Kamalimmat oluet

En tiedä voiko olueksi laskea, mutta Rainbowin alkoholiton vaalea lager joskus pari vuotta sitten. Maistui palaneelta leivältä, jonka jälkeen aivan selvä raudan/verenmaku tuli suuhun. Kuvottavaa paskaa, ja tiedän että kaikki alkoholittomat ei ole tuollasia, Crisp ym. on taivaallista tuohon nähden. En meinannut uskoa että ei olisi ollut jotenkin pilaantunut erä, ja vielä piti toistaa kokeilu joitakin kuukausia myöhemmin. Kyllä se ihan reseptin mukaista oli.

Nykyisin en pidä tipattomia kuukausia, niin välttää pahimmat virheet jo sillä.
Joo sama on ton Lidlin alkoholittoman kanssa. Maituu ihan palaneelta leivältä. Monissa muissakin alkoholittomissa on toi sama vika. Sitten löysin Lapin Kullan alkoholittoman. Se maistuu lähetulkoon aidolta tavaralta, joskin hiukan laimelata (kumma kyllä) mutta ei ole sitä palaneen leivän makua.
Lapparia onkin sitten tullut ryytettyä satoja tölkkejä ja sitä on aina jääkaapissa jos yllättää arkisin "kaljanhimo". Toimii ihan hyvin.
 
[ot]Becks alkoholiton on yksi suosikki holittomista toinen joka menee on kukko ipa holiton. Tosin se on vähän pistävä alkuun[/ot]

Suurin osa alkoholittomista on esanssisia tjms. ja / tai maistuu enemmän jollekin muulle kuin oluelle tai edes kaljalle. Onhan tuo ilmeisesti aika vaikea aihe...
Osa niistä on sellaisia, ettei halua maistella saatikka juoda.
 
Itsepähän kysyit makuasioista. Mielestäni kamalin olut on vehnäolut.
Paras olut on sitten varmaan ohraolut.

Omat negatiiviset kokemukset ovat aika isolta osin oluista jotka ovat joko tolkuttomasti liian alkoholipitoisia ohueen makuunsa nähden tai sitten maustettu jollain vaniljatoffeesiirapilla. Brewdogilla on aika paljon jälkimmäisiä kammotuksia.
 
Omat negatiiviset kokemukset ovat aika isolta osin oluista jotka ovat joko tolkuttomasti liian alkoholipitoisia ohueen makuunsa nähden tai sitten maustettu jollain vaniljatoffeesiirapilla. Brewdogilla on aika paljon jälkimmäisiä kammotuksia.

Samaa mieltä. Tykkään että olut on janojuoma eikä sen tarvitse olla sellaisilla prosenteilla että päihtyy parista tölkistä.

Olut on pääosin aina hyvää, joskus todella hyvää, mutta huonompanakin ok ja aina se veden voittaa. Ne oikeasti huonot kokemukset olusista joita ei edes halua juoda loppuun ovat joitain maustesekoituksia jotka ei edes maistu etäisesti oluelle... mutta nyt ei tule mitään tiettyjä nimiä mieleen.
 
Sourit ei oo kyllä omaan makuun yhtään.
Ostin supermarketista parilla eurolla tällaisen "Full Taste #018 Sweet Meadow Sour" Oli aivan kamalaa. Niinku pilaantunutta mehua joisi. Näytti normaalihinta olevan pitkälti yli 4€. Kahdella eurolla ei niin kauheasti harmittanut.
 
  • Tykkää
Reactions: eba
Alkoholiton Ukko-Pekka. Maistuu ihan vierteelle. Ihan kuin olisi suoraan keiton jälkeen lyöty tölkkiin. Kesken jäi.

Sitten ihan holillisista tulee ekana mieleen Slots Guld. Sain kerran laatikollisen ja parin jälkeen piti antaa eteenpäin, ei vaan pystynyt juomaan edes kuumana kesäpäivänä jääkylmänä janoonsa.
 
Sitten ihan holillisista tulee ekana mieleen Slots Guld. Sain kerran laatikollisen ja parin jälkeen piti antaa eteenpäin, ei vaan pystynyt juomaan edes kuumana kesäpäivänä jääkylmänä janoonsa.
Juu, Slots Guld ei kovin hääppöinen ole. Toki ei pahakaan. Kas kun eivät ihmiset valita tästä " siirappisesta" mausta.
Alkoholittomaisista oluista parhaimmistoa ovat mielestäni vehnäoluet. Tietenkin jos niistä pitää.
 
reilun 2000 oluen kokemuksella, tässä muutama börsta jota varmaan kannattaa muidenkin vältellä.

1653075837650.png
 
En tiedä voiko olueksi laskea, mutta Rainbowin alkoholiton vaalea lager joskus pari vuotta sitten. Maistui palaneelta leivältä, jonka jälkeen aivan selvä raudan/verenmaku tuli suuhun. Kuvottavaa paskaa, ja tiedän että kaikki alkoholittomat ei ole tuollasia, Crisp ym. on taivaallista tuohon nähden. En meinannut uskoa että ei olisi ollut jotenkin pilaantunut erä, ja vielä piti toistaa kokeilu joitakin kuukausia myöhemmin. Kyllä se ihan reseptin mukaista oli.

Nykyisin en pidä tipattomia kuukausia, niin välttää pahimmat virheet jo sillä.
Ostin juuri tätä kyseistä tuotetta ja olin tulossa kommentoimaan tän hirveyttä niin tässähän se on tiivistettynä aika hyvin :D
Aivan hirveetä kamaa. Onneks ostin vaan kaksi tölkkiä. Hinta vaan on niin houkutteleva 55snt/tölkki.

Pysyttelen jatkossakin Lapin Kullan 0,0% kamassa.

Puistattavaa.
 
Ostin juuri tätä kyseistä tuotetta ja olin tulossa kommentoimaan tän hirveyttä niin tässähän se on tiivistettynä aika hyvin :D
Aivan hirveetä kamaa. Onneks ostin vaan kaksi tölkkiä. Hinta vaan on niin houkutteleva 55snt/tölkki.

Pysyttelen jatkossakin Lapin Kullan 0,0% kamassa.

Puistattavaa.

Minä tykkään siitä Rainbown tummasta alkottomasta. :)
 
Ehkä karsein mitä itellä tullut vastaan on Hartwall Hop Venture British IPA. Aivan kamalaa scheissea. Ruusunmarjamehulla ja rosmariinilla maustettu "IPA".

Tuolla ei ollut mitään tekemistä IPA:n kanssa ja kaiken lisäksi mielestäni on suuri rikos laittaa olueen mitään muuta kuin vettä, hiivaa, maltaita ja humalaa.
 
Ehkä karsein mitä itellä tullut vastaan on Hartwall Hop Venture British IPA. Aivan kamalaa scheissea. Ruusunmarjamehulla ja rosmariinilla maustettu "IPA".

Tuolla ei ollut mitään tekemistä IPA:n kanssa ja kaiken lisäksi mielestäni on suuri rikos laittaa olueen mitään muuta kuin vettä, hiivaa, maltaita ja humalaa.
Tuosta olen kyllä varsin samaa mieltä että nuo maustetut oluet ovat melkoisen rikollista toimintaa lähestulkoon aina. Aikanaan tuli olettua 1 mahdollisimman erikoinen olut per viikko kokeiluun ja yleensä nuo maustetut olivat mielestäni aika kauheita. Varmaan ihan muutama maustettu oli "ok" omaan makuun ja suurin osa oli kategoriassa "miksi tälläistäkin on pitänyt tehdä?". Tosin chilioluesta tykkäsin mutta tykkään ylipäätään vähän kaikesta jossa on chiliä. Ei tuota chilioluttakaan kyllä yhtä enempää illassa voisi juoda.
 
Ravintola Plevnassa join Kellopeli ipaa. Hyi saatana sentää. Meinas mennä ruuan maku ihan sivu suun. Toisaalta miks tilaan ipaa jos en ipoista tykkää.. mutta oli kyllä niin ipaa kun vaan voi olla. Menee itsellä kyllä aikalailla sinne juomakelvottomien kärkeen.
 
Ravintola Plevnassa join Kellopeli ipaa. Hyi saatana sentää. Meinas mennä ruuan maku ihan sivu suun. Toisaalta miks tilaan ipaa jos en ipoista tykkää.. mutta oli kyllä niin ipaa kun vaan voi olla. Menee itsellä kyllä aikalailla sinne juomakelvottomien kärkeen.
Kerran ostin rannalle IPA:n ja en toiste tee sitä virhettä.
 
Nirso en ole oluen suhteen, mutta Miller jäi tiskille ja piti tilata muuta tilalle.
 
Ensi kerralla sitten Pirkka olutta tai Lidl:n halvinta. Ei prkl mikä ketju. Juokaa siideriä mieluummin.
 
  • Tykkää
Reactions: pig
Stedji Hrutur
1000012692.jpg


Todella erikoinen olut, jonka valmistuksessa käytetään lampaanpaskaa ja savustettuja pässin kiveksiä.
 
1715672896930.jpeg

Harvoin tulee vastaan kamaa joka ei meinaa mennä edes yrittämällä. Testasin mielenkiinnosta toisestakin pubista englannissa asuessa ja jää kyllä jatkossa ottamatta.

Melkein kaikki muu meneekin kyllä.

Suurempi ongelma on tolkuttomat annoskoot. Jotain 500ml 12% stouttia ei oikein voi juoda kun menee yhdestä jo yöunet pilalle… vanhuus vissiin iskenyt.
 
Ravintola Plevnassa join Kellopeli ipaa. Hyi saatana sentää. Meinas mennä ruuan maku ihan sivu suun. Toisaalta miks tilaan ipaa jos en ipoista tykkää.. mutta oli kyllä niin ipaa kun vaan voi olla. Menee itsellä kyllä aikalailla sinne juomakelvottomien kärkeen.
IPA:aa kannattaisi juoda mahdollisimman tuoreena ja mieluusti jonkun tutun suosittelusta. Ja aloittaa jollain 1-2dl maistelukoolla. Parhaimmillaan äärettömän tasapainoisia hedelmäisiä juhlajuomia - eivät makeita, eivätkä kitkeriä, vaan supertasapainoisia ja täyteläisiä.

Ja sama olut jo 2-3vk myöhemmin maistuu paljon terävämmältä ja miellyttävät hedelmäiset aromit alkavat haihtua.
 
  • Tykkää
Reactions: eba
Belzebuth Extra Forte 13%

Belzebuth on kamaluutta. Vuosia sitten maistoin ja harvinaisuus että meni viemäriin kahden huikan jälkeen. Karmea paha viinan maku. Taisi olla vahvempaa silloin joskus. Muistelen että mainosti "vahvin olut maailmassa" alkossa ja siksi tuli pullo napattua mukaan ja maistettua.
 
Kiva homma, mutta ei tästä hirveästi ole muille hyötyä jos ei tiedä mikä olunen oli kyseessä :tup: Se on muuten harvinaista, että löytää oikeasti huonon vehnäoluen. Kaikki mitä itse maistanut ollut vähintäänkin hyvin juotavia.

Mä luulen että jos on kyseessä joku missä on melko vahvat fenolit, eli se neilikankaltainen aromi, niin se voi hieman tökätä joillekin, toisaalta taas jotkut tykkää. Mutta se vaihtelee tosi paljon eri vehnäoluiden välillä, joissain se on tosi läpitunkeva ja joissain sitä ei juurikaan edes havaitse.
 
Delirium Tremens tulee ensimmäisenä mieleen. Todella laiha ja jopa vissymäinen maku.
1651775327063.png
Tässä threadissa on pari jännää valintaa kieltämättä, mutta lainaamani on nyt jo synti ja häpeä haukkua huonoksi olueksi.
 
Tässä threadissa on pari jännää valintaa kieltämättä, mutta lainaamani on nyt jo synti ja häpeä haukkua huonoksi olueksi.
Makuja on monia ja olut nyt ylipäätään opittava maku - se ei maistu luonnostaan vaan vaatii totuttelua.

Delirium Tremensin kaltaiset vahvat belgialaiset ovat ehkä keskimäärin vaikeimpia juotavia kun on tottunut hyvin mietoon perinteiseen suomilageriin.
 
Kerran olin Hiisi-panimolla vierailulla. Siellä oli tastingissa useita sour-tyyppisiä oluita, eli hapanoluita. Oli ensimmäinen kosketukseni hapanoluisiin, ja olivat kyllä ihan hirveää kuraa.
 
IPA:aa kannattaisi juoda mahdollisimman tuoreena ja mieluusti jonkun tutun suosittelusta. Ja aloittaa jollain 1-2dl maistelukoolla. Parhaimmillaan äärettömän tasapainoisia hedelmäisiä juhlajuomia - eivät makeita, eivätkä kitkeriä, vaan supertasapainoisia ja täyteläisiä.
Mä en aiemmin voinut sietää IPA:aa, mutta nykyään olen oppinut, että kannattaa baarissa tilata hedelmäistä IPA:aa, niin sitten on yleensä ihan jees. :) Oma olutmaku on kyllä mennyt vuosien saatossa aiempaa enemmän humaloituun suuntaan.
 
Nirso en ole oluen suhteen, mutta Miller jäi tiskille ja piti tilata muuta tilalle.
Vaikea käsittää, aika helppo ja maukas perusolut. Itselle kaikki alkoholittomat, sourit ja vehnät on vaikeita juotavia, maku hirveää. Liian vahvat menee helposti alas mutta ei viitsi ostaa kun antaa jomotuksen päähän seuraavaksi aamuksi, siis nämä tuplapukit ja elefantit vahvemmista puhumattakaan. Kotimaiset laatikoissa myytävät peruslagerit on jääneet ostamatta jo vuosiksi kun maukkaampiakin kaupassa on.
 
IPA:aa kannattaisi juoda mahdollisimman tuoreena ja mieluusti jonkun tutun suosittelusta. Ja aloittaa jollain 1-2dl maistelukoolla. Parhaimmillaan äärettömän tasapainoisia hedelmäisiä juhlajuomia - eivät makeita, eivätkä kitkeriä, vaan supertasapainoisia ja täyteläisiä.

Ja sama olut jo 2-3vk myöhemmin maistuu paljon terävämmältä ja miellyttävät hedelmäiset aromit alkavat haihtua.

Joo-o, joskus nuorempana tuli juotuja IPA:a ravintoloissa aina se tuoppi tai pari koska IPA on cool ja niistä pitää tykätä.
Aikani niitä litkin enkä yhtäkään hyvää maistanut, jätin hipstereille.
Tykkäähän niistä varmaan monikin, minä en.

Oma lempiolut on Mezpils. Kamalimpia tosiaan nuo IPA:t
 
Joo-o, joskus nuorempana tuli juotuja IPA:a ravintoloissa aina se tuoppi tai pari koska IPA on cool ja niistä pitää tykätä.
Aikani niitä litkin enkä yhtäkään hyvää maistanut, jätin hipstereille.
Tykkäähän niistä varmaan monikin, minä en.

Oma lempiolut on Mezpils. Kamalimpia tosiaan nuo IPA:t
Tämä on juurikin se syy miksi nyt on jotain mehuja joita myydään ipana, kun ei saa olla makua niin tasapainotetaan piloille. Kunnon greippinen sitruksen maku ja humalan jälkipotkua niin paljon että kuivattaa suun, se on ipa, tosin se on vain yksi tyyli siitä. Jenkit tekee myös hyviä oluita, mutta eihän kukaan enää tuo niitä tänne.

Koitapa joku todella hapan lambic, jossa ei ole käytännössä humalaa ensinkään, en pystynyt edes juomaan loppuun.

Belzebuth Extra Forte 13%

Belzebuth on kamaluutta. Vuosia sitten maistoin ja harvinaisuus että meni viemäriin kahden huikan jälkeen. Karmea paha viinan maku. Taisi olla vahvempaa silloin joskus. Muistelen että mainosti "vahvin olut maailmassa" alkossa ja siksi tuli pullo napattua mukaan ja maistettua.
Eihän tuo ole vahvaa edes nähnytkään, sink the bismarck on 41% ja se ei edes maistu viinalle, kun humalaa on niin paljon.
 
Viimeksi muokattu:
Eihän tuo ole vahvaa edes nähnytkään, sink the bismarck on 41% ja se ei edes maistu viinalle, kun humalaa on niin paljon.

Tactical Nuke Penguin ja Bismarck oli ihan hyviä, vaikka ei ne kyllä oikein enää olueltakaan maistuneet. Toisaalta eivät kyllä oikein viinaltakaan. Omalaatuinen makukokemus. Ymmärrän että Nuke oli hyvää, onhan imperial stouteissa voltteja muutenkin, mutta tuo Bismarck oli kyllä yllätys.

Mutta nuo ylivolttiset tukkulagerit on kyllä ihan helvetin hirveitä.

Noi kirpeys / happamuus / maltaisuus on vähän makuasioita, niin vaikea sanoa että joku niissä olis väärässä. Jos ei tykkää bittereistä, ei juo bittereitä, jos ei tykkää IPAsta, ei juo IPAa, jos ei tykkää soureista ei juo soureja ja jos ei tykkää kaljasta niin juo sitten siideriä. Mutta nuo keinotekoisesti ylivoltitetut massalagerit... Yök... Onko niissä mitään muuta pointtia kun joku veronkiertojuttu jossa jossain maassa saat paremman alkoholi / hintasuhteen tekemällä juoman "oluena" vs. se että tehtäisiin vaikka joku likööri tms? Ja ainoa tarkoitus että tulee nopeampaan känniin kuin perusbissellä?
 
saaremaa tuulik on oksettavaa, oli kännissä tai ei, kylmää tai kuumaa. tume menettelee
 
Tactical Nuke Penguin ja Bismarck oli ihan hyviä, vaikka ei ne kyllä oikein enää olueltakaan maistuneet. Toisaalta eivät kyllä oikein viinaltakaan. Omalaatuinen makukokemus. Ymmärrän että Nuke oli hyvää, onhan imperial stouteissa voltteja muutenkin, mutta tuo Bismarck oli kyllä yllätys.

Mutta nuo ylivolttiset tukkulagerit on kyllä ihan helvetin hirveitä.

Noi kirpeys / happamuus / maltaisuus on vähän makuasioita, niin vaikea sanoa että joku niissä olis väärässä. Jos ei tykkää bittereistä, ei juo bittereitä, jos ei tykkää IPAsta, ei juo IPAa, jos ei tykkää soureista ei juo soureja ja jos ei tykkää kaljasta niin juo sitten siideriä. Mutta nuo keinotekoisesti ylivoltitetut massalagerit... Yök... Onko niissä mitään muuta pointtia kun joku veronkiertojuttu jossa jossain maassa saat paremman alkoholi / hintasuhteen tekemällä juoman "oluena" vs. se että tehtäisiin vaikka joku likööri tms? Ja ainoa tarkoitus että tulee nopeampaan känniin kuin perusbissellä?
Makuasiotahan nämä on, mutta tactical nuclear penguin oli omaan makuun turhan makea ja sink the bismarck quad ipana toimi paremmin. Ei se 32% enää oikein imperial stoutista mene, mielummin joku viski tai rommitynnyrissä kypsytetty olut ja silloin esim. 12% tai hieman yli. Eihän noita BrewDogin tuotteita enää niin hyvin muista, kun siitä on useita vuosia, kun Punavuoren baarissa kävin.
 
Vähän hukkuu nyt makuasioista tappeluksi koko triidi. Se ettei tykkää ipoista, ei tarkoita sitä että se olisi jotenkin kamalaa olutta. Ei vaan ole omaan makuun osuvaa. Ipojakin on niin monenlaisia. Joillekin brittityylinen erittäin kuiva on se oikea, kun taas jotkut vannovat amerikkalaisen west coastin nimeen joissa on tosi mäntynen ja sitruksien makumaailma (joka on se monille ehkä tunnetuin tyyli ja mieltävät kaikki ipat täksi). Uusimpana tulokkaana on taas east coastin new england ipat, joissa taas katkeroa ei ole yhtään ja ovat vaaleita, sameita ja todella hedelmäisiä. Kaukana maultaan siitä britistä.

Se aiemmin mainittu Plevnan kellopeliappelsiini on ihan oikeasti kamala olut, mutta ei sen takia että on ipaa. Yksinkertaisesti siksi, että se vaan on pahan makuinen ylipäätänsä.


Pahoista oluista täytyy mainita viime vuoden Tallinn Crap Beer Festivaleilla maistettu tryffelillä maustettu olut. Ihan kauheata ainetta jo pelkän hajunkin perusteella. Maku ihan yhtä hirveä.
 
Viimeksi muokattu:
Lapin Kulta 0,0%... En tiedä oliko vaan huono erä vai mikä, mutta parin huikan jälkeen kaadoin pois ja korkkasin jonkun bulkki kolmostörpön.
 
Vähän hukkuu nyt makuasioista tappeluksi koko triidi. Se ettei tykkää ipoista, ei tarkoita sitä että se olisi jotenkin kamalaa olutta. Ei vaan ole

Jep, ja vielä noi alkoholittomat omana sivujuonteenaan; alkoholittoman oluen tekeminen niin ettei siitä tule hirveää on ihan hiton hankalaa, ja lopputuloksena ne pääosin on välillä "ei kovin hyvää" - "kaameaa paskaa". Pikemminkin niiden kohdalla olisi järkevää koittaa etsiä niitä sattumia jotka eivät ole ihan hirveitä. Esim. itse olen tykännyt joistain saksalaisista alkoholittomista vehnäoluista, eihän ne yhtään alkoholilliselle vehnäoluelle maistu, mutta jos sitä ei oleta niin maku on ihan ok. Ja tummaa oluttakin voi tehdä kohtuullisesti pienivolttisena tai alkoholittomana, jos hyväksyy sen kotikaljamaisen makeuden. Vaaleat ohrapohjaiset on sitten hankala rasti.
 
Jep, ja vielä noi alkoholittomat omana sivujuonteenaan; alkoholittoman oluen tekeminen niin ettei siitä tule hirveää on ihan hiton hankalaa, ja lopputuloksena ne pääosin on välillä "ei kovin hyvää" - "kaameaa paskaa". Pikemminkin niiden kohdalla olisi järkevää koittaa etsiä niitä sattumia jotka eivät ole ihan hirveitä. Esim. itse olen tykännyt joistain saksalaisista alkoholittomista vehnäoluista, eihän ne yhtään alkoholilliselle vehnäoluelle maistu, mutta jos sitä ei oleta niin maku on ihan ok. Ja tummaa oluttakin voi tehdä kohtuullisesti pienivolttisena tai alkoholittomana, jos hyväksyy sen kotikaljamaisen makeuden. Vaaleat ohrapohjaiset on sitten hankala rasti.
Holittomien ongelma on se, että yksi osa oluen valmistusprosessia on käyttäminen. Jos holiton tehdään niin, että ei anneta sen käydä tai keskeytetään käyminen nopeasti niin se tulee maistumaan ihan kauhealta. Siksi yleensä holittomissa kannattaa valita se joku 0,5%, koska ne ovat heittämällä paremman makuisia koska se vierteen maku on vähentynyt.
 
Holittomat on ihan oma lajinsa enkä sekoittaisi niitä tähän.

Tuo Lapin Kulta on ehdottomasti yksi parhaista ns. budjettiluokan holittomista oluista kun vertaa esim Rainbow tai Lidlin vastaaviin. Ne vasta onkin karmeita, melkein kuin jois mämmin ja ruisleivän sekasikiötä.
 
Holittomien ongelma on se, että yksi osa oluen valmistusprosessia on käyttäminen. Jos holiton tehdään niin, että ei anneta sen käydä tai keskeytetään käyminen nopeasti niin se tulee maistumaan ihan kauhealta. Siksi yleensä holittomissa kannattaa valita se joku 0,5%, koska ne ovat heittämällä paremman makuisia koska se vierteen maku on vähentynyt.

Ei niissä käymistä keskeytetä. Se tuottaisi (mallas)sokeripitoisen virvoitusjuoman, joka olisi makeaa, tahmeaa ja tuhtia sokerilientä. Tässä Brewdogin artikkeli aiheesta:

Käytännössä käsittääkseni laittavat päämallasta vähemmän (kohta 3 - limiting fermentation). Tai käyttävät hiivaa, joka ei pilko kaikkia sokereita. Kuitenkin, harvemmin käsittääkseni pysäytetään käyminen/ei käytetä mitään hiivaa.

Olen käynyt panimoilla, viimeeksi viime viikonloppuna.
 
Kasiprossaset on pääsääntöisesti aika karmeita. Nyt tuli Karhun8pinnasta maistettua ja laatta oli lähellä - jäi juomatta loppuun. Esim. Santun ja Sofieron 7.5 menee ihan hyvin, kunhan ovat kylmiä. Osa Ruotsin 8% on olleet myös kamalia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
256 997
Viestejä
4 465 764
Jäsenet
73 878
Uusin jäsen
VilleIkola

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom