• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Suomen maahanmuutosta, maahanmuuttopolitiikasta ja niihin liittyvistä ilmiöistä (KR 2.0)

Liittynyt
09.01.2017
Viestejä
1 017
Maahanmuutto lähinnä heikentää huoltosuhdetta, kun ei tänne tule kukaan työnteosta kiinnostunut. Vaikka menisivätkin töihin, ei matalapalkka-alan työntekijästä ole kuin haittaa, niistä ei tule nettomaksajia.
Helsingissä maksettiin vuonna 2022 maahanmuuttajille tukia 150miljoonaa, huoltosuhde parani varmaan huimasti.
Leikkaisitko siis nykyisestä maahanmuutosta ja liputtaisitko millaista tuloehtoa maahanmuuttajille? Hallitus päätti 1600 euron rajasta, kun Purran PS liputti jopa 3000 euron tulorajaa. Asettaisitko tuloehdoksi esimerkiksi 2200 euroa kuukaudessa?

Etkö siis luota, että saisimme tuottavaa maahanmuuttoa Irakista, Iranista, Syyriasta tai Turkista, josta taitaa tulla merkittäviä virtoja Suomeen?

Entä tekisitkö säästöjä maahanmuuttajien tukiin siten, että nykyisestä työmarkkinatuesta osa muutettaisiin kielilisäksi, jolloin kansallista kieltä osaamattomat työttömät menettäisivät kielilisää vastaavan osuuden ja joka tuottaisi pientä säästöä tukimenoihin?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 410
Leikkaisitko siis nykyisestä maahanmuutosta ja liputtaisitko millaista tuloehtoa maahanmuuttajille? Hallitus päätti 1600 euron rajasta, kun Purran PS liputti jopa 3000 euron tulorajaa. Asettaisitko tuloehdoksi esimerkiksi 2200 euroa kuukaudessa?

Etkö siis luota, että saisimme tuottavaa maahanmuuttoa Irakista, Iranista, Syyriasta tai Turkista, josta taitaa tulla merkittäviä virtoja Suomeen?

Entä tekisitkö säästöjä maahanmuuttajien tukiin siten, että nykyisestä työmarkkinatuesta osa muutettaisiin kielilisäksi, jolloin kansallista kieltä osaamattomat työttömät menettäisivät kielilisää vastaavan osuuden ja joka tuottaisi pientä säästöä tukimenoihin?
Maahanmuuttajilta pitää leikata reilusti, silloin niitä turhanpäiväisiä elintasosurffareita ei tulisi.

Lähi-idästä tuleva maahanmuutto on haitallista suomelle. Nuo eivät edes halua integroitua, saati sitten työllistyä. Omien kokemuksien perusteella osaavat lähinnä valehdella ja soittaa suuta. Jälkimmäinen alkaa kun asiat eivät mene niin kuin he haluavat.
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 570
Noin kuukausi sitten Työ-ja elinkeinoministeriö näpäytti ministeriään, Persujen Wille Rydmania, julkistamalla tutkimuksen jonka mukaan työperäinen maahanmuutto on pitkäaikaisestikin tarkasteltuna Suomelle kannattavaa. Vastoin Persujen ajatuspajan väitteitä työperäiset maahanmuuttajat pysyvät työelämässä. Hesari ja YLE luonnollisesti julkistivat raportin näyttävästi.

Sittemmin on paljastunut, että TEM laskelmissa työlliseksi on laskettu jokainen mamu, joka on tienannut vuoden aikana yhdenkin euron. Nähtävästi TEM:llä on käytössä jotakin korkeampaa matematiikkaa, jolla tällainen fatta-maahanmuutto saadaan muutettua Suomelle kannattavaksi. Vai olisiko sittenkin niin, että Demarien, Kepun ja Kokoomuksen ja muiden ongelmapuolueiden kirjoilla valitut virkamiehet tekevät kovalla palkalla tietoista propagandaa?

Näin veronmaksajana kauniisti sanottuna sylettää tällainen pasha.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 133

20-VUOTIAS mies raiskasi 14-vuotiaan tytön. Rikos tapahtui Helsingissä lokakuussa 2020.
Uhri ja mies olivat tutustuneet noin kuukautta aiemmin sosiaalisen median kautta. He olivat pitäneet yhteyttä muun muassa Snapchatin kautta.
Mies ja uhri sopivat menevänsä miehen asunnolle juomaan alkoholia. Teini-ikäinen uhri asui tuolloin lastensuojelulaitoksessa.
Mies aloitti nopeasti asunnolle saapumisen jälkeen tytön ahdistelun. Kun uhri oli juonut useamman oluen, mies vei uhrin makuuhuoneeseen ja raiskasi tämän useilla eri tavoilla uhrin vastustelusta ja kielloista huolimatta.

MIES kiisti syyllistyneensä rikokseen tai tienneensä uhrin olevan alle 16-vuotias. Mies vetosi kielitaitoonsa ja siihen, että arabiaksi ”kyllä” kuulosti samalta kuin suomeksi ”ei”.

HELSINGIN käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1998 syntyneen Sajid Mosa Kassidin kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Hänet määrättiin maksamaan uhrille kärsimyskorvauksia 16 000 euroa.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.
Ei tälle oikein löydy enää edes sanoja. Google Translate ei ainakaan tukenut tuota väitettä.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 938

On kyllä ksittämätöntä että tälläinen venkslaus noiden turvapaikkaprosessien kanssa on edes mahdollista. Toivottavasti ruuvaisivat pikkuhiljaa tiukemmalle ruuvia.
"Irakilaismies on estänyt palautuksen hakemalla turvapaikkaa 13 kertaa – edes tappajaa ja raiskaajaa ei saatu ulos maasta
Hallitus yrittää rajoittaa perusteetonta turvapaikan hakemista kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Yhdeksän vuotta sitten Suomeen saapui kurdimies Irakista ja haki turvapaikkaa. Hän oli yksi monista, sillä vuoden 2015 aikana turvapaikanhakijoita saapui ennätysmäärä, yhteensä yli 32 000.

Mies on yhä Suomessa. Hänen turvapaikkahakemuksensa on hylätty 12 kertaa, mutta hän ei ole noudattanut yhtäkään lainvoimaista päätöstä.

Mies itse on kertonut viranomaisille, että hänellä olisi töitä paikallisessa ravintolassa ja sisko, jonka luona asua. Oleskelulupaa ei kuitenkaan ole hellinnyt.

Joulukuussa 2023 poliisi oli palauttamassa miestä, joten hän teki jälleen uuden turvapaikkahakemuksen. Se on miehen kolmastoista.

Kyseinen mies ei Ylen hankkimien asiakirjojen perusteella ole syyllistynyt rikoksiin. Tammikuussa mies odotti uutta turvapaikkapuhuttelua säilöönottokeskuksessa. Ylen tiedossa ei ole, mikä miehen tilanne tällä hetkellä on.

Yle hankki tietopyynnöillä haltuunsa asiakirjoja tapauksista, joissa sama turvapaikanhakija on tehnyt useita turvapaikkahakemuksia tai pyrkinyt muilla keinoilla estämään palauttamisen kotimaahansa. Asiakirjoista paljastui myös sarjarikoksentekijöitä, joita ei ole onnistuttu palauttamaan.

Asiakirjoista on julkisuuslain perusteella poistettu turvapaikanhakijan nimi ja joitain yksilöintitietoja. Muutoin Yle sai asiakirjat salaamattomina.

Uusintahakemuksia halutaan karsia
Niin sanottujen uusintahakemusten käsittelyn edellytyksiä tiukennettiin Juha Sipilän (kesk.) pääministerikaudella. Maahanmuuttoviraston täytyy silti yhä tutkia jokainen uusintahakemus alustavasti ja selvittää, täyttääkö se tutkittavaksi ottamisen edellytykset.

Varsinainen uudelleenkäsittely aloitetaan vain, jos turvapaikanhakija esittää uudessa hakemuksessaan varteenotettavia uusia tietoja suojelun tarpeesta.

Uusintahakemusten määrää ei ole rajattu. Petteri Orpon (kok.) hallituksen hallitusohjelmaan on kuitenkin kirjattu, että uusintahakemusten tekemisen edellytyksiä kiristetään ja perusteettomat uusintahakemukset estetään.

Ylen hankkimista asiakirjoista ilmenee, että jopa toistuvasti vakaviin rikoksiin syyllistyvien palauttaminen voi olla erittäin vaikeaa, jos turvapaikanhakija tekee koko ajan uusia hakemuksia tai yrittää muilla tavoin vaikeuttaa palauttamistaan.

Tällaisesta tapauksesta on Ylen aineistossa esimerkkinä rikoksiin syyllistyneen kurdimiehen tapaus. Kyseessä on eri mies kuin jutun alussa mainittu.


Maahanmuuttojohtaja Sanna Sutter sisäministeriöstä kertoo, että vuosien 2015–2016 poikkeuksellisen turvapaikanhakijamäärän jälkeen myös uusintahakemuksia tuli poikkeuksellisen paljon.

Vuosina 2020 ja 2021 noin puolet hakemuksista oli uusintahakemuksia.

– Se on kyllä aika iso määrä, Sutter sanoo.

Uusintahakemusten edellytysten kiristämisessä ei ole kyse paljon kritiikkiä saaneesta ”käännytyslaista”, jota hallitus yrittää säätää poikkeuslakina nopealla aikataululla. Kyseisellä lakihankkeella haluttaisiin mahdollistaa se, että tilapäisesti voisi rajoittaa turvapaikkahakemusten vastaanottamista heti alkuvaiheessa.

Taposta tuomittua ei saatu maasta
Samaan aikaan 13 kertaa turvapaikkaa hakeneen kurdimiehen kanssa Suomi ponnisteli saadakseen palautettua Irakiin miehen, joka on Suomessa suorittanut vankeusrangaistuksen taposta ja hautarauhan rikkomisesta, viidestä pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Ennen vapautumistaan poliisi piti miehelle maastapoistumispuhuttelun, jossa mies ilmoitti, että ei halua vielä tehdä uutta turvapaikkahakemusta.

Poliisin näkemyksen mukaan mies halusi näin pelata aikaa, sillä odottamalla hän pystyisi uudella turvapaikkahakemuksella estämään lainvoimaiseksi tulevan maastapoistamispäätöksen toimeenpanon.

Vuoden 2023 lopulla mies vapautui vankilasta, ja hänet otettiin säilöön maasta poistamiseksi. Tuolloin mies ilmoitti hakevansa turvapaikkaa, joten maastapoistamisprosessi keskeytettiin.

Ylen tiedossa ei ole, miten prosessi on tämän jälkeen edennyt.

Kurdimiehen tupakka-askista löydettiin partakoneenteriä, kun tämä oli vastustelemalla estänyt palautuslennolle viemisen. Kuva: Miia Anttila / Yle
Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) kertoo, että hallituksen tavoite on päästä toistuvista uusintahakemuksista eroon.

– Täytyy tehdä muutoinkin sellainen ajatuksenmuutos, että jos henkilöllä ei ole todettu olevan kansainvälisen suojelun perusteita ja asia on vielä vahvistettu oikeudessa, niin silloin lähtökohdan pitää olla se, että henkilö poistuu maasta tai hänet poistetaan maasta, Rantanen sanoo.

Maahanmuuttojohtaja Sutter puolestaan korostaa, että uusintahakemusten tekemistä ei ole tarkoitus kokonaan estää.

– Nyt on kyse siitä, että perusteettomiin hakemuksiin halutaan puuttua, Sutter sanoo.

Sutter huomauttaa, että kokonaan uusintahakemuksia ei voi kieltää. Suomessa olevan turvapaikanhakijan tilanne voi maassaoloaikana muuttua, jos esimerkiksi kotimaan olosuhteet muuttuvat. Silloin kertaalleen evätty turvapaikka voikin olla uusintahakemuksen aikaan perusteltu.

Sutterin mukaan tarkoitus on myös pitää huolta siitä, ettei järjestelmä kannusta tekemään perusteettomia hakemuksia toisensa perään.

Moni katoaa tai välttelee
Jotkut palautusta välttelevät turvautuvat vääriin henkilöllisyyksiin, kuten marokkolaismies, jonka turvapaikkahakemuksen Maahanmuuttovirasto hylkäsi vuonna 2019.

Aiemmin mies oli esiintynyt toisella nimellä Algerian kansalaisena. Mies teki useita valituksia, uusintahakemuksia ja rikoksia.

Välillä hän katosi, mutta jäi kiinni ilmestyttyään häiriköimään ex-naisystävänsä asunnolle. Mies kuitenkin vapautettiin, koska hänen henkilöllisyyttään ei onnistuttu selvittämään.

Lopulta sormenjälkien avulla saatiin Espanjasta tieto, että mies oli siellä rekisteröity turvapaikanhakijaksi. Espanjassa mies oli esiintynyt useilla eri nimillä. Lopulta Marokon viranomaiset tunnistivat miehen sormenjälkien perusteella Marokon kansalaiseksi.

Kesällä 2023 mies jäi kiinni myytyään marihuanaa alaikäisille. Hänet otettiin säilöön, josta hän ilmoitti pakenevansa.

Tällä hetkellä miestä epäillään muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta, kuudesta vahingonteosta, vainoamisesta, yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä, laittomasta uhkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Joulukuussa 2023 miehelle saatiin hankittua tarvittavat asiakirjat palautusta varten. Tämän jälkeen hän teki uuden turvapaikkahakemuksen.

Ylen tiedossa ei ole, mitä sen jälkeen on tapahtunut.


Jotkut turvapaikanhakijoista katoavat pian maahan saapumisensa jälkeen. Näin on tehnyt myös moni parhaillaan meneillään olevan välineellistetyn maahantulon aikana Suomeen tulleista.

Hallitusohjelmassa mainittu uusintahakemusten edellytysten kiristäminen ja perusteettomien hakemusten estäminen on sisäministeriössä vasta alkuvaiheessa.

Maahanmuuttojohtaja Sutterin mukaan nyt selvitetään, miten muissa EU-maissa uusintahakemuksia on pyritty rajoittamaan.

Tulkki paljasti somalimiehen juonen
Somalimies oli tullut Suomeen ensimmäisen kerran jo 1990-luvulla. Mies oli välillä Somaliassa mutta palasi Suomeen vuonna 2018. Hylätyn turvapaikkahakemuksen jälkeen hän katosi.

Seuraavien vuosien aikana hänet etsintäkuulutettiin yhteensä 28 kertaa ja häntä epäiltiin 35 rikoksesta, joista vakavimmat olivat törkeä pahoinpitely ja ryöstön yritys.

Kun poliisi yritti palauttaa hänet vuonna 2021, mies haki neljännen kerran turvapaikkaa.

Palauttamista olivat pitkään vaikeuttaneet ongelmat Somalian viranomaisten kanssa, mutta huhtikuussa 2021 tilanne näytti muuttuvan ja yhteistyö Somalian viranomaisten kanssa toimivan.

Yllättäen mies itsekin ilmoitti haluavansa palata. Jostakin syystä prosessissa ilmeni silti ongelma toisensa perään.

Lopulta poliisi hankki somalin kielen tulkin tilanteeseen, jossa mies soitti Somalian viranomaisille. Puhelun jälkeen tulkki kertoi, että mies oli vastoin poliisille kertomaansa ilmoittanut puhelussa, ettei halua palata Somaliaan.

Tämän jälkeen mies vapautui säilöönotosta ja joutui epäillyksi muun muassa törkeästä ryöstöstä. Joulukuun lopussa 2023 mies oli jälleen säilössä ja haki viidennen kerran turvapaikkaa.

Ylellä ei ole tietoa, miten prosessi on joulukuun jälkeen edennyt.

Maahanmuuttojohtaja Sanna Sutter sisäministeriöstä kertoo, että tällä hetkellä uusintahakemuksen määrä on vähentynyt huippuvuosista. Viime vuonna uusintahakemuksia oli noin 800, mikä oli viitisentoista prosenttia kaikista turvapaikkahakemuksista."
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
21.07.2023
Viestejä
124

emviiex

Team Ford
Tukijäsen
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
404

On kyllä ksittämätöntä että tälläinen venkslaus noiden turvapaikkaprosessien kanssa on edes mahdollista. Toivottavasti ruuvaisivat pikkuhiljaa tiukemmalle ruuvia.

"Irakilaismies on estänyt palautuksen hakemalla turvapaikkaa 13 kertaa – edes tappajaa ja raiskaajaa ei saatu ulos maasta
Hallitus yrittää rajoittaa perusteetonta turvapaikan hakemista kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Yhdeksän vuotta sitten Suomeen saapui kurdimies Irakista ja haki turvapaikkaa. Hän oli yksi monista, sillä vuoden 2015 aikana turvapaikanhakijoita saapui ennätysmäärä, yhteensä yli 32 000.

Mies on yhä Suomessa. Hänen turvapaikkahakemuksensa on hylätty 12 kertaa, mutta hän ei ole noudattanut yhtäkään lainvoimaista päätöstä.

Mies itse on kertonut viranomaisille, että hänellä olisi töitä paikallisessa ravintolassa ja sisko, jonka luona asua. Oleskelulupaa ei kuitenkaan ole hellinnyt.

Joulukuussa 2023 poliisi oli palauttamassa miestä, joten hän teki jälleen uuden turvapaikkahakemuksen. Se on miehen kolmastoista.

Kyseinen mies ei Ylen hankkimien asiakirjojen perusteella ole syyllistynyt rikoksiin. Tammikuussa mies odotti uutta turvapaikkapuhuttelua säilöönottokeskuksessa. Ylen tiedossa ei ole, mikä miehen tilanne tällä hetkellä on.

Yle hankki tietopyynnöillä haltuunsa asiakirjoja tapauksista, joissa sama turvapaikanhakija on tehnyt useita turvapaikkahakemuksia tai pyrkinyt muilla keinoilla estämään palauttamisen kotimaahansa. Asiakirjoista paljastui myös sarjarikoksentekijöitä, joita ei ole onnistuttu palauttamaan.

Asiakirjoista on julkisuuslain perusteella poistettu turvapaikanhakijan nimi ja joitain yksilöintitietoja. Muutoin Yle sai asiakirjat salaamattomina.

Uusintahakemuksia halutaan karsia
Niin sanottujen uusintahakemusten käsittelyn edellytyksiä tiukennettiin Juha Sipilän (kesk.) pääministerikaudella. Maahanmuuttoviraston täytyy silti yhä tutkia jokainen uusintahakemus alustavasti ja selvittää, täyttääkö se tutkittavaksi ottamisen edellytykset.

Varsinainen uudelleenkäsittely aloitetaan vain, jos turvapaikanhakija esittää uudessa hakemuksessaan varteenotettavia uusia tietoja suojelun tarpeesta.

Uusintahakemusten määrää ei ole rajattu. Petteri Orpon (kok.) hallituksen hallitusohjelmaan on kuitenkin kirjattu, että uusintahakemusten tekemisen edellytyksiä kiristetään ja perusteettomat uusintahakemukset estetään.

Ylen hankkimista asiakirjoista ilmenee, että jopa toistuvasti vakaviin rikoksiin syyllistyvien palauttaminen voi olla erittäin vaikeaa, jos turvapaikanhakija tekee koko ajan uusia hakemuksia tai yrittää muilla tavoin vaikeuttaa palauttamistaan.

Tällaisesta tapauksesta on Ylen aineistossa esimerkkinä rikoksiin syyllistyneen kurdimiehen tapaus. Kyseessä on eri mies kuin jutun alussa mainittu.


Maahanmuuttojohtaja Sanna Sutter sisäministeriöstä kertoo, että vuosien 2015–2016 poikkeuksellisen turvapaikanhakijamäärän jälkeen myös uusintahakemuksia tuli poikkeuksellisen paljon.

Vuosina 2020 ja 2021 noin puolet hakemuksista oli uusintahakemuksia.

– Se on kyllä aika iso määrä, Sutter sanoo.

Uusintahakemusten edellytysten kiristämisessä ei ole kyse paljon kritiikkiä saaneesta ”käännytyslaista”, jota hallitus yrittää säätää poikkeuslakina nopealla aikataululla. Kyseisellä lakihankkeella haluttaisiin mahdollistaa se, että tilapäisesti voisi rajoittaa turvapaikkahakemusten vastaanottamista heti alkuvaiheessa.

Taposta tuomittua ei saatu maasta
Samaan aikaan 13 kertaa turvapaikkaa hakeneen kurdimiehen kanssa Suomi ponnisteli saadakseen palautettua Irakiin miehen, joka on Suomessa suorittanut vankeusrangaistuksen taposta ja hautarauhan rikkomisesta, viidestä pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Ennen vapautumistaan poliisi piti miehelle maastapoistumispuhuttelun, jossa mies ilmoitti, että ei halua vielä tehdä uutta turvapaikkahakemusta.

Poliisin näkemyksen mukaan mies halusi näin pelata aikaa, sillä odottamalla hän pystyisi uudella turvapaikkahakemuksella estämään lainvoimaiseksi tulevan maastapoistamispäätöksen toimeenpanon.

Vuoden 2023 lopulla mies vapautui vankilasta, ja hänet otettiin säilöön maasta poistamiseksi. Tuolloin mies ilmoitti hakevansa turvapaikkaa, joten maastapoistamisprosessi keskeytettiin.

Ylen tiedossa ei ole, miten prosessi on tämän jälkeen edennyt.

Kurdimiehen tupakka-askista löydettiin partakoneenteriä, kun tämä oli vastustelemalla estänyt palautuslennolle viemisen. Kuva: Miia Anttila / Yle
Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) kertoo, että hallituksen tavoite on päästä toistuvista uusintahakemuksista eroon.

– Täytyy tehdä muutoinkin sellainen ajatuksenmuutos, että jos henkilöllä ei ole todettu olevan kansainvälisen suojelun perusteita ja asia on vielä vahvistettu oikeudessa, niin silloin lähtökohdan pitää olla se, että henkilö poistuu maasta tai hänet poistetaan maasta, Rantanen sanoo.

Maahanmuuttojohtaja Sutter puolestaan korostaa, että uusintahakemusten tekemistä ei ole tarkoitus kokonaan estää.

– Nyt on kyse siitä, että perusteettomiin hakemuksiin halutaan puuttua, Sutter sanoo.

Sutter huomauttaa, että kokonaan uusintahakemuksia ei voi kieltää. Suomessa olevan turvapaikanhakijan tilanne voi maassaoloaikana muuttua, jos esimerkiksi kotimaan olosuhteet muuttuvat. Silloin kertaalleen evätty turvapaikka voikin olla uusintahakemuksen aikaan perusteltu.

Sutterin mukaan tarkoitus on myös pitää huolta siitä, ettei järjestelmä kannusta tekemään perusteettomia hakemuksia toisensa perään.

Moni katoaa tai välttelee
Jotkut palautusta välttelevät turvautuvat vääriin henkilöllisyyksiin, kuten marokkolaismies, jonka turvapaikkahakemuksen Maahanmuuttovirasto hylkäsi vuonna 2019.

Aiemmin mies oli esiintynyt toisella nimellä Algerian kansalaisena. Mies teki useita valituksia, uusintahakemuksia ja rikoksia.

Välillä hän katosi, mutta jäi kiinni ilmestyttyään häiriköimään ex-naisystävänsä asunnolle. Mies kuitenkin vapautettiin, koska hänen henkilöllisyyttään ei onnistuttu selvittämään.

Lopulta sormenjälkien avulla saatiin Espanjasta tieto, että mies oli siellä rekisteröity turvapaikanhakijaksi. Espanjassa mies oli esiintynyt useilla eri nimillä. Lopulta Marokon viranomaiset tunnistivat miehen sormenjälkien perusteella Marokon kansalaiseksi.

Kesällä 2023 mies jäi kiinni myytyään marihuanaa alaikäisille. Hänet otettiin säilöön, josta hän ilmoitti pakenevansa.

Tällä hetkellä miestä epäillään muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta, kuudesta vahingonteosta, vainoamisesta, yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä, laittomasta uhkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Joulukuussa 2023 miehelle saatiin hankittua tarvittavat asiakirjat palautusta varten. Tämän jälkeen hän teki uuden turvapaikkahakemuksen.

Ylen tiedossa ei ole, mitä sen jälkeen on tapahtunut.


Jotkut turvapaikanhakijoista katoavat pian maahan saapumisensa jälkeen. Näin on tehnyt myös moni parhaillaan meneillään olevan välineellistetyn maahantulon aikana Suomeen tulleista.

Hallitusohjelmassa mainittu uusintahakemusten edellytysten kiristäminen ja perusteettomien hakemusten estäminen on sisäministeriössä vasta alkuvaiheessa.

Maahanmuuttojohtaja Sutterin mukaan nyt selvitetään, miten muissa EU-maissa uusintahakemuksia on pyritty rajoittamaan.

Tulkki paljasti somalimiehen juonen
Somalimies oli tullut Suomeen ensimmäisen kerran jo 1990-luvulla. Mies oli välillä Somaliassa mutta palasi Suomeen vuonna 2018. Hylätyn turvapaikkahakemuksen jälkeen hän katosi.

Seuraavien vuosien aikana hänet etsintäkuulutettiin yhteensä 28 kertaa ja häntä epäiltiin 35 rikoksesta, joista vakavimmat olivat törkeä pahoinpitely ja ryöstön yritys.

Kun poliisi yritti palauttaa hänet vuonna 2021, mies haki neljännen kerran turvapaikkaa.

Palauttamista olivat pitkään vaikeuttaneet ongelmat Somalian viranomaisten kanssa, mutta huhtikuussa 2021 tilanne näytti muuttuvan ja yhteistyö Somalian viranomaisten kanssa toimivan.

Yllättäen mies itsekin ilmoitti haluavansa palata. Jostakin syystä prosessissa ilmeni silti ongelma toisensa perään.

Lopulta poliisi hankki somalin kielen tulkin tilanteeseen, jossa mies soitti Somalian viranomaisille. Puhelun jälkeen tulkki kertoi, että mies oli vastoin poliisille kertomaansa ilmoittanut puhelussa, ettei halua palata Somaliaan.

Tämän jälkeen mies vapautui säilöönotosta ja joutui epäillyksi muun muassa törkeästä ryöstöstä. Joulukuun lopussa 2023 mies oli jälleen säilössä ja haki viidennen kerran turvapaikkaa.

Ylellä ei ole tietoa, miten prosessi on joulukuun jälkeen edennyt.

Maahanmuuttojohtaja Sanna Sutter sisäministeriöstä kertoo, että tällä hetkellä uusintahakemuksen määrä on vähentynyt huippuvuosista. Viime vuonna uusintahakemuksia oli noin 800, mikä oli viitisentoista prosenttia kaikista turvapaikkahakemuksista."
Ja oikeasti kuvitellaan että saataisiin itäraja kiinni näiltä sankareilta. Ei varmasti tule tapahtumaan.
 
Liittynyt
07.12.2018
Viestejä
573
Paljonkohan tuollaisen miekkosen laskennallinen kustannus on yhteiskunnalle?
- Jatkuvat oikeuskäsittelyt, tuomarien palkat
- Jatkuvat oikeusavustajat valtion kukkarosta
- Sossuntuet
- Pimeä työ ravintolassa, eli poistaa yhden laillisen työntekijän verokertymän

Sitten 10-20 vuoden päästä onkin hyvä siirtyä sairaseläkkeelle. Missähän muuten Irakilaiset hoidetaan vanhoina, laitetaanko samaan hoitokotiin kiljuvien suomimummojen kanssa vai onko liian suuri riski kultuurilliseen yhteydenottoon ja saavat omat laitokset jossain hienommassa palveluseteleillä?

Niin paljon kysymyksiä tälläisellä perusrasistilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 138
Paljonkohan tuollaisen miekkosen laskennallinen kustannus on yhteiskunnalle?
- Jatkuvat oikeuskäsittelyt, tuomarien palkat
- Jatkuvat oikeusavustajat valtion kukkarosta
- Sossuntuet
- Pimeä työ ravintolassa, eli poistaa yhden laillisen työntekijän verokertymän

Sitten 10-20 vuoden päästä onkin hyvä siirtyä sairaseläkkeelle. Missähän muuten Irakilaiset hoidetaan vanhoina, laitetaanko samaan hoitokotiin kiljuvien suomimummojen kanssa vai onko liian suuri riski kultuurilliseen yhteydenottoon ja saavat omat laitokset jossain hienommassa palveluseteleillä?

Niin paljon kysymyksiä tälläisellä perusrasistilla.
Mutta hei, me ollaan oikeusvaltio. Tosin oikeus koskee vain näitä haittamamuja.
 

emviiex

Team Ford
Tukijäsen
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
404
Jos itärajan takana tulee kuolemanrangaistus voimaan...
Ihan sille ja sama onko mitkä rangaistukset rajan toisella puolella.

Me emme sitä päivää tule näkemään että suomessa rajavartijat tai varusmiehet pamputtaisivat tai ampuisivat vesitykeille tänne pyrkiviä. Se ei tule tälle meidän vasemmistolaiselle pullamössövirkamiehistölle ikipäivänä kelpaamaan.

Meillä ei vaan ole sellaista todellista tahtoa estää tulijoita.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 356
Ihan sille ja sama onko mitkä rangaistukset rajan toisella puolella.

Me emme sitä päivää tule näkemään että suomessa rajavartijat tai varusmiehet pamputtaisivat tai ampuisivat vesitykeille tänne pyrkiviä. Se ei tule tälle meidän vasemmistolaiselle pullamössövirkamiehistölle ikipäivänä kelpaamaan.

Meillä ei vaan ole sellaista todellista tahtoa estää tulijoita.
Ja nyt kun oikeistohallitus "kieltää" poliittiset lakot, ei kansalla ole käytännössä mitään mahdollisuutta painostaa päättäjiä toimiin tässä asiassa, kun seuraaviin vaaleihinkin on vielä 3 vuotta.
Montako sataa tuhatta elätettävää ehditään ottaa ennen sitä?
 
Liittynyt
28.10.2021
Viestejä
213
Me emme sitä päivää tule näkemään että suomessa rajavartijat tai varusmiehet pamputtaisivat tai ampuisivat vesitykeille tänne pyrkiviä. Se ei tule tälle meidän vasemmistolaiselle pullamössövirkamiehistölle ikipäivänä kelpaamaan.
Kuvastaa hyvin, kuin "nössö" Suomi nykyään on. Jos me ei onnistuta edes aseettomia käpäilijöitä tekemään u-käännöstä rajalla, niin kuinka hyvin se onnistuisi tulevaisuudessa, jos rajan takaa pyrkivillä on rynkyt mukana?
 
Liittynyt
14.08.2023
Viestejä
730
Kuvastaa hyvin, kuin "nössö" Suomi nykyään on. Jos me ei onnistuta edes aseettomia käpäilijöitä tekemään u-käännöstä rajalla, niin kuinka hyvin se onnistuisi tulevaisuudessa, jos rajan takaa pyrkivillä on rynkyt mukana?
Vähän veikkaan että jos Suomi joutuisi oikeasti vakavan sotilaallisen kriisin eteen niin "ihmisoikeusprofessorit/aktivistit", Venäjä-selittäjät, pasifistit, kaduilla makaajat, kansainvälisten sopimusten noudattamisesta huolestujat , "äärioikeistotutkijat", etuoikeuskehiä piirtelevät journalistit ja muut toverit olisivat ensimmäisenä juoksemassa länsirajan yli.

Jäljet jää tuttuun tapaan niiden siivottavaksi jotka halusivat järkevää politiikkaa jo vuosikymmeniä sitten.
 
Liittynyt
07.12.2018
Viestejä
573
Ja nyt kun oikeistohallitus "kieltää" poliittiset lakot, ei kansalla ole käytännössä mitään mahdollisuutta painostaa päättäjiä toimiin tässä asiassa, kun seuraaviin vaaleihinkin on vielä 3 vuotta.
Montako sataa tuhatta elätettävää ehditään ottaa ennen sitä?
Poliittinen lakko oikeistopolitiikan tukemiseksi, missä todellisuudessa elät?
 
Liittynyt
14.08.2023
Viestejä
730
Ja nyt kun oikeistohallitus "kieltää" poliittiset lakot, ei kansalla ole käytännössä mitään mahdollisuutta painostaa päättäjiä toimiin tässä asiassa, kun seuraaviin vaaleihinkin on vielä 3 vuotta.
Montako sataa tuhatta elätettävää ehditään ottaa ennen sitä?
Joo kaikki ne 0 poliittista lakkoa joita on järjestetty holtittoman pakolais/rajapolitiikan takia pysähtyy kuin seinään.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 356
Poliittinen lakko oikeistopolitiikan tukemiseksi, missä todellisuudessa elät?
Wikipedia: "Poliittinen lakko on laillinen lakko, jonka ensisijaiset tavoitteet eivät liity työehtoihin, vaan jolla ajetaan poliittisia tai yhteiskunnallisia päämääriä."

No tätähän sitä on tilattu, että päättäjät saavat perseillä aivan miten haluavat, eikä voida tehdä asialle yhtään mitään.
 
Liittynyt
14.08.2023
Viestejä
730
No tätähän sitä on tilattu, että päättäjät saavat perseillä aivan miten haluavat, etkä voi tehdä asialle yhtään mitään.
Suomi on kyllä ainakin toistaiseksi vielä jonkinlainen demokratia joten äänestämällä voi vaikuttaa. Vaikka tavoitteet olisi hyvät niin ei ole mitenkään tervettä että pieni vähemmistö voi alkaa kiristämään demokraattisesti valittua hallitusta mielivaltaisilla syillä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 356
Suomi on kyllä ainakin toistaiseksi vielä jonkinlainen demokratia joten äänestämällä voi vaikuttaa. Vaikka tavoitteet olisi hyvät niin ei ole mitenkään tervettä että pieni vähemmistö voi alkaa kiristämään demokraattisesti valittua hallitusta mielivaltaisilla syillä.
Ja jos nykyhallitus ei saa tulijoita pysäytettyä rajalle, niin annetaan vain kaikkien tulla Suomeen 3 vuoden ajan, kun eipä siihen voida enää vaikuttaa mitenkään. Hienosti meni.
 
Liittynyt
14.10.2017
Viestejä
119
Viimeksi kun luin Helsingin Sanomia joskus ehkä vuosi sitten, heti pääkirjoitus oli täynnä kaipuuta siitä, kuinka Suomeen pitää saada mahdollisimman paljon lisää ihmisiä. Luin tänään viime perjantain Hesaria ja heti noin kolmannella sivulla seuraavaa tekstiä olikohan "tiedetoimittajalta":

"On siis kiire ymmärtää, että työkykyistä väkeä pitäisi houkutella maahan eikä estää asettumasta tänne. Pian siirtolaisista kilpaillaan." Oli mennä pashat väärään kurkkuun. Senhän voi jo sielunsa silmin nähdä, kuinka ihan kohta Eurooppalaiset sivistysvaltiot käyvät veristä kamppailua siitä, kuka saa lahjakkaimmat moniosaajat Syyriasta, Irakista, Afganistanista, Marokkosta, Eritreasta, Somaliasta jne. Toki toimittaja oli tarkka ollessaan mainitsematta mitään siirtolaisten alkuperästä, aivan kuin kaikki tulijat olisivat yhtä arvokkaita.

"The Lancetin (tiedelehti) ennusteen mukaan vuonna 2100 jäljellä on enää kuusi maata, joissa väestö ei pienene: Samoa, Somalia, Tonga, Niger, Tsad ja Tadzikistan. Saharan eteläpuolisessa Afrikassa syntyy silloin yli puolet maailman uusista ihmisistä. Työvoimareservi löytyy sieltä." <- HAHAHAHAHAHAHAFHDFHAAHAHASJDKAq3uo8i!! Ei ollut edes aprillipäivä! Hoplaa vaan kun ylikansoittuneet ja alikehittyneet maat tarjoavat idioottivarman ratkaisun ensimmäisen maailman syntyvyysvajeeseen! Käy väestön toipuminen kuin itsestään ja kulttuurikin saa uutta öh, väriä. Nouseva kukoistuksen aikakausi koittaa ja uudet Nokiat ja Remedyt ovat varmasti uuden työvoimareservin kansoittamassa Suomessa sen vahvimpia vientivaroja kuten silloin ennen.

Toimittaja myös lohduttelee heitä, jotka kauhistelevat ajatusta siitä, että tulevaisuudessa Suomessa ei puhuta suomea ja Suomen kansa on musta, mikä on hyvä, koska alkujaan ihminen Afrikasta lähtiessään oli musta. Kumbaya! Sanallakaan tiedetoimittaja ei kuitenkaan maininnut neandertalinihmistä. On tämä hauska lehti. Ehkä luen mieluummin paikallista...
 
Liittynyt
12.07.2023
Viestejä
416

On kyllä ksittämätöntä että tälläinen venkslaus noiden turvapaikkaprosessien kanssa on edes mahdollista. Toivottavasti ruuvaisivat pikkuhiljaa tiukemmalle ruuvia.
"Irakilaismies on estänyt palautuksen hakemalla turvapaikkaa 13 kertaa – edes tappajaa ja raiskaajaa ei saatu ulos maasta
Hallitus yrittää rajoittaa perusteetonta turvapaikan hakemista kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Yhdeksän vuotta sitten Suomeen saapui kurdimies Irakista ja haki turvapaikkaa. Hän oli yksi monista, sillä vuoden 2015 aikana turvapaikanhakijoita saapui ennätysmäärä, yhteensä yli 32 000.

Mies on yhä Suomessa. Hänen turvapaikkahakemuksensa on hylätty 12 kertaa, mutta hän ei ole noudattanut yhtäkään lainvoimaista päätöstä.

Mies itse on kertonut viranomaisille, että hänellä olisi töitä paikallisessa ravintolassa ja sisko, jonka luona asua. Oleskelulupaa ei kuitenkaan ole hellinnyt.

Joulukuussa 2023 poliisi oli palauttamassa miestä, joten hän teki jälleen uuden turvapaikkahakemuksen. Se on miehen kolmastoista.

Kyseinen mies ei Ylen hankkimien asiakirjojen perusteella ole syyllistynyt rikoksiin. Tammikuussa mies odotti uutta turvapaikkapuhuttelua säilöönottokeskuksessa. Ylen tiedossa ei ole, mikä miehen tilanne tällä hetkellä on.

Yle hankki tietopyynnöillä haltuunsa asiakirjoja tapauksista, joissa sama turvapaikanhakija on tehnyt useita turvapaikkahakemuksia tai pyrkinyt muilla keinoilla estämään palauttamisen kotimaahansa. Asiakirjoista paljastui myös sarjarikoksentekijöitä, joita ei ole onnistuttu palauttamaan.

Asiakirjoista on julkisuuslain perusteella poistettu turvapaikanhakijan nimi ja joitain yksilöintitietoja. Muutoin Yle sai asiakirjat salaamattomina.

Uusintahakemuksia halutaan karsia
Niin sanottujen uusintahakemusten käsittelyn edellytyksiä tiukennettiin Juha Sipilän (kesk.) pääministerikaudella. Maahanmuuttoviraston täytyy silti yhä tutkia jokainen uusintahakemus alustavasti ja selvittää, täyttääkö se tutkittavaksi ottamisen edellytykset.

Varsinainen uudelleenkäsittely aloitetaan vain, jos turvapaikanhakija esittää uudessa hakemuksessaan varteenotettavia uusia tietoja suojelun tarpeesta.

Uusintahakemusten määrää ei ole rajattu. Petteri Orpon (kok.) hallituksen hallitusohjelmaan on kuitenkin kirjattu, että uusintahakemusten tekemisen edellytyksiä kiristetään ja perusteettomat uusintahakemukset estetään.

Ylen hankkimista asiakirjoista ilmenee, että jopa toistuvasti vakaviin rikoksiin syyllistyvien palauttaminen voi olla erittäin vaikeaa, jos turvapaikanhakija tekee koko ajan uusia hakemuksia tai yrittää muilla tavoin vaikeuttaa palauttamistaan.

Tällaisesta tapauksesta on Ylen aineistossa esimerkkinä rikoksiin syyllistyneen kurdimiehen tapaus. Kyseessä on eri mies kuin jutun alussa mainittu.


Maahanmuuttojohtaja Sanna Sutter sisäministeriöstä kertoo, että vuosien 2015–2016 poikkeuksellisen turvapaikanhakijamäärän jälkeen myös uusintahakemuksia tuli poikkeuksellisen paljon.

Vuosina 2020 ja 2021 noin puolet hakemuksista oli uusintahakemuksia.

– Se on kyllä aika iso määrä, Sutter sanoo.

Uusintahakemusten edellytysten kiristämisessä ei ole kyse paljon kritiikkiä saaneesta ”käännytyslaista”, jota hallitus yrittää säätää poikkeuslakina nopealla aikataululla. Kyseisellä lakihankkeella haluttaisiin mahdollistaa se, että tilapäisesti voisi rajoittaa turvapaikkahakemusten vastaanottamista heti alkuvaiheessa.

Taposta tuomittua ei saatu maasta
Samaan aikaan 13 kertaa turvapaikkaa hakeneen kurdimiehen kanssa Suomi ponnisteli saadakseen palautettua Irakiin miehen, joka on Suomessa suorittanut vankeusrangaistuksen taposta ja hautarauhan rikkomisesta, viidestä pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Ennen vapautumistaan poliisi piti miehelle maastapoistumispuhuttelun, jossa mies ilmoitti, että ei halua vielä tehdä uutta turvapaikkahakemusta.

Poliisin näkemyksen mukaan mies halusi näin pelata aikaa, sillä odottamalla hän pystyisi uudella turvapaikkahakemuksella estämään lainvoimaiseksi tulevan maastapoistamispäätöksen toimeenpanon.

Vuoden 2023 lopulla mies vapautui vankilasta, ja hänet otettiin säilöön maasta poistamiseksi. Tuolloin mies ilmoitti hakevansa turvapaikkaa, joten maastapoistamisprosessi keskeytettiin.

Ylen tiedossa ei ole, miten prosessi on tämän jälkeen edennyt.

Kurdimiehen tupakka-askista löydettiin partakoneenteriä, kun tämä oli vastustelemalla estänyt palautuslennolle viemisen. Kuva: Miia Anttila / Yle
Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) kertoo, että hallituksen tavoite on päästä toistuvista uusintahakemuksista eroon.

– Täytyy tehdä muutoinkin sellainen ajatuksenmuutos, että jos henkilöllä ei ole todettu olevan kansainvälisen suojelun perusteita ja asia on vielä vahvistettu oikeudessa, niin silloin lähtökohdan pitää olla se, että henkilö poistuu maasta tai hänet poistetaan maasta, Rantanen sanoo.

Maahanmuuttojohtaja Sutter puolestaan korostaa, että uusintahakemusten tekemistä ei ole tarkoitus kokonaan estää.

– Nyt on kyse siitä, että perusteettomiin hakemuksiin halutaan puuttua, Sutter sanoo.

Sutter huomauttaa, että kokonaan uusintahakemuksia ei voi kieltää. Suomessa olevan turvapaikanhakijan tilanne voi maassaoloaikana muuttua, jos esimerkiksi kotimaan olosuhteet muuttuvat. Silloin kertaalleen evätty turvapaikka voikin olla uusintahakemuksen aikaan perusteltu.

Sutterin mukaan tarkoitus on myös pitää huolta siitä, ettei järjestelmä kannusta tekemään perusteettomia hakemuksia toisensa perään.

Moni katoaa tai välttelee
Jotkut palautusta välttelevät turvautuvat vääriin henkilöllisyyksiin, kuten marokkolaismies, jonka turvapaikkahakemuksen Maahanmuuttovirasto hylkäsi vuonna 2019.

Aiemmin mies oli esiintynyt toisella nimellä Algerian kansalaisena. Mies teki useita valituksia, uusintahakemuksia ja rikoksia.

Välillä hän katosi, mutta jäi kiinni ilmestyttyään häiriköimään ex-naisystävänsä asunnolle. Mies kuitenkin vapautettiin, koska hänen henkilöllisyyttään ei onnistuttu selvittämään.

Lopulta sormenjälkien avulla saatiin Espanjasta tieto, että mies oli siellä rekisteröity turvapaikanhakijaksi. Espanjassa mies oli esiintynyt useilla eri nimillä. Lopulta Marokon viranomaiset tunnistivat miehen sormenjälkien perusteella Marokon kansalaiseksi.

Kesällä 2023 mies jäi kiinni myytyään marihuanaa alaikäisille. Hänet otettiin säilöön, josta hän ilmoitti pakenevansa.

Tällä hetkellä miestä epäillään muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta, kuudesta vahingonteosta, vainoamisesta, yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä, laittomasta uhkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Joulukuussa 2023 miehelle saatiin hankittua tarvittavat asiakirjat palautusta varten. Tämän jälkeen hän teki uuden turvapaikkahakemuksen.

Ylen tiedossa ei ole, mitä sen jälkeen on tapahtunut.


Jotkut turvapaikanhakijoista katoavat pian maahan saapumisensa jälkeen. Näin on tehnyt myös moni parhaillaan meneillään olevan välineellistetyn maahantulon aikana Suomeen tulleista.

Hallitusohjelmassa mainittu uusintahakemusten edellytysten kiristäminen ja perusteettomien hakemusten estäminen on sisäministeriössä vasta alkuvaiheessa.

Maahanmuuttojohtaja Sutterin mukaan nyt selvitetään, miten muissa EU-maissa uusintahakemuksia on pyritty rajoittamaan.

Tulkki paljasti somalimiehen juonen
Somalimies oli tullut Suomeen ensimmäisen kerran jo 1990-luvulla. Mies oli välillä Somaliassa mutta palasi Suomeen vuonna 2018. Hylätyn turvapaikkahakemuksen jälkeen hän katosi.

Seuraavien vuosien aikana hänet etsintäkuulutettiin yhteensä 28 kertaa ja häntä epäiltiin 35 rikoksesta, joista vakavimmat olivat törkeä pahoinpitely ja ryöstön yritys.

Kun poliisi yritti palauttaa hänet vuonna 2021, mies haki neljännen kerran turvapaikkaa.

Palauttamista olivat pitkään vaikeuttaneet ongelmat Somalian viranomaisten kanssa, mutta huhtikuussa 2021 tilanne näytti muuttuvan ja yhteistyö Somalian viranomaisten kanssa toimivan.

Yllättäen mies itsekin ilmoitti haluavansa palata. Jostakin syystä prosessissa ilmeni silti ongelma toisensa perään.

Lopulta poliisi hankki somalin kielen tulkin tilanteeseen, jossa mies soitti Somalian viranomaisille. Puhelun jälkeen tulkki kertoi, että mies oli vastoin poliisille kertomaansa ilmoittanut puhelussa, ettei halua palata Somaliaan.

Tämän jälkeen mies vapautui säilöönotosta ja joutui epäillyksi muun muassa törkeästä ryöstöstä. Joulukuun lopussa 2023 mies oli jälleen säilössä ja haki viidennen kerran turvapaikkaa.

Ylellä ei ole tietoa, miten prosessi on joulukuun jälkeen edennyt.

Maahanmuuttojohtaja Sanna Sutter sisäministeriöstä kertoo, että tällä hetkellä uusintahakemuksen määrä on vähentynyt huippuvuosista. Viime vuonna uusintahakemuksia oli noin 800, mikä oli viitisentoista prosenttia kaikista turvapaikkahakemuksista."
Lotossa 7 oikein tämän kohdalla :D
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 570
Jostakin syystä eri ministeriöiden päälliköt ovat viime aikoina rynnänneet julkisuuteen julistamaan, että Suomeen tulisi heti-ja-nyt saada mahdollisimman paljon työperäisiä maahanmuuttajia (TM). Kuten viestissäni #14904 kirjoitin, kuukausi sitten Työ-ja elinkeinoministeriö julisti tätä pyhää sanomaa vedoten TEM:n tarkoitushakuiseen selvitykseen, jossa jokainen euronkin tienannut mamu laskettiin työlliseksi.

Nyt Valtionvarainministeriön osastojohtaja Mikko Spolander vaatii, että Suomeen pitäisi saada 40.000 työperäistä maahanmuuttajaa joka ikinen vuosi. Spolander viittaa tällä kertaa VATT:n tekemään raporttiin: https://datahuonepilotti.fi/wp-cont...ys-kehittynyt-suotuisasti-viime-vuosina-1.pdf

Kun tätä raporttia lukee, niin ymmärtää raportin jälleen kerran puhuvan "työllisistä". Eli jokainen euronkin tarkastelujaksolla tiennannut mamu on työllistynyt mamu. Yhtään missään tuossa raportissa ei kerrota, millaisia verokertymiä näiltä tukipilareilta saadaan verrattuna nenästä vedettävään suomalaiseen. Mutta mitäpä sitä turhilla yksityiskohdilla aivojaan rassaamaan.

Allekirjoittaneen vahva arvelu on, että Kokoomus pelaa kulissien takana omaa peliään ja yrittää systeemiin kuuluvien virkamiesten avulla tehtyä tyhjäksi Persujen maahanmuutto -kirjaukset hallitusohjelmassa. Älyvapaa rajoittamaton maahanmuutto pitäisi vain jatkua.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 636
"On siis kiire ymmärtää, että työkykyistä väkeä pitäisi houkutella maahan eikä estää asettumasta tänne. Pian siirtolaisista kilpaillaan." Oli mennä pashat väärään kurkkuun. Senhän voi jo sielunsa silmin nähdä, kuinka ihan kohta Eurooppalaiset sivistysvaltiot käyvät veristä kamppailua siitä, kuka saa lahjakkaimmat moniosaajat Syyriasta, Irakista, Afganistanista, Marokkosta, Eritreasta, Somaliasta jne. Toki toimittaja oli tarkka ollessaan mainitsematta mitään siirtolaisten alkuperästä, aivan kuin kaikki tulijat olisivat yhtä arvokkaita.
Joo-o, Hesari on toki oikeassa siinä että sellaisista maahanmuuttajista joilla on oikeasti osaamista ja asiat kunnossa on kilpailua, mutta jätetään sanomatta että kääntöpuolena hyödyttömiä siirtolaisia olisi käytännössä loputtomasti.
 
Liittynyt
28.08.2018
Viestejä
800
meidän järjestelmälle saa nauraa.
eli epäedullisesta maasta, joissa asustaa varmaan se miljardi henkeä yhteensä. Tulee vain rajoille painostamaan ja mahdollista saada 13k eur. Isoa seteliä olisi siis jaossa muille.
Perus venäläisen kannattaa kokeilla tätä lottoriviä. Ja kannattaa mahdollisimman monen tulla lottoamaan yhtäaikaan.
jossain ++50k väkisin tulijan jälkeen alkais kyl tuntumaan. Ton korvauksen jälkeen pitää vissiin vielä ottaa sisään kustannukseksi.
Ihmettelen miksi puhutaan vain 4 valittajalle oliko puolassa vain neljä valittajaa. Pamppua sai maistaa vissiin enemmän. No sana leviää, niin nämäkin korvaushakemukset saadaan nousemaan.
1712520171878.png
 

OscarK

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.05.2023
Viestejä
2 350
Luuletteko että Puola noita maksaa :)

Kannattaa muistaa, että tämä ihmisoikeustuomioistuin on se sama korruptoitunut wokettajien kerho, joka antoi Suomellekin tuomion siitä kun Suomen karkottama irakilaismies oli tapettu, vaikka mies oli elossa :p Ihmisoikeustuomioistuinta ei hirveästi kiinnostanut, että tuomio perustui väärennettyihin asiakirjoihin. Vasta kun heille toimitettiin vedepitävät todisteet, että asiakirjat olivat väärennöksiä, niin perääntyivät. Heillä kun on tuo woke-agenda niin vahvana ohjaamassa ajattelua, niin mikä tahansa paperi menee läpi, oli väärennetty tai ei, kunhan vaan niiden mukaan valkoihoinen on syyllinen ja tummaihoinen on uhri.
 

atobee

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
1 725
meidän järjestelmälle saa nauraa...
Ei todellakaan saa! Jo asiasta mainitseminen saa vihervassarit itkuraivopotkukohtauksen, jos ilkeät nauraa olet populisti, fasisti sekä natsi.
Natseiksi nimittely on kyllä lähiaikoina vähentynyt kotimaan mediassa, eikö tuo natsipopulismi enää toimi kun ryssä lähti tappamaan Ukrainan natseja?
 
Liittynyt
12.07.2023
Viestejä
416
meidän järjestelmälle saa nauraa.
eli epäedullisesta maasta, joissa asustaa varmaan se miljardi henkeä yhteensä. Tulee vain rajoille painostamaan ja mahdollista saada 13k eur. Isoa seteliä olisi siis jaossa muille.
Perus venäläisen kannattaa kokeilla tätä lottoriviä. Ja kannattaa mahdollisimman monen tulla lottoamaan yhtäaikaan.
jossain ++50k väkisin tulijan jälkeen alkais kyl tuntumaan. Ton korvauksen jälkeen pitää vissiin vielä ottaa sisään kustannukseksi.
Ihmettelen miksi puhutaan vain 4 valittajalle oliko puolassa vain neljä valittajaa. Pamppua sai maistaa vissiin enemmän. No sana leviää, niin nämäkin korvaushakemukset saadaan nousemaan.
13k€ on huomattavasti halvempi kuin se reilu miljoona euroa ottamisesta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 632
13k€ on huomattavasti halvempi kuin se reilu miljoona euroa ottamisesta.
Mikäli heidät saadaan poistumaan/poistettua maasta, muuten tuo on aika rosvosektori asia ja ihan huolestuttaa meidän sääntö-Suomen puolesta, että sana lähtee kiertämään ilmaisesta 13k€...
 

OscarK

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.05.2023
Viestejä
2 350
13k€ on huomattavasti halvempi kuin se reilu miljoona euroa ottamisesta.
Siitä huolimatta minkään maan ei pidä missään nimessä tuollaisia maksella. Mieti nyt millaisen viestin se lähettää. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on selvästikin unohtanut tehtävänsä. Sen kuuluisi huolehtia Euroopan ihmisten oikeuksista, ei kehitysmaalaisten oikeuksista päästä elämään eurooppalaisten veronmaksajien rahoilla, samalla terrorisoiden Eurooppaa.

Sen mitä puolalaisilta tuttavilta olen ymmärtänyt, niin siellä nauretaan tällaisille tuomioille, eikä niitä missään nimessä noudateta. Siellä on poliitikoilla ja päättäjilläkin munaa sanoa EU-pelleille, että "suksikaa vittuun", jos tulevat jotain urputtamaan. Saisi suomalaiset ottaa mallia.

Eiköhän tämä lafka lakkauteta lähitulevaisuudessa.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
523
Eikös homostelu ole islamissa aika iso synti? Pahempaa kuin kuolema niinku. Noh, tulipahan kokeiltua ladyboyta suun täydeltä
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 257
Eikös homostelu ole islamissa aika iso synti? Pahempaa kuin kuolema niinku. Noh, tulipahan kokeiltua ladyboyta suun täydeltä
Mietin ihan samaa, mutta oisko siinä ollut ihan oikea syy hakea turvapaikkaa?
Tosin sitten taas täällä raiskailu kertonee enemmän kulttuurin syvyyksien ajatuksia siitä, miten vääräuskoisia voi kohdella tms.
 
Liittynyt
09.01.2017
Viestejä
1 017
Eikös homostelu ole islamissa aika iso synti? Pahempaa kuin kuolema niinku. Noh, tulipahan kokeiltua ladyboyta suun täydeltä
Muista nyt se, että niin idässä kuin lähi-idässä on tärkeää pitää yllä tietynlaista yhtenäiskulttuuria, mutta sisäiset ajatukset tai teot voivat olla jotain muuta. Eli aika paljon niitä on, jotka toimivat Allahin tahdon vastaisesti eli homostelevat vaikka ovat islaminuskoisia. Yhdessä tarinassa mieleeni jäi se, kuinka islaminuskoinen homosteli vain WC:ssä, koska päiväpeittoon voisi jäädä vieraan miehen haju, jonka (konservatiivinen) äiti voisi tunnistaa kun käy vierailulla poikansa luona.

Eli en liikoja luottaisi siihen, että islam rajoittaisi aidosti islaminuskoisia, vaan paljon on ”tapauskovaisia” eli sellaisia, jotka eivät oikeasti usko, mutta eivät halua erota, koska islamissa se on erittäin iso synti sekin.

Mielestäni tässä tapauksessa uskomattominta oli se, että islamin piiristä tullut on pukeutunut niin, että sukupuolen on voinut sekoittaa toiseen. Erittäin anteeksiantamatonta peliä olisi varmasti tällainen Allahin näkökulmasta.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 839
Muista nyt se, että niin idässä kuin lähi-idässä on tärkeää pitää yllä tietynlaista yhtenäiskulttuuria, mutta sisäiset ajatukset tai teot voivat olla jotain muuta. Eli aika paljon niitä on, jotka toimivat Allahin tahdon vastaisesti eli homostelevat vaikka ovat islaminuskoisia. Yhdessä tarinassa mieleeni jäi se, kuinka islaminuskoinen homosteli vain WC:ssä, koska päiväpeittoon voisi jäädä vieraan miehen haju, jonka (konservatiivinen) äiti voisi tunnistaa kun käy vierailulla poikansa luona.

Eli en liikoja luottaisi siihen, että islam rajoittaisi aidosti islaminuskoisia, vaan paljon on ”tapauskovaisia” eli sellaisia, jotka eivät oikeasti usko, mutta eivät halua erota, koska islamissa se on erittäin iso synti sekin.

Mielestäni tässä tapauksessa uskomattominta oli se, että islamin piiristä tullut on pukeutunut niin, että sukupuolen on voinut sekoittaa toiseen. Erittäin anteeksiantamatonta peliä olisi varmasti tällainen Allahin näkökulmasta.
Nimi Muhamedin perässä viittaa Indonesian ja Malesian kulmille. Siellähän niitä meisselillä varustettuja leidiboita löytyy.
 
Liittynyt
16.06.2021
Viestejä
135
Muista nyt se, että niin idässä kuin lähi-idässä on tärkeää pitää yllä tietynlaista yhtenäiskulttuuria, mutta sisäiset ajatukset tai teot voivat olla jotain muuta. Eli aika paljon niitä on, jotka toimivat Allahin tahdon vastaisesti eli homostelevat vaikka ovat islaminuskoisia. Yhdessä tarinassa mieleeni jäi se, kuinka islaminuskoinen homosteli vain WC:ssä, koska päiväpeittoon voisi jäädä vieraan miehen haju, jonka (konservatiivinen) äiti voisi tunnistaa kun käy vierailulla poikansa luona.

Eli en liikoja luottaisi siihen, että islam rajoittaisi aidosti islaminuskoisia, vaan paljon on ”tapauskovaisia” eli sellaisia, jotka eivät oikeasti usko, mutta eivät halua erota, koska islamissa se on erittäin iso synti sekin.

Mielestäni tässä tapauksessa uskomattominta oli se, että islamin piiristä tullut on pukeutunut niin, että sukupuolen on voinut sekoittaa toiseen. Erittäin anteeksiantamatonta peliä olisi varmasti tällainen Allahin näkökulmasta.
Tosiasiallisestihan islam taitaa vain tuomita ottavan osapuolen.
Sen vuoksi esim. Afganistanin Bacha bazi on jonkin islamin tulkinnan mukaan hyväksyttyä, koska siinä vain penetroidutaan pikkupoikiin eikä homostella silleen oikeesti, että otettaisiin jotain omaan pyllyyn tai suuhun...
1712708634205.jpeg

Kuva on vuodelta 1910. Asialle on siis pitkät perinteet! (Tässä avautuu myös paikka kehua Talibania, mutta jätetään se nyt sikseen.)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 679
TAMPERE kasvaa – ja kansainvälistyy. Kaupungin tuoreen tiedotteen mukaan jo joka toinen uusi tamperelainen puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin suomea.

Tieto koskee viime vuotta, jolloin Tampereelle muutti runsaat 6 000 uutta asukasta. Heistä puolet oli ulkomaalaistaustaisia.
Kieli- ja kulttuurivaihdos edistyy vauhdilla pohjoista kohti. Kohta on Jyväskylässä ja Kuopiossakin suomenkieli ja -kulttuuri vähemmistönä. Sanoisin että aika hurjaa kehitystä.
 
Liittynyt
19.04.2021
Viestejä
52
Muista nyt se, että niin idässä kuin lähi-idässä on tärkeää pitää yllä tietynlaista yhtenäiskulttuuria, mutta sisäiset ajatukset tai teot voivat olla jotain muuta. Eli aika paljon niitä on, jotka toimivat Allahin tahdon vastaisesti eli homostelevat vaikka ovat islaminuskoisia.
[/QUOTE]
Yllättävää kyllä, mutta tämä islamiin suhtautuminen homoseksuaalisuuteen ei aina ole ollut nykyisenkaltaista vaan "Islam piti aluksi homoseksuaalisuutta täysin normaalina. Homoseksiä miesten tai naisten välillä ei pidetty tabuna. Vielä vuonna 1858 tämä näkyi lainsäädännössäkin, kun homoseksi dekriminalisoitiin muslimimaailmaa hallitsevassa Ottomaanien valtakunnassa. Kaikki tuo muuttui, kun eurooppalaiset tulivat. Eurooppalaiset pakottivat omat kulttuuriset käytäntönsä ja asenteensa muslimeille ja vahvistivat nykyistä islamilaista fundamentalisuutta. Eurooppalaiset vaikutukset pääsivät sisään kolonialismin avulla, kuten Intiassa ja Egyptissä tai kauppasuhteiden kautta, kuten Ottomaanien valtukuntaan, jonka perillinen on nykyinen Turkki."
Lähde: Islamin homofobia on peräisin kristinuskolta – QX
Mutta joo, nyt on eri meininki Profeetan niin kutsutuilla seuraajilla:thumbsdown:
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 938

Kieli- ja kulttuurivaihdos edistyy vauhdilla pohjoista kohti. Kohta on Jyväskylässä ja Kuopiossakin suomenkieli ja -kulttuuri vähemmistönä. Sanoisin että aika hurjaa kehitystä.
Tämä on rikkautta siihen asti lun lieveilmiöt puskee esiin. Ja siinä vaiheessa syyllinen on kantasuomalainen, jolloin rikkaus muuttuu taakaksi.
 
Liittynyt
12.07.2023
Viestejä
416

Kieli- ja kulttuurivaihdos edistyy vauhdilla pohjoista kohti. Kohta on Jyväskylässä ja Kuopiossakin suomenkieli ja -kulttuuri vähemmistönä. Sanoisin että aika hurjaa kehitystä.
Jos vieraskielisten määrä lisääntyy jo yli 40 000 vuositahtia, niin ei siinä kyllä kauaa nokka tuhise että joku keskikokoinen kaupunki on ulkomaalaistettu jos tulovirta kohdentuu sellaiseen.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 223
Tämäkin oikeudenkäynti kustantaa pitkän pennin veronmaksajille.

Ryhmä tuomittiin suuressa huumevyyhdissä, syytetään taas miljoonien eurojen operaatiosta – oikeudenkäynti loppusuoralla
Suuren huumeoikeudenkäynnin loppukiri alkaa Oulussa. Pääosin ulkomaalaistaustaisista koostuvan ryhmän syytetään tuoneen Suomeen yli 200 kilon edestä laittomia päihteitä.

Kuuntele juttu2:02
Ihmisiä oikeudenistunnossa, osa peittää kasvonsa.

Avaa kuvien katselu
Osa syytetyistä peitti kasvonsa oikeudenkäynnin alussa. Kuvan vasemmassa reunassa oleva henkilö on tulkki. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle
EETU RUONAKOSKI
8:08
Jaa
Oulun käräjäoikeudessa kuullaan torstain ja perjantain aikana loppulausunnot poikkeuksellisen laajassa huumejutussa. Pääosin ulkomaalaistaustaisista koostuvan liigan epäillään junailleen Suomeen huumeita jopa seitsemän miljoonan euron arvosta.

Syytteessä on 19 henkilöä. Ryhmän uskotaan maahantuoneen aineita Ruotsin Uppsalasta ja levittäneen niitä useille paikkakunnille vuosina 2022 ja 2023.

Viranomaisten käsityksen mukaan huumeita oli ainakin 200 kilon edestä. Lastit koostuivat muun muassa kokaiinista, amfetamiinista, ekstaasista sekä erilaisista kannabistuotteista.

Viranomaisten mukaan operaatiota johdettiin järjestäytyneesti ulkomailta.

Lisää: Ulkomaalaistaustaiset rikolliset syytteessä Oulussa: toivat Suomeen miljoonien edestä kovia huumeita
Läpinäkyvä muovipussi, jossa kellertävä kuutiomainen möykky huumausainetta, möykyn päällä erottuu teksti FOX.

Avaa kuvien katselu
Poliisi takavarikoi kuvan amfetamiinierän Oulussa jutun esitutkinnan yhteydessä. Kuva: Poliisi.Kuva: Poliisi
Syytetyille vaaditaan rangaistusta muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Osa on tunnustanut syyllistyneensä huumerikoksiin, valtaosa kiistää.

Osa syytetyistä tuomittiin jo aiemmin Oulun seudulla paljastuneessa huumevyyhdissä. Myös tuolloin aineiden katukauppa-arvoksi arvioitiin jopa miljoonia euroja.

Ryhmän uskotaan jatkaneen huumeiden maahantuontia tuomioista huolimatta.

Nyt käsillä olevaa asiaa on puitu Oulun käräjäoikeudessa jo liki 30 istuntopäivän verran. Osa syytetyistä on ollut käsittelyn ajan tutkintavankeudessa.

Oikeudenkäynnin viimeisinä päivinä syyttäjä sekä vastaajat pääsevät kertomaan omat johtopäätöksensä oikeudessa ilmi tulleista asioista.

Yle seuraa käsittelyä torstaina paikan päällä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 133
Tyttö rikastui Hesadishussa:

AIKUINEN mies tapasi Helsingin Rautatieasemalla kaksi teinityttöä, jotka hän pyysi asunnolleen juomaan alkoholia. Asunnolla tytöt käyttivät alkoholia ja polttivat kannabista. Oikeuden asiakirjojen mukaan tekoaikaan 28-vuotias mies oli sen jälkeen painostanut toisen tytöistä seksiin.


Vuonna 2018 alkunsa saaneet tapahtumat saivat päätöksensä viime viikolla Helsingin hovioikeudessa, kun oikeus tuomitsi Mustafa Yousif Falih Saedin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Tuomion mukaan mies pakotti ensimmäisellä tapaamiskerralla tytön useisiin yhdyntöihin. Tyttö oli niin päihtynyt, ettei hän pystynyt puolustautumaan, mutta kertoi oikeudessa kieltäytyneensä seksistä useasti.


MIES tapasi tyttöä muutaman kerran kuukauden ajan. Tytön mukaan hän oli näillä tapaamisilla harrastanut miehen kanssa seksiä yhteisymmärryksessä. Tapaamiset olivat miehen kodissa tai toisessa asunnossa.


Seksin lisäksi tapaamisten aikana mies tarjosi tytölle alkoholia, he katsoivat ohjelmia ja joivat teetä. Mies väitti varmistaneensa että tyttö on 18-vuotias.


Oikeuden mukaan miehen on kuitenkin täytynyt pitää tyttöä hyvin nuorena ja ainakin epäillä, ettei tämä ole 18-vuotias. Tyttö kertoi sanoneensa miehelle olevansa 15-vuotias.


HELSINGIN käräjäoikeus hylkäsi viime vuonna antamassaan tuomiossa syytteen törkeästä raiskauksesta ja tuomitsi miehen reilun vuoden vankeusrangaistukseen.

Syyttäjä valitti käräjäoikeuden päätöksestä ja vaati miehelle rangaistu sta myös törkeästä raiskauksesta. Hovioikeus piti raiskauksen näyttöä uskottavana ja korotti samalla miehen tuomiota kahdella vuodella.
Hesarikin uskalsi kertoa tekijän nimen. Eikö tytöille pitäisi opettaa jo tarhassa että arabisetien mukaan ei kannata mennä.
 

OscarK

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.05.2023
Viestejä
2 350
Hesarikin uskalsi kertoa tekijän nimen. Eikö tytöille pitäisi opettaa jo tarhassa että arabisetien mukaan ei kannata mennä.
Heh, ainakin Oulussa tehtiin päinvastoin kun kaupunginvaltuuston vihervasemmisto oikein järjesti aikuisille arabimiehille vierailuja lastentarhaan.

Mitähän helvettiä näiden päässä liikkui.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 006
IÄN valehteleminen voi tulla turvapaikanhakijalle tietyissä tilanteissa kalliiksi.

Turun hovioikeus määräsi torstaina nykyisin 26-vuotiaan irakilaistaustaisen miehen maksamaan valtiolle 34 500 euroa vahingonkorvauksia, koska hän valehteli vuosia aiemmin olevansa alaikäinen turvapaikkaa Suomesta hakiessaan.

Todellisuudessa hän oli tuolloin 18-vuotias.

Mies sijoitettiin asumaan alaikäisille tarkoitettuun majoitukseen vajaaksi puoleksitoista vuodeksi vuosina 2015–2017. Siitä aiheutuu valtiolle suuremmat kustannukset kuin täysi-ikäisille tarkoitetusta majoituksesta.

Tuomion mukaan mies aiheutti valtiolle 34 500 euroa enemmän kustannuksia verrattuna siihen, että hänet olisi sijoitettu koko ajaksi aikuisten majoitukseen. Hän joutuu korvaamaan summan valtiolle.

KORVAUSTEN lisäksi mies tuomittiin rikoksista puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli törkeästä petoksesta, väärän henkilötiedon antamisesta, väärennyksestä, kahdesta ulkomaalaisrikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Kuinkahan paljon suomen viranomaisille valehdellaan näissä turvapaikka-asioissa...
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
332
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 766


Kuinkahan paljon suomen viranomaisille valehdellaan näissä turvapaikka-asioissa...
Varmasti reilusti enemmän valehdellaan kuin puhutaan totta.

Hauskana anekdoottina: Mun kanssa samaan aikaan kävi pelailemassa snookeria yksi marokkolainen ja yksi egyptiläinen tyyppi. Tämän marokkolaisen kanssa jutellessa jäi aina sellainen fiilis, että se valehtelee ja liiottelee ja ylipäätään tosi vähän puhuu mitään rehellisesti. Egyptiläisestä ei vastaavaa fiilistä tullut koskaan ja olinkin myöhemmin enemmänkin hänen kanssaan tekemisissä.

Kerran sitten tuli puhetta tästä marokkolaisesta, niin hän oli mulle kertonut englanniksi ihan täysin eri tarinoita itsestään, kuin tälle egyptiläiselle arabiaksi. Ihan nimestä, iästä ja maahantulosta lähtien täysin eri jutut oli kertonut meille.

e: typoja puhelimella..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
982
Eikö tytöille pitäisi opettaa jo tarhassa että arabisetien mukaan ei kannata mennä.
Tarhassa mennään virallisen opetussuunnitelman mukaan, jossa on tarkasti määritelty että mokutus hyvä, arabit hyviä, ja lieveilmiöistä ei saa missään nimessä lapsille kertoa.


Kuinka paljon äidit ja isät kertoo lapsille tällaisia elämäntotuuksia, kun kuitenkin meidän maa on ihan täynnä woke suvakkeja?

Vai kuinka paljoa nämä woke-suvakit edes hankkivat lapsia?
Välillä tuntuu, onneksi, että nämä kaikkein pahimmat suvaitsevaisuuden ritarit ovat ties mitä sukupuolta ja kuluttavat ennemmin aikaansa leiriytymällä (vain lämpiminä kesäpäivinä) mannerheimintielle ja liimaamalla itsensä puihin ja asfalttiin kun konservatiivisemmat menevät perinteisesti naimisiin ja perustavat perheen.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 453
Viestejä
4 199 969
Jäsenet
70 908
Uusin jäsen
Biurpo

Hinta.fi

Ylös Bottom