Jääkaapin valo ei sammu

Liittynyt
31.10.2018
Viestejä
862
Elikkäs iltojen pimentyessä huomasin, että jääkaapin alareunasta hohkasi valoa, joskin erittäin himmeästi. Ensin ihmettelin tiivisteen prakaamista kunnes tajusin, ettei sen valon pitäisi edes olla päällä oven ollessa kiinni.

Nopea testi oven valokytkintä painamalla paljasti, että valo hieman himmenee ja alkaa värisemään tuon kytkimen ollessa pohjassa, mutta ei tosiaan sammu kokonaan.

No tehonsäätöyksikössä oli joku kytkin valon vieressä, kokeilin tämän painaa toiseen asentoon ja homma tuntui taas pelittävän normaalisti. Valo sammuu kun oven sulkee. Käyttöohjeista luin, että tuo on joku superteho-nappi, jota käytettäisiin kun ladataan kaappi täyteen uutta tavaraa.

Osaako joku selittää mistä voisi tämmöinen käytös johtua? Eli mikä aiheuttaa sen, että kytkimen pohjaan painaminen vain himmentää valoa, ja supertehon päälle (tai pois päältä?) laittaminen saa valon toimimaan normaalisti? Tuo tuskin on mikään ominaisuuskaan.

Kyseessä Siemensin jenkkikaappi.
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
Onko kaappi kiinni maadoitetussa pistokkeessa? Ei kuulosta mun korvaan turhan kaukaiselta, että olis maadoituksessa vikaa.

e. typoja
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.10.2018
Viestejä
862
On maadoitettu pistoke. Sama kävi itsellä mielessä, mutta kun en sähköasentaja ole niin en osannut päätellä voisiko maadoitus olla silti pielessä. Mitenköhän tuota voisi testata, ei ainakaan mitään sätkyjä ole kaapista tullut, vaikka on oven kätisyyttäkin vaihdettu vastikään sen ollessa päällä.
 
Liittynyt
14.03.2017
Viestejä
182
Se "klipsu" joka monitoroi ovea ja ohjaa valoa on vain kulunut lukemattomien ovenavaus/sulkemissyklien johdosta. Kokeile enshätään vaikka teipata siihen päälle lisää tavaraa, jotta klipsun liike kasvaa. Jos valo sammuu oikein, on aika funtsia kestävämpää ratkaisua.
 
Liittynyt
31.10.2018
Viestejä
862
Se valo ei siis sammu kokonaan, vaikka sitä klipsua painaisi voimalla sisään oven ollessa auki. Mutta tuon superteho-kytkimen kääntäminen toiseen asentoon tosiaan auttaa valon sammumiseen, mutta pitääköhän pelätä kaapin imevän ylimääräistä sähköä ja/tai johtavan sitä rakenteisiin?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 077
Mites niinkin kaukaa haettu juttu kuin manuaali? Ihan tosissaan :)
 

E_Mustakari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
692
Kyseessä on ilmiselvästi jenkkikaappi tms pakastimellinen vehje. Kytkin on pakastuskytkin jonka toisessa asennossa kompressori käynee koko ajan. Himmeä valo lämmittää jääkaappia tällöin estäen sen menemisen pakkaselle.
 
Liittynyt
31.10.2018
Viestejä
862
Mites niinkin kaukaa haettu juttu kuin manuaali? Ihan tosissaan :)
Luin eilen manuaalia puhelimella, olisi kannattanut vaivautua ihan koneelle asti etsimään vastausta. Sieltähän se jossain välissä mainittiinkin, puhelimelta selatessa oli mennyt ohi.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 470
Viestejä
4 163 201
Jäsenet
70 412
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom