Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ostat pari valurautapataa/kattilaa, niin toimii induktiolla, kotakeittiössä, grillissä ja missä vaan.
Ehkä ikeasta löytyy edullisia? Pääsääntöisesti tuollainen krääsä on aika halpaa siellä, kun vertaa markettien 40€ merkki pannuihin/kattiloihin.Kattilat induktioliedelle? Tosiaan liesi vaihtui ja vanhat kattilathan ei sitten käy ensinkään. Onko heittää hyviä tarjouksia tms., iso kattila ja joku pienempi. Paistinpannuna hiiliteräs toimii kyllä hyvin.
No yks ripulikattila tuollaiseen käyttöön, sitten ruoanlaittoon astiat erikseen.No ei nyt heti tulis mieleen vaikka kananmunien keittämiseen tai nuudeleihin valurautapataa alkaa kuumentelemaan.
No yks ripulikattila tuollaiseen käyttöön, sitten ruoanlaittoon astiat erikseen.
Kaikki kattilat/padat eivät toimi induktiolieden kanssa ja mitäpä se uusimistarve sinulle kuuluu muutenkaan. Enemmän vastauksia, vähemmän viisastelua.miksei käy? pelkillä alumiinikattiloillako oot kokkaillu tähän asti?
Kyllä tuossa nyt omalta osaltasi haisee se nollapostaus. Mielestäni ihan asiallista kysyä, millaista kalustoa on olemassa.Kaikki kattilat/padat eivät toimi induktiolieden kanssa ja mitäpä se uusimistarve sinulle kuuluu muutenkaan. Enemmän vastauksia, vähemmän viisastelua.
Hackmanissa on muuten tuota resonointia ollut. Varsinkin alkuksi, yleensä rauhoittuu. Ja pikkukasarissa ilmiötä ei juuri ole. Mutta ihan sama suositus itseltäni. Nuo Marit ovat kyllä olleet hinta / laatu omaan käyttööni varsin asiallisia. Tuo oma 5l malli ei muistaakseni maksanut kuin kolme kymppiä halpakaupassa ja pienempiä saa vielä edullisemmin. Eli hinta ei kyllä ole este noiden hankkimiselle.Meillä on Hackmanin pieni 2,5l kattila ja sitten Opa Mari Steel 5l kattilat induktiolla käytössä. Opa mielestäni paljon parempi, ei resonoi niin ikävästi kun toi Hackman. Hinta-laatu suhde tossa Opassa kohdallaan kun maksoi alta 40€ prismassa.
Ikeasta löytyy järkihintaan ja sitten kun ne ovat parin vuoden päästä paskana, niin ei ahdista ostaa uusia.
Pastakattilat & kastikekattilat - Jopa 15 vuoden takuu
Kattila on keittiön suola. Pastakattila ja kastikekattila kannella tai ilman. Laaja valikoima erilaisia kattiloita. Osta teräskattila meiltä!www.ikea.com
Kaikki kattilat/padat eivät toimi induktiolieden kanssa ja mitäpä se uusimistarve sinulle kuuluu muutenkaan. Enemmän vastauksia, vähemmän viisastelua.
Luonnollisesti olisit voinut kertoa haluavasi sitä itseään. Tuossa lainaamassasi viestissä oli "parin vuoden päästä paskana".Kiitos! Taisi olla ensimmäinen rakentava palaute tähän kysymykseen. Täytyypä laittaa ikeasta pari pataa tilaukseen, vanhat ihan hyvät kattilat vein kaverille, keraamisella liedellä toimii hienosti
Ikean pannut kestävät varmasti todellisuudessa useamman vuoden. Edullisesta hinnasta huolimatta ne ovat ihan hyviä. Eivät mitään kovinta Gordon Ramsay(tm) -tasoa tietenkään, mutta ei normaalitallaaja ei välitä sellaisesta tai halua nähdä niiden eteen liikaa vaivaa.Luonnollisesti olisit voinut kertoa haluavasi sitä itseään. Tuossa lainaamassasi viestissä oli "parin vuoden päästä paskana".
En ole Ikean kattiloita testannut mutta @Kaiutin viestin perusteella en todellakaan edes halua niin tehdä. Pinnoitetussa paistinpannussa pari vuotta on vielä kestettävä mutta kunnollinen kattila on käytännössä ikuinen. Miksi siis ottaa kattilaa, joka on laadultaan selvästi ala-arvoista? Edellä mainittua Maria saa sanotaan tuplahinnalla tai alle ja kestävät varmasti mielummin 20 vuotta vs mainittu 2 vuotta.
Ymmärränkö siis oikein: Tarkoitit sillä kahden vuoden kestävyydellä pannuja? Siinä tapauksessa osin oma virheeni, osin kyllä muotoilit asian varsin huonosti.Ikean pannut kestävät varmasti todellisuudessa useamman vuoden. Edullisesta hinnasta huolimatta ne ovat ihan hyviä. Eivät mitään kovinta Gordon Ramsay(tm) -tasoa tietenkään, mutta ei normaalitallaaja ei välitä sellaisesta tai halua nähdä niiden eteen liikaa vaivaa.
Elitismiä pukkaa?Ymmärränkö siis oikein: Tarkoitit sillä kahden vuoden kestävyydellä pannuja? Siinä tapauksessa osin oma virheeni, osin kyllä muotoilit asian varsin huonosti.
Pannuista valurauta ja hiiliteräs kestävät lähes ikuisesti, muutoin ei tosiaan kannata ikuista kestävyyttä odottaa. Mta ketjun aihe oli kattilat joten ei, en ajatellut pannuja tässä kohdassa. Kattiloiden kohdalla kun voi odottaa sitä lähes ikuista.
Valitettavasti näet ilmeisesti unta ja siellä esiintyy elitismi. Samoin @ollyz mainitsi jo de Buyerin joten sen perusteella ei haeta kaikkein halvinta muttei myöskään mitään luksusta.Elitismiä pukkaa?
Tässä yhteydessä pannu = tarvike, jolla lämmitetään ruokaa liedellä.
Myöskään itse en tiedä, miksi tuo yksi halppis "teräskattila" ei lopulta induktiolle sovi.Mutkan kautta päästiin kattiloihin, hienoa! Ei, minulla ei ole ollut alumiinikattiloita enkä tiedä miksi nuo nyt entiset ei induktioon sovi. Paras vaihtoehto lienee ihan teräskattila suuri ja pieni, eikä tartte olla julkkiskokkien suosittelema. En kyllä ymmärrä miten tuollaisen saisi keitttämällä piloille.
Enkä tiedä, mitä kauppoja lähelläsi on mutta esim mainittu Mari maksaa Halpahallissa 5l mallina joku 35€ ja pienemmät alle sen. Tuskin hintataso muualla paljon korkeampi on mutta itse nappasin pari HH:sta mukaan aikanaan kun ohi oli kulkua. En muista, onko Maria muualta ostettuna. Noita enemmän soivia taas on muualta.
Vähänkin laadukkaammassa on varmasti merkintä joten sikäli ei epäselvää ole.Sopivuuden voi helposti testata magneetilla. Jos ei pysy, niin sitten ei sovi. Pätee siis olemassa oleviin. Uusissahan tuo sopivuus ilmoitetaan jo myyntipakkauksessa.
Induktiolla voi tosiaan polttaa pilalle ja omassa tapauksessa pannulla näkyy keskustan nopeampi kuumeneminen. Toisaalta ikä olisi jo muutoinkin täynnä.Kyllähän Jyväskylästä HH löytyy, kiitti vinkistä! Tosiaan 5 kattilasta vain yksi suostui induktiolle toimimaan, ei mitään hajua mikä niissä muissa oli vikana. Mutta onhan tuo induktio kätevä, pannu on kuumana heti eikä joskus. Monet ovat polttaneet hienot pinnoitetut paistinpannunsa piloille kun ensin laitetaan pannu lämpiämään ja sitten katsellaan mitä jääkaapista löytyisi.
Noissa on omat taikansa kyllä. Omat valuraudat ovat mallia halpa mutta toista on tullut joskus heitettyä ilman kahvaa takkaan palamaan puhtaaksi ja messinkiharjalla loppu. Sen jälkeen poltto. Hiiliteräs vaatisi vasaraa ja sen osalta en ole vieläkään tyytyväinen pinnoittumiseen.Tuo de Byuerin käyttöohje oli selkeä, jos jostain syystä kupristuu niin lekalla hakkaat sileäksi. Ensimmäistä rasvapolttoa tein niin palohälytin huusi vietävästi, naapuri soittti palokunnan ja kävivät tarkastamassa tilanteen.
Sama havainto Ikean kattiloista. Kivan ja kätevän oloisia, mutta merkittävästi hitaampi kuumeneminen kuin Tools Pata sekä kansi 3,0 LIkean kattiloista sellainen varoitus että eivät ainakaan omalla induktiohellalla olleet kauhean nopeita veden lämmittäjiä, ainakaan 365 5l malli, joka tulee IKEA 365+ Keittoastiasetti, 5 osaa - IKEA setissä. Luultiin ensiksi uutta hellaa hitaaksi, mutta kun keitti samankokoisella fiskarssin kattilalla, niin kiehumisaika samalla vesimäärällä oli 5min pienempi. Keraamisilla ja valurautaliesillä nämä varmasti ajavat asiansa mutta ei induktiolla.
Aika erikoista. Meillä on keraaminen liesi, niin ei ole suoranaisesti omia kokemuksia. Vanhemmille kävin hakemassa viime vuonna Ikeasta juuri tuollaisen setin, eikä sieltä ole kuulunut mitään moitetta, mutta en sitten tiedä osaavatko niin kriittisesti noita vertailla. On siellä kuitenkin käytössä myös muiden valmistajien pannuja, patoja ja kattiloita, joten luulisi tuollaisen eron huomaavan.Ikean kattiloista sellainen varoitus että eivät ainakaan omalla induktiohellalla olleet kauhean nopeita veden lämmittäjiä, ainakaan 365 5l malli, joka tulee IKEA 365+ Keittoastiasetti, 5 osaa - IKEA setissä. Luultiin ensiksi uutta hellaa hitaaksi, mutta kun keitti samankokoisella fiskarssin kattilalla, niin kiehumisaika samalla vesimäärällä oli 5min pienempi. Keraamisilla ja valurautaliesillä nämä varmasti ajavat asiansa mutta ei induktiolla.
Osa ruostumattomasta teräksestä tehdyistä keittovälineistä ei ole (riittävän) magneettisia, jolloin induktion magneettikenttä ei vaikuta astiaan.miksei käy? pelkillä alumiinikattiloillako oot kokkaillu tähän asti?
"Kattilan ja kasarin paksussa pohjassa on alumiinikerros kahden ruostumattoman teräskerroksen välissä."Liekö Ikean kattiloissa vähemmän metallia johon "induktio tarttuu" vai mikä eroa selittää? Tuskin vaikutusta energiataloudellisuuteen jos induktio hellakin lämmittää vähemmän tällöin, toki hitaus aina ärsyttää.
Ikean kattiloista sellainen varoitus että eivät ainakaan omalla induktiohellalla olleet kauhean nopeita veden lämmittäjiä, ainakaan 365 5l malli, joka tulee IKEA 365+ Keittoastiasetti, 5 osaa - IKEA setissä. Luultiin ensiksi uutta hellaa hitaaksi, mutta kun keitti samankokoisella fiskarssin kattilalla, niin kiehumisaika samalla vesimäärällä oli 5min pienempi. Keraamisilla ja valurautaliesillä nämä varmasti ajavat asiansa mutta ei induktiolla.
Eipä ole tuommoista ongelmaa koskaan ollut ja 7v ainakin ikean kattiloita ja pannuja ollut käytössä. Vika jossain muualla, kuin pannussa.Ikean pannu ei keraamisellakaan ottanut lämpöä vastaan. Liesi alkoi pätkiä. Muilla merkeillä kyllä toimi. Tästä on nyt jo yli viisi vuotta, joten asia on voinut muuttua.
Kiitos, loistava vastaus! Näitä pitää hankkia. Tähän näinkin yksinkertaiseen kysymykseen sain bänniä viikoksi kun vastasin typerien väitteisiin ja kysymyksiin samalla mitalla. Nooh, induktiolla kyllä hiiliteräs kuumenee aika hyvin, en oikein tiedä miksi pitäisi erikseen kaasuliesi olla. Ehkä jos wokkailee koko suvulle.
Meinaatko, että ovat onnistuneet tekemään siihen pannuun eristävän teräspohjan, vai millä tavalla kuvittelet että se lämmön siirtyminen vastukselta pannuun estyi?Ikean pannu ei keraamisellakaan ottanut lämpöä vastaan. Liesi alkoi pätkiä. Muilla merkeillä kyllä toimi. Tästä on nyt jo yli viisi vuotta, joten asia on voinut muuttua.
Meinaatko, että ovat onnistuneet tekemään siihen pannuun eristävän teräspohjan, vai millä tavalla kuvittelet että se lämmön siirtyminen vastukselta pannuun estyi?
No yks ripulikattila tuollaiseen käyttöön, sitten ruoanlaittoon astiat erikseen.
En epäile etteikö se ollut "henkilökohtainen käyttökokemus" tosiaan, kun se on kutakuinkin fyysisesti mahdotonta, että yksi teräspannu onnistuu aiheuttamaan keraamisessa liedessä jotain ihmeen "lämmön pätkimistä". Induktioliesissä tekniikka on erilainen ja siten voi olla mahdollista, että joissakin tilanteissa ne eivät toimi kaikkien liesien kanssa, mutta sinä puhuit keraamisesta liedestä. Keraamisessa liedessä on vastusrenkaat siinä tason alla, eivätkä ne välitä, vaikka istuisit siinä lieden päälle.Joo toki sitä tarkoitin. Voi tätä keskustelua.
No kun kaikki pannut ja kattilat ottivat lämmön vastaan ja tämä yksi johti lämmön pätkimiseen, niin eikö siinä tullut kaikki tarvittava? Se oli henkilökohtainen käyttökokemus.
Lieden termostaatti ilmoittaa, että asetettu lämpötila saavutettu ja sammuttaa lieden hetkeksi? Ei kai tuolla pätkimisellä oikein muuta voi tarkoittaa, tai sitten liesi on rikki.En epäile etteikö se ollut "henkilökohtainen käyttökokemus" tosiaan, kun se on kutakuinkin fyysisesti mahdotonta, että yksi teräspannu onnistuu aiheuttamaan keraamisessa liedessä jotain ihmeen "lämmön pätkimistä". Induktioliesissä tekniikka on erilainen ja siten voi olla mahdollista, että joissakin tilanteissa ne eivät toimi kaikkien liesien kanssa, mutta sinä puhuit keraamisesta liedestä. Keraamisessa liedessä on vastusrenkaat siinä tason alla, eivätkä ne välitä, vaikka istuisit siinä lieden päälle.
Mutta eipä siinä, jos Ikean materiaalit eivät juuri sinun liedelle sovi, niin sitten ne eivät sovi.
Taisi viesti tulla nyt ihan väärään keskusteluun. Ei täällä mistään grillaamisesta ole puhuttu vaan kattiloista.Täällä on loistavaa keskustelua grilaamisesta jne. Harmi että ns. average joe pääsee väliin trollaamaan. Niinhän se taitaa olla joka palstalla tosin. Kesän tavoite on puolikkaan lampaan rosvopaisti. osa lampaasta toki grilliin ja jalat paloiksi, 1vrk likoomassa ja uuniin niin saa luuytimen lusikoida paahtoleivän päälle. Luuydin on joskus ollut ihan herrojen herkkua, suosittelen maistamaan!
Ei keraaminen täällä ainakaan mitenkään sammu ja joskus aikoinaan unohdin sen useammaksi tunniksi päälle niin siellä se vaan tyhjänä lämmitti kokoajan.Lieden termostaatti ilmoittaa, että asetettu lämpötila saavutettu ja sammuttaa lieden hetkeksi? Ei kai tuolla pätkimisellä oikein muuta voi tarkoittaa, tai sitten liesi on rikki.
On niissä useimmissa jonkinlainen termostaatti joka estää ylikuumenemisen, mutta sellaista en ole nähnyt, joka pätkisi levyltä lämpöjä edestakaisin päälle ja pois. Ja vaikka sellainen ihme jossakin olisikin, niin sehän vain tarkoittaisi, että tuossa Primen tapauksessa ne Ikean pannut olivat ainoat, jotka ylipäätään lämpesivät sille tasolle että termostaatti aktivoitui.Ei keraaminen täällä ainakaan mitenkään sammu ja joskus aikoinaan unohdin sen useammaksi tunniksi päälle niin siellä se vaan tyhjänä lämmitti kokoajan.
Joo pakkohan niissä on termostaatti olla, mutta mitään tuon kuvatunlaista en ole huomannut ja ymmärtääkseni sekin kai vain laskee tehoa ettei mene yli säädetyn arvon. Ja ikean kattiloita ja pannuja on täällä pitkään ollut käytössä eikä ne sen huonompia ole, kuin hackmannin tai muun vastaavan.On niissä useimmissa jonkinlainen termostaatti joka estää ylikuumenemisen, mutta sellaista en ole nähnyt, joka pätkisi levyltä lämpöjä edestakaisin päälle ja pois. Ja vaikka sellainen ihme jossakin olisikin, niin sehän vain tarkoittaisi, että tuossa Primen tapauksessa ne Ikean pannut olivat ainoat, jotka ylipäätään lämpesivät sille tasolle että termostaatti aktivoitui.
No siinä taas kokkikolmonen. Löytyy kyllä valurautapataa jo ennestään, niillä tehdään pitkää haudutusta vaativia ruokia. Tää taisi olla ihan väärä palsta pyytää asiallisia vinkkejä näinkin triviaaliin kysymykseen.
Toki. Tässä muutamia esimerkkejä.Tää jäi vielä jännittään, että mitä se "oikea ruoanlaitto" sitten on??
Historiallisesti ne wokit taitaa olla juurikin valurautaisia. Nykyään on käsittääkseni hiiliteräs kiilannut ohi menekissä, ainakin lännessä, mutta valurauta on vieläkin suuressa suosiossa ja monen mielestä ainoa oikea vaihtoehto. Painoa, riippuen toki koosta, niillä on viitisen kiloa.No mites valurautainen wokkipannu, saattaisi painaa 70kg. Ei ainakaan aasian markkinoilla suuri hitti....
On niissä useimmissa jonkinlainen termostaatti joka estää ylikuumenemisen, mutta sellaista en ole nähnyt, joka pätkisi levyltä lämpöjä edestakaisin päälle ja pois. Ja vaikka sellainen ihme jossakin olisikin, niin sehän vain tarkoittaisi, että tuossa Primen tapauksessa ne Ikean pannut olivat ainoat, jotka ylipäätään lämpesivät sille tasolle että termostaatti aktivoitui.