritin tilalle uuden Roland Cube 20 GX:n. On näemmä kehitystä tapahtunut sillä saralla ja ihan hauskoja efektejä on ympätty vahvistimeen. Mieleen jäi kuitenkin kytemään kaupassa ollut Blackstarin 1W:n putkivahvistin (en muista mallia), olisiko ollut 279 euroa. Putkivahvistimesta haaveilin jo 80-luvulla. Tekeekö tuollaisella mitään, vai katselenko suoraan jotain muuta? Yleensä putkivahvistimet ovat olleet paljon kalliimpia, mutta tuossa olisi aika pienet tehot ja siksi erityisesti kiinnosti. Soittelen siis omaksi iloksi omakotitalon kellarissa, joten vehkeitten pitää toimia kohtuu hiljaisesti. Jostain on jäänyt sellainen mielikuva, että putkivahvistimet alkavat toimia vasta kun volumenappi on asteikon yläpäässä.
 
20 vuotta sitten ei ollut rahaa, nyt ei ole mukamas aikaa. Herättelin vanhan harrasteen, itsekseen rämpyttelyn, henkiin hankkimalla ikivanhan Roland Spiritin tilalle uuden Roland Cube 20 GX:n. On näemmä kehitystä tapahtunut sillä saralla ja ihan hauskoja efektejä on ympätty vahvistimeen. Mieleen jäi kuitenkin kytemään kaupassa ollut Blackstarin 1W:n putkivahvistin (en muista mallia), olisiko ollut 279 euroa. Putkivahvistimesta haaveilin jo 80-luvulla. Tekeekö tuollaisella mitään, vai katselenko suoraan jotain muuta? Yleensä putkivahvistimet ovat olleet paljon kalliimpia, mutta tuossa olisi aika pienet tehot ja siksi erityisesti kiinnosti. Soittelen siis omaksi iloksi omakotitalon kellarissa, joten vehkeitten pitää toimia kohtuu hiljaisesti. Jostain on jäänyt sellainen mielikuva, että putkivahvistimet alkavat toimia vasta kun volumenappi on asteikon yläpäässä.
mustatähdet on melko suosittuja, vaan vastaavia on myös muilta merkeiltä, vaihoehtojahan piisaa varmaan tusina heti kättelyyn riippuen budjetista ja musiikkimausta, tai lähinnä särömausta. Googklella löytynee helpolla muutama yleisin ja musiikkiliikkeistä loput, eli ei muuta kunm kuuntelemaan ja kattelemaan :) ite sanoisin että kotisoittelijalle vähempi on enempi, saa mahdollisesti päätesäröt ilman poliiseja tai häätöä...
 
Kyllä mä varmaan siihen Blackstariin päädyn. Jotenkin ajatuksena mukavaa, että takuut voi suorittaa nokikkain ihmisen kanssa. Cubeenkin sain option, että voin vaihtaa sen vastaavaan pienempään kun vähän epäröin 20 wattisen kanssa. Tuosta Blackstarista, malli on siis ht-1r, on paljonkin keskusteluita ulkomailla. Mutta monesti nuo keskustelut menee siihen, että osta se ja se VOX tai Marsu tai mitä tahansa.
 
Eipä ne putket mun mielestä mitenkään autuaaksi tee. Omanlainen soundi niissä ja jos tykkää niin menkööt. Mikään omistamani/testaamani putkivahvari ei ole antanut sellaista elämystä, että "tämmönen pitää olla". Pitkään kuitenkin halusin 5150:n kun aina sen tyyppistä soundia ruuvaillut kaikista laitteista. Noh, ostin ja pari kuukautta oli kunnes laitoin kiertoon. Iso, ruma, vei liikaa tilaa, liian kova ääninen ja kaiken lisäksi mallintavat antoivat paremman 5150 soundin kuin 5150 itse.
 
Näillä mennään tällä hetkellä. Parikymmentä skittaa varmaan korjailtu ja laitettu kiertoon samantien..
Yhen skitan myynti vituttaa edelleen, Ibanezin Art400, emg aktiivimikeillä. Saakelin mukava oli soittaa.. :(

image.php
Vasemmalta oikealle:
- Fender Stratocaster -94
- Schecter C1+
- DIY Telepaul
- DIY basso, jatsari tyylinen kaula. Teslan mikillä.
- Eka skitta ikinä, eli Landola akustinen vm.-88 tai jotain puuttuu kuvasta.
- venäläinen haitariki uupuu kuvasta

image.php
- DIY Telecaster, mökillä aivan passeli. Tämän kaverina Fenderin 15w pikku vaffari..
(Kuvassa ei oo näköjään kieliäkään vielä paikallaan) :confused:

image.php
- Craten joku vanha paska vaffari
- Bossin multipaske
- vanha turbo distortion basson särönä
 
Itselläni on nyt testissä tällainen viritys: Kerrassaan nerokas laite, kiinanlainen kopio noista tech 21:sen reilusti yli toistasataa maksavista pedaaleista. Helvetin hyvä mallinnus mielestäni, suoraan kiinni vaan linjaan/tietokoneeseen, hakkaa kotikäytössä halvan vahmistimen helposti. Ja kyllä tuolla soittaisi keikankin paniikkitilanteessa, jos vahvari pettää. Hintaa mokomalle jää uutena thomanilta 30 euroa (!), suosittelen kyllä harkitsemaan tuota himaan ja säästämään loput rahat isompaan vahvariin (hyvä ostos IMO siltikin, vaikka olisi jo kaikki soittokamat valmiina, sen verran halpa on) Bonuksena saa kitaran kiinni tietokoneeseen samalla/hyvät pörinät saa huudattamatta vahvistinta volumet kaakossa, puolisot/lapset/naapurit arvostaa. Näyttää löytyvän myös marshal/vox/mesa mallinnus pedaaleja samasta sarjasta, jos kaipaa kovempaa säröä (demoja löytyy youtubesta, saattaa olla myös harley benton nimellä, koska thomann noita kauppaa) .
 
Parin viikon lomalla tuli skarpattua ja nappasin basson käteen ilman plektraa ja tässä sitä nyt ollaan pömpötelty menemään. Vuoden verran on basso ollut ja heti alkuun koitin sormilla eikä siitä mitään tullut. Nyt on alkanut sujumaan sormilla soitto ilman että pitää katsella koko aikaa näppäilykättä.

Mitään ihmeen ihmeellisiä ei vielä soitella, mutta levyn mukana menee Maidenia ihan hyvin kahdella sormella. Aces High yhtä pientä luritusta lukuun ottamatta, Remember Tomorrow, Running Free ja mitäs muita suht simppeleitä. Laukkakomppi kulkee jonkun Powerslaven tahdissa ihan hyvin. Troopperi hiukan liian nopea vielä.

Basso on mahtava soitin =)
 
Tuosta HT-1r:stä. Itse hankin sellaisen ja olen kyllä ollut tyytyväinen varsinkin kun vaihdoin putket ja myös kaiutinelementin. Vakiona soundi oli vähän tukkoinen (joskaan ei huono) mutta noilla uusilla putkilla ja varsinkin tuolla celestionin elementillä se heräsi ihan eri tavalla eloon.

Varsinkin tube screamer (kopion :D) kautta syötettyvä tuohon saa aika rouheaakin säröä mutta myös melko vintage meininki onnistuu. En nyt sikäli sano etteikö joku hyvä mallintava vehjekin tekisi samaa asiaa mutta ei tuo huono kotisoitteluun ole varsinkaan hintaansa nähden.
 
jahhas oma kasailema kitarakin valmistuu pikkuhiljaa, mikit lähtee vielä vaihtoon ja mahdollisesti jotain muuta pientä... Ei se kestä kyllä lähempää tarkastelua, mutta sainpa sen V:n mitä oon jahkaillut jo vuosikausia :D
2016-12-27 16.27.24.jpg
 
Viimeksi muokattu:
onkosun kitarassais yks kieli liian vähän vai kanteleko tuo on? :P ei siinä kivan oloinen pum-potin
 
Bassoa olisi kyllä mukava opetella lätkyttämään. Ilmeisesti kitaristille suht helppo soitin oppia ainakin teoriassa kun osaa skaalat ja moodit.

Joo kyllä se helpompaa on kuin jos vaikka olisi rumpali alunperin.

Itse tosiaan aloin jokin aika sitten sormilla soittelemaan jotta homma pysyy simppelinä. Juuri, kvintti ja oktaavi sekä staccato. Eipä sitä muuta tarttekaan :)
 
Joo kyllä se helpompaa on kuin jos vaikka olisi rumpali alunperin.

Itse tosiaan aloin jokin aika sitten sormilla soittelemaan jotta homma pysyy simppelinä. Juuri, kvintti ja oktaavi sekä staccato. Eipä sitä muuta tarttekaan :)
lisäks kvartti niin menee jo kaikki tanssibiisit :D
 
Itse en ollut kuuteen vuoteen koskenutkaan kitaraan, loppui kun ensimmäinen lapsi syntyi niin ei voinutkaan iltaisin rämpyttää.. Nyt sitten ajattelin lapsille vähän näyttää miten soitetaan ja ei jestas, eihän siitä tullut yhtikäs mitään. Tuntui kuin sormet olisi ollut rautalanka.

Kauankohan taas menisi jos uudestaan alkaisi soittelemaan että edes samalle tasolle pääsisi?
 
Basso on kyllä myös mukava soitin. Olen tässä noin kuusi vuotta soitellut kitaraa ja vuoden siitä ajasta satunnaisesti bassoa. Melko helppo bassonsoittoa harjoitella kun kitaransoiton puolelta löytyy jo perusteet jotka osin toimivat kummallakin samalla tapaa.
 
Itekkin jämähtänyt vähän soittamisen puolella.
Oma lapsi 9 kk kohta ja vain kasikieliseen vaihtanut kielet kun on talossa ollut varmaan 3kk. Muihin vehkeisiin en oo vuoteen vaihtanut kieliä.

Pitäs vain alkaa opettelemaan jotain uutta inspiroivaa biisiä.
Helpommin sanottu kuin tehty.
 
Itekkin jämähtänyt vähän soittamisen puolella.
Oma lapsi 9 kk kohta ja vain kasikieliseen vaihtanut kielet kun on talossa ollut varmaan 3kk. Muihin vehkeisiin en oo vuoteen vaihtanut kieliä.

Pitäs vain alkaa opettelemaan jotain uutta inspiroivaa biisiä.
Helpommin sanottu kuin tehty.

Sävellä oma biisi. ;)
 
Itekkin jämähtänyt vähän soittamisen puolella.
Oma lapsi 9 kk kohta ja vain kasikieliseen vaihtanut kielet kun on talossa ollut varmaan 3kk. Muihin vehkeisiin en oo vuoteen vaihtanut kieliä.

Mulla kielet vaihtuu kitaroihin ehkä vuoden välein, eli ei hätää =)

Mitä lapsen suhteen tulee, niin itselläni se oli helpointa aikaa soittamisen suhteen kun lapsi oli pieni ja äiti vielä kotona. Tuolloin tehtiin ekaa täyspitkää ja omat tekemiset (säveltely ja kitararaitojen nauhoitus) sijoittui joko myöhempään iltaan tai sitten heräsin pari tuntia aikaisemmin nauhoittelemaan kunnes lähdin töihin. Sitten hommat mutkistuivat kun päiväkotiin lähtö ja aamujutut siirtyivät mulle.

Pitää muistaa että soittotaidon ylläpitämiseen ei paljoa tarvitse. Mieluummin 5-10min päivässä kuin kahden viikon välein tunti kerrallaan. Itsellläkin oli pitkä jakso etten sähköillä soitellut ollenkaan. Kun lapsi katseli telkkaria, soittelin siinä samalla.

Mutta tärkein asia, lapsi mukaa soittamaan! Kyllä ne nopeasti kiinnostuvat siitä mitä se isi touhuaa ja alkaa matkimaan. Meilläkin rämpyttää omaa ukulelea jonka ostin joskus tai sitten omaa pikku koskettimia, viulukin meiltä löytyy, kitaraa rämpyttää, bassoa koskee, rumpupädejä hakkaa, vatkaa wah wahia, laulatte yhdessä jne. Saatte yhteistä aikaa ja lapsi vielä saa ehkä kivan harrastuksen joka ei ime kaikkia rahoja heti. Meillä kohta 4v tyttö muistaa laulujen sanoja jo todella hyvin, niin vähän kun jotain disney prinsessa biisiä soittelee tai hyräilee, niin siitä lähtee bänditreenit yhdessä.

Älyttömintä on jotkin perheet, missä on osaamista ja talo täynnä soittimia, niin niillä ei tehdä mitään vaan raahataan lasta mieluummin muskariin.
 
Älyttömintä on jotkin perheet, missä on osaamista ja talo täynnä soittimia, niin niillä ei tehdä mitään vaan raahataan lasta mieluummin muskariin.
lienee samaa laiskuutta kuin muutenkin nykyisellään ilmeisesti ällistyttävän monessa perheessä. Kuvitellaan antavansa mieluummin kasvatusvastuu muualle, eli kouluun, muskariin, päiväkerhoon jne jne ja todellisuudessa kukaan ei sitten kasvata lasta, mutta tämä tästä offtopicista.
 
lienee samaa laiskuutta kuin muutenkin nykyisellään ilmeisesti ällistyttävän monessa perheessä. Kuvitellaan antavansa mieluummin kasvatusvastuu muualle, eli kouluun, muskariin, päiväkerhoon jne jne ja todellisuudessa kukaan ei sitten kasvata lasta, mutta tämä tästä offtopicista.

Toisaalta, monella kitaristilla varsinkin on pää niin syvällä perseessä että tehdään vain sitä yhtä juttua. Miltei lastensuojeluilmoituksen paikka jos iskä pikkulapsen kanssa örisee nupit kaakossa "inno a satanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarghhhhhhhhh!!!"
 
Meiän pätkä tykkää melodisesta metallista.
Äiti opettaa Apulannalle ja Lauri Tähkälle. :)
 
Kaikista helpoin tapa herättää lopahtanut innostus on ostaa uutta kamaa. :)

Tänä vuonna ostoslistalla ainakin uusi audio-interface ja aito American Tele tai Strato.

Vähän katellut Diezel D-Moll ja Helix/Headrush, muttei ihan malttas invenstoida niin paljoa.
 
Mutta tärkein asia, lapsi mukaa soittamaan! Kyllä ne nopeasti kiinnostuvat siitä mitä se isi touhuaa ja alkaa matkimaan. Meilläkin rämpyttää omaa ukulelea jonka ostin joskus tai sitten omaa pikku koskettimia, viulukin meiltä löytyy, kitaraa rämpyttää, bassoa koskee, rumpupädejä hakkaa, vatkaa wah wahia, laulatte yhdessä jne. Saatte yhteistä aikaa ja lapsi vielä saa ehkä kivan harrastuksen joka ei ime kaikkia rahoja heti. Meillä kohta 4v tyttö muistaa laulujen sanoja jo todella hyvin, niin vähän kun jotain disney prinsessa biisiä soittelee tai hyräilee, niin siitä lähtee bänditreenit yhdessä.

Älyttömintä on jotkin perheet, missä on osaamista ja talo täynnä soittimia, niin niillä ei tehdä mitään vaan raahataan lasta mieluummin muskariin.

Samaa itsekin teen, lasten kanssa lauletaan lastenlauluja kokoajan ja nuoremmalla onkin sama ongelma kuin minulla, pari kolme kertaa lauletaan laulu ja sitten sanat jää jo mieleen.

Vanhempi tyttö aloitti nyt rytmisen voimistelun eikä häntä soittaminen niin kiinnosta mutta nuorempi pitää vielä käännyttää. ;)
 
Mites tässä soittamisessa kannattaa lähteä liikenteeseen? Sähkökitara löytyy. Kaipaisin aloittelija ystävällistä sisältöä ja videoita netistä.
 
lisäksi yleisimmät asteikot koko kaulan mitalta ja tekniikkaa sitten loppuaika.
 
lisäksi yleisimmät asteikot koko kaulan mitalta ja tekniikkaa sitten loppuaika.

Tämä + neuvo jonka annan aina ekana kaikille, avosoinnut ja perusotteet perussoinnuista. Mielestäni lähtökohta kaikelle. Tekniikkaa voi reenata esim. opettelemalla lempikipaleitasi sekä valitsemalla biisejä joissa joku tietty tekniikka on selvästi edustettuna. Sointuja opetellessa voi myös lähteä aluksi blokkaamalla vain esimerkiksi 3-4 kieltä yhdestä soinnusta, sitten kun sorminäppäryys ja lihaskoordinaatio paranee lisää sointuun puuttuvat nuotit.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä + neuvo jonka annan aina ekana kaikille, avosoinnut ja perusotteet perussoinnuista. Mielestäni lähtökohta kaikelle. Tekniikkaa voi reenata esim. opettelemalla lempikipaleitasi sekä valitsemalla biisejä joissa joku tietty tekniikka on selvästi edustettuna.

Tuollee olen tehnyt että opettelee jotain biisiä mutta tulee vaan just semmonen fiilis että mitä toi äijä tuos tekee edes mutta tehdään nyt perässä :)
 
alottelevana kannattaa sitten myös muistaa että sen soittamisen pitäisi olla hauskaa ainakin lähes koko aika. Siihen meinaan menee into hyvin nopeasti jos pistää rimat steve vai tasolle heti alkuunsa, trenaa 10 tuntia päivässä (mahdollisesti väärin) ja parinkaan viikon päästä the love of god ei kulje (tahi Laihon tuotokset). Kyllä se tekniikka kehittyy kun soittaa ja jaksaa jauhaa asteikoita ja harjoitteita vaikkei siltä aina tuntuisikaan. Lisäksi voit odottaa kipeitä sormenpäitä, mutta se on hyvin ohimenevää kipua kunhan sormenpäät kovettuu. Yksi tärkeä asia unohtui mainita, eli se oman soittimen säätäminen ja virittäminen. Kannattaa opetella nuo heti alkuunsa myös korvakuulolta, niin et ole pulassa jos se viritysmittari joskus himmenee, tai saat uuden kepin joka oikeasta vireestä huolimatta kuulostaa aivan kauhealta.
 
Opin vasta nyt, että tulisi harjoitella hitaasti ja rauhallisesti, kunnes liikkeet ovat varmoja, oikeita sekä sujuvia. Nopeus kasvaa vasta viimeisenä...
 
Opin vasta nyt, että tulisi harjoitella hitaasti ja rauhallisesti, kunnes liikkeet ovat varmoja, oikeita sekä sujuvia. Nopeus kasvaa vasta viimeisenä...

Jos tuntuu ettei pääse yhtään eteenpäin niin omasta mielestä on myös kokeilemisen arvoista joskus soittaa nopeampaa.

Jos opettelet biisiä 50% nopeudella, niin kokeile pari kertaa 75% tai jopa oikealla nopeudella.
Sen jälkeen samalla 50%.. Voi hitaalta sen jälkeen tuntua. Sormet ainakin liikkuu vikkelämpään.

Nimenomaan varmoja, oikeita ja sujuvia liikkeitä.
 
Mummiälest hitaasti soittamalla oppii soittamaan hitaasti ja nopeasti nopeasti. Sama tatsin kanssa. Vaikea on vain soitella kevyesti hiplaamalla ja mukamas tuosta noin vain alkaa runtata täysiä.

Ja niin kauan kun on kivaa ja ei satu mihinkään, et tee mitään väärin. Oikeita liikkeitä ei ole olemassakaan.
 
kyllä se ainakin alkuun on että jotta saat teknisesti sen oikein soitettua, niin tulisi harjoitella metronoomin kanssa hitaasti, kun oppii soittamaan teknisesti oikein hitaasti, on nopeutta suhteellisen helppoa kasvattaa. Toki väkiste runnomalla saa myös opittua nopeastisoittamista, mutta siinä saattaa rajat tulla tekniikan osalta piankin vastaan.
muoks: ja ad_astra kyllä pitkälle oikeassa toiselta näkökulmalta, soiton pitää olla pääosin hauskaa, muuten se soitto loppuu kuin seinään.
 
Samaa mieltä temmon kanssa. Aluksi niin hitaasti että menee puhtaasti, sitten inkrementaalisesti tempoa nostaen. Saman neuvonhan antaa lähes jokainen ammattikitaristi.
 
Aluksi hitaammin, joo. En sitä ole kieltänytkään. Mutta jos tähtää juoksemaan maratonin, niin pitää myös juosta sitä oikeaa tahtia, niin saa kestävyyttä. Pienillä pätkillä kerrallaan. Ja edelleen muistaa, niin kauan kun on kivaa, meno on suht rentoa eikä satu.

Itse tässä pohdin lähinnä tuon oman uuden basismin harjoittelusta. Vähän aikaa meni kun ihmetteli miten sormilla soitellaan ja sitten hyökkäsin Maidenin biisien kimppuun levyn / guitar pron mukana soitellen. Eipä sitä kahden sormen koppotikoppoti -juttua oikein saa kestäväksi kuin soittelemalla oikeaan tempoon. Itsellä se raja on tällä hetkellä jossain Powerslave tempossa (q=136 tms). Joku truupperi tahi rantutehils vie mehut aika nopeasti :D
 
Basson(kin) kanssa kyllä tosiaan tarvitsee myös sitä kestävyysharjoittelua kovallakin nopeudella vähän musiikkilajista ja soittotyylistä riippuen. Junan/ratsukon kun pitäisi päästä aina biisin loppuun asti (ja biisistä toiseen) ihan oikealla nopeudella, ja jos marssivauhti on siinä huippunopeuden tuntumassa, kärsii siinä kyllä aika moni asia loppua kohti. Ilon ja tuskan kautta... :D

(Ah se tunne kun ei enää millään meinaa jaksaa pystyä kyetä pysyä rumpalin tahdissa kun sormet kramppaa mutta pitäisi vaan jaksaa ja jaksaa...)
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
261 536
Viestejä
4 539 570
Jäsenet
74 817
Uusin jäsen
pepponen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom