Kattilat induktioliedelle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ollyz
  • Aloitettu Aloitettu

ollyz

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
592
Kattilat induktioliedelle? Tosiaan liesi vaihtui ja vanhat kattilathan ei sitten käy ensinkään. Onko heittää hyviä tarjouksia tms., iso kattila ja joku pienempi. Paistinpannuna hiiliteräs toimii kyllä hyvin.
 
miksei käy? pelkillä alumiinikattiloillako oot kokkaillu tähän asti?
 
Ostat pari valurautapataa/kattilaa, niin toimii induktiolla, kotakeittiössä, grillissä ja missä vaan.
 
Ostat pari valurautapataa/kattilaa, niin toimii induktiolla, kotakeittiössä, grillissä ja missä vaan.

No ei nyt heti tulis mieleen vaikka kananmunien keittämiseen tai nuudeleihin valurautapataa alkaa kuumentelemaan.
 
Kattilat induktioliedelle? Tosiaan liesi vaihtui ja vanhat kattilathan ei sitten käy ensinkään. Onko heittää hyviä tarjouksia tms., iso kattila ja joku pienempi. Paistinpannuna hiiliteräs toimii kyllä hyvin.
Ehkä ikeasta löytyy edullisia? Pääsääntöisesti tuollainen krääsä on aika halpaa siellä, kun vertaa markettien 40€ merkki pannuihin/kattiloihin.

En tosin muista, kun, noi jouduttiin kanssa uusimaan, kun siirryttiin induktion aikaan, niin jotain siellä ei ollut induktiolle sopivaa... Olisikohan ollut juurikin noita kattillita, kun kaiken maailman wokkipannuja ostettiin. No, katsomalla selviää.
 
No yks ripulikattila tuollaiseen käyttöön, sitten ruoanlaittoon astiat erikseen.

No siinä taas kokkikolmonen. Löytyy kyllä valurautapataa jo ennestään, niillä tehdään pitkää haudutusta vaativia ruokia. Tää taisi olla ihan väärä palsta pyytää asiallisia vinkkejä näinkin triviaaliin kysymykseen. :(
 
Ikeasta löytyy järkihintaan ja sitten kun ne ovat parin vuoden päästä paskana, niin ei ahdista ostaa uusia.


miksei käy? pelkillä alumiinikattiloillako oot kokkaillu tähän asti?
Kaikki kattilat/padat eivät toimi induktiolieden kanssa ja mitäpä se uusimistarve sinulle kuuluu muutenkaan. Enemmän vastauksia, vähemmän viisastelua.
 
Meillä on Hackmanin pieni 2,5l kattila ja sitten Opa Mari Steel 5l kattilat induktiolla käytössä. Opa mielestäni paljon parempi, ei resonoi niin ikävästi kun toi Hackman. Hinta-laatu suhde tossa Opassa kohdallaan kun maksoi alta 40€ prismassa.
 
Kaikki kattilat/padat eivät toimi induktiolieden kanssa ja mitäpä se uusimistarve sinulle kuuluu muutenkaan. Enemmän vastauksia, vähemmän viisastelua.
Kyllä tuossa nyt omalta osaltasi haisee se nollapostaus. Mielestäni ihan asiallista kysyä, millaista kalustoa on olemassa.

Ja jos alumiinia ei huomioida, suurin osa toimii. Omista ainoastaan se tyyliin kympin halppiskattila ei toimi mutta muutoin kaikki toimivat.

Meillä on Hackmanin pieni 2,5l kattila ja sitten Opa Mari Steel 5l kattilat induktiolla käytössä. Opa mielestäni paljon parempi, ei resonoi niin ikävästi kun toi Hackman. Hinta-laatu suhde tossa Opassa kohdallaan kun maksoi alta 40€ prismassa.
Hackmanissa on muuten tuota resonointia ollut. Varsinkin alkuksi, yleensä rauhoittuu. Ja pikkukasarissa ilmiötä ei juuri ole. Mutta ihan sama suositus itseltäni. Nuo Marit ovat kyllä olleet hinta / laatu omaan käyttööni varsin asiallisia. Tuo oma 5l malli ei muistaakseni maksanut kuin kolme kymppiä halpakaupassa ja pienempiä saa vielä edullisemmin. Eli hinta ei kyllä ole este noiden hankkimiselle.
Lasikantisia ei tosin näkynyt kun viimeksi Maria katselin. Toki kannen voi hankkia erikseen tai valita muun jos lasi on ehdoton. Niihin on vaikea suositella mitään koska en kattiloihin ole osannut kaivata moista.
 
Ikeasta löytyy järkihintaan ja sitten kun ne ovat parin vuoden päästä paskana, niin ei ahdista ostaa uusia.



Kaikki kattilat/padat eivät toimi induktiolieden kanssa ja mitäpä se uusimistarve sinulle kuuluu muutenkaan. Enemmän vastauksia, vähemmän viisastelua.

Kiitos! Taisi olla ensimmäinen rakentava palaute tähän kysymykseen. Täytyypä laittaa ikeasta pari pataa tilaukseen, vanhat ihan hyvät kattilat vein kaverille, keraamisella liedellä toimii hienosti
 
Kiitos! Taisi olla ensimmäinen rakentava palaute tähän kysymykseen. Täytyypä laittaa ikeasta pari pataa tilaukseen, vanhat ihan hyvät kattilat vein kaverille, keraamisella liedellä toimii hienosti
Luonnollisesti olisit voinut kertoa haluavasi sitä itseään. Tuossa lainaamassasi viestissä oli "parin vuoden päästä paskana".
En ole Ikean kattiloita testannut mutta @Kaiutin viestin perusteella en todellakaan edes halua niin tehdä. Pinnoitetussa paistinpannussa pari vuotta on vielä kestettävä mutta kunnollinen kattila on käytännössä ikuinen. Miksi siis ottaa kattilaa, joka on laadultaan selvästi ala-arvoista? Edellä mainittua Maria saa sanotaan tuplahinnalla tai alle ja kestävät varmasti mielummin 20 vuotta vs mainittu 2 vuotta.
 
No en nyt käsittäkseni kirjoittanut paskaa haluavani, pannu on de byer, heivasin pinnoitetut pannut helvettiin. Katttilan ominaisuuksista sen kummemmin tietämättä sen pohjan ei tartte mitään jalometallia olla, kunhan ajaa tehtävänsä, siinähän keitetään eika paisteta. En oikein näe järkeä ostaa jotain Jamie Oliver -kattiloita, kun vastaavan saa puoleen hintaan ilman Jamien rojaltteja.
 
Luonnollisesti olisit voinut kertoa haluavasi sitä itseään. Tuossa lainaamassasi viestissä oli "parin vuoden päästä paskana".
En ole Ikean kattiloita testannut mutta @Kaiutin viestin perusteella en todellakaan edes halua niin tehdä. Pinnoitetussa paistinpannussa pari vuotta on vielä kestettävä mutta kunnollinen kattila on käytännössä ikuinen. Miksi siis ottaa kattilaa, joka on laadultaan selvästi ala-arvoista? Edellä mainittua Maria saa sanotaan tuplahinnalla tai alle ja kestävät varmasti mielummin 20 vuotta vs mainittu 2 vuotta.
Ikean pannut kestävät varmasti todellisuudessa useamman vuoden. Edullisesta hinnasta huolimatta ne ovat ihan hyviä. Eivät mitään kovinta Gordon Ramsay(tm) -tasoa tietenkään, mutta ei normaalitallaaja ei välitä sellaisesta tai halua nähdä niiden eteen liikaa vaivaa.
 
Ikean pannut kestävät varmasti todellisuudessa useamman vuoden. Edullisesta hinnasta huolimatta ne ovat ihan hyviä. Eivät mitään kovinta Gordon Ramsay(tm) -tasoa tietenkään, mutta ei normaalitallaaja ei välitä sellaisesta tai halua nähdä niiden eteen liikaa vaivaa.
Ymmärränkö siis oikein: Tarkoitit sillä kahden vuoden kestävyydellä pannuja? Siinä tapauksessa osin oma virheeni, osin kyllä muotoilit asian varsin huonosti.
Pannuista valurauta ja hiiliteräs kestävät lähes ikuisesti, muutoin ei tosiaan kannata ikuista kestävyyttä odottaa. Mutta ketjun aihe oli kattilat joten ei, en ajatellut pannuja tässä kohdassa. Kattiloiden kohdalla kun voi odottaa sitä lähes ikuista.

Ja @Gulffi viestissä (jota siis kommentoin) mainittu resonointi on asia, joka jossakin kohdassa voi olla häiritsevä tekijä. Itsellä varsinkin paistokasari (joka on siis Hackman) on alkuun varsin äänekäs ja korvaaja on jo hankittu, kokeiltu ei vielä ole. Mutten pidä tuosta äänipuolesta. Eri asia on, katsotaanko pannuksi vai kattilaksi. Joka tapauksessa kattilapuolella on aivan samaa, muttei niin häiritsevästi.
 
Ymmärränkö siis oikein: Tarkoitit sillä kahden vuoden kestävyydellä pannuja? Siinä tapauksessa osin oma virheeni, osin kyllä muotoilit asian varsin huonosti.
Pannuista valurauta ja hiiliteräs kestävät lähes ikuisesti, muutoin ei tosiaan kannata ikuista kestävyyttä odottaa. Mta ketjun aihe oli kattilat joten ei, en ajatellut pannuja tässä kohdassa. Kattiloiden kohdalla kun voi odottaa sitä lähes ikuista.
Elitismiä pukkaa?

Tässä yhteydessä pannu = tarvike, jolla lämmitetään ruokaa liedellä.
 
Mutkan kautta päästiin kattiloihin, hienoa! Ei, minulla ei ole ollut alumiinikattiloita enkä tiedä miksi nuo nyt entiset ei induktioon sovi. Paras vaihtoehto lienee ihan teräskattila suuri ja pieni, eikä tartte olla julkkiskokkien suosittelema. En kyllä ymmärrä miten tuollaisen saisi keitttämällä piloille.

Kiinassa "Suuren harppauksen" aikaan 50-luvulla maaseudulla sulatettiin wokkipannut ja kattilat takapihan sulatoissa, tavoitteena oli tehdä uusia wokkipannuja ja kattiloita. Noh, ketuiksihan sekin meni...
 
Elitismiä pukkaa?

Tässä yhteydessä pannu = tarvike, jolla lämmitetään ruokaa liedellä.
Valitettavasti näet ilmeisesti unta ja siellä esiintyy elitismi. Samoin @ollyz mainitsi jo de Buyerin joten sen perusteella ei haeta kaikkein halvinta muttei myöskään mitään luksusta.

Kyllä pannu <> kattila ja kuten sanottua, kattiloita kysyttiin. Mielestäni siinä kohden on varsin luonnollista puhua nimenomaisesti kattiloista.

Mutkan kautta päästiin kattiloihin, hienoa! Ei, minulla ei ole ollut alumiinikattiloita enkä tiedä miksi nuo nyt entiset ei induktioon sovi. Paras vaihtoehto lienee ihan teräskattila suuri ja pieni, eikä tartte olla julkkiskokkien suosittelema. En kyllä ymmärrä miten tuollaisen saisi keitttämällä piloille.
Myöskään itse en tiedä, miksi tuo yksi halppis "teräskattila" ei lopulta induktiolle sovi.

Mutta kattiloihin päästiin jo aikaisemmin. @Gulffi kommentoi varsin asiallisesti ja omat kokemukset ovat aivan yhteneviä. Ja myös sitä jo ihmettelin, miten muka kattilan saa pilalle. Ilman todella huolellista pohjaan polttamista näin ei kyllä tapahdu.
Enkä tiedä, mitä kauppoja lähelläsi on mutta esim mainittu Mari maksaa Halpahallissa 5l mallina joku 35€ ja pienemmät alle sen. Tuskin hintataso muualla paljon korkeampi on mutta itse nappasin pari HH:sta mukaan aikanaan kun ohi oli kulkua. En muista, onko Maria muualta ostettuna. Noita enemmän soivia taas on muualta.
 
Sopivuuden voi helposti testata magneetilla. Jos ei pysy, niin sitten ei sovi. Pätee siis olemassa oleviin. Uusissahan tuo sopivuus ilmoitetaan jo myyntipakkauksessa.
 
Enkä tiedä, mitä kauppoja lähelläsi on mutta esim mainittu Mari maksaa Halpahallissa 5l mallina joku 35€ ja pienemmät alle sen. Tuskin hintataso muualla paljon korkeampi on mutta itse nappasin pari HH:sta mukaan aikanaan kun ohi oli kulkua. En muista, onko Maria muualta ostettuna. Noita enemmän soivia taas on muualta.

Kyllähän Jyväskylästä HH löytyy, kiitti vinkistä! Tosiaan 5 kattilasta vain yksi suostui induktiolle toimimaan, ei mitään hajua mikä niissä muissa oli vikana. Mutta onhan tuo induktio kätevä, pannu on kuumana heti eikä joskus. Monet ovat polttaneet hienot pinnoitetut paistinpannunsa piloille kun ensin laitetaan pannu lämpiämään ja sitten katsellaan mitä jääkaapista löytyisi.

Tuo de Byuerin käyttöohje oli selkeä, jos jostain syystä kupristuu niin lekalla hakkaat sileäksi. Ensimmäistä rasvapolttoa tein niin palohälytin huusi vietävästi, naapuri soittti palokunnan ja kävivät tarkastamassa tilanteen. :)
 
Sopivuuden voi helposti testata magneetilla. Jos ei pysy, niin sitten ei sovi. Pätee siis olemassa oleviin. Uusissahan tuo sopivuus ilmoitetaan jo myyntipakkauksessa.
Vähänkin laadukkaammassa on varmasti merkintä joten sikäli ei epäselvää ole.
Mikäli en väärin muista, saattoi tuossa omassa halppiskattilassa olla maininta "ei toimi". Ilman mainintaa / magneettia olisi ollut vaikeampi päätellä, kattila kun näyttää teräskattilalta pl. paino. Tosin itse otin tietoisesti varakattilaksi perinteisemmille liesille.

Kyllähän Jyväskylästä HH löytyy, kiitti vinkistä! Tosiaan 5 kattilasta vain yksi suostui induktiolle toimimaan, ei mitään hajua mikä niissä muissa oli vikana. Mutta onhan tuo induktio kätevä, pannu on kuumana heti eikä joskus. Monet ovat polttaneet hienot pinnoitetut paistinpannunsa piloille kun ensin laitetaan pannu lämpiämään ja sitten katsellaan mitä jääkaapista löytyisi.
Induktiolla voi tosiaan polttaa pilalle ja omassa tapauksessa pannulla näkyy keskustan nopeampi kuumeneminen. Toisaalta ikä olisi jo muutoinkin täynnä.

Ei HH ainoa paikka ole enkä mene takuuseen tämän hetken hintatasosta. Yleensä kuitenkin poikkean kun sopivasti kohdalle osuu ja kattiloita / pannuja tms on vuosien varrella sieltä aika monta ostettu.
Siellähän on myös sitä Oliviaa jonka muistelen sopivan kaikille liesille. Merkitty on joka tapauksessa.

Mielenkiinnosta katsoin haudekattilaa, joka on itsellä seuraava. Kyllähän HH pesi esim Kärkkäisen hinnassa.

Mutta myös tuo oma tietoisesti hankittu halppis on HH (kait Kökskungen). Tarjouksessa hinta alle kympin joten ainoa syy hankkia tuollainen. Muuten hintaero ei mielestäni merkittävä ole parempiin.

Tuo de Byuerin käyttöohje oli selkeä, jos jostain syystä kupristuu niin lekalla hakkaat sileäksi. Ensimmäistä rasvapolttoa tein niin palohälytin huusi vietävästi, naapuri soittti palokunnan ja kävivät tarkastamassa tilanteen. :)
Noissa on omat taikansa kyllä. Omat valuraudat ovat mallia halpa mutta toista on tullut joskus heitettyä ilman kahvaa takkaan palamaan puhtaaksi ja messinkiharjalla loppu. Sen jälkeen poltto. Hiiliteräs vaatisi vasaraa ja sen osalta en ole vieläkään tyytyväinen pinnoittumiseen.
 
Ikean kattiloista sellainen varoitus että eivät ainakaan omalla induktiohellalla olleet kauhean nopeita veden lämmittäjiä, ainakaan 365 5l malli, joka tulee IKEA 365+ Keittoastiasetti, 5 osaa - IKEA setissä. Luultiin ensiksi uutta hellaa hitaaksi, mutta kun keitti samankokoisella fiskarssin kattilalla, niin kiehumisaika samalla vesimäärällä oli 5min pienempi. Keraamisilla ja valurautaliesillä nämä varmasti ajavat asiansa mutta ei induktiolla.
 
Ikean kattiloista sellainen varoitus että eivät ainakaan omalla induktiohellalla olleet kauhean nopeita veden lämmittäjiä, ainakaan 365 5l malli, joka tulee IKEA 365+ Keittoastiasetti, 5 osaa - IKEA setissä. Luultiin ensiksi uutta hellaa hitaaksi, mutta kun keitti samankokoisella fiskarssin kattilalla, niin kiehumisaika samalla vesimäärällä oli 5min pienempi. Keraamisilla ja valurautaliesillä nämä varmasti ajavat asiansa mutta ei induktiolla.
Sama havainto Ikean kattiloista. Kivan ja kätevän oloisia, mutta merkittävästi hitaampi kuumeneminen kuin Tools Pata sekä kansi 3,0 L

Noissa pitäisi olla energiamerkinnät kuten vähän kaikissa muissakin.
 
Liekö Ikean kattiloissa vähemmän metallia johon "induktio tarttuu" vai mikä eroa selittää? Tuskin vaikutusta energiataloudellisuuteen jos induktio hellakin lämmittää vähemmän tällöin, toki hitaus aina ärsyttää.
 
Ikean kattiloista sellainen varoitus että eivät ainakaan omalla induktiohellalla olleet kauhean nopeita veden lämmittäjiä, ainakaan 365 5l malli, joka tulee IKEA 365+ Keittoastiasetti, 5 osaa - IKEA setissä. Luultiin ensiksi uutta hellaa hitaaksi, mutta kun keitti samankokoisella fiskarssin kattilalla, niin kiehumisaika samalla vesimäärällä oli 5min pienempi. Keraamisilla ja valurautaliesillä nämä varmasti ajavat asiansa mutta ei induktiolla.
Aika erikoista. Meillä on keraaminen liesi, niin ei ole suoranaisesti omia kokemuksia. Vanhemmille kävin hakemassa viime vuonna Ikeasta juuri tuollaisen setin, eikä sieltä ole kuulunut mitään moitetta, mutta en sitten tiedä osaavatko niin kriittisesti noita vertailla. On siellä kuitenkin käytössä myös muiden valmistajien pannuja, patoja ja kattiloita, joten luulisi tuollaisen eron huomaavan.
 
miksei käy? pelkillä alumiinikattiloillako oot kokkaillu tähän asti?
Osa ruostumattomasta teräksestä tehdyistä keittovälineistä ei ole (riittävän) magneettisia, jolloin induktion magneettikenttä ei vaikuta astiaan.

Meilläkin oli yksi vanha mehumaija ja yksi pienempi kattila, jotka eivät toimineet induktioliedellä. Kumpikin oli ruostumatonta terästä. Nykykattiloista suurin osa toiminee induktion kanssa, ja lähes aina asia mainitaan pakkauksessa, ellei jotain kaikista halvinta kiinanpeltiä mene ostamaan.
 
Liekö Ikean kattiloissa vähemmän metallia johon "induktio tarttuu" vai mikä eroa selittää? Tuskin vaikutusta energiataloudellisuuteen jos induktio hellakin lämmittää vähemmän tällöin, toki hitaus aina ärsyttää.
"Kattilan ja kasarin paksussa pohjassa on alumiinikerros kahden ruostumattoman teräskerroksen välissä."

Vai olisikohan tuossa pohjan paksuudessa selkeä etu Ikean eduksi, jolloin tuo lämpiää hieman hitaammin?

Edit:
Jos noita kuvia katsoo niin onhan noissa kattiloissa aika jykevä pohjakerros, parempi esimerkiksi jauheliharisoton valmistuksen kanssa kun se pinta ei saman tien viilene.
 
Perus ruostumaton teräs jota käytetään kattiloissa on kiderakenteeltaan austenniittista (18/8), eikä se ole magneettista. Tämän voi todeta magneetilla pohjaan tarttuu mutta seinämään ei. uudissa induktiolle sopivissa kattiloissa pohjassa on monikerrosrakenne, alla rosteri, sitten ferriittinen teräs, alumiini lämmön tasaiseen jakamiseen ja päällä taas austenniittinen ruostumaton teräs.
Kattiloista hyviä on mm. Opan tuotteet, joita saa suht edullisesti ja varaosahuolto toimii, jos kansi hukkuu muutossa.
 
Kiitos, loistava vastaus! Näitä pitää hankkia. Tähän näinkin yksinkertaiseen kysymykseen sain bänniä viikoksi kun vastasin typerien väitteisiin ja kysymyksiin samalla mitalla. Nooh, induktiolla kyllä hiiliteräs kuumenee aika hyvin, en oikein tiedä miksi pitäisi erikseen kaasuliesi olla. Ehkä jos wokkailee koko suvulle.
 
Ikean kattiloista sellainen varoitus että eivät ainakaan omalla induktiohellalla olleet kauhean nopeita veden lämmittäjiä, ainakaan 365 5l malli, joka tulee IKEA 365+ Keittoastiasetti, 5 osaa - IKEA setissä. Luultiin ensiksi uutta hellaa hitaaksi, mutta kun keitti samankokoisella fiskarssin kattilalla, niin kiehumisaika samalla vesimäärällä oli 5min pienempi. Keraamisilla ja valurautaliesillä nämä varmasti ajavat asiansa mutta ei induktiolla.

Ikean pannu ei keraamisellakaan ottanut lämpöä vastaan. Liesi alkoi pätkiä. Muilla merkeillä kyllä toimi. Tästä on nyt jo yli viisi vuotta, joten asia on voinut muuttua.
 
Ikean pannu ei keraamisellakaan ottanut lämpöä vastaan. Liesi alkoi pätkiä. Muilla merkeillä kyllä toimi. Tästä on nyt jo yli viisi vuotta, joten asia on voinut muuttua.
Eipä ole tuommoista ongelmaa koskaan ollut ja 7v ainakin ikean kattiloita ja pannuja ollut käytössä. Vika jossain muualla, kuin pannussa.
 
Kiitos, loistava vastaus! Näitä pitää hankkia. Tähän näinkin yksinkertaiseen kysymykseen sain bänniä viikoksi kun vastasin typerien väitteisiin ja kysymyksiin samalla mitalla. Nooh, induktiolla kyllä hiiliteräs kuumenee aika hyvin, en oikein tiedä miksi pitäisi erikseen kaasuliesi olla. Ehkä jos wokkailee koko suvulle.

Jos on tarve enemmälle kuin yhdelle tai kahdelle kattilalle, niin itse varmaan tilaisin netistä jonkin tunnetun saksalaisen tai ranskalaisen brandin kattilasarjan, esim.

Rosterikattiloissa täytyy tosiaan varmistaa, että kattilat toimivat induktioliedellä. Nykyään varmaan useimmat toimivat mutta vanhemmat mallit eivät välttämättä. Alumiinikattiloitakin saa induktiolle sopivina. Silloin pohjaan on upotettu teräslevy.

Parhaiten induktiolla toimii valurauta ja hiiliteräs. Valurautaisia kattiloitakin on olemassa:
Ovat mukavan hiljaisia käytössä. Ei noista täyttä hintaa kannata maksaa vaan tiedostaa olemassaolo ja ostaa puoleen hintaan jostain outletin poistomyynnistä kun sattuu kohdalle.
 
Ikean pannu ei keraamisellakaan ottanut lämpöä vastaan. Liesi alkoi pätkiä. Muilla merkeillä kyllä toimi. Tästä on nyt jo yli viisi vuotta, joten asia on voinut muuttua.
Meinaatko, että ovat onnistuneet tekemään siihen pannuun eristävän teräspohjan, vai millä tavalla kuvittelet että se lämmön siirtyminen vastukselta pannuun estyi?
 
Meinaatko, että ovat onnistuneet tekemään siihen pannuun eristävän teräspohjan, vai millä tavalla kuvittelet että se lämmön siirtyminen vastukselta pannuun estyi?

Joo toki sitä tarkoitin. Voi tätä keskustelua.

No kun kaikki pannut ja kattilat ottivat lämmön vastaan ja tämä yksi johti lämmön pätkimiseen, niin eikö siinä tullut kaikki tarvittava? Se oli henkilökohtainen käyttökokemus.
 
Joo toki sitä tarkoitin. Voi tätä keskustelua.

No kun kaikki pannut ja kattilat ottivat lämmön vastaan ja tämä yksi johti lämmön pätkimiseen, niin eikö siinä tullut kaikki tarvittava? Se oli henkilökohtainen käyttökokemus.
En epäile etteikö se ollut "henkilökohtainen käyttökokemus" tosiaan, kun se on kutakuinkin fyysisesti mahdotonta, että yksi teräspannu onnistuu aiheuttamaan keraamisessa liedessä jotain ihmeen "lämmön pätkimistä". Induktioliesissä tekniikka on erilainen ja siten voi olla mahdollista, että joissakin tilanteissa ne eivät toimi kaikkien liesien kanssa, mutta sinä puhuit keraamisesta liedestä. Keraamisessa liedessä on vastusrenkaat siinä tason alla, eivätkä ne välitä, vaikka istuisit siinä lieden päälle.

Mutta eipä siinä, jos Ikean materiaalit eivät juuri sinun liedelle sovi, niin sitten ne eivät sovi. :D
 
Täällä on loistavaa keskustelua grilaamisesta jne. Harmi että ns. average joe pääsee väliin trollaamaan. Niinhän se taitaa olla joka palstalla tosin. Kesän tavoite on puolikkaan lampaan rosvopaisti. osa lampaasta toki grilliin ja jalat paloiksi, 1vrk likoomassa ja uuniin niin saa luuytimen lusikoida paahtoleivän päälle. Luuydin on joskus ollut ihan herrojen herkkua, suosittelen maistamaan!
 
En epäile etteikö se ollut "henkilökohtainen käyttökokemus" tosiaan, kun se on kutakuinkin fyysisesti mahdotonta, että yksi teräspannu onnistuu aiheuttamaan keraamisessa liedessä jotain ihmeen "lämmön pätkimistä". Induktioliesissä tekniikka on erilainen ja siten voi olla mahdollista, että joissakin tilanteissa ne eivät toimi kaikkien liesien kanssa, mutta sinä puhuit keraamisesta liedestä. Keraamisessa liedessä on vastusrenkaat siinä tason alla, eivätkä ne välitä, vaikka istuisit siinä lieden päälle.

Mutta eipä siinä, jos Ikean materiaalit eivät juuri sinun liedelle sovi, niin sitten ne eivät sovi. :D
Lieden termostaatti ilmoittaa, että asetettu lämpötila saavutettu ja sammuttaa lieden hetkeksi? Ei kai tuolla pätkimisellä oikein muuta voi tarkoittaa, tai sitten liesi on rikki.
 
Täällä on loistavaa keskustelua grilaamisesta jne. Harmi että ns. average joe pääsee väliin trollaamaan. Niinhän se taitaa olla joka palstalla tosin. Kesän tavoite on puolikkaan lampaan rosvopaisti. osa lampaasta toki grilliin ja jalat paloiksi, 1vrk likoomassa ja uuniin niin saa luuytimen lusikoida paahtoleivän päälle. Luuydin on joskus ollut ihan herrojen herkkua, suosittelen maistamaan!
Taisi viesti tulla nyt ihan väärään keskusteluun. Ei täällä mistään grillaamisesta ole puhuttu vaan kattiloista.
 
Lieden termostaatti ilmoittaa, että asetettu lämpötila saavutettu ja sammuttaa lieden hetkeksi? Ei kai tuolla pätkimisellä oikein muuta voi tarkoittaa, tai sitten liesi on rikki.
Ei keraaminen täällä ainakaan mitenkään sammu ja joskus aikoinaan unohdin sen useammaksi tunniksi päälle niin siellä se vaan tyhjänä lämmitti kokoajan.
 
Ei keraaminen täällä ainakaan mitenkään sammu ja joskus aikoinaan unohdin sen useammaksi tunniksi päälle niin siellä se vaan tyhjänä lämmitti kokoajan.
On niissä useimmissa jonkinlainen termostaatti joka estää ylikuumenemisen, mutta sellaista en ole nähnyt, joka pätkisi levyltä lämpöjä edestakaisin päälle ja pois. Ja vaikka sellainen ihme jossakin olisikin, niin sehän vain tarkoittaisi, että tuossa Primen tapauksessa ne Ikean pannut olivat ainoat, jotka ylipäätään lämpesivät sille tasolle että termostaatti aktivoitui. :D
 
On niissä useimmissa jonkinlainen termostaatti joka estää ylikuumenemisen, mutta sellaista en ole nähnyt, joka pätkisi levyltä lämpöjä edestakaisin päälle ja pois. Ja vaikka sellainen ihme jossakin olisikin, niin sehän vain tarkoittaisi, että tuossa Primen tapauksessa ne Ikean pannut olivat ainoat, jotka ylipäätään lämpesivät sille tasolle että termostaatti aktivoitui. :D
Joo pakkohan niissä on termostaatti olla, mutta mitään tuon kuvatunlaista en ole huomannut ja ymmärtääkseni sekin kai vain laskee tehoa ettei mene yli säädetyn arvon. Ja ikean kattiloita ja pannuja on täällä pitkään ollut käytössä eikä ne sen huonompia ole, kuin hackmannin tai muun vastaavan.
 
No siinä taas kokkikolmonen. Löytyy kyllä valurautapataa jo ennestään, niillä tehdään pitkää haudutusta vaativia ruokia. Tää taisi olla ihan väärä palsta pyytää asiallisia vinkkejä näinkin triviaaliin kysymykseen. :(
Tää jäi vielä jännittään, että mitä se "oikea ruoanlaitto" sitten on??
Toki. Tässä muutamia esimerkkejä.

Grillikanaa kasvispedillä
IMG_20200416_102101.jpgIMG_20200416_120215__01.jpg

Lasagne uunissa
IMG_20200419_173144__01.jpg

Makkarakeitto avotulella
IMG_20200424_155753.jpg
 
@ollyz Tässä lisää

Sorsapaistia punaviinikastikkeessa. Aluksi liedellä ja lopuksi uunissa. Valitettavasti valmiista setistä ei ollut kuvaa, eli tuossa vielä uuniin menossa muhimaan.
IMG_20200502_150745__01.jpgIMG_20200502_152716.jpg

Pataleipää. Tehty ko. valurautapadassa
IMG-20200419-WA0003.jpg

Kaikki em. ruoat tehty siis yhdellä valurautapadalla. Tuosta saa ehkä esimerkin, että miten monikäyttöinen sellainen on. Ei siinä induktiolla kovin kauaa kestä, että vesi kiehuu.
Jos makaroonit lämmittää, niin sitten riittää tuollainen halpahallikattila, mutta kun tehdään ruokaa, niin sitten laatupata.

Mutta ilmeisesti tämä ei ole sinun makuusi, vaan haluat halvan läkkipeltikattilan. Ja em. esimerkit eivät ole sinun "kokkikolmonen" tasoa.
 
On hyvän näköisiä eväitä! Mutta sen verran kuitenkin ämpyilen vastaan että ammattilaiskokeilla on ihan normi kattiloita vino pino, missä siis kastikkeet sun muut laitetaan. Tässä varmaan monen sadan vuoden kokemus takana, että kaikkea ei tehdä valuraudalla. mutta jos tykkäät laittaa kaikki valuraudalla niin siitä vaan, ei se ole multa pois. Kokonaisesta kanasta saa hyvää kun kuumalla valuraudalla pariin kertaan paistaa, nahan alle yrttejä ja voita.
 
Tietty tuollaisessa paksupohjaisessa padassa on myös se hyvä puoli, että esim. helposti pohjaan palavan riisipuuron valmistaminen on helpompaa.
Ohuessa pohjassa lämpö siirtyy liian nopeasti lämmitettävään ruokaan, jolloin se palaa helposti.
 
No mites valurautainen wokkipannu, saattaisi painaa 70kg. Ei ainakaan aasian markkinoilla suuri hitti....
 
No mites valurautainen wokkipannu, saattaisi painaa 70kg. Ei ainakaan aasian markkinoilla suuri hitti....
Historiallisesti ne wokit taitaa olla juurikin valurautaisia. Nykyään on käsittääkseni hiiliteräs kiilannut ohi menekissä, ainakin lännessä, mutta valurauta on vieläkin suuressa suosiossa ja monen mielestä ainoa oikea vaihtoehto. Painoa, riippuen toki koosta, niillä on viitisen kiloa.
 
Noniin, pahoittelen maalaisuuttani, näin on. Mutta wokeissa on idea ohut pohja missä ainekset nopeasti käristetään. Ei mikään pitkä hauduttelu (tosin kiinalaisilla toreillla parhaat kastikkeet on hautuneet 10 vuotta)

Kulttuurivallankumouksen aikaan Kiinassa sulatettiin wokit ja lapiot rautamalmiksi että niistä saataisiin tehtyä wokkeja ja lapioita. Ketuiksi meni, 50 miljoonaa kuollutta.
 
On niissä useimmissa jonkinlainen termostaatti joka estää ylikuumenemisen, mutta sellaista en ole nähnyt, joka pätkisi levyltä lämpöjä edestakaisin päälle ja pois. Ja vaikka sellainen ihme jossakin olisikin, niin sehän vain tarkoittaisi, että tuossa Primen tapauksessa ne Ikean pannut olivat ainoat, jotka ylipäätään lämpesivät sille tasolle että termostaatti aktivoitui. :D

Meillä tekee Boschin keraaminen liesi nimenomaan tuota, että pätkii vastuksia päälle/pois. Sen myös näkee ja kuulee, kun punainen hohde katoaa ja kuuluu "klik". Riippuu myös hyvin paljon pannusta/kattilasta paljonko se tuota tekee.

Pannuissa on hyvinkin paljon eroja, nimenomaan pohjan rakenteessa. Metalleissa on hyvin paljon eroa. Esim. alumiinin lämmönjohtavuus on ~3-4,7 kertainen rautaan verrattuna ja jopa yli kymmenkertainen teräkseen verrattuna. Siksi niihin pohjiin leivotaan alumiinia sisään, että lämpö johtuisi liedestä nopeammin ruokaan ja leviäisi pannuun tasaisemmin. Mutta aivan varmasti pannuissa on eroja siinä, paljonko siellä on sitä alumiinia lämpöä levittämässä ja kuinka hyvin ne eri metallit on toisiinsa liitetty. Paskat liitokset huonontaa lämmön siirtymistä.

Paska pohja ei yksinkertaisesti siirrä lämpöä riittävän nopeasti levyltä ruokaan ja lieden termostaatti katkaisee lämmityksen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 487
Viestejä
4 537 177
Jäsenet
74 815
Uusin jäsen
Jaroja

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom