Kiinalaiset Eber/Webasto/Planar diesel-lämmittimien kopiot (kokemukset, asennukset ym)

Viestiketju alueella 'Elektroniikka, rakentelu ja muut DIY-projektit' , aloittaja DaKyy, 25.08.2019.

 1. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pistetäänpä tälläinen topic pystyyn - en ainakaan vastaavaa löytänyt...

  Tuli hommattua moinen lämmitin peloitteluista (Kiinalaiset lämmittimet verrattuna alkuperäisiin) huolimatta. No, en tiedä onko kyseisen maahantuojan osalta jotain protektionismia havaittavissa, mutta enpä näiltä ihan huippulaatua odotakkaan.

  Hankintapaikka oli eBay, ja lähti tsekeistä matkaan 150€ hintaan, (5000W Air diesel Heater LCD Display 5KW 12V For Truck Remote Silencer 865472845807 | eBay ) näin välttyi tulleilta, ja hintaakaan ei mahdottomasti tullut lisää verrattuna Kiinasta tilaamiseen.

  En tiedä mikä lämmittimen varsinainen esikuva on, mutta Planarin lämmitin muistuttaa tuota ulkoisesti eniten. Ja tuo Planar taitaa olla noiden saksalaisten versioiden venäläinen kopio. Kyseessä siis Venäläisen kopion Kiinalainen kopio? Mikä voisi mennä pieleen...

  Jonkin verran tuli koluttua aihetta läpi ennen hankintaa. YouTubesta löytyy runsaasti aihetta käsitteleviä videoita
  esim.
  Osa näistä on ihan positiivisia ja (pienempi) osa negatiivista. Kestävyys ja toleranssit näissä ei varmastikaan esikuviensa tasolle yllä, mutta itse hommasin tämän pieneen vierasmökkiin jossa käyttöä tulee arviolta alle 10 kertaa vuodessa.

  Asennus on melko yksinkertainen, joskin mukana tulevilla ohjeilla saa lähinnä suuntaa antavia vinkkejä siitä mitä pitäisi tehdä. YouTubesta löytyy tähänkin apuja.
  Pähkinänkuoressa:
  - sähköpuoli on valmiiden liittimien yhdistämistä toisiinsa, sekä + ja - johtojen liittäminen akustoon.
  - polttoaineletku asennetaan tankkiin, tankin ja koneen väliin suodatin ja pumppu.
  - pakoputki ja imuletku klemmareilla kiinni, ja lämpöputken vetäminen lämmitettävään tilaan.

  Oma kappaleeni lähti suuremmitta mukinoitta toimimaan kuten pitikin. Tuuletin otti kiinni runkoon, mutta pienen säädön jälkeen sekin oli kunnossa. Suurin meteli tuli polttoainepumpusta, joka tikittää melko kovaäänisesti. Se kannattaakin viritellä ilmaan nippusiteillä, jotta tikitys ei kantaudu runkorakenteita pitkin eteenpäin.

  Voin tänne tuuppailla myöhemmin kuvia ja videota asennuksesta, mutta lähinnä halusin avata keskustelua aiheesta. Turvallisuus / kestävyys / ym kokemukset vehkeistä. Sen verran varovainen minäkin olin, että palo- ja häkävaroittimet oli toiminnassa kun ensimmäistä yötä lämpimässä mökissä nukuttiin. Vielä olemme elossa, eikä mökkikään palanut.
   
  Hair, Wilhelm77 ja Kermus tykkäävät tästä.
 2. DDT

  DDT

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  09.05.2018
  Väitän airtop 2000 kopioksi.
   
 3. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Paljon mahdollista.


  Tänään tuli postissa Afterburner-niminen open source (kehittäjä siis avannut koodin kaikkien käyttöön) kontrolleri tuon lämmittimen mukana tulevan tilalle. Home
  Vakiolla toki pärjää, mutta tähän on myöhemmin tulossa suora tuki mqtt-komennoille, ja sitä pystyy myös suoraan gpio-pinnien kautta ohjailemaan päälle ja pois jos niin haluaa. Lisäksi termostaatti-moodi on toimivampi kuin laitteen mukana tulevassa ohjaimessa, ja hystereesiä pystyy itse säätämään.


  Tässä oman lämmittimen testailua.

  Myöhemmin näytti tältä kun pistettiin mökkiin maalit.
  IMG_20190824_162200.jpg

  Läpivienti vaatii vielä tuunausta...
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2019
  bypass ja Markok tykkäävät tästä.
 4. talbotti

  talbotti

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Mulla vastaava vehje mökillä, yhden talven ollu käytössä ja toiminut moitteettomasti.
   
  DaKyy tykkää tästä.
 5. kojis

  kojis

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Paljon nuo ottaa virtaa?
   
 6. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hehkun päällä ollessa aurinkopaneelin lataussäädin näyttää kuormaksi noin 8-9A. Kun hehkutusvaihe loppuu (muutama minuutti), kulutus on jossain 800mA:n kieppeillä. Tuo riippuu tietysti siitä mitenkä kovin tuuletin pyörii. Mutta minimiasetuksilla tuo vajaa ampeeri on se mitä se kuluttaa. Tämä 12V järjestelmällä siis.
   
 7. dmn

  dmn

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Tälläinen oli viime talvena pakussa kiinni. Toimi oikein mainiosti, varsinkin sillä tyhmimmällä ohjainlaitteella, jossa oli pelkät on/off nappulat ja termostaatti. Muutaman kerran meni vikatilaan, kun laski lämpöpyyntiä roimasti. Herjasi polttoainepumppua, saattaa olla ihan bugikin laitteen softassa.

  Ostin myös paremman ohjainlaitteen kaukosäädöllä, mutta en saanut sitä ikinä toimimaan.

  Mielestäni tämän on tosiaan kopio jostain 2kW vehkeestä, jota kiinalaiset myy 5kW laitteena ja nyt hurjimmat myy sitä jo 7kW vehkeenä :)

  Ja niin, mukana tuleen datalehtisen mukana kulutus on "0,2l - 0,5l Oyster Sauce per hour". :)
   
  Pakana ja DaKyy tykkäävät tästä.
 8. talbotti

  talbotti

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Noita tosiaan on 2 ja 5kw versioina, 2kw vehe on fyysisesti paljon pienempi. Tuo 7kw taitaa olla mainostusta.
   
 9. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli asennettua tuo Afterburner, jota jo aiemmin mainostin. Home

  Asennus/käyttöönotto oli suhteellisen helppoa mukana tuleen ohjekirjasen kanssa (englanniksi). Oli vielä astetta edistyneempi mitä kuvittelin. Se hakee vakio kontrollerista asetukset ensimmäisellä käyttökerralla. Sen jälkeen vanhaa kontrolleria ei enää tarvita.

  IMG_20190914_174943.jpg

  Erilaisia termostaattimoodeja on 3-4. Itse tuli käytettyä lineaarista hz-moodia ±1 asteen hystereesillä. Tässä kontrolleri säätää polttoainepumpun toimintanopeutta, pitäen sisälämpötilan pyyntialueella. Oli hyvinkin miellyttävät olot mökissä. Lämpötila pysyi asteen sisällä pyynnistä, eikä lämmitin käynyt täydellä nopeudella kuin alussa kun tavoiteltiin tavoitelämpötilaa.

  IMG_20190914_175642.jpg

  Uuden kontrollerin saa suoraan kiinni mökin wlaniin, joten lämmittimeen pääsee myös etänä kiinni netin yli. Lisäksi löytyy GPIO-pinnit joiden kautta lämmitintä pystyy ohjaamaan, myös MQTT-tuki löytyy.

  IMG_20190914_175056.jpg

  Vehje myös soitti kotiin kun yhdistin sen nettiin ja laitoin OTA-päivitykset päälle. Päivitti firmwaren uusimpaan, jonka mukana tuli mm. tuo MQTT-tuki.

  Screenshot_20190914_175824_com.android.chrome.jpg

  Web-pohjainen käyttöliittymä ei kauhean pramea ole, mutta ihan riittävän käyttökelpoinen. Tarvittavat asetukset löytyy. Lisäksi laitetta voi kontrolloida bt:n yli Android-softalla, mutta eipä sille juuri tarvetta ollut.
   
 10. Nitrolite

  Nitrolite

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  @DaKyy paljon tolle kontrollerille tuli hintaa? Tilasitko tuon mistä, tekijältä suoraan?
   
 11. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Suoraan tekijältä tilasin, pistin mailia tuonne sivuilla olevaan email-osoitteeseen. Noiden hinnat vaihtelee ominaisuuksien mukaan. Omassa oli Gpio-pinneillä ylösvetovastukset valmiina. 106 AUD maksoi + alvit. Halvin malli ilman koteloa oli rahteineen 80 AUD.
   
  Nitrolite tykkää tästä.
 12. Nitrolite

  Nitrolite

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ok, laitoinkin jo sähköpostia tuonne. Tänään pistin lämmittimen tilaukseen, ajatuksena oli saada mökille netin yli ohjattava lämmitin. Asennus jäänee ensi kevääseen. Eipähän tämä nyt hirmu kallis kokeilu tule olemaan mutta toivottavasti toimisi edes muutaman vuoden.
   
  DaKyy tykkää tästä.
 13. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 496
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Jos tykkää rakennella niin tuostahan on netissä jaossa kaikki tiedot ja piirilevykuvat niin voi itse rakentaa jos haluaa.
   
  DaKyy tykkää tästä.
 14. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä, kehittäjä on pistänyt kaikki sorsat jakoon.
   
 15. mirkomarko

  mirkomarko

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2019
  Onko nämä kiinalaiset laitteet olleet kuinka luotettavia? Tarvitsisin nopeasti lämmittimen planarin hajottua ja vaihtoehtoina olisi uusi planar tai tälläinen kiinalämmitin.
  Tiedän että suoraan kiinasta saisi laitteen halvemmalla mutta tarjolla olisi tälläinen : Tehokas 5kw diesel lämmitin. kun myyjä lupasi että voi tulla vaikka viikonlopun aikana noutamaan.

  Uskaltaako tälläisen asentaa matkailuvaunuun vai onko todennäköistä että laite polttaa koko kiulun?
   
 16. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näköjään trokarit on haistaneet markkinaraon kun tuota ja torin tarjontaa tarkastelee :eek: Kate ainakin kohdillaan.

  Toki jos paikallinen pulju siihen antaa takuun ja käyttötukea, niin onhan tuossa hintaeroa vielä Planariin. Toivoa myös sopii että paikallinen jälleenmyyjä on itse testannut toimivuuden, eikä luukuta suoraan Kiinasta tullutta pakettia eteenpäin.

  En usko että purkki heti palaa ainakaan, häkä- ja palovaroittimen kuitenkin hommaisin :) Tuossa Facebookin kinukki-lämmitin ryhmässä ei ole toistaiseksi tullut vastaan tulipalon aiheuttaneita yksilöitä. Pari pakoputken läheltä sulanutta muovikoppaa olen nähnyt. Näitä myydään muuten ilmeisesti alumiinikuorillakin varustettuina.
   
  bypass tykkää tästä.
 17. bypass

  bypass

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Makuasioita kaiketi, mutta ainakin itse laittaisin edes jonkinlaisen palosuojauksen tuohon lämmittimen ja rakennuksen väliin. Etenkin jos siellä on tarkoitus majoittaa ihmisiä. Riippumatta lämmittimen merkistä tai valmistusmaasta.
   
  teppo mörkö ja DaKyy tykkäävät tästä.
 18. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 496
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  pistää vaikka palovillaa väliin eristeeksi.
   
 19. Nitrolite

  Nitrolite

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No niin nyt on vähän kokemuksia lämmittimestä ja Afterburner-ohjaimesta, vaikuttaa aivan loistavalta yhdistelmä mökkilämmittimeksi.
  Ohjainta pääsee kontrolloimaan samassa wlan-verkossa hyvin simppelisti nettiselaimella tai vaihtoehtoisesti bluetoothilla, johon löytyy valmis sovellus.
  Kokeilin myös yliverkon ohjausta mutta en saanut tarvittavia porttiohjauksia tehtyä jotta homma olisi toiminut saati ollut milläänlailla tietoturvallinen.
  Onneksi ohjaimen saa rakennettua etäohjattavaksi Mqtt:tä käyttämällä, eli riittää kunhan ohjaimen saa kytkettyä nettin. Anroidille saa ladattua IoT Mqtt Panel ohjelman johon saa lämmittimen ohjaukseen tarvittavat vivut sekä lämmittimen tilasta infoa reaaliajassa myös takaisinpäin.
  Mulla on mökillä aurinkosähköt joten 12V on tarjolla suoraan lämmittimelle sekä 4G-modeemille, 50M rinnakkaisliittymä taitaa maksaa tällä hetkellä 4.90€/kk.

  Alla kuva puhelimen käyttöliittymästä
  Screenshot_20191022-114235.png
   
  DaKyy tykkää tästä.
 20. Kimakka

  Kimakka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2019
  Onko näitä kiinalaisia sellaista mallia mikä lämmittää vettä? Olen etsinyt jotain halpaa webaston korvaajaa työkoneen lämmittämiseen. Halvin mitä olen löytänyt on Binar, mutta sekin maksaa sen reilu 600 euroa.

  Käyttö koneella on todella vähäistä talvella, mutta sen noin viisi kertaa mitä käyttöä tulee olisi mukava saada konetta vähän esilämmitettyä. Koneessa on polttoaineena polttoöljy ja tilaa laitteen asentamiseen on kohtuu reilusti.
   
 21. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuollainen yhdistelmäversio on tullut vastaan, eli vesi+ilma. Uima-altaan lämmitykseen olen myös vesikiertoista mallia etsinyt. Kokemuksia tuosta en ole nähnyt.

  https://s.click.aliexpress.com/e/e3KhfpjK
   
 22. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 496
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Muistan kyllä nähneeni moottoritilaan asennettavia eberin kopioita mitkä lämmittää vettä ja taisi ne myös ohjaamon lämmittää. Enkä tarkoita noita mitä mökkeihin on laitettu vaan ulkonäön puolesta se näytti ihan eberiltä, muttei ollut sitä kuitenkaan.
   
 23. Kimakka

  Kimakka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2019
  Eberin kopio olisi ensisijaisesti haussa, mutta jos sellaista ei löydy pistän tilaukseen linkatun vesi+ilma version. Siinä ilmeisesti säätö puhaltimen nopeudelle, niin sen säätämällä minimille luulisi myös veden lämpiävän kohtullisesti.

  Käyttö on tässä tapauksessa niin vähäistä, että taloudellisuudella ei ole merkitystä. Koneessa ei ole mitään kohdetta mitä lämmittää ilman puhalluksella, mutta voi sen tietysti johtaa putkella vaikka syylarille ettei se mene kokonaan hukkaan.
   
 24. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En mene tuosta mallista takuuseen, mutta puhallusnopeuden muutos näissä ilmaversioissa myös tiputtaa polttoainepumpun nopeutta, koska puhaltimen nopeus määrittää myös polttopuolelle menevän ilman määrää.
   
 25. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  US $324.6 40% OFF|High quality 30 KW 24V water liquid parking heater Webasto type for gas and diesel bus of 46 seats. Webasto Yj q30.-in Heating & Fans from Automobiles & Motorcycles on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day
  US $179.75 9% OFF|High Quality Automobile Preheater Diesel Heater Water Heating Car Heater Parking Heater Combustion Chamber Oil Pipeline-in Magnetic Induction Heaters from Tools on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day

  Kyllähän noita on, maksavat vajaan 300e, mutta kun ottaa huomioon että noista näyttäisi puuttuvan polttoaine- ja kiertovesipumput, niin ei nuo enää niin älyttömästi Binarin alle jää.

  E: taitaa noissa sittenkin olla pumput mukana.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2019
 26. Möttönen

  Möttönen

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos käyttö on noin vähäistä, itse laittaisin --> http://tervacross.kuvat.fi/t/termi.htm
  Vaatii toki kaasupullon ja letkun roudaamisen koneen viereen.
   
 27. KLF

  KLF

  Viestejä:
  754
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Katselin pakuun tämmöstä: 12V 5000W Air diesel Fuel Heater 5KW PLANAR for Trucks Bus Boats Car ee 865472440699 | eBay
  Sitten vastaan tulikin tälläinen: 5KW 12V Air Diesel Heizung Standheizung Integration Luftheizung Heater Schalter | eBay
  ja tämä: UK 5000W 12V Air Diesel Heater 5KW 1-Hole for Trucks Motor-home Boat Bus Van ee 849505488292 | eBay

  Ns. vaihtoehtoja on tuntunut viime aikoina tulevan lisää. Jokin aika sitten kaikki myytävät lämppärit oli mustia, nyt on punaisia ja valkoisia jossain hehkutettiin metallikuortakin. 2Kw mallit näytti kadonneen kokonaan, nyt kaikki on joko 5 tai 8Kw. Välittämättä sen enempää mainostetuista kilowateista, onkohan jossain tullut vastaan jotain vertailua miten tunnistaa "paras" malli? Varmaan ohjainlaitteen perusteella se kannattaisi tehdä?

  Nuo metallikuoriin kasatut lämppärit on myös mielenkiintoisia, hintaa itse kotelolle ei paljoa tule. Vaikuttaisi hyvältä ratkaisulta väliaikaiseen tarpeeseen, tai vaikkapa mökille jos sitä ei halua jättää paikanpäälle ympärivuotisesti.
   
 28. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaikissa noissa "samat" sisuskalut on, ja noita koteloituja malleja on pidempäänkin ollut myynnissä. Nyt on myös muovisia koteloita kaupan jotka muistuttaa jotain genua tai polttoainekanisteria. Kaikissa käytännössä sama ohjauselektroniikka muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tuo kontrolleri vaihtelee, monien mielestä uudemmat siniset tai punaiset kontrollerit on parhaita, mutta tuskimpa niissä isoja eroja on. Tehoeroja ei kontrollerilla saa aikaiseksi.

  Monet noita aitoja 2kW malleja etsii, sopii paremmin auton sisätiloja lämmittämään kuin tuo 5kw malli, ja on fyysisesti pienempi. Noita 5kW malleja myydään 2kW malleinakin, eli varmuudella ei välttämättä saa sitä mitä tilaa. 8kW mallit on noita 5kW malleja, eli siinä on hattiwateja mukana.
   
 29. Serbetli

  Serbetli

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2019
  Eikös Planariin saa varaosia ja olisi kunnostettavissa? Eivät tietääkseni ole mitään kertakäyttövehkeitä.