IT-alan työpaikat

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 602
Samoin ohjelmointia pitäisin uhattuna alana, jos AI saadaan opetettua hetkessä pelaamaan voitollisesti supernopeudella Atarin pelejä ja voittamaan ihmiset Shakissa, miksi se ei osaisi ohjelmoida?
Itse asiassa AI osaisi varmaan korjata ja optimoida legacya ihan eri tavalla kuin ihmiset :think:
Ensinnäkin ohjelmointi itsessään on eri asia kuin ohjelmistoteollisuus/ohjelmistotuotanto yms. Työelämässä ohjelmistokehittäjältä vaaditaan nykyään läjä eri taitoja joista ns. puhdas koodin tuotto on vain yksi osa-alue. Esim. asiakaskommunikaatio, speksien selvittäminen, palavereissa istuminen, brainstormaaminen yms. on aikalailla arkea.
Kun miettii kaikkia niitä asioita mitä ihmiset tekee työkseen tai ylipäätään, ohjelmointi on komplekseimmasta päästä ja kun tähän lisätään ihmiselementit kuten asiakkaat yms. niin kompleksisuus kasvaa entisestään. Erilaisia permutaatioita ja kaikkia mahdollisia tilanteita ja niiden suhteita toisiinsa on aivan mieletön määrä.
Kun tekoäly oppii pelaamaan jotain peliä on yhdistelmä taas yleensä erittäin triviaali: muutama toimenpide/action joilla peliin voidaan vaikuttaa (inputit) ja yleensä suhteellisen suoraviivainen ja yksinkertainen lopputulos (output).
En siis vertaisi pelaamista ja softakehitystä keskenään.

Toiseksi, sitten taas kun mietitään ohjelmistokehityksen historiaa niin käytännössä aina ohjelmointia on automatisoitu ja nämä ovat vain johtaneet uusiin abstraktiotasoihin joiden päälle aletaan rakentamaan uutta tavaraa. Esim. kaikki nykyään käyttävät joko kääntäjää tai tulkkia koodatessaan eivätkä itse muuta koodiansa manuaalisesti konekielelle tai kirjoita omaa kääntäjää joka projektiin. Veikkaisin että tekoäly tulee automatisoimaan/helpottamaan joitain yksittäisiä suljettuja alueita ohjelmistokehityksessä ja tekee työstä tehokkaampaa mikä todennäköisesti johtaa kasvavaan kysyntään ja entistä suurempi osa asioista arjessa ja elämässä tulee siirtymään tietotekniikan piiriin. Päinvastoin kuin oletuksesi, veikkaisin että IT-alalla työn kysyntä ja tarjonta tulevat molemmat kasvamaan reilusti.

Kolmanneksi, jos kuitenkin hypoteettisesti oletetaan että ohjelmointi saataisiin täysin tekoälyn hoidettavaksi niin sanoisin että mielenkiintoiset ajat ovat tulossa. Tekoälyn kannalta keskeisin ammatti ja se miten koko homma edes mahdollistuu on ohjelmointi itsessään, joten jos pystyt automatisoimaan ohjelmoinnin täysin tekoälyn kautta niin sen lisäksi että tällöin todennäköisesti myös kaikki muutkin maailman ammatit/toimenpiteet voidaan automatisoida, mikä estäisi tekoälyä luomasta uusia tekoälyjä? Filosofian rajat käytännössä paukkuvat, mutta tällainen tilanne johtaisi teoriassa loputtomaan ja äärimmäiseen kehitykseen ihmiskunnan kannalta.

Toki tekoälyä ja sen kehittymistä tulee aina rajoittamaan fyysisen maailman realiteetit kuten hardwaren lämpötila, muisti ja tallennuskapasiteetti, verkkojen nopeus ja toimivuus yms. Missään määrin vähättelemättä tekoälykehitystä ja sen saavutuksia, nykyinen AI/ML hype on kuitenkin 99.9% bisnesmiesten ja asiasta mitään ymmärtämättömien Linkedin fiilistelijöiden paskanjauhantaa.
 
Liittynyt
26.11.2018
Viestejä
139
Sekin vielä, että vaikka esim. jokin asiakastili ja omien laskujen tarkastelu yms. voisi olla aika geneerinen palikka, joka ainoa asiakas on :
A) toteuttanut kaiken eri tavalla
B) haluaa että kaikki toimii jotenkin persoonallisesti oudosti a näyttää erilaiselta

<10% ajasta koodaamiseen, loput selvittämiseen ja kaikkeen säätämiseen
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 418
Isoilla pörssiyrityksillä tosiaan noita sääntöjä varsinkin on. Ei ollut it- positio, mutta yhdelläkin tyypillä kun piti sopimusta kirjoittaa, tuli hr- paaluttamaan 700€/kk pienempää liksaa kuin mitä oli ollut aiemmin puhe.. koska palkkaslotit.

Siinä toki sitten jää kyllä saamatta ne kaikkein parhaat, mutta eihän se menoa estä kun eivät paremmasta tiedä. Kaikki yrityksen listoilla olevat kun on sitä samaa keskivertoa tunaria...
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
30
Isoissa pörssiyrityksissä voi tosiaan olla slotit/palkkahaitarit, mutta haitarin sisällä minimi- ja maksimipalkat voivat tarjota paljonkin liikkumavaraa.

Ainakin IT-alalla toimivilla pörssifirmoilla on käsitteitä kuten JG (job grade) ja CR (compa ratio). Laskin joskus omilla tiedoilla mille välille minun työnvaativuusluokan vuositulot voisivat sijoittua. Minimi oli noin 50 000 euroa (4200e/kk) ja maksimi oli 90 000 euroa (7500e/kk).

Palkkakorotusta kinutessa minulle sanottiin nykyisen palkan olevan kilpailukykyinen muihin vastaaviin firmoihin. Tenttasin mitkä firmat kuuluivat vertailuun ja siellä oli mm. yrityksiä IBM, Oracle, Microsoft, Google jne.

Tämä ei välttämättä päde kaikkiin IT-firmoihin, mutta todella monessa isossa firmassa se slotti voikin olla todella leveä.
 
Liittynyt
14.09.2017
Viestejä
914
Veikkaisin että tekoäly tulee automatisoimaan/helpottamaan joitain yksittäisiä suljettuja alueita ohjelmistokehityksessä ja tekee työstä tehokkaampaa mikä todennäköisesti johtaa kasvavaan kysyntään ja entistä suurempi osa asioista arjessa ja elämässä tulee siirtymään tietotekniikan piiriin. Päinvastoin kuin oletuksesi, veikkaisin että IT-alalla työn kysyntä ja tarjonta tulevat molemmat kasvamaan reilusti.
Nii, itse voisin kuvitella, et tekoäly tekis sen koodin, kun ihminen tekee testit, joita vasten tekoäly voi "jurnuttaa". Tietty se koodi olis sit varmasti hyvin rumaa ja tehotonta.

Toinen seikka on sit leiskojen tekeminen, joita ihminen käyttää. Voisin kuvitella, että on erittäin hankalaa opettaa tekoälylle sitä, millainen on ihmisen mielestä esteettinen web-sivu.
 

Lexy

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
420
OT/

Tekoälystä tuossa joku aika sitten kirjoitin muualle kun hypen keskellä ei tunnuta huomaavan että kyseessä ei todellakaan ole mikään uusi trendi ja vaikka nyt on AI-sitä-tätä-ja-tuota start-upeja olemme silti kaukana siitä mitä pelkokuvia tässä maalaillaan.
Hidaste ei välttämättä ole edes teknologia vaan ihmiset ja vielä enemmän raha. Vasta kun rahallisesti homma menee siihen, että se on järkevää, tehokasta ja kannattavaa voi pelätä jo oman itsensä puolesta.

Vuonna 1985 sanottiin näin - vaikka nyt/lähitulevaisuudessa päästäisiin jo paljon lähemmäksi AI:n mahdollisuuksia niin en nyt stressiä kantaisi ja toisaalta koko ajan omaa rooli vien siihen suuntaan että töitä on aina:
0.jpeg
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
743
Onneksi täysin paperiton konttori ei ole enää teoreettinen ajatus, mutta vaikeahan meidän on hahmottaa asioita 30 vuotta eteenpäin. Kuinka suuri hyppäys tekoälyn käytännön hyödyntämisessä saadaan aikaiseksi, niin se jää nähtäväksi.

Sillä välin töitä varmasti löytyy hypenkin vaimennettua kaikille.
 
Liittynyt
02.08.2018
Viestejä
591
Tarpeeksi monta kymmentä vuotta kun näkee elämää niin huomaa että kaikenlaisia hypejä tulee ja menee. Eipä sillä, myös kehitys on huimaa kun taaksepäin katsoo.

Nyrkkisääntönä sanoisin että aina kun joku heittää että asia X muuttaa asian "ihan just" niin kannattaa vetää henkeä.

Ajatelkaa vaikka niitä jotka 10v sitten uskoi kun puhuttiin että IT-alan työt katoaa kaikki Intiaan "ihan kohta" ja tuolla alalla ei ole tulevaisuutta. Menivät sitten vaikkapa paperiteollisuuden pariin :cigar2:
 

Lexy

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
420
Onneksi täysin paperiton konttori ei ole enää teoreettinen ajatus, mutta vaikeahan meidän on hahmottaa asioita 30 vuotta eteenpäin. Kuinka suuri hyppäys tekoälyn käytännön hyödyntämisessä saadaan aikaiseksi, niin se jää nähtäväksi.

Sillä välin töitä varmasti löytyy hypenkin vaimennettua kaikille.
Sen verran korjaisin että valitettavasti täysin paperiton konttori on edelleen teoreettinen, koska laki jo säätelee monelta osin esimerkiksi arkistoinnin; siinä mielessä edelleen teoreettinen, tosin yhteiskunnan/järjestelmämme takia. Paperia menee vähemmän, mutta edelleen se määrä suhteessa mitä tarvisi mennä on aika karua katseltavaa.

Mutta takaisin IT-alan työpaikkoihin :D
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 043
Kyllä se laki sallii jo jopa julkishallinnossa täysin paperittoman arkistoinnin, mutta ei se sitä muuta, että jotkut rakastavat paperia ja onhan se tietyssä käytössä parempi kuin sähköinen matsku.

Enivei, jos haluaa hyvän esimerkin AI-hypen tuotoksesta, niin googleen Aurora AI: Mallissa johdetaan viranomaisten toimintamallin muutosta ja tuetaan sitä toteuttamalla eettisesti toimiva tekoälyverkko palveluiden kohdistamisen tueksi. Tekoälyverkon toteuttamisen lisäksi, ihmislähtöinen toimintamalli otetaan käyttöön valituissa elämäntapahtumissa vastuuorganisaatioiden vetämänä ja AuroraAI-tukitiimin tukemana. Lähde valtiovarainministeriö. :greedy:
 
Liittynyt
14.05.2017
Viestejä
971
Vaikka taaksepäin katsoessa kehitys on ollut ihan jättävän huimaa niin silti kehitys monilla aloilla tuntuu jääneen jumiin. Esimerkkinä kännykät jossa ei ole tapahtunut mitään mullistavaa viimeiseen 7-8 vuoteen.
 
 • Tykkää
Reactions: drc
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
352
Kyllä se laki sallii jo jopa julkishallinnossa täysin paperittoman arkistoinnin :greedy:
Joo arkistointijärjertelmän pitää vain täyttää Arkistolaitoksen vaatimukset enkä tiedä yhtäkään järjestelmää joka nämä täyttäisi...
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 043
Näyttää sellainen olevan Canonillanin. Mut joo, jos sitten takaisin aiheeseen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 278
Vaikka taaksepäin katsoessa kehitys on ollut ihan jättävän huimaa niin silti kehitys monilla aloilla tuntuu jääneen jumiin. Esimerkkinä kännykät jossa ei ole tapahtunut mitään mullistavaa viimeiseen 7-8 vuoteen.
Puhelimissa ei ole tapahtunut sinänsä mitään erikoista, mutta niistä on tullut tärkein internetin käyttöalusta ja business mobiilipalveluiden ympärillä on kasvanut räjähdysmäisesti juuri tuon 7-8v aikana.

Osa siitä johtuu varmaan juuri siitä ”paikallaan junnaavasta” softan ja hardiksen kehityksestä: se 8V vanha Galaxy SII tai iPhone 4 olivat melkolailla kelvottomia kunnollisten it-palveluiden pyörittämiseen. Kuitenkin isolta osalta mobiiliprossujen rakettimaisen nopeutumisen, softan parantumisen (sekä palvelimissa, servereissä, että puhelimissa), suurentuneiden näyttöjen ja parantuneiden kameroiden/kajareiden/mikrofonien ansiosta ihmisten käyttötottumukset ovat muuttuneet niin, ettei moni käytä tietokonetta enää lainkaan.
 
Liittynyt
14.05.2017
Viestejä
971
Puhelimissa ei ole tapahtunut sinänsä mitään erikoista, mutta niistä on tullut tärkein internetin käyttöalusta ja business mobiilipalveluiden ympärillä on kasvanut räjähdysmäisesti juuri tuon 7-8v aikana.

Osa siitä johtuu varmaan juuri siitä ”paikallaan junnaavasta” softan ja hardiksen kehityksestä: se 8V vanha Galaxy SII tai iPhone 4 olivat melkolailla kelvottomia kunnollisten it-palveluiden pyörittämiseen. Kuitenkin isolta osalta mobiiliprossujen rakettimaisen nopeutumisen, softan parantumisen (sekä palvelimissa, servereissä, että puhelimissa), suurentuneiden näyttöjen ja parantuneiden kameroiden/kajareiden/mikrofonien ansiosta ihmisten käyttötottumukset ovat muuttuneet niin, ettei moni käytä tietokonetta enää lainkaan.
Totta että isoin kehitys on tapahtunut softapuolella ja mobiilia on opittu hyödyntämään kaikkialla paitsi bisnes sovellutuksissa. Ne vaatisi sitä älykkäämpää kykyä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 278
Totta että isoin kehitys on tapahtunut softapuolella ja mobiilia on opittu hyödyntämään kaikkialla paitsi bisnes sovellutuksissa. Ne vaatisi sitä älykkäämpää kykyä.
Raksoilla tehdää työn seurantaa mobiiliappseilla, joilla kuvataan työkohteet ja täytetään raportit, kaikki DHL:t ja postit ottavat digitaalikuittaukset pakettikuljetuksista johonkin älypuhelimen kaltaiseen laitteeseen, uber-kuskit eivät millään muulla työtä järjestelekään kuin luurillaan.

Monessa paikassa matkalaskut, kuittiskannaukset jne. onnistuvat jollain mobiiliappsilla. Wolt tilaukset, ohjeet ja kuskien reititys toimii mobiiliappseilla ja jengi varailee hiusten leikkuita, autovuokrauksia ja ostelee lentolippuja mobiiliappseilla.

Minäkin tilaan about puolet kotitaloutemme elintarvikkeista ipadissa pyörivässä appsilla ja maksan käytännössä kaikki parkkimaksut mobiililla.

Nykyisin on jo ravintoloita joilla ei ole asiakastiloja tai tarjoilikoita lainkaan ja kaikki toimii ruokalähettipalveluiden kautta, jolloin mobiili on jossain roolissa 100%:ssa tilauksista.

Toki core arvolisän tuotanto tapahtuu monessa paikassa edelleen perinteisellä tietokoneella tai muilla koneilla, mutta erilaisen metadatan keräys, dokumentointi, välitys ja maksutapahtumat ovat aika nopeasti yleistyneet mobiilina.

En toki oleta, että alan yhtäkkiä koodata duuneja tällä luurillani, mutta kyllä moni taho tekee busineksensa jo isolta ja kasvavalta osin mobiilin päällä.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 055
Ohjelmointiduunit ei katoa yhtään mihinkään, näkisin, että vain lisääntyvät tulevaisuudessa. Tämä AI hype on lähtenyt aivan lapasesta. Joku ataripelin tai shakin pelaaminen on täysin eri asia kuin koodin korjaus / optimointi / generointi.
Ohjelmointityö on varmaankin viimeinen työ automatisointilistalla. Tietokoneohjelma, joka tuottaa haluttuja valmiita tietokoneohjelmia geneerisesti on sen verran vaikea toteuttaa ettei sen vaikeusastetta edes tajua ellei ymmärrä ohjelmointia syvällisesti. Esim. ei ole mahdollista edes toteuttaa ohjelmaa, joka tarkastaisi pysähtyykö syötteenä annettu toinen ohjelma eli saako se tuloksen laskettua vaiko ei.
 
Liittynyt
14.05.2017
Viestejä
971
Raksoilla tehdää työn seurantaa mobiiliappseilla, joilla kuvataan työkohteet ja täytetään raportit, kaikki DHL:t ja postit ottavat digitaalikuittaukset pakettikuljetuksista johonkin älypuhelimen kaltaiseen laitteeseen, uber-kuskit eivät millään muulla työtä järjestelekään kuin luurillaan.

Monessa paikassa matkalaskut, kuittiskannaukset jne. onnistuvat jollain mobiiliappsilla. Wolt tilaukset, ohjeet ja kuskien reititys toimii mobiiliappseilla ja jengi varailee hiusten leikkuita, autovuokrauksia ja ostelee lentolippuja mobiiliappseilla.

Minäkin tilaan about puolet kotitaloutemme elintarvikkeista ipadissa pyörivässä appsilla ja maksan käytännössä kaikki parkkimaksut mobiililla.

Nykyisin on jo ravintoloita joilla ei ole asiakastiloja tai tarjoilikoita lainkaan ja kaikki toimii ruokalähettipalveluiden kautta, jolloin mobiili on jossain roolissa 100%:ssa tilauksista.

Toki core arvolisän tuotanto tapahtuu monessa paikassa edelleen perinteisellä tietokoneella tai muilla koneilla, mutta erilaisen metadatan keräys, dokumentointi, välitys ja maksutapahtumat ovat aika nopeasti yleistyneet mobiilina.

En toki oleta, että alan yhtäkkiä koodata duuneja tällä luurillani, mutta kyllä moni taho tekee busineksensa jo isolta ja kasvavalta osin mobiilin päällä.
Niin kuin sanoit niin core vaatii perinteistä kampetta. Jotta nämä saataisiin pois niin vaatisi enemmän älyä pellin alle.

Itse huomioinut että nykyään myynti jampatkin kantelee läppäriä tabletin sijaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 278
Niin kuin sanoit niin core vaatii perinteistä kampetta. Jotta nämä saataisiin pois niin vaatisi enemmän älyä pellin alle.

Itse huomioinut että nykyään myynti jampatkin kantelee läppäriä tabletin sijaan.
No mobiiliin menee tietty vaan se, mikä sinne kannattaa laittaa.

Esim. Taksikyytien välitys on aika core-business taksikeskukselle ja nyt niiden markkinoista haukkaa siivun useampi nörttien appsifirma / uber jne.

Se mikä on sulle vaan pieni lisäarvopalvelu kun suhaat asiakkaalta toiselle ja lentokentältä toimistolle on toiselle core-business.
 
Liittynyt
14.05.2017
Viestejä
971
No mobiiliin menee tietty vaan se, mikä sinne kannattaa laittaa.

Esim. Taksikyytien välitys on aika core-business taksikeskukselle ja nyt niiden markkinoista haukkaa siivun useampi nörttien appsifirma / uber jne.

Se mikä on sulle vaan pieni lisäarvopalvelu kun suhaat asiakkaalta toiselle ja lentokentältä toimistolle on toiselle core-business.
Kyllä todella tärkeä mutta silti vain osa isoa kokonaisuutta. Uberilla on n. 7000 työntekijää (kolmas osa kaikista) pääkonttorilla ja tuskin hoitavat mobiilisti työtään vaikka se itse taksi puuha hoituu mobiilisti.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 602
Tarpeeksi monta kymmentä vuotta kun näkee elämää niin huomaa että kaikenlaisia hypejä tulee ja menee. Eipä sillä, myös kehitys on huimaa kun taaksepäin katsoo.

Nyrkkisääntönä sanoisin että aina kun joku heittää että asia X muuttaa asian "ihan just" niin kannattaa vetää henkeä.

Ajatelkaa vaikka niitä jotka 10v sitten uskoi kun puhuttiin että IT-alan työt katoaa kaikki Intiaan "ihan kohta" ja tuolla alalla ei ole tulevaisuutta. Menivät sitten vaikkapa paperiteollisuuden pariin :cigar2:
Tulee noista historian ilmiöistä mieleen ”internet kaatuu”-bullshitin. Kuinka moni muistaa tämän äärimmilleen pakotetun höpinän? :rofl:
Kukaan ei osannut sanoa miksi se kaatuu tai mitä se edes tarkoittaa, mutta se vain nyt kaatuu koska kaatuu.
 
Liittynyt
14.05.2017
Viestejä
971
Tulee noista historian ilmiöistä mieleen ”internet kaatuu”-bullshitin. Kuinka moni muistaa tämän äärimmilleen pakotetun höpinän? :rofl:
Kukaan ei osannut sanoa miksi se kaatuu tai mitä se edes tarkoittaa, mutta se vain nyt kaatuu koska kaatuu.
Vähän sama kuin digitalisaatio muuttaa kaiken, tekoäly vie sun työpaikan, big data is the new oil jne Kukaan ei tosin tiedä miten nämä tapahtuu.

Edit: ai niin robotitkin vie sun duunit myös
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
351
Löytyykö ketjusta montaa itseoppinutta ei-it-alan tutkinnon omaavaa, jotka työllistyi devaajaksi isoon konsulttifirmaan ekana normaalina työpaikkanaan (ei kesätyö tai harjoittelu)?

Vincitistä sanottiin periaatteessa keväällä, että tällaisten CV:itä ei pysty myymään asiakkaille - hakemisen kannattavuus on siis vähän siinä ja siinä. Gofore ja Solita sanoivat, että opettele vielä lisää tekkiä ja hae sitten taas; mutta perstuntumalta veikkaisin, että Goforeen hakeminen ei kannata jos aiempi kokemus- ja koulutuspohja puuttuu. Solitasta yksityiskohtana, että heidän junnuakatemian sivuilla on ainakin yksi typo; mainitsin asiasta ohimennen sähköpostissa sekä kesäkuussa että nyt pari päivää sitten, mutta typo jatkaa keikkumistaan sivulla. Ehkä junnujen maileja ei keritä lukemaan kokonaan, tai sitten syynä on joku muu.

Ei sinänsä että täysillä sopisin hipsterikonsultiksi, mutta ihan mielenkiintoista.
Koulunkäynti kannattaa ihan vaikka vain sosialisoinnin kannalta. Saat hyviä kontakteja tulevaisuutta varten.

Tänä päivänä ei taida päästä edes kaupan kassalle palkkatöihin suoraan ilman koulutusta tai palkatonta harjoittelua tms josta saa todistuksen.
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 043
Ei kukaan osta konsulttia, jolla ei ole kokemusta. Johonkin tuotetaloon voi olla helpompi päästä junnuna tai sitten tuurilla junnukoulutukseen. Yleensä nekin on varattu opiskelijoille/vastavalmistuneille. Kannattaisi harkita jotain täydennys/työllisyyskoulutusta, vaikka täältä : Koulutusohjelmat - Saranen Consulting Oy.

Jos ei nappaa, niin suosittelen kovasti miettimään kumpi on työllistymisesi kannalta parempi vaihtoehto, syrjäytyä työttömänä kotona vai hankkia tuota kautta kontakteja ja kokemusta?
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 043
Sulla on paha asenneongelma, jos kotona makaaminen on mielekkäämpää kuin uudelle alalle pyrkiminen koulutusohjelman kautta.
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 043
Huoh, miksi vaivaudunkin vastaaamaan ilmiselvälle trollille. :darra:

Eiköhön sen kotona koodaamisen hyödyt ala olla maksimissa työnantajan näkökulmasta. Tarvitset kokemusta ja kontakteja tavalla tai toisella. Mitä jos haastattelussa kysytään mikset ole hakenut tällaiseen ohjelmaan? Jos tuot jollain tapaa esille että koet olevasi niiden yläpuolella niin voit olla varma että et saa paikkaa. Työnantajat haluaa hyvällä asenteella varustettuja kehityskelpoisia yksilöitä, jotka tekee myös niitä vähemmän mielenkiintoisia töitä. Usein niillä tehdään enemmän tai vähemmän suuri osa firman tuloksesta. Jos haastateltava antaa vaikutelman, ettei osa hommista kiinnosta, niin se on moro vaan. Aika harva asia vituttaa niin paljon kuin asennevammainen työntekijä. Sitä et voi laittaa asiakkaallle kun se passitetaan pian takaisin, eikä sellasen kanssa jaksa omatkaan työntekijät pitkään.

Tl;dr leikkaa tukka ja yritä edes
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
283
Löytyykö ketjusta montaa itseoppinutta ei-it-alan tutkinnon omaavaa, jotka työllistyi devaajaksi isoon konsulttifirmaan ekana normaalina työpaikkanaan (ei kesätyö tai harjoittelu)?

Vincitistä sanottiin periaatteessa keväällä, että tällaisten CV:itä ei pysty myymään asiakkaille - hakemisen kannattavuus on siis vähän siinä ja siinä. Gofore ja Solita sanoivat, että opettele vielä lisää tekkiä ja hae sitten taas; mutta perstuntumalta veikkaisin, että Goforeen hakeminen ei kannata jos aiempi kokemus- ja koulutuspohja puuttuu. Solitasta yksityiskohtana, että heidän junnuakatemian sivuilla on ainakin yksi typo; mainitsin asiasta ohimennen sähköpostissa sekä kesäkuussa että nyt pari päivää sitten, mutta typo jatkaa keikkumistaan sivulla. Ehkä junnujen maileja ei keritä lukemaan kokonaan, tai sitten syynä on joku muu.

Ei sinänsä että täysillä sopisin hipsterikonsultiksi, mutta ihan mielenkiintoista.
Rekrytoinnissa olen ollut mukana enemmän tekniseltä kulmalta haastattelemassa. Noin yleisesti en usko että koulutus missään paikassa on ratkaiseva tekijä. Enemmän painaa osaaminen, kokemus ja halukkuus oppia. Se mistä voidaan olla useampaa mieltä on että yleensä katsotaan miten sopii myös "firman kulttuuriin". Itse olen ehkä vähän sitä vastaan että haetaan _liian_ samanhenkisiä, mutta noin yleisesti ei ole kyse myöskään siitä että rajataan sen perusteella hakijaa pois.

Sitä että ihan ilman mitään koulutusta ja työkokemusta pääsisi ns. suoraan konsultiksi on vähän kaukana. Itse yrittäisin juuri tuollaisen akatemian kautta jalkaa sisään ja siitä eteenpäin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
827
Itse olen ehkä vähän sitä vastaan että haetaan _liian_ samanhenkisiä, mutta noin yleisesti ei ole kyse myöskään siitä että rajataan sen perusteella hakijaa pois.
Itsekin vasta viime aikoina herännyt toteamaan saman. Tietynlainen diversiteetti asenteissa, toimintatavoissa ja miksei kaikissa muissakin asioissa on enemmänkin lisä kuin haitta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 653
yksityiskohtana, että heidän junnuakatemian sivuilla on ainakin yksi typo; mainitsin asiasta ohimennen sähköpostissa sekä kesäkuussa että nyt pari päivää sitten, mutta typo jatkaa keikkumistaan sivulla. Ehkä junnujen maileja ei keritä lukemaan kokonaan, tai sitten syynä on joku muu.
Mä en näe juuri järkeä tuollaisessa. Merkityksettömästä typosta kertominen tai jopa jankkaaminen ei millään tavalla paranna työnhakuasi. Kerro typoista sitten kun olet paikkasi saanut. Älä yhdistä työnhakuusi työnantajasi kritisointia. Tästä vinkkasin jo aiemmin. Usko, että ylimielistä mielikuvaa et halua itsestäsi antaa.
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 043
Yritetään nyt vielä kerran. Olet hakenut töitä joku 6 kk (?) siinä onnistumatta. Olet kysellyt täältä monta kertaa apua ja sinulle on vastannut useampi rekrytoiva työnantajan edustaja. Kerta toisensa jälkeen kieltäydyt uskomasta näitä neuvoja. Jos olisit mennyt vaikkapa tollaselle kurssille heti aluksi, niin se olisi jo ohi ja sinä, jos olet yhtä hyvä koodari kun sanot sekä lainkaan työmarkkinakelpoinen, töissä. Alan uskoa, että sinussa on sitä "jotain", joka karkottaa työnantajat.

Tuosta kirjoitusvirheestä ilmoittaminen useaan kertaan on jotain todella outoa. Jos sitä ei ole korjattu, niin ymmärtänet ettei niitä kiinnosta asia paskan vertaa? Välillä työnhakijoilta tulee vähän erikoisia itseään toistavia yhteydenottoja. Näistä saa osviittaa siitä, ettei kaverilla ole kaikki intiaanit kanootissa.
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 043
Sä et varmaan huomaa sitä itse, mutta kierrät tässä kehää ja tuolla vastauksella käänsit taas asian päälaelleen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 653
Olisi kohtuullisen rasittavaa olla tiimissä, jossa joku jannu on aina kääntämässä tuntemattomien toimintaa näiden negatiivisten luonteenpiirteiden manifestaatioksi.
En tiedä luonteenpiirteistäsi mitään, yritän vain kertoa, millaiset asiat saatetaan rekryssä tulkita negatiivisiksi. Riippumatta siitä, oletko yli- tai alimielinen, ei siis kannata antaa itsestään ylimielistä kuvaa. Typoista huomauttaminen ei kuulosta näillä spekseillä sellaiselta, mikä parantaisi millään tavalla työllistymistäsi. Sama koskee muuta potentiaalisen työnantajan neuvomista. Nyt vähän psykologista ymmärrystä peliin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 174
En tiedä luonteenpiirteistäsi mitään, yritän vain kertoa, millaiset asiat saatetaan rekryssä tulkita negatiivisiksi. Riippumatta siitä, oletko yli- tai alimielinen, ei siis kannata antaa itsestään ylimielistä kuvaa. Typoista huomauttaminen ei kuulosta näillä spekseillä sellaiselta, mikä parantaisi millään tavalla työllistymistäsi. Sama koskee muuta potentiaalisen työnantajan neuvomista. Nyt vähän psykologista ymmärrystä peliin.
Täytyypä sanoa, että tässä taisin itse mokata viime työhaastattelussa jokunen vuosi sitten. Käytännössä osasin ihan kaikki vaatimukset, olin ehkä jopa ylipätevä. Annoin sen näkyä, ja ehkä tuli vähän liikaa mainostettua omaa osaamista ja vähän liian vähän omia tiimityöskentelytaitoja.

Kukaan ei tiedä kaikkea, eikä minulla ole ongelmia ollut työskennellä harjoittelijoiden tai uusien työntekijöiden kanssa, jotka eivät osaa asioita, kunhan motivaatiota on opetella ne asiat.

Nuorempana minulle oli tärkeää, että on se tekninen osaaminen kunnossa ja olen siinä kärkikastia. Nyt tärkeämpää on, että hommat tulee tehtyä, aikataulussa ja hyvin - eikä enää pelota ottaa niitä paskanakkeja, vaikka siitä vähän purnaankin. OT:na suurin ongelmani tällä hetkellä on, että olemme tiiminä tehneet agiilin ratkaisun, joka on valmis ja testattu aikataulussa, mutta sitä on tarkoitus tehdä paremmaksi ajan kanssa myöhemmin - niin liiketoiminta näkee sen valmiina ja aikaa sen parantamiseen ei ikinä tule. Ja nimenomaa tiiminä, olen pyrkinyt vanhemmiten jakamaan tätä vastuuta ja tuonut pöytään ratkaisuja, joista tiimi on voinut valita.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
14
Tässä tapauksessa et kuitenkaan tiennyt, mitä tarkalleen sanoin, kenelle, missä yhteyksissä yms., joten psykologointi on siinä mielessä hankalaa. Olisin lievästi yllättynyt, jos asia vaikutti työnhakuun mitenkään. Enemmän yllätyin siitä, että typo säilyi, vaikka kesän aikana sivun ulkonäköä vaihdettiin (ja vähintään yksi sivun kohdetyönhakijoista oli maininnut asiasta).
Joo, no, en tiedä minäkään mitä oli kommentoitu mihinkin liittyen. Mutta käytännössä devaajana kaipaan ympärilleni ihmisiä, jotka eivät takerru sivuseikkoihin tai mene kilpikonnapuolustukseen irrelevantin syyn takia. Tärkeää on, että homma etenee eikä kaadu jollain (firman sisäisellä) mainossivulla olevan typon tai muotoseikan takia. Uskoisin, että tämä on se, mitä muutkin keskustelijat yrittävät viestiä asenteesta ja siitä, minkälaista työntekijää ja työkaveria etsivät.

Vastakohta tälle on sluibailevat työkaverit, jotka esim lopettavat kaiken tuottavan tekemisen huomatessaan jonkun muun tekemän virheen. Hyvä tiimikaveri infoaisi virheestä ja jatkaisi hommiaan, tai ultimaattisen kiireen ja deadlinen uhatessa hoitaisi sen virheen kuntoon, jotta saadaan asiakkaalle hyvää kamaa pakettiin, riippumatta siitä kenen virhe se on (varsinkin jos luottoa virheen tehneen kaverin työpanokseen muuten löytyy aiemmin).

Mutta onnea työnhakuun ja vääntämiseen foorumeilla, suosittelen täälläkin sellaista hyvien asioiden ja neuvojen poimimista viesteistä ja ylimääräisen hälinän ignoraamista. Uskon, että sellainen olisi kaivattu asenne myös monessa ohjelmistotiimissä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 602
mainitsin asiasta ohimennen sähköpostissa sekä kesäkuussa että nyt pari päivää sitten, mutta typo jatkaa keikkumistaan sivulla
Jos olisit kerran maininnut asiasta niin olisit riskeerannut hakemuksesi varsinkin jos noihin junnupaikkoihin on runsaasti hakijoita, mutta se että asiasta alkaa jankkaamaan on varma keino päätyä Ö-mappiin.

Suosittelen ajattelemaan asiaa työnantajan kannalta: Olet rekryhommissa tai firman devaaja (tekninen rekrytoija) ja saat satoja hakemuksia. On huonoja hakemuksia, on hyviä hakemuksia ja sitten suurin osa on keskinkertaista massaa. Sitten siellä on yhden nevahööd Nimi Nimisen hakemus jossa huomautetaan pikkudetaileista kuten typoista sivuilla sen sijaan että keskityttäisiin itsensä markkinointiin tai osoitettaisiin kiinnostusta firmaa kohtaan.

Ok, mitä tämä voi tyypistä kertoa?

Paras mahdollinen tilanne: ei mitään. Tyyppi vain huomasi virheen ja huomautti siitä. Virheen kuten kirjoitusvirheen huomaaminen ei tee hakista yhtään parempaa kuin muista tai anna mitään lisäpisteitä.

Ok, entäs sitten...Pahin mahdollinen tilanne:
Tyyppi on pikkudetaileihin takertuva rasittava loputon "huomauttelija"/hiiri ja ikuinen kulmien hankaaja joka ei osaa keskittyä olennaiseen, näe kokonaiskuvaa tai pysty irrottautumaan. Mahdollisesti sosiaaliset taidot ovat heikohkoja. Näitä valitettavasti varsinkin IT-alalla että koulumaailmassa on tullut jokaisella vastaan.

Toki olisi epäreilua olettaa jälkimmäinen tilanne automaattisesti tuon perusteella, mutta miksi ottaa riskiä kun siellä on satoja muita hakemuksia vailla tätä riskiä?

Suosittelen ensin käymään rekryprosessin loppuun asti ja sitten firman työntekijänä ilmoittaa vaikka markkinointiosastolle slack:ssa et btw. huomasin pienen typon tuolla sivulla. Korjatkaa jos ehditte. T. Nimi Niminen
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
107
Njoo, en tosiaan epäile etteikö noinkin olisi. Hiukan rasittavaa puuhaa tuo it-alan työnhaku on, mutta ei voi mitään. Voi tietysti burgeroidakseen lähettää vielä yhden sähköpostin ja pelkästään kirjoitusvirheestä, ei ne työllistymismahdollisuudet siitä mihinkään muutu.
Ettei ois tahallaan jättänyt sitä sinne kun noin hyvin yöunet menee.

Edellä ihan hyviä huomioita, joista kannattaa ottaa vaarin.
 
Liittynyt
17.02.2019
Viestejä
38
Löytyykö ketjusta montaa itseoppinutta ei-it-alan tutkinnon omaavaa, jotka työllistyi devaajaksi isoon konsulttifirmaan ekana normaalina työpaikkanaan (ei kesätyö tai harjoittelu)?
No tässä olisi yksi. Mulle riittää työllistyminen ja/tai kokemus pienessäkin firmassa missä ei ole "niskaanhengitys" meininkiä. Millaista palkkaa maksetaan minun tapaiselle kooderille jos ei ole aikaisempaa kokemusta ohjelmointifirman palkkalistoilla?

Olen koodaillut noin 5v C#:llä. Aloitin C-sharpin nollapohjilta mielenkiintoisen lähdekoodin parissa. Olen tällä hetkellä töissä IT-alan hommissa laitetestaajana mutta täällä ei tehdä koodia.

Sen verran mitä tätä ketjua luin niin täällä näyttää rekrytöijät/devaajat lukevan tätä ketjua niin päätinpä laittaa pienen pätkän koodia ohjelmasta mitä kehitän (harrastusprojekti) ...

Eli kysymys kuuluu, pääseekö allaolevalla koodilla haastatteluun? Mulla loppuu 1kk päästä 8kk-sopimus niin ajattelin jos Turun-seudulta löytyisi jotain C#-koodaus hommia.

Allaoleva luokka on mun omaa koodia. Tarkoitus on julkaista toi luokka asianmukaisella dokumentaatiolla myöhemmin.

Koodi:
using System;
using System.Collections.Concurrent;
using System.Windows.Forms;
using System.Threading;

namespace MyNameSpace
{
  public class MyThreadPool
  {

    // public MyThreadPool() { } // Allows a new instance without parameters
   
    public int maxThreads = 0;
    public int runningThreads = 0;

    // public int maxThreads { get; set; } = 0; // The use of get/set is basically that it allows a varible to be either set as readable or writeable or when used in a property.

    public int totalThreads = 0; // For progress ...

    public volatile int startedThreads = 0;
    public volatile int finishedThreads = 0;

    private bool poolInitialized = false;
    private bool debugThreading = false;
    private bool errorMessageEchoed = false;
    private bool infoMessageEchoed = false;

    public MyThreadPool(int maxThreads, bool debugThreading) // A constructor
    {
      this.maxThreads = maxThreads;
      this.debugThreading = debugThreading;
    }

    public ConcurrentDictionary<int, MyThread> threadPool;
    public Thread mainThread;

    private int threadPoolLastCheck = Environment.TickCount;
    private int threadPoolCheckInterval = 1000; // ms

    private static int tickCountStart = 0;

    public void Reset()
    {     

      threadPool = new ConcurrentDictionary<int, MyThread>();

      startedThreads = 0;
      finishedThreads = 0;
      totalThreads = 0;

      tickCountStart = 0;

      errorMessageEchoed = false;
      infoMessageEchoed = false;

      threadsCompleted = false;

    }

    public int RunningThreads // A property
    {
      get { return runningThreads; }
    }

    public float Progress
    {

      get
      {

        // Update progress
        float percentage = ((float)finishedThreads / (float)totalThreads) * 100.0f;

        if (percentage > 100.0f)
          percentage = 100.0f;

        float _percentage = (float)Math.Round(percentage, 2);

        return _percentage;

      }

    }

    public void DoMain()
    {

      if (!poolInitialized)
      {
        threadPool = new ConcurrentDictionary<int, MyThread>();
        poolInitialized = true;
        threadsCompleted = false;
      }       

      while (!shouldStopHelper)
      {

        int tickCount = Environment.TickCount;

        if (tickCountStart == 0 && threadPool.Count > 0)
          tickCountStart = tickCount;    

        // Get the running threads and remove the completed threads

        runningThreads = 0;       

        foreach (var item in threadPool) // The ConcurrentDictionary is an unordered collection. The items may not necessarily appear in the order they were added.
        {

          int id = item.Key;
          MyThread myT = item.Value;

          bool hasFinished = myT.hasFinished; // Optional

          /*
          if (myT.t.ThreadState == System.Threading.ThreadState.Running && !hasFinished)
            runningThreads++;           
          */

          if (myT.t.ThreadState == System.Threading.ThreadState.Running)
            runningThreads++;

          if (myT.t.ThreadState != System.Threading.ThreadState.Unstarted && myT.t.ThreadState != System.Threading.ThreadState.Running)
          {

            var state = myT.t.ThreadState.ToString();

            /*
            if (hasFinished)
            {
              MessageBox.Show(state);
            }
            */

            // Interlocked.Increment(ref this.finishedThreads); // The method increments the number of finished threads

            if (debugThreading)
              Console.WriteLine("{0} Thread: {1} state: {2} is no longer running, attempting to remove from the pool ...", Program.TimeNow(), id, state);

            MyThread token = new MyThread();
            threadPool.TryRemove(id, out token);

          }         

        }

        int allowedBackgroundProcesses = maxThreads - runningThreads;

        // Start the threads until the maximum count is reached
        if (allowedBackgroundProcesses > 0)
        {
         
          foreach (var item in threadPool)
          {

            int id = item.Key;
            MyThread myT = item.Value;

            // Console.WriteLine("{0} {1} . . .", id, t.ThreadState.ToString());

            if (allowedBackgroundProcesses > 0)
            {

              if (myT.t.ThreadState == System.Threading.ThreadState.Unstarted)
              {

                myT.t.Start(myT);

                // A thread may not start instantly
                while (myT.t.ThreadState == System.Threading.ThreadState.Unstarted)
                {
                  Thread.Sleep(1);
                }
               
                Interlocked.Increment(ref MainForm.threadObject.startedThreads);

                threadPool[id] = myT; // Update explicitly

                // threadPool.AddOrUpdate(id, myT, (Key, Value) => myT);              

                allowedBackgroundProcesses--;

                if (debugThreading)
                  Console.WriteLine("{0} A new thread has been started. allowedBackgroundProcesses: [{1}] ...", Program.TimeNow(), allowedBackgroundProcesses);

              }             

            }
            else
            {
              break; // Why bother with the entire bool ...
            }

          }

        }
       
        if (tickCount - threadPoolLastCheck >= threadPoolCheckInterval)
        {         

          if (debugThreading)
          {
            Console.WriteLine("{0} Threads in the pool: {1} threads started: {2} threads finished: {3}", Program.TimeNow(), threadPool.Count, startedThreads, finishedThreads);
            Console.WriteLine("{0} Running threads: [{1}] the number of background processes allowed: [{2}] ...", Program.TimeNow(), runningThreads, allowedBackgroundProcesses);
          }               

          // Console.WriteLine("{0} ONKOT LOMILLA ...", Program.TimeNow());           
          threadPoolLastCheck = Environment.TickCount;

        }       

        if (startedThreads > 0 && threadPool.Count == 0)
        {

          if (startedThreads == finishedThreads)
          {

            int ticks = Environment.TickCount - tickCountStart;
            float seconds = ticks / 1000;

            float durationInSeconds = (float)Math.Round(seconds, 2);

            if (!infoMessageEchoed)
            {
              Console.WriteLine("All threads were completed in {0} seconds", durationInSeconds.ToString("F2"));
              infoMessageEchoed = true;
            }

            threadsCompleted = true;

          }
          else
          {
           
            if (!errorMessageEchoed)
            {

              Console.WriteLine(C.ERROR_INVALID_THREAD_COUNT);
              errorMessageEchoed = true;

              Console.WriteLine("Started threads: {0} finished threads: {1} . . .", startedThreads, finishedThreads);

            }

            threadsCompleted = true;

          }

        }

      theEnd:

        Thread.Sleep(50);

      }     

      Console.WriteLine("Thread pool: terminating gracefully.");     

    }

    public void RequestStop()
    {
      shouldStopHelper = true;
    }

    public volatile bool shouldStopHelper;
    public volatile bool threadsCompleted;

  }
}
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
677
@WhiteByte Onko yksikkötesti tehty luokalle? En kovin tarkasti jaksa alkaa katselemaan, mutta voisko tota isoa luokkaa jotenkin abstraktoida paremmin. Tarviiko kaikkea esittää yhdessä luokassa?

Ehkä tärkeämpää kuin pelkkä koodausnäyte on näyttää että kykenee ymmärtämään kokonaisuuksia. Joku yksi randomluokka joka tekee jotakin tuskin innostaa kovinkaan paljoa.

Ja onhan koodinäytteesi gitissä?

Sitten vielä kun olet kerta testaaja; Miten olisi testiautomaatiopositiot? Niissäkin pääsee koodaamaan mutta taustallasi varmasti helpompi päästä niihin hommiin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
506
Ei millään pahalla @jaaha, mutta jos kommunikoit haastatteluissa samaan tyyliin kuin mitä täällä, niin annat ainakin minusta kuvan todella rasittavasta henkilöstä jota en ainakaan itse palkkaisi. En nyt osaa tarkkaan sanoa mikä tuon vaikutelman antaa, varmaan tuo yleinen vastaan jankkaaminen ja tietynlainen ylimielisen asenteen vaikutelma. Toki en tiedä miten käyttäydyt itse haastatteluissa, mutta tällaisen kuvan saan ainakin itse näiden viestiesi perusteella. Itse yrittäisin pohtia voisiko kommunikaatiotavassasi olla syy siihen ettet ole tullut palkatuksi vielä.
 
Liittynyt
27.10.2018
Viestejä
57
Tyyppi on pikkudetaileihin takertuva rasittava loputon "huomauttelija"/hiiri ja ikuinen kulmien hankaaja joka ei osaa keskittyä olennaiseen, näe kokonaiskuvaa tai pysty irrottautumaan. Mahdollisesti sosiaaliset taidot ovat heikohkoja. Näitä valitettavasti varsinkin IT-alalla että koulumaailmassa on tullut jokaisella vastaan.
Tälläisiä tullut muutamia vastaan. Muistan yhdenkin tapauksen kun kokouksen aihe oli, että opetan parille tyypille miten töitä tehdään. Kokouksessa mukana myös heidän yksikön vetäjä sekä projektipäällikkö. Kaveri alkoi vänkäämään jotain tyyliin sellaista, että miksi heitä opettaa kaveri joka ei ole heidän yksikössä tai vastaavaa. Opetettava asia oli siis sellainen, että hänellä ei ollut mitään käytännön kokemusta eikä myöskään tiennyt teoriassa mitään. Varmaan vain otti päähän, että joutuu oppimaan täysin uuden asian ja hänen työpäiväänsä tulee muutos.. Mulla on pitkäpinna ja moneen kertaan olin et ok ymmärretty ja mennääkö eteenpäin... lopulta jyrähdin ja olin että näin asiat menee ja tälleen tehdään PISTE. En siis haukkunut tai mitään sellasta vaan korotin vaan ääntä ja sanoin miten asiat menee. Isot projektit oli käynnissä ja niitä piti viedä eteenpäin sekä mulla oli muitakin töitä jne. sekä nämä asiat olivat enemmän heille kuuluvia juttuja ja osaaminen ei olisi hyvä olla yhdellä kaverilla..

No seuraavaan kokoukseen kaveri osallistui Skypellä vaikka oli toimistossa. En tiedä mitä hän ajatteli kun näin teki ja sama juttu jatkui mutta tämän jälkeen olin suoraan sen yksikön vetäjälle että mitä helvettiä piip piip ..

No sitten seuraavassa kokouksessa ei ollut tuota kaveria enään. Edelleen tosin samassa firmassa töissä kun on pula tekijöistä mutta tuollaisia on. Ei olla oma-alotteisia vaan jonkun pitää sanoa mitä tehdään mutta kuitenkin jotenkin ei insinöörimaisesti, ei voi laittaa asiakkaiden kanssa suoraan keskustelemaan kun sieltä voi tulla vastausta vaikka kun asiakkaalla on tulipalo että sori mun työt loppuu klo.16..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 653
Tämä ketju on kyllä jo pitkään ollut yhden trollin takia rasittavaa samojen asioiden jankkaamista. Jokohan riittäisi?
Musta ne ovat silti poikineet ihan valideja neuvoja ja ajatuksia muillekin - riippumatta siitä onko rölli vai ei. Joku muu ainakin saattaa miettiä toisenkin kerran, millaisen kuvan itsestään haluaa potentiaalisille työnantajille antaa. Totuudenmukaisen toki, mutta onpa siinäkin jonkin verran liikkumavaraa ja subjektiivisuutta. Ja ei ainakaan tieten tahtoen kannata omia mahdollisuuksiaan heikentää, kuten tässä on aika selvästi tehty.
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Löytyykö ketjusta montaa itseoppinutta ei-it-alan tutkinnon omaavaa, jotka työllistyi devaajaksi isoon konsulttifirmaan ekana normaalina työpaikkanaan (ei kesätyö tai harjoittelu)?

Vincitistä sanottiin periaatteessa keväällä, että tällaisten CV:itä ei pysty myymään asiakkaille - hakemisen kannattavuus on siis vähän siinä ja siinä. Gofore ja Solita sanoivat, että opettele vielä lisää tekkiä ja hae sitten taas; mutta perstuntumalta veikkaisin, että Goforeen hakeminen ei kannata jos aiempi kokemus- ja koulutuspohja puuttuu. Solitasta yksityiskohtana, että heidän junnuakatemian sivuilla on ainakin yksi typo; mainitsin asiasta ohimennen sähköpostissa sekä kesäkuussa että nyt pari päivää sitten, mutta typo jatkaa keikkumistaan sivulla. Ehkä junnujen maileja ei keritä lukemaan kokonaan, tai sitten syynä on joku muu.

Ei sinänsä että täysillä sopisin hipsterikonsultiksi, mutta ihan mielenkiintoista.
Nyt minäkin haluan vastata. En ole itse koodaaja (no jotain ohjelmointi kursseja olen toki suorittanut) sain uuden IT alan työpaikan alkaa noin kuukauden kuluttua, mutta se on IT tuki siis helpdesk.

Veljeni on koodaaja /konsultti. Täydellinen ura hänellä tienaa jotain 4k+ brutto vaikka ei asu pääkaupunkiseudulla tai ole jonkun todella ison kaupungin lähellä kuten Tampere että itse kunta ei sitä palkkaa roimasti nosta.

Minä olen koulutukselta IT alan insinööri (4 vuoden koulutus minulta se kesti käytänössä 4,5 vuotta).
Veljeni on IT alan diploomiinsinööri kesti 6 vuotta, Yliopisto.

Konsultti varmaan vaihtelee alan mukaan. Konsultti IT alalla pitäisi olla GURU jolla on erityisosaamista ja mieluiten vuosien kokemusta jo IT alalta ja mielellä IT alan tutkinto.

Suosittelen noita Saranen koulutuksia tai jos olet jo esim 30+ vuotias niin ei AMK 4 vuoden IT alan opiskelu ole ihan mahdoton ajatus ja jos otat sellaisen mahdollisimman paljon ohjelmointia ja ohjelmointi testaus kursseja.

Ymmärän toki että 6-7 vuoden opiskelut ei kiinnosta, mutta jotain koulutusta tarvitset vaikka ehkä pääsisit johonkin firmaan koodaajaksi sitä en pysty ennustamaan.

Vertaa veljeeni IT alan diploomiinsinööri super koodaaja konsultti vuosia kokemusta koodaamisesta.

Saranen koulutus tai esim. datanomi tai AMK 4 vuoden koulutus.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.02.2019
Viestejä
38
@WhiteByte Onko yksikkötesti tehty luokalle? En kovin tarkasti jaksa alkaa katselemaan, mutta voisko tota isoa luokkaa jotenkin abstraktoida paremmin. Tarviiko kaikkea esittää yhdessä luokassa?

Ehkä tärkeämpää kuin pelkkä koodausnäyte on näyttää että kykenee ymmärtämään kokonaisuuksia. Joku yksi randomluokka joka tekee jotakin tuskin innostaa kovinkaan paljoa.

Ja onhan koodinäytteesi gitissä?

Sitten vielä kun olet kerta testaaja; Miten olisi testiautomaatiopositiot? Niissäkin pääsee koodaamaan mutta taustallasi varmasti helpompi päästä niihin hommiin.
Mä testaan tota koodia samalla kun implementoin sitä, eli on tehty. Ohjelma mitä teen on kuten IDA Pro. Tuon tapaista ohjelmaa ei voi niin vain koodata yhdellä kertaa ja sitten testata. Sattuneesta syystä lähdekoodi ei ole tällä hetkellä julkinen. Toki mulla on paikallinen Git repo käytössä.

Toi mun "multi-threading" luokka on enemmän tai vähemmän vastine tälle: Parallel Class (System.Threading.Tasks)

Millainen palkka on nk. juniori-kooderilla? Käy mulle testaajankin hommat ohjelmisto-taloissa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
124
Mä testaan tota koodia samalla kun implementoin sitä, eli on tehty. Ohjelma mitä teen on kuten IDA Pro. Tuon tapaista ohjelmaa ei voi niin vain koodata yhdellä kertaa ja sitten testata. Sattuneesta syystä lähdekoodi ei ole tällä hetkellä julkinen. Toki mulla on paikallinen Git repo käytössä.

Toi mun "multi-threading" luokka on enemmän tai vähemmän vastine tälle: Parallel Class (System.Threading.Tasks)

Millainen palkka on nk. juniori-kooderilla? Käy mulle testaajankin hommat ohjelmisto-taloissa.
Yksikkötestit ja ihan vaan koodatessa testaaminen eivät ole sama asia. Yksikkötestit kirjoitetaan koodina jotain testiframeworkkiä apuna käyttäen ja niillä on tarkoitus varmistaa että koodi toimii kuten on ajateltukin. Yleensä yksikkötestit ajetaan automaattisesti käännöksen yhteydessä.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
677
Mä testaan tota koodia samalla kun implementoin sitä, eli on tehty. Ohjelma mitä teen on kuten IDA Pro. Tuon tapaista ohjelmaa ei voi niin vain koodata yhdellä kertaa ja sitten testata. Sattuneesta syystä lähdekoodi ei ole tällä hetkellä julkinen. Toki mulla on paikallinen Git repo käytössä.

Toi mun "multi-threading" luokka on enemmän tai vähemmän vastine tälle: Parallel Class (System.Threading.Tasks)

Millainen palkka on nk. juniori-kooderilla? Käy mulle testaajankin hommat ohjelmisto-taloissa.
Juu ei muutakuin Google laulamaan ja lukemaan Unit Testeistä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
89 281
Viestejä
1 824 857
Jäsenet
38 940
Uusin jäsen
Kelmi55

Hinta.fi

Ylös Bottom