Näitä sensaatioita juu on, kun monissa perus serverisovelluksissa ARM toimii varsin energiatehokkaasti (esim perus webserverit) ja opensource vipattimet varsinkin on jo käännetty ARM:lle. ARMilta puuttuu hostaus ekosysteemi joka hidastaa adoptiota. Ylläpito tarvitsee hyvät etähallinta työkalut ja ne pitäisi vielä saada integroitua nykyisiin, on tympeää puljata n+1 työkalulla. AWS liene tehnyt omat, kun nyt myyvät ARM palvelimia.
Tuossa on tärkeä pointti, moni softa lisenssoidaan per vuosi per core, jos ARM ei saa jotain lisenssointi hyvitystä, ei varmasti yleisty. Jos taas saa hyvitystä, niin tulee lisenssointi sotku, koska myös ARM on tuomassa raskaampia coreja saataville jotta pääsevät sinne saliin...
Kuten tuossa mainitsin, monet perus jutut voi kääntää ARM:lle (tai yleensä löytyy esikäännettynä ihan distron mukana). Vaan sen lisäksi että tiettyjä softia pitäisi portata tai ainakin optiomoida ARM:lle joka vaatii töitä, niin veikkaampa että Intel / IBM saralta saatetaan hieman painostaa, että mitäpä jos ette alkaisi moiseen.
Paljon saa tapahtua, että ARM syrjäyttää x86 tai muuten vain valtaa salia, koska myös Power on nykyisin avoin kehitykselle, ja sille on valmista infraa, hallintatyökaluja ja softaa. Toinen mielenkiintoinen vastapaine tähän on Intelin suunitelma luoda oma big.LITTLE tyyppinen heterogeeninen core rakenne, se päätyykö se ikinä saliin on toinen juttu.