Kokoomuslaisella oli hyvä kirjoitus Hesarissa Suomen näkökulmasta jossa suomii vähän mediaa.
Kokoomuksen ja perussuomalaisten riveistä syytetään mediaa Britannian puukkoiskun hyssyttelystä | HS.fi
"
”Tekijän taustat salattiin, kunnes sosiaalinen media oli niin pyörällä spekuloinneista, että oli pakko kertoa jotain villimpien huhujen laannuttamiseksi. Minulla on vahva tunne, että tässä on yritetty peitellä tapahtunutta, jotta tilanne ei pahenisi”, Paasi toteaa HS:lle.
”Tässä on taustalla sellainen todella suuri henkilökohtainen huoli siitä, että kun perinteinen laatumedia on kasvavassa määrin someistunut, eli siellä toimittajien keskuudessa jutut värjäytyvät toimittajien maailmankatsomusten mukaisiksi, se on omiaan vähentämään luottamusta perinteiseen mediaan ja syventämään maailman polarisoitumista”, Paasi sanoo.
Ilta-Sanomat kirjoitti
pääkirjoituksessaan, että Britannian mellakat ovat varoittava esimerkki sosiaalisessa mediassa levitettyjen valheiden vaikutuksista.
”Äärioikeisto valjasti pelon, vihan ja ahdistuksen tunteet maahanmuuttovastaisen politiikkansa välineeksi pian puukotuksen jälkeen. Tekijän taustasta levitettiin tätä tarkoitusta varten disinformaatiota eli väärää ja harhaanjohtavaa tietoa. Valheet levisivät nopeasti, ja niillä on rumat jäljet”, pääkirjoituksessa todettiin.
Paasi
kommentoi pääkirjoitusta viestipalvelu X:ssä toteamalla, ettei brittimellakoiden syntyyn tarvita salaliittoteorioita, ”kun maahanmuuttajataustainen teini murhaa pieniä lapsia ja wokeisto yrittää saada sen joksikin muuksi”.
”Aivan kuten te, Ilta-Sanomat, nyt pääkirjoituksessanne”, Paasi syytti Ilta-Sanomia.
Paasin mukaan viestin tarkoituksena oli nostaa esiin se, että maahanmuuttajiin liittyvien ongelmien ”hyssyttely perinteisessä mediassa suututtaa ihmisiä jo itsessään”.
"
"
Paasin mielestä kyseessä on vaarallinen kehityskulku mediaan kohdistuvan luottamuksen näkökulmasta.
”Median supertärkeä rooli on olla totuuden torvi. Jos se ei toteudu ja ihmisten luottamus mediaan heikkenee, se on omiaan pahentamaan yhteiskunnallista reaktioita tällaisiin todella järkyttäviin tapahtumiin.”
Paasi ei ole ainoa kansanedustaja, joka on kommentoinut asiaa samansuuntaisesti julkisuudessa. Perussuomalaisten kansanedustaja
Onni Rostila syytti puoluelehti
Suomen Uutisten kolumnissaan mediaa ”valikoivasta värisokeudesta” ja valkoisiin kohdistuvasta rasismista. Myös puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri
Riikka Purra jakoi kolumnin viestipalvelu X:ssä.
”Median toiminnan tarkoituskaan ei siis ole puolueeton tiedonvälitys, vaan yleisön ohjailu ’vastuulliseen’ ajatteluun”, Rostila arvioi mediaa tekstissään.
”Pahinta mitä väestösuhteille voidaan tehdä, on rakentaa ideologisin perustein syrjiviä kaksoisstandardeja ja huutaa ’äärioikeistoa’ ihmisten oikeutetulle vihaisuudelle”, Rostila kirjoitti.
"