• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Putinin Venäjästä

Ja lukemat 30-luvun lopulla olivat? 1970 oli varmasti niin paljon hengissä porukkaa jotka olivat olleet itse rintamalla kokemassa sen kauhut ja toisaalta kotijoukkoja jotka näki millaisina miehet palasivat sodasta, joten en yhtään ihmettele matalia lukemia. Ennen sotia puolustustahto oli varmasti selvästi korkeampi.

Foorumi bugaa eikä SPOILER-nappi ja linkki findikaattoriin muuten näy viestissäsi ainakaan mulla.
Eli kyseessä oli vain sinun sisäinen projektiosi. Data ei sitä tue. Vuonna 1939 oli kuitenkin kulunut vain parikymmentä vuotta Itsenäisyyssodasta. Jatkosodan lopusta vuonna 1970 vain muutama vuosi enemmän.
 
Georgian sodan aloitti Georgia, joten tottakai se motivoi. Selvitys: Georgia aloitti sodan, Venäjän vastaus ylimitoitettu En näe Suomea ainakaan ilman NATO-jäsenyyttä aloittamassa sotaa Venäjää vastaan.
Vaikka Georgia olisi kahakan aloittanutkin vuonna 2008, niin se teki sen Georgiassa, ei Venäjällä. Huomaatko tämän "pikku yksityiskohdan"? Georgia on eri valtio kuin Venäjä, itsenäinen maansa, joka ei siis ole Venäjä, vaan Georgia.

Georgian sisäiset asiat ei lähtökohtaisesti kuulu Venäjälle.

Ja sitten kokonaan toinen asia on se, että millä tavalla Venäjä oli provosoinut Georgiaa "kapinallisalueilla" jo kauan ennen tuota h-hetkeä 2008. Ilman Venäjän sekaantumista mitään ongelmia ei olisi ollutkaan milloinkaan tai ne olisi lopetettu alkuunsa 1990-luvulla. Ihan sama juttu esim. Moldovan Transnistriassa.
 
Georgian sisäiset asiat ei lähtökohtaisesti kuulu Venäjälle.

100 % totta. Eivätkä myöskään Viron tai Suomen tai Unkarin tai Puolan sisäiset asiat kuulu Venäjälle. Mutta venäläiset eivät ole samaa mieltä tästä asiasta, eivät johtajat eivätkä rivikansalaiset, eikä se demokratialla muuksi muutu, vaikka jotkut länsimaissa asettavat demokratialle lähes maagisia odotuksia (kts. Arabikevät esimerkiksi). Tätä aina yritän teroitella. Tästä mielipide-erosta johtuvat venäläisten ihmettelyt mallia "Miten näin pieni kansa/maa voisi olla itsenäinen?" sekä "Noin pienen maan pitäisi kuulua Venäjään ollakseen vahva" ja niin edelleen. Jos viettää venäläisten parissa aikaa niin noita ei voi olla kuulematta toistuvasti - paitsi jos on niin selvästi ns. länsimielinen että venäläiset eivät halua puhua suoraan ja rehellisesti (sama ilmiö kuin uskonnollisilla fanaatikoilla jotka eivät aina mielellään avoimesti kerro ns. vääräuskoisille miten asioiden pitäisi heidän mielestään olla esim. kyseisten vääräuskoisten ihmisoikeuksien suhteen). Ja ihan näitä samoja juttuja siellä löpistiin myös leppoisan juopon Jeltsinin verrattain demokraattiseen aikaan, ja tietenkin myös kommarien ja tsaarinvallan aikaan. Johto vaihtui, kansa ei.

Kun kasalle Britti-imperiumista paenneita vapautta ja kaupantekoa arvostavia radikaaleja avautuu tilaisuus demokratiaan, he rakentavat amerikkalaistyylisen demokratian, jossa ei kuninkaita eikä sossupummimista kumpaakaan suvaita eikä murhaavan tiukkaa verotustakaan. Suomalainen demokratia on enemmän sitä että yritetään pitää hyvinvointivaltio jossa kenenkään ei tarvitse elää kaduilla vaikka sattuisikin olemaan moniongelmainen ja työllistymiskyvytön henkilö, vaikka tästä seuraisi tietysti tiukemmat verot ja isompi valtiokoneisto. Ja jossain ihan muualla demokratia on sitten sitä, että äänestetään uskonnollinen johto tyranneiksi ja rajoitetaan ihmisoikeudet taivaallisen satukirjan mukaan. Koska ihmiset ovat erilaisia.

Demokratia antaa heille vain mahdollisuuden vapaammin ilmaista halujaan politiikan ja yhteiskunnan kehityksen suhteen. Se johtaa erilaisiin kehityksiin eri maissa koska kansoissa on eroja. Demokratia tuppaa suuret luonnonvarat ja riittävän suuren ja fiksun populaation omaavissa maissa johtamaan myös vaurauteen, jolla voidaan hankkia suurempi sotilaallinen voima, ja tällöin aggressiivisen väestön omaava demokraattinen maa voi helposti olla vaarallisempi kuin sama maa olisi totalitarismin takia köyhempänä ja siten sotilaallisesti heikompana tai vain tyrannin kurissa ettei kansa pääse seikkailemaan kuin tyranninsa luvalla.

Mutta ehkä lopetan tämän optimistien mielestä pessimismiltä tai jopa harhaisuudelta näyttävän demokratiateemani toistaiseksi tähän. :beye: Demokratia on hyvä asia. Mutta se on vain yksi hyvä asia, ei kaiken ikävän ihmisistä parantava ihmelääke. Se vain antaa kansalle paremmat mahdollisuudet toteuttaa itseään. Sudet ja koirat ja lampaat toteuttavat itseään hyvin eri tavoilla jos niille annetaan se vapaus.

Se että Venäjän naapurit ja kaikki muutkin ymmärtävät että Venäjä on arvaamaton ja aggressiivinen opportunisti ja imperialisti joka arvostaa itsensä kaikkien muiden ja myös muiden fundamentaalien oikeuksien yläpuolelle tietysti on hyvä asia ja auttaa varustautumaan paremmin Venäjän uhkaa vastaan ja selviämään siitä. Mutta vielä hyödyllisempää olisi ymmärtää myös mistä se uhka johtuu, niin ettei eläteltäisi turhia toivoja siitä että se uhka voi poistua pysyväluontoisesti kunhan vain jotenkin juonitaan Venäjälle länsimielinen ja demokraatiaa kannattava johtaja.

"Tunne vihollisesi" on erittäin viisas neuvo eikä ole iän myötä pilaantunut. Jos tämä neuvo olisi riittävän monilla pysynyt mielessä, Suomi olisi Jeltsinin aikana hypännyt NATO:n kyytiin ja olisi paremmassa turvassa.
 
100 % totta. Eivätkä myöskään Viron tai Suomen tai Unkarin tai Puolan sisäiset asiat kuulu Venäjälle. Mutta venäläiset eivät ole samaa mieltä tästä asiasta, eivät johtajat eivätkä rivikansalaiset, eikä se demokratialla muuksi muutu, vaikka jotkut länsimaissa asettavat demokratialle lähes maagisia odotuksia (kts. Arabikevät esimerkiksi). Tätä aina yritän teroitella. Tästä mielipide-erosta johtuvat venäläisten ihmettelyt mallia "Miten näin pieni kansa/maa voisi olla itsenäinen?" sekä "Noin pienen maan pitäisi
Mä nyt vaan olen eri mieltä. Demokratioissa vältetään turhien sotien sotimista, ja vaikka esimerkiksi (tai nimenomaan ja pelkästään) USA onkin tähän hieman syyllistynyt männävuosina, niin onhan siellä ainakin nyt yleinen ilmapiiri vahvasti turhaa sotimista vastaan.

Ja etenkään pitkiä sotia ei demokratiat oikein kestä. Siihen suohon voi aina joskus harvoin astua kuten USA Vietnamissa, mutta sen jälkeen ei astutakaan enää aikoihin kun arvet jää syvälle. Irakia en laske miksikään "oikeaksi sodaksi" USA:n kannalta, joten se on vähän eri asia, mutta ei sellaistakaan suota jenkit ihan heti uudestaan halua.

Demokraattisessa Venäjässä sotimisen oikeutuksista ja kustannuksista ei hyssyteltäisi vaan niistä puhuttaisiin avoimesti koko ajan, kuten myös sotarikoksista ja miehistötappioista. Jos venäläiset esimerkiksi tietäisi, mitä Itä-Ukrainassa on oikeasti tapahtunut ja mistä koko juttu lähti käyntiin, niin enpä usko, että Venäjän armeijan seikkailut saisi hirveästi sympatiaa siellä! Tosin venäläiset eivät kai ole kovin innoissaan Ukrainan sodasta tälläkään hetkellä, mutta sitten olisivat vielä vähemmän!
 
Mä nyt vaan olen eri mieltä. Demokratioissa vältetään turhien sotien sotimista, ja vaikka esimerkiksi (tai nimenomaan ja pelkästään) USA onkin tähän hieman syyllistynyt männävuosina, niin onhan siellä ainakin nyt yleinen ilmapiiri vahvasti turhaa sotimista vastaan.

Ja etenkään pitkiä sotia ei demokratiat oikein kestä. Siihen suohon voi aina joskus harvoin astua kuten USA Vietnamissa, mutta sen jälkeen ei astutakaan enää aikoihin kun arvet jää syvälle. Irakia en laske miksikään "oikeaksi sodaksi" USA:n kannalta, joten se on vähän eri asia, mutta ei sellaistakaan suota jenkit ihan heti uudestaan halua.

Eri mieltä saa aina olla. :) Tosin USA:n lisäksi myös Britit, Ranska ja EU:n muutkin jäsenet ovat kyllä osallistuneet sotimiseen ja pommitteluun omien alueidensa ulkopuolella ihan demokratioina, vaikka jossain Briteissä kuningatar onkin. Voisi sanoa että demokratioilla on taipumus väittää sotimista joksikin muuksi kuin sotimiseksi, vaikka pommit lentävät ja ihmisiä kuolee.

List of wars between democracies - Wikipedia

Democracies More Prone to Start Wars – Except When They're Not

"Turha sota" on tietysti hieman epäselvä käsite. Onko sota turha jos kansa kannattaa sitä esimerkiksi ärsyttävän pikkunaapurin liittämiseksi suureen ja mahtavaan imperiumiimme tai väitetyn roistovaltion rankaisemiseksi väitetystä vääryydestä mallia Irakin sota? Ei ainakaan ennen kuin se muuttuu kovasti tappiolliseksi sodaksi.

Demokratioilla on kyllä taipumusta sotimiseen siinä missä ihmisten yhteisöillä yleensäkin, muutamia mainitakseni aivan ensimmäiset demokratiat Antiikin Kreikassa ja vaikka pikkurähinä Ensimmäinen Maailmansota jonka osapuolista monia voisi kuvailla varsin demokraattisiksi varsinkin nykyiseen Venäjään verrattuna, unohtamatta Jugoslavian hajoamissotia... USA:n mainitseminen ei edes ole tarpeellista kuten näkyy, vaikka jo Rooman tasavalta ja Antiikin Kreikan demokratiat osoittivat että (ainakin näennäisen) demokraattisilla valtioilla on taipumusta sotia ns. aivan vitusti silloin kun ne ovat mielestään vihollistaan vahvempia ja siten voivat helposti ottaa mitä haluavat kärsimättä merkittäviä menetyksiä.

Yleinen ilmapiiri USA:ssa ehkä vastusti tai ei vastustanut vaikka Afganistania tai Irakia mutta ei kuitenkaan pystynyt estämään kumpaakaan sotaa ja niiden vuosikausien kestoa ja miljardien kustannuksia, mistä voinee päätellä vastustuksen olleen kovimmillaankin hyvin lievää ja jääneen tärkeämpien asioiden varjoon kansan prioriteeteissa - koska muutenhan noista sodista ei palkittaisi äänestämällä niiden aloittajat uudestaan johtoon kuten herra Bush Jrlle nimenomaan kävi. Ja tämähän juuri olisi ison ja taloudellisesti vahvan demokraattisen Venäjän asianlaita verrattuna johonkin pikkuiseen naapuriinsa mallia Georgia.

Mutta sitten ajattelin siirtyä Putiniin :eek:

Vladimir Putinin ote kirpoaa – ”edessä epävakaat ajat”

Tietoista pelottelua asioiden huonontumisesta vai ollaanko Putinia kohta syrjäyttämässä?

Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, mutta sanon että Putin tässä virittelee itselleen tekosyitä ottaa itselleen vielä tiukempi valta "epävakaiden aikojen" välttämiseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Eri mieltä saa aina olla. :) Tosin USA:n lisäksi myös Britit, Ranska ja EU:n muutkin jäsenet ovat kyllä osallistuneet sotimiseen ja pommitteluun omien alueidensa ulkopuolella ihan demokratioina, vaikka jossain Briteissä kuningatar onkin.

List of wars between democracies - Wikipedia
Kovin on lyhyt lista viime vuosisadan osalta ja sisältää kaikenlaista tulkinnanvaraista ja ongelmallista j*skaa kuten JATKOSOTA..

Jos tarvii johonkin antiikin kreikkoihin mennä, niin aika löyhässä hirressä olet argumenttiesi kanssa. :) Kun puhutaan "demokratiasta", niin tarkoitan tietenkin nykyajan demokratiaa, johon sisältyy mm. erittäin monipuolinen media, laajat kansalaisoikeudet ja varsin läpinäkyvä hallinto. Nykyaikana demokratioiden on hyvin vaikea käydä sotimaan edes aiheellisia sotia paskamaita vastaan, puhumattakaan sitten toisia demokratioita vastaan, sitä ei vaan tapahdu.
 
Mutta nyt pitää muistaa se, että Venäjällä se "puolustushalu"/hyökkäyshalu on varmasti vielä huomattavasti alhaisempi, eihän siellä edes käy armeijaa kuin joku 10% ikäluokista! Jos ne haluaisi saada parisataatuhatta sotilasta hyökkäämään Suomeen, niin ei sellaista porukkaa välttämättä ihan tuosta vaan järjesty!
En olisi tuosta kovin varma. Venäjä sai mobilisoitua kumpaankin Tšetšenian sotaan vajaat satatuhatta sotilasta ilman liikekannallepanoa. Liikekannallepanon kanssa massaa lähtee liikkeelle helposti paljon enemmän.

Ja jos joku Putinin perskärpänen vielä ihmettelee, että mitä hyötyä Venäjälle olisi minnekään hyökkäämisestä, niin totta kai on hyötyä kiinnittää musikoiden huomio kurjistuvasta taloudesta ulkoiseen viholliseen. Juuri sitä varten on luotu doktriini, jonka mukaan etnisiä venäläisiä täytyy puolustaa kaikkialla, missä heitä "sorretaan". Se mikä kulloinkin on "sortoa", on tietysti Kremlin omassa harkinnassa. Esim. öyhöttäminen venäläisten lasten huostaaotoista Suomessa on päivänselvästi pohjatyötä, jolla tarvittaessa oikeutetaan puuttuminen meidän tsuhnien harrastamaan "sortoon".
 
En olisi tuosta kovin varma. Venäjä sai mobilisoitua kumpaankin Tšetšenian sotaan vajaat satatuhatta sotilasta ilman liikekannallepanoa. Liikekannallepanon kanssa massaa lähtee liikkeelle helposti paljon enemmän.
Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että ajat ovat muuttuneet ja ikäluokatkin ovat pienentyneet huomattavasti. Venäjällä syntyvyys lähti jyrkkään laskuun 1980-luvun jälkeen.

Kyllä Putin saisi aika fakiiri olla, että saisi täysimittaisen sodan Suomea vastaan "myytyä" venäläisille, mutta toki Suomen pitää olla siihen varautunut, en mä sitä sano enkä siltä kannalta asiaa nyt pohtinutkaan, vaan siltä kannalta että mikä on suomalaisten miesten puolustushalukkuus verrattuna venäläisten miesten hyökkäyshaluihin. Koska toi "naarattaja" kyseenalaisti suomalaisten puolustushaluja. Siitähän tämä lähti.
 
Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että ajat ovat muuttuneet ja ikäluokatkin ovat pienentyneet huomattavasti. Venäjällä syntyvyys lähti jyrkkään laskuun 1980-luvun jälkeen.

Kyllä Putin saisi aika fakiiri olla, että saisi täysimittaisen sodan Suomea vastaan "myytyä" venäläisille, mutta toki Suomen pitää olla siihen varautunut, en mä sitä sano enkä siltä kannalta asiaa nyt pohtinutkaan, vaan siltä kannalta että mikä on suomalaisten miesten puolustushalukkuus verrattuna venäläisten miesten hyökkäyshaluihin. Koska toi "naarattaja" kyseenalaisti suomalaisten puolustushaluja. Siitähän tämä lähti.

Tähän täytyy sanoa että yllättävän moni jotka on aihetta(putinstan hyökkää Suomeen) sivunneet, ovat maininneet että siinä kohtaa lähtevät perheen kanssa äkkiä muualle. Ihan siis normaalin jutustelun yhteydessä. Armeijan käyneitä keski-ikäisiä miehiä kaikki... Toisaalta sitten parikin tuttua kurdia ovat olleet hyvinkin innokkaita puolustushommiin täällä, kun aihe on sattunut puheeksi. Luultavasti tuossa on se ero ettei Suomalaiset tällä hetkellä ole kokeneet noita tilanteita pitkään aikaan, mutta tänne integroituneet sodan kokeneet ehkä kokevat aiheen erilailla, vaikka se kokemus on luokkaa että 1-vuotiaana ovat tulleet maahan. Jokunensatatuhatta päinen kurdiporukka innokkaina Suomen armeijan varusteissa voisi ehkä saada paikallisetkin hieman häpeämään maastamuuttoajatuksiaan :D
 
Tähän täytyy sanoa että yllättävän moni jotka on aihetta(putinstan hyökkää Suomeen) sivunneet, ovat maininneet että siinä kohtaa lähtevät perheen kanssa äkkiä muualle. Ihan siis normaalin jutustelun yhteydessä.
No siis kaksi kolmasosaa suomalaisista haluaisi puolustaa Suomea viimeisimpien kyselyiden mukaan, ja vastaavasti yksi kolmasosa ei. Se on ihan makuasia, että onko toi yksi kolmasosa vähän vai paljon, mutta tottakai jokaisen tuttavapiiriin näitä varmasti paljon mahtuu.

Se on sitten eri asia, että jos tositilanne painaa yht' äkkiä päälle ja kutsu käy, niin mitä itse kukin sitten siinä vaiheessa tekisi. Ja sotakin voi noudattaa niin monenlaista eri skenaarioita muutamasta pienestä vihreästä miehestä täysimittaiseen maailmansotaan, että ei ole kovin rakentavaa näillä liikaa päätään vaivata.

Mun pointti on kumminkin koko ajan ollut, että jos suomalaisista 2/3 haluaa puolustaa Suomea, niin haluaisiko vastaavasti 2/3 venäläisistä olla hyökkäämässä Suomeen? Absurdi ajatuskin... Eli varmaankin suomalaisten maanpuolustustahto on huomattavasti korkeampi kuin venäläisten "maanhyökkäystahdot".
 
Kyllähän putini äkkiä masinoisi sodan maatamme vastaan, käskisi tämän desantti päkmannin ja trollilaitoksensa keksimään mitä ihmeellisimpiä syitä mollata maatamme ja syyllistää jostakin....? :think:
-Kannatus kun alkaa hiipumaan, pitää kansan mielipide suunnata muualle.... :shifty:

On vaan minun ajatus ja mielipide, toivottavasti ei tule varoituksia, bannia tai muita seuraamuksia....? :sori:
 
Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että ajat ovat muuttuneet ja ikäluokatkin ovat pienentyneet huomattavasti. Venäjällä syntyvyys lähti jyrkkään laskuun 1980-luvun jälkeen.

Kyllä Putin saisi aika fakiiri olla, että saisi täysimittaisen sodan Suomea vastaan "myytyä" venäläisille, mutta toki Suomen pitää olla siihen varautunut, en mä sitä sano enkä siltä kannalta asiaa nyt pohtinutkaan, vaan siltä kannalta että mikä on suomalaisten miesten puolustushalukkuus verrattuna venäläisten miesten hyökkäyshaluihin. Koska toi "naarattaja" kyseenalaisti suomalaisten puolustushaluja. Siitähän tämä lähti.

Eihän se syntyvyys Suomessakaan varsinaisesti loistolukemissa ole ollut viime vuosikymmeninä, paitsi jos varsinaisia maahanmuuttajia katsotaan, ja niiden varaan on kyllä ihan turha maanpuolustusta rakentaa vaikka omissa puheissaan monet varmaan olisivat uljaina sotasankareina rintamalla Suomea puolustamassa (huolimatta siitä että ovat omilta kotiseuduiltaan lähteneet pakoon kuin rusakko puskasta paljon pienempiä konflikteja kuin joku sota Venäjän kaltaista ydinasevaltiota vastaan). :D

Mutta kyllä suomalaisilla on varsinkin länsimaisessa vertailussa erittäin hyvä maanpuolustustahto - ja se muuten vain paranee sitten kun oikea vaaratilanne ilmestyy ja ne omat rakkaat asiat kodista perheeseen ovat aidosti uhattuina todellisuudessa eikä vain teoreettisissa ajatuksissa. Moni niistä "mä lähden ainakin Ruotsiin tästä paskamaasta" -tyypeistä lähtee tosipaikan tullen puolustamaan Suomea asein ihan samassa porukassa kuin ne fanaattisimmat aktiiviressut jotka melkein odottavat tositoimiin pääsemistä. Toki niitäkin aina löytyy jotka ihan aikuisten oikeasti - eikä vain rauhanajan puheissa - yrittäisivät ja osa onnistuisikin lähtemään ulkomaille karkuun, mutta jos totta puhutaan niin aika harva niistä tyypeistä olisi sotahommissa mitenkään hyödyllinen ollutkaan joten menetys on hyvin pitkälti kosmeettinen.

Ja hyvä niin että suomalaisilla on hyvä maanpuolustustahto, koska todellisuudessa ei olisi mikään ongelma saada venäläisiä ryhtymään täyteen sotaan Suomea vastaan. Lyhyt kansankiihotuskampanja teemoilla jotka kaikki varmasti jo tietävät jos ovat yhtään historiaa ja maailmaa seuranneet, lavastettu tilanne jossa suomalaiset tappavat venäläisiä (eli ammutaan pari omaa rajavartijaa, sellaista joita olisi muutenkin rankaistu jostain perseilystä, ja syytetään siitä Suomea lavastettujen todisteiden kera tai jopa järjestetään ihan oikeat suomalaiset rajavartijat tilanteeseen jossa heidän on pakko ampua venäläisiä tai itse kuolla) ja se on siinä, sitten ei tarvita kuin poliittisen johdon ilmoitus että "Tätä ei voi sietää" ja kansa on sotavalmis. Jos tosiaan venäläisten parissa on enemmän aikaa viettänyt niin tätä ei voi olla oppimatta, paitsi jos pyörii ilmiselvänä länkkärinä pienen länsimielisen vähemmistön piirissä eikä koskaan tule ulos kyseisestä kuplasta tutustumaan vähän laajemmin paikalliseen väestöön (tämä vähemmistökuplien perusteella yleistäminen on niitä asioita millä modernit länsimaalaiset ovat erittäin taitavia saamaan vahvistusta omille epärealistisille näkemyksilleen maailmasta ja ihmisistä, vaikka käytännössä kyse on siitä että pyöritään pelkästään Oskar Schindlerin kanssa ja sillä perusteella todetaan natsit hienoksi porukaksi tapaamatta koskaan niitä vähän tyypillisempiä kusipäisempiä natseja). Populaatioiden kokoero Suomen ja Venäjän välillä on sitä paitsi niin älytön, että eihän siinä edes kovin ihmeellistä rähinähenkeä tarvittaisi että Venäjä saisi moninkertaisen miesylivoiman kentälle.

Mutta, kuten kaikki, Venäjä tykkää voittaa. Paras liike Suomelta on tehdä se niin helvetin vaikeaksi ja kalliiksi ettei Venäjä kevyesti edes yritä ottaa matsia Suomen kanssa, koska Venäjä on aivan helvetin huono, mahdollisesti huonoin koko maailmassa, häviäjä ja yrittää kuollakseen välttää sitä. Suomen pitää valmistautua sotaan niin tosissaan että Venäjä etsii jonkun helpomman uhrin kiusattavaksi, ja tätä pitää jatkaa nykyhetken näkökulmasta ikuisesti. Jos HX-hanke päättyy F-35:n valintaan Suomelle ja järkevissä lukemissa eli vähintään se 60 kappaletta mielellään enemmän, niin se on hyvä askel oikeaan suuntaan. Kaikki vihervasemmiston sekoilut mallia asevelvollisuuden purkaminen tai armeijan kehittäminen rauhanturvajoukoksi kehitysmaihin sekä mahdollisimman vanhanaikaisen ja halvan sotilaskaluston hankinta menee suoraan Venäjän pussiin - mutta onneksi Venäjän viime aikojen aggressiot Georgiassa ja Ukrainassa ovat yllättävän paljon rauhoittaneet noita vihervasemmiston pahimpia sekoiluja, vielä viime vuosituhannella porukat puhuivat jopa puolustusvoimien lakkauttamisesta ihan vakavissaan.

Sellainen pohdinta jossa kysellään haluaako 2/3 venäläisistä hyökätä Suomeen kun suunnilleen tuon verran suomalaisista haluaa Suomea puolustaa jonkun gallupin mukaan ei oikein ole järkevää. Vaikka 0 % venäläisistä haluaisi hyökätä Suomeen, siinä vaiheessa kun johto pommittaa pari kuukautta sotapropagandaa ja järjestää sopivat false flagit, 90 % noista venäläisistä toteaa vitutuksen olevan niin ylivoimainen että on pakko tehdä jotain vaikka ei oikeasti sotaa haluttaisi. Eihän suomalaisetkaan oikeasti haluaisi puolustaa Suomea, siis ihan pelkästä halusta sotia, mutta ovat velvollisuudentunnosta ja isänmaallisuudesta vastahakoisen valmiita siihen jos joku uhka ilmestyy. Samoin se toimii hyökkääjällekin: he eivät haluaisi hyökätä, mutta sopivan (kuvitteellisen) uhkan torjumiseksi ovat vastahakoisesti isänmaallisesta velvollisuudentunnosta valmiita siihen ja sitten tapellaan.

Jopa se demokraattinen USA ihan pokkana valehteli omille kansalaisilleen joukkotuhoaseista saadakseen Irakin sodan aikaan. Venäjä on tietysti vielä tuhat kertaa häikäilemättömämpi sekä paljon, paljon kokeneempi ja taitavampi valehtelija. Siihen kun lisätään paljon sodanhaluisempi ja ilkeämielisempi kansa, niin sodan järjestäminen on pelkästään poliittisen johdon tahdon kysymys.
 
Eihän se syntyvyys Suomessakaan varsinaisesti loistolukemissa ole ollut viime vuosikymmeninä, paitsi jos varsinaisia maahanmuuttajia katsotaan, ja niiden varaan on kyllä ihan turha maanpuolustusta rakentaa vaikka omissa puheissaan monet varmaan olisivat uljaina sotasankareina rintamalla Suomea puolustamassa (huolimatta siitä että ovat omilta kotiseuduiltaan lähteneet pakoon kuin rusakko puskasta paljon pienempiä konflikteja kuin joku sota Venäjän kaltaista ydinasevaltiota vastaan). :D
Mielestäni Venäjällä syntyvyys lähti jyrkkään laskuun 1990-luvun alussa ja Suomessa vasta myöhemmin, mutta tarkkaa dataa mulla ei ole eikä juuri nyt kiinnosta ottaa selvää.

Anyways, venäläisten alhainen syntyvyys yhdistettynä siihen, että vain 10% ikäluokista suorittaa asepalveluksen ja siihen, että moraali hyökkäyssodassa voi olla kyseenalainen tarkoittaa kuitenkin sitä, että ei sieltä välttämättä hirveän todennäköisesti ole ihan "rajatonta" määrää tykinruokaa tulossa kuten viimeeksi... Ja nythän ne ei voi ukrainalaisiakaan eturintamalle marssittaa kuten viimeeksi. :)

Suomen pärjääminen sodassa Venäjää vastaan ei siis välttämättä ole niinkään miehien määrästä kiinni... Mutta tekniikka ja aseet voi olla eri juttu.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän armeija ei enää ole entinen puna-armeija missä palveltiin 3 vuoden asevelvollisuus. Palvelusaikaa on lyhennetty pikkuhiljaa vuoteen. Pääosa sotilaista on nykyään joko upseereita ja palkkasotilaita. Jossain vaiheessa siellä mietittiin kokonaan palkka-armeijaa, mutta siihen ei olisi ollut tarjokkaita riittävästi.
 
"Jos vaalit järjestettäisiin nyt, ketä äänestäisit?" Tällaiseen kysymykseen vastaajista 50% äänestäisi Putinia Venäjän virallisen gallup-laitoksen fom.ru:n mukaan.

Jännästi toikin luku on nyt kasvussa, sen on ollut alle 50 ainakin siitä lähtien kun eläkeuudistus tuli julki, ja nyt se on yht' äkkiä taas 50% ilman mitään päivänselvää syytä... Esimerkiksi vielä maaliskuun lopussa toi oli vain 45%.

В. Путин: рейтинг, отношение, оценки работы / ФОМ

4301yUT706.png
 
Viimeksi muokattu:
mielenkiintoinen ja pitkä teksti etatismin ja tuhoavan valtion vaikutuksesta

The Dying Russians
-In The Origins of Totalitarianism Hannah Arendt argues that totalitarian rule is truly possible only in countries that are large enough to be able to afford depopulation. The Soviet Union proved itself to be just such a country on at least three occasions in the twentieth century—teaching its citizens in the process that their lives are worthless. Is it possible that this knowledge has been passed from generation to generation enough times that most Russians are now born with it and this is why they are born with a Bangladesh-level life expectancy?
 
Venäjä loi Internetin mustan aukon – näin oppositio vaimennetaan

"Internetin valvontaa lisänneitä lakeja on perusteltu Venäjällä valtiollisella turvallisuudella ja suojautumisella ”vihamielisiltä ulkovalloilta”. Muun muassa voimalaitosten ja liikennesektorin on huomautettu olevan yhä alttiimpia mahdolliselle verkkohäirinnälle."

"Maan verkkoliikenne toimi melko vapaasti vuoteen 2012 asti, jolloin Putinia vastaan suunnattuihin suurmielenosoituksiin vastattiin aggressiivisilla toimenpiteillä. Kymmeniä ihmisiä passitettiin vankilaan oppositiomateriaalin ”tykkäämisestä” tai jakamisesta sosiaalisessa mediassa.

Vladimir Putin totesi vuonna 2014 internetin olevan ”CIA:n projekti” Venäjän heikentämiseksi. Viranomaiset kutsuivat avukseen useita asiantuntijoita Kiinasta, jossa jopa kaksi miljoonaa viranomaista ja sensoria valvoo kansalaisten verkkokäyttäytymistä"

Niin, totuudet maan asioista ja historiastahan se on "Venäjän heikentämistä"...
 
Toisissa uutisissa Venäjä aikoo pian "estää" useita VPN-palveluja: Venäjä estää pian lukuisia VPN-palveluntarjoajia

Toikin on helpommin sanottu kuin tehty kuten Telegramin tapauksessakin. VPN-palveluissa IP-osoitteet vaihtelee eikä niitä kaikkia voi noin vain "estää". Edes Kiina ei ole pystynyt kaikkia VPN-palveluja estämään, tosin ilmeisesti ei haluakaan, koska VPN on maalle melko välttämätönkin paha tietyin osin. Lisäksi Kiina ilmeisesti puolisalaa on itse asiassa monien VPN-palvelujen OMISTAJA.. Voihan sitä kansalaisiaan ja ulkomaalaisia tuollakin tavalla vakoilla.
 
Toisissa uutisissa Venäläiset on tyytyväisiä ja toisissa kovin tyytymättömiä:
”Eroa, Vladimir Putin!” – Venäjän protestit kiihtyvät
Mitenkähän se nyt on ja saadaanko mieleosoituksista isompiankin kähinöitä aikaiseen?

Esimerkkinä aktivistien peräänantamattomuudesta hän viittaa Jekaterinburgin äskettäisiin protesteihin. Siellä mielenosoittajat olivat uhmanneet fyysistä loukkaantumista, pidätyksiä ja rikossyytteitä, ja jotkut olivat jopa käyttäneet voimaa vapauttaakseen pidätettyjä tovereitaan poliisin suojista.

”Eroa, Vladimir Putin!” – Venäjän protestit kiihtyvät
Heikki Hakala | 08.06.2019 | 23:58- päivitetty 08.06.2019 | 20:07


Pettymys maan nykyhallintoon yhdistää arvion mukaan nyt lähes kaikkia kansalaisryhmiä.

Venäläisten kynnys osallistua mielenosoituksiin on pitkään ollut korkea, sillä vallanpitäjien julkisella uhmaamisella voi olla monenlaisia kielteisiä seurauksia. Viime aikoina mielenosoitukset ovat toimittaja Andrei Pertsevin mukaan kuitenkin arkipäiväistyneet ja johtavat yhä useammin kansalaisten toivomiin tuloksiin. Kremlissä ymmärretään hänen mukaansa huonosti, kuinka dramaattisesta muutoksesta voi olla kyse.

– Vain vähän aikaa sitten kourallinen ihmisiä protestoimassa maakuntakaupungin keskusaukiolla olisi herättänyt laajaa huomiota ja käsitelty kansallisissa uutisissa. Nyt joukkokokouksia ja protesteja kuitenkin järjestetään kiihtyvässä tahdissa ennen kaikkea siksi, että venäläiset eivät enää piittaa siitä, jos viranomaiset kieltäytyvät antamasta lupaa tietylle kokoontumiselle ja tekevät siihen osallistumisen laittomaksi, laatulehti Kommersantin palveluksessa työskentelevä Pertsev arvioi Moskovan Carnegie-keskuksen tuoreessa artikkelissa.

– Mielenosoittajat ovat todellakin radikalisoitumassa. He eivät enää suostu perääntymään painostuksen edessä ja ovat halukkaita lähtemään kaduille ympäristön kaltaisten epäpoliittisten ja katedraalin rakentamisen kaltaisten paikallisten kysymysten vuoksi. Kun viranomaiset eivät ole kyenneet tukahduttamaan protesteja voimankäytöllä, he suhtautuvat näihin massiivisiin tyytymättömyyden ilmaisuihin hämmentyneesti ja yrittävät tyynnytellä mielenosoittajia suostumalla toisinaan heidän vaatimuksiinsa, Pertsev toteaa.

Esimerkkinä aktivistien peräänantamattomuudesta hän viittaa Jekaterinburgin äskettäisiin protesteihin. Siellä mielenosoittajat olivat uhmanneet fyysistä loukkaantumista, pidätyksiä ja rikossyytteitä, ja jotkut olivat jopa käyttäneet voimaa vapauttaakseen pidätettyjä tovereitaan poliisin suojista. Myös Arkangelissa on nähty tuhansien osallistujien mielenosoituksia, jotka on järjestetty ilman viranomaisten lupaa.

– Kaikki tämä kertoo mielenosoittajien uudesta tahdosta osallistua luvattomiin kokoontumisiin ja pelottomuudesta, joka aivan viime aikoihin saakka rajoittui vain pieneen aktivistien joukkoon. Tämä tapahtuu aikana, jolloin kaduille lähteminen on pienissä kaupungeissa riskialttiimpaa kuin koskaan. Kyse ei ole vain pidätyksen uhasta, vaan myös vaarasta menettää työpaikkansa tai tulla erotetuksi koulusta tai yliopistosta, Pertsev sanoo.

Kreml ummistaa silmänsä tyytymättömyydeltä
Venäläiset ovat Pertsevin mukaan yhä turhautuneempia presidentti Vladimir Putinin hallintoon, joka on onnistunut tuottamaan pettymyksiä lähes kaikille ikä-, yhteiskunta- ja ammattiryhmille. Siksi mikä tahansa symbolinenkin syy riittää nyt yhdistämään heitä ja mobilisoimaan mielenilmauksiin.

– Tähän saakka mielenosoittajat ovat keskittyneet epäpoliittisiin teemoihin ja pelänneet esittää avoimen poliittisia vaatimuksia. Joukkokokousten järjestäjät Arkangelissa korostavat sikäläisten protestien epäpoliittista luonnetta, mutta poliittisia lausuntoja voidaan silti kuulla – niiden joukossa vaatimuksia Putinin ja pääministeri Dmitri Medvedevin erosta. Myös Jekaterinburgissa kuultiin Putin-vastaisia iskulauseita ja lauluja, Pertsev toteaa.

– Federaation hallitus on erehtynyt pitämään protestien symbolisia syitä maan levottomuuksien todellisina aiheuttajina. Siksi se on keskittänyt energiansa niiden kuntoon saattamiseen ja viestittänyt keskusteluvalmiuttaan – olipa kyse katedraaleista tai kaatopaikoista, hän jatkaa.

Kreml ei Pertsevin mukaan edelleenkään tiedosta venäläisten yleistä tyytymättömyyttä, vaan kokee mukavammaksi uskoa, että sen hallinnon tekemät myönnytykset riittävät protestien tukahduttamiseen.

– Ne kuitenkin lieventävät jännitteitä vain tilapäisesti. Samaan aikaan venäläiset kasvavat yhä rohkeammiksi, Pertsev ennustaa.
 
Toisissa uutisissa Venäläiset on tyytyväisiä ja toisissa kovin tyytymättömiä:
”Eroa, Vladimir Putin!” – Venäjän protestit kiihtyvät
Mitenkähän se nyt on ja saadaanko mieleosoituksista isompiankin kähinöitä aikaiseen?



”Eroa, Vladimir Putin!” – Venäjän protestit kiihtyvät
Heikki Hakala | 08.06.2019 | 23:58- päivitetty 08.06.2019 | 20:07


Pettymys maan nykyhallintoon yhdistää arvion mukaan nyt lähes kaikkia kansalaisryhmiä.

Venäläisten kynnys osallistua mielenosoituksiin on pitkään ollut korkea, sillä vallanpitäjien julkisella uhmaamisella voi olla monenlaisia kielteisiä seurauksia. Viime aikoina mielenosoitukset ovat toimittaja Andrei Pertsevin mukaan kuitenkin arkipäiväistyneet ja johtavat yhä useammin kansalaisten toivomiin tuloksiin. Kremlissä ymmärretään hänen mukaansa huonosti, kuinka dramaattisesta muutoksesta voi olla kyse.

– Vain vähän aikaa sitten kourallinen ihmisiä protestoimassa maakuntakaupungin keskusaukiolla olisi herättänyt laajaa huomiota ja käsitelty kansallisissa uutisissa. Nyt joukkokokouksia ja protesteja kuitenkin järjestetään kiihtyvässä tahdissa ennen kaikkea siksi, että venäläiset eivät enää piittaa siitä, jos viranomaiset kieltäytyvät antamasta lupaa tietylle kokoontumiselle ja tekevät siihen osallistumisen laittomaksi, laatulehti Kommersantin palveluksessa työskentelevä Pertsev arvioi Moskovan Carnegie-keskuksen tuoreessa artikkelissa.

– Mielenosoittajat ovat todellakin radikalisoitumassa. He eivät enää suostu perääntymään painostuksen edessä ja ovat halukkaita lähtemään kaduille ympäristön kaltaisten epäpoliittisten ja katedraalin rakentamisen kaltaisten paikallisten kysymysten vuoksi. Kun viranomaiset eivät ole kyenneet tukahduttamaan protesteja voimankäytöllä, he suhtautuvat näihin massiivisiin tyytymättömyyden ilmaisuihin hämmentyneesti ja yrittävät tyynnytellä mielenosoittajia suostumalla toisinaan heidän vaatimuksiinsa, Pertsev toteaa.

Esimerkkinä aktivistien peräänantamattomuudesta hän viittaa Jekaterinburgin äskettäisiin protesteihin. Siellä mielenosoittajat olivat uhmanneet fyysistä loukkaantumista, pidätyksiä ja rikossyytteitä, ja jotkut olivat jopa käyttäneet voimaa vapauttaakseen pidätettyjä tovereitaan poliisin suojista. Myös Arkangelissa on nähty tuhansien osallistujien mielenosoituksia, jotka on järjestetty ilman viranomaisten lupaa.

– Kaikki tämä kertoo mielenosoittajien uudesta tahdosta osallistua luvattomiin kokoontumisiin ja pelottomuudesta, joka aivan viime aikoihin saakka rajoittui vain pieneen aktivistien joukkoon. Tämä tapahtuu aikana, jolloin kaduille lähteminen on pienissä kaupungeissa riskialttiimpaa kuin koskaan. Kyse ei ole vain pidätyksen uhasta, vaan myös vaarasta menettää työpaikkansa tai tulla erotetuksi koulusta tai yliopistosta, Pertsev sanoo.

Kreml ummistaa silmänsä tyytymättömyydeltä
Venäläiset ovat Pertsevin mukaan yhä turhautuneempia presidentti Vladimir Putinin hallintoon, joka on onnistunut tuottamaan pettymyksiä lähes kaikille ikä-, yhteiskunta- ja ammattiryhmille. Siksi mikä tahansa symbolinenkin syy riittää nyt yhdistämään heitä ja mobilisoimaan mielenilmauksiin.

– Tähän saakka mielenosoittajat ovat keskittyneet epäpoliittisiin teemoihin ja pelänneet esittää avoimen poliittisia vaatimuksia. Joukkokokousten järjestäjät Arkangelissa korostavat sikäläisten protestien epäpoliittista luonnetta, mutta poliittisia lausuntoja voidaan silti kuulla – niiden joukossa vaatimuksia Putinin ja pääministeri Dmitri Medvedevin erosta. Myös Jekaterinburgissa kuultiin Putin-vastaisia iskulauseita ja lauluja, Pertsev toteaa.

– Federaation hallitus on erehtynyt pitämään protestien symbolisia syitä maan levottomuuksien todellisina aiheuttajina. Siksi se on keskittänyt energiansa niiden kuntoon saattamiseen ja viestittänyt keskusteluvalmiuttaan – olipa kyse katedraaleista tai kaatopaikoista, hän jatkaa.

Kreml ei Pertsevin mukaan edelleenkään tiedosta venäläisten yleistä tyytymättömyyttä, vaan kokee mukavammaksi uskoa, että sen hallinnon tekemät myönnytykset riittävät protestien tukahduttamiseen.

– Ne kuitenkin lieventävät jännitteitä vain tilapäisesti. Samaan aikaan venäläiset kasvavat yhä rohkeammiksi, Pertsev ennustaa.
Putinin näkökulmasta "vakauden ajat" on ohitse, ja entiseen tuskin on enää paluuta...

Toinen asia on sitten se, että onko mihinkään todelliseen kansannousuun mitään mahdollisuuksia. Eipä juuri. Venezuelassakaan ei millään saada Maduroa pois vallasta, vaikka siellä on kansa ollut barrikaadeilla iät ja ajat ja maan tilanne on aivan päin persettä...

En mä sellaista skenaariota näe, että kansa voisi nyt jotenkin syrjäyttää Putinin Venäjällä. Tuskin on mitään toivoa sellaisesta. Ainut toivo on siinä, että Putin jotenkin onnistuu pääsemään hengestään, mutta se on suurin piirtein maailman toiseksi vaikeimmin tapettava mies, joten eipä ole helppoa hengen päästäminen siitä miehestä.
 
^ Mielenkiintoinen yksityiskohta tuossa jutussa on se, että Venäjällä siis vangeille syötetään ruuassa jarrua!

Tuo vähän hämmästytti, ja vielä enemmän tuo että äiti olisi saanut käsiinsä sim kortin josta sai muka jotakin ääniviestejä haltuunsa. Vai liekö kielimuuri ollut jutuissa ja termit menneet sekaisin, kun simmille ei taida tuollaista dataa oikein mahtua :bored:

Surullinen uutinen noin muuten, mutta hieman tarkkutta miten homma oikeasti meni niin ei söisi uskottavuutta jutulta.
 
Tuo vähän hämmästytti, ja vielä enemmän tuo että äiti olisi saanut käsiinsä sim kortin josta sai muka jotakin ääniviestejä haltuunsa. Vai liekö kielimuuri ollut jutuissa ja termit menneet sekaisin, kun simmille ei taida tuollaista dataa oikein mahtua :bored:
Mä käsitin niin, että sim-kortin myötä hän on saanut Whatsapp-viestit palautettua. Ja Whatsapphan tukee myös ääniviestejä. Whatsapp on kytköksissä puhelinnumeroon eli jos sen saa haltuunsa niin viestit voi saada palautettua pilvestä tms...

Ehkä myös venäläislähtöiseen Telegrammiin pätee sama.
 
Mä käsitin niin, että sim-kortin myötä hän on saanut Whatsapp-viestit palautettua. Ja Whatsapphan tukee myös ääniviestejä. Whatsapp on kytköksissä puhelinnumeroon eli jos sen saa haltuunsa niin viestit voi saada palautettua pilvestä tms...

Ehkä myös venäläislähtöiseen Telegrammiin pätee sama.

No tuo kuulostaa ihan järkevältä kyllä.
 
Putinin media on vetänyt herneet nenään uudesta HBO:n Chernobyl sarjasta: Venäläismediassa Chernobyl-sarjaa pidetään aivopesuna ja propagandana – Jenkkisarja on monen millenniaalin ensikosketus ydinonnettomuuteen

Sarja on ilmeisesti todella suosittu Venäjällä ja ihmiset ovat siitä pitäneet, mikä on huonompi homma Putinin agendan suhteen, koska mies ajaa ihan samanlaista salailun kulttuuria kuin mitä tuossa sarjassakin kuvataan. :)

Nyt Venäjällä ilmeisesti tehdään omaakin sarjaa aiheesta, ja siinä on keskiössä joku CIA-agentti.. :D
 
Googlen yhtiö tilasi Venäjältä poliittista trollaamista – olisiko niin saanut tehdä?

Firma osti venakoilta trollaamista. Onkohan tuolla ihan kaikki mielipiteet mahdollista ostaa vai vaan putinia eri tavoilla tukevia?

Venäjältä ei ymmärrettävästi varmaankaan saa ostettua Putinia vastustavia kampanjoita, mutta eiköhän nuo lähtökohtaisesti kirjoittele just sellaisia viestejä kuin asiakas haluaa. Tämähän on siis ihan normaali elinkeino kehitysmaissa ja jokainen netin käytön alkeet hallitseva varmasti halutessaan löytää näitä "mainostoimistoja".
 
Oli kyllä hyvä sarja kun tuo tuli katseltua, mutta siinä taisi vähän olla keksitty lisädraamaa? Ei ainakaan wikipediassa ollut mainintaa että Neuvostoliiton hallitus olisi tahallaan piilottanut teknisiä tietoja propagandan vuoksi Tšernobylin käytössä olevista reaktoreista mikä olisi osaksi johtanut räjähdykseen. Vakavia laimminlyöntejä turvallisuudessa joka puolelle kuitenkin sitäkin enemmän.
 
Ei ainakaan wikipediassa ollut mainintaa että Neuvostoliiton hallitus olisi tahallaan piilottanut teknisiä tietoja propagandan vuoksi Tšernobylin käytössä olevista reaktoreista mikä olisi osaksi johtanut räjähdykseen. Vakavia laimminlyöntejä turvallisuudessa joka puolelle kuitenkin sitäkin enemmän.
Kyllähän tuolla Wikipediassa näin sanotaan:

INSAG-7 report, 1992
Ukraine has declassified a number of KGB documents from the period between 1971 and 1988 related to the Chernobyl plant, mentioning for example previous reports of structural damages caused by negligence during construction of the plant (such as splitting of concrete layers) that were never acted upon. They document over 29 emergency situations in the plant during this period, 8 of which were caused by negligence or poor competence on the part of personnel.[107]

..............

A more significant flaw was in the design of the control rods that are inserted into the reactor to slow down the reaction. In the RBMK reactor design, the lower part of each control rod was made of graphite and was 1.3 metres (4.3 ft) shorter than necessary, and in the space beneath the rods were hollow channels filled with water. The upper part of the rod, the truly functional part that absorbs the neutrons and thereby halts the reaction, was made of boron carbide. With this design, when the rods are inserted into the reactor from the uppermost position, the graphite parts initially displace some water (which absorbs neutrons, as mentioned above), effectively causing fewer neutrons to be absorbed initially. Thus for the first few seconds of control rod activation, reactor power output is increased, rather than reduced as desired. This behaviour is counter-intuitive and was not known to the reactor operators.
Eli toi raportti oli ainakin osittain salaista tietoa 1992 asti? Onnettomuuden pääsyinä siis pidetään raportin mukaan säätösauvojen rakennetta.

Ja ilmeisesti Neuvostoliitto on tunaroinut ja salaillut kaikenlaista muutakin kuin pelkästään noiden säätösauvojen osalta. Eli tv-sarjassa raapaistiin vain pintaa eikä siinä edes mainittu kaikkea mitä Chernobylissä oli tunaroitu ja sen jälkeen salailtu!
 
Kyllähän tuolla Wikipediassa näin sanotaan:


Eli toi raportti oli ainakin osittain salaista tietoa 1992 asti? Onnettomuuden pääsyinä siis pidetään raportin mukaan säätösauvojen rakennetta.

Ja ilmeisesti Neuvostoliitto on tunaroinut ja salaillut kaikenlaista muutakin kuin pelkästään noiden säätösauvojen osalta. Eli tv-sarjassa raapaistiin vain pintaa eikä siinä edes mainittu kaikkea mitä Chernobylissä oli tunaroitu ja sen jälkeen salailtu!

No niinpä olikin. Otan sanani takaisin. Olisi pitänyt englanninkielistä wikiä lukea enemmän.
 
Toimittajalle terrorismisyytteet Venäjällä – tunnustuksen antanut todistaja esiintyi oikeudessa pahasti mukiloituna

"Riippumattoman Chernovik-lehden toimittaja Abdulmumin Gadzhiev pidätettiin viime perjantaina. Viranomaiset syyttävät häntä terrorismin rahoittamisesta sekä kuulumisesta islamistiseen terroristijärjestöön. Chernovik-lehden mukaan syytteet ovat ”absurdeja ja perättömiä”, ja ne ovat osa viranomaisten pyrkimyksiä hiljentää alueen tiedotusvälineitä.

Syytteet perustuvat toisen epäillyn antamaan todistajanlausuntoon. Kyseinen epäilty esiintyi tiistaina oikeuden edessä pahasti mustelmilla. Hän perui oikeudessa tunnustuksensa ja kertoi, että poliisit olivat kiduttaneet häntä saadakseen tunnustuksen."

Oikeanlainen tunnustus hankitaan tavalla tai toisella...
 
Putin aloittamassa Georgian miehittämisen?

Allekirjoitti lait, jonka nojalla kaikki Venäjän kansalaiset palautetaan Georgiasta ja turismi ja lentoliikenne lopetetaan Georgian kanssa.

 
Putinia varmaan ärsytti ne mielenosoitukset liittyen venäläisparlamentaarikon puheeseen Georgiassa.

Lännen olisi kyllä syytä pikku hiljaa ottaa Georgia "hoitaakseen". Maa kovasti haluaisi suuntautua länteen ja sitä pitäisi tukea nykyistä paremmin eikä jättää oman onnensa nojaan.
 
Putinia varmaan ärsytti ne mielenosoitukset liittyen venäläisparlamentaarikon puheeseen Georgiassa.

Lännen olisi kyllä syytä pikku hiljaa ottaa Georgia "hoitaakseen". Maa kovasti haluaisi suuntautua länteen ja sitä pitäisi tukea nykyistä paremmin eikä jättää oman onnensa nojaan.

Georgia on aika ikävässä välikädessä vihollisten ympäröimänä ilman NATO:n suojaa. Maan rajatkin on aika häilyvät ja rajatolpat vaihtaa paikkaa tiuhaan. Eipä tuonne pientä materiaaliapua kummempaa halunne kukaan lähettää, ja se ei yksinään paljon auta.
 
Musta noille Venäjän hämäystaktiikoille annetaan vähän liikaa arvoa, koska aika kömpelöitä ja läpinäkyviä ne on esimerkiksi Ukrainassa olleet. Kuten Suomenkin suhteen 80 vuotta sitten. Kumma muuten ettei Suomea juuri jutussa mainittu.

Enemmänkin Ukrainassa on mielestäni korostunut se, että Venäjä tekee mitä haluaa, ja muilla ei riitä munat vastata siihen. Krimillekin olisi pitänyt lähettää jotain kansainvälisiä nopean toiminnan joukkoja ylläpitämään järjestystä heti kun näytti, että jotain on vialla.
 
Musta noille Venäjän hämäystaktiikoille annetaan vähän liikaa arvoa, koska aika kömpelöitä ja läpinäkyviä ne on esimerkiksi Ukrainassa olleet. Kuten Suomenkin suhteen 80 vuotta sitten. Kumma muuten ettei Suomea juuri jutussa mainittu.

No onhan ne kömpelöitä eikä niiden ole tarkoitus pitkään ollakaan ketään hämäämässä. Se hämmentää ja aiheuttaa epätietoisuutta juuri sen kriittisen hetken, että esimerkiksi vihollista ei aleta torjumaan täysmittaisesti kun hetki mietitään, että ketäs nää edes on ja millä asialla. Just noita ilmatilan rajassa pörräämisiä, joista ei varmasti voi sanoa, kummalla puolella mennään, osa sanoo ettei anna syytä ampua ja toinen puoli ei uskalla ampua vaikka kokee syytä olevankin kun ei ole varma ovatko tosissaan tulossa yli.
 
Ukrainassa "hämäys" onnistui, koska Ukraina oli maana niin heikko ja sekaisin. Mutta yhtä hyvin Venäjä olisi voinut vallata Krimin ihan avoimesti, ja lopputulos olisi ollut sama.
 
Ukrainassa "hämäys" onnistui, koska Ukraina oli maana niin heikko ja sekaisin. Mutta yhtä hyvin Venäjä olisi voinut vallata Krimin ihan avoimesti, ja lopputulos olisi ollut sama.

Olis varmaa kuitenkin joutunut käymään sotaa vallatakseen maan ja kokenut tappioita. Nythän esimerkiksi Ukrainan laivasto käytännössä otettiin haltuun ennen kuin ehtivät laukaustakaan ampumaan.
 
Olis varmaa kuitenkin joutunut käymään sotaa vallatakseen maan ja kokenut tappioita. Nythän esimerkiksi Ukrainan laivasto käytännössä otettiin haltuun ennen kuin ehtivät laukaustakaan ampumaan.
Ne olisi ihan yhtä hyvin voineet Ukrainan laivaston ottaa avoimesti haltuun, ampumatta laukaustakaan. Venäjällä oli laivastotukikohta Krimillä, eikä Ukrainalla ollut tuossa vaiheessa mitään käytännön mahdollisuutta puolustaa Krimiä.

Venäjä olisi siis yhtä hyvin voinut ihan avoimesti ottaa Krimin haltuun Sevastopolin tukikohdan joukoilla ja rajan takaa tulevilla joukoilla, ilman mitään sen kummempia kikkailuja, ja lopputulos olisi ollut käytännössä ihan sama kuin nyt. Eikä mitään turhia "kansanäänestyksiäkään" olisi tarvinnut järjestää, koska se nyt oli päivänselvää sirkusta ja kaikkihan sen tietää.
 
Viimeksi muokattu:
Jaahas, onko odotettavissa, että kyllä se vaan Suomi ampui ne Mainilan laukaukset. Ja kaikki muut väitteet ovat vandalismia. :think:
 
Hyväksyykö venäjän kansalaiset ton tosiasioiden vääristelyn venäjälle edulliseks? Onko se niinkun kansan mentaliteetti kusettaa?

Tai tiiän kyllä vastauksen jo, mutta uskomatonta, että kansa hyväksyy tollasen touhun.

Työkaverina oli kerran mies joka oli naimisissa venäläisen naisen kanssa ja näki sitä touhua siellä ja ihmetteli sitä miten kaikki kusetti kaikkia. Mitä paremmin kusetti sen kovempi jätkä.

Kusipäiset johtajat, kusipäinen kansa.

edit: ettei nyt yleistämiseksi mene, niin on siellä varmaan niitäkin, jotka ei hyväksy valehtelua ja kusettamista.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 286
Viestejä
4 507 873
Jäsenet
74 348
Uusin jäsen
Jalkaväkimiina

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom