Google haku "korkattu"?!

Ei tuo MujSoubor.cz (INFOPEDIA - MujSoubor.cz) ole ehkä niin vaarallinen piraatti- ja malwarejakomesta kuin kieltä osaamattomista saattaa vaikuttaa. Esim. en wikipedia linkittää tuonne artikkeleita (Video games in the Czech Republic - Wikipedia)

Ehkä sen vuoksi tuokin (Outlast 2) esiintyy edelleen hakutuloksissa. Olisiko kyseisestä pelistä ollut joskus demoversio uploadattu tuonne, ja sittemmin alkanut ohjautumaan Steamiin.
 
Onko noissa sun tapauksissa ollut sellaista, että ne väärät sivut ovat automaattisesti ohjanneet muutaman sekunnin kuluttua sinne aidolle sivulle? Jos tuollaisia tulee myös normaalihaulla niin sitten kyllä voisi melkein sanoa, että Googlen indeksoinnissa on paha virhe, tai ainakin hakutulosten esittämisessä.
Minä en nyt ihan suoraan sanottuna ymmärrä, että miksi se olisi Googlen vika, että maailmassa on kaikenlaisia skämmereitä, jotka käyttävät hyväkseen mm. juuri hakukoneoptimointia siihen että saavat kävijöitä omille sivuilleen? Toki voivat yrittää noita seuloa erilaisilla menetelmillä, mutta ei se ole miljardien sivujen joukosta ihan niin simppeliä.

Google ei myöskään voi vaikuttaa siihen mitä tapahtuu sen jälkeen kun käyttäjä on heidän hakutuloslistauksestaan klikannut jotain linkkiä. Jos siellä on joku edelleenohjaus, niin sitten on ja sillä siisti.
 
Minä en nyt ihan suoraan sanottuna ymmärrä, että miksi se olisi Googlen vika, että maailmassa on kaikenlaisia skämmereitä, jotka käyttävät hyväkseen mm. juuri hakukoneoptimointia siihen että saavat kävijöitä omille sivuilleen?
Eli sinun mielestä Google ei tee virhettä kun ottavat sivuston osoitteen hakutulokseen mutta laittavat hakutuloksen tiedoiksi sen sivuston automaattisen uudelleenohjauksen jälkeisen sivuston tiedot?! Mielestäni se on aika helvetin iso virhe. Siinä ensimmäisellä sivustollahan voisi olla mitä tahansa vaikka malware payloadia ennen kuin se uudellenohjaa sinne loppusivulle josta google näyttää tiedot hakutuloksissaan (miinus se osoite joka osoittaa sille ekalle sivulle josta tehdään se uudelleenohjaus). En kyllä käsitä miten joku ei voi nähdä tätä isona virheenä.

Ei tuo MujSoubor.cz (INFOPEDIA - MujSoubor.cz) ole ehkä niin vaarallinen piraatti- ja malwarejakomesta kuin kieltä osaamattomista saattaa vaikuttaa.
Niin siis tässähän nyt ei ole kyse mistään yksittäisestä ei-google saitista vaan googlen hakukoneesta.
 
Onko noissa sun tapauksissa ollut sellaista, että ne väärät sivut ovat automaattisesti ohjanneet muutaman sekunnin kuluttua sinne aidolle sivulle? Jos tuollaisia tulee myös normaalihaulla niin sitten kyllä voisi melkein sanoa, että Googlen indeksoinnissa on paha virhe, tai ainakin hakutulosten esittämisessä.
En muista, mutta sillä ei ole varsinaisesti mitään merkitystä mitä tapahtuu sen jälkeen kun käyttäjä on mennyt sinne sivulle. Ei se ole enää Googlen tai kenenkään muun hallussa siinä vaiheessa. Edelleenohjaus tehdään siellä sivuston päässä vaiheessa x, eikä hakukone enää välitä siitä ainakaan kovin korkealla tasolla.

Eli sinun mielestä Google ei tee virhettä kun ottavat sivuston osoitteen hakutulokseen mutta laittavat hakutuloksen tiedoiksi sen sivuston automaattisen uudelleenohjauksen jälkeisen sivuston tiedot?! Mielestäni se on aika helvetin iso virhe. Siinä ensimmäisellä sivustollahan voisi olla mitä tahansa vaikka malware payloadia ennen kuin se uudellenohjaa sinne loppusivulle josta google näyttää tiedot hakutuloksissaan (miinus se osoite joka osoittaa sille ekalle sivulle josta tehdään se uudelleenohjaus). En kyllä käsitä miten joku ei voi nähdä tätä isona virheenä.
Sen ensimmäisen esimerkin "Black Sabbath" -linkki vie osoitteeseen:
Koodi:
http%3A%2F%2Fwww.babylon.com%2Fredirects%2Fredir.cgi%3Ftype%3Dwikipedia%26full_url%3Dhttp%3A%2F%2Ffi.wikipedia.org%2Fwiki%2FBlack%2520Sabbath%26term%3DBlack%2520Sabbath&usg=AOvVaw33ELTX-JlJA8RPdZVDEi0r

Olennainen osa osoitteesta on tuo domain, eli www.babylon.com, eli jos käyttäjä ei ymmärrä että osoite on tittelistä huolimatta menossa jonnekin ihan ihme domainiin, niin sille ei voi nykytekniikalla hirveästi tehdä mitään. Jos tuollaisilta suojellaan taviskäyttäjä liikaa, niin sitten lopputulos on taas sama, eli valitetaan miten google on ollut jo 10v paskaa, eikä sillä löydä mitään. Monet ihan todelliset sivustot toimivat muutenkin niin, että siellä on joku päädomain, jossa ei ole välttämättä varsinaista sisältöä, mutta josta ohjataan käyttäjiä edelleen sopiviin alidomaineihin sen perusteella mitä laitetta nämä käyttävät tai mistä ovat tulossa. Tekniikka ja idea on niissä ihan sama, eli hakukoneelle tarjotaan jotain tietoa ja taustalla tapahtuu sitten muita toimintoja. Toinen olennainen osa osoitteesta on siis tuo /redirects/redir.cgi, jossa tehdään varsinainen edelleenojaus. En jaksanut tutkia taustoja tarkemmin, mutta se on varmasti sama koodipätkä, joka tarjoaa sivun halutun sisällön hakukoneille.

Google voi yrittää siivota näitä skämmereitä tuloksistaan, mutta kaikista heidän käytössä olevista resursseista huolimatta eivät välttämättä pysty ihan kaikkeen. En pysty näkemään ongelmaa tässä vaiheessa merkittävänä, kun ei noita todellakaan näe edes kuukausittain ja silloinkin pitäisi vielä klikata linkkiä, joka näyttää jo silmämääräisesti menevän jonnekin minne ei haluta. Lisäksi jos tuota tapahtuu näissä esimerkeissä vain sillä "kirjaimellinen"-haulla, niin sitä suuremmalla syyllä käyttäjältä voidaan odottaa valveutuneisuutta hakutulosten suhteen.
 
Viimeksi muokattu:
Suu pyöreänä täällä ihmettelen niin montaa asiaa tuossa kirjoituksessasi että...

Edelleenohjaus tehdään siellä sivuston päässä vaiheessa x, eikä hakukone enää välitä siitä ainakaan kovin korkealla tasolla.
Jos hakukone ei välitä siitä mitään tai paljoa, niin miksi googlen hakutuloksessa esitetään tietoja sen edelleenohjauksen jälkeen olevasta saitista?! Miksi google ei näytä hakutuloksissa tuon "mujsoubor" sivun sisältöä (ja erikseen sitä oikeaa steam-tulosta)?! Sehän ladataan ensimmäiseksi ja sillä sivulla EI ole mitään niitä tietoja joita google hakutuloksessaan näyttää (paitsi se "mujsoubor" osoite). Miksi google antaa tuon sivuston huijata googlen hakukoneen käyttäjiä (käyttäjiä joista moni ei tajua URL:n/osoitteiden päälle yhtään mitään, tämän googlekin itse tunnustaa ja siksi on ollut kovasti "tyhmentämässä" Chromen osoitepalkissa näytettävää osoitetta). Miksi googlen (ainakin) Verbatim-hakutuloksissa tuollainen "uudelleenohjaus-saitti-kikka" KORVAA kokonaan sen oikean ja suoran hakutuloksen sinne, tässä "mujsoubor" tapauksessa, Steamin sivulle?! Kyse ei siis ole siitä, että tuo "mujsoubor" olisi päässyt ylemmäksi hakutuloksissa vaan se kokonaan korvaa sen "aidon" steam hakutuloksen. Jos on pakko indeksoida sivustoja niin, että kaikki uudelleenohjaukset ryömitään loppuun asti, niin miksi niitä tehdään myös "cross-site-redirection"-tyylisesti eikä vain yhden domainin sisällä (joka sekin voi olla tietyissä tapauksissa ongelmia aiheuttava)? EDIT: Ja vaikka olisi pakollista indeksoida niin, että ryömitään ne uudelleenohjaukset loppuun asti, niin miksi jokaista eri domainia ei esitetä omana hakutuloksissa? Se ensimmäinen saitti joka tekee sen uudelleenohjauksen, se voi sisältää mitä vaan, hyökkäyksiä selainta/järjestelmää vastaan, ja ne suoritetaan ennen kuin se uudelleenohjaa käyttäjän muutamien sekuntien päästä sinne toiselle sivustolle (niin kuin tämä "mujsoubor" tekee, sillä on siellä sivulla javascriptin pätkä joka venttaa 4 sekuntia ja sitten tekee sen uudelleenohjauksen). En voi käsittää miten joku ei näe googlen tavassa esittää vääriä tietoja hakutuloksessa mitään vikaa. Jos google näyttäisi hakutuloksessaan sen "mujsoubor" sivun sisältöä eikä steamin, niin sittenhän asia olisi kokonaan käyttäjän vastuulla mitä klikkaa. Ehkä tätä juttua ei kannata jatkaa enää.. taitaa olla sellainen "joko sinä et käsitä tai minä en käsitä" tilanne.
 
Jos hakukone ei välitä siitä mitään tai paljoa, niin miksi googlen hakutuloksessa esitetään tietoja sen edelleenohjauksen jälkeen olevasta saitista?!
Koska se haun kohteena oleva sivu syöttää ne tiedot hakukoneelle. Se ei todennäköisesti esitä sisältöä suoraan toiselta sivulta, vaan noutaa ne sieltä etukäteen ja esittää ne sitten itse edelleen. Ei siis ole siinä mielessä mikään "cross-site-redirection", vaikka siltä loppukäyttäjälle näyttäisikin.

Miksi google antaa tuon sivuston huijata googlen hakukoneen käyttäjiä
Ei se erityisesti anna, mutta kuten sanoin, noita ei ole välttämättä helppoa automaattisesti karsia hakutulosten joukosta ilman että false positive -poistojen määrä kasvaisi merkittävästi.

Haittaa kokevan sivuston pyytäessä nuo kyllä poistetaan jollakin viiveellä.

Ylipäätään tuo toimii niin kuin hakukoneet nyt yleensä toimivat, eli se esittää käyttäjän hakuehtoihin soveltuvaa sisältöä erilaisten algoritmien tuottamana omasta indeksistään, jonka sen crawlerit ovat kantaan keränneet. Google on heittämällä paras tässä, mutta ei tietenkään aukoton. Mikään muu ei pääse edes lähelle ja itse asiassa koko maailma olisi aika pitkälti kusessa, jos Googlea ei olisi. Se on huolestuttavaa, mutta oli miten oli, Google ei ole sivulinkin klikkaamisen jälkeen enää millään tavalla vastuussa siitä mitä ko. sivuston sisällä pyörivät skriptit tekevät käyttäjän verkkoliikenteelle.

(käyttäjiä joista moni ei tajua URL:n/osoitteiden päälle yhtään mitään, tämän googlekin itse tunnustaa ja siksi on ollut kovasti "tyhmentämässä" Chromen osoitepalkissa näytettävää osoitetta).
Ei tässä ole mitään epäselvää, mutta ei Google voi yksinään korjata sitä puutetta, että suurin osa käyttäjistä ei ymmärrä tietotekniikasta, tai oikeastaan mistään juuri mitään. Kaiken pitäisi vaan toimia kuten itse haluaa ja jos ei toimi, on vika aina kaikkialla muualla paitsi itsessä. Jonkinlainen aikakauden ilmentymä tämäkin. :D

Miksi googlen (ainakin) Verbatim-hakutuloksissa tuollainen "uudelleenohjaus-saitti-kikka" KORVAA kokonaan sen oikean ja suoran hakutuloksen sinne, tässä "mujsoubor" tapauksessa, Steamin sivulle?! Kyse ei siis ole siitä, että tuo "mujsoubor" olisi päässyt ylemmäksi hakutuloksissa vaan se kokonaan korvaa sen "aidon" steam hakutuloksen.
En tiedä, minulla tuota mujsoubor-ongelmaa ei ilmene. Joko poistivat sen indekseistä tässä välissä, tai sitten meidän selaimilla haku toimii syystä tai toisesta eri tavalla. Testasin sen suoraan ja niillä sinun omilla linkeilläsi uusimmalla Firefoxilla (jossa on uBlock Origin asennettuna ja käytössä yleisimmillä filtterilistoilla, mikäli sillä on merkitystä).

"Black Sabbath" -haulla se aiemmin mainittu babylon.com... näkyy edelleen listalla.

Ehkä tätä juttua ei kannata jatkaa enää.. taitaa olla sellainen "joko sinä et käsitä tai minä en käsitä" tilanne.
Keskustelu on aina hyvästä, oli kyse nyt sitten kumman osapuolen väärinkäsityksestä ja tarpeesta korjaukseen tahansa.
 
Viimeksi muokattu:
Koska se haun kohteena oleva sivu syöttää ne tiedot hakukoneelle. Se ei todennäköisesti esitä sisältöä suoraan toiselta sivulta, vaan noutaa ne sieltä etukäteen ja esittää ne sitten itse edelleen.
Jaksatko selittää tätä? Millä lailla se sivusto "syöttää" googlen ryömijälle toisen sivuston tietoja? Tarkoitatko, että sillä joku client-tunnistus josta se tietää, että googlen ryömijä tekee nyt sivupyynnön ja palauttaa sille toisenlaisen html-sivun (steam-sivun sisällön) kuin mitä normaaleille nettiselaimille (oma "mujsoubor" sivun sisältö jossa javascript-uudelleenohjaus oikealle steam-sivulle)? Jotenkin luulisin, että google olisi tällaiseen varautunut jo aikoja sitten.

Itse olen koko ajan lähtenyt siitä, että googlen ryömijä (jonka pitäisi indeksoida kaikki ne sivut/linkit erikseen, eikä siis indeksoida vain sitä sivua joka löytyy uudelleenohjauksen/ohjausten loppupäästä (joku raja tässä oli, oliko 3 tai 5 peräkkäistä) TAI hakukoneen hakulistauksesta vastaava algoritmi tekee tässä virheen.

Just luin netistä, että googlebot käyttää aina uusinta Chromiumia, eli se osaa nykyään seurata myös javascript-uudelleenohjauksia.

Jos käännän tämän koko asian, eli oletan, että olen aivan väärässä, niin muutamia kysymyksiä nousee esille. Jos on siis oikeasti mahdollista tehdä tällaisia hakutuloksia manipuloivia ohjauksia eikä google niitä automaattisesti poista, niin emmekö näkisi tällaista paljon paljon enemmän hakutuloksissa? Lisäksi itse en ole nähnyt tällaista kuin Verbatim-haulla jostain syystä. Nimittäin mielestäni tämä ohjaushomma antaa tilaisuuden tehdä kaikenlaista väärää. Ensinnäkin jo nostaa omaa sivustoa hakutuloksissa jonkun suositun toisen sivuston kustannuksella. Maskata oman sivuston luonne hakutuloksissa näyttämään toisen sivuston tietoja. Korvata toisen sivuston hakutulos kokonaan. Yrittää tehdä hyökkäyksiä käyttäjän selaimeen/käyttikseen sillä omalla ("väärin markkinoidulla") sivulla joka uudelleenohjaa sitten toiselle sivulle. Tai mainostuloja. Jne? Jos joku tällainen metodi on tuottava ja kaiken lisäksi erittäin helposti käytettävä, niin sitä käytettäisiin paljon ja google ei selviäisi siitä manuaalisella siivouksella.

On jotenkin vaikea uskoa, että google ei tällaista yrittäisi automatiikalla estää. Jos se sitä tekeekin, niin miksei esim. tämä "mujsoubor" keissi ole laukaissut automatiikkaa? Miksi google antaa "mujsoubor":n esittää olevansa steam-sivusto hakutuloksissaan? En tahdo päästä tuosta asiasta millään mihinkään järkevään lopputulokseen itseni kanssa. Mielestäni googlen tapa toimia on todella outo. Miksi se uudelleenohjaus-sivu pitää näyttää edes hakutuloksissa?! Miksei vain listaa hakutuloksiin sitä sivua johon se uudelleenohjaus sillä toisella sivustolla menee? Eli siis hakutuloksissa ei näkyisi ollenkaan tuota "mujsoubor" sivua jossa se redirect on, vaan hakutuloksissa näkyisi ainoastaan se oikea linkki sinne steam-sivustolle (tai sitten molemmat näkyisivät, mutta "mujsoubor":ta ei olisi rankattu oikean steam sivuston suosiolla), kyllähän sekin on indeksoitu, ensimmäiseksi mahdollisesti juuri tuon redirectin kautta, mutta myöhemmin myös toista kautta ilman sitä redirect-sivua.

En enää oikein tiedä. Miten tahansa tätä yritän katsella niin päädyn siihen, että google ei tässä asiassa toimi oikein kunnolla. Jotain mätää tässä on. Ehkä pitäisi saada joku quote joltain Tavis Ormandyltä (tosin googlellahan hän on töissä joten miten olisi vastauksen riippumattomuus). ;)

En tiedä, minulla tuota mujsoubor-ongelmaa ei ilmene. Joko poistivat sen indekseistä tässä välissä, tai sitten meidän selaimilla haku toimii syystä tai toisesta eri tavalla. Testasin sen niillä sinun omilla linkeilläsi.
Tarkoitatko, että google antaa sinulle hakutuloslistan josta löytyy molemmat, "mujsoubor" linkki (steam-sivun otsikolla ja muilla steamin tiedoilla) ja myös suoran linkin oikealle steam-sivulle? Otitko huomioon, että hakutuloksissa voi olla steamin erikielisiä hakutuloksia, esim. suomenkielen steam linkki samalle pelisivulle voi löytyä "mujsoubor":n lisäksi, mutta sitä englannikielistä steam-linkkiä johon tuo "mujsoubor" uudelleenohjaa, sitä ei mahdollisesti ole, eli tuo "mujsoubor" olisi korvannut sen _englanninkielisen_ steam-linkin tuloksissa kokonaan.
 
Voiko tämä ketjun summaroida näin:
- Google Searchissa on ikivanha legacy feature "Verbatim search tool"
- Sen dokumentaatio on hankalahko löytää, ks. linkki alla
- Kun tuota käyttää, saa potentiaalisesti erilaisia tuloslistoja, todennäköisesti huonompia kuin ilman säätämistä
- End of story

"Types of search tools

Some Search tools are available in only some languages, or show only if you're signed in to your Google Account.

Web results

The tools you see will change based on your search and filters. So you won't see all the options every time. Tools can include:

...
Verbatim: Search for exact words or phrases."
---
 
- Google Searchissa on ikivanha legacy feature "Verbatim search tool"
Mistä keksit "legacy":n? Millä tavalla tämä toiminto on vanhentunut? Toiminto löytyy aika helposti kun painaa hakusivulla "Tools -> All results -> Verbatim", samalla lailla yhtä helposti voi rajata hakua ajan perusteella. Aina tuo Verbatim-toiminto on löytynyt, en ole nähnyt tilannetta jossa sitä ei olisi voinut käyttää normaalihaulla (ei siis kuva/video/etc haku, joissa veikkaan, että sitä ei esiinny koska google tykkää että käyttäjillä ei olisi "liikaa" vaihtoehtoja(/asetuksia/jne.) mistä valita, ts. google (kuten monet muutkin firmat nykyään) tykkää tyhmentää kaiken).

- Kun tuota käyttää, saa potentiaalisesti erilaisia tuloslistoja, todennäköisesti huonompia kuin ilman säätämistä
"Todennäköisesti huonompia"? Haluatko perustella? Monet monet ihmiset eivät pidä normaalista googlehausta kun se tuottaa huonoja tuloksia ja vannovat, että Verbatim haku on parempi, ainakin heille.

Jos et tykkää tästä keskusteluketjusta, lue jotain muuta.
 
Enpä minäkään tuota ihan niin huikeana ongelmana näe, tämänhetkisessä maailmanlaajuisessa ongelmaskaalassa. Jos koet sen ahdistavaksi, laita Googlelle palautetta.
 
Yleinen ongelma on se, että mitä isompi firma, sitä vaikeampi sitä on lähestyä, ts. he eivät paljon kuuntele mitään. Kokemusta on monen tällaisen yrityksen osalta, myös googlen osalta. Ero on valtava pienempiin yrityksiin, minulle on lähetetty vuolaita kiitosviestejä kun olen kertonut heille suoraan esim. heidän tietoturvaongelmista, jopa lahjakortteja esim. Amazoniin tarjottu (tuossa tapauksessa en siis ollut yhteydessä Amazoniin vaan pieneen suomalaiseen firmaan). EDIT: Lisätään tähän väliin vielä; en ole mikään bug bounty hunter, en vastaanota mitään palkkioita. En ymmärrä sitä miten löytyy aina porukkaa joka yrittää suoraan tai epäsuorasti lopettaa asiasta keskustelua. Ihmetyttää myös miten ei kukaan näe ongelmaa tuossa miten googlea hyväksikäyttäen on mahdollista saada omalle mahdollisesti esim. malware-sivulle kävijöitä "valheellisella markkinoinnilla". Jos tämä ei kiinnosta, parempi lukea jotain muuta joka kiinnostaa.
 
Mistä keksit "legacy":n? Millä tavalla tämä toiminto on vanhentunut?

"Todennäköisesti huonompia"? Haluatko perustella? Monet monet ihmiset eivät pidä normaalista googlehausta kun se tuottaa huonoja tuloksia ja vannovat, että Verbatim haku on parempi, ainakin heille.

Jos et tykkää tästä keskusteluketjusta, lue jotain muuta.
Olkoon.
2011 - Google introduces Verbatim searching: Google Introduces Verbatim Searching - Search Engine Watch

"Google also noted that they are “applying similar ideas directly to [their] algorithms, such as tuning the accuracy of when our query broadening search improvements trigger.” This likely means that as users choose to use verbatim searches, Google will gain a better understanding of when their suggestions and corrections are effective and times when they should have been avoided."


Kohta 9 vuotta sitten, kuulostaa aika legacylta. Samaan aikaan Windows 7 alkoi olla käyttökelpoinen.

Jos et ole huomannut, niin Tarkka/Advanced haku tai lainausmerkit tekevät samoja asioita huomattavasti helpommin: Tarkennettu Google-haku. Toki ne myös korjaavat typoja tai ehdottavat muita parannuksia hakutermeihin.

Kuten olet havainnut, niin Verbatim search näyttää (enemmän) linkkejä käyttäjälle hyödyttömiin tai haitallisiin uudelleenohjauksiin. No, sitä ei ole pakko käyttää.
 
Se että joku palvelu/toiminto on ollut vuosia toiminnassa niin sen takia se on "legacy", vanhentunut?! Onko Googlen video- tai kuvahaku, tai aikarajausfiltteri sitten myös "legacyä"? Aivan käsittämätöntä argumentointia.

Googlen lainausmerkki-toiminto on ollut minun ja monen muidenkin netinkäyttäjien mielestä huonosti toimiva ja se ei ole ollut samanlainen kuin verbatim-haku.

Kyse tässä topikissa olevasta aiheesta on ollut siitä onko googlen indeksoija ja/tai verbatim haku virheellisesti toimiva, ei siitä antaako se järkevämpiä vastauksia vai ei käyttäjien mielestä.
 
Ymmärrän täysin @TenderBeef fiä tässä. Googlen täytyisi ehdottomasti olla vastuussa siitä mitä ihmisille antaa hakutulokseksi, tilanteessa kuin tilanteessa. Ihan samoin kuin minä olisin vastuussa jos tahallisesti laitan tähän nyt haitallisen linkin jonka te avaisitte ja ihmettelisitte sen jälkeen että mitä tapahtui. Google voi syöttää vaikka mitä paskaa ihmisille ja luistaa vastuusta tai lykätä sen vastuun jollekkin muulle(käyttäjille?)

Olet vastuussa jo omista puheista verkossa, mutta hakutulokset saa olla mitä tahansa...Jos io-techin sivut saastuisi pitäisin vastuussa ensimmäisenä io-tech ylläpitäjiä. Mutta google on aivan eri asia se voi tehdä mitä haluaa. Samoin kuin facebook ym isot toimijat

Facebookkia on sentäs yritetty kurittaa mutta toistaiseksi on aika laihaksi jääny. Gdpr:kin jäi vain lähinnä hyväksi yritykseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Ymmärrän täysin @TenderBeef fiä tässä. Googlen täytyisi ehdottomasti olla vastuussa siitä mitä ihmisille antaa hakutulokseksi, tilanteessa kuin tilanteessa. Ihan samoin kuin minä olisin vastuussa jos tahallisesti laitan tähän nyt haitallisen linkin jonka te avaisitte ja ihmettelisitte sen jälkeen että mitä tapahtui. Google voi syöttää vaikka mitä paskaa ihmisille ja luistaa vastuusta tai lykätä sen vastuun jollekkin muulle(käyttäjille?)

Olet vastuussa jo omista puheista verkossa, mutta hakutulokset saa olla mitä tahansa...Jos io-techin sivut saastuisi pitäisin vastuussa ensimmäisenä io-tech ylläpitäjiä. Mutta google on aivan eri asia se voi tehdä mitä haluaa. Samoin kuin facebook ym isot toimijat

Facebookkia on sentäs yritetty kurittaa mutta toistaiseksi on aika laihaksi jääny. Gdpr:kin jäi vain lähinnä hyväksi yritykseksi.
Eli jos minä postaan tähän linkin, joka menee jonnekin haittaohjelmasivulle, niin vika on foorumin ylläpidon, kun eivät ole asiaa etukäteen hoitaneet kuntoon?

Edelleen minua kiinnostaisi tietää miten se on tässä ketjun aiheen tapauksessakaan Googlen vika, että joku sivusto yrittää parhaansa mukaan kusettaa sitä ja kerätä käyttäjiä muiden kustannuksella? Haluaisin myös tietää millä perusteella Google ei muka ole tehnyt asialle mitään?

Älkää käyttäkö sitä Googlea, jos se kerran on niin huono.
 
Olet vastuussa jo omista puheista verkossa, mutta hakutulokset saa olla mitä tahansa...Jos io-techin sivut saastuisi pitäisin vastuussa ensimmäisenä io-tech ylläpitäjiä. Mutta google on aivan eri asia se voi tehdä mitä haluaa. Samoin kuin facebook ym isot toimijat

Facebookkia on sentäs yritetty kurittaa mutta toistaiseksi on aika laihaksi jääny. Gdpr:kin jäi vain lähinnä hyväksi yritykseksi.
Ei nyt realiteetit kyllä ole kohdillaan, tämähän mahdollistaisi kenen vaan pilaamaan minkä tahansa sivuston/palvelun jos niin tahtoo, senkus alkaa postailee "ilkeitä" linkkejä...

GDPR kyllä on ollut hyvä sysäys, että sivustojen on pitänyt mukautua järkevämmin, mutta paljon on vielä korjattavaa ja jos totta puhutaan, en usko että koskaan tulee Internet olemaan ns. "turvallinen".
 
Edelleen minua kiinnostaisi tietää miten se on tässä ketjun aiheen tapauksessakaan Googlen vika, että joku sivusto yrittää parhaansa mukaan kusettaa sitä ja kerätä käyttäjiä muiden kustannuksella?
Olen jo monta kertaa kirjoittanut miksi, sinä et vain tunnu ymmärtävän googlen hakutuloslistauksen ja/tai indeksoijan typeryyttä jonka itse lasken googlen viaksi.

Miksi google antaa "mujsoubor":n esittää olevansa steam-sivusto hakutuloksissaan? Miksi se uudelleenohjaus-sivu pitää näyttää edes hakutuloksissa?! Miksei vain listaa hakutuloksiin sitä sivua johon se uudelleenohjaus sillä toisella sivustolla menee? Eli siis hakutuloksissa ei näkyisi ollenkaan tuota "mujsoubor" sivua jossa se redirect on, vaan hakutuloksissa näkyisi ainoastaan se oikea linkki sinne steam-sivustolle (tai sitten molemmat näkyisivät, mutta "mujsoubor":ta ei olisi rankattu oikean steam sivuston suosiolla (EDIT: eikä sitä esitettäisi Steam-sivuston tiedoilla vaan niillä tiedoilla jotka siellä itse "mujsoubor"-sivulla on!), kyllähän sekin on indeksoitu, ensimmäiseksi mahdollisesti juuri tuon redirectin kautta, mutta myöhemmin myös toista kautta ilman sitä redirect-sivua.

Haluaisin myös tietää millä perusteella Google ei muka ole tehnyt asialle mitään?
Taisin mainita, että olen lähetellyt näistäkin ketjun tapauksista palautetta mutta ei vaan ole tapahtunut mittään muutamaan vuoteen. Google on ollut tietoinen (jos ei palautteet mene suoraan dev/nulliin) yksittäisistä tapauksista ja niiden kautta yleisesti tuollaisesta huijauskeinosta.
 
Olen jo monta kertaa kirjoittanut miksi, sinä et vain tunnu ymmärtävän googlen hakutuloslistauksen ja/tai indeksoijan typeryyttä jonka itse lasken googlen viaksi.
Joo joo, se on varmasti kaikille selvää, että sinulla on tästä vahva näkemys, jonka pitää tietenkin olla oikea, koska se on juuri sinun näkemys.

Miksi google antaa "mujsoubor":n esittää olevansa steam-sivusto hakutuloksissaan? Miksi se uudelleenohjaus-sivu pitää näyttää edes hakutuloksissa?! Miksei vain listaa hakutuloksiin sitä sivua johon se uudelleenohjaus sillä toisella sivustolla menee?
Koska hakupalveluiden ei ole tarkoitus jäljestää eri sivujen sisällä tapahtuvia toimintoja ja niistä eri toimenpiteillä tehtäviä mahdollisia edelleenohjauksia. Hakupalvelu indeksoi sivustoja niiden sisällön perusteella ja jos tuo mujsoubor-paske esittää sille saman sisällön kuin joku toinen sivu, niin luonnollisesti se näkyy myös hakutuloksissa.

Eli siis hakutuloksissa ei näkyisi ollenkaan tuota "mujsoubor" sivua jossa se redirect on, vaan hakutuloksissa näkyisi ainoastaan se oikea linkki sinne steam-sivustolle (tai sitten molemmat näkyisivät, mutta "mujsoubor":ta ei olisi rankattu oikean steam sivuston suosiolla (EDIT: eikä sitä esitettäisi Steam-sivuston tiedoilla vaan niillä tiedoilla jotka siellä itse "mujsoubor"-sivulla on!), kyllähän sekin on indeksoitu, ensimmäiseksi mahdollisesti juuri tuon redirectin kautta, mutta myöhemmin myös toista kautta ilman sitä redirect-sivua.
Kuten jo sanoin, minulla ainakin näkyvät ne molemmat sivut hakutuloksissa.

Se ei ole oikein, että toinen sivusto hyötyy toisen sisällöstä ja kerää sen avulla käyttäjiä, mutta se taas on eri asia. Google ei voi kädenkäänteessä parantaa tai estää kaikenlaista vääryyttä tapahtumasta.

Taisin mainita, että olen lähetellyt näistäkin ketjun tapauksista palautetta mutta ei vaan ole tapahtunut mittään muutamaan vuoteen. Google on ollut tietoinen (jos ei palautteet mene suoraan dev/nulliin) yksittäisistä tapauksista ja niiden kautta yleisesti tuollaisesta huijauskeinosta.
Ja minä mainitsin, että ainakin aiemmin ilmoituksen on pitänyt tulla siltä sivustolta, joka kokee että heidän sisältöään on käytetty väärin. Muuten kolmas osapuoli voisi raportoida sivustoja, joiden kanssa ei ole missään tekemisissä ja aiheuttaa sitä kautta näille muita ongelmia.
 
Tuotahan harrastaa monikin sivusto, esim. kun haki jotain pelinimellä, niin sellainen uutissivusto kuin forbes.com (American business magazine) tuntui monasti löytyvän korkealla hakutuloksista jokunen aika sitten, joka selkeästi oli käyttänyt ties mitä keinoja päästä vain tuloksissa korkealle, vaikkakin sisältö oli sitä itseään. Nyt ei taasen ole onneksi toviin näkyny, mutta aina näitä tulee uusia...

Raha on se syy, miksi tuota harrastetaan, klikkejä, klikkejä pitää saada!
Koska automaatio siellä taustalla jyllää, niin siihen keksitään ties mitä keinoja yrittää keinotella ja näiden korjaamiseen sitten vaaditaan oikeata ihmistä ja noita tapauksia on "muutama". Eikä niitä aleta ihan kevyisin perusteinkaan tekemään, koska sitten avataan Pandoran boksi muille ongelmille...
 
Viimeksi muokattu:
Tuotahan harrastaa monikin sivusto, esim. kun haki jotain pelinimellä, niin sellainen uutissivusto kuin forbes.com tuntui monasti löytyvän korkealla hakutuloksista jokunen aika sitten, joka selkeästi oli käyttänyt ties mitä keinoja päästä vain tuloksissa korkealle, vaikkakin sisältö oli sitä itseään. Nyt ei taasen ole onneksi toviin näkyny, mutta aina näitä tulee uusia...

Raha on se syy, miksi tuota harrastetaan, klikkejä, klikkejä pitää saada!
Joo, mutta näin ei saa eikä voi olla, koska Googlen rikkinäinen indeksointi ja heidän pitää estää ja korjata kaikki sellainen nyt heti tai TenderBeef ei leiki kenenkään kanssa enää ikuna! :D
 
jos tuo mujsoubor-paske esittää sille saman sisällön kuin joku toinen sivu, niin luonnollisesti se näkyy myös hakutuloksissa.
Kuten jo sanoin, minulla ainakin näkyvät ne molemmat sivut hakutuloksissa.
Näihin molempiin aiheisiin laitoin yhdessä aiemmassa viestissäni kysymyksiä sulle mutta et nähnyt vaivan arvoiseksi kommentoida mitään.. paitsi nyt taas toistat uudestaan sanomiasi.

Google ei voi kädenkäänteessä parantaa tai estää kaikenlaista vääryyttä tapahtumasta.
No kun sehän tässä just onkin, että tämän asian voisi aivan helposti korjata. Nykyinen googlen verbatim-hakutuloksissa esittämät kyseessä olevat ongelmatapaukset eivät palvele hakukoneen käyttäjiä, enkä keksi miten se palvelisi googlea itseään, ainoa hyötyjä näyttää olevan nämä SEO-optimoijat ja mahdolliset hyökkäilijät. Olen jo tässä topikissa esittänyt miten helposti asian voisi ratkaista.

Muuten kolmas osapuoli voisi raportoida sivustoja, joiden kanssa ei ole missään tekemisissä ja aiheuttaa sitä kautta näille muita ongelmia.
Siis annat ymmärtää, että google hutkii ennen kuin tutkii saamansa raportit? Epäilen suuresti.. tosin kyse on googlesta.. kaippa se voisi noin saatanan pällisti toimia, vaikea silti uskoa.

EDIT: Googlen hakusivulla on alaosassa linkki josta voi raportoida ongelmia haussa, eikä siinä vaadita mitään että pitäisi olla jonkun tietyn sivuston haltija.

Joo, mutta näin ei saa eikä voi olla, koska Googlen rikkinäinen indeksointi ja heidän pitää estää ja korjata kaikki sellainen nyt heti tai TenderBeef ei leiki kenenkään kanssa enää ikuna!
Oikeasti? On aika säälittävää ja lapsellista ulosantia.
 
Viimeksi muokattu:
Laitan vielä vähän visuaalisemmin tämän keissin tähän, jos joku ei ole ymmärtänyt mistä on kysymys.

Onko googlen tapa esittää tämä seuraava (tässä tapauksessa sinänsä harmittomalta vaikuttava) nettisaitti...

g1.jpg


...heidän hakutuloslistallaan tällä seuraavalla tavalla ihan oikein?

g2.jpg


Hakutulos erehdyttävästi näyttää aidolta Steam-linkiltä vaikka se vie tuonne "mujsoubor"-sivustolle jonka lataamisen jälkeen ja 4 sekunnin tauon jälkeen steamin oikea sivu aukeaa selaimessa. Kaikki tiedot, paitsi osoite, tuossa hakutuloksessa on haettu steamin sivuilta. Ja samalla tuo hakutulos korvaa kokonaan aidon (englanninkielisen) steam sivun hakutuloksen (sanoo Kautium sitten mitä tahansa, itse en ole vieläkään nähnyt molempia verbatim-hakutuloksissa, saatika normaalihaussa, suomiversion hakutulos steam-sivusta löytyy minunkin verbatim-haulla, kakkossivulta kun tuo "mujsoubor" löytyy ekalta sivulta heti). Lisäksi tuo "mujsoubor" hakutulos on selvästi rankattu steam-sivun mukaan, eli se on päässyt tuloksissa todella ylös virheellisesti.

Minusta tämä on aivan päivänselvä googlen virhe, hakutuloksen esittäminen verbatim-haussa ja/tai heidän indeksointialgoritmissä.

Jos tuo "mujsoubor" sivusto on harhauttanut googlen indeksoijaa esim. lähettämällä googlebotin sivupyynnön jälkeen steam-sivun html-koodin eikä heidän oikeaa sivuaan, niin sitten sivusto rikkoo googlen sääntöjä pahasti. Mutta en usko tässä tapauksessa näin ainakaan olevan (en pysty asiaa millään valitettavasti testaamaan), vaan mielestäni google itse sössii tuon hakutuloksen steam-sivun sisältöiseksi koska tuolla "mujsoubor"-sivulla on automaattinen javascript redirect steamin sivulle.
 
Viimeksi muokattu:
Näihin molempiin aiheisiin laitoin yhdessä aiemmassa viestissäni kysymyksiä sulle mutta et nähnyt vaivan arvoiseksi kommentoida mitään.. paitsi nyt taas toistat uudestaan sanomiasi.
Joo, näin se on. Ei riitä minun rautalanka sinun tarpeisiin. Tuskin riittää muidenkaan.

Olet löytänyt tietyllä hakumenetelmällä yhden Steamin pelisivun sisältöä jäljittelevän hoax-sivun, jota et ole saanut ilmoituksistasi huolimatta poistetuksi Googlen indekseistä. Kukaan ei käsittääkseni ole ollut eri mieltä siitä, etteikö tuo sivusisällöllä kikkailu olisi väärin, mutta siitä voidaan sitten kiistellä, että onko vika nimenomaisesti juuri googlessa. Sinä olet selvästi jo etukäteen päättänyt että on, joten se siitä.
 
Sanoit aiemmin että "Keskustelu on aina hyvästä" mutta nyt se ei sitten ollutkaan.. okei, en jää kaipaamaan sinun argumentointiasi.

Eikä tässä ole edes kysymys mistään tietystä yhdestä "hoax-sivusta" (sitä paitsi tässä ketjussa on käsitelty kahta erilaista tapausta joissa on sama ongelma kyseessä), ihme kun et vielä sitä ole ymmärtänyt.
 
Sanoit aiemmin että "Keskustelu on aina hyvästä" mutta nyt se ei sitten ollutkaan.. okei, en jää kaipaamaan sinun argumentointiasi.
Niin, keskustelu on aina hyvästä. En kuitenkaan tarkoittanut että jaksan välttämättä itse kiertää loputtomiin samaa tahkoa.

Eikä tässä ole edes kysymys mistään tietystä yhdestä "hoax-sivusta" (sitä paitsi tässä ketjussa on käsitelty kahta erilaista tapausta joissa on sama ongelma kyseessä), ihme kun et vielä sitä ole ymmärtänyt.
Ja varmaan on Googlen miljardien sivujen hakutulosten joukossa paljon muitakin. Automaattisesti niitä kaikkia ei ole mahdollista poistaa, vaikka sinä kuinka niin väittäisitkin. Asiat eivät ole aina ihan niin yksinkertaisia kuin ne omassa päässä kuvittelee.
 
Niin, keskustelu on aina hyvästä. En kuitenkaan tarkoittanut että jaksan välttämättä itse kiertää loputtomiin samaa tahkoa.
Rupesit kirjoittelemaan "sisällön syöttämisestä" ja "hakutuloksissa molemmat linkit" mutta kun näihin kirjoituksiisi tein kysymyksiä niin jätit niihin vastaamatta. Mutta kuitenkin myöhemmin kirjoitit ihan samat väitteet aiheesta uudestaan tänne. Kuulostaa aika mielenkiintoiselta tuo sinun "saman tahkon kiertäminen"-väite.. et halunnut keskustella noista aiheista mutta myöhemmin toistit itseäsi uudella kirjoituksella? Keskustelu on aina hyvää (itselle) kun saa vain naulita omia teesejään eikä tarvitse vastailla kaikenmaailman pösilöille?

Automaattisesti niitä kaikkia ei ole mahdollista poistaa, vaikka sinä kuinka niin väittäisitkin. Asiat eivät ole aina ihan niin yksinkertaisia kuin ne omassa päässä kuvittelee.
Se kai riippuu ihan siitä päästä, joillakin tosiaan ei riitä kapasiteetti. Mutta tämä vastaus kyllä osoittaa kuinka et ole joko lukenut tai ymmärtänyt minun kirjoituksiani asiasta.
 
Ratkaisevinta mielestäni näissä kahdessa tapauksessa jotka on esitetty tässä topikissa on se, että molemmissa on kyse tietyllä sivulla olevasta uudelleenohjauksesta. En ole ikinä törmännyt samanlaisiin "virheelliset tiedot hakutuloksessa" googlen hakujen kanssa joissa EI olisi kyse sivun uudelleenohjauksesta. Ehkä omat nettiseikkailuni ovat niin kesyjä ja turvallisia, että en ole muunlaisiin törmännyt. ;) Valitettavan suppea aineisto toki käsillä, mielelläni näkisin enemmän tapauksia niin voisin vahvistaa tai kumota päätelmäni. Jos on sivuja jotka pystyvät samalla lailla "väärentämään" googlen hakutuloksessa näytettäviä tietoja ilman uudelleenohjausta heidän sivulla, niin sellaisia ei varmasti pystykään automaattisesti poistamaan/korjaamaan (jollei sitten, tällä lailla nopeana heittona, google itse huijaisi sitä huijaussivustoa, esim. indeksoimalla kahdella eri user agentilla saman sivuston, yhden googlebotilla ja toisen kerran vaikka Chromen uusimmalla user agentilla), tällaisista tapauksista en ole tässä topikissa puhunut. Kyse on ollut vain ja ainoastaan näistä uudelleenohjaavista sivuista joista täällä on esitetty kaksi eri esimerkkiä. Tämän ongelman mielestäni voisi helposti ratkaista. Ehkä tämä selventää asioita?
 
Laitan vielä vähän visuaalisemmin tämän keissin tähän, jos joku ei ole ymmärtänyt mistä on kysymys.

Onko googlen tapa esittää tämä seuraava (tässä tapauksessa sinänsä harmittomalta vaikuttava) nettisaitti...
:
Hakutulos erehdyttävästi näyttää aidolta Steam-linkiltä vaikka se vie tuonne "mujsoubor"-sivustolle jonka lataamisen jälkeen ja 4 sekunnin tauon jälkeen steamin oikea sivu aukeaa selaimessa.
:
Minusta tämä on aivan päivänselvä googlen virhe, hakutuloksen esittäminen verbatim-haussa ja/tai heidän indeksointialgoritmissä.
Aika ilmeisesti Googlen indeksoija on seurannut tuota 4 sekunnin timeout-linkkiä ja yhdistänyt sen seuraavan sivuston kontentin tähän uudelleenohjaavaan sivustolinkkiin.

Vastuu minkä tahansa linkin klikkaamisesta on aina käyttäjällä, ja linkin tarkistukseen käyttäjällä kuuluu aina kohdeosoitteen arviointi.

Jos noita uudelleenohjauslinkkejä on normaaleissa hakutuloksissa vähemmän ja Verbatim-tuloksissa enemmän, niin vahva suositus olla käyttämättä Verbatimiä, varsinkin kun se vaatii kohtalaista viitseliäisyyttä, t.s. sitä ei saa mitenkään oletukseksi käyttöön.
 
Hieman tökkii tämä jankutus kuinka "Googlen hakupalvelu on korkattu" ja miten sivut "väärentävät hakutuloksia".

Riittävän kierosti toteutettu hakukoneoptimointi ei ole suoranaisesti minkään toisen sivun tai palvelun väärentämistä, eli sillä tavalla yritetään nostaa oman sivun näkyvyyttä korkeammalle hakutuloksissa. Korkkaus taas tarkoittaa, että palveluun on murtauduttu, josta tässä ei todellakaan ole kyse. Ja kyllä, on ihan mahdollista, että sivusto syöttää hakupalvelun crawlerille eri tietoja kuin normaalisti selaimelle, tästä lisää tuossa alempana. Sivun sisällä oleva edelleenohjaus ei liity asiaan mitenkään.

Ja koska aloittajalla on tapana mainostaa kuinka eri mieltä olevat eivät vaan ole ymmärtäneet hänen sanomisiaan, niin suosittelen vilkaisemaan peiliin.

Edit.
Rupesit kirjoittelemaan "sisällön syöttämisestä"
Niin, sanoin että sivu syöttää sisällön crawlerille, jolla tarkoitin juuri tuota, että on teknisesti mahdollista toteuttaa sivu niin, että se crawler näkee siellä jotain sisältöä ja loppukäyttäjä jotain muuta (ns. cloacking ja sisällön osalta scraping). En ole väittänyt, että tuota olisi toteutettu juuri tällä tavalla, mutta se on yksi vaihtoehto. Pitäisi päästä näkemään se backendin toteutus tarkemmin, jotta voisi vetää johtopäätöksiä. Nuo ovat Googlen käyttöehtojen vastaisia toimia ja Google kyllä puuttuu niihin, mutta puuttuminen ei välttämättä aina tapahdu kovinkaan nopeasti.

ja "hakutuloksissa molemmat linkit" mutta kun näihin kirjoituksiisi tein kysymyksiä niin jätit niihin vastaamatta.
Totta, kyllä minulla ainakin hakutuloksissa näkyvät molemmat linkit. Se aito Steam-sivun linkki vain on alempana listalla, eivätkä nämä mahtuneet yhteen kuvakaappaukseen ilman kikkailua, niin se sitten jäi. Sivun zoomauksen avulla sain ne samaan kuvaan --> kliks.

Lisäksi kysyit että "jaksaisitko selventää". No en jaksa tämän enempää, kun ei sillä näytä olevan mitään merkitystä sinulle.

Se kai riippuu ihan siitä päästä, joillakin tosiaan ei riitä kapasiteetti. Mutta tämä vastaus kyllä osoittaa kuinka et ole joko lukenut tai ymmärtänyt minun kirjoituksiani asiasta.
Näin kai sitten. Soita Googlelle ja sano että ette vaan pellet osaa.

Raportteja cloackingista, spammisivuista tai muista vastaavista Googlen käyttöehtojen vastaisista toimista voi syöttää täältä, mutta senhän jo tiesitkin:
 
Viimeksi muokattu:
Totta, kyllä minulla ainakin hakutuloksissa näkyvät molemmat linkit. Se aito Steam-sivun linkki vain on alempana listalla, eivätkä nämä mahtuneet yhteen kuvakaappaukseen ilman kikkailua, niin se sitten jäi. Sivun zoomauksen avulla sain ne samaan kuvaan --> kliks.
Kiitos kun vastasit vielä niihin aiempiin juttuihin. Vastaan nyt vielä tähän (ehkä muuta ei tarvitse jatkaa kun siitä ei näköjään mitään hyvää seuraa). Kuten arvelinkin ja kirjoittelin tänne, tuo sinunkin tuloslistalla oleva toinen linkki EI ole sama linkki kuin mikä "mujsoubor"-tuloksessa on kysymyksessä! Et ole lukenut mitä olen kirjoittanut tai et ole ymmärtänyt asiaa. Tuo toinen linkki on suomenkielinen versio siitä steam-sivusta. "Mujsoubor"-tuloksessa on kyse englanninkielisen steam-linkin kaappauksesta kokonaan, sitä ei löydy muualta hakutuloksista, sitä olen EDIT: koko ajan siitä lähtien kun huomasin asian yrittänyt sanoa. Meidän molempien hakutulokset ovat siis ihan samanlaiset.

Jos noita uudelleenohjauslinkkejä on normaaleissa hakutuloksissa vähemmän ja Verbatim-tuloksissa enemmän, niin vahva suositus olla käyttämättä Verbatimiä, varsinkin kun se vaatii kohtalaista viitseliäisyyttä, t.s. sitä ei saa mitenkään oletukseksi käyttöön.
No kyllähän sen saa, eihän se ole iso juttu selaimesta konfata googlen hakukonetta ja lisätä siihen se tarvittava "tbs=li:1" switchi. Tai sitten käyttää Mycroft Project palvelua josta voi helposti ottaa vaikka minkälaisia hakukoneita selaimeen. Ja tuohon ensimmäiseen asiaan; itse mieluummin yritän asioita/ongelmia ratkoa kuin alkaa välttämään niitä.
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos kun vastasit vielä niihin aiempiin juttuihin. Vastaan nyt vielä tähän (ehkä muuta ei tarvitse jatkaa kun siitä ei näköjään mitään hyvää seuraa). Kuten arvelinkin ja kirjoittelin tänne, tuo sinunkin tuloslistalla oleva toinen linkki EI ole sama linkki kuin mikä "mujsoubor"-tuloksessa on kysymyksessä! Et ole lukenut mitä olen kirjoittanut tai et ole ymmärtänyt asiaa. Tuo toinen linkki on suomenkielinen versio siitä steam-sivusta. "Mujsoubor"-tuloksessa on kyse englanninkielisen steam-linkin kaappauksesta kokonaan, sitä ei löydy muualta hakutuloksista, sitä olen koko ajan yrittänyt sanoa. Meidän molempien hakutulokset ovat siis ihan samanlaiset.
Olen ymmärtänyt, mutta yksinkertaistat asiaa taas vähän liikaa tietämättä miten nuo palvelut on taustalla toteutettu.

Tuo kielisyys voi riippua monesta seikasta. Selaimen kieliasetukset, VPN-yhteys jotain muuta kautta jne. Tekstin kielisyydestä ei voi vetää suoraan johtopäätöstä, etteikö kyse kuitenkin tavallaan olisi samasta hakutuloksesta. Tai no, oikeastaan siitä voi pikemminkin vetää sen johtopäätöksen, että se juuri ei ole sama, joka vain alleviivaa tätä minun pointtia. Se "Mujsouborin" kielisyys ei todennäköisesti vaihdu missään tilanteessa, jos ja kun se haetaan sen sivuston (tai ehkä jopa sen crawlerin) oman palvelimen kautta. Lokalisoitu Steam-linkki sitten vielä siinä hakutulosten rinnalla erikseen.

Mutta joo, eiköhän tämä riitä tästä aiheesta.
 
Fakta on se, että molemmat kielisivut ovat omia sivuja ja ne google erikseen indeksoi. Ihan sama mitä lööperiä yrität veistellä nyt omaksi puolustukseksi. Mutta kun olen niin yksinkertainen ja en ymmärrä. Selvä.
 
Palataan astialle. Nyt ei ole kyseessä edes googlen verbatim haku vaan ihan normaali googlen haku. Testattu kahdella eri koneella ja kolmella eri selaimella.

Haun barebells hinta neljännellä sivulla huomasin taas erikoisen tapauksen:

google1.jpg


Osoite näyttäisi olevan Malawin terveysministeriön nettisivu, googlen hakutulos näyttää XXL-nettikaupan tietoja. Ja kaikken parasta, linkkiä klikkaamalla päätyy www.febsale.com osoitteeseen! Googlen hakutuloksesta jos aukaisee "cached" sivun, niin se näyttää tältä:

google2.jpg

Mielenkiintoinen tapaus taas.
 
Microsoft on julkaissut artikkelin Adrozek-malwaresta joka manipuloi Googlen haun tuloksia useammalla eri selaimella. Malware luo jopa oman Windows-palvelun

1607673978525.png



 
Ei koske tätä topikkia tuo juttu. Esim. edellinen tapaus testattiin myös linuxilla ja tuo Adrozek on windows-puolen haitake, mitä en myöskään löytänyt windows-koneeltani. Lisäksi jutun perusteella kyse on erilailla näyttäytyvistä vääristä hakutuloksista. "Depending on the search keyword, scripts add related ads at the top of legitimate ads and search results." Tässä topikissa esitetyt tapaukset ovat erilaisia, niissä on joku yksittäinen hakutulos "korvattu" jollain omituisella.

Tuo edellinen esimerkkitapaukseni on vieläkin löydettävissä, nyt se on joko 4. hakutulossivun lopussa tai 5. alussa. Muuttunut on myös osoite mihin linkin klikkaus vie, aiemmin meni www.febsale.com, nyt www.sepjog.com osoitteeseen. Molemmat sivustot näyttäisivät olevan 99,9% samanlaisia.
 
Tuo edellinen esimerkkitapaukseni on vieläkin löydettävissä, nyt se on joko 4. hakutulossivun lopussa tai 5. alussa. Muuttunut on myös osoite mihin linkin klikkaus vie, aiemmin meni www.febsale.com, nyt www.sepjog.com osoitteeseen. Molemmat sivustot näyttäisivät olevan 99,9% samanlaisia.
Tämähän on ollut jo pitkään ihan 'normaalia' Kaikenmaailman SEO säätäjät ja kasinokoijarit tätä on käyttänyt jo vuosia. Homma perustuu siihen, että uudelleenvarataan hyviä vanhentuneita domaineja, luodaan sopiva sisältö ja joko lisätään sisältöön SEO tarkoituksessa linkkejä sekaan tai edistyneemmillä tekniikoilla näytetään googlebotille täysin eri sisältöä, mitä se sivustolle eksynyt normaalli surffailija näkee.

Esimerkiksi 'otto automaatti tampere' haulla löytyy jo toiselta sivulta pari tälläistä viritystä. Ensimmäisestä kun katsoo googlen cachen, niin sisältö on ihan jotain muuta kun linkkiä klikkaamalla aukeaa.


1607698840750.png
 
Eli googlehaussa/indeksoijassa on virhe/haavoittuvuus jota on jo vuosia käytetty hyväksi.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 125
Viestejä
4 487 442
Jäsenet
74 158
Uusin jäsen
kharim

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom