io-tech julkaisee uuden suomalaisen eMarkka-virtuaalivaluutan

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Team Tesla
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
12 529



Suomen suurin ja suosituin tietotekniikkasivusto io-tech on kehittänyt vuoden ajan kaikessa hiljaisuudessa uutta digitaalista eMarkka-virtuaalivaluuttaa alan asiantuntijoiden kanssa. Uuden suomalaisten oman virtuaalivaluutan tunnus on eMk ja se jakautuu sadaksi ePenniksi (ep).

eMarkkojen määrä on rajattu 100 miljoonaan, joka on noin viisinkertainen Bitcoiniin verrattuna ja vastaa suurin piirtein Ethereumin kokonaismäärää. eMarkka on arvotettu julkaisun yhteydessä vastaamaan alkuperäistä euron ja markan suhdetta vuodelta 2002 eli 1 eurolla saa 5,95 eMarkkaa.

Projektin ensimmäinen vaihe on ICO eli Initial Coin Offering, jossa joukkorahoituksena piensijoittajille tarjotaan mahdollisuus hankkia 20 % eMarkoista tokeneina, jotka voi myöhemmin vaihtaa eMarkoiksi, kunhan rahoitustavoite eli miljoona euroa on täyttynyt ja projekti käynnistyy virallisesti. Joukkorahoituskampanjaan osallistumiseksi on oltava Suomen kansalainen, mutta myöhemmässä vaiheessa valuutta avataan myös kansainväliseen jakeluun.

eMarkka käyttää lohkoketjutekniikkaa (blockchain), joka sisältää kaikki koskaan tapahtuneet siirrot (transaction). Lohkoketju on myös julkinen kirjanpitotietokanta ja sen ansiosta valuutan väärentäminen on mahdotonta.

Siinä missä Bitcoin ja Ethereum kuluttavat valtavia määriä sähköjä louhintaan. eMarkkaa louhitaan nerokkaasti käyttäjien päätelaitteilla nettisivuja selatessa eli tietokoneella tai mobiililaitteella. Uusi eMarkka-lohko julkaistaan 10 sekunnin välein louhittavaksi ja nettisivujen ylläpitäjät voivat asentaa sivustoilleen eMarkka-skriptin, jonka jälkeen sivuston vierailijat louhivat valuuttaa huomaamatta selatessaan sivustoa. Alustavien simulaatioiden mukaan ahkera netin käyttäjä voi tienata helposti 10 euroa päivässä selaamalla eMarkka-yhteensopivia sivustoja ja ylläpitäjä voi yltää satojen tai tuhansien eurojen päivätienesteihin.

eMarkkojen säilitys ja siirtäminen tapahtuu virtuaalissa lompakossa, joka on nimeltään "Kukkaro" ja hallintasovellus tulee ladattavaksi Windowsille, iOS:lle ja Androidille. Sähköisen lompakon kylkeen käyttäjät voivat hankkia erillistä maksua vastaan myös pankki- ja luottokorttia muistuttavan maksukortin.

eMarkkaa pystyy kortin kanssa käyttämän alusta alkaen maksuvälineenä kaikissa kaupoissa sillä maksusopimukset on tehty kaikkien suomalaisten pankkien ja maksuvälittäjien kanssa. Myös Apple Pay ja Google Pay ovat tuettuna Kukkaro-sovelluksen kautta. Suomen Pankki on jo ehtinyt hyväksyä eMarkan Suomen viralliseksi virtuaalivaluutaksi. Alustavien suorituskykytestien mukaan eMarkka-teknologian siirtonopeus päihittää selvästi Bitcoinin ja on jopa Rippleä nopeampi eli transaktiot tapahtuvat millisekunneissa.

Ensimmäisenä eMarkkaa tullaan pilotoimaan io-techin TechBBS-keskustelufoorumilla ja uudella valuutalla voi ostaa foorumin tukijäsenyyksiä ja kauppa-alueella käyttäjät voivat tehdä keskenään kauppaa Kukkaro-sovelluksella.
"io-tech.fi kerää kuukausittain noin 250 000 suomalaista tekniikasta kiinnostunutta lukijaa ja sivulatauksia kertyy noin 7-8 miljoonaa. Tehokäyttäjien tietokoneissa ja lippulaivaälypuhelimissa on niin valtava potentiaalinen laskentateho, että vihdoin keksimme sille merkityksellistä käyttöä", kommentoi io-techin toinen perustaja ja tulevan eMarkka Oy:n toimitusjohtaja Sampsa Kurri.​

Tarkemmista yksityiskohdista ja tulevasta eMarkan ICO:sta tullaan uutisoimaan io-techissä lähipäivinä tarkemmin, joten pysykää kanavalla.

PÄIVITYS: Kyseessä oli aprillipila :)

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Hessu

Tukijäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 420
Mietinkin jo, että mihinkä nuo bitcoin massit sijoittaisi. :tup: ;)
 

Hiikeri

Team Intel
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 952
Hauskaa vappua, eikun, pääs... Jussin Joulua? Ei kun mikä päivä tänään on . . tööt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 879
Mehän tehdään rahaa tällä!

Sijoitin koko omaisuuteni, eli 401 euroa.
 

459

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 253
Miten ois eTonninSeteli? Ois aiheeseen sopiva naamankuvakin ko. leikkirahalle varsin helposti löydettävissä? :rofl:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 560
Ai kappas, tämähän on kunnianhimoinen! Vähän kyllä pelkään pahinta, mutta toivotaan silti, että eläisi edes päivää pidempään.
 

njake

get string from object
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
699
Antakaa ajatuksen vielä hautua, tulevaisuus on vielä avoin. :tup:
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
230
Tässähän jo toivoo että hyvä uutinen ei mene kalenterin takia pilalle.
 

Kimi625

Vähintäänkin eeppinen näpertelijä.
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
616
Hetken ajattelin että Sampsa viimein keksi miten nykästä miljoona taskuun ja siirtyä eläkkeelle mutta taitaa olla aprillipila :D Jos ei ole niin onnittelut masseista xD
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583


IO-tech tarjoaa moderneita välineitä ikiaikaisiin ongelmiin. Koska nämä tulee maksuvälineeksi lähimmälle puuvillatiellesi?
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 069
Hetken ajattelin että Sampsa viimein keksi miten nykästä miljoona taskuun ja siirtyä eläkkeelle mutta taitaa olla aprillipila :D Jos ei ole niin onnittelut masseista xD
Samaa monet sanoivat rbot.fi -palvelustakin mutta hyvin se käy ja kukkuu edelleen. Ajattelin ainakin jäsenyyden hankkia jatkossa eMarkoilla :geek:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
230
:geek:

Tää on tulevaisuutta! Autobonus mukaan ja menestys on varma.

:psmoke:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 767
No mutta tämähän on hienoa!
Markka takaisin ja keisari Paavo I (Väyrynen) nousee valtaan Suomessa!
Voi tätä onnen päivää!
Tämä tarkoitaa myös sitä, että Nokia alkaa valmistaa uudelleen Symbian puhelimia, joista tulee Paavo I määräyksestä Suomen onnellisen kansan Suosituin (ja ainoa) puhelin malli. Kaikki muun merkkiset puhelimet poltetaan suurella rovioilla tänään torilla!
Joten torilla nähdään!
 
Liittynyt
06.10.2017
Viestejä
187
Aivan mahtava innovaatio! Sain puhuttua velimiehenkin sijoittamaan tähän projektiin. Tarkemmin sanottuna myymään auton, talon, maat metsineen ja muut roippeet.

"Enhän minä kotiani... Kun on vaimo ja noita lapsiakin", veli empi. "Tikitaalivalluutta se on kuule tulevaesuutta", vastasin minä. Lopullisesti veljen ilme kirkastui, kun sanoin että mukelot voi laittaa lastenkotiin, akalle riittää kun opastaa kynnyksen toiselle puolelle. Kissaa ei kannata hävittää, sillä ne mukavat on harvassa. Rikkauksien myötä ei naisenpuute vaivaa ja siinä sivussa niitä uusia lapsiakin yleensä ilmestyy.

Jotkut kateelliset nauroivat että huijausta tämä on ja pöljiä ollaan, jos tähän lähdetään. Tämmöisinä hetkinä sitä nähdään, ketkä on todellisia ystäviä ja ketkä ei. Voi siinä ilmeet olla näkemisen arvoiset, kun tuun pyörittämään Ferrarilla paskarinkiä niiden pihalle.

Onneksi ehdittiin heti alussa mukaan, että ehtii kääriä isoimmat tienestit.
 

awt

Liittynyt
04.04.2017
Viestejä
81
paras vitsi on vitsi mikä viedään liian pitkälle, hommiin siis!
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 837
No nyt on jokaisella laitteella io-techin sivu auki jauhamassa markkoja, siis emarkkoja tarkoitin. Kerrankin kerkesin ajoissa mukaan. :psmoke:
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
No nyt on jokaisella laitteella io-techin sivu auki jauhamassa markkoja, siis emarkkoja tarkoitin. Kerrankin kerkesin ajoissa mukaan. :psmoke:
Itseltä mennyt niin monta hyvää virtuaalivaluuttatilaisuutta ohi että tällä kertaa olin kunnolla ajoissa ja sovimme poikien kanssa jo vuodenvaihteessa että tänä vuonna mun palkat maksetaan eMarkkoina
 

rehunmasiina

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
551
Tähän pitää panostaa, kun yxkolikko ja dagcoin on niin yliarvostettu ja liian laajalle käyttäjäkunnalle suunnattu. Tehään tällä valuutalla Suomen Pankki tarpeettomaxi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 158
Hyvä saada markkinoille varmasti tuottoisa vaihtoehto, kun näyttää perinteisten kryptojen luisu jatkuvan. Tähän kaikki pennoset kiinni!
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
223
Millä ABC:llä on ensimmäinen kokous tai kreisibailausta voisi vaikka olla ohjelmassa letkajenkkaa tai jotain...:D
 

Stringer

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
Premium+ ☆☆☆
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
543
Muuten meinasin jo niellä koko jutun, mutta tuo että muka olisi tehty sopimukset isojen maksuvälittäjien kanssa. Hah, sellainen ei vaan ole mahdollista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
444
Onneks selaimetkin tukee rautakiihdytystä, niin louhintakin on tehokkaampaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 368
Viestejä
4 158 637
Jäsenet
70 411
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom