Intel lopettaa valtaosan kehitysalustoistaan

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 18.06.2017.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 758
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Intel on tuonut viimeisten vuosien aikana markkinoille useampiakin minikokoisia kehitysalustoja. Pienet kehitysalustat ovat kasvattaneet suosiota etenkin Arduinon voimalla ja osa Intelinkin julkaisemista kehitysalustoista on nimenomaan Arduino-yhteensopivia tai -sertifioituja.

  Intel on käytellyt leikkuukirvestään ahkeraan viime aikoina etenkin henkilöstön puolella, mutta tuotteiden osalta pyövelin eteen on joutunut vain kourallinen tuotesarjoja. Nyt tämä kohtalo on kuitenkin edessä käytännössä koko minikokoisten kehittäjäalustojen valikoimalle.  Intelin perjantaina julkaisemat Product Change Notification -ilmoitukset kertovat tylysti yhtiön lopettavan Edison-, Galileo- ja Joule-sarjojen tuotteiden valmistuksen, myynnin ja markkinoinnin. Markkinoille jää tällä erää vain yhteistyössä Arduinon kanssa kehitetty Genuino 101.

  Intelin PCN-tiedotteiden mukaan viimeinen mahdollisuus tilata edellä mainittuja Edison-, Galileo- ja Joule-sarjojen tuotteita tulee eteen 16. syyskuuta. Samana päivänä kaikki aiemmin tehdyt, vielä toimittamattomat tilaukset muuttuvat peruuttamattomiksi. Viimeiset kehitysalustat ja muut ko. sarjojen tuotteet lähetetään Intelin tehtailta tilaajille 16. joulukuuta. Tarkat tiedot tuotteista, joita lopettamispäätökset koskevat, voit lukea niiden PCN-ilmoituksista.

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. siiphuup

  siiphuup

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2017
  Eikö nää pärjänny kilpailioille markkinaosuuksissa vai miksi näin?
   
 3. BNo1

  BNo1

  Viestejä:
  339
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ensin lopetettiin mobiilialustat ja nyt vähävirtaiset, kyllähän tuossa joku trendi on nähtävissä.

  https://www.theverge.com/2016/5/3/11576216/intel-atom-smartphone-quit
   
 4. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 982
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ARM-vaihtoehdot ovat halvempia. Ei tarvitse edes olla parempia, kun hinta on niin paljon vähemmän, yleensä neljäsosan luokkaa. Ne on myös saatu puristettua paljon pienempään kokoon ja TDP:hen.
   
 5. awt

  awt

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2017
  voisikohan tämä liittyä x86 emulaation tuloon?
   
 6. siiphuup

  siiphuup

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2017
  kaipa se on sitten niin ettei Intelin tehoisille laitteille vaan ollut tarvetta loppujen lopuksi
   
 7. BNo1

  BNo1

  Viestejä:
  339
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En usko, noita päätöksiä on varmaan mietitty ja toteutettu paljon pidemmän aikaa.
  Enemmän tulisi mieleen uuden toimitusjohtajan painotukset ja tällä hetkellä näyttäisi että Inteliä kiinnostaa enemmän high performance computing kuin sulautetut. Toisaalta se on ihan loogista koska vähävirtaisten parissa Intel on ollut haastajan asemassa kuten hsalonen tuossa mainitseekin ja menestys on vaikuttanut vaatimattomalta.
   
 8. Tomak89

  Tomak89

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Joo vähän turhan tehokkaita vermeitä Arduino-maailmaan mielestäni. Kun kiinalaista ESP8266 kontrolleria saa parilla eurolla, niin jää noi useita kymmeniä (tai satoja) euroja maksavat levyt kaupan hyllylle. Ja saman piirin dualcore versio ESP32 maksaa vissiin sekin alta 10$. Jos enemmän tehoa tarvii niin sitten tulee RaspberryPi ja muut vastaavat.
   
 9. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 441
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tavalista Intel fiksuutta leikataan juuri siltä markkinasekmentiltä joka on tällähetkellää suurimassa kasvussa ja jatkaa silläradalla kun IoT:ista pöhistään jokapaikassa vielä vuosia.

  Kun vaikka se myynti ei olisi lähelläkään tavoitetta niin tämän kehtysalusta myynnin seurauksen on kumminkin pisemmällä tähtäimellä se että yhtiön tuotteita alettaaisiin käyttämään myös kulutajatuotteiden valmistuksessa pisemmällätähtäimellä kun niille olisi syntynyt osaavia kehittäjiä niitä kuluttajatuotteita kehittämään, eli Intel katuu tätä leikkausta noin kymmennenvuoden säteellä todella rankasti.
   
 10. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 816
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ehkä, mutta osakkeen omistajat haluavat hillonsa jo tänään...
   
 11. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  6 500
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllä mää osakkeenomistajana haluaisin sitä hilloa kymmenen vuoden päästäkin.

  Edit. Jep, päätin tässä jokin aika sitten laittaa rahat sille uskomukselleni, että Intel on ylivoimainen prossuvalmistaja eikä se tule menettämään valta-asemaansa.
  Viime aikoina on toki tullut vähän huolestuttavia uutisia, mutta silti uskon että Intel on yksi suurista kymmenen vuoden päästäkin.
   
 12. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 495
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miksi juuri Intelin pitäisi tehdä ne kehitysalustat? Rasberry pi ei ole armin tai qualcomin tai kenenkään laitevalmistajan alusta, vaan ihan 3rd party devaajien tuotos.

  Samalla tavalla he voisivat rakentaa x86 alustoja jos haluaisivat. Intelin pitää vain tehdä järkevän hintaisia ja helposti integroitavia soc:eja noihin. Siinä se todellinen haaste onkin.