Gluteenittomat tuotteet

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 171
Päädyin kokeilemaan gluteenittomia tuotteita testailun vuoksi vatsan hyvinvoinnin takia. Suurin haaste vaikuttaisi on löytää syötävää leipää. Siitä taas tuli mieleen etsiä täältä ja enpä löytänyt mitään ketjua.

Pientä arvostelua:

Leipiä tms:
Schär Flerkorn jyväisä viipaleleipä
Keskinkertainen+ -> pystyy syömään

Fazer gluteeniton kaurasämpylä
Pahaa- -> roskiskamaa

Hoviruoka Gluteeniton riisipiirakka (myös maidoton)
Keskinkertainen++ -> syö aamupalaksi kyllä

Parit leivät jo unohdin mitä ne oli.

Jälkkärit:
Riitan Herkku Omenapiirakka 200g, gluteeniton (myös maidoton)
Keskinkertainen+ -> maistuu pieninä paloina hyvinkin. Lämmitettynä maistuu pahalle.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
157
Itse olen todennut Lidlin leivän olevan ihan ok, mutta vaatii ehdottomasti leivänpaahtimessa käyttämisen - niin kuin oman kokemuksen mukaan valtaosa muistakin gluteenittomista leivistä.

On varmasti paljon parempiakin leipiä, mutta alkaa tulla itselle ongelmaksi myös hinta. Monet on melko kalliita että ei tule sitten ostettua edes testiin.
 

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 171
Semper minipatongit. Esipaistettu
Keskinkertainen++ -> Paistelin airfryerissä. Ilman mitään ei ehkä maistu, mutta kurkulla ja tomaatilla jo hyvin syötävää.
Note: Sisältää maitoa ja Semper ei osaa käyttää edes laktoositonta.
 
Liittynyt
31.01.2023
Viestejä
142
Gluteeniton maidoton riisipiirakka ei ole koskaan niin hyvää kuin laktoositon riisipiirakka, vaikka jonkun pikkuleipomon maidoton riisipiiirakka onkin parempaa kuin nuo normaalikaupoista ostettavat.

Itse tykkään mm. Moilasen gluteenitomista Kaura100 leivistä (pakastetuote ainakin täälläpäin).
 
Liittynyt
07.07.2021
Viestejä
1 582
Jos kauraleivät unohdetaan ja leivät joissa ei ole mitään vehnän ainesosia, tai maitoa, menee vaikeammaksi. Vähissä on hyvät leivät.

Schär classic viipaleleipä on ihan kelpo paahtoleipä ja käy eväsleiväksi ja mihin tahansa mihin vaaleaa leipää tarvitaan.
Hannun siemenvakka on mielestäni paras tumma leipä. Hannun viikinki saaristolaisleipä on myös hyvä.
 
Liittynyt
16.02.2019
Viestejä
20
Mikä vika kauraleivissä? Itse jouduin siirtymään gluteenittomalle ruokavaliolle IBS:n takia, ja itse ainakin olen ihan tykännyt syödä vaasan 100% kauraleipää. Ainoa mistä motkottaisin että kuka neropatti on keksinyt tehdä leivistä noin pieniä. Muutoin kyllä kaupan gluteenittomat leivät ja sämpylät ovat pelkkää pahvia.

Pirkan ja Rainbowin gluteeniton riisipiirakka, pakastetuote, ovat mielestäni hintalaatusuhteessa ihan jees, itse ainakin tykkään enemmän kuin moilasen tuotteista.
Myöskin pakastetuotteena löytyvä gluteeniton pizzataikina, porokylän leipomon valmistama, mutta s-ketjulla sekä pirkalla molemmilla omilla brändäyksillään, on mielestäni yllättävän hyvä.

Fazerin gluteenittomat tuotteet ovat pahinta kuraa mitä on ikinä tullut vastaan, kaikki leivistä gluteenittomiin berliininmunkkeihin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
157
Vähän särähtää itselle kun mainitaan esim nuo Vaasan 100% kauraleivät gluteenittomien ketjussa niin gluteenittomiahan nuo eivät sitten ole linjastonsa takia.
 
Liittynyt
07.07.2021
Viestejä
1 582
Vähän särähtää itselle kun mainitaan esim nuo Vaasan 100% kauraleivät gluteenittomien ketjussa niin gluteenittomiahan nuo eivät sitten ole linjastonsa takia.
Pätee aika suureen osaan erikoisruokavaliotuotteita, "saattaa sisältää jäämiä gluteeniviljoista" "saattaa sisältää maitoa" tms, oikeasti allergiset eivät voi ottaa riskiä, mutta "muotiallergikot" voi syödä kyllä.
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
255
Ilonan leipomolla hyviä tuotteita. Prismasta löytyy esim. heidän patonki, joka on jo aika jees gluteenittomaksi. Ei vedä vertoja toki oikealle.
 

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 171
Pätee aika suureen osaan erikoisruokavaliotuotteita, "saattaa sisältää jäämiä gluteeniviljoista" "saattaa sisältää maitoa" tms, oikeasti allergiset eivät voi ottaa riskiä, mutta "muotiallergikot" voi syödä kyllä.
En tiedä mikä on oikeasti allerginen. Mutta mikään oma todettu allergia ei aiheuta kuolemaa jos päätyy ”saattaa sisältää” -tuotteisiin. Edes kurkun turpoamisesta tasolla yksi hasselpähkinä tappaa hämet kärsivän allergisen ystäväni ei tarvi vältellä saattaa sisältää tuotteita. Ja lasken hänet aika oikeasti allergiseksi.

Ja kuten alustuksessa mainitsin tämänkin tapaus on kokeilua, joten en ehdottomasti kauhistu saattaa sisältää tuotteista.

Itse jouduin siirtymään gluteenittomalle ruokavaliolle IBS:n takia, ja itse ainakin olen ihan tykännyt syödä vaasan 100% kauraleipää.
Itse siis kiitän tästä oivalluksesta! Kiitos! Kädessä oli joku fazerin kauraleipäpussi johon oli lisätty gluteenia. Mutta totta tosiaan moni kauraleipä on vain pyörinyt samoilla linjastoilla eikä niihin ole sitä mitenkään lisätty. Tämä laajentaa kyllä minun leipävalikoimaa.
 
Liittynyt
07.07.2021
Viestejä
1 582
En tiedä mikä on oikeasti allerginen. Mutta mikään oma todettu allergia ei aiheuta kuolemaa jos päätyy ”saattaa sisältää” -tuotteisiin. Edes kurkun turpoamisesta tasolla yksi hasselpähkinä tappaa hämet kärsivän allergisen ystäväni ei tarvi vältellä saattaa sisältää tuotteita. Ja lasken hänet aika oikeasti allergiseksi.
Hieman lipeää jo aiheesta, mutta aika rohkea kaveri, kun pähkinäkin usein voi olla vakavankin anafylaktisen reaktion aiheuttaja pienilläkin määrillä. Tokihan allergioitakin on erilaisia ja toiset vaativat isomman altistuksen kuin toiset ja allerginen ihminen aikuisiällä todennäköisesti jo tietää sen oman toleranssinsa ja jos ei pienet määrät haittaa, niin antaa mennä vaan. Ihan syystä ne "saattaa sisältää" merkinnät siellä paketissa kyllä kuitenkin on, kyllä ne tuotteet myytäisiin puhtaana, jos ne oikeasti sitä olisivat. Omalta kohdaltani voin sanoa, että kaikki riskillä joskus kokeilemistani "saattaa sisältää jäämiä.." tuotteista todellakin on sitä allergeenia sisältänyt. Olen joskus uskaltanut varovasti kokeilla, kun mulla ei ihan kuolemanvaaraa heti ole, oireet on kuitenkin niin kivuliaat, että en kokeile tietoisesti enää.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
157
Sitten on myös niitä, joilla kyse ei ole allergiasta vaan esim. keliakiasta ja heidän ei minusta kannata käyttää ollenkaan näitä "Saattaa sisältää gluteenia" -tuotteita. Sen takia "Saattaa sisältää" tuotteiden listaaminen gluteenittomien listalle on vähän väärin minusta.
Toki jokainen tehkööt omat päätöksensä ja loppukäyttäjän aina syytä tarkistaa tuotteen selostuksesta varmistus.

Mutta hyvin näkyy hinnassa nuo gluteenittoman linjastojen tuotteiden lisähinnat - ymmärrettävästi toki. Tuo vaasan 100% kaura on melko edukas leipä mutta vastaava gluteenittoman linjaston tuote on aina sen 2-3x kalliimpi.
 
Liittynyt
05.12.2016
Viestejä
192
Moilasen tumma leipä on halvinta, joten sitä tulee syötyä oletuksena. Erään tavallista ruokavaliota noudattavan tuttavan mielipide: "Enpä ole koskaan yhtä pahaa leipää syönyt." Opittu maku, sano. Tattarileipää suosin muuten, se on yleensä ruisleivän kaltaisia. Vaalea gluteeniton leipä on usein kuivakkaa. Tattarihiutaleista tulee myös hyvä, kaurapuuromainen puuro, joskin makuun (tai mauttomuuteen) ainakin minun piti vähän totutella. Marjojen kanssahan tuo menee hyvin.

Muuten Vuohelan herkku (nyk. Fazerin omistama), Pirjon Pakari (Hannun) ja Porokylän leipomo ovat hyväksitodettuja valmistajia. Moilanen kuuluu myös luottovalmistajiin, mutta sen tuotteet jäävät yleensä muista jälkeen.

Hankalinta tässä ruokavaliossa on kuitenkin se, että jos kaupungilla kaipaa jotain ruokaa, ei voi mihin tahansa poiketa, ja aina saa olla vähän epäluuloinen, että saako nyt varmasti gluteenitonta. Viime vuosina tämä tilanne on kyllä parantunut, kiitos "muotigluteenittomuuden".
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
334
Rainbow gluteenittomat karjalanpiirakat olen todennut hyviksi. Porokylän kaurajälkkäri ihan hyviä myös jos tykkää jälkiuunileivistä, valitettavasti vaan pieniä.
Suurin osa kukko oluista gluteenittomia, keisarilla myös muutamia gluteenittomia vaihtoehtoja.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 238
Myöskin pakastetuotteena löytyvä gluteeniton pizzataikina, porokylän leipomon valmistama, mutta s-ketjulla sekä pirkalla molemmilla omilla brändäyksillään, on mielestäni yllättävän hyvä.
Tämä oli uus tuttavuus. "Mielestäni yllättävän hyvä" jos vrt. itse tehtyyn? Välillä pitää tehdä gluteenittomasta pizzapohja ja onhan nuo itse tehdyt ihan hyviä, mutta tuolla hintaa voisin melkein ens kerralla tehdä valmiista taikinasta pohjan. En nyt oikein hahmota painon perusteella, mutta tuommone 400g taikina riittänee perinteiseen "peltipizzaan"?
 
Liittynyt
07.06.2023
Viestejä
235
Oon keliaakikko ollut jo 22v ja näitä leipiä oon nyt syöny vaihtelevasti... paremmuus järjestyksessä. (Ja kaikki menee paahtimen kautta) ja cheddar juusto ehdoton suosikki.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 171
Schär vital tumma viipaleleipä:
Keskinkertainen++ -> pystyy syömään varsin hyvin paahtoleipänä lisukkeiden kanssa

Hoviruoka perunapiirakka, gluteeniton, maidoton, vegaaninen
Hyvä- -> Syö ihan mielellään. Ainoa jota en osaa on lämmittää tuo sillä tavalla ettei se hajoa käsiin

Delisana pehmeä leivoskeksi, appelsiini
keskinkertainen- -> aika kuivakka ja mauton, tuskin ostan uusiksi.
 

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 171
Ylemmistä viesteistä bongattu:
Oululainen Reissumies:
Hyvä -> Paras leipä tähän asti gluteenittomiksi merkatuista leivistä. Syö vaikka ilman mitään päällysteitä ja paahtamatta helpostikin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
157
Ylemmistä viesteistä bongattu:
Oululainen Reissumies:
Hyvä -> Paras leipä tähän asti gluteenittomiksi merkatuista leivistä. Syö vaikka ilman mitään päällysteitä ja paahtamatta helpostikin.
Innostuin jo, mutta nopealla googlettelulla aika hinnakas leipä. Tuollaista 18e/kg..
 
Liittynyt
01.03.2021
Viestejä
101
Tuli sellainen viljaton Ketoinen valmis pizzapohja kokeitua, niin on tää iha ok. Parempi kuin esim. Moilas gluteeniton pizzapohja, joka on kovaa, "limaista" ja kuivaa/jauhoista. Keliakian takia joutuu nääs gluteenitonta syömään, muuten en koskisi pitkällä tikullakaan niihin. Jotain viis vuotta niitä joutunu syömään, niin vehnää on ikävä. Kaikkien pitsojen, hampurilaisten, pasteijoiden ja lihapiirakoiden yms. syöminen on vähentynyt lähes olemattomiin. Ei ravintolaan meneminenkään helppoa ole kun melkeen kaikki on sellaisia ettei 100% gluteenittomuutta pystytä takaamaan, muuten tulee viikon parin kestävä melko kova vatsakipu, että sellasta täälläpäin. :)
 
Liittynyt
07.07.2021
Viestejä
1 582
Tuli sellainen viljaton Ketoinen valmis pizzapohja kokeitua, niin on tää iha ok. Parempi kuin esim. Moilas gluteeniton pizzapohja, joka on kovaa, "limaista" ja kuivaa/jauhoista.
Tuosta Keto-pizzapohjasta en osaa kommentoida, kun se omaan ruokavammaan sovi maidon takia, mutta tuota Moilasen pohjaa kyllä. Sehän on se kaikkein eniten käytetty pohja ravintoloissakin (ainoastaan hieman isompana), kyllä se ihan pizzapohjasta menee, vaikka ei sitä tietenkään "oikeaan" pizzapohjaan voi verrata, ei maultaan, eikä koostumukseltaan. Se vaan on paistoajalle ja olosuhteille aika kranttu, vähänkin liikaa, niin siitä tulee kivikova ja jäähtyessäänhän gluteenittomat muutenkin yleensä kovettuu. Jos taas paistaa liian kylmässä, ei siitäkään oikein hyvä tule. Limaista ja jauhoista on vähän vaikeaa tuosta löytää mun mielestä. Kokeile (tavallinen sähkö) uuni täysille ja jo valmiiksi kuumalle uunipellille heitettynä täytteiden määrästä riippuen n6-7min ja pitäisi onnistua, syödään heti.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
5 437
Tuli sellainen viljaton Ketoinen valmis pizzapohja kokeitua, niin on tää iha ok. Parempi kuin esim. Moilas gluteeniton pizzapohja, joka on kovaa, "limaista" ja kuivaa/jauhoista. Keliakian takia joutuu nääs gluteenitonta syömään, muuten en koskisi pitkällä tikullakaan niihin. Jotain viis vuotta niitä joutunu syömään, niin vehnää on ikävä. Kaikkien pitsojen, hampurilaisten, pasteijoiden ja lihapiirakoiden yms. syöminen on vähentynyt lähes olemattomiin. Ei ravintolaan meneminenkään helppoa ole kun melkeen kaikki on sellaisia ettei 100% gluteenittomuutta pystytä takaamaan, muuten tulee viikon parin kestävä melko kova vatsakipu, että sellasta täälläpäin. :)
Oletkos kokeillut Porokylän pitsataikinoita ( pakastealtaasta ). Mielestäni tosi hyvä, tosin se on taikinapallo. Mutta huomattavasti parempi kuin moilas valmis lätty.

Just tehtiin niitä grillissä pitsakivilla, tuli tosi hyvät. ( mun ei tarvii noita syödä, mutta maiston toki mitä tuli taas tehtyä ), jote referenssi on normaalissa pitsassa.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 334
Viestejä
4 397 624
Jäsenet
72 940
Uusin jäsen
Hamse

Hinta.fi

Ylös Bottom