Intelin speksit tehonhallinnalle on 9000-sarjan prosessoreille edelleen samat, kuin ne jotka otettiin käyttöön jo Haswellin kanssa.
Intelin omien speksien mukaan:
PL1 (jatkuva tehoraja) = ilmoitettu TDP
PL2 (hetkellinen tehoraja) = PL1 * 1.25
Tau1 (suurin sallittu kesto PL2 tehorajalle) = 1 sekunti
Tau2 (suurin sallittu kesto PL2 tehorajan ylitykselle) = 0.001953125 sekuntia
Käytännössä kaikki valmistajat tuntuvat laittavan PL2 arvon automaattisesti 210W arvoon ja nostavan sen aikarajan johonkin 16 - 112 sekunnin välille.
Homma on sen verran yhdenmukaista, etten yllättyisi vaikka nuo emolevyvalmistajien käyttämät arvot olisi joku Intelin antama epävirallinen suositus
Normaaleissa työkuormissa 9900K on kyllä suorituskykyynsä nähden todella virtapihi.
Esim. Cinebench R15 testissä prosessorin tehonkulutus vakiona on watin tarkkuudella samaa tasoa kuin myös vakiona toimivalla 2700X prosessorilla (eli n. 128W).
Siinä vaiheessa kun prosessori ottaa käyttöön toisen, normaalisti sammutetun puolikkaan ytimen resursseista (ts. 256-bit kuormat) niin tilanne muuttuu melko radikaalisti ja aletaan hätyyttelemään 180-190W tehonkulutusta.
@Sampsa Pystytkö mittaamaan emolevyn haukkaamaa virtaa 12V syötöstä noiden testien aikana, kiinnostaa että missä jiirissä se on softien ilmoittamiin lukemiin tehosta.
EPS12V liitännästä suoritetut mittaukset ei anna tällä alustalla kovin hyvää kuvaa prosessorin todellisesta tehonkulutuksesta, koska virransyötön hyötysuhteet vaihtelee näillä poikkeuksellisen paljon.
Yleisesti 9000-sarjan prosessoreilla virransyöttöjen hyötysuhteet on melkoista roskaa, koska pulssisuhde on matalan jännitteen takia liian pieni ja prosessorin vetämät virtamäärät on todella isoja.
Normaalisti samalla rakenteella oleva virransyöttö antaisi noin 82 - 85% hyötysuhteen, mutta 9000-sarjan prosessoreilla hyötysuhde on parhaillakin emoilla vain < 75% luokkaa. Täsmälleen sama ongelma vaivaa TR4 alustaa, kun sitä käytetään yhdessä 24 - 32 ytimisten prosessorien kanssa.
Intelin SVID telemetria on periaatteessa erittäin tarkka, mutta vain jos prosessori toimii täysin vakiona.
Siinä vaiheessa kun jännitteitä aletaan säätämään offseteilla tai millään muulla tavalla poiketaan alkuperäisestä V/F käyrästä, niin tarkkuudesta ei voida enää puhua.
Tarkkuus vaatii myös, ettei Intelin load-line speksistä poiketa.
Luotettavat softalukemat saa ulos ainoastaan emoilla, joissa on IR:n DCR tai RdsOn mittausta tukeva virransyötön ohjainpiiri.