(GP)GPU-orientoituneita emolevyjä?

Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
926
Onko emolevyjä, joilla olisi painotettu suunnittelu PCIe 16x -portteihin, mutta CPU-osio olisi vaatimattomampi? Nimittäin, jos pääkuorma tehdään PCIe:issä, niin on turha maksaa rahaa jostain high-end CPU:ista tai niiden tuesta.

Eli siis emolevy, joka sopisi paremmin GPU-vetoisille sovelluksille kuin CPU-vetoisille tai balansoiduille.
 
Periaatteessa joo, mutta mennään sitten jo järeämpään työasema/palvelin -rautaan. Ns. kuluttajatason prossuissa PCIe-linjoja on nykyään noin 20-24 ja joissain halvemmissa 10-12. Tämä tarkoittaa, että prossulta tulevilta linjoilta saa käyttöön vain yhden PCIe x16 tai x8 nopeuksisen paikan näyttikselle. Sitten jos haluaa useamman näyttiksen kiinni x16 nopeudella, niin täytyy katsella Epycin tai Xeonin suuntaan. Esim Epyceistä linjoja löytyy jo 128, joten mahdollistaa useamman x16 nopeuksisen PCIe-paikan käytön.

Sitten toki jos näyttikselle riittää x1 nopeus, niin tähän hommaan löytyy mainauskäyttöön tarkoitettuja emoja, joissa on useampi x1 slotti ja adapterilla noista saa x16 kokoisen. Mutta jos ihan x16 nopeutta havitellaan niin sitten joutuu laittamaan rahaa tiskiin enemmän.
 
Niin ideani oli, että saako samat portit ilman Xeon:ia ja Epyc:iä.

Entä jos laittaa yhteen porttiin ison kortin?

Esim. SLI/Crossfire -aikana oli niitä X2 -kortteja.

Tässä on toki se, että on myös muitakin prosessorityyppejä kuin GPU:t.

Lisäksi muistan joskus lukeneeni, että GPU:ille riittäisi yleensä 8x.

Enkä ole varma, että onko lane sinänsä rajoittava tekijä, vaan se, että yhdelle piirilevylle ei saa riittävästi GPU:ia, joten siksi tarvitaan useampia laneja.

Mutta joo, esim. Zen 4 tukee max. 24 lanea desktop:ille ja 128 server:ille.
 
Viimeksi muokattu:
Jätän tämän tähän.

 

Statistiikka

Viestiketjut
254 095
Viestejä
4 419 103
Jäsenet
73 287
Uusin jäsen
lithen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom