IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tice, 17.10.2016.

 1. penttip

  penttip

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minusta on ihan absurdi ajatus, että jättää täydellisenä keltanokkana testit tekemättä. Tuossa ei nähdäkseni olisi ollut mitään muuta kuin voitettavaa. Eli testistä olisit voinut saada hurjasti kokemusta siihen, miten se tuleva rekry todennäköisesti menee tulevaisuudessa sinne ns. "oikeaan" työpaikkaan. Ei sitä hommaa olisi pakko ottaa vastaan, vaikka haastattelujen ja testien jälkeen sinut valittaisiin. Nykyään on myös 6 kuukauden koeaika, ja se koeajan tarkoitus ei ole pelkästään se että työnantaja saa potkia työntekijän pihalle jos homma ei toimikaan - se on ihan yhtä paljon siksi, että työntekijä voi arvioida vastaako paikka sitä mitä uraltaan haluaa. Miksi siis ei hyödyntäisi tätä ja lähtisi kokeilemaan? Jos päätyy lähtemään koeajalla, ei sitä ole pakko CV:hen kirjoittaa, varsinkin jos on henkisesti jo muutenkin varautunut koodailemaan kotona seuraavat 3 vuotta, joten pikku aukot ei siinä vaikuta mitään.

  Itsellä ei ole mitään kokemusta IT puolen testeistä, mutta normaaleista soveltuvuusarvioinneista useita kertoja. Tuosta voi kyllä sanoa, että jos olet kerran käynyt läpi koko päivän kestävän arvioinnin, lähdet seuraavaan arviointiin ihan eri tasolta verrattuna hakijaan, joka ei tiedä yhtään mitä tuleman pitää.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2019
  drc, FireFly Renaissance ja Hirsi tykkäävät tästä.
 2. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  30 hakemusta, 1000 committia yksinään GitHubiin, 20 uutta projektia, neljä uutta kieltä, varmaan 20 versiota CV:stä. Ihan kohtuullisella kiireellä tuota on tullut tehtyä. Melko varmasti pääsen tulevaisuudessa laittamaan nimen mieluisaan työsopimukseen ja ura lähtee käyntiin.
   
 3. juhei

  juhei

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Itsehän sinä sanoit ettei tiedä onko kaupallinen devaaminen sinua varten, ei se ollut minun spekulaatiota. Noi jutut mitä tossa kerrot on sitä harrastamista, eikä kaupallista devaamista eli töiden tekemistä palkkaa vastaan
   
 4. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 608
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  No rehellisyyden nimissä koeajassa on sellainen pikku catch, että Kelaa ei kiinnosta työttömyystuesta päätettäessä pätkääkään oliko työpaikka sopiva vai ei. Se on kolmen kuukauden karenssi sitten, jos toteaa ettei maistu.

  Mutta siitä Kela ei voi mitään mussuttaa, jos sanoo ei kiitos kun paikkaa tarjotaan. Ainakaan, jos on omatoiminen haku.
   
  yannara tykkää tästä.
 5. penttip

  penttip

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olet ihan oikeassa, en tuota huomioinut. Toisaalta jos kyseessä ei ole massikeisari, niin tarve työllistymiseen varmaan tulee jossain vaiheessa vastaan muutenkin. Minusta olisi ainakin paljon mielekkäämpää hakea sitä unelmaduunia siten, että on jo töissä jossakin. Todennäköisyys myös sen unelmaduunin löytymiseen kasvaa melkoisesti kun on jo jonkun toisen firman "hyväksymä".
   
  Mechanical Man ja FireFly Renaissance tykkäävät tästä.
 6. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 608
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Joo, mutta tämä kyllä kannattaa pitää mielessä, jos on vielä esim. hyvillä ansiosidonnaisilla ja vasta alkaa hakea työpaikkaa saati vaihtamassa sitä. Voi olla muuten aika ittumainen yllätys.
   
 7. Wemps

  Wemps

  Viestejä:
  737
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Osaako joku suositella esim Udemystä tai vastaavasta hyvää verkkokurssia full stack devauksesta itseopiskelua varten? Tähän mennessä kokemusta lähinnä yliopiston pythonin johdatus ohjelmointiin -kurssista, mutta kiinnostaisi tämäkin aihealue enemmän. Saa toki olla myös maksullinen jos ei nyt mikään ihan ökyhintainen ole.

  Edit: vastaan itselleni, Full Stack Open 2019
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2019
  mopnex ja Romu tykkäävät tästä.
 8. demas

  demas

  Viestejä:
  761
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Mä en nyt tajua, oonko @jaaha trolli vai mitä? Tai sit ymmärrän jotain täysin väärin..koska tuossa ei ole mitään järkeä. Siis et oo ollu IT-alalla devaushommissa ollenkaan niin väännät kotona jotain omia projekteja, kieltäydyt haastatteussa koodaustestistä ja olet hyvin tarkka paikasta minkä ottaisit vastaan? Pahoittelut en oo tarkemmin seurannut tätä keskustelua mut tuollaisen käsityksen sain..

  No,jokainen tekee itse ratkaisunsa mutta itse tuossa tilanteessa olisin joka haastattelussa tehnyt vaikka 10 testiä (jos osaamista on), ja tehnyt kaiken muunkin pyydetyn + ylimääräistä. Ja työpaikkana ottanut vastaan ihan mitä tahansa devaushommaa. Kun olet työelämässä niin sulla on mahdollisuus näyttää osaaminen ja hakea sitä unelmajobia.

  Voi olla että ymmärsin jotain väärin mutta jos homma niinkun olen ymmärtänyt niin muuta hyvä ihminen käyttäytymistäsi ja hakemista olennaisesti! Nöyryyttä peliin.
   
 9. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Haluaisin kieltämättä nähdä sen firman joka ottaa työkokemuksettoman tyypin ilman koodaustestiä töihin ellei sitten kyse ole 1500e/kk kesätyöpaikasta matalan kysynnän alueilla. :D
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 10. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Olettaen toki että on vähintään BSc (kandi) CS:stä ? Muuten tarvitse työkokemusta siihen "unelmaduuniin" vaikka kuinka on github committeja, sillä useilla firmoilla on vaatimuksena hakuprosessissaan (jonka tekee organisaatioissa yleensä HR-ihminen) jompi kumpi, MSc:tä vähemmän vaaditaan.

  Toisekseen, omien projektien ja "mua huvittaa issuet" ja niiden vääntäminen on aivan toista kuin varsinaisesti palkattua open source hommaa. Rahaa maksetaan niistä epämieluisista hommista, joista myös asiakkaat maksavat. Ei pelkästään siitä kivasta jossa tehdään uusia mukavia ominaisuuksia. Se raha tulee niistä bugien etsimisistä, pilkun nussimisesta pikseleiden kanssa ja muusta kamalammasta. Se on aivan erilainen elämä se, eikä se teetkö sitä open sourcena tai suljetussa softassa vaikuta mitenkään.

  Koodaushommat työhaastatteluissa ovat epämiellyttäviä (ja tutkitusti turhia), mutta jos ei edes niitä jaksa niin ei kyllä tule pärjäämään työelämässäkään kun pitäisi vääntää niitä ikävämpiä hommia päivästä toiseen. Noita kivoja juttuja vääntää itsekin mieluusti työajan ulkopuolella koodaten omaksi huvikseen, mutta töissä tehdään sellaista mitä joku muu (raha) on priorisoinut. Näin se vaan menee.
   
  Juustokupu, Mechanical Man, yannara ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 11. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Aika vahvasti kallistuu tuohon ensimmäiseen ko. käyttäjän osalta.
   
 12. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Ketjussa olkiukkoillaan täydellisen paikan etsimisestä, kaikesta testauksesta kieltäytymisestä yms. ja siltä pohjalta heitellään veikkauksia trollailusta. Ei näin.
   
 13. Stephen Elop

  Stephen Elop

  Viestejä:
  833
  Rekisteröitynyt:
  07.03.2017
  Itse olin lähiaikoina haastattelussa, johon haettiin useampaa koodaria ja paikassa myös useampaan tiimiin paikka auki. Siellä nyt oli tommonen ns. "testi", jonka tein. En saanut paikkaa vaan kuulemma valitsivat sijaani toisen kaverin. Mutta kyseiset työpaikat on nyt hakuun uusittu ja edelleen etsitään lisää henkilöitä.

  Nyt tuli itselle mieleen, että onko vaatimuksena että haastattelussa täytyy näyttää valehtelukykynsä tai kysymysten väistelykykynsä, koska itse vastasin rehellisesti? Siis tiedän että tiettyihin juttuihin bisneksessä valkoisten valheitten kertominen totuuden sijaan olisi toivottavaa. Siis katsotaanko valehtelukyky tarpeelliseksi? Osaan kyllä valehdella, mutta en sitä tuossa haastattelussa tehnyt, niin jäi tämmöinen asia mietityttämään.
   
 14. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 658
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei valehtelu ole koskaan toivottavaa, mutta kyllähän noissa haastatteluissa puhutaan aika laveaa paskaa molemmin puolin aitaa, eli haastattelija antaa monesti todellisuutta ruusuisemman kuvan tehtävästä (varsinkin jos on pulaa hakijoista) ja vastaavasti haastateltava valehtelee persoonansa ja osaamisensa potenssiin 10.

  Henkilökohtaisesti olen ollut näissä vähän liiankin rehellinen, mutta onneksi se on ainakin vielä tähän päivään saakka ollut toimiva strategia.

  Tiedän yhden vanhan semituttavan, joka ei käytännössä osaa alaltaan oikeastaan mitään perusteita enempää, mutta sen verran lipevästi tyyppi osaa valehdella haastatteluissa, että aina on jotain hommaa löytynyt. Töissä läheisimmät kollegat havaitsevat toki tällaisten puutteet hetkessä, mutta jos osaa valehdella kriittisille kohteille sopivalla tavalla, niin kyllä niitä olalle taputtelijoita näyttää silti riittävän.

  Työkaveriksi en moista kyykäärmettä haluaisi koskaan saada.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2019
  Jumi ja yannara tykkäävät tästä.
 15. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Joku aikaisemmin ketjussa mainitsi, että osassa firmoista haastatteluihin otetaan junnuporukkaa jatkuvalla tahdilla ja koitetaan filtteröidä firmalle potentiaalisia tekijöitä sieltä. Noista hakijoista ei näkemäni perusteella ole pulaa, joten omaa tasoa pitää vain nostaa tai käydä tarpeeksi haastatteluja jotta osuu sopiva tuuri kohdalle. Jos osaa devata mutta homma tökkii sosiaalisesta puolesta niin en tiedä onko valehtelemisen aloittaminen paras juttu.

  Kaikki webbipaikat joihin olen hakenut on vastanneet vain suoraan tyyliin "valitettavasti meillä ei ole osaamistasi vastaavaa työtä". Osaamista toki puuttuu, mutta taas pienemmällä määrällä hakemuksia on tullut pari haastattelua bäkkärityylisemmistä paikosta, vaikka alla on akateemisesti vain humanistiopinnot ja CV on pyritty mukauttamaan frontimmaksi. Luulisi, että fronttityylisemmät paikat ottaisi herkemmin tällaisen tyypin haastatteluun kun alla kuitenkin on devausosaamista - mutta varmaan hakijoiden määrä on yhtenä tekijänä.
   
 16. calm

  calm

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onhan toki mahdollista, että tottakin vaan omalta kohdaltasi puhut, mutta silloin se tarkoittaa, että realiteetit on tosiaan ihan hukassa. Miten oot muokannu CV:n fronttipainotteiseksi, jos mitään oikeaa kokemusta ei ole ja taidot on C++ ja assy?
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 17. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Jotain tähän tyyliin:
   
 18. ulti_

  ulti_

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Pari viikkoa ketjua seuranneena haluaisin todeta, että kannattaa jättää nuo @jaaha viestit huomioimatta niin päästään yhden viestittelijän jutuista eroon. Trolli tai ei. Kyllä niitä oikeita vinkkejä on kirjoittelijalle tullut jo niin paljon, että mikäli henkilö on työllistymiskelpoinen niin luulisi ottavan onkeensa. Pahoittelen jos joku ottaa tästä nokkiinsa.
   
  Ihime, demas, Svaiski ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 19. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Toivoahan on sen suhteen että joku oikeasti ottaisi vinkeistä vaariinsa, vaikka ei välttämättä jaaha. Sen verran vielä söhäsen tuota
  asennetta, ettei tuo ole välttämättä se mitä useimmat työnantajat tahtovat. On huomattavasti vaikeampaa asennoitua nimittäin yhteen projektiin pitkäksi aikaa (jolloin joutuu saattamaan jotain loppuun) kuin aloittaa jatkuvasti jotain uutta ja kivaa, mutta ei ikinä saattaa mitään "loppuun". Se viimeinen puristus kun yleensä on juuri se hankalin ja joka vaatii taitoa.

  Itselleni eniten kyllä työtarjouksia github/OSS-maailmasta on kyllä aina tullut sitä kautta kun on keskittynyt työstämään yhtä projektia pidempään (ja sitä kautta päädyin RH:lle - OSS-projekteja vääntämään). Varsinkin jos kyseessä on sellainen projekti joka on jo käytössä muualla ja ns. mature. Vaikka monen silmissä tuo olemassa olevan projektin muokkaaminen on vähemmän "seksikästä", niin se kuitenkin edustaa monia niitä asioita joita työelämässä tarvitaan - muiden ihmisten kanssa työskentelyä, muiden ymmärtämistä ja sellaisiinkin asioihin paneutumista joka ei ole itsensä tekemää tai josta ei välttämättä ymmärrä kaikkea. Omissa projekteissaan kun voi ohittaa tylsät ongelmat kuten muut ihmiset ja heidän kenties ristiriitaiset mielipiteet / tarpeet.
   
  Romu, kjns, Mechanical Man ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 20. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Mielestäni parempi lähtökohta on kannustaa ihmisiä keskustelemaan asiasta henkilön sijaan. Jos @ulti_ synnyttää keskustelua testeistä rekryssä, kontributoi omat mielipiteesi testeistä rekryssä ja pitäydy kommentoimasta olettamiasi vikoja @ulti_ n persoonassa.

  Kaiken kokoisissa projekteissa vääjäämättä on myös muuta kuin sitä omaa kivaa, jos et tee hommaa täysin pöytälaatikkoon. Viimeiset rutistukset, testailut, bugikorjaukset, toiselle dokumentointi, yms. vaikka kyseessä olisi viikon learner-projekti. Omasta CV:stä löytyy myös monen vuoden projektia mutta väärä tekki. Nyt taas uutta oppiessa vääjäämättäkin tulee pienempää.
   
 21. juhei

  juhei

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Oletko tehnyt näitä projekteja yksin vai tiimin kanssa?
   
 22. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Vastasin samanlaiseen kysymykseen ehkä joitain sivuja sitten. Mutta eiköhän jo käynyt selväksi, että ketjussa on sekä halua jatkaa keskustelua minusta että halua tehdä jotain hyödyllisempää. Minua tuo keskustelu ei niin valtavasti hyödytä, joten eiköhän se ole taputeltu.
   
 23. ulti_

  ulti_

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Oikolukemisen jälkeen totesin, että on parempaa poistaa koko viesti.
  @jaaha on siinä oikessa ettei keskustelua kannata keskittää henkilöihin.
   
 24. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos kysymyksiä väistelee (ennen kaikkea teknisessä haastattelussa) tai yrittää siitä luistaa jollain bisnes/poliitikko bullshitillä niin se on lähes varma keino reputtaa koko homma. Eteenkin jos pöydän toisella puolella on tekninen tyyppi. Valehtelu sen sijaan on alan irrationaalisen rekrytointipolitiikan ansiosta lähes elinehto jos haluaa vaihtaa hommia tai pitää hyvää urakasvua pystyssä. Ei ihan joka tilanteessa, mutta valitettavan usein.

  Jos esim. haluat vaihtaa hommia vaikka fronttidevaajasta sulautettujen järjestelmien puolelle, mobiilidevaajasta bäkkäripuolelle tai pelialan C++ maailmasta tekemään Reactia niin ei käy ellet ole tehnyt työksesi ko. asiaa viimeiset x vuotta. Muutenkin monesti alalla tietyissä paikoissa on arbiträäri vuosimäärä vaatimus devausta ylipäätään johonkin hommaan josta saatetaan sitten enemmän tai vähemmän pitää kiinni. Itse muutin aikoinaan oman urani alkuvaiheen QA/testaus positiot "Software Engineer" tittelin taakse saadakseni lisää devausvuosia niin alkoi ovet avautua reilummin.

  Jos taas haluaa hakea johtotehtävään, tekniseen johtotehtävään, team leadiksi ja on esim johtanut tiimiä jonkin aikaa, mutta on ollut tittelin "(Senior )Software Engineer" alla niin kannattaa muuttaa se muotoon "Lead Software Engineer", "Tech Lead", "Software Architect", "Technical Lead" yms.

  Työelämän kokemusvuosista ja mielivaltaisista BS-titteleistä voi siis valehdella joskus, mutta konkreettisen osaamisen suhteen kannattaa olla varovaisempi. Sitä voi ns. hiukan buustia yläkanttiin, mutta kannattaa aina muistaa että sen joutuu todennäköisesti osoittamaan jossain vaiheessa ja siitä voi joutua myös vastuuseen. Toki jos päätyy valehtelemaan niin se kannattaa tehdä uskottavasti. Esim. pelidevaus-kokemuksen upottaminen viimeiseen 2 työvuoteesi kun olet ollut puolijohdefirmassa töissä kuulostaa hyvin epäuskottavalta.
   
 25. Abe

  Abe

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2017
  Vuosimäärä -vaatimus on vähän hölmö eikä välttämättä kerro mitään oikeasta osaamisesta. Sitä oikeata osaamista on kuitenkin aika vaikea mitata tällaisessa abstraktimmassa asiassa ja vuosimäärä luultavasti korreloi sen osaamisen kanssa. Jos ei vuodet riitä tietyn teknologian kanssa niin pitäisi valehtelun sijaan pystyä tuomaan se pätevyys esiin muulla tavalla haastattelussa eli esim. olen koodannut Cobolia työssä x vuotta jossa olen oppinut ohjelmistokehityksen prosesseja ja lisäksi tehnyt omia Java-projekteja vapaa-ajalla y-vuotta jonka perusteella olen pätevä tähän hommaan.

  Koodaus on myös montaa muuta asiaa kuin joku tietty teknologia. Esim yksin kellarissa koodatessa ei opi miten koodia ja ympäristöjä hallitaan isommissa projekteissa vaikka olisi kuinka paljon kokemusta tietystä teknologiasta. Pätevän koodarin pitää tietenkin pystyä omaksumaan jatkuvasti uusia teknologioita.
   
  mopnex tykkää tästä.
 26. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Kesä rupeaa olemaan ohi ja it-työnhaku pyörähtelee taas käyntiin.

  Alkukesästä harrastelin Javaa, C:tä ja C++:aa ja loppupuoli jäsää ja Reactia. Heinäkuussa tein reilut 200 tuntia fullstack-projektia ja se keihäänkärkenä olisi taas tarkoitus piakkoin lähetellä työhakemuksia. Listalla on pääasiassa firmoja, joita jo lähestyin puolisenkin vuotta sitten, mutta varmaan saan kaiveltua esiin uusiakin paikkoja.

  Palkkatoivetta voisi nostaa 2600-2700 euron tuntumaan. Keväällä tehty CV vaikutti toimivan ok, joten ei tarvitse heti suunnitella sitä uudestaan. GitHubiin tökitty tältä vuodelta 1200 committia, joten harrastuneisuus tulee esiin.

  Näillä eväillä sitten tavoite sama kuin vuosi sitten, eli työllistyminen syksyn aikana. Nyt enemmän fronttiin siinä missä viimeksi tavoittelin bäkkiä.
   
  demas ja kjns tykkäävät tästä.
 27. Lexy

  Lexy BANNATTU BANNED Team R&T

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos tekeminen on yhtä kovaa kuin puheet/kirjoitukset niin tuo palkkatoive on ihan perseellään. Meinaan alakanttiin.
   
  Seeteufel, Trotor, autonaamio ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 28. shams

  shams

  Viestejä:
  285
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Riippuu ehkä hieman alueesta, mutta PK-seudulla tuo olisi alakanttiin nollatason junior-paikkoihinkin, lähempänä kesäharjoittelijan palkkaa.
   
 29. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 006
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kesähessut tosiaan 2500e molemmin puolin. Kun vakinaistetaan junnuksi, ollaan ehkä jo 3000e paremmalla puolella.
   
 30. JEBU

  JEBU

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2018
  Yllä olevaan liittyen, itse tein opintojen ohella töitä 2200 €/kk Oulussa. Nyt vastavalmistuneena 3200 €/kk Helsingissä, ja käsittääkseni tuokin palkkatoive meni alakanttiin. Molemmat työt web-devausta, josta minulla työkokemusta näiden lisäksi ei ole.
   
 31. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 223
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kesä ohi. Trollaus jatkuu. 1200 committia ei määränä kyllä kerro oikeastaan yhtään mitään sisältöä näkemättä.
   
  Hirsi, Svaiski, Lexy ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 32. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Joo, tuo palkkatoive hakemuksessa etusivulla laskee työllistymismahdollisuutta. Pakko olla huono fiilis. Tonni siihen pyyntöön lisää niin joku voi jo harkita, että tässähän olisi edullinen kaveri, oiskohan se hyvä?
   
 33. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Ei Helsingissä, ei alan koulutusta, ei aiempaa työkokemusta alalta yms. Ei vedetä näillä seteillä kolmea tonnia, CV:llä pyyhitään persettä useimmissa paikoissa.
   
 34. Lexy

  Lexy BANNATTU BANNED Team R&T

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  CV ei ole pelkästään työkokemus tai koukutus. Vähääkään itseen myydä osaava devaaja kyllä tajuaa laittaa ne fiksuimmat projektit sinne ylös ja saataville. Osaamista siinä myydään, ei koulutusta tai edellistä työnantajaa.

  Suomalaiset nyt ei osaa osaamistaan myydä ja ihmettelevät itse kaivettuja palkkakuoppia.
   
  Hirsi tykkää tästä.
 35. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  HR:ää ei valtavasti meikäläisen projektit kiinnosta, en ole bisnesmieskoodari. Mutta varmaan nyt kun on tuo uusi webbiaiheisempi tekele niin saattaa päästä alkuseulan läpi useammin.
   
 36. Jumi

  Jumi

  Viestejä:
  1 011
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2017
  Terve vain kaikille, nyt palataan ihan alkutekijöihin. :D

  Hain taas kerran työpaikkaa, nyt 3-vuorotöihin tehtaalle tuotantoon jossa olen ollut ennenkin. Puhelintyöhaastattelun jälkeen aloin miettimään että mitä vittua mie tuonne menen, 3-vuorotyöhän on yhtä helvettiä! Varsinkin kun ottaa huomioon erittäin tylsän liukuhihnatehdastyön ja että ihan EU-tasolla ollaan aikuisten oikeasti poistamassa kesä- ja talviaikaa, joka on niin pieni murunen verrattuna siihen että joka viikkoa vuorokausirytmi vaihtuisi 8 tuntia eteenpäin... VITUT, ei enää koskaan paskahommia. Pystyn parempaan.

  Kuin tilauksesta sain pari päivää sitten mahdollisuuden päästä työkkärin järjestämälle 7 kk pituiselle modernille C++-kurssille ja olen erittäin innostunut pääsemään sitä kautta oikeisiin töihin, tai vähintään kokemusta ja ymmärrystä mihin suuntaan kannattaa kehittyä. :cigar2::cigar2::cigar2::cigar2::cigar2:

  No mikä mättää?
  3 kierrosta tekussa valmistumatta. Varmasti iso miinus, mutta käytynä silti 75% hyvin arvosanoin. Ekan kerran jätin kesken rahan ja hanttihommien houkutusten takia, toisella kerralla konemuusikon ura meni vituksi ja taisin jonkinlaisen masennuksen käydä myös läpi. Viimeisellä kerralla taas luokkakaverit oli aivan saatanan nuoria kun itse kärsin keski-iän kriisistä (olen nyt 38v). :facepalm:

  Miksi haluan kurssille:
  Unelma ala, pidän ohjelmoinnista, tietotekniikasta ja uuden tekemisestä. C-peruskurssin aikana/jälkeen tein if, while, forilla sudokun ratkojan ja 2-ulotteisessa taulukossa toimivan avaruusräiskinnän. Molemmat toimivat tietty vain konsolissa/komentokehoitteessa, mutta mielestäni rikoin rajoja verrattuna kokemukseen & tietotasoon ja oivalsin uusia asioita. 2015 olin kesätöissä tekemässä C# & Unity3D mobiilipeliä josta sain mukavasti rutiinia koodin kirjoittamiseen, mutta oppimista on vielä hillittömästi.

  Saa nähdä miten käy, jatkan tarinaa kun uutta ilmaantuu. Neuvot tulevalle C++-ohjelmoijolle ovat tervetulleita.
   
  Ihime, demas, Jauho_81 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 37. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Pistin portfolioon ainakin path tracerin (C++/OpenCL), ilmakehä-/pilvisimulaation (C++/OpenCL/Qt), 3d frontendin PC-emulaattorille (C++/OpenGL/Qt), softan videosiepparikortille (C++/OpenCV/Qt) ja assettieditorin vanhalle pelille (C++/assembly/reversaus), ja itseoppineena + ilman kurssejakin otettiin kyllä haastatteluihin bäkkäripuolen systeemeihin. Samat setit + jotain jäsäopettelua lähetettynä webbipuolen firmoihin niin oli ihan hiljaista.

  Varmaan siis kohtuulliset C++-taidot + kursseja + joku aikaisempi kesätyö + ehkä omia projektejakin = luulisi että löytyy kiinnostusta työnantajilta. Hakijoita saattaa olla fronttipuolta vähemmän. Parin haastattelun perusteella vaadittu taso vaikutti korkeahkolta mutta ei epärealistiselta.
   
  Jumi tykkää tästä.
 38. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 351
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Tähän koulutusasiaan kommentoisin, onko sulla kandi valmiina vai oletko vain suoritellut kursseja? Jos on, niin oletko harkinnut suorittavasi maisteria jossain vaiheessa loppuun vaikka työn ohessa suoritettavana maisteriohjelmana? Voisi parantaa sun asemaa työmarkkinoilla, ja etenkin henkistä hyvinvointia jos meinaat hajoilla henkisesti kesken jättämiseen kuten viestistäsi voi vähän aistia.

  Nimimerkillä: AMK jäi parikymppisenä kesken ja valmistuin nyt 35-vuotiaana työn ohessa suoritettavasta tutkinnosta, ja olen katsellut yliopistojen maisteriohjelmia jo vähän sillä silmällä..

  Onko tämä sellainen rekrytoiva kurssi jossa on yhteistyöfirmoja mukana? Jos sulla on tuollainen pohja jo ohjelmointiin, niin rekrytoivasta koulutuksesta uskaltaisin veikata sun pääsevän lähes varmasti duuniin kurssin jälkeen...
   
  demas ja Jumi tykkäävät tästä.
 39. naapoz

  naapoz

  Viestejä:
  329
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Kyllä tässä nyt kurotellaan liikaa tähtiin ensimmäisen IT-työpaikan osalta. Lähtisin rakentamaan uraa jostain perushommista, enkä asettaisi mitään jäätäviä kriteereitä roolille. Varsinkaan kun sinulla ei sitä työkokemusta ole. Toinen vaihtoehto on tietysti rottailla kotosalla ja pullistella täällä foorumilla jollain commit -lukumäärillä.

  On hyvä harrastella siellä GitHubin puolella, mutta mikään ei korvaa oikeita proggiksia, joita tulee vastaan siellä työelämässä.
   
  Mstk, demas, Hirsi ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 40. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Iso miinus, mutta jos avaat esimerkiksi haastattelussa/saatekirjeessä että miksi ei opiskelu napannut niin en usko että koituu ongelmaksi. Kaikilla on näitä vaiheita ja "vääriä" valintoja elämässä. Esim tuo että olet jättänyt opiskelut kesken rahan ja hanttihommien takia, on ihan käypä selitys.
   
  Jumi tykkää tästä.
 41. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Avaatko että missä mielessä kurotellaan tähtiin? Sanot että pyydän liikaa ja toinen kaveri että liian vähän.

  Se että nähdäksesi pullistelen kun sanon commit-luvun hieman vihjaa, että ollaan hyvissä määrissä. Ei voi mitään jos homma maistuu, väännän helvetisti työtä projekteihin.
   
 42. naapoz

  naapoz

  Viestejä:
  329
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Palkkaan en viitannut millään tavalla. Lähinnä työtehtäviin joita haet, tai joihin yrität päästä. Annat sellaisen kuvan, että sinulle ei kelpaa ns. "aloituspaikka" IT-alalla.

  Ja edelleen se on hienoa, että nuo omat projektit maistuu jne. Mutta ne ei vastaa niitä projekteja, joita tulee vastaan oikeissa töissä. (Siellä joutuu tekemään myös niitä hommia, joista ei välttämättä tykkäisikään.)
   
 43. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Aika moni on samaa yrittänyt kertoa, mutta heikoin tuloksin. Kannattaa vilkaista pari sivua taaksepäin tätä threadia niin vältytään toistolta. :)
   
  demas, Mechanical Man ja naapoz tykkäävät tästä.
 44. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Viimeksihän täällä heräsi närää kun en tehnyt tarjottua HackerRank-tyylistä backend-C++-esitehtäväpatteria vaan pidin paikkaani enemmän frontissa. Nyt kuulemma pyydän liikoja kun haen fronttiin.

  Millaista aloituspaikkaa pidit mielessä? Yhdestä firmasta tarjottiin mahdollisuutta testaajan kesäsijaiseksi toiseen kaupunkiin työttömyysrahalla - ehkä joku sellainen?
   
 45. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 006
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos ei syksyllä muutoin tärppää, niin oikeasti suosittelen kesätyöhakua ennen vuodenvaihdetta. Se on firmalle helppo tapa kokeilla hakijaa, jossa näkee potentiaalia, mutta jolla on silti jotain kysymysmerkkejä, kuten vaikkapa olematon työkokemus tai puutteellinen koulutustausta. En tiedä ikääsi, mutta kesätöissä ei ole pelkästään 17-vuotiaita lapsosia, vaan kaikenikäistä porukkaa - eikä ainakaan siltä kantilta kannata epäröidä hakemista. Myös nelikymppiset ovat aloittaneet alanvaihdon jälkeen kesätöillä. Ja jos kaikki menee hyvin, paikka todennäköisesti vakineistetaan tuntuvalla palkankorotuksella. Jos ei, niin tuleepahan 3-4kk kokemus alasta. Kesätöiden palkat pk-seudulla luokkaa alkaen 2400e.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 46. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Kyllähän noihin kesätöihin tulee muun hakemisenkin ohessa haettua. Viime joulu-tammikuussa pistin kymmenen hakemusta junnuhommiin ja muistaakseni kaikki avoimina; vastaus tuli kuudesta ja jokainen sanoi että ei ole hommia tarjolla. Pänni hiukan, mutta osaan noista laitan nyt syksyllä uutta hakemusta.
   
 47. 2112

  2112

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Sellainen kysymys koodauspuolelta, että kuinka kauan siinä ensimmäisessä juniorihommassa olisi syytä sinnitellä? Tietysti pidempi aika näyttää CV:ssä paremmalta, mutta jos tosiasiallinen tilanne on se, että vuoden jälkeen homma on yhtä ja samaa rutiinia ilman kummoisia haasteita tai kehittymismahdollisuuksia, niin onko paha lähteä jo etsimään seuraavaa paikkaa, jos tämän pystyy sitten uskottavasti haastattelussa selittämään?
   
 48. qtba

  qtba

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Kun vituttaa yli puolet päivästä, eikä merkkiä paremmasta ole - on syytä alkaa katsella muualle. Siinä teet palveluksen itsellesi ja työnantajallesi.
   
  Oper ja 2112 tykkäävät tästä.
 49. Make

  Make Tekee järkeä. Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  550
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kun hakee uutta työpaikkaa, niin miten edellisessä työpaikassa tuotuja projekteja voi tuoda esille? Lähdekoodia tai tarkempia speksejä kun ei saa tietenkään välittää eteenpäin. Jos työnhakija kertoo että oli edellisessä työpaikassa mukana projekteissa joissa koodasi asiat X ja Y, niin luottaako haastattelija siihen pelkän puheen perusteella? Tietty voihan asian vahvistaa soittamalla entisiin työpaikkoihin.

  Esim. itse olen nykyisessä työpaikassa tehnyt erästä koodiprojektia missä olen toteuttanut suurimmaksi osin sekä front- että back-endin. Kun haluan sen tuoda esille haastattelussa, listaanko käyttämäni teknologiat tms. vai miten sen toisi esille?
   
 50. Zvona

  Zvona

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse olen tehnyt näin:
  - CV:ssä listaan kohdassa "Experience" ne teknologiat, joita käytän ammattimaisesti (lähes) päivittäin työssäni tai harrasteprojekteissani. Paino on niissä, jotka ovat olennaisia haettavan pestin kannalta. Esim. jQueryn saatan jättää pois, vaikka olen käyttänyt sitä ~10 vuotta, sillä oma "keihäänkärki" on mobiilisovellusten kehittäminen,

  - CV:ssä kerron kohdassa "Focus" ne teknologiat, joihin olen erityisesti syventynyt ja joilla mielelläni työskentelen. Lisäksi kerron harrasteprojekteista, OSS-kontribuutiosta ja mielenkiinnon kohteistani haettavaan työhön liittyen,

  - Portfoliossa listaan projektit viimeisen viiden vuoden ajalta sekä niiden alla ajankohdan ja käytetyt teknologiat (tyyliin: React Native, NodeJS). Saatan myös mennä syvemmälle ja tarkentaa käytettyjen kirjastojen osalta (kuten Redux, Express), jos se on olennaista haettavan työn kannalta. Lisäksi listaan roolini projektissa (kuten Lead Developer tms).

  - Hakemuskirjeessä tuon esille, miksi olen sopiva kyseiseen työtehtävään myös teknologiavalintojen kannalta.

  Vaikka sanotaan, että "hyvä ohjelmoija oppii kielen kun kielen", niin en täysin allekirjoita sitä työnhakutilanteessa. Fraasit "olen nopea oppimaan" jne. ovat mielestäni aika 90-lukua.