- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 5 729
No kyllä joku Noctua NH-D15 varmasti jäähdyttää komeastiJos vesijäähdytystä ei lasketa säätämiseksi. Vaihtoehtona toki 2 kg ilmajäähy taivuttamaan emolevyä joka jäähdyttäisi Threadripperitkin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>
No kyllä joku Noctua NH-D15 varmasti jäähdyttää komeastiJos vesijäähdytystä ei lasketa säätämiseksi. Vaihtoehtona toki 2 kg ilmajäähy taivuttamaan emolevyä joka jäähdyttäisi Threadripperitkin.
No kyllä joku Noctua NH-D15 varmasti jäähdyttää komeasti
Pelirasitus ja täysi rasitus on kaksi täysin eri asiaa.~60C täydessä pelirasituksessa ja prossu "jatkuvasti" kaikkien ytimien turbokelloilla 4.7GHz pienessä m-atx kotelossa niin nämä esitetyt lämmöt kuulostaa aika hirveiltä.
Virrankulutus on noussut eniten, kun ytimien määrä on kasvanut.Se on nähty jo joka sukupolvessa Skylakesta lähtien tullen aina 14nm++++++++++++++++++++++++ sukupolviin että se ihan sama mitä sieltä tulee ni lämpöarvot nousee. Ei sitä harvia nimitystä tuulesta anneta
https://www.amd.com/en/products/cpu/fx-95905Ghz on kuitenkin saavutus, johon kilpailija ei ole kyennyt vaikka on yrittänyt muutaman kerran.
Pelirasitus ja täysi rasitus on kaksi täysin eri asiaa.
Virrankulutus on noussut eniten, kun ytimien määrä on kasvanut.
Ennen oli vain 4C8T prossuja, mutta nyt on sitten tuplat. Lisäksi kelloja on puristettu lisää, 5Ghz on kuitenkin saavutus, johon kilpailija ei ole kyennyt vaikka on yrittänyt muutaman kerran.
Ja kun coremäärä kasvaa, niin luonnollisesti kellojen ja jännitteen nosto lisää enemmän tehonkulutusta..
Varmasti
Muutenkin tuo 9900KiuaS on keskimäärin viileempi mitä 9900K @ 5 GHz kun on paremmin binnattu. Ja kyllä NH-D15 jäähdyttää ainakin alle 1.3V @ 5 GHz 9900K yksilön tarpeeksi hyvin.Varmasti
Nyttemmin ryzeneillä homma on pahasti taantunut, vaikka on jo kolmas yritys.AMD:llä oli kyllä ensimmäinen 5 GHz:n prosessori, kuten tuossa jo sinulle vastattiin
Missä kohtaa AMD on ilmoittanut tavoittelevansa 5 GHz:n kellotaajuutta Ryzeneillä?Nyttemmin ryzeneillä homma on pahasti taantunut, vaikka on jo kolmas yritys.
Se ei ole merkityksellistä, onko ilmoittanut vai ei.Missä kohtaa AMD on ilmoittanut tavoittelevansa 5 GHz:n kellotaajuutta Ryzeneillä?
Lähinnä täällä oli muutama unelmoiva fani, jotka huutelivat 5GHz kelloista melkein varmoina, että niitä nähdään vähintään kellottamalla. AMD ei muistaakseni huudellut mitään.Missä kohtaa AMD on ilmoittanut tavoittelevansa 5 GHz:n kellotaajuutta Ryzeneillä?
Nimenomaan, siksi ihmettelenkin miten "AMD on pahasti taantunut vaikka on jo kolmas yritys" kun se ei missään vaiheessa ole 5 GHz:iä edes tavoitellut.Lähinnä täällä oli muutama unelmoiva fani, jotka huutelivat 5GHz kelloista melkein varmoina, että niitä nähdään vähintään kellottamalla. AMD ei muistaakseni huudellut mitään.
Se ei ole merkityksellistä, onko ilmoittanut vai ei.
AMD, kuten Intelkin pyrkii tekemään prossun, joka olisi suorituskykyisempi, kuin kilpailija, mahdollisimman suvereenisti.
Nyt AMD on pelipuolella jäänyt edelleen harmillisesti ihan vähän Inteliä jälkeen, vaikka tilaisuus on tarjoiltu kultalautasella:
1. Intelin ongelmat 10 nanon prosessin kanssa.
2. Intelin tietoturvapätsien aiheuttama hidastuminen.
Nimenomaan, siksi ihmettelenkin miten "AMD on pahasti taantunut vaikka on jo kolmas yritys" kun se ei missään vaiheessa ole 5 GHz:iä edes tavoitellut.
kun se ei missään vaiheessa ole 5 GHz:iä edes tavoitellut.
Toki varmasti tavoittelevat mahdollisimman korkeita kelloja, mutta jos ne ei julkisesti sano tavoitteeksi esim sitä 5 GHz:iä ei voida sanoa "yhtiön epäonnistuneen sen tavoittelemisessa". Vähän sama kuin huutelisi että firmat epäonnistuu kerta toisensa jälkeen 10 GHz:n tavoittelemisessaOnko jotain syytä, miksi luulet ettei AMD tavoittelisi piireillään suurinta ilman arkkitehtuurimuutoksia saavutettavaa kelloa?
Varsinkin Zen 2 tapauksessa, kun serveri-chipletit eivät ole edes samaa perhettä kuluttaja-chiplettien kanssa?
Matissen kellotaajuudet on pumpattu väkisin niin ylös, kuin ne on edes teoriassa ollut mahdollista saada. Ja tässä tapauksessa edes se teoreettinen raja ei yltänyt 5GHz asti.
Onko jotain syytä, miksi luulet ettei AMD tavoittelisi piireillään suurinta ilman arkkitehtuurimuutoksia saavutettavaa kelloa?
Varsinkin Zen 2 tapauksessa, kun serveri-chipletit eivät ole edes samaa perhettä kuluttaja-chiplettien kanssa?
Matissen kellotaajuudet on pumpattu väkisin niin ylös, kuin ne on edes teoriassa ollut mahdollista saada. Ja tässä tapauksessa edes se teoreettinen raja ei yltänyt 5GHz asti.
Toki varmasti tavoittelevat mahdollisimman korkeita kelloja, mutta jos ne ei julkisesti sano tavoitteeksi esim sitä 5 GHz:iä ei voida sanoa "yhtiön epäonnistuneen sen tavoittelemisessa". Vähän sama kuin huutelisi että firmat epäonnistuu kerta toisensa jälkeen 10 GHz:n tavoittelemisessa
@mäggäri minä en tuonut AMD:tai aiheeksi tähän ketjuun, lähinnä koitin oikaista väärää väitetä mikä oli postattu toisen toimesta
Taas muutama olut on alla, mutta olen jotenkin siinä käsityksessä, ettei Inteliltäkään irtoa noita kelloja 10nm prosessilla. Niin jatkavat sillä 14+++++++ prosessilla, koska se taipuu korkeisiin kelloihin. Ongelmaksi muodostuu se, että nykyisellä ratkaisulla ei kilpailla ytimien määrällä ja tuo i9 käy kovin kuumana.
[offtopic]Toki varmasti tavoittelevat mahdollisimman korkeita kelloja, mutta jos ne ei julkisesti sano tavoitteeksi esim sitä 5 GHz:iä ei voida sanoa "yhtiön epäonnistuneen sen tavoittelemisessa". Vähän sama kuin huutelisi että firmat epäonnistuu kerta toisensa jälkeen 10 GHz:n tavoittelemisessa
On tässä se että ilman mitään kellotuksia kyseinen prossu tulee olemaan nopein peliprossu. Eli huippupelikoneisiin tuo ilman säätöä.
Riippuu niin monesta asiasta. Jäähdytyksestä, tuurista jne. Mutta keskiverto 9900K varmaan on semmonen 5 GHz @ 1.3V ja järeällä ilmajäähyllä (esim. Noctuan NH-D15) tai 280mm/360mm aiolla jäähtyy tarpeeksi hyvin. Sitten KS taas on varmaan binnattu sillain, että 5 GHz vaatii vähemmän volttia. Tosin hinta on varmaan korkeampi KS -mallissa kuin K -mallissa jos menee hinnat samalla lailla kuin paremmin binnatun 8086K ja 8700K kanssa.Miten luotettavasti ne 9900K pääsee pelikäytössä tuonne 5GHz? Vuoden lopussa on Intelin prossu hankinnassa niin nyt mietityttää, että pitäisikö pyrkiä odottamaan tätä KS -mallia.
Mahtaakohan pitää paikkaansa. Aika monella tuntuu menevän toi 5 GHz rikki, mutta 5.1 GHz ei sit tietty menekkään niin helposti.Silicon lotteryn tilastojen mukaan noin joka kolmas kivi pääsee 5.0Ghz lukemiin.
Silicon lotteryn tilastojen mukaan noin joka kolmas kivi pääsee 5.0Ghz lukemiin.
Monella on aivan eri vakausvaatimukset, 5GHz AVX-Prime -vakauteen tuskin yltää monikaan, kuten tuo Silicon lotteryn tilastointi kertoo (4.9GHz AVX vain 5%-8%), 5GHz Cinebench/pelivakauteen yltää varmasti suurin osa. Oma menee 5GHz Cinebench 1.14v, Prime AVX-vakaus vasta 1.29v, mutta silloinkin lämmöt nousee maksimiin.Mahtaakohan pitää paikkaansa. Aika monella tuntuu menevän toi 5 GHz rikki, mutta 5.1 GHz ei sit tietty menekkään niin helposti.
Totta tuo. Juu cinebenchiä nyt ainakaan ei voi pitää vakauden mittarina. Omaan ja varmaan suuren osan käyttöön prossu on tarpeeksi vakaa kun ohjelmat ilman avx käskyjä ja pelit eivät kaada konetta tai anna erroreita. Mikähän olisi sellainen arkipäiväinen ohjelma joka käyttää avx jos ei oteta huomioon primeä ja muita rasitusohjelmia.Monella on aivan eri vakausvaatimukset, 5GHz AVX-Prime -vakauteen tuskin yltää monikaan, kuten tuo Silicon lotteryn tilastointi kertoo (4.9GHz AVX vain 5%-8%), 5GHz Cinebench/pelivakauteen yltää varmasti suurin osa. Oma menee 5GHz Cinebench 1.14v, Prime-vakaus vasta 1.29v, mutta silloinkin lämmöt nousee maksimiin.
Realbench lienee sopivan vaativa (käyttää myös AVX:ää, mutta kevyesti), ellei sitten käytä jotain raskaasti AVX:ää käyttäviä softia. Ainakin tuo on aika yleinen..Totta tuo. Juu cinebenchiä nyt ainakaan ei voi pitää vakauden mittarina. Omaan ja varmaan suuren osan käyttöön prossu on tarpeeksi vakaa kun ohjelmat ilman avx käskyjä ja pelit eivät kaada konetta tai anna erroreita. Mikähän olisi sellainen arkipäiväinen ohjelma joka käyttää avx jos ei oteta huomioon primeä ja muita rasitusohjelmia.
Monella on aivan eri vakausvaatimukset, 5GHz AVX-Prime -vakauteen tuskin yltää monikaan, kuten tuo Silicon lotteryn tilastointi kertoo (4.9GHz AVX vain 5%-8%), 5GHz Cinebench/pelivakauteen yltää varmasti suurin osa. Oma menee 5GHz Cinebench 1.14v, Prime-vakaus vasta 1.29v, mutta silloinkin lämmöt nousee maksimiin.
Eli teoriassa tulevaisuudessa ei enää kannata ostaa 9900K, vaikka maksaisi vähemmän, kun kaikki parhaat binnit menee 9900KS. Olisi kyllä kuluttajien kusettamista jos myydään vaan huonoja 9900K yksilöitä.Niimpä, vakaan käsite vaihtelee aika tavalla käyttäjien kesken. Tuon firman binnauksesta on olemassa yksi postaus, eli ne nosti pari vuotta sitten vakaan määritelmää, kun toiminta kasvoi ja kiviä alkoi mennä muuhunkin, kuin pelikäyttöön.
Changes to Binning
In order to keep scaling business, we're making some changes on how we're binning processors. As of now, we have been strictly testing processors for an hour with Realbench. This has worked great to easily sift through silicon quality. Most of you here have been perfectly fine with this, and have understood the settings we provide may not necessarily give you a stable system- additional tweaking could be needed depending on what you're doing with your system. First time system builders, and more importantly our business customers, prefer to have some more solid settings to go on.
Moving forward, we will be doing much more rigorous testing on each processor to determine what frequency and voltage will be needed for a stable system. We already have a good model in place that we have used on business orders this year. We will primarily test with non-AVX Prime95, AVX Prime95, and Intel Linpack, but our exact methodology will be kept a trade secret. We will have a Qualified Vendors List (QVL) that lists all of the components we have verified that work with the overclocks we're selling. The QVL will start off small, but continue to grow as we test and verify more components. Naturally you don't have to follow the QVL, but it's an easy way to put together a system with one of our processors that should simply just work.
Imho. Yksi seuraus tuosta 9900KS julkaisusta tulee olemaan se, että normi 9900K menee 5Ghz lukemiin enää vain moukan tuurilla, kun parhaat binnit kuoritaan päältä pois.
Ei suinkaan. Jos se 9900K menee Intelin ilmoittamiin lukemiin, niin siinä ei ole mitään kusetusta. Intel ei lupaa niille tai millekään muullekaan mitää kellottuvuutta, joten jos sellaista on, niin kyse on vain tuurilla tulleesta bonuksesta.Eli teoriassa tulevaisuudessa ei enää kannata ostaa 9900K, vaikka maksaisi vähemmän, kun kaikki parhaat binnit menee 9900KS. Olisi kyllä kuluttajien kusettamista jos myydään vaan huonoja 9900K yksilöitä.
Nojuu totta, mutta on se siinä mielessä mielestäni kusetusta, että tuote ei ole enää keskimäärin sama mitä oli aiemmin. Joku kattoo 9900K ylikellotus revikoita, tilastoja sun muuta luullen, että sieltä tulee vielä keskimäärin se sama tuote mitä ennen.Ei suinkaan. Jos se 9900K menee Intelin ilmoittamiin lukemiin, niin siinä ei ole mitään kusetusta. Intel ei lupaa niille tai millekään muullekaan mitää kellottuvuutta, joten jos sellaista on, niin kyse on vain tuurilla tulleesta bonuksesta.
Herätys! Ylikellotus on aina tuuripeliä eikä valmistaja mitään "kuseta" jos tuote menee spekseihin.Nojuu totta, mutta on se siinä mielessä mielestäni kusetusta, että tuote ei ole enää keskimäärin sama mitä oli aiemmin. Joku kattoo 9900K ylikellotus revikoita, tilastoja sun muuta luullen, että sieltä tulee vielä keskimäärin se sama tuote mitä ennen.
Monella on aivan eri vakausvaatimukset, 5GHz AVX-Prime -vakauteen tuskin yltää monikaan, kuten tuo Silicon lotteryn tilastointi kertoo (4.9GHz AVX vain 5%-8%), 5GHz Cinebench/pelivakauteen yltää varmasti suurin osa. Oma menee 5GHz Cinebench 1.14v, Prime AVX-vakaus vasta 1.29v, mutta silloinkin lämmöt nousee maksimiin.
Korkaamaton ja AVX 0 täälläkin. Aja vaikka se Prime 95 AVX:n kera, eiköhän ne lämmöt sinne throthlaus-rajalle pauku.Mul AVX 0 1.3V ja ne 5GHz, mitä testiä haluat et ajan?
Korkkaamaton, eikä tähän mennes ole ollut lämpöjen kans ongelmia.
Uusinta Primeä näillä asetuksilla jos haluat kokeilla maksimilämmötMul AVX 0 1.3V ja ne 5GHz, mitä testiä haluat et ajan?
Korkkaamaton, eikä tähän mennes ole ollut lämpöjen kans ongelmia.
Uusinta Primeä näillä asetuksilla jos haluat kokeilla maksimilämmöt
Jos max lämpöjä haetaan, ja sitä kautta 100% vakautta, niin silloin se max lämpö on paras testi. Jossain hyvin harvinaisissa tosielämän tilanteissa voi paukkua yhtä pahoja lämpökuormia, jolloin 99.999% vakaa kone kippaakin "yllättäen".OCCT, large data set on myös aika brutaali. Ihmo testinä primeä parempi. Keintotekoinen, kova ja haukkaa sen verran muistia, että muistiohjainkin on kovilla. Primellä/linpackilla taitaa kyllä saada kovemmat lämmöt.
Vieläkös Battlefieldit toimii hyvänä vakausmittarina?
Battlefield v ainakin toimii ihan hyvin. Käyttää hieman avx ja itsellä hwinfon cpu package power näyttää noin 150W @ 5 GHz 1.27V.Vieläkös Battlefieldit toimii hyvänä vakausmittarina?