IT-alan työpaikat

Liittynyt
19.06.2018
Viestejä
686
Työpaikan vaihtamisesta, josta @Lare kyseli, poimin tästä yhden kommentin pätkän:
Heitetään nyt joku omakin lyhyt kanta, niin minusta tähän ei oo varsinaisesti oikeaa tai väärää vastausta, vaan riippuu aika pitkälti henkilöstä ja tilanteesta. Jos viihtyy samassa talossa ja tuntuu, että liksa on kohdillaan, niin mitäs sieltä väkisin muualle vaihtamaan. Vaihtamisessa voi kuitenkin aina myös mennä kunnolla vatuiksi.
Juuri näin. Moni ajattelee että se vaihdos tapahtuu aina parempaan, mutta näinhän se ei tosiaankaan aina mene. Vaikka haastatteluissa keskustellaan asioista niin silti se uusi paikka on aina uusi ja siellä on omat haasteet ja yllätykset. Yleensä meillä ihmisillä on tapana ajatella positiivisesti ja työpaikan vaihdoksessa lähinnä mietitään niitä tällä hetkellä vaivaavia asioita (palkkaus,esimies,joku työprosesseissa nillittävä,etenemismahdollisuudet/mahdottomuudet asia jne) ja ehkä kysellään haastatteluissa tuohon liittyviä asioita koska juuri niiden halutaan muuttuvan paremmiksi. No,se voi ollakin että kun duunia vaihtaa niin huomaat että joku puoli vanhassa duunissa olikin koko ajan hyvä juttu ja uudessa se on mitä sattuu.. Palkka vaikka nousee 8% mutta sun vastuu muuttuu täydellisen hallitsemattomaksi ja repaleiseksi :hmm: tai pääset oppimaan uutta mutta huomaat että sitä uutta on ihan älyttömästi ja talon sisällä ei tuki ja supportti toimi.

Mulla on tässä parin viime vuoden aikana muutamakin kaveri tehnyt työpaikan vaihdoksen ja muutamien viikkojen jälkeen kokeneet että liikku ei ollutkaan hyvä. Ja tämä on tietysti ihan luonnollista, ei mikään iso uutinen, mutta siis sellainen pointti jota kannattaa miettiä myös kun duuninvaihdosta miettii. Ei siis kannata ajatella liian positiivisesti.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 664
Joo, kai joku terve realismi ihan hyvästä sen suhteen, ettei semmosta duunia olekaan, ettei siinä ajan kanssa joku vtuttaisi.

Että jos kaikki on edellisessä hyvin ja töihin maistuu mennä, niin en ite ainakaan kauhean herkästi lähtis vaihtaan pelkästä vaihtamisen ilosta. Nää duunipaikan vaihdot myllää muutenkin aina arkea aika isosti uusiksi ja tuppaa aiheuttamaan kaikenlaista ressiä, ettei viiti ottaa omille niskoilleen, jos ei oo todellista tarvetta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 158
Nyt on alkanut taas tulemaan headhuntereilta viestejä, tosin kaikki viestit mitä tässä viime viikkoina tullut ovat olleet englanniksi. Viime vuosi esimerkiksi aika hiljainen headhuntereiden osalta verrattuna pariin edellisvuoteen.
 

kuoris

Tukijäsen
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
3 550
Nyt on alkanut taas tulemaan headhuntereilta viestejä, tosin kaikki viestit mitä tässä viime viikkoina tullut ovat olleet englanniksi. Viime vuosi esimerkiksi aika hiljainen headhuntereiden osalta verrattuna pariin edellisvuoteen.
Minulle on tullut nyt suomeksikin, elpymistä havaittavissa. Kohteliaasti olen kieltäytynyt ja aina pitää toki laittaa että palkka on liian matala. Suosittelen jokaiselle samaa kommenttia niin kaikki hyötyvät. Osin tottakin kun monesti palkka olisi sama tai huonompi kuin nykyisessä hommassa...eli vaatisi että nykyhommassa olisi suunnaton vitutus tai uusi niin kiinnostava että motivoisi vaihtaa.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 664
Mulle tuli, että "haluaisitko muuttaa Taiwaniin, t. NVIDIA". En tullu nyt vastanneeksi oikein mitään. Kiinnostava talo ja varmaan toisessa elämäntilanteessa ihan houkuttelevakin vaihtoehto, mutta ei tuu nyt oikein kyseeseen. Enkä tiedä meniskö meikäläisen paukuilla edes noiden rekryprosessista läpi, kun kiinnostais hirveästi mikään jenkkimallinen kuukausien reenauskaan mitään työhaastista varten..
 
Liittynyt
08.04.2022
Viestejä
577
Hyvä jos pikkuhiljaa alkaa olla elpymisen merkkejä. Jostain viime vuoden lopulta lähtien on näyttänyt aika nihkeiltä työmarkkinat. "Koodaripula" ja silleen :)
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
93
Kyllä tuntuu rekryt piristyneen - vuoden verran oli aika hiljaista, nyt on britit soitelleet, ja muutaman viikon sisään kolme suomalaista HR:ää lähestynyt, ihan asiallisista firmoista. Myös entisen duunipaikan väki on pariin otteeseen jo kysellyt kuulumisia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 588
Viestejä
4 289 276
Jäsenet
71 683
Uusin jäsen
Qlio

Hinta.fi

Ylös Bottom