Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Talvella on käytössä normaaliaika ja siksi tämän typeryyden nimikin on "kesäaika".Kumpikos aika se nyt olikaan se oikea. Kesä vai talvi? Muistaakseni kesä, voin olla väärässäkin.
Ja joo tuleva "ruuvaa kelloa eteenpäin tunti" vituttaa jo mahdottomasti.
Minulla ei onneksi ole tuossa mielessä ollut koskaan mitään ongelmaa, eli elimistö ei välitä noin pienistä heilahteluista pätkääkään, eli lähinnä ajatuksena tämä tökkii.Tulee tekemään kipeää mutta ei auta. Viikko pari menee mulla, ennen kuin totun uuteen rytmiin
stana
Täysin turhaa touhua, mistä ei nykymaailmassa ole mitään hyötyä.
En tunne ketään jonka mielestä tästä on jotain hyötyä. Kaikki ovat sitä mieltä että tämä on typerää. Eikö vaan voitaisi lopettaa tätä idiotismia? Joo joo joku eu sääntö, mutta entä jos vaan ei käännetä kelloja, mitä ne sille voi, aivan, ei mitään.
Niin taas on näitä EU byrokraattien kierokurkku ja liiankäyrä banaani direktiivejä.
Radio Rockilla oli haastateltava n.kuukausi henkilö (Yritän hakea ja editoin tähän jos löydän) jossa käytiin läpi näitä "käyriä kurkkuja". Kävi ilmi että EU ei ollutkaan direktiivin takana, vaan suomalainen byrokratia joka perusteli ratkaisunsa EU:lla. Vieritti siis vastuun EU:lle.
Kaikien euromyyttien äiti on nk. 'kurkkudirektiivi' (ja 'banaanidirektiivi'), jonka mukaan EU kuulemma kielsi käyrät kurkut. EU ei tietenkään kieltänyt ostamasta ja syömästä käyriä kurkkuja. Direktiivin mukaan tarpeeksi suorat ja virheettömät kurkut kuuluvat laatuluokitukseen Extra Class, sitä huonommat laatuluokiin I, II tai III riippuen ominaisuuksista (suoria kurkkuja mahtuu enemmän laatikkoon, joka laskee kuljetus- ja pakkauskustannuksia). Direktiiviä ei keksitty tyhjästä vaan se perustui jo aikasemmin kansainvälisessä kaupassa käytettyihin standardeihin. EU yhtenäisti ja siten yksinkertaisti standardien käyttöä, koska ajateltiin, että yhtenäiset hedelmien ja vihannesten standarit helpottavat kansainvälistä kauppaa, edistävät kilpailua ja laskevat siten kuluttajahintaa. Kurkkudirektiivistä luovuttiin 2009, ehkä enemmän siihen kohdistuneen negatiivisen palautteen vuoksi kuin siksi, että direktiivi olisi ollut jotenkin haitallinen.
Kumpi vain. Ei universumi ja aurinkokunta välitä meidän kellojen asetuksista pätkääkään.Kumpikos aika se nyt olikaan se oikea. Kesä vai talvi? Muistaakseni kesä, voin olla väärässäkin.
Ja joo tuleva "ruuvaa kelloa eteenpäin tunti" vituttaa jo mahdottomasti.
On siitä ollut, joskus maanviljelysyhteiskuntien aikaan jolloin oltiin riippuvaisia luonnonvalosta. Ja vain suunnilleen päiväntasaajan sekä napjen välisellä alueella suunnilleen puolivälissä.Siitä ei ole koskaan ollut mitään hyötyä. Aivan turhaa hommaa.
Kumpi vain. Ei universumi ja aurinkokunta välitä meidän kellojen asetuksista pätkääkään.
Totta tuokin. Ei ehkä meillä, mutta tuota ne ovat käsittääkseni käyttäneet perusteluna tälle pelleilylle alunperin.Maalla nyt ei kellon näyttämällä ole ollut vitunkaan väliä, sillä siellä on aina herätty aamun sarastaessa.
No ei. Kaupunkilaisilla on aina ollut melko hyvä riippumattomuus luonnonvalosta.Kaupunkilaiset ne sitä luonnonvaloa tarvitsi, niin ei tarvinut päreitä poltella, eikä kaupunkilaistollot osannut silloinkaan tapojaan ilman valtion määräystä muutella.
Todistit juuri väitteeni todeksi.Onhan sillä sentään sen verran, että nyt aurinko möllöttelee korkeimmillaan kesällä vasta yhdeltä. Ja kun muutenkin Suomessa valoa riittää iltamyöhään niin miksi sitä juuri sinne päin pitää silloin muuttaa. Näillä nyt mennään kuitenkin.
Kyllä ne tehtaat ja kaupungit ovat olleet riippuvaisia keinotekoisesta valosta jo toistasataa vuotta.Kyllä se nimenomaan kaupunkilaisia ja tehtaita silmälläpitäen on tehty. "Aina". Tässä ei nyt puhuta mistään sotien jälkeisestä ajasta jolloin sähkövalo löytyi jo miltei joka paikasta, vaan ajasta jolloin poltettiin päreitä ja öljylamppuja valoa tuottaakseen, joka ei helppoa ja halpaa ollut. Ensimmäisiä sähkövalojakin sai olla parintunnin välein uusimassa, kun eivät kestäneet. Kyllä silloin piti tehtaissa käyttää päivänvalo maksimaalisesti hyödyksi.
Aiheesta löytyy tutkimuksiakin ja Etelä-Norjassa ja -Ruotsissa todettiin kellojen siirtämisen vähentävän energiankulutusta 1,3%. Tämä vastaa 46,2 miljoonaa euroa kyseisissä maissa yhteensä.Käsittääkseni Suomessa tämän takana oli energiansäästöajatukset, että illalla ei tarvita keinovaloja niin paljon kuin muualla. Eli mitään hyötyähän tästä ei Suomessa ole koskaan ollut.
- 15 of 24 studies find extension of DST would save electricity
- 3 of 24 studies find extension of DST would incur losses
- 6 of 24 studies find extension of DST would be energy neutral
Kyllä se nimenomaan kaupunkilaisia ja tehtaita silmälläpitäen on tehty. "Aina". Tässä ei nyt puhuta mistään sotien jälkeisestä ajasta jolloin sähkövalo löytyi jo miltei joka paikasta, vaan ajasta jolloin poltettiin päreitä ja öljylamppuja valoa tuottaakseen, joka ei helppoa ja halpaa ollut. Ensimmäisiä sähkövalojakin sai olla parintunnin välein uusimassa, kun eivät kestäneet. Kyllä silloin piti tehtaissa käyttää päivänvalo maksimaalisesti hyödyksi.
Kyllä tuo kellojen siirto on perusteltu tehtailla ja toimistoilla yms. joissa pitää tilat valaista valoilla jos ulkona on pimeää. Tehtaan omistaja säästää rahaa kun valot voi olla pitempään pois päältä kun työaika asettuu valoisaan aikaan. Kellojen siirrolla ei koskaan ole ollut mitään ihmisten mukavuuteen, terveyteen tai muutenkaan elämän parantamiseen perusteltuja syitä.Totta tuokin. Ei ehkä meillä, mutta tuota ne ovat käsittääkseni käyttäneet perusteluna tälle pelleilylle alunperin.
No ei. Kaupunkilaisilla on aina ollut melko hyvä riippumattomuus luonnonvalosta.
Australiassahan tehtiin tutkimus, jonka mukaan kellojen siirtäminen aiheutti kasvun miesten itsemurhatilastoissa.Paitsi ehkä joku iso maa, kuten Australia. Niillä on jo valmiiksi kolme eri aikavyöhykettä. Ja sitten jotkut osavaltiot siirtelevät kelloja edestakaisin ja toiset eivät siirrä.
Aikaerorasituksen vaikutuksia on tutkittu myös paljon matkustuksen yhteydessä ja keskimääriin ihminen kykenee muuttamaan vuorokausirytmiään 1,5h-2h vuorokaudessa riippuen siitä, matkustetaanko itään vai länteen (eli liikutetaanko kelloa taakse vai eteen päin). Itään matkustaessa (kelloa taakse päin) jokaista aikavyöhykettä kohden täytyy varata 16h ja länteen matkustaessa (kelloa eteen päin) riittää 12h.The results confirm that male suicide rates rise in the weeks following the commencement of daylight saving, compared to the weeks following the return to eastern standard time and for the rest of the year. After adjusting for the season, prior to 1986 suicide rates in the weeks following the end of daylight saving remained significantly increased compared to the rest of autumn. This study suggests that small changes in chronobiological rhythms are potentially destabilizing in vulnerable individuals
Ahaa, siis sittenkin feministien salajuoni</huumori>Australiassahan tehtiin tutkimus, jonka mukaan kellojen siirtäminen aiheutti kasvun miesten itsemurhatilastoissa.