HP julkisti kaksinäyttöisen Omen X 2S -pelikannettavan

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 14.05.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 930
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  HP on esitellyt Pekingissä pitämässään tilaisuudessa yhtiön tulevia uutuusmalleja Omen- ja Pavilion Gaming -brändien alle. Kenties joukon mielenkiintoisin uutuus on kaksinäyttöinen Omen X 2S.

  Omen X 2S on varustettu 15-tuumaisella päänäytöllä, johon tulee valittavaksi ainakin 144 ja 240 hertsin 1080p-paneelit sekä 4K-resoluution HDR-paneeli. Kannettavan sydämenä sykkii parhaimmillaan Intelin 9. sukupolven Core i9 -prosessori yhdessä GeForce RTX 2080 Max-Q -näytönohjaimen kanssa. Kannettavan jäähdytystä on parannettu käyttämällä perinteisen lämpötahnan sijasta Thermal Grizzlyn Conductonaut-nestemetallia.

  Kannettavan todellinen erikoisuus löytyy sen rungon takaosasta. HP on siirtänyt näppäimistön rungon etuosaan ja kosketushiiren sen oikealle puolen, mikä on mahdollistanut 6-tuumaisen 1080p-resoluution kosketusnäytön sijoittamisen sen ja päänäytön väliin.

  Idea toisesta näytöstä saatiin HP:n mukaan viime vuonna tehdystä Lightspeed – Gamer Mobile Screen Stacking Report -tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan 82 prosenttia pelaajista käyttää pelatessaan kännykkää, 61 % kuuntelee musiikkia ja 49 % katselee samalla peliin liittyviä livestriimejä. 1080p-resoluution kakkosnäytön pitäisi suoriutua tehtävästään siinä missä älypuhelimenkin, kunhan sovelluksesta on saatavilla versio myös tietokoneelle. Mielenkiintoisena lisäominaisuutena kakkosnäyttöön voi laajentaa tietyn osan päänäytön kuvasta, jolloin esimerkiksi karttaa olisi helpompi seurata kakkosnäytöstä päänäytön pienen kulman sijasta.

  Omen 2X S tulee Suomessa saataville heinäkuussa 2899 euron hintaan. HP ei ole maininnut tiedotteessaan miten mainitun hintainen versio kannettavasta on konfiguroitu.

  Lähde: HP Lehdistötiedote

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  554
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  ei tuo pikkunäyttö näppäimistön päällä vaikuta oikein tarpeelliselta
   
 3. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Njaa, oikeassahan tuo tutkimus on. Kivahan siihen vaikka twitch olisi avata.
   
  Topixx tykkää tästä.
 4. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Aikanaan oli joku Logitechin näppis, jossa tuo näyttö yläreunassa ja vaikka siinä yleensä pyöritti jotain CPU/GPU/lämpöstatistiikkaa, niin kyllä se aika näppärä oli. Ainiin, näkihän siinä myös Teamspeakissa lörpöttelijät ja sen semmoista. Jos olisi nyt myynnissä niin hankkisin varmaan samanmoisen. Artikkelin läppäri taas vielä askeleen verran pätevämpi kun kokoa ja resoa on. Luulisi nyt että ainakin simupelaajille paljonkin käyttöä ja mikseipä muissakin peleissä jotain inventorya, missiotekstejä, karttaa tms. Työpöytäpuolella taas erilaiset työkalupalkit, color pickerit yms. Ongelmana taitaa olla edelleen muna-kana-ilmiö että softatukea on heikosti koska näitä side-screenejä on niin vähän ja toisin päin.
   
  Topixx tykkää tästä.
 5. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Käsitin, että tuo näyttö on kakkosnäyttö. Ei se mitään erillistä tukea silloin kaipaa. Tosin tuo erikoisuus ottaa joku pelin minimap tms alueena siihen näkymään vaatii varmaan jonkun hp:n ohjelman. Sitä voi sitten miettiä miten paljon siinä on erikoisempaa ajuritukea ja miten paljon pelkkää normaalia ruudunkaappausta takana.
   
 6. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Sitäpä juuri tarkoitin. Kakkosnäytölle voi peilaa tai venyttää mikä toimii työpöytäohjelmissa, mutta peleissä tarvitaan useimmiten joku tuki sille että juuri se tietty informaatio saadaan näkymään jossain muualla. Joku näytöllä näkyvän minimapin voi ehkä jollain ajurikikkailulla kaappaa kakkosnäytölle, mutta miksi nyt peilaa jo näkyvää informaatiota toisaalle? Laukkujen sisältö, tehtäväkuvaus, aidosti muokattava minimappi jne. Peleissä se tärkein informaatio on kuitenkin ykkösnäytöllä näkyvillä, minkä takia juuri ne melkein tärkeät, silti hyödylliset tiedonmuruset pitäisi saada aktiivisen katseen ulkopuolella olevalle kakkosnäytölle että siinä jotain mieltä olisi.
   
 7. lxmo

  lxmo

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei ehkä ollut tämä, mutta ensimmäisenä tulee mieleen Logitechin G15: logitech g15 at DuckDuckGo
   
 8. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jaa-a. Sano se. Kakkosnäytöt, siis ihan vaan kaksi norminäyttöä, kuitenkin sinänsä olleet arkipäivää hinnallisesti pc-puolella jo pitkään. Vaikea sanoa, että miksei niitä tueta. Tai miksi ylipäätään peleissä ei voi olla erillisiä ikkunoita
   
 9. tsönäri

  tsönäri

  Viestejä:
  265
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2017
  Muistelen joskus käyttäneeni OnTopReplica ohjelmaa jolla sai kuvan tai osan kuvasta kahdennettua toiselle näytölle vapaalla rajauksella. Sen kanssahan tuo voisi olla hyvä joillekin käyttäjille.
   
 10. otaar

  otaar

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tarttis saranat tuo pikkunäyttöki että ois käytettävässä kulmassa tärkeämpää tietoa varten
   
 11. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 458
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Yllättävän karuja lukuja nuo kuinka moni ei keskity pelaamiseen. Tosin kyllähän nykysin porukka ei tunnu pystyvän edes elokuvaa katsomaan ilman, että räplää kännykkää. Kyllä joskus jossain Deus Exessä tulee itsekin kännykällä nopeasti vilkaistua joissain valinta tehtävissä mikä olisi järkevin ratkaisu tai nvidian grafiikka asetusten säätämiseen vinkkejä, mutta ei kyllä muuten. Jossain Skyrim/Fallout tyylisessä pelissa kartta olisi kyllä kätevä jossain tuollaisessa pikku näytössä.
   
 12. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Juu, katselukulma vähän itseäkin mietityttää. Toki jos pöydällä on sellainen kannettavan jäähdytysteline, mikä asettaa vinoon koko laitteen, niin se ajaa vähän saman asian.
   
 13. otaar

  otaar

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Sitten ollaankin hankittu jo ulkoinen näppis ja hiiri ja teline... Jolloin ehkä telineen sijaan olisi kannattanut hankkia oikea näyttö ja läppärin oma näyttö jää lisänäytöksi.
   
  Mawe tykkää tästä.
 14. Mawe

  Mawe Thread Killer

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eikös vieläkin onnistu laittaa vaikka android luuri tietokoneeseen näytöksi?
  Tietysti pelkästään jonkun pelin kartan tms. laittaminen ei varmaankaan ilman kikkailuja onnistu.
   
 15. tomih

  tomih

  Viestejä:
  508
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Niin no monet pelit on vuoropohjaisia, jolloin kaverin siirtoja voi joutua odottelemaan välillä tovinkin, esim civilization tai sitten jos kuolee vaikka pubg rundin alussa, niin odottelua saattaa olla pahimmillaan lähes puoli tuntia.
   
 16. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  2 526
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  G19 ainakin oli, sai vaikka afterburnerin näyttämään Gpu/Cpu tietoja.
  Peleissäkin oli pikaisella katsauksella pikku infoa näkyvissä.
  Oikein hyvä pikku lisä ja hyödyllinenkin.