Intel julkaisi uuden lausunnon 13. ja 14. sukupolven Core-prosessoreiden vakausongelmasta

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 101


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intelin kesä ei ole sujunut iloisissa merkeissä, oli kyse sitten yhtiön tuloksesta tai tuotteiden toimivuudesta. 13. ja 14. sukupolven Core -prosessoreiden vakausongelmat osoittautuivat todellisiksi ja yhtiö on joutunut julkaisemaan jo kaksi mikrokoodipäivitystä asian tiimoilta.

Nyt yhtiön edustaja on julkaissut uuden lausunnon ”Vmin Shift Instability” -ongelmasta, eli prosessoreiden virheellisten jännitepyyntöjen aiheuttamasta vakausongelmasta. Tuore lausunto keskittyy itse ongelman sijasta kertomaan lähinnä missä sitä ei ole.

Intelin edustajan mukaan tulevat Lunar Lake ja Arrow Lake eli Core Ultra 2 -sarjan prosessorit ovat vapaita samasta ongelmasta uuden arkkitehtuurinsa myötä. Yhtiö vannottaa myös muiden tulevien tuoteperheiden tulevan olemaan vapaita Vmin Shift Instability -ongelmasta.

Lisäksi yhtiö antoi listan nykyisistä prosessoreista, joita ongelma ei koske. Sen mukaan 12. sukupolven Core -prosessoreissa ongelmaa ei vielä esiintynyt ollenkaan ja 13. sekä 14. sukupolven kohdalla ongelmavapaita ovat kerroinlukitut Core i3- ja i5 -mallit ja kaikki mobiiliprosessorit. Työasema- ja palvelinpuolen Xeonit ovat niin ikään ongelmavapaita, samoin kuin kannettavien Core Ultra 1 -sarjan prosessorit.

Intel muistuttaa käyttäjiä lisäksi varmistamaan käytössä olevan tuoreimman BIOSin ja että heidän tulisi käyttää Intel Default Settings -suositusasetuksia prosessoreillaan. Yhtiö tulee julkaisemaan seuraavan lausunnon asian tiimoilta syyskuun lopulla.

Lähde: Intel

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 038
Kerrottakoon nyt vielä oma RMA prosessi 14900K:n kanssa:
-14.8 RMA pyyntö Intelille
-Erinnäisten ees-taas viestittelyiden jälkeen 19.8 DHL haki paketin
-20.8 Intel sai viallisen prosessorin
-21.8 lähti korvaava 14900K
-22.8 toimitettu ja kiinni koneessa

Jos ei oteta huomioon niitä perus "kokeile päivittää bios ja kokeile Intel default asetuksilla" viestinvaihtoja välissä niin aika no questions asked RMA prosessi oli itselläni. Jokseenkin vähän viestien vastaamisissa oli pientä ruuhkaa.

Eli vaikka ärsyttävä tilanne onkin nykyisille 13- ja 14gen prossujen omistajille niin voi lohduttautua silä ettei Intel kauheasti vastaan pistä jos oma prosessori menee vaihtoon, toivottavasti :kahvi:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 689
Viestejä
4 381 638
Jäsenet
72 844
Uusin jäsen
Ju_lle

Hinta.fi

Ylös Bottom