Hyvät ja huonot ruokareseptit

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Ile_26, 09.05.2017.

  1. Ile_26

    Ile_26

    Viestejä:
    307
    Rekisteröitynyt:
    06.03.2017
    Tein eilen gnoccheja tai ainakin yritin, rakkaudesta ruokaan tottakai. En ole niitä aikaisemmin tehnyt ja selasin muutamaa reseptiä kirjasta, sekä netistä (Teen usein näin, koska en yksinkertaisesti luota resepteihin)

    Jossain sanotaan että käytä jauhoperunoita, toisessa kiinteitä. Keitä ja toisessa paahda uunissa. Itse menin keittämään kiinteitä perunoita.

    Monessa nettiresepteissä on ihan poskettomia vinkkejä tai jätetty kertomatta jotain oleellista. Siksi noita reseptejä saa kahlata useamman läpi, jotta pystyisi edes vähän hahmottamaan mitä totuus on. Videot on kaikkein parhaimpia, tosin suurin osa on leikelty oleellisimnista kohdista.

    Tähän gnocchi tarinaan, en tiennyt juuri mitään ja vasta ongelmien eteen astuessa, jossain toisaalla kerrottiin ne tärkeimmät asiat mitä taikinan pitäisi olla. Eli älä keitä, jotta ei tule kosteutta.

    Tänne voi suositella hyviä reseptejä, selvillä ohjeilla.
     
  2. ebintech

    ebintech

    Viestejä:
    95
    Rekisteröitynyt:
    23.03.2017
    Jaan tänne salaisen reseptini, joka on ainoa jonka olen pyynnöstä opettanut useammalle naiselle.

    Ihan kaikkea krediittiä en voi ottaa koska kyseinen ruoka myydään paketissa, jossa liha ja nuudelit samassa paketissa ja puuttuva ainesosa ohjeistetaan siinä. Mutta jouduin pienemmällä paikkakunnalla tekemään koko satsin osista (ja halvemmalla), koska valmistuotetta ei myyty siellä.

    Possu/kana-kookos-nuudelimössö, herkkujen aatelia:

    Tarvitset :
    - Possua tai kanaa (esim pihvejä, joita myydään pienissäkin kaupoissa)
    - kookosmaito tai - kerma
    - nuudeleita (tykkään Maman nuudeleista, niiden mausteseos ja chiliseos on tosi maukkaita, mutta e-koodeja varmaan piisaa)
    - mausteita oman maun mukaan, jos ei käytä nuudeleiden mukana tulevia
    - hifistelyyn mikä tahansa maun mukainen pakastekasvissetti, esim wok-kasvikset

    Ohjeet:
    Paista liha valmiiksi, leikkaa pieniksi paloiksi ja uudelleen pannulle.

    Samalle pannulle riko nuudelit käsin pieneksi silpuksi (tässä kohtaa vielä kovia/"raakoja"). Lisää kookostuotetta niin, että saat nuudelin hukkumaan siihen.

    Kun nuudeli on kypsynyt sopivaksi on aika lisätä toisella pannulla/kattilassa valmistetut kasvikset.

    Profit.

    Kokeilkaa ja tulkaa kertomaan mitä tykkäsitte :drool::drool::drool:

    P. S. Ostin itse monesti alennuksessa olleita lihoja ja tein kunnon satsin, koska lämmitettynäkin aivan herkkua!

    P. P. S. Pro tip: riko nuudelit niiden ollessa vielä pakkauksessa.
     
  3. ttppii

    ttppii

    Viestejä:
    152
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2016
    Mikään missä on pakastevihanneksia ei voi olla oikeasti hyvää.
     
  4. ebintech

    ebintech

    Viestejä:
    95
    Rekisteröitynyt:
    23.03.2017
    Ne kuuluu valmistaa eikä laittaa jäisenä :tup:. Ei vaan. Kokeile, kukaan ei pakota lisäämään vihanneksia :drool:!
     
  5. Tinke-80

    Tinke-80

    Viestejä:
    193
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Sitruunakana

    500 g maustamatonta broileria, esim. rintapaloja
    1 sitruuna
    3 valkosipulinkynttä (ollaan jätetty muijan kanssa nämä pois)
    1 tl kuivattua timjamia
    1 tl kuivattua rosmariinia
    2 rkl oliiviöljyä
    suolaa ja mustapippuria
    2 rkl vettä

    Ota broileri huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen sen laittamista uuniin. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti veitsen lavalla. Sekoita keskenään yritit, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.

    Hiero mausteseos broilerinpaloihin. Laita palat uunivuokaan ja asettele sitruunalohkot ja valkosipulinkynnet sopivasti sinne tänne broilerin väliin. Lisää reunan kautta myös pari ruokalusikallista vettä, mikä auttaa siihen, että broilerista tulee mehevää eikä se kuivu.

    Paista 200 C asteessa noin 35 - 45 minuuttia. Broilerin ei ole tarkoitus ruskistua kovasti, vaan pysyä mehukkaana ja maustua. Jos haluat paistopintaa, kaada paistamisen puolen välin jälkeen vuoassa oleva vesi pois ja anna broilerin ruskistua uunin lämmössä.

    Lähde: Herkkuja ja neulehuveja: Sitruunakana
     
  6. jjjjussi

    jjjjussi pelinjohtaja Team Intel

    Viestejä:
    1 564
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Eilen illalla kokkailin perus 400 g sika-nauta-jauhelihan, heitin joukkoon yhden sipulin. Sitten suolaa, maustepippuria ja mustapippuria. Annoin olla ja vähän vettä ja jätin sellaiseksi. Yleensä heitän joukkoon ketsuppia ja sinappia. Mutta hyvää tuli silti, erittäin hyvää. Makaronin kanssa toimi. Tälle päivälle jäi loput.

    Edit. Totta vitussa unohtui sanoa, että salaattia ns. maksimit völjyyn. Kurkkua, tomaattia, paprikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.05.2017
  7. oestrus taurus

    oestrus taurus

    Viestejä:
    1 867
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Tämä on taivas: "Paista esim 3 koipireittä (maustamatonta) pellillä kypsäksi.
    revi lihat tämän jälkeen pataan.

    Tee kastike:
    Kiehauta ruokakermaa 2dl, soijakastiketta 1/2 dl ja valkosipulinkynsiä 2kattilassa.

    Kaada kastike pataan (jossa lihat olivat). Laita kansi päälle ja hauduta uunissa 180asteessa noin tunti.

    Lopuksi voit lisätä Emmental-raastetta ja nostaa lämmöön 200asteeseen. Anna ruskistua"
     
    ebintech tykkää tästä.
  8. The Pallendaaler

    The Pallendaaler Köyhä kansantaiteilija Tukijäsen

    Viestejä:
    59
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Rucola broitust. Rucolaa, sitruunan kuori ja mehu, parmesaania, suola+sokeri ja öljyä sauvalla sileäksi. Broitsun perhosleikkeitä ja täytä tahnalla kana. Pannulla paistoon äläkä vaan vedä ylikypsäksi. Creme fraissia, sitruunan kuori ja mehu, suolaa ja tilkka sokeria. Sekasin hyvin ne ja keitetyn riisin sekaan jota käyttää pannulla vielä. Makua ja nestettä tulee broitsusta ja sitruunarisotosta niin ei tarvitse kastiketta edes. Beurre blanc sopii noitten kanssa.
     
  9. teppo mörkö

    teppo mörkö

    Viestejä:
    419
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    no ehkä perus lihamakaroonilaatikkomies/nainen voi kokea kokoosmaidon jonain mystisenä itämaiden salaisuutena. pitäiskö ehkä tilata ravintolassa jotain muutakin kuin pippuripihvi niin makumaailma vähän avartuisi? :think:
     
  10. Vinho Verde

    Vinho Verde

    Viestejä:
    2
    Rekisteröitynyt:
    03.06.2017
    Hyvät ja huonot ruokareseptit

    Kumpaan sarjaan paistettu jauheliha kuuluu?
     
  11. jjjjussi

    jjjjussi pelinjohtaja Team Intel

    Viestejä:
    1 564
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Jauheli kuuluu sarjaan hyvät ruoka-aineet.
     
  12. Urpola77

    Urpola77

    Viestejä:
    414
    Rekisteröitynyt:
    29.10.2016
    IMG_20170602_115831.jpg sienimuhennos nam.
    Reilusti hyviä sieniä(syksyllä valinnanvaraa mitä mettästä löytyy).
    1 sipuli rouheesti pikkottuna
    Oliiviöljyä ja voita paistamiseen
    Suolaa ja mustapippuria
    Mascarpone juustelia
    Parmesaania ja persiljaa

    Ensin paista sieniä pannulla öljyssä ja voissa niin kauan että nesteet haihtuu ja sienet pehmenee, sekä ruskistuu.
    Pienennä lämpöä ja lisää sipuli
    Kuullota kypsäksi sipuli.
    Lisää pippuri ja suola
    Lisää mascarpone ja puoli desiä vettä(tai kermaa).
    Kun mascaspone kiehahtaa, niin pois levyltä.
    Lisää persiljaa ja parmesaania.

    Avot on hyvveä
     
  13. Vinho Verde

    Vinho Verde

    Viestejä:
    2
    Rekisteröitynyt:
    03.06.2017
    Niin, tuoreista tai pakastetuista teurasjätteistä - ruhon lihasosista valmistettu jauheliha kuluu suomen yleisimpien raaka-aineiden joukkoon. Kumpaan ruokareseptien sarjaan paistettu sika-nauta jauheliha ja keitetty makaroni kuului?
     
  14. jjjjussi

    jjjjussi pelinjohtaja Team Intel

    Viestejä:
    1 564
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    kului?
     
  15. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    2 843
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Marketin harmaa sahanpurun makuinen tarjous-jauheliha ei kuulu.
     
  16. miiksu

    miiksu

    Viestejä:
    1 236
    Rekisteröitynyt:
    11.02.2017
    Onko olemassa hyvää jäätelö reseptiä joka on täysin eläinperätön? Voisin itse ihan kokeilla eri raaka-aineiden yhdistelmiäkin jos jostain pääsisi alkuun. Tärkeimpiä kriteerejä on miten saada kerman kaltaista vaahtoa aikaiseksi. Tarvitaan öljyä, tärkkelystä? Jotain proteinia?
     
  17. oestrus taurus

    oestrus taurus

    Viestejä:
    1 867
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    ???:confused:???
    Utareestapa tuo maitojauhekin on kotoisin, että aikamoisen laboratoriotietämyksen varmaan saa hankkia, jos haluaa päästä maidon kemiallisen koostumuksen jäljille ja valmistaa sitä koeputkessa.
     
  18. miiksu

    miiksu

    Viestejä:
    1 236
    Rekisteröitynyt:
    11.02.2017
    No niin :) Asian ytimessä. Kunhan tuli vaan mieleen että kuinka lähelle voisi päästä oikeata jäätelöä ilman maitotuotteia ja kananmunaa. Ei sille ole tarvetta mutta jos tuommosen saisi aikaseksi niin ihan kiva.
     
    oestrus taurus tykkää tästä.
  19. oestrus taurus

    oestrus taurus

    Viestejä:
    1 867
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Sori vaan. En huomannut (enkä kyllä hahmota oikein vieläkään sitä kaavaa) kaavaa, jolla tämä muuttui ironiseksi.
     
  20. perato

    perato

    Viestejä:
    2 370
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Onkait noita vegejäätelöitä pakastealtaat täynnä ja varmaan pinstagramiki täynnä ohjeita. Jostain soijamaidosta kait ne osa tehdään.
     
    oestrus taurus tykkää tästä.
  21. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 190
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016
    Tuliki resepteistä mieleen, et netissä ihmisten itse kirjoittelemat harvemmin toimii tai tietyt mittasuhteet on jätetty kertomatta, mm. tiettyjen valmistusastioiden koko. Yksi hyvä esimerkki on pizzataikinan ohjeet. Monesti niissä ei ole kerrottu, että koko ohje on tarkoitettu isoille pelleille ja sit ku ite tehny sen ohjeen mukaan vähän pienemmälle pellille normikokoseen uuniin, ni taikinaa on ollu liikaa. Tää on yksi monista esimerkeistä. Toki, voisihan sitä taikinaa pistää talteen, mut rupee nyt sit tyyliin 1/5 osa taikinasta pistää talteen, ku ei sille oikein oo mitään käyttöä. o_O

    Sit myös se, että millä mittaustavalla ainekset annostellaan, vaihtelee. Joskus on deseinä, joskus grammoina. Se sotkee entisestään sitä valmistusta, jos on tottunu esim. desilitroihin yms.
     
  22. oestrus taurus

    oestrus taurus

    Viestejä:
    1 867
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Soijapa hyvinkin taitaa olla kelpaava korvike. Googlekin tuntee sanan, oikein wikipediaa tarjoten mutta itselle uusi tuttavuus. Sitä se ihmismieli on, erehtyväinen, näemmä. Ihmisen tietämys jätättäää, google ei niin halutessaan koskaan.
     
  23. perato

    perato

    Viestejä:
    2 370
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Parhaat ohjeet: Laita kaks kuppia sokeria, kolme kiveä jauhoja, unssi suolaa ja barreli vettä. Levitä 1/8 jalkapallokentän kokoiseksi.

    Itellä pitsataikinan tekeminen on semmosta sattumaa muutenki, et välillä tulee enemmän ja välillä vähemmän. Ylimäärät tulee tehtyä nykyään juustoreunoiksi, eli juustoa reunalle ja taikina käännetään yli juustosta.
     
    typer tykkää tästä.
  24. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 190
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016

    Näillä mennään sit. :D


    Joo, kieltämättä se on aina vähän semmoista, et jää ylimääräistä jostain, ellei sit tee sitä mokaa, et mättää liikaa täytteitä.
     
  25. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    2 843
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Entäs sorbetit?
     
  26. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 190
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016

    Täysin eläinperätöntä on vaikea saada aikaan, mutta lähimmäksi pääsee valkuaisvaahto, samaa tavaraa, mistä tehään marenkia. Yks kerta kokeilin sitä, sen sekaan laitoin sitä ite makutäytettä ja glukoosisiirappia. Tekstuuri ja maku muistuttivat sorbetteja. Pitäis vielä hioa se resepti semmosseks, että se varmasti kestää pakkasen, pikkasen liian jäykäks viel meinaa jäättä.