Keittiöväline suosittelut, kysymykset ja muu

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja SapphireThunder, 11.09.2017.

  1. SapphireThunder

    SapphireThunder

    Viestejä:
    1 821
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ajattelin tehdä tänne tällaisen topikin, jossa yhdistyy kaikki keittiöväline keskustelut, kun en sellaista nähnyt olevan missään.

    Itsellä olisi hakusessa jotakin sopivan hintaista (alle 30€) uutta paistinpannua induktioliedelle.
    Halkaisija jotain 23-27cm luokkaa.
     
  2. 2dogs1bowl

    2dogs1bowl

    Viestejä:
    72
    Rekisteröitynyt:
    02.01.2017
    Kelpaako hiiliteräspannu? Käyttö vaatii hieman opettelua ja rasvan polttamisen, mutta oikein hoidettuna suorituskyvyltään ylivertainen teflon-pannuun verrattuna. Oikein pidettynä jää vielä lapsillesi perinnöksi kun taas teflon kuluu puhki jo parissa vuodessa. Itseltäni löytyy pari de buyerin pannua, mutta en näe mitään syytä miksi hieman halvemmat merkit eivät suoriutuisi yhtä hyvin.

    Ainoastaan letut paistan teflonilla ja kaikki muu menee hiiliteräspannulla.
     
  3. SapphireThunder

    SapphireThunder

    Viestejä:
    1 821
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016

    Jos se sopii induktioliedellä käytettäväksi niin mikäs siinä. Pitää vain sitten ennen ostoa katsella justiin tuota käyttöä.
     
  4. jkeskir

    jkeskir

    Viestejä:
    402
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Hiiliteräs on paras materiaali induktiolle.
     
    2dogs1bowl ja SapphireThunder tykkäävät tästä.
  5. krauta

    krauta

    Viestejä:
    27
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2016
    Miksei valurauta......hitaampi lämpiämään ehkä?
     
  6. jkeskir

    jkeskir

    Viestejä:
    402
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Enemmän massaa, hitaampi reagointi lämmönsäätöön.
     
  7. BaTTman

    BaTTman

    Viestejä:
    459
    Rekisteröitynyt:
    08.11.2016
    Eikä valurauta sovi lasilevylle (jos sellainen on käytössä).

    Tuli haettua tuollainen hiiliteräs pannu, kun menee hermo noihin teflon päällysteisiin. Eikä ollut edes kallis, alta 40€.
     
  8. aleksin

    aleksin

    Viestejä:
    25
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Mikä ero käytännössä on rosteri pannulla ja hiiliteräksisellä?
    Harkinnut kunnon pannun ostoa jo pidemmän aikaa mutta kun kokemusta ei ole kuin pinnoitetuista niin en ole vielä tohtinut ostaa.
     
  9. RouVix

    RouVix

    Viestejä:
    144
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2016
    Ei ne ole oikeastaan vaihtoehtoja toisilleen. Rosterista ei saa nonstickiä millään, mutta ei se haittaa kun ei sitä ole sellaseen tarkotettu. Hyvin rasvapoltettu hiiliteräs on hyvä kaikensortin paisteluun ja kärventelyyn mutta siinä ei voi oikein hauduttaa tai tehdä esim. tomaattipohjaisia kastikkeita. Rosteri on ihan kiva kastikkeiden tekoon kun saa kunnon karamellisoinnit pohjaan jotka voi sitten ottaa mukaan deglazeemalla (mitä sitten onkaan suomeksi).
     
    aleksin tykkää tästä.
  10. krauta

    krauta

    Viestejä:
    27
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2016
    Lasi on älyttömän kestävää noissa liesissä. Kodinkonekauppias aikanaan esitteli myymälässä testimielessä, yritti avaimilla raapia pintaan naarmuja, ei mitään jälkeä tullut.
     
  11. Nathorr

    Nathorr

    Viestejä:
    129
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Kuinka karhealla vesihiomapaperilla hiiliteräspannua olisi hyvä hioa, jotta rasvanpolton voi suorittaa uudelleen?
     
  12. IcyT

    IcyT

    Viestejä:
    57
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Normaali ikkunalasikin on huomattavasti kovempaa materiaalia kuin esim. tyypillinen puukon terä. Lieden lasi on ikkunalasia vielä kovempaa ja hiiliteräspannu pehmeämpää kuin puukon terät, joten mitään jälkeä et kyllä lieteen pannulla saa.

    Miksi täytyy hioa, että voit tehdä polton uudestaan?
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2017
  13. BaTTman

    BaTTman

    Viestejä:
    459
    Rekisteröitynyt:
    08.11.2016
    Niin kyse oli VALURAUDASTA. Tässä vielä ote randomilla valitusta keraamisenlieden käyttöohjekirjasta:
    Lähde: http://productinformation.electrolu...nguageid=C9594C0D-4F64-46EA-BF8D-949070E7A36D

    Voin myös ottaa kuvan meidän nykyisestä liedestä, jossa ei ole käytetty valurautapannuja, mutta emäntä on jotenkin saanut sen taas naarmuille.
     
  14. IcyT

    IcyT

    Viestejä:
    57
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Hmm, ei kyllä pitäis valuraudalla saatika nyt alumiinilla saada karkaistua lasitasoa naarmutettua kun ei pannun pohjassa mitään epätasaisuuksia tai teräviä kulmiakaan löydy. Puhutaan kuitenkin aivan eri luokan materiaalikovuuksista.

    Voisko tämä naarmuuntuminen johtua roskista/pölystä pannun ja lieden välissä? Tällöin vois olettaa, että naarmuuntuminen ongelmana ei ole riippuvainen siitä pannun materiaalista ollenkaan...
     
  15. valurauta

    valurauta

    Viestejä:
    932
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2016
    IMHO, valurauta on helpompi pannumateriaali kuin hiiliteräs. Ohuempana hiiliteräksessä on ehkä enemmän temperamenttia ja tosiaankin nopeampaa reagointia tehonmuutoksiin mutta sillä on myös helpompi polttaa aineksia tahattomasti. Kunnollinen teräslasta on kyllä tarpeen kummallakin pannulla.
     
  16. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 269
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016
    Tilasin tossa viimeviikolla tämmössen, joka saapui tänään:

    Amazon.com: Camp Chef Sushezi Roller Kit - Sushi Rolls Made Easy: Sushi Plates: Kitchen & Dining


    Täytyy pistää testiin ja kattoo et onko mihkään. Ainakin laadullisesti noottia annettava siinämielessä, ettei muovivalut oo aivan kohillaan (pikkasen irvistää saumat tuolla alkupäässä, missä on kierteet), mut eipä hirveämmin harmita jos ei toimi, ku makso 7 €. Samaan satsiin tilasin emännälle avokadotyökalun:

    Amazon.com: OXO Good Grips 3-in-1 Avocado Slicer, Green: Kitchen & Dining


    Tossakin oli vähän valmistuskarheutta, mut saa nähdä et tykkääkö.
     
  17. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 269
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016
    Nyt tässä viimepäivinä alkanu pohtimaan teräksisiä paistinpannuja ja niiden ominaisuuksia. Alkanu kyllästyttää, ku vaikka kuinka hyvin on hoitanu ja huoltanu teflonipannuja, ni niistä se pinnoite vaan yksinkertaisesti lähtee irtoamaan jossain vaiheessa ja siinäsuhteessa teräspannu olisi huoleton. Lähinnä mietin vaan tota teräspannun ylläpitoa, se ilmeisesti täytyy aina käytön jälkeen pestä hyvin ja sillointällöin öljytä ?
     
  18. Kojashi

    Kojashi

    Viestejä:
    167
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
  19. SweeneyTodd

    SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

    Viestejä:
    839
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Induktioliedelle käyviä edullisia kattiloita pitäisi ostella. Suosituksia?
    Ikea 365+ olis aika edullinen sarja. Kokemuksia?

    Tokmannilla on halpoja kotikulta-merkkisiä. Googlen perusteella näillä voi heittää vesilintua. Onko samoja kokemuksia?

    Fiskarsin classic-sarjaa saa myös halvalla. Näitä kenelläkään käytössä?

    Edit. Fiskarsit olikin nimeltään classic eikä essential
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2018
  20. Los Kapakki

    Los Kapakki

    Viestejä:
    53
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ikean vehkeet toimii, pinnoittamattomalla en tosin tekisi mitään kastikkeita tai keittäisi riisiä, mutten kyllä muunkaan merkin tuotteilla. Hyvin toimivat. Pannukin on päivittäisellä käytöllä pinnastaan kuin uusi, vaikka käyttöä 5,5 kk takana. Heti käytön jälkeen puhtaaksi kuumalla vedellä ja tiskiharjalla.
     
  21. bonggoo

    bonggoo

    Viestejä:
    120
    Rekisteröitynyt:
    25.03.2017
    Suosituksia korkeareunaiseksi paistinpannuksi/paistokasariksi kastikkeiden yms isojen ruokamäärien valmistukseen?
     
  22. ©©©

    ©©©

    Viestejä:
    187
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Swiss Diamondin paistokasari kestänyt nyt jo monta vuotta. Ihan ykköstuote keittiössä. Maksaa vähä reilu satkun, mutta maksaa itsensä takaisin kun ei heti tarvitse ostaa uutta. Esim. Swiss Diamond paistokasari 26 cm - Sokos verkkokauppa
     
  23. Kiila

    Kiila

    Viestejä:
    302
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Pannuina löytyy Swiss Diamondin 20 cm ja 26 cm. Olen tykännyt molemmista ja huolellisesta käsittelystä huolimatta näissä alkaa näkyä jo käytön jäljet. Katselin pikku hiljaa uusia ja rajumpaa käyttöä kestävät hiiliteräkset alkoi kiinnostaa. Laitoin tilaukseen de Buyer Mineral B Ø 28 cm paistinpannun (cdon, € 44,90 + € 2,95 €). Saas nähdä kuinka opin tuota käyttämään non stickien jälkeen. Cdonissa on alessa muitakin de Buyerin pannuja, lähtöhinta ja ale % toki ihan hatusta vedetty, mutta edullisimmat mitä löysin.

    Hae - de Buyer - CDON.COM
     
  24. Patruuna-Siska

    Patruuna-Siska

    Viestejä:
    101
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Emäntä osti kesällä halpis teflonpannun ja sen pohjakin oli jo niin käyrä ettei sillä tehnyt kerrassaan mitään. Nyt sitten vuosien kiroilun jälkeen ostin taloon sellaisen asian style kokkiveitsen ja ensituntuma on sellainen, että miten tuota ilman on aikanaan pärjännyt. On sillä vain niin pirun kätevä silpoa menemään.
     
  25. xera

    xera

    Viestejä:
    18
    Rekisteröitynyt:
    06.11.2016
    Täällä on tefalin kalliimmat teflon pannut kestäny kyllä tosi hyvänä. Rupes noi hiiliteräkset kiinnosteleen, et mikä niistä nyt niin mahtavan tekee?

    Hyvät veittet keittiössä on kyl a ja o! Täältä löytyy wüsthofin veitsi setti, ja kyllä itku meinaa tulla jos jossain joutuu jollain fiskarseilla tms tekeen hommia...
     
  26. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 022
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Ne ovat ikuisia ja kestävät kovempia lämpöjä. Kun pinnan saa hyväksi, niin pysyy oikein käytettynä yhtä tarttumattomana kuin teflon.
     
  27. bonggoo

    bonggoo

    Viestejä:
    120
    Rekisteröitynyt:
    25.03.2017
    Tuli viime viikolla hommattua Tefal Talent-kasari. Tarkotus oli nimenomaan saada isohko kasari kastikkeiden yms. tekoon, ja lukemani perusteella valurauta/hiiliteräspannua ei kannata kastikkeilla pilata. Yhdestä korkeareunaisesta Kovanaamasta saatiinki jo pinnoite irtoilemaan.

    Perus paistinpannuna löytyy jo Kovanaama ja Tefal, ja kun jompikumpi tulee tiensä päähän, ilmestyy hiiliteräspannu ostoslistalle.
     
  28. valurauta

    valurauta

    Viestejä:
    932
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2016
    Vähän myöhässä, mutta kastikkeiden ja patojen tekemiseeen kannattaa hyvinkin harkita emaloitua valurautaa, jotain tällaista:
    https://www.amazon.co.uk/Creuset-Signature-Cast-Shallow-Casserole/dp/B00Z9QP7YE?th=1
    26- ja 30cm kokoero on oikeasti luokkaa valtava, mutta 30cm pata tarvitsee sitten oikeasti ison levyn alleen tai se kuumenee epätasaisesti.
    Nuo matalat padat ovat erinomaisia myös risottojen tekemiseen. Kastikkeille ja pataruuille varmaan toimisi myös tavallinen korkeareunainen malli.

    Kyllähän nämä laatumerkit vähän maksavat, mutta eipähän tarvitse olla uusimassa parin vuoden välein. Jos ei ole kiire eikä värillä ole väliä, niin näitä saa aina joskus alennusmyynneistä yllättävänkin sopuisaan hintaan. Ellen väärin muista, niin 26 cm pata tarttui joku vuosi sitten mukaan Stokkan alesta n. 60 eurolla.
     
  29. dohf

    dohf

    Viestejä:
    155
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Pitäisi uusia kauhoja ja paistinlastoja ostaa kotiin, olisiko kenelläkään suosituksia? Mielellään muovia, puuta tai vastaavaa materiaalia ja halvemmasta päästä.

    Orthexin kauhat -varsinkin valkoiset - menevät vanhetessaan yksi kerrallaan varresta poikki. Lisäksi kauhojen kärjistä irtoilee vähitellen siruja, mikä tekee kauhan reunoista rosoisia. Tämä taas ei ole hyväksi pinnoitetuissa kattiloissa. Itseäni ei niin haittaisi, kun käytän enimmäkseen teräsastioita, mutta vaimoväen ja lasten kokkailuun teflon-ystävällisyys olisi eduksi.
     
  30. persu

    persu

    Viestejä:
    18
    Rekisteröitynyt:
    07.04.2018
    Pesu kuumalla vedellä, kuivaus ja sipaisu öljyä. Vuosikausien käytön aikana ei ole tarvinnut rasvapolttoa uusia kertaakaan. Hyvä paistinlasta on tarpeen, paksuhko ja pyöreäreunainen on hyvä ettei raavi patinaan kovin syviä naarmuja kun irrottaa tiukemmin tarttunutta matskua irti. (lähinnä pekonit ja muut valmiiksi suolatut tuntuvat jättävän pannulle kiinni ottavaa mömmöä, mutta lähtee kuumalla vedellä + harjalla, tarvittaessa lastalla avittaen alta puolen minuutin)
     
  31. Fact0ry

    Fact0ry

    Viestejä:
    60
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Ikea 365+ -sarjan vermeet ovat olleet hyviä. Hintaa vitosen kappale.
     
  32. Zardon

    Zardon

    Viestejä:
    200
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tuli ostettua uusi pannu ikeasta vanhan Fiskarsin hard facen pinnoitteen alettua irtoamaan(näille tyypillinen vika). TROVÄRDIG Paistinpannu - IKEA

    Pannulla kestää ihan tolkuttoman kauan lämmetä, tänään toista kertaa käytin ja ei meinannut saada jauhelihaa ruskistettua.

    Niinpä tein pienen veden kiehauttamis testin, litra vettä kattilalla vähän reilu 7 min, vanhalla pannulla hieman alta 8 min ja nyt tämä uusi 15 minuutti menossa eikä kiehumisesta tietoakaan, kuplia pohjalla ja muutama pieni nousee pintaan silloin tällöin. :facepalm:

    Katselin pohjan suoruuttakin eikä se nyt ihan kamalalta näyttänyt mutta pakko olla koska ei tuo ole käyttökelpoinen ja vien takaisin. Taidan kokeilla vielä 365+ sarjan pannua(tällainen ollut vuosia sitten kun niiden design oli vielä eri, oli hyvä).
     
  33. Antares_Ferox

    Antares_Ferox

    Viestejä:
    186
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Hmm, mutsi osti tässä joku aika sitten jonkun Ikea pannun (en tiedä minkä) ja valitti aivan samaa ettei lämpene. Sanoi ison raskaan valurautapannun kuumenevan nopeammin. Taitaa olla aikamoista paskaa nuo jotkun ikean pannut. Itselläni oli 365 mikä muistaakseni oli muuten ihan hyvä mutta pinnoite taisi mennä noin vuodessa.
     
  34. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 269
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016
    Itte jatkossa ostan teräspannuja, kyllästyny tohon pinnoitteen irtoamiseen, on selvää säästöä myös rahallisesti jos käyttää teräspannua, ku sitä ei uusia tartte lähes joka vuos.
     
  35. BaTTman

    BaTTman

    Viestejä:
    459
    Rekisteröitynyt:
    08.11.2016
    Ja putsaaminen on helpompaa. Ei tarvitse (tai saa) leikkiä tiskiaineille.
     
  36. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 269
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016

    Toki niihin tarttuu suht helposti ruoat, mut ehkä sekin ajan kanssa korjaantuu ku siihen pinttyy rasvaa
     
  37. minix

    minix

    Viestejä:
    169
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Siis ootko hankkinut hiiliteräspannuja vai ruostumattomasta teräksestä tehtyjä pannuja?

    Itse oon tykästynyt ruostumattomasta teräksestä tehtyihin pannuihin. Nyt on kyllä ihan perinteinen valurautapannukin tulossa postissa, kun oli hyvään tarjoushintaan.
     
  38. RouVix

    RouVix

    Viestejä:
    144
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2016
    Olen edelleen sitä mieltä, että joko olen löytänyt maailman parhaan pannun tai sitten te käytätte teflonejanne väärin.

    Nyt runsaat 10 vuotta käytössä ollut Tefalin halpispannu rupeaa vihdoin sanomaan sopimustaan irti ja kananmunat rupeavat jäämään pikkuhiljaa kiinni, joten lienee aika etsiä uusi. Mutta millä helvetillä te saatte ne paskaksi alle vuodessa? Älkää nyt vaan sanoko, että kuumennatte niitä tyhjänä ja raaputatte metallilastoilla ja sitten manaatte täällä että "teflonit on niin paskoja"?

    Enivei, löytyy näköjään Chez Mariuksen lahjakortti joten onko kellään kokemuksia/suosituksia heidän valikoimissaa olevista pinnoitetuista pannuista?
    Chez Marius - Pinnoitetut paistinpannut
     
  39. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 269
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016

    Mul kerran oli yks pannu mikä ku kuumeni tyhjänä ensteks hetkenaikaa, ni se samantien meni pilalle liian kovassa lämmössä tyhjänä, ku se tefloni alkoi kuplimaan. Tefalin kallis pannu oli kyseessä, ja heti paskana, vitutti aivan saatanasti. Niitten pannujenhan pitäis heittämällä kestää se lieden lämpö tyhjänäkin, vaikka kuinka kuumentais.
     
  40. RouVix

    RouVix

    Viestejä:
    144
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2016
    No, Teflonit ei kestä kovaa kuumentamista tyhjänä. Mihinkään pihvinpaistolämpötilaan niitä ei vaan voi kuumentaa, piste.

    Hankkikaa tarkoituksenmukaiset välineet niin ei harmita. Itse ainakin paistan aamiaiskananmunani huomattavasti mieluummin kevyellä alumiinisella teflonilla kuin kaivan kaapista sen tonnin painoisen de buyerin hiiliteräksen joka ei, sanottiin täällä mitä tahansa, koskaan tule olemaan yhtä tarttumaton kuin teflon. No, ainakin jos vertaa tefloniin jota ei ole yllä kuvatun mukaisesti pahoinpidelty pilalle.

    Ja sen kevyen teflonpannun putsaaminen on tasan tarkkaan ihan yhtä helppoa kuin sen hiiliteräksen ja huomattavasti mukavampaa kun se ei paina niin helvetisti eikä tarvi edes kuivatella liedellä ruostumisen pelossa.

    Tietysti hiiliteräksellä tulee parempi pihvi kun sen voi kuumentaa oikeasti kuumaksi, mutta ainakin omassa arkikokkailussa teflon päihittää nuo hiiliteräkset sata nolla. Ja itseasiassa myös rosteri päihittää hiiliteräksen, enkä oikeastaan keksi mitään syytä hankkia hiiliteräksistä kun riittävän massiivinen rosteripannu tekee ihan samat kuin hiiliteräs, on oikeasti huoltovapaa ja pystyy asioihin joihin hiiliteräs ei.

    Olkoot tämä avautuminen varoituksen sanana niille, jotka kuvittelevat että hiiliteräspannu tekee autuaaksi. Ei se tee. Kokemusta on. Joku nyt tulee varmaan sanomaan että en vaan osaa ja pannuni on paskasti rasvapoltettu, ja varmaan se pitää paikkansakin, mutta miksi pitäisi nähdä vaiva ja ottaa riski että se rasvapoltto ei menekään kunnolla kun teflonin ja rosteripannun yhdistelmällä tekee kaiken mitä hiiliteräksellä, paitsi paremmin ja enemmän?
     
  41. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 269
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016

    Anteeks nyt vaan mutta tähänmennessä pari halvempaa teflonpannua on kestäny ton kovemman kuumentumisen, mut sit toi Tefalin kallis malli korkkas samantien. Tästä eteenpäin hommaan vaan rosteripannuja, ni loppuu moiset ongelmat. Eikä itellä käsistä pati lopu heti, vaikka siinä paistais kilon jauhelihaa kerralla.