Juustot

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Rune
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
25.10.2018
Viestejä
664
Joulu lähestyy ja juustohammasta alkaa kolottaan. Millaisista juustoista pidätte ja mitä suosittelette?

Itse olen tykästynyt näihin Herkkujuustolan juustoihin: Juustot - Herkkujuustola
Ei nyt ihan joka päivä pysty noita syömään mutta kerran vuodessa joulun aikaan vallan mainioita.
 
Itse koitan etsiä juustotiskeistä chilijuustoja aina. Viimeksi jotain kaupan itse pakkaamaan Chiligoudaa ostin. Oli oikein maukas.
Tämä alla oleva on semmonen helppo ostos jos haluan ostaa vaikka ruiscrackereille juustoa.

Näitä tuotteita myös maistanut ja ovat erittäin laadukkaita.
 
Omia suosikkeja on old amsterdam, aura gold ja peltolan blue. Nyt löytyi joku uus herkku, mut ei muista mikä tuote.
 
Duunissa jaetaan henkilökunnalle joka Joulun alla Valion musta juustosalkku.
Tuon lisäksi käyn supermarketin juustoaltaalla ostamassa muutaman kelmuun käärityn makustelujuuston.
Joka kerta noi juusto-ostokset vaihtelee, mutta kimpale Roqueforttia (esim. Papillon) lähtee aina mukaan.
 
Suositelkaas joulupöydän juustotarjottimelle juustoja. Tällä hetkellä listalla on aurajuusto ja joku valkohomejuusto. Minkä tyylisen juuston tuohon voisi lisätä?
 
Joulupöytään tuli hommattua muutamat makustelupalat.
timanttistajuustoa.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Joulu lähestyy ja juustohammasta alkaa kolottaan. Millaisista juustoista pidätte ja mitä suosittelette?

Itse olen tykästynyt näihin Herkkujuustolan juustoihin: Juustot - Herkkujuustola
Ekaan vastauksena että normikäytössä joku emmantal, Polar 15% esim
ja joku hyvä savujuusto aina silloin tällöin.

Saatiin parina vuonna töistä noiden Herkkujuustolan joulupaketti.
En pystynyt syömään kuin sen SavuHilman, todella hyvää.
Muut heitin maistamisen jälkeen roskiin.
Seuraavalla kerralla heitin suoraan roskiin kaikki paitti Savuhilman.
 
Oman joulupöydän kunkut, tällä kertaa 30 kuukautta luolakypsytetty Comté sekä espanjalainen viherhomejuusto Valdeón, hain Tampereen Kauppahallin Juustosopesta: Juustosoppi – Tampereen vanhin yksityinen juustojen erikoisliike

Aiempina jouluina tullut sieltä noudettua muun muassa Saint Agur -sinihomejuustoa ja Gwitterchäsiä, joka lienee tämänhetkinen suosikkijuustoni luolakypsytetyn Kaltbach Le Gruyère AOP'n ohella. Silloin tällöin tulee kokeiltua satunnaisia juustolaatuja, mutta usein saatavuus niissä tiettyjen spesifien tuottajien juustoissa on hyvin rajoitettua ja saattaa jäädä ainutkertaiseksi kokemukseksi, kuten Ossau-Iraty ja monet pitkään kypsytetyt goudat (joiden vakuumipakatut päivittäistavarakauppaversiot aniharvoin miellyttävät).

Kotimaisista luotettavimpia ovat olleet Peltola Blöö sekä Ahvenanmaan Port Salut.
 
fromages.com on kauppa josta olen tilannut muutaman kerran. ovathan nuo ihan eri tason juustoja kuin suomalaiset, valitettavasti.

tässä muutamia juustoja joista olen pitänyt:

Banon (kastanjanlehtiin kääritty juusto)
Boulette d'Avesnes (oluella pesty juusto)
Brillat-Savarin
Echourgnac Noix
Gorgonzola
Morbier
Munster
Roquefort
Stilton
Vacherin Mont d'Or
 
Mites nää juustot kestää kuljetuksen kun eivät ole välttämättä kylmässä?
 
Omaan makuuni ovat eniten ei-kovin-vanha cheddar ja kypsytetty gouda. Viimeksi kokeilin ostaa kärtner-rahmlaib -kermajuustoa. "Kermajuustojen kuningatar", sanoi mainoslappu. Todella miedon makuista, tulee mieleen lähinnä joku Oltermannin ja mahdollisimman miedon edamin sekoitus. Kuoresta jää sekä juustoon että sormiin inhottava hiivainen haju. :tdown:
 
Salaneuvos on oma lemppari. Muuten mennään perus edam/oltermanni/emmental linjalla, mitkään erikoisemmat ei vaan uppoa.
 
Polar on oma ehdoton suosikki. Se on erityisen hyvää pakkauksen ensimmäisellä avauskerralla. Miten maun saisi pysymään samanlaisena seuraavillakin kerroilla? Ilmatiivis laatikkoa ei auttanut.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 713
Viestejä
4 544 947
Jäsenet
74 835
Uusin jäsen
koominen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom