Jääkaapin valo ei sammu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tzit, 16.08.2019.

 1. Tzit

  Tzit

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2018
  Elikkäs iltojen pimentyessä huomasin, että jääkaapin alareunasta hohkasi valoa, joskin erittäin himmeästi. Ensin ihmettelin tiivisteen prakaamista kunnes tajusin, ettei sen valon pitäisi edes olla päällä oven ollessa kiinni.

  Nopea testi oven valokytkintä painamalla paljasti, että valo hieman himmenee ja alkaa värisemään tuon kytkimen ollessa pohjassa, mutta ei tosiaan sammu kokonaan.

  No tehonsäätöyksikössä oli joku kytkin valon vieressä, kokeilin tämän painaa toiseen asentoon ja homma tuntui taas pelittävän normaalisti. Valo sammuu kun oven sulkee. Käyttöohjeista luin, että tuo on joku superteho-nappi, jota käytettäisiin kun ladataan kaappi täyteen uutta tavaraa.

  Osaako joku selittää mistä voisi tämmöinen käytös johtua? Eli mikä aiheuttaa sen, että kytkimen pohjaan painaminen vain himmentää valoa, ja supertehon päälle (tai pois päältä?) laittaminen saa valon toimimaan normaalisti? Tuo tuskin on mikään ominaisuuskaan.

  Kyseessä Siemensin jenkkikaappi.
   
 2. svk

  svk Apua, avatarini on sormi!

  Viestejä:
  2 756
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Onko kaappi kiinni maadoitetussa pistokkeessa? Ei kuulosta mun korvaan turhan kaukaiselta, että olis maadoituksessa vikaa.

  e. typoja
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2019
 3. Tzit

  Tzit

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2018
  On maadoitettu pistoke. Sama kävi itsellä mielessä, mutta kun en sähköasentaja ole niin en osannut päätellä voisiko maadoitus olla silti pielessä. Mitenköhän tuota voisi testata, ei ainakaan mitään sätkyjä ole kaapista tullut, vaikka on oven kätisyyttäkin vaihdettu vastikään sen ollessa päällä.
   
 4. Hetukkam

  Hetukkam

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2017
  Se "klipsu" joka monitoroi ovea ja ohjaa valoa on vain kulunut lukemattomien ovenavaus/sulkemissyklien johdosta. Kokeile enshätään vaikka teipata siihen päälle lisää tavaraa, jotta klipsun liike kasvaa. Jos valo sammuu oikein, on aika funtsia kestävämpää ratkaisua.
   
 5. Tzit

  Tzit

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2018
  Se valo ei siis sammu kokonaan, vaikka sitä klipsua painaisi voimalla sisään oven ollessa auki. Mutta tuon superteho-kytkimen kääntäminen toiseen asentoon tosiaan auttaa valon sammumiseen, mutta pitääköhän pelätä kaapin imevän ylimääräistä sähköä ja/tai johtavan sitä rakenteisiin?
   
 6. mailman

  mailman

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mites niinkin kaukaa haettu juttu kuin manuaali? Ihan tosissaan :)
   
 7. E_Mustakari

  E_Mustakari

  Viestejä:
  536
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyseessä on ilmiselvästi jenkkikaappi tms pakastimellinen vehje. Kytkin on pakastuskytkin jonka toisessa asennossa kompressori käynee koko ajan. Himmeä valo lämmittää jääkaappia tällöin estäen sen menemisen pakkaselle.
   
 8. Tzit

  Tzit

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2018
  Luin eilen manuaalia puhelimella, olisi kannattanut vaivautua ihan koneelle asti etsimään vastausta. Sieltähän se jossain välissä mainittiinkin, puhelimelta selatessa oli mennyt ohi.
   
  mailman tykkää tästä.
 9. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 561
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ekana tuli mieleen, että polttimo vaihdettu halpaan led-polttimoon mikä ei tykkää jääkaapin kytkennöistä.