Kahvinkeittimet

5 vuotta Wilfa WSP-1:tä tuli viikko sitten täyteen eli takuu ei ole enää voimassa. Sinä aikana:

-Tippalukko vuotaa, kahvisuppilo vaihdettu
-Pumppu hajosi, keitin vaihdettu
-Kannusta jäi ripa käteen, kannu vaihdettu.
-Kaupanpäälle tullut WSCG-1 tms. kahvimylly hajosi.
 
5 vuotta Wilfa WSP-1:tä tuli viikko sitten täyteen eli takuu ei ole enää voimassa. Sinä aikana:

-Tippalukko vuotaa, kahvisuppilo vaihdettu
-Pumppu hajosi, keitin vaihdettu
-Kannusta jäi ripa käteen, kannu vaihdettu.
-Kaupanpäälle tullut WSCG-1 tms. kahvimylly hajosi.

Sulla on käynyt harvinaisen huono tuuri. Pumppua lukuunottamatta ihan laatuvehkeitä muuten olleet kokemani ja lukemani perusteella.
 
Neljä vuotta vanha Wilfa WSP-1b käytössä eikä ongelmia ole ollut.
Tippalukko aukeaa pienimmillä asetuksilla, mutta ei taida aueta niin paljoa kuin tarkoitus olisi. Jos keittää täyden pannun niin kahvissa on aina kahvinpuruja. Onneksi tosi harvoin tulee keitettyä yli kahta mukillista kahvia ja silloin vielä keitin toimii hyvin.
Keitintä olen tiskannut käsin ja "kromi" on hiukan irronnut suodatintelineestä. Ei mitään vakavaa sekään.

Kaupanpäälle itsellenikin sai kahvimyllyn. Sitä en kokeillut kuin muutaman kerran ja myin pois. En tiedä sen kestävyydestä.

Ostin keittimen Prismasta, kun oli jotkut alennuspäivät ja maksoin 127e. Siihen siis kuului mylly mukaan. Ihan hyvä hinta mielestäni ja keitin on ollut sen arvoinen.
En ehkä uskaltaisi silti ostaa toista Wilfaa jos tämä sattuu hajoamaan. Netistä saanut sen verran kauhukuvia katsoa.
 
Aika kalliiksi tuo aeropress tulee kun ei kovin kestävä tunnu olevan. Kestänyt 2-3 vuotta päivittäisellä käytöllä, 2-3 kupillista päivässä.
Ensimmäisessä muovi alkoi repeilemään sisältä, tässä toisessa mäntä ei enää pidä painetta.
Kumpa tuosta olisi metallinen tai paksu lasinen versio. En taida enää kolmatta aeropressiä ostaa.

Ja toinen miinus on että mäntä pitää pyyhkiä talouspaperilla täysin kuivaksi joka käytön jälkeen, muuten se imee kahvirasvat sisäänsä ja alkaa erittämään rasvamönjää jos pressi on vaikka pari päivää käyttämättömänä.
 
Aika kalliiksi tuo aeropress tulee kun ei kovin kestävä tunnu olevan. Kestänyt 2-3 vuotta päivittäisellä käytöllä, 2-3 kupillista päivässä.
Ensimmäisessä muovi alkoi repeilemään sisältä, tässä toisessa mäntä ei enää pidä painetta.
Kumpa tuosta olisi metallinen tai paksu lasinen versio. En taida enää kolmatta aeropressiä ostaa.

Omassa viitisen vuotta vanhassa vähän samaa ongelmaa, 1-3 kuppia päivässä. Cremasta ostin uuden plungerin kympillä, joten tuo mäntäongelma saatiin ratkottua, mutta muovi alkaa olla sisäpuolelta jo pikkuhiljaa vähän hapokkaan näköistä. Ei siinä ole kuin pari laikkua mistä muovi on lähtenyt hilseilemään, mutta hyvähän se olisi jos ei niitäkään olisi. Itse en ole huomannut, että mäntään imeytyisi mitään, joka sitten myöhemmin lähtisi erittymään pitkänkään käyttämättömyyden jälkeen, joskin luulisin että tuo kahvirasva osiltaan vaikuttaa tuohon plungerin tiiveyteen. Aina välillä on tullut liotettua saippuavedessä tuon normaalin käytönjälkeisen huuhtelun lisäksi.
 
10 vuotta vanha OBH Nordicin King of Coffee alkaa nyt olla tiensä päässä. Uutta olisi saatava tilalle.

Kysymys kuuluukin, mikä olisi tällä hetkellä paras keitin hintaluokassa 100-300€? Mennäänkö ihan perinteisellä Moccamasterilla (mikä malli niistä?) vai jonkun muun valmistajan tuotoksella?
 
Kysymys kuuluukin, mikä olisi tällä hetkellä paras keitin hintaluokassa 100-300€? Mennäänkö ihan perinteisellä Moccamasterilla (mikä malli niistä?) vai jonkun muun valmistajan tuotoksella?
En voi sanoa testanneeni useita Moccamaster-malleja, mutta lähinnä kai ne erot on muissa ominaisuuksissa kuin keittämisen laadussa:

- tippalukko kyllä/ei ja onko mekaaninen vai automaattinen (automaatti taitaa mennä lähemmäs tota 300e hintaa), ainakin se mekaaminen tippalukko on vähän surullisen kuuluisa mitä tulee toimintaan...
- jos on tippalukko niin on usein myös se puolen kannun asetus, joka on hyödyllinen pienille määrille ja samoin lämpölevynsäädin ettei pala liikaa
- 100e halvimmissa malleissa myös se suodatinosa on suoraan kannun päällä

Kun noita mallinimiä on miljoona niin tämä selventää: Usein kysyttyä Moccamaster-kahvinkeittimistä
 
Viimeksi muokattu:
En voi sanoa testanneeni useita Moccamaster-malleja, mutta lähinnä kai ne erot on muissa ominaisuuksissa kuin keittämisen laadussa:

- tippalukko kyllä/ei ja onko mekaaninen vai automaattinen (automaatti taitaa mennä lähemmäs tota 300e hintaa), ainakin se mekaaminen tippalukko on vähän surullisen mitä tulee toimintaan...
- jos on tippalukko niin on usein myös se puolen kannun asetus, joka on hyödyllinen pienille määrille ja samoin lämpölevynsäädin ettei pala liikaa
- 100e halvimmissa malleissa myös se suodatinosa on suoraan kannun päällä

Kun noita mallinimiä on miljoona niin tämä selventää: Usein kysyttyä Moccamaster-kahvinkeittimistä


Oho, kätevä listaus eri malleista. Itse olen aina ollut itse mallinimistä täysin pihalla, ja en ole sitten kehdannut kenellekkään suositella Moccamasteria ilman, että olisin näyttänyt omasta puhelimesta, että miltä keittimen pitäisi suurinpiirtein näyttää. :D
 
En voi sanoa testanneeni useita Moccamaster-malleja, mutta lähinnä kai ne erot on muissa ominaisuuksissa kuin keittämisen laadussa:

- tippalukko kyllä/ei ja onko mekaaninen vai automaattinen (automaatti taitaa mennä lähemmäs tota 300e hintaa), ainakin se mekaaminen tippalukko on vähän surullisen mitä tulee toimintaan...
- jos on tippalukko niin on usein myös se puolen kannun asetus, joka on hyödyllinen pienille määrille ja samoin lämpölevynsäädin ettei pala liikaa
- 100e halvimmissa malleissa myös se suodatinosa on suoraan kannun päällä

Kun noita mallinimiä on miljoona niin tämä selventää: Usein kysyttyä Moccamaster-kahvinkeittimistä
Näppärä listaus tosiaan. Ihan sekaisin ollut noista eri malleista kun niitä on niin perhanan monta erilaista :D

Mutta luulenpa että menen sillä missä on automaattinen tippalukko ja muut herkut. Useampi vuosi tuolla kuitenkin sitten taas keitellään, niin parempi ottaa heti kunnollinen.
 
Eilen tosiaan tuli kaupoilla käytyä ja paikallisesta Veikon Koneesta mukaan tarttui Moccamaster KBGC982 mattamustan värisenä.

https://www.moccamaster.com/fi/kbgc982-ao-matt-black

Parit kahveet nyt keitellyt ja onhan se ero vanhaan vaan huikea. Vaikka vanhaa säännöllisesti tulikin 10 vuoden aikana putsattua, niin oli siinä silti loppupuolella aina pieni kitkerä maku mukana. Loistava keitin tämä Moccamaster kyllä :tup:
 
wilfan keittimet on laadullisesti ihan sontaa. neljä kertaa vaihdettiin oma svart optimal keitin ekojen kuukausien aikana eikä siitä toimivaa tullut, joten koko merkki vaihtoon. tippalukot vuotaa heti uudesta ja virtanappi kuumenee polttavaksi. mukavin ominaisuus oli kuitenkin että keitin saattoi napsahtaa omia aikojaan päälle. turvallinen tuote.
 
wilfan keittimet on laadullisesti ihan sontaa. neljä kertaa vaihdettiin oma svart optimal keitin ekojen kuukausien aikana eikä siitä toimivaa tullut, joten koko merkki vaihtoon. tippalukot vuotaa heti uudesta ja virtanappi kuumenee polttavaksi. mukavin ominaisuus oli kuitenkin että keitin saattoi napsahtaa omia aikojaan päälle. turvallinen tuote.

Kannattaa kokeilla presisjon-mallia siitä ei maku enään parane vrt. moccamaster polttaa kahvin.
 
Aika monilla tuntuu täälläkin olevan Moccamaster käytössä.

Tunnustaudun itse kerettiläiseksi ja heräsin hiljattain Moccamaster uskollisuudesta :D Kaksi edellistä keitintä Moccamasterin manuaali tippalukolla olevia malleja. Hiljattain nyt tuli uusittua kalustoa ja teki mieli kokeilla jotain erilaista. Prismasta Braunin n. 50 euron keitin mallia mikä lie. Kuvien perusteella varmaankin tuo KF570. En voi sanoa kyllä, että huomaisin maussa eroa ainakaan huonompaan suuntaan.

Jos minulta kysytään, niin en kyllä suosittelisi enää Moccamasteria. Syitä:

- Tippalukko: kuten yllä joku toinenkin mainitsi, niin manuaalinen tippalukko on kömpelö ja toimiikin aika heikosti. Töissä on automaattilukollinen malli ja sekin toimii mielestäni huonommin, kun esim tässä omassa nykyisessä Braunissa.

- Kannun nokka: tämäkin tuntuu järjestäen jokaisessa Moccamasterissa valuttavan kahvia enemmän, kun ns peruskeittimissä. Olen kyllä vielä huonompiakin esityksiä nähnyt, mutta ei Moccamasterikaan pääse tällä loistamaan.

- Kalkin kerääntyminen: erityisesti vesisäiliön pohjalle tuntuu kertyvän kalkkia tosi herkästi. Erityisen harmillista tuo on siksi, että keitin näyttää jo pienenkin kalkkeutumisen jälkeen tosi törkyiseltä - säiliö kun on läpinäkyvä ja selvästi esillä.

- Vie pöytätilaa: joo, ei varmaan kenenkään keittiötasotila jää kiinni yhden kahvinkeittimen säilyttämisestä, mutta varsinkin edellä mainitut seikat huomioiden en näe mitään syytä, miksi pitäisin pöydällä kahden normaalin keittimen tilan vievää Moccamasteria.

- Ylipäätään ei juuri mitään etuja moniin peruskeittimiin verrattuna. Hyvin voisin kuvitella maksavani vaikka sen 100e enemmän sellaisesti keittimestä, joka yksinkertaisesti keittäisi maultaan hyvää kahvia eikä sisältäisi mitään näitä yllä mainittuja pieniä vikoja. Moccamaster vaan ei peruskeitintä kalliimmasta hinnastaan huolimatta lunasta näitä lupauksia.

Hyviä puolia oli:

+ Ihan kivan näköinen kait se oli

+ Illuusio, että kiva näköinen ja tuplasti kalliimpi keitin voisi tuottaa parempaa kahvia :rolleyes:

Nyt tulee varmaan Moccamaster-kultin vihat niskoille :D

Jos oikeasti haluaa kahvin makuun vaikuttaa, niin jauhaa itse pavut. Tai sitten keittelee kahvit esim Bialetin mutteripannulla eli kokonaan eri systeemillä, kun perinteiset suodatinkeittimet. Ylipäätäänkin olen kyllä aina miettinyt, että miten paljon eri suodatinkeittimillä oikeasti voi olla vaikutusta kahvin laatuun? :D Kuitenkin periaate on kaikissa, että vesi valuu suodatinpaperissa olevien kahvinporojen läpi, joten aika vähän tuntuisi äkkiseltään olevan muuttujia tässä prosessissa. Olettaen, että keittimessä ei ole mitään tukkeumia eikä likaa, niin mistä keittimeen liittymistä tekijöistä erot yleensä voisivat syntyä? Veden lämpötila on varmasti ainakin yksi asia, mihin keittimellä on vaikutusta. Kaikkein halvimmissa rimpuloissa tuntuukin, että ei vesi lämpeä tarpeeksi. Mitä lie muita tekijöitä?

Tuolla Bialetin mutteripannulla tosiaan tulee kahvit keiteltyä viikonloppuaamuisin kaikessa rauhassa. Tuo itse keittäminen tuolla Bialetilla on jo niin terapeuttista, kun katselee miten musta kahvia alkaa hiljakseen pulppuamaan :D Itse asiassa jos siis jotain keitintä pitäisi suositella, niin juuri tätä Bialettia vinkkaisin kokeilemaan. Lähinnä kuitenkin suosittelisin tämän hankkimista suodatinkeittimen rinnalle, sillä ei tämän kanssa joka kerta jaksa alkaa virittelemään. Jos jotain kestejä järjestää, niin aika monta pannullista saisi tämän kanssa myös vieraille keitellä :D Mutta juuri rentoihin viikonlopun aamiaishetkiin mahtava kapistus!

Tällainen peli siisy kyseessä: Bialetti Moka Express ‐mutteripannu, 6 kuppia 29,90 €

No tulipa näköjään kahvinkeittimistä kirjoiteltua romaani :facepalm: Kiitos jos jaksoit lukea...
 
Kannattaa kokeilla presisjon-mallia siitä ei maku enään parane vrt. moccamaster polttaa kahvin.
Tämäpä juuri. Enää ei pysty juomaan Moccamaster-kahvia koska se maistuu vastakeitettynäkin palaneelta. Vähän kyllä siinä ja siinä ostanko kuitenkaan enää Wilfaa kun omasta seuraavan kerran aika jättää.
 
Tämäpä juuri. Enää ei pysty juomaan Moccamaster-kahvia koska se maistuu vastakeitettynäkin palaneelta. Vähän kyllä siinä ja siinä ostanko kuitenkaan enää Wilfaa kun omasta seuraavan kerran aika jättää.

Kiva että joku muukin huomaa asian :D.
Jos erinlaiseen vaihtaa, niin varmaan johonki erikoiskoneeseen vaihto edessä.
 
Ylipäätäänkin olen kyllä aina miettinyt, että miten paljon eri suodatinkeittimillä oikeasti voi olla vaikutusta kahvin laatuun? :D Kuitenkin periaate on kaikissa, että vesi valuu suodatinpaperissa olevien kahvinporojen läpi, joten aika vähän tuntuisi äkkiseltään olevan muuttujia tässä prosessissa. Olettaen, että keittimessä ei ole mitään tukkeumia eikä likaa, niin mistä keittimeen liittymistä tekijöistä erot yleensä voisivat syntyä? Veden lämpötila on varmasti ainakin yksi asia, mihin keittimellä on vaikutusta. Kaikkein halvimmissa rimpuloissa tuntuukin, että ei vesi lämpeä tarpeeksi. Mitä lie muita tekijöitä?
Varmaan tärkein just se lämpötila ja se kuinka vähän se lämpötila vaihtelee keitosta toiseen. Moccamasterissahan se vastus on aika järeä.
 
Ylipäätäänkin olen kyllä aina miettinyt, että miten paljon eri suodatinkeittimillä oikeasti voi olla vaikutusta kahvin laatuun? :D Kuitenkin periaate on kaikissa, että vesi valuu suodatinpaperissa olevien kahvinporojen läpi, joten aika vähän tuntuisi äkkiseltään olevan muuttujia tässä prosessissa. Olettaen, että keittimessä ei ole mitään tukkeumia eikä likaa, niin mistä keittimeen liittymistä tekijöistä erot yleensä voisivat syntyä? Veden lämpötila on varmasti ainakin yksi asia, mihin keittimellä on vaikutusta. Kaikkein halvimmissa rimpuloissa tuntuukin, että ei vesi lämpeä tarpeeksi. Mitä lie muita tekijöitä?
Veden lämpötila suodatinpussiin tippuessa, suodatuksen nopeus ja lämpötila pannussa lienee ne kolme tärkeintä keittimen ominaisuutta jotka vaikuttavat kahvin laatuun. Kai tuohon suodatusvaiheen lämpötilaankin voi vähän vaikuttaa mekaanisilla ratkaisuilla.

Suodatuksen nopeus oli syy miksi minä vaihdoin pois omasta Moccamasterista (vaikka Moccamasteriltakin olisi löytynyt malleja säädettävällä mekaanisella tippalukolla).
 
Kannattaa kokeilla presisjon-mallia siitä ei maku enään parane vrt. moccamaster polttaa kahvin.

Tämäpä juuri. Enää ei pysty juomaan Moccamaster-kahvia koska se maistuu vastakeitettynäkin palaneelta. Vähän kyllä siinä ja siinä ostanko kuitenkaan enää Wilfaa kun omasta seuraavan kerran aika jättää.

Pitää ihan kysyy oletko koittanut eri paahtoista kahvia että maistuko kaikki palaneelle? En ole tätä kokenut paitsi Juhla Mokkalla ja vaan töissä missä se moccamaster keitin on nähnyt parempia päiviä.
 
Moccamaster polttaa kahvin :confused: En kyllä voi allekirjoittaa, koska tämä oma vajaa viikon vanha ei sellaista ainakaan tee. Taitaa nuo teidän "polttavat" keittimet olla jo iän puolesta vaihtokamaa. Ei nämä ikuisia ole oli valmistaja sitten mikä vaan.
 
Ylipäänsä Moccamaster on kyllä maailman yliarvostetuin kahvinkeitinmerkki. No, markkinoinnilla saadaan ihmeitä aikaan.
 
Moccamaster polttaa kahvin :confused: En kyllä voi allekirjoittaa, koska tämä oma vajaa viikon vanha ei sellaista ainakaan tee. Taitaa nuo teidän "polttavat" keittimet olla jo iän puolesta vaihtokamaa. Ei nämä ikuisia ole oli valmistaja sitten mikä vaan.

Äidille ostetutettiin uusi tippalukollinen mustahileinen erikoismalli pari v. sitten ja kokemusta myös työpaikalla ja kavereilta. Viimeisimpänä havaintona rovaniemen synnärin moccamaster, ilmeisesti on sama keitin joka oli 2 v. sitten. Puolen viikon ajan sillä keitelty, viimeksi aamupäivästä yhdet kahvit, siellä Pirkkaa, mutta välillä oli kotonakin säästömielessä testissä.

Siis tää on niin näitä että ei huomaa ennen kuin itse hoksaa :darra:

E: anopin termos moccamasteri taas jättää viileäksi/tummaksi joka pitäisi lämmittää erikseen, mutta se onkin reilusti vanhempi tapaus.
Kokemusta myös pressopannuista, mutta se on eri juttu jo.
 
Viimeksi muokattu:
Pitää ihan kysyy oletko koittanut eri paahtoista kahvia että maistuko kaikki palaneelle? En ole tätä kokenut paitsi Juhla Mokkalla ja vaan töissä missä se moccamaster keitin on nähnyt parempia päiviä.

Viimeisen vuoden ajan olen tykännyt Brazilin papukahvista (2/5?) ja mielestä riippuen eri jauhatuksella/vesisuhteella.
Välillä ranskalaispaahdot, mutta eivät jääneet jokapäiväiseen käyttöön.

Mutta joo on kokeiltu monet pannulliset, siis juomakelpoista on. Samanlailla kun itse keität Kulta Katriinaa esim.
Myös hienompia suodatinkahveja.
 
Viimeksi muokattu:
E: anopin termos moccamasteri taas jättää viileäksi/tummaksi joka pitäisi lämmittää erikseen, mutta se onkin reilusti vanhempi tapaus.
Termospannut pitää kuumentaa vedellä ennen kuin alkaa kahvia valmistamaan. Jos ei kuumenna, niin varmasti on viileää kahvia.
 
Moccamaster polttaa kahvin :confused: En kyllä voi allekirjoittaa, koska tämä oma vajaa viikon vanha ei sellaista ainakaan tee. Taitaa nuo teidän "polttavat" keittimet olla jo iän puolesta vaihtokamaa. Ei nämä ikuisia ole oli valmistaja sitten mikä vaan.
Jos uskoo siihen että Moccamaster tekee parempaa kahvia kuin 19.90€ alelaarikeitin niin onko mahdotonta ettei vieläkin parempaa kahvia tekevää keitintä voisi olla? Kun juo parempaa niin se Moccamaster-maku ei vain miellytä.
 
Jos uskoo siihen että Moccamaster tekee parempaa kahvia kuin 19.90€ alelaarikeitin niin onko mahdotonta ettei vieläkin parempaa kahvia tekevää keitintä voisi olla? Kun juo parempaa niin se Moccamaster-maku ei vain miellytä.
Aina voi olla parempaa, se on totta. Ja loppupeleissä makuasioitahan nämä ovat. Yhdelle se 300€ Moccamaster keittää parasta, mitä saada voi. Toiselle 20€ Philips tarjoaa suuria elämyksiä. Kolmas ei edes suodatinkeittimiin koske, vaan vannoo pannukahvin nimeen.

Ja hyvähän se näin onkin :tup:
 
Viimeksi muokattu:
Taitaa nuo teidän "polttavat" keittimet olla jo iän puolesta vaihtokamaa. Ei nämä ikuisia ole oli valmistaja sitten mikä vaan.
Vanhaankin Moccamasteriin saa kyllä varaosia ja hajonneet osat voi vaihtaa, tuo kai siinä on niitä parhaita puolia.
 
Jos uskoo siihen että Moccamaster tekee parempaa kahvia kuin 19.90€ alelaarikeitin niin onko mahdotonta ettei vieläkin parempaa kahvia tekevää keitintä voisi olla? Kun juo parempaa niin se Moccamaster-maku ei vain miellytä.

Jos hommaa lähtee ajattelemaan siitä näkökulmasta, että miten sen kahvin keiton täytyy tapahtua että lopputulos on onnistunut. Tärkeä asia suodatinkeittimessa on se veden lämpötila joka sinne puruille päätyy. Sen jälkeen makuun vaikuttaa suuresti miten nopeasti vesi virtaa niiden purujen läpi, eli uuttoaika.

Tästä näkökulmasta kun lähtee sitten miettimään, niin mokkamasteri on useissa testeissä työntänyt puruille tuota hyvin lähelle 90-asteista vettä, jonka nämä manuaali-suodatin keittelijät ovat todenneet parhaimmaksi. Tässä on jo keittimellä hyvin suuri mahdollisuus epäonnistua. Jos se keitin työntää vedet puruille liian hitaasti, niin lopputulos on kamalan makuista jne.
 
Taitaa Moccamasterin suurin vetonaula olla pitkä takuu ja varaosia on oikeesti tarjolla. Monestihan keitin menee vaihtoon sen takia että pannu hajoaa, mutta Moccamasteriin löytyy vaihtopannuja Halpahalleista ja muista marketeista. 5v takuu löytyy suoraan ja rekisteröimällä 10v.

Ei tuo missään nimessä mitään ylivertaista kahvia keitä. Kyllähän 20e keittimellä saa saman makuista, ehkä jopa parempaa, mutta kyllä itselleni Mocassa se suurin plussa on se että kun täyden pannullisen keittää kahvia, niin ei tarvitse odotella 15-20 min että kahvi on tippunut.
 
Joo niin kuin kommentoit, niin keittoaika on kans suuri tekijä.
Täys pannulliset mitattuna ja 1-3 vuotiaina:
Philips n.50€ keitin melkein 14 min
Moccamaster n. 5,5 min
Wilfa Presisjon n. 4,5 min
Edullisempi Wilfa näppituntumalta sanoisin että 6-7 min.
 
Viimeksi muokattu:
Moccamaster polttaa kahvin :confused: En kyllä voi allekirjoittaa, koska tämä oma vajaa viikon vanha ei sellaista ainakaan tee. Taitaa nuo teidän "polttavat" keittimet olla jo iän puolesta vaihtokamaa. Ei nämä ikuisia ole oli valmistaja sitten mikä vaan.
Jos sen lisälämmityksen pitää päällä moccamasterissa, se polttaa kahvin kyllä. Se pois päältä niin ei pääse vahinkoa käymään. Vanhemmilla oleva keitin ainakin tekee näin ja ei se ole kuin muutaman vuoden vanha.
 
Jos sen lisälämmityksen pitää päällä moccamasterissa, se polttaa kahvin kyllä. Se pois päältä niin ei pääse vahinkoa käymään. Vanhemmilla oleva keitin ainakin tekee näin ja ei se ole kuin muutaman vuoden vanha.

Maistuu siltikin vaikka ottaa pois päältä :confused2:
 
Vanha Braun sanoi sopimuksen irti ja tässä nyt uus keitin hommattu.
Hetken mielijohteesta tuli ostettua tuo Wilfa WSP-1B.
Oli pari viikkoa ja palautus.
Kahvissa itsessään en huomannut eroa entiseen mutta se ääni ku tuo rummutti kahvia tuleen oli aivan käsittämätöntä.
Ei todellakaan kiinnosta tuommosta pörinää kuunnella aamulla.
Nyt vaihdon myötä tuli hommattua Melitta aroma signature deluxe ja olen todella tyytyväinen ostokseen.
Maultaan kahvi on parempaa/pehmeämpää verraten työpaikan puoli vuotta vanhaan Moccamasteriin.
Molemmissa paikoissa käytössä samanlainen kahvilusikka ja sama perus tumma kahvi merkki.
En ole aikaisemmin vertaillut kahvi asioita kodin ja työn välillä mutta nyt eroa huomasin.
Vikahan voi olla korvien välissäkin mutta tällä hetkellä väitän, että melitta vie moccamasteria 100-0.
 
Melitta Enjoy Top Therm ‐kahvinkeitin 49,90 €

Melitta ollut nyt kaksi vuotta meidän taloudessa ja jokainen vierailija aina kehuu kuinka hyvältä kahvi maistuu. En keksi mitään huonoa sanottavaa kyseisestä keittimestä, että jos vähänkin mietityttää keittimen valinta, niin suosittelen lämpimästi.
 
Moccamaster kestänyt joku 10 vuotta jo. Perkele ei suostu hajoamaan kun haluaisin tekosyyn ostaa sellanen Jura-kahvikone :D
 
Omistaakos täällä kukaan tuota testivoittaja Siemens TC86303? Alkaa nykyinen Moccamaster olla vaihtokunnossa ja tuo houkuttaisi. Toki varaosa saatavuus tuohon taitaa olla huono, että taitaa uusi Mocca olla turvallisempi valinta :rolleyes: En ainakaan pikaisesti löytänyt tuohon varapannuja.
 
Saako tuota moccamasterin automaattikatkaisua viritettyä jotenkin niin ettei vielä 40min päästä katkaisisi?
 
Saako tuota moccamasterin automaattikatkaisua viritettyä jotenkin niin ettei vielä 40min päästä katkaisisi?
Kolvaushommista en tiedä, mutta muuten ei auta kuin vaan laittaa uudelleen päälle. Kun tankissa ei ole vettä niin siitä ei tule vahinkoa.

Ainakaan mun mallissa ei auta tuon tekeminen "etukäteen" vaan se katkeaa kuitenkin kun alkuperäisestä päällelaitosta on kulunut 40 min. En tiedä koskeeko tämä kaikkia malleja. Tai tässä on joku sellainen toimintalogiikkaa että pitää olla sammuneena tietyn ajan.

Ei ole valmistajan idea, vaan EU-direktiivi.
 
Viimeksi muokattu:
Oli muuten ihan hyvässä tarjouksessa Veikon koneella juhlamalli tarjouksessa. 199e KBGC972AO malli, mukaan teräksinen mittalusikka, 100kpl Moccamaster valkaistuja suodatinpapereita ja 2x 200g Slurpin kahvia (saa itse valita vaalea/tumma tai 1kpl molempia). Kahvit piti tilata itse netistä. Kahvien arvo ~22e, suodatinpaperit ~4e ja mittalusikka ~17e.

MOCCAMASTER KBGC972AO KAHVINKEITIN GIFT +KAHVIT+MITTALUSIKKA+SUODATINPAPERI - Veikon Kone verkkokauppa Eli tämä setti. 249e verkkokaupassa mutta kivijalka liikkeestä sai 50egeä halvemmalla.
 
Miksiköhän Moccameister rupruttaa ku naapuri hernekeittopäivänä? Kaks kertaa soodavedellä ajeltu (puolessa välissä hautomisaika) ja keiton aikana ainakin hiljaisempi... Mutta alussa ja lopussa vieläkin röpöttelee. Takaiskuventtiili vai mitä kettua? Kyllä tuo hyvin toimii, ikää kyllä ainakin 10v varmaan, että takuuta ei nyt ole ja mitään muistikuvaa liikkeestäkään etttä milloin ostettu.
 
Siis mittalusikka. Suuri osa Suomalaisista tekee tuon eteen pari tuntia töitä... Yhtä hemmetin mittalusikkaa varten.
Joo ainahan noilla Mocan lisätarvikkeilla on ollut posketon hinta. Kuuluu katsos "Design-kahvitarvikkeet kategoriaan" :D Onhan tuolla muita vielä törkeemmällä hinnalla olevia tuotteita: Design-kahvitarvikkeet - Tarvikkeet

Mutta tuo kahvimitta on kuulemma sentään ikuinen :rolleyes:

En kyllä henkilökohtaisesti tuollaisesti olisi maksanut, mutta kun tuli kaupan päällisenä niin mikäs siinä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 396
Viestejä
4 489 757
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom