Haussa softa custom loopin hallintaan

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja Jonasy, 14.02.2018.

 1. Jonasy

  Jonasy

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2018
  Morjes kaikki!

  Rakentelin tuossa viikko takaperin ensimmäinen custom looppini (360 radi, EKWB Supremecy -blokki ja D5 pumppu/reservi) ja niinhän siinä tuppaa käymään että nälkä kasvaa syödessä ja nyt jo seuraavaa looppi sukupolvea suunnitellaan

  Eli pari kyssäriä nousi esille tässä suunnittelun yhteydessä; mikä olisi hyvä softa radi-tuuletinten hallintaan, tahtoisin ajaa flektit sammuksiin kokonaan lämpökuorman ollessa niin pieni että vesikierto itsessään riittää pitämään CPU-tempin alle 40 asteen. Bios/AISuite ei anna laskea CPU PWM -liitäntään kytkettyjä radi-flektejä alle 20%:n. Speedfania en ilmeisesti osaa käyttää kun en ole saanu Speedfania edes tunnistamaa pumppua/tuulettimia.

  Toinen kysymys kuuluu, mitkä olosivat hyvät työkalut mittamaan ja seuraamaan loopin virtausta/lämpötilaa?

  Kiitokset vastauksista ja kommenteistajo etukäteen

  --j
   
 2. debiloinen

  debiloinen

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tähän threadiin tulee todennäköisesti suosituksia käyttää Aqueroa yms muita, mutta kerroin ratkaisun Aisuiteen:

  Käytä DC-tuulettimia ja kytke ne Chassis-liitäntöihin, tällöin voit laittaa tuulettimet pysähtymään täysin tietyn lämpötilan alle. Ainakin kolmosversio Aisuitesta osaa ohjata vaikka T-Sensorin mukaan (esim vedenlämpö).
   
 3. Miro.Simounen

  Miro.Simounen

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Täältä eka ääni Aquaerolle, noi emojen omat on sellasia pökäleitä tähän verrattuna :)

  Aquacomputer Aquaero 5 LT, USB Fan Controller - 69,00€
   
  Hordak ja AHPU tykkäävät tästä.
 4. AHPU

  AHPU VHM Premium-jäsen

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täältä toinen ääni Aquaerolle. Juurikin tuo 5 LT koneessa. Kerran kun tuon konffaa niin ei ole tarvinnut ihmetellä sen kummemmin *koputtaa varuilta puuta*.
   
 5. pansku

  pansku Näppäimistöjen asiaintuntija Köyhä

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Täältäkin ääni Aquaero 5 LT:lle. Ollut koneessa jo pari vuotta ja toimii kuin junan vessa *kop kop*. Sen sai helposti konffattua juuri mieleiseksi eikä tarvinnut alkaa säätämään minkään ripulisoftien kanssa.
   
 6. Rikardo

  Rikardo

  Viestejä:
  273
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Täältäkin myös ääni Aquaerolle. Itellä oli 5 LT toki vain ilmajäähdytyksessä käytössä. Hyvää oli se että kerran kun sen asentaa, niin toimii itsenäisesti kunhan saa virtaa eli ei ole käyttöjärjestelmästä riippuvainen. Nyt harmittaa että tuli myytyä pois :(
   
 7. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  803
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aquaero 5 LTlle täältäkin ääni, softasta löytyy kaikki mitä tarvit loopin hallintaan. Olisiko reilun vuoden nyt jyllännyt ilman mitä säätämistä, välillä käytän pumppua täysillä ilman poistamiseksi blokeista.
   
 8. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 976
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Emolevysi käyttää IT8665E "Super I/O" palikkaa jonka tehtävä on siis seurata jännitteitä, tuuletin nopeuksia, lämpötiloja, ohjata tuulettimia jne.
  Speedfan ei tuota palikkaa tue koska se on uudempi ja sitä ei ole lisätty Speedfaniin.
  Ja siitäkin on jo hetki kun Speedfania on viimeksi päivitetty.
   
  Jonasy tykkää tästä.
 9. Miro.Simounen

  Miro.Simounen

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Toi speedfan on kans luokkaa niin cryptinen kikkare, ettei ole koskaan itellä auennut miksi joku sitä käytti.
   
  JuSiZ tykkää tästä.
 10. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 976
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Siksi koska osaavissa käsissä Speedfan on erittäin monipuolinen ohjelma ohjaamaan tuulettimia. Olettaen siis että rauta on tuettua. Nykystandardein käyttöliittymä tietenkin aika vanha mutta function over form.

  Aquaerot tietenkin siinä mielessä parempia että nehän on itsenäisiä. Jos Speedfan ei pyöri niin eihän se tietenkään tuulettimia ohjaa. Ja jos emolevy on paskaa BIOS/tjsp suhteen niin sehän voi yliajaa Speedfanin säädöt, esimerkiksi silloin kun itse käytin Speedfania niin oman emolevyni kanssa sain silloin tällöin nauttia random tuulettimet-pyörii-täysillä-mitä-vittua-täällä-tapahtuu tilanteista tai esimerkiksi siitä että jos lämpötila nousee tietyn pisteen yli (70C, kenenköhän kuningasidea tuokin oli...) niin emolevy vääntää tuulettimet täysille because reasons.
   
 11. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  803
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sama täällä, Speedfanin käyttö loppui yhteen testiin.

  Minun mielipiteeni on että jos laittaa custom loopin koneseen, niin kannattaa panostaa vielä se Aquaero. Sitä voi käyttää seuraavassa buildissa ja jos komponentit pysyy suht samana, on säädöt valmiina sisässä.

  Aquasuiten kun oppii niin aika paljon pystyy tekemään, esimerkiksi virtuaalianturit. Huoneilma/vesi deltalämpöanturin teko naurettavan helppoa.
   
 12. Turang

  Turang

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Täällä ei näköjää ole ollut keskustelua vähään aikaan mutta mutta ittellä kohta sama tilanne. Tuulettimet vaatii pwm ohjauksen ja ainoa aito pwm liitin on cpu_fan. Mutta biosista ei saa valittua että cpu_fan ohjaisi tuulettimia t-sensorin mukaan. Emolevynä asus z370-i. Ainoastaan cha_fan liittimeen pystyy valitsemaan t-sensorin lähteeksi. Koppana fractal design nano kotelo eli edessä ei ole laitepaikkoja, johon Aquaeron voisi laittaa. Onko vielä ideoita miten voisin toteuttaa cpu_fanin tuulettimien ohjaukset veden lämpötilan (t-sensorin) mukaan? Vai joutuuko sitä tässä speedfanin tai aisuiten uhriksi? Kuullut molemmista huonoa että ei tekisi edes mieli alkaa niiden kanssa säätämään.
   
 13. AHPU

  AHPU VHM Premium-jäsen

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aquacomputer Aquaero 6 LT, USB Fan Controller - 109,90€

  Mahtuuko tuo johonkin? Ja tuohon siis saa kiinni lämpöantureita kanssa.
   
 14. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  2 187
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pumppu cpu headeriin ja flektit muihin. Noin ainakin itsellä hoitaa aisuite asiansa. Radi tuularit sammuu lämmön mukaan idlessä.
   
 15. Turang

  Turang

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Koneen takana on hyvin tilaa jos tuommosen sinne kiinnittäis. Mut eikö toi ole vähän yliampuvaa yhden lämpötilasensorin takia?
   
 16. Rentner

  Rentner Niin läski äijä! Lumihiutale Köyhä

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Erikoisen näköinen tuo Aquaero. Tosin itse näen sen aika pitkälle turhana, kun hyvällä emolevyllä, lämpöanturilla ja PWM splitterillä pääsee järkyttävän pitkälle.
  110€ kalikasta, jonka joutuu puljaamaan koppaan ja kaikista kopista ei aina löydy edes järkevää paikkaa sille.

  Jos sitä nyt vertaa hyvään lankkuun jossa on karkeasti ottaen natiivina kaikki mitä tuo tarjoaa ja samalla myös hyvät ylikellotusominaisuudet niin mielestäni valinta on aika selvä.

  Jos DYI henkeä löytyy niin Aquaeroa vastaavan kilkkeen saa varmasti viriteltyä murto-osahintaan vaikka arduinosta.
   
 17. AHPU

  AHPU VHM Premium-jäsen

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun sen noin ilmaisee, niin ehkä hiukan... Kaikki on toisaalta suhteellista. Mutta toi on siis yksi vaihtoehto, toki pirun kallis semmonen.
   
 18. Miro.Simounen

  Miro.Simounen

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Aisuite ainakaan ei toiminut vielä z270 emolla niin tuskimpa se sen paremmin toimii z370 emojen kanssakaan. (sama softahan siinä on)
  Ite koitin räpiköidä sen kanssa, mutta T-sensori + CHA fan paikat ei osannut ohjata tuulettimia huonostikaan,
  pelatessa tuulettimet jumitti tiettyyn ja kun pelin sulki tajus Aisuite vasta alkaa säätämään tuulettimien kiekkoja ylöspäin.

  Eikös tossa Nanossakin mahtus tuonne emokelkan taakse Aquaero.
  tohon punasella ympäröidylle alueelle pitäs mahtua vaikka 5 tai 6LT
  50e0988d-7613-48ff-863d-8c82c6513e24.jpg

  Eihän tuo 5LT kovin kallis ole. Itellä moinen ja käytössä vain yksi lämpöanturi tällähetkellä. Mittaa siis veden lämpöä ja säätää sen mukaan.
   
 19. Turang

  Turang

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Ihan samaa paikkaa mä pohtisin. Kyllä siinä tilaa on kun siinä on samanlainen syvennys ku isommissaki malleissa. Mutta ennenku Aquaeron ostan niin kokeilen kyllä speedfania tai aisuitea. Jos ei muuten cpu_faneja saa ohjattua t-sensorin mukaan helposti.
   
 20. AHPU

  AHPU VHM Premium-jäsen

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laitoin tuon kutosen tuohon linkkiin kun tuossa kyseltiin PWM-ohjausta. 5LT tosiaan on huokeampi, mutta siinä on vaan yksi PWM-kanava.
  Itsellä 5LT myös, veden lämmön ja ilman lämmön erotuksen mukaan säätää ropelleja mulla (iski hifistely).
   
 21. skl

  skl

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Ainakaan asuksen x370-pro ei anna säätää kuin Cha faneja t-sensorin mukaan, cpu ja pumpun headerit menee vain cpu+-lämpöken mukaan :itku:
  En tiiä löytyiskö modattua biosia missä antais valita.
   
 22. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  2 187
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Näin tuo kaikilla asuksen lankuilla on mutta juurikin tuon takia mulla pumput cpu headereissä ja joko laittaa kiinteät rpm tai sitten joku 1700 -2200rpm niin ei ongelmaa ja muita headereitä saakin sitten ajaa minkä lämpötilan mukaan nyt haluaakaan. Taitaa itsellä pysyä suunnilleen joka tilanteessa tällä hetkellä siinä reilu 1800rpm. Itse en etua näe noissa aquaeroissa välttämättä mutta kiva leluhan tuo on.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 23. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 419
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Juu ja ei. Jos sattuu kerran ostamaan aquaeron, käyttää sitä luultavasti seuraavaankin setuppiin eikä moista tarvitse enää lankkua valitessa ottaa huomioon. Vähän sama kun äänikortti. Kun kerran ostaa esim ZxR ei tartte lankkua valitessa miettiä mikä integroitu mahtaa löytyä ja miellyttääkö se vai ei...
   
 24. Miro.Simounen

  Miro.Simounen

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Aivan samat mielipiteet! LT5 ollut jo varmaan 4 eri setuppia ja Tuo asuksen äänikortti taitaa olla jo 7v vanha :|
   
 25. Aughengo

  Aughengo

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Mitä mieltä että kannattaako vaihtaa speedfan aquaeroon? Ainakin sais lämpötilan sensorit kunnolla veden mukaan. Emon omaa softaa en aio enää käyttää. Vähän vaan on arvokas toi 6 versio kun pitää saada pwm
   
 26. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 419
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Kannattaa jos siihen on varaa, haluaa pitkäkestoisen "sijoituksen", sekä sen tarvitsee. Eikait siihen muuta syytä tarvitse?

  Eikait niissä emon TP paikoissa mitään vikaa ole, jos siis on saanut kaikki haluamansa funktiot käyttöön. Kuten yllä mainittu, seuraavan emon oston yhteydessä ei tarvitse tätäkään miettiä, jos on aquaero..
   
 27. Miro.Simounen

  Miro.Simounen

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Kävi sitten seuraava episodi.

  Itellä on tällähetkellä pumppu emolla kiinni, koska väliaikainen looppi.
  Emo laitettu ohjaamaan custom käyrällä pumppua, idlenä pyörii ihan minimit D5:n ja heti lämpöjen noustessa pitäisi pumpun nostaa kiekat ½teholle.
  Vaan eipä toiminutkaan näin. Tästä syystä rinnan olevilla cpu+gpu blockkeilla prossu blockille ei riittänyt virtausta pienen ilmakuplan takia joka oli päässyt kertymään blockkin vaan kierto jäi pelkästään kulkemaan gpu kautta.
  Tästähän tietty seurasi massiivinen ylikuumeneminen ja lopulta koneen thermal shutdown.

  Tuota ongelmaa ei ole ennen ollut, koska Aqvaero boostaa pumpun ja tuulettimet käynnistyksessä, jolloin tuollaista ilmalukkoa ei pääse edes syntymään.
  Tosin tuota ilmalukkoakaan ei pitätäisi päästä syntymään jos pumpun ohjaus emon kautta olisi toimisi.

  Emojen ohjaus/säädöt 1/5 ei jatkoon. Nyt saa D5:n pyöriä ½ teholla kiinteesti. kunnes saan uuden kotelon tehtyä loppuun.

  Kuva vielä loopista selventään.

  IMG_20180323_074429.jpg
   
 28. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  646
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Kukaan ei ole näemmä vielä ehdottanut aquaeroa puolet halvempaa Corsair Commander Pro:ta.

  Tukee 6x PWM tuulettimet, 4x lämpösensorit, USB kautta softaohjaus. Itselle tuo on riittänyt hienosti kahden radin setupissa, saa tuulettimien custom käyrät yms lämpösensorien mukaan.

  Screenshot 2017-11-17 13.55.38.png
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 29. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 419
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Viimeksi muokattu: 23.03.2018
 30. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  646
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  50 eurolla oli verkkokaupassa, noita tulee aika ajoin tarjouksissa vastaan. Kait tuolla jotain ledijuttujakin voi vilkutella, itseä ei nuo nykyajan RGB viritykset kiinnosta niin tulee ajettua pelkästään kotelon tuulettimia tuolla.

  Tähän asti tuo on näyttänyt kaikkien vedenlämpösensoreiden (liuska & tulppa & G1/4) lukemat oikein, hintaisekseen mielestäni ihan toimiva laitos.
   
 31. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 976
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Hinnat alkaen ~97€ + toimituskulut ja mahdollisesti siihen vielä se 5% lisää veroja.
   
 32. jk72

  jk72

  Viestejä:
  71
  Rekisteröitynyt:
  18.03.2018
  Aquaero 5 LT tuli tilattua.Kokoonpano tulee olemaan kokonaan uusi eli i7 8700k+Asus x hero+G.Skill 3200mhz 16 gigaa+1080TI.Kopaksi on tulossa Phanteks Enthoo Primo.Vedellä mennään ja radi on Alphacool Nex XT45 420mm ja joku saman firman 280mm.Tuulettimet on vielä hakusessa.Näyttis menee varmaan kanssa samalla keikalla vedelle.Vanhasta koneesta jää ylimääräiseksi EK:n 360mm ja SAcythen 3*Slipsteamia.Radi lähtee myyntiin.


  Edellinen tuuletin säädin on mallia antiikki :) Olisiko kenelläkään tehtynä jotain revikkaa Aquaerosta ihan vaan härmän kielellä?Tuuletin suosituksiakin saa laitella kokoa 140mm.
   
 33. Turang

  Turang

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Corsair ml sarja. On hyviä mutta kalliita. Osta ainoastaan niitä pro malleja, on vähän kalliimpia mutta ei raksuta alhasilla kierroksilla. Niitä itse ostaneena voin suositella. Ilma liikkuu hyvin ja äänettömiä 500rpm
   
 34. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 976
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Aquaero 5 LT:n tuuletinlähdöt on vain jännitesäädöllä eikä noita Maglev tuulettimia voi säätää jännitteellä. Tai voi säätää mutta kun mennään jonnekin ~9V paikkeille niin sähkömagneetti ei enää oikein jaksa kannatella ja alkaa hinkkaamaan liukulaakeria joka on suunniteltu vain hyvin lyhyttä käyttöä varten (lue: käynnistys jonka jälkeen magneetti laakeri hoitaa homman). Tuotesivulla jännite listattu 10.8-13.2V.
  Ja kera tuuheat ~1500rpm tai jotain sinnepäin, jos nyt 140mm ML tuulettimia ostetaan ja ohjataan PWM:llä niin itse ostaisin PRO RGB malleja ihan vain sen takia että on järkevämpi 400-1200rpm säätöalue. Jättää ledi hömpötykset kytkemättä jos ei niitä halua katsella. (oletan että ottavat virtansa sen hubi liittimen kautta)
   
 35. Turang

  Turang

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  My bad. En ajatellut ihan loppuun asti. Itse vaan just ostin noita tuulettimia ja olen tykännyt. Mut en toki tullu ajatelleeks et aquaeron kauttahan niitä tuulettimia toki pitää ohjata.
   
 36. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 419
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Onnistuu aquaerolla toki tuulettimien ohjaaminen, tosin on vain yksi PWM lähtö tuossa 5 LT:ssä, mutta sillähän voi ohjata vaikka 100 tuuletinta. Ei saa niin yksilöityjä ja monipuolisia profiileita, mutta saa kuitenkin.
   
  Lagittaja tykkää tästä.
 37. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 976
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  No niimpäs olikin, en tuota enää muistanut saatikka huomannut vaikka vilkaisinkin ominaisuuslistaa.. :facepalm:
   
 38. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 129
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jotenkin huvittava yhdistelmä. Ensin ylistetään että kestää isältä pojalle, mutta sitten ei voidakkaan ostaa parhaita tuulettimia kun eivät toimi oikein. :D

  Ei siis ole aquaeroa vastaan mitään, paitsi hinta, mutta ei näissäkään voi "liian kauas" tulevaisuuteen katsoa. Aina voi tulla jotain uutta, jota ei aikaisemmin tajunnut tarvitsevansa. Toki tuulettimiin nyt tuskin on tulossa juuri muuta kuin lisää ledejä.

  Itsellä aisuite myös jättänyt pari kertaa säädöt tekemättä. Pitänee varmaan laittaa arvot biosiin ja antaa biosin ohjata. Speedfan oli aikanaan hyvä, mutta ei tue enää juurikaan uusia alustoja (tai näin olen ymmärtänyt). Speedfan itsessään ei kyllä koskaan pettänyt ja oli säädettävyydeltään aivan omaa luokkaansa.
   
 39. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 419
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Täh?

  Siis kyllä aquaerolla voi säätää tuulettimia OIKEIN. On oikein hyvä PWM controlleri ja poweria jaa just niin paljon kun virtaläheteestä lähtee irti. Lähtöjä ei tosin ole kuin yksi.
   
 40. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 129
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pointti oli ettei sekään täydellinen ole nyt ja loputtomasti. Hyvin sillä voi hoitaa tuon säädön, ei siinä mitään.
   
 41. Miro.Simounen

  Miro.Simounen

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  LT5 mallissa on yksi PWM kanava, josta itellä ohjataan splitterin kautta kuutta (6) Corsairin ML120 tuuletinta. Ohjautuu juuri tasan tarkkaan siten miten asetettu ohjaamaan. Ja yksikään ML120 tuuletin ei raklata tai vingu.
   
  mRkukov tykkää tästä.
 42. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aquaero 5 LT lienee tullut 2011 markkinoille, silloin ei tainut olla vielä PWM maglev tuulettimia? Aquaero 6:ssa on sitten kaikki fan lähdot PWM:ää.

  Mulla 5 LT custom loopin kanssa, PWM lähtö säätää vesipumppua ja tuulettimet ovat volttiohjauksella. Nopeudet säätyy veden lämpötilan perustella. Alun säätö oli vähän säätöä Saksalaisen kolhon softan kanssa, mutta nyt nautin hiljaisuudesta. Vielä kun raaskis ostaa jostain virtausanturin niin en tietäisi miten parantaisin.
   
 43. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 976
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Aquacomputer näköjään julkaissut Quadron, 4-kanavainen PWM tuuletin kontrolleri. Itseltä mennyt täysin ohi, hinta 39,90€.
  Aqua Computer Webshop - QUADRO Lüftersteuerung für PWM-Lüfter 53256
  Neljä lämpöanturin paikkaa (mukana 1 anturi) ja löytyy tuosta tietenkin jotain RGB hömpötystä jos sellainen jotakuta kiihottaa.

  Tuohan on sinällään kätevä että jos omistaa jo Aquaero 5 LT:n mutta haluaa lisää PWM kanavia niin tämänhän pystyy linkkaamaan aquabussin kautta siihen.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 44. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  940
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Nyt on kerrankin sellainen laitos että ei turhia ominaisuuksia, mutta itselle kaikki tarpeellinen. Todennäköisesti menee hankintaan.
   
 45. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  2 187
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Muuten mutta liian vähän kanavia joka noissa ongelma kun pitää ostaa kaiken maailman lisä palikoita. Tekisivät suoraan vaikka 8 kanavaisena niin olis bueno.

  Edit. Laitoin aquacomputerille kyssäriä että saako noita kaksi linkattua aquabussilla yhdeksi sittenhän tuossa olis riittävästi kanavia.

  Edit. Ei onnistu aquabussilla muutakun aquaeron kanssa mutta muuten noita voi laitella niin monta kun usb reikiä piisaa. Pitäisi jokainen näkyä omanaan aquasuitessa
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2018
 46. Carlos

  Carlos

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Eikös tohon splittereillä saa vaikka sata tuuletinta kiinni, jos vaa hyväksyy että niitä voi komentaa vain 4:ssä ryhmässä? Splitteri nyt ei oo mikää hirvee palikka.
   
 47. AHPU

  AHPU VHM Premium-jäsen

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saa. Rajoituksena ainoastaa tuo 25W per kanava, eli aika monta tuuletinta saa yhteen kanavaan.
   
 48. Carlos

  Carlos

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Eramaankettu tykkää tästä.
 49. AHPU

  AHPU VHM Premium-jäsen

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 50. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  2 187
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo kyllä tolla yhdellä perus loopit haltsaa kevyesti...itsellä tällä hetkellä 7 reikää käytös tai periaattessa 6 kanavaa kun pumput on cpu fan ja cpu opt liitännäs. 6 tuularia enimmillään yhdestä liittimestä. Sinänsähän noita nyt tarpeen mukaan voi laittaa niin monta kun tarvii kun ainut rajoite on sisäiset usb liitännät ja niihinkin saa neljän portin hubeja alta kympillä