Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Toi olisi hyvä tietää.Samoin se että onnistuuko joissain emoissa kahden liittimen yhdistämistä jos ne kummatkin tuulettimet on kiinni esim prossun siilessä.Noi saa kyllä säädettyä esim speedfanilla mutta ei sitäkään aina haluttaisi käyttää.Yksi mikä tullut itse huomattua on noiden pcie 1x paikkojen sijoitus eli niitäkin voisi testata eli mahtuuko koteloon pcie näytönohjaimen kanssa myös äänikortti ja joku lisäkortti(sekä pci että pcie kortit).Samoin se kiinnostaisi että mahtuuko tiettyjen coolerien kanssa heatsinkeillä varustetut muistit(tämäkin ongelma tullut vastaan).Yksi asia mikä itseäni kiinnostaisi kovasti ja jota ei tunnuta hirveästi käsittelevän missään on nuo pwm-headerit emolevyillä. Olisi hienoa jos niihin perehdyttäisiin sen verran, että selvitettäisiin ainakin kuinka monta oikeaa ja erikseen ohjattavaa pwm-headeria emolevyllä on. Näitä 4-pin fan-headereita kun tuntuu olevan kaikennäköisillä viritelmillä vähän valmistajasta riippuen ja niillä kai parhaassa tapauksessa saa jopa näitä uusia maglev-tuulettimia rikottua kun "pwm"liitintä ohjataankin jännitettä tipttamalla.
Aiheesta kyllä löytyy jonkin verran keskustelua, mutta olisi mukava lukea aiheesta ihan artikkelin muodossa.
Hubien (esim Silverstone CPF04) lisäksi löytyy myös ihan jakokaapelelita jotka ottavat virran suoraan virtalähteetstä, Akasalta löytyy muutamalla eurolla FP3S ja FP5S joihin virta SATA-liittimestä ja FP5 johon virta Molex-liittimestä.Ja koska ML't tosiaan tarttee ton 12V, niin pelkkien splittereiden käyttö on ei-suositeltavaa koska monesti splittereiden läpi ei molempiin jakoihin jaksa kulkeutua sitä täyttä virtasta. Corsair suosittelee käytettäväksi powerista lisävirran saavia tuuletinhubeja, jos emolevyllä ei ole tarpeeksi monta 'oikeaa' PWM-paikkaa.
Tosta lättysestä on jo tulossa artikkeli tänne kunhan Sampsa ja Luumi saavat sen valmiiksi/julkaistuaEsittäisin toiveen , että palstan gurut testaisivat tämän äitilaudan ja selvittäisivät mitä rahalle saa vastinetta
Asus ROG MAXIMUS IX APEX, E-ATX -emolevy - 349,90€
On senverran monimutkaisen oloinen laite , jotta jestas
Noi M.2 raudat sais kyllä yleistyä
Esittäisin toiveen , että palstan gurut testaisivat tämän äitilaudan ja selvittäisivät mitä rahalle saa vastinetta
Asus ROG MAXIMUS IX APEX, E-ATX -emolevy - 349,90€
On senverran monimutkaisen oloinen laite , jotta jestas
Noi M.2 raudat sais kyllä yleistyä
Heh, toi PWM-homma on alkanu paisua nyt kun kuluttajakäyttöön on tullut ensimmäinen PWM-tuuletinmalli joka vaatii oikein toimiakseen tasaisen 12V jännitteen, ja jota ei saisi alentaa missään tapauksessa alle 9V koska sillon tuuletin rikkoutuu. Tämän tuulettimen kierrosluvunsäädön täytyy tapahtua aina pulssimodulaatiolla/duty cycle/en_osaa_suomeksi_termejä. Puhun tietysti Corsairin ML tuulettimista, joissa on sähkömagneettinen laakerointi. Akseli kelluu/levitoi magneettikentässä, joka tarvitsee tasaisen 12V jännitteen. Jos jännite tippuu, tuuletin ei 'levitoi' vaan akseli alkaa kihnuttamaan metalli-metallia vasten -> tuuletin rikkoutuu hyvin nopeasti.
Itselläni on tästä nyt sen verran kokemusta, että ostin noita ropeleita kuusi ja emolla (z97 gigabyte) on viisi PWM-tuuletinpaikkaa. Yllätys-yllätys, näistä vain yksi on oikeasti PWM (CPU_FAN) ja muut on 'feikki-PWM'. Eli näissä feikki-pwm:ssä toi pulssimodulaation karva on lukittu täysille 5V, ja jos tuuletinta säätää pienemmille kierroksille niin 12V karvassa tippuu jännite, ja se tippuu 'quiet modessa' johonki 6V asti -> ML tuuletin menisi tämmöisessä liittimessä paskaksi käytännössä heti.
Ja koska ML't tosiaan tarttee ton 12V, niin pelkkien splittereiden käyttö on ei-suositeltavaa koska monesti splittereiden läpi ei molempiin jakoihin jaksa kulkeutua sitä täyttä virtasta. Corsair suosittelee käytettäväksi powerista lisävirran saavia tuuletinhubeja, jos emolevyllä ei ole tarpeeksi monta 'oikeaa' PWM-paikkaa.
Käytännössä siis voidaan sanoa, että Z170 saakka PWM-tuuletinliittimet emoilla on pääasiassa 'feikkejä', ja että emoilla on useimmiten yksi tai kaksi oikeata PWM-liitäntää, jotka yleensä on CPU_FAN ja CPU_OPT.
Tuo M.2 adapteri on vain ulkonäkö/sijainti etu. Se ei tarjoa suorituskykyä verrattuna perinteiseen m.2 slottiin yhdellä ssd:llä, mutta sen automaattinen raid optio vaikuttaa ihan fiksulle, tosin sitä en saanut testattua kun ei ole kahta m.2 ssd:tä.
Erinomaisen hyvä homma , että testaillaan.
Onko käytössä kuumemittaria jolla saisi pintalämpötilat , esim virransyötön komponenteista siilillä ja ilman
Kykenettekö tutkimaan ja vertaamaan noitten toimintaa ja laatua ( esim Hero on 8+2 ) miten tämä Apex eroaa
Entä onko teillä mahdollisuus kokeilla kahta Polaris-korttia > miten väylät toimii kun SLI-siltaa ei olekkaan käytettävissä. Eli blockaako tuo CF kaikki muut väylät
Tuosta M.2 adapterista ; SSDn lämmöt suhteessa ns normislottiin ? kun noissa muutamissa ITX-emoissa se slotti onkin siellä emon takapuolella pienessä välissä , lämpiää melko varmasti
Sivun avauksessa on kuvassa Asus Z270F , miksi tämä eikä Z270G joka olisi ollut vähän erilainen ja sisältänyt mm tuon Asuksen WiFi palikan > onko noihin tullut tehoa näitten uusien emojen myötä ,vai onko kyseessä se sama vuosia vanha perusjutska , antenni ainakin näyttää vanhahtavalta
Toivotaan , että saatte kasattua semmoiset testit että niitä voidaan käyttää verrokkeina tulevien Kaby Lake X ien ja Ryzen kokoonpanojen vertailuissa
Laatuvaikutelma olisi myös hyvä kuulla. Asrockia on välistä haukuttu ohuesta piirilevystä. Eli tuntuu huteralle/taipuisalle. Noita ei speksestä löydäkkään.
Juu ja kyllä se on hyvin pitkälle mallikohtainen eikä merkki.
Se että asrockilla on tämmöinen erittäin hyvä emolevy Z170M OC Formula ei tarkoita sitä että kaikki muutkin firman mallit olisivat huippua ja häviävätkin kaikki muut tuolle emarille hieman prossun vakaudessa.
Lippulaivaluokan lisäksi olisi hyvä saada ns. kansanmallit testiin, kuten se jokaisesta eurosta pihistäen kategoria.
Tämä edelleen. Se halvin Asrock sinne testiin, jos ei kehtaa noita muita sponsoreita suututtaa. Vaikka ihan referenssiksi kisaamaan noiden huippuemolevyjen kanssa.
Ainakin omien havaintojen mukaan hintalapun laskiessa alkaa ainakin näitä tapahtumaan:
- Bios muuttuu spartalaisemmaksi.
- LLC saattaa kadota, tai on mallia päälle/pois.
- Fixed volttisäädöt katoaa, on vain offset. Yksi Z77 emo tuli omistettua, jossa ei ollut ollenkaan volttisäätöjä.
- Virransyöttö muuttuu aika heiveröiseksi.
Noista 3 ensimmäistä voi tulla monelle yllätyksenä, siitä syystä olisi hyvä testata noita halvempiakin emoja.