Tuohon aloitteeseen olisi voinut lisätä, helpon luottokiellon itselleen antamisen. Nyt on mahdollista vain 2-vuotta ja se maksaa. Sen hallinnan rahoituksen voisi hoitaa, vaikka luottokiellon tarkistusmaksuna. Jos yritys ei tarkista, ottaa se luottoa antaessaan riskin, nyt riski on henkilöillä jotka eivät tiedä että heidän nimissään on otettu luottoa, ei tunnu oikeudenmukaiselta. Varsinkin, kun muistetaan ajokorttirekisterin ja tämä uusin tietovuototapaus. Pienten yritysten tietoturvan tasoa voi kukin, sitten mielessään arvata.
-rajoituksena tuohon voisi olla (jos tarvetta), että vakuutus, vesi sähkö jne. peruspalvelut voidaan x-euromäärään asti luottokiellosta huolimatta ottaa "luotolla" ko. henkilön kanssa asiasta sopien tietylle ajanjaksolle.
Samaan yhteyteen voisi laittaa testamenttien säilytyksen tarvittavan julkisen rekisterin luomisen. Rahoitus vaikka 10-vuoden välein könttämaksuna ja jos jää saatavia nillä etuoikeus perintöön. Nyt omaiset eivät välttämättä tiedä testamentin olemassa olosta ja perilliset olisi helpompi selvittää.
Vahva tunnistus: Sekin on ongelma? Millä tasolla pankkien tunnukset oikeasti ovat tietoturvan suhteen? Pankit ovat vuosikymmeniä sanoneet, että meillä on varmat systeemit, silti aika-ajoin huomataan, etteivät ne olleetkaan.
Henkilöt joilla ei ole pankkitunnuksia? Tunnistus passien avulla? Siinäkin on ongelmana, että se yleensä jätetään ulkomailla hotelleissa respaan... mitä siinä sen kanssa sitten tehdään?
Entä mitä tehdään, kun henkilö ei sairauden tai muun syyn takia pysty uusimaan passiaan... ja/tai passi on mennyt vanhaksi.