DonX
Tukijäsen
- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 309
Näin valmistuu minulla espresso.
Expobar Brewtus IV@9bar, blind filter.
Expobar Brewtus IV@9bar, blind filter.
Itse ihmettelin vuosia, miksei Lipton maistu yhtä hyvältä kotona kuin ennen vanhaan mummolassa. Selvisi että mummolassa olikin 3 sinetin teetä, joka on erehdyttävästi myös keltaisessa pakkauksessa. Ehdottomasti paras perustee, mukavan pehmeä maku.Suositelkaa jotain hyvää markettiteetä.
Valmiista pussiteestä en osaa kauheasti sanoa, mutta esim. Nordqvistin irtoteet(haudutuspussiin/palloon) joita olen marketeista löytänyt ovat olleet kaikki hyviä.Suositelkaa jotain hyvää markettiteetä.
Itsellä hyviä kokemuksia paahtimo Papu:n tuotteista, muita kokeilemiani ei nyt tule mieleen.Kertokaas parhaat pienpaahtimot suomessa?
Muitakin olen käyttänyt, mutta tällähetkellä nämä kaksi, josta ostan:Kertokaas parhaat pienpaahtimot suomessa?
Porvoon paahtimo. Tekevät ainakin todella hyvää espressoa. Tummaa, mutta erittäin pehmeän makuista. Ihan omia suosikkeja.Kertokaas parhaat pienpaahtimot suomessa?
Yksi ilta siihen meni, että maku alkoi olla kohdallaan...Nuova simonelli Oscar 2 saapui tänään ja ensimmäinen kokeilu tehty. Samalla tuli saman firman mylly Grinda... Ensimmäisen erän perusteella pitää kyllä jauhatusta vielä säädellä.
Näin valmistuu minulla espresso.
Itse en osaa kunnolla tehdä kahvia vielä. Tuplana jauhatuksen painoon kahvin paino. Jotakuinkin Sekunti/gramma kahvia tahdilla tippuu espresso. Hitaamminkin voisi tulla. 9 bar paine. Nyttemmin maidon vaahdottaminen onnistuu. Juustoportin vapaan lehmän punainen maito vaahtoontuu parhaiten.Yksi ilta siihen meni, että maku alkoi olla kohdallaan...
Sitten kysymyksiä. Jos crema on vaalean ruskeaa ja ohutta, niin myllyä hienommalle. Jos crema menee tummaksi, tai ääripäässä vesi ei mene enää läpi, niin karkeammaksi.
Minkä verran tuo papujen välillä vaihtelee creman sävy ja paras jauhatuskarkeus?
Jos cremaa ei ole koko kupin pinnalla, niin onko se shotti automaattisesti pilalla?
Liitetään vielä tuo ap tähän, niin jospa saan vastauksia
Eikös tuo ole bergamotilla ja sitruunalla maustettu ja se ei-venäläinen versio sitten vain bergamotilla?
Tätä ollut aika useasti töissä mukana. Bergamotilla maustettu musta tee.
Voi olla myös sitruunaa seassa. Ei nyt ole paketti käden ulottuvilla.Eikös tuo ole bergamotilla ja sitruunalla maustettu ja se ei-venäläinen versio sitten vain bergamotilla?
Puolisen vuotta on nyt Oscar pörissyt kahvia parhaimmillaan kahdesta viiteen kupillista päivässä. Suodatinkahvia en tässä talossa enää ikinä juo.Nuova simonelli Oscar 2 saapui tänään ja ensimmäinen kokeilu tehty. Samalla tuli saman firman mylly Grinda... Ensimmäisen erän perusteella pitää kyllä jauhatusta vielä säädellä.
Vähän vanhaan viestiin vastailen, mutta, ei mitään hifistelyä, vaan vihreää teetä on kiva juoda kesäisin kylmänä. Tätä tuli tilattua taas ja hyvää on https://www.amazon.com/Kirkland-Matcha-Blend-Japanese-Tea-100/dp/B000WB1YSE?th=1Onko täällä teehifistelijöitä? Mitä kannattaisi pyytää Japanista tuliaisiksi? Ajattelin Pu'erh teekakkua tai Sencha teetä, onko muita hyviä ideoita?
Miten sen nyt ajattelee. Painonsa puolesta kyllä epäkäytännöllinen ja ehkä keraamista/lasista hankalampi pestävä. Mutta sitten hyötynä kestävyys edellämainittuihin nähden ja voi olla että pysyy pidempään kuumana. Onhan noissa sitten lisäksi oma tyylikkyytensä(makuasia)Katselin tänään teepannuja, niin aika paljon näkyi olevan valurautaisia kaupoissa. Eikö valurautainen ole aika epäkäytännöllinen siihen tarkoitukseen?
Vähän mietinkin ovatko nuo tarkoitettu hellakäyttöön. Eikö metallinen pannu kuitenkin johda lämpöä paremmin kuin keraaminen? Luulin että tuo samalla tavalla sitten luovuttaa lämpöä nopeammin.Miten sen nyt ajattelee. Painonsa puolesta kyllä epäkäytännöllinen ja ehkä keraamista/lasista hankalampi pestävä. Mutta sitten hyötynä kestävyys edellämainittuihin nähden ja voi olla että pysyy pidempään kuumana. Onhan noissa sitten lisäksi oma tyylikkyytensä(makuasia)
Edit. Tarvittaessa noissa myös pystyy lämmittämään veden suoraan hellalla, mitä itse en lähtisi tekemään keraami/lasisilla vastineilla.
Oma kroppa ei ainakaan kestä. Sen takia tässä vaihdoin teen juontiin, kun se tuntuu olevan vähän hellämpi omalle kropalle.Tuli mieleen noista, jotka pannullisenkin kahvia kurkusta alas kaadatte, mitähän se elimistö pitkässä juoksussa tykkää tuosta kofeiini(yli)määrästä...
Olen itse pitänyt neljää pientä kuppia maximi määränä per päivä ja sekin saattaa olla liikaa.
Automaattinen teekeitin on minusta yliveto. Näissä voi säätää lämpötilan, esim. vihreä tee 80C, ja uuttoajan, jonka verkkokori on vedessä. Sage ja Stollar on ilmeisesti saman valmistajan tekele. Korvaavat myös vedenkeittimen.Katselin tänään teepannuja, niin aika paljon näkyi olevan valurautaisia kaupoissa. Eikö valurautainen ole aika epäkäytännöllinen siihen tarkoitukseen?
Minusta paras on ihan tavallinen vedenkeitin.Automaattinen teekeitin on minusta yliveto. Näissä voi säätää lämpötilan, esim. vihreä tee 80C, ja uuttoajan, jonka verkkokori on vedessä. Sage ja Stollar on ilmeisesti saman valmistajan tekele. Korvaavat myös vedenkeittimen.
Sage teekeitin BTM 800 UK - Keittiön pienkoneet
BTM800 One Touch -teenkeitin
Sain kuukausi sitten Stollarin Hobby hallista alle 200€.
Edit. Sellainen 5 dl on minimi keitos. Jos teetä jää yli, niin loput jääkaappiin jääteeksi.
En lidlin lord nelson irtoteestä kauheasti pidä.Mitens on noiden Lidl myymien teepakettien kanssa.
Onko kukaan niitä ostellut.
Lord Nelson teelaadut.
Ei ainaskaan ole hinnalla pilattuja,mitens on sitten
maku,ym asiat.
LORD NELSON - Lidl Deutschland - lidl.de
Öö. Miksi tuo on paras? Termostaatilla varustettu vedenkeitin on minusta kyllä huomattavasti kätevämpi, kun voi suoraan kuumentaa veden siihen lämpötilaan mihin se halutaan.Minusta paras on ihan tavallinen vedenkeitin.
Laitan itse kiehuvan teen kuppiin ja odottelen veden viilentymistä jos on kyseessä vaikka vihreä tee.
Se on halvempiÖö. Miksi tuo on paras? Termostaatilla varustettu vedenkeitin on minusta kyllä huomattavasti kätevämpi, kun voi suoraan kuumentaa veden siihen lämpötilaan mihin se halutaan.
Tuolla logiikalla Dacia on paras auto.Se on halvempi
Koirat kulkee ja Duster haukkuu... vai miten se nyt meniTuolla logiikalla Dacia on paras auto.
Vierailin kerran etnomarketissa kahvia etsien. Myyjältä tiedustellessa kertoi hän, ettei heillä ole valikoimissa suodatinkahvia - vain pikakahvia. Vähän ihmettelin, kun pussukat tuntuivat jauhetäytteisiltä. Ostin paketillisen kardemummakahvia ja kotona totesinkin sen sisältävän jauhettua kahvipapua (ja kardemummaa). Jauhatusaste oli hieno, joten keitin parit kahvit mutteripannulla. Makuelämys oli aika kehno, vaikka myyjä kehui hyväksi. Mieleeni juolahti, ettei jotain libanonilaista kahvia varmaankaan italialaisittain keitetä, kun kulttuuri lienee lähempänä turkkilaista. Parin youtube-videon pohjalta päätin kokeilla Libanon-kahvia suomalaisittain.Koirat kulkee ja Duster haukkuu... vai miten se nyt meni
Keitteleekö kukaan väestä kahvinsa "turkkilaiseen" tapaan? Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta esimerkiksi ibrikiksi sitä kattilaa (vai pannua?) kutsutaan.
Noin täälläkin, eikä aavistustakaan kuinka haraam tai typerä tapa, mutta noin kuitenkin. Joskus toki suoraan kuppeihin, johon kurat saavat asettua kaikkinensa. Maku ja tuoksu on ne jutut, millä pystyy hetkeksi palaamaan sinne jonnekin.Vierailin kerran etnomarketissa kahvia etsien. Myyjältä tiedustellessa kertoi hän, ettei heillä ole valikoimissa suodatinkahvia - vain pikakahvia.
Eli:
- kylmää vettä kasariin
- kahvit kylmään veteen
- kieuhata ja keitä hetki sekoitellen lusikalla keitoksen pinnalle jääneitä puruja
- anna purujen laskeutua hetki lieden sivussa
- dekantoi kahviuutos kasarista kuppiin ja nauti
Varmaan haraam, mutta tällä tavalla valmistettuna pidin kovasti.