Hyvät ja huonot ruokareseptit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ile_26
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 172
Tein eilen gnoccheja tai ainakin yritin, rakkaudesta ruokaan tottakai. En ole niitä aikaisemmin tehnyt ja selasin muutamaa reseptiä kirjasta, sekä netistä (Teen usein näin, koska en yksinkertaisesti luota resepteihin)

Jossain sanotaan että käytä jauhoperunoita, toisessa kiinteitä. Keitä ja toisessa paahda uunissa. Itse menin keittämään kiinteitä perunoita.

Monessa nettiresepteissä on ihan poskettomia vinkkejä tai jätetty kertomatta jotain oleellista. Siksi noita reseptejä saa kahlata useamman läpi, jotta pystyisi edes vähän hahmottamaan mitä totuus on. Videot on kaikkein parhaimpia, tosin suurin osa on leikelty oleellisimnista kohdista.

Tähän gnocchi tarinaan, en tiennyt juuri mitään ja vasta ongelmien eteen astuessa, jossain toisaalla kerrottiin ne tärkeimmät asiat mitä taikinan pitäisi olla. Eli älä keitä, jotta ei tule kosteutta.

Tänne voi suositella hyviä reseptejä, selvillä ohjeilla.
 
Jaan tänne salaisen reseptini, joka on ainoa jonka olen pyynnöstä opettanut useammalle naiselle.

Ihan kaikkea krediittiä en voi ottaa koska kyseinen ruoka myydään paketissa, jossa liha ja nuudelit samassa paketissa ja puuttuva ainesosa ohjeistetaan siinä. Mutta jouduin pienemmällä paikkakunnalla tekemään koko satsin osista (ja halvemmalla), koska valmistuotetta ei myyty siellä.

Possu/kana-kookos-nuudelimössö, herkkujen aatelia:

Tarvitset :
- Possua tai kanaa (esim pihvejä, joita myydään pienissäkin kaupoissa)
- kookosmaito tai - kerma
- nuudeleita (tykkään Maman nuudeleista, niiden mausteseos ja chiliseos on tosi maukkaita, mutta e-koodeja varmaan piisaa)
- mausteita oman maun mukaan, jos ei käytä nuudeleiden mukana tulevia
- hifistelyyn mikä tahansa maun mukainen pakastekasvissetti, esim wok-kasvikset

Ohjeet:
Paista liha valmiiksi, leikkaa pieniksi paloiksi ja uudelleen pannulle.

Samalle pannulle riko nuudelit käsin pieneksi silpuksi (tässä kohtaa vielä kovia/"raakoja"). Lisää kookostuotetta niin, että saat nuudelin hukkumaan siihen.

Kun nuudeli on kypsynyt sopivaksi on aika lisätä toisella pannulla/kattilassa valmistetut kasvikset.

Profit.

Kokeilkaa ja tulkaa kertomaan mitä tykkäsitte :drool::drool::drool:

P. S. Ostin itse monesti alennuksessa olleita lihoja ja tein kunnon satsin, koska lämmitettynäkin aivan herkkua!

P. P. S. Pro tip: riko nuudelit niiden ollessa vielä pakkauksessa.
 
Mikään missä on pakastevihanneksia ei voi olla oikeasti hyvää.
 
Sitruunakana

500 g maustamatonta broileria, esim. rintapaloja
1 sitruuna
3 valkosipulinkynttä (ollaan jätetty muijan kanssa nämä pois)
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
2 rkl vettä

Ota broileri huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen sen laittamista uuniin. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti veitsen lavalla. Sekoita keskenään yritit, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.

Hiero mausteseos broilerinpaloihin. Laita palat uunivuokaan ja asettele sitruunalohkot ja valkosipulinkynnet sopivasti sinne tänne broilerin väliin. Lisää reunan kautta myös pari ruokalusikallista vettä, mikä auttaa siihen, että broilerista tulee mehevää eikä se kuivu.

Paista 200 C asteessa noin 35 - 45 minuuttia. Broilerin ei ole tarkoitus ruskistua kovasti, vaan pysyä mehukkaana ja maustua. Jos haluat paistopintaa, kaada paistamisen puolen välin jälkeen vuoassa oleva vesi pois ja anna broilerin ruskistua uunin lämmössä.

Lähde: Herkkuja ja neulehuveja: Sitruunakana
 
Eilen illalla kokkailin perus 400 g sika-nauta-jauhelihan, heitin joukkoon yhden sipulin. Sitten suolaa, maustepippuria ja mustapippuria. Annoin olla ja vähän vettä ja jätin sellaiseksi. Yleensä heitän joukkoon ketsuppia ja sinappia. Mutta hyvää tuli silti, erittäin hyvää. Makaronin kanssa toimi. Tälle päivälle jäi loput.

Edit. Totta vitussa unohtui sanoa, että salaattia ns. maksimit völjyyn. Kurkkua, tomaattia, paprikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä on taivas: "Paista esim 3 koipireittä (maustamatonta) pellillä kypsäksi.
revi lihat tämän jälkeen pataan.

Tee kastike:
Kiehauta ruokakermaa 2dl, soijakastiketta 1/2 dl ja valkosipulinkynsiä 2kattilassa.

Kaada kastike pataan (jossa lihat olivat). Laita kansi päälle ja hauduta uunissa 180asteessa noin tunti.

Lopuksi voit lisätä Emmental-raastetta ja nostaa lämmöön 200asteeseen. Anna ruskistua"
 
Rucola broitust. Rucolaa, sitruunan kuori ja mehu, parmesaania, suola+sokeri ja öljyä sauvalla sileäksi. Broitsun perhosleikkeitä ja täytä tahnalla kana. Pannulla paistoon äläkä vaan vedä ylikypsäksi. Creme fraissia, sitruunan kuori ja mehu, suolaa ja tilkka sokeria. Sekasin hyvin ne ja keitetyn riisin sekaan jota käyttää pannulla vielä. Makua ja nestettä tulee broitsusta ja sitruunarisotosta niin ei tarvitse kastiketta edes. Beurre blanc sopii noitten kanssa.
 
Jaan tänne salaisen reseptini, joka on ainoa jonka olen pyynnöstä opettanut useammalle naiselle.

Possu/kana-kookos-nuudelimössö, herkkujen aatelia:

no ehkä perus lihamakaroonilaatikkomies/nainen voi kokea kokoosmaidon jonain mystisenä itämaiden salaisuutena. pitäiskö ehkä tilata ravintolassa jotain muutakin kuin pippuripihvi niin makumaailma vähän avartuisi? :think:
 
Eilen illalla kokkailin perus 400 g sika-nauta-jauhelihan, heitin joukkoon yhden sipulin. Sitten suolaa, maustepippuria ja mustapippuria. Annoin olla ja vähän vettä ja jätin sellaiseksi. Yleensä heitän joukkoon ketsuppia ja sinappia. Mutta hyvää tuli silti, erittäin hyvää. Makaronin kanssa toimi. Tälle päivälle jäi loput.
Hyvät ja huonot ruokareseptit

Kumpaan sarjaan paistettu jauheliha kuuluu?
 
IMG_20170602_115831.jpg
sienimuhennos nam.
Reilusti hyviä sieniä(syksyllä valinnanvaraa mitä mettästä löytyy).
1 sipuli rouheesti pikkottuna
Oliiviöljyä ja voita paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria
Mascarpone juustelia
Parmesaania ja persiljaa

Ensin paista sieniä pannulla öljyssä ja voissa niin kauan että nesteet haihtuu ja sienet pehmenee, sekä ruskistuu.
Pienennä lämpöä ja lisää sipuli
Kuullota kypsäksi sipuli.
Lisää pippuri ja suola
Lisää mascarpone ja puoli desiä vettä(tai kermaa).
Kun mascaspone kiehahtaa, niin pois levyltä.
Lisää persiljaa ja parmesaania.

Avot on hyvveä
 
Onko olemassa hyvää jäätelö reseptiä joka on täysin eläinperätön? Voisin itse ihan kokeilla eri raaka-aineiden yhdistelmiäkin jos jostain pääsisi alkuun. Tärkeimpiä kriteerejä on miten saada kerman kaltaista vaahtoa aikaiseksi. Tarvitaan öljyä, tärkkelystä? Jotain proteinia?
 
Onko olemassa hyvää jäätelö reseptiä joka on täysin eläinperätön? Voisin itse ihan kokeilla eri raaka-aineiden yhdistelmiäkin jos jostain pääsisi alkuun.

???:confused:???
Utareestapa tuo maitojauhekin on kotoisin, että aikamoisen laboratoriotietämyksen varmaan saa hankkia, jos haluaa päästä maidon kemiallisen koostumuksen jäljille ja valmistaa sitä koeputkessa.
 
???:confused:???
Utareestapa tuo maitojauhekin on kotoisin, että aikamoisen laboratoriotietämyksen varmaan saa hankkia, jos haluaa päästä maidon kemiallisen koostumuksen jäljille ja valmistaa sitä koeputkessa.
No niin :) Asian ytimessä. Kunhan tuli vaan mieleen että kuinka lähelle voisi päästä oikeata jäätelöä ilman maitotuotteia ja kananmunaa. Ei sille ole tarvetta mutta jos tuommosen saisi aikaseksi niin ihan kiva.
 
No niin :) Asian ytimessä. Kunhan tuli vaan mieleen että kuinka lähelle voisi päästä oikeata jäätelöä ilman maitotuotteia ja kananmunaa. Ei sille ole tarvetta mutta jos tuommosen saisi aikaseksi niin ihan kiva.

Sori vaan. En huomannut (enkä kyllä hahmota oikein vieläkään sitä kaavaa) kaavaa, jolla tämä muuttui ironiseksi.
 
Onkait noita vegejäätelöitä pakastealtaat täynnä ja varmaan pinstagramiki täynnä ohjeita. Jostain soijamaidosta kait ne osa tehdään.
 
Onkait noita vegejäätelöitä pakastealtaat täynnä ja varmaan pinstagramiki täynnä ohjeita. Jostain soijamaidosta kait ne osa tehdään.

Soijapa hyvinkin taitaa olla kelpaava korvike. Googlekin tuntee sanan, oikein wikipediaa tarjoten mutta itselle uusi tuttavuus. Sitä se ihmismieli on, erehtyväinen, näemmä. Ihmisen tietämys jätättäää, google ei niin halutessaan koskaan.
 
Tuliki resepteistä mieleen, et netissä ihmisten itse kirjoittelemat harvemmin toimii tai tietyt mittasuhteet on jätetty kertomatta, mm. tiettyjen valmistusastioiden koko. Yksi hyvä esimerkki on pizzataikinan ohjeet. Monesti niissä ei ole kerrottu, että koko ohje on tarkoitettu isoille pelleille ja sit ku ite tehny sen ohjeen mukaan vähän pienemmälle pellille normikokoseen uuniin, ni taikinaa on ollu liikaa. Tää on yksi monista esimerkeistä. Toki, voisihan sitä taikinaa pistää talteen, mut rupee nyt sit tyyliin 1/5 osa taikinasta pistää talteen, ku ei sille oikein oo mitään käyttöä. o_O

Sit myös se, että millä mittaustavalla ainekset annostellaan, vaihtelee. Joskus on deseinä, joskus grammoina. Se sotkee entisestään sitä valmistusta, jos on tottunu esim. desilitroihin yms.
Parhaat ohjeet: Laita kaks kuppia sokeria, kolme kiveä jauhoja, unssi suolaa ja barreli vettä. Levitä 1/8 jalkapallokentän kokoiseksi.

Itellä pitsataikinan tekeminen on semmosta sattumaa muutenki, et välillä tulee enemmän ja välillä vähemmän. Ylimäärät tulee tehtyä nykyään juustoreunoiksi, eli juustoa reunalle ja taikina käännetään yli juustosta.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
261 433
Viestejä
4 537 653
Jäsenet
74 798
Uusin jäsen
STW1

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom