- Liittynyt
- 10.08.2018
- Viestejä
- 113
Itse olen akkuporakoneeseen modannut vessaharjan (ei ole käytetty WC:ssä ) ja sillä ajan ämpärissä. Todella toimiva keino pestä iso satsi perunoita. Jää potturit toiseksi.
No niin, vaimo osti sitten kauppareissulla PotturinPesin toissa viikolla kaksi kiloa pientä uutta perunaa harjalla. En nauttinut.
En ole Potturia testannut, joten en sano onko sillä mukavampaa. Käsinpestynä tosin tulee käytyä kaikki perunat läpi joten huomaa jos on huonoja...
Eikö ne käsin veivattavat ja pöytään kiinnitettävät ole halpoja ja hyväksi todettuja? Omat lihat jauhaa KitchenAid niin ei kyllä kokemusta ole, mutta en keksi syytä miksi ne olisivat huonoja.Edullinen, mutta hyvä lihamylly? Kalapullia pitäisi tehdä..
Jos kilomäärä ei ole suuri, niin kokkiveitsellä silppuaa kalan massaksi melko helpostiEdullinen, mutta hyvä lihamylly? Kalapullia pitäisi tehdä..
Jossain reseptissä joskus luki, että lihamyllyn puutteessa pienen määrän voi tehdä myös tehosekoittimessa. Älä usko. Ei. Voi.Edullinen, mutta hyvä lihamylly? Kalapullia pitäisi tehdä..
Sauvasekoittimella/tehosekoittimella on tässä perheessä ainakin tehty kalapullat ismmoatkin satsit. Tarkempaa en kyllä osaa kertoa kun joko mutsi tai sisko nuo on aina tehnyt, mutta lihamyllyä ei varmasti ainakaan ole ollut käytössä.Jossain reseptissä joskus luki, että lihamyllyn puutteessa pienen määrän voi tehdä myös tehosekoittimessa. Älä usko. Ei. Voi.
Veikkaisin, että monitoimikonetta (food processor) käytetty. Blenderillä nyt ei ainakaan saa hyvää lopputulosta aikaan ja sauvalla luultavasti aika vastaava lopputulos myöskin. Veitsi ainakin parempi kuin kumpikaan noista.Sauvasekoittimella/tehosekoittimella on tässä perheessä ainakin tehty kalapullat ismmoatkin satsit. Tarkempaa en kyllä osaa kertoa kun joko mutsi tai sisko nuo on aina tehnyt, mutta lihamyllyä ei varmasti ainakaan ole ollut käytössä.
Mutta siis tämä nyt ei ollut mikään suositus tehosekoittimelle/sauvasekoittimelle kun ei tosiaan henk. kohtasta kokemusta ole.
Joo, niin taitaa olla. Ei ainakaan blenderi koska sellaista ei mökiltä ainakaan löydy.Veikkaisin, että monitoimikonetta (food processor) käytetty. Blenderillä nyt ei ainakaan saa hyvää lopputulosta aikaan ja sauvalla luultavasti aika vastaava lopputulos myöskin. Veitsi ainakin parempi kuin kumpikaan noista.
Joo ei voi ei.. Kärähti tehosekoitin. Ehkä ei olisi kannattanut laittaa koko 600 grammaa kerralla.. No nyt on uusi tehosekoitin ja vanha lihamylly hommattuJossain reseptissä joskus luki, että lihamyllyn puutteessa pienen määrän voi tehdä myös tehosekoittimessa. Älä usko. Ei. Voi.
ASPEKT Veitsenteroitin - musta - IKEAOnko porukalla muuten hyviä vinkkejä ruostumattomasta teräksestä tehtyjen konveksien veitsien teroittamistyökaluista?
Joku youtube-video suositteli hiekkapapereita eri karkeusasteilla pehmeän alustan päällä.
Kovalla kivellä lienee vaikea saada pyöreää profiilia ilman osaamista.
Haluisin mahdollisimman vähän roinaa kaappeihin, joten mitään viiden kiven settiäkään ei huvittaisi hommata.
Jotain saksalaisia Zwilling J.A Henckelsin kokkiveitsiä ostin jouluksi.Halpojen rosteriveisten terottamiseen käy mikä tahansa 10e veitsenteroitin ala Fiskarsin.
Ostin saman Chez Mariuksesta heidän nimellä brändättynä, ja parin viikon käytön jälkeen olen ollut tyytyväinen. Tattumattomuusominaisuudet on parhaasta päästä, mitä olen kokeillut. Pinnoitteen pitkäikäisyydestä en toki osaa vielä sanoa mitään. Ero vitosen House- tai Ikeapannuihin on se, että tuo AMT on aika painava. Joka on tietysti hyvä juttu pannussa.AMT Gastroguss The World's Best Pan -paistinpannu, tarttumaton pinnoite, 28 cm 69,90
Onko tämä hyvä paistinpannu hintaluokassaan?
Vielä jos tietäisi mihin käyttöön se tulee? Pihvinpaistoon ja kastikkeen tekoon tarvitaan eri pannut.Onko suosituksia paistinpannulle? Käytetään keraamisella liedellä. Saisi olla melko iso. Ei ainakaan mitään kovin pientä.
Ehkä enemmän hakisin pinnoitettua. Pihvit paistetaan grillissä.Vielä jos tietäisi mihin käyttöön se tulee? Pihvinpaistoon ja kastikkeen tekoon tarvitaan eri pannut.
Pihville yms. kovaan paistoon hiiliterästä, tai valurautaa. Kastikkeille ja muuhun paistoon vaikka pinnoitettua pannua.
Käy hakemassa prismasta joku hackman. Tarttumattomat pannut kestää sen vuoden pari jonka jälkeen pinnote paskana niin ostaa vaan mielummin kohtuuhintasenEhkä enemmän hakisin pinnoitettua. Pihvit paistetaan grillissä.
No jaa. Itsellä yksi pinnoitettu paistokasari Tefal on kestänyt 9 vuotta kovaa käyttöä. Saman sarjan paistinpannu kesti noin 5 vuotta. Kasari toki kestää paremmin, koska se on vain kastikkeen teossa käytössä.Käy hakemassa prismasta joku hackman. Tarttumattomat pannut kestää sen vuoden pari jonka jälkeen pinnote paskana niin ostaa vaan mielummin kohtuuhintasen
Jos ruskistaa kamaa niin menee nopeasti huonoksi, kyllä mulla on pinnoitetutkin kestäneet kun siirryin hiiliteräs+valurauta pannujen omistajaksi. Silti pinnoitetuissa käyttöikä sen verran rajallinen, että niiden kanssa perus hackman tms toimii ihan hyvin enkä voi suositella mitään 100€ hintaluokan pannua.No jaa. Itsellä yksi pinnoitettu paistokasari Tefal on kestänyt 9 vuotta kovaa käyttöä. Saman sarjan paistinpannu kesti noin 5 vuotta. Kasari toki kestää paremmin, koska se on vain kastikkeen teossa käytössä.
Mutta kyllä ne pinnoitetutkin kestää. Jos ne kestää vain vuoden, niin sitten on huono pannu, tai väärä käyttö.
Esim joku näistä:Onko suosituksia paistinpannulle? Käytetään keraamisella liedellä. Saisi olla melko iso. Ei ainakaan mitään kovin pientä.
Suositella hyvää/helppoa viinipullon avaajaa?
Vaimo vihjaillu että tarttis uuden avaajan, minä kun en viinejä juo ja joudun pulloja availemaan. Kuulemma kun naimisissakin ollaan niin minun ongelmat riittää (ei jaksa vaihtaa) ja nyt kaipaisi sellaisen työkalun jolla hänkin saisi pullon helposti auki.
Kaikenlaista sähköistä näyttää löytyvän, kalliitakin ovat. En osannut googlesta hakea mitään testejä aiheesta, joten onko arvon foorumilaisilla kokemuksia jostain?
Tuo on hyvä:Suositella hyvää/helppoa viinipullon avaajaa?
Vaimo vihjaillu että tarttis uuden avaajan, minä kun en viinejä juo ja joudun pulloja availemaan. Kuulemma kun naimisissakin ollaan niin minun ongelmat riittää (ei jaksa vaihtaa) ja nyt kaipaisi sellaisen työkalun jolla hänkin saisi pullon helposti auki.
Tuo on toki parempi, mutta hieman vaikeampi käyttää. Tuolla saa helposti sen viinipullon kaulan/suun rikki.Tarjoilijan korkkiruuvi / viinipullon avaaja - Baaritarvikkeet - Restamark
Tollanen. Kun korkkiruuvi on kierretty pohjaan, kammetaan ensin tuota sisempänä olevaa olkaa vasten ja kun varsi loppuu kesken tuota ulompaa. Siihen on syynsä miksi kaikki tarjoilijat, jotka viinipulloja availevat käyttävät noita eikä tuota typerää saranamallista.
Toi on reilusti helpompi käyttää kun kahta kättä ei tarvitse siihen korkin ulostamiseen ja en kyllä usko että tollasilla on paskottu yhtäkään pulloa ilman, että pullossa on joku valmistusvirhe. Pistä linkkiä toki juttuihin jossa tolla avaajalla kyseinen riski on todettu.Tuo on toki parempi, mutta hieman vaikeampi käyttää. Tuolla saa helposti sen viinipullon kaulan/suun rikki.
Nyt kyllä kiinnostaa, miten ihmeessä tuolla saa kaulan/suun rikki? Saa kyllä tosissaan yrittää.Tuo on toki parempi, mutta hieman vaikeampi käyttää. Tuolla saa helposti sen viinipullon kaulan/suun rikki.
Toi on reilusti helpompi käyttää kun kahta kättä ei tarvitse siihen korkin ulostamiseen ja en kyllä usko että tollasilla on paskottu yhtäkään pulloa ilman, että pullossa on joku valmistusvirhe. Pistä linkkiä toki juttuihin jossa tolla avaajalla kyseinen riski on todettu.
Eihän se tarvitse kuin hieman (enemmän) vinossa ruuvata siihen korkkiin ja asettaa tuo korvake huonosti siihen pullonsuulle niin räks, siitä lähtee pala pois. Ei se koko pullo siis räjähdä, mutta itse ainakin olen ansiokkaasti pari sirpaletta saanut tuollaisella avaajalla.Nyt kyllä kiinnostaa, miten ihmeessä tuolla saa kaulan/suun rikki? Saa kyllä tosissaan yrittää.
Meilläkin rouva haaveili aikansa ja vihdoin hankki kenwoodin. Pointteina teräskulho ja että se vispilä tulee ylhäältä.@Kermeli , Kenwoodin tuo Chef-mallisto on kuulemma kanssa hyvä. Exä suosi sitä kotikäytössä kun on jotain kondiittorijuttuja aiemmin tehnyt työkseen. Kuulemma teräskulho on must ja vetoisuudeltaan sen 6+ litraa, ja toinen että koneistossa rattaat ei ole mitään muovipaskaa niin kestääkin käytössä. Joissain noissa ainakin on 10v moottoritakuu mikä on ihan hyvä homma. Tilaahan noi toki vie mutta pikkukoneella ei kovin hääppöistä taikinaa edes tehdä. Kenwoodeissa on kuulemma suht hyvin myös potkua.
Eli kurki noita kanssa. Se malli minkä exä osti oli ovh jotain kai 600e tms.
Jaa. No, ehkä sit on vaan kännissäkin hyvä sihti, kun 20 vuotta olen tuollaisilla pulloja auki ruuvaillut ilman yhtäkään edes läheltä piti tapausta. Mutta joo, ammattilaiset tosiaan noita käyttää ja on hyväksi havaittu näin amatöörinkin käsissä. Kaikissa muissa avaajissa, joita olen käyttänyt on ollut jotain sanomista. Joko saa lopulta kiskoa sen korkin käsivoimilla irti tai korkki naksahtaa poikki tai homma on vaan ollut muuten työlästä.Eihän se tarvitse kuin hieman (enemmän) vinossa ruuvata siihen korkkiin ja asettaa tuo korvake huonosti siihen pullonsuulle niin räks, siitä lähtee pala pois. Ei se koko pullo siis räjähdä, mutta itse ainakin olen ansiokkaasti pari sirpaletta saanut tuollaisella avaajalla.
Yksinkertaisempi?Jos on käyttänyt tollasta pulltaps ja sellasta marketti 2 puoleista avaajaa oikeasti niin voi suoraan todeta, että toi pulltaps on reippaasti parempi avaaja. Jos tollasella pullon rikkoo, niin on kyllä ihan vaan avaajan töhöilyä. Yksinkertaisuudessaan ja parempaa ja vähemmän kompaktia tuotetta ei todennäköisesti edes voi olla, koska muutenhan sellainen olisi kyllä keksitty.
Eri asia kiilata ulos kun vetää.Yksinkertaisempi?
Jos miettii tämän monimutkaisen toimenpiteen suorittamista, niin eikö se ole yksinkertaisempaa vain ruuvata se ruuvi sinne ja kahvoista vääntä, PLOP.
Kuin että ruuvata ruuvi, asettaa ensimmäinen hahlo pullon suulle, nostaa, siirtää hahloa, nostaa, PLOP.
Kaikilla olen viinipullon saanut auki. Ei tämän enempää tästä.
Vaikuttaa vähän siltä, että tossa on koitettu keksiä pannua uudestaan. Tollanen pinnote kuluu takuuvarmasti pannusta pois, joten täysin turha ominaisuus. Vähän sama kuin teflon, ei tartu jne mutta pannu vaihtuu vuoden-parin välein. Jos haluaa pitkäikäistä pannua niin hiiliterästä/valurautaa tarttumattomaksi pannuksi, rosteria sitten toiseksi vaihtoehdoksi kun paistetaan pihvejä jne ja halutaan hyödyntää pannuun tarttuva fondi. Tossa pannussa hyvää voi olla se, että alumiinilla kikkailemalla voidaan varmaan saada vähän tasasemmin tai nopeemmin tasasesti lämpenevä pannu, mutta ei mulla kyllä ole ollut moisen asian kanssa mitään ongelmaa myöskään perus rautapannuilla.Vaimo sai työpaikalta joululahjaks Fiskars Norden steel paistinpannun. Pakko sanoo, että onpa hiton hyvä pannu. Tosin on sillä hintaakin.
https://www.fiskars.com/fi-fi/ruoan...stiat/norden-steel-paistinpannu-28-cm-1026905