Frisbeegolf

kiekura

Tuhnupentti
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
28
Löytyykös täältä harrastajia tälle hienolle lajille? Kuinka usein käyt heittelemässä, kilpailetko ja onko heittely ympärivuotista vai vaan kesällä?

Itse tuli viime kesänä aloitettua ja talvella en oikeastaan heitellyt. Nyt on taas tullut käytyä ja on kyllä mukava harrastus. Helppo aloittaa ja ei todellakaan ole kallista. Kannattaa liittyä paikallisiin seuroihin, niin saa alennusta yleensä noissa kaupoissa ja joitakin ratoja voi heitellä ilmaiseksi
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
952
Kesäisin käydään kaveriporukalla heittelemässä, suunnilleen pari kertaa viikossa ja tykkään kyllä kovasti. Vielä on vähän turhan märkää täälläpäin, mutta varmaan pääsiäisen jälkeen pääsee avaamaan kauden.
 

kiekura

Tuhnupentti
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
28
Kesäisin käydään kaveriporukalla heittelemässä, suunnilleen pari kertaa viikossa ja tykkään kyllä kovasti. Vielä on vähän turhan märkää täälläpäin, mutta varmaan pääsiäisen jälkeen pääsee avaamaan kauden.
Joo ja paikoitellen on tuota jäätä vielä metsissä. Ensi talvelle pitää kyllä ostaa icebugit ja ledejä kiekkoihin ja yrittää heitellä koko talvi
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
59
Kesäisin tulee noin kerta pari viikkoon heiteltyä, paikkakunnalta löytyy myös 9-väyläinen talvirata millä olen kahdesti käynyt talven aikana. Kerran paikallisissa viikkokisoissakin kävin, mutta en ole enempää alkanut käymään, ei niissäkään vikaa mutta itselle mukavampi käydä omalla kaveriporukalla. Jalkapallo mulla on pääharrastuksena ja kiekkojen satunnainen viskominen menee oikein mukavana oheisliikuntana sekä ajanvietteenä :)
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
125
Jokunen vuosi sitten tuli harrastusta kokeiltua, sittemmin homma on kyllä jäänyt hävyttömän vähälle muiden harrastusten viedessä aikaa.
Hieman harmittaa, että ei tullut kunnolla opeteltua heittämään. Eihän se tosin vaatisi kuin toistoja toistojen perään, jotta lätty lentäisi...ja vielä sinne mine pitääkin.
 

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 615
Nelisen vuotta tullut harrastettua fribagolffa kohtuu aktiivisesti. Pari ensimmäistä vuotta olin ihan koukussa, mutta nyt ollu jo hetken aikaa pientä motivaation puutetta, joka todennäköisesti johtuu kehityksen pysähtymisestä. Täytyy yrittää tänä kesänä harjoitella rystyheittoon pituutta lisää ja kämmeneen varmuutta ja tarkkuutta, jotta alkais paremmin maistumaan laji taas.

Olen pitänyt paikallisen seuran viikkokisoja pari vuotta, käynyt parissa frisbeegolfliiton kisassa ja paikkakunnan mestaruuskisoissa. Olen myös suunnitellut pari pienempää rataa paikkakunnalle.

Bägi koostuu tällä hetkellä suurimmalta osin Discmanian kiekoista, mutta heittoputterina toimii Prodiscuksen Jokeri ja Midareina Discraftin Buzzzit. Bäginä On ollut jo pari vuotta Grip A14, joka ollut kyl yksi parhaimpia ostoksia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
292
Aktiivisesti tullut harrastettua kun lajista on puuttunut tämä jumalille kumaretelu ja muu vasenkätisten rantaruotsalaisten rapujuhlista tutut etikettisäännöt ravihousuineen ja pyllistelysääntöineen.

Mutta nyt siellä turistaan jostain vitun annukka hyssereistä ja fore ahtereista. Työntäkää nyt kaaliinne, että kämmenheitto lähtee kädeltä ja rystyheitto on korkeintaan rystykynkelöinen.

Ja ne guggin laukkukassit jätätte suoraan sinne DTM-klubillenne. Lopettakaa vasemmiston äänestäminen, kannabiksen piikittäminen ja pelikassiksi Lidlin kangaskassi tai valintatalon muovisäkki.

Jatketaan prolelinjalla tai käyn kaatamassa toisenkin radan puut Husqvarna 346XP-moottorisahallani.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 653
Tullut itse heiteltyä kiekkoa yli 5 vuotta, armeijassakin oli frisbeegolf rata kassulla. Tosin Kajaanissa ei paljoa aurinkoa nähnyt iltavapaiden alettua...
Yhdessä vaiheessa mietittiin veljesporukassa että pistettäisiin seura pystyyn, oli vaakunakin lähes valmiina. Mutta sitten ei aika riittänyt näpertämiseen ja Deep In The Forest kerkesi ensin.

Taitotaso ei ole kaksinen mutta onhan noita ratoja tullut kierreltyä oikein olan takaa. Helsingin alueen isommista radoista varmaan kaikki tullut kahlattua läpi kun käynyt siellä sukuloimassa useampaan otteeseen. Pitää nyt kesällä pistää testiin Kuopion uusin rata.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
222
Nostetaampas tätä säiettä pikkusen, kun heittokausikin parhaimmillaan.

Pari kesää ite heitellyt tosi satunnaisesti, muutaman kerran kesässä käynyt viskomassa. Tälle vuotta kärpänen puraisi vähän kovempaa ja kävin ostamassa jopa muutaman oikean kiekon noitten koirakuppien tilalle. Kaveriporukassa pari kokeneempaa heittäjää, niin saa kyllä tälläinen märkäkorva hyviä vinkkejä ja paljon oppii kun vaan kiertää kierroksia heidän kanssa.

Saapa nähdä miten tosissaan sitä innostuu.
 

kaarlos

Virallinen JimmZ-boikotoija
Premium-jäsen
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 533
Neljäs harrastusvuosi nyt menossa ja intoa lajille riittää edelleen erittäin kivasti. Kelien niin salliessa tulee pelattua lähes joka päivä, tavallisesti noin viitenä päivänä viikosta. Kilpailuja ei ole tullut kierrettyä, vaan pikemminkin itseään vastaan tulee pelattua. Viime aikoina tullut kokeiltua parigolffia best shottina, joka on ollut ihan hauskaa vaihtelua etenkin kutakuinkin saman tasoisen pelaajan kanssa pelatessa.

Frisbeegolf on kyllä itselleni ehdottomasti viime vuosien ja tämän hetkinen suosikkiharraste. Jokin niissä onnistuneissa heittolinjoissa ja sen täydellisen kierroksen metsästämisessä koukuttaa niin pirusti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
222
Talven jälkeen aika kaivaa homehtunut kiekkobägi kaapista ja lähtie taas kierroksille. Oli hyvä fiilis kun pääsi taas auringonpaisteessa heittämään. Yllättäen kotikunnan 9-väyläsellä koko historian paras kokonaistulos +1, toisella heittokierrokella kauden ekana pelipäivänä. :D

Oma taso on normaalisti luokkaa par+1 per väylä. Haastavammat 18 väyläset menee + 20-25 tuloksiin ja helpommat + 10-15. Nyt on löytynyt keväällä sopivaa rentoutta heittämiseen väkisen puristamisen sijaan, mutta liian usein käy helppoja taaplauksia. Puttaaminen ei kerrassaan suju. 5m ja kauemmas alkaa olla todella vaikea saada ikinä mitään sisään.

Harjoituskori on pihalla, joten siihen pitäis vaan jaksaa alkaa hioa tekniikka kuntoon. En saa spinniä puttiin ja kiekko lähtee todella vinossa. En käsitä miten se on niin vaikeaa. :D Jospa lähtis taas kiekkoja ulkoiluttamaan.
 

kaarlos

Virallinen JimmZ-boikotoija
Premium-jäsen
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 533
Ollut nyt tämän viikon liukumavapailla ja joka päivä on tullut muutama kierros heitettyä. Onhan tämä ihan herkkua näin hyvillä keleillä, etenkin kun peli kulkee varsin mallikkaasti. Draivit on saatu lähes syksyn etäisyyksille, eikä putissakaan ole pahemmin valittamista.

Pitäisi varmaan pe-ma välillä koittaa kiertää pari itselleni uutta rataa kun vapaita on vielä jäljellä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 332
Tuli itsekin käytyä viikonloppuna heittämässä ensimmäistä kertaa vuoteen ja meni paremmin kuin odotin. Puolarmaarissa +13, mutta käytännössä vain ensimmäinen heitto aivan päin helvettiä. Kaveri harrastaa lajia tosissaan ja korjasi tekniikkaani kiertäessämme. Kun heitot sujuvat edes jokseenkin, on fribagoba mitä mukavinta kesäharrastamista.

Omat kerätyt viisauteni kanssa-aloittelijoille (olen heitellyt kuutisen vuotta muutamia kertoja vuodessa): kuuntele pro-äijiä ja harjoittele tekniikkaa kiertäessä; jos pitkät heitot eivät onnistu, keskity parin/muutaman kymmenen metrin lähestymisiin jotta kiekko lähtee lähes aina sinne suuntaan minne haluat (suurimman osan väylistä saa heitettyä silti muutamalla); kiekkoja ei tarvitse olla alkuun paljoa, kolme aika hyvä (omaan makuun yksi vakaa midari, yksi pidemmän matkan kiekko ja putteri); pari bisseä mukava bonus kiertelyyn, muutamalla taso kärsii liiasta rentoudesta.
 
Liittynyt
25.07.2017
Viestejä
10
Nostellaas tätäkin. Harmillisen vähän kerkeää nykyään heittämään perheellisenä kun kierrokset vie sen 2-4 tuntia matkoineen. Tullut muovia viskottua kuitenkin enempi vähempi 10 kesää jo ja innostusta vielä olisi. Vähät kierrokset kyllä huomaa tuloksien ailahtelevaisuudessa, välillä pääsee mukavastikin pöröttelemään ja alle parin tuloksiin kun taas toisinaan mennään +10-15 tuloksissa radasta riippumatta.
Täälläpäin ollut ainakin harrastajamäärät taas kasvussa parina viime kesänä ja tunkua radoilla tuntuu olevan. Kiitokset paikallisille seuroille ja muille aktiiveille hienoista radoista. Mukava toki olisi nähdä fribaa valtavirtamedioissakin enemmän.

Tossa yllä kommentissa ihan totta tuo että monesti harrastelija saa peliä paremmaksi kun jättää pitkät draivit vähemmälle ja keskittyy väylällä pysymiseen. Helppoja pareja luvassa ainakin. Toki tylsäähän se on pidemmän päälle ja onhan se mukava niitä pitkiäkin draiveja viskoa.

Heitetääs kyssärinä vaikka TOP 3 radat tai vaikka lempikiekot?
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
257
Hehe, käykääs laittaa gps simmi ja ledi vilkkuvalo päälle kevyeen kiekkoon ja heittäkää nyt myrskyssä pituus maailman ennätys ;)
 

kaarlos

Virallinen JimmZ-boikotoija
Premium-jäsen
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 533
Alkaa taas olla vuoden parhaat heittokelit käsillä; ei kylmä, ei liian kuuma ja lisäksi aluskasvillisuus on vielä aika maltillista. Tuli tänään käytyä kokeilemassa itselleni uusi Myllymäki DiscGolfPark Jämsänkoskella ja täytyy sanoa että oli kyllä omissa kirjoissa erittäin siisti rata pelata. Mukava sekoitus avointa, metsärännejä ja vaihtelevia heittolinjoja. Varsinkin ne metsään rakennetut par 4:t ovat erittäin siistejä.

Mites muut techiläiset, joko on kausi aloitettu?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
434
Näköjään 17 kierrosta viimeiseen kuukauteen jo käytynä. Viime kesänä puras golfkärpänen oikein kunnolla ja nyt on tullut innokkaasti kierrettyä lähirataa. Kelit on kyllä parhaimmillaan, kuten kaarloskin mainitsi. Kaiken lisäksi ei ole kärpäsiä ynnä muita öttimöttiäisiä.
 
Liittynyt
30.08.2017
Viestejä
182
Pari kierrosta tullut käytyä heittelemässä lainakiekoilla, hauskaa puuhaa kaveriporukalla ja mukavan leppoisaa liikuntaa. Rantafrisbeeta, ultimatea yms. on tullut heiteltyä paljon nuorempana, joten ihan nollista ei tarvinnut aloittaa. Voisikin ostaa oman kiekkosetin 3-4 kpl, niin pääsee heittelemään vaikka joka päivä lähikoulun koreille lyhyempiä heittoja. Onko tuollainen startersetti 3 kpl kiekkoja hyvä ostos? Vai valitseeko vain 3 kpl noita 15-20 euroa maksavia kiekkoja? Draiveri tai vastaava, mid-range ja putteri. Ehkä varakiekkona toinen draiveri, pitkät heitot kun välillä menee ties minne. Väreinä tietysti mahdollisimman kirkkaat, jotta löytää pusikosta.

Esim. XXL:ssä huokeaan hintaan 3 kiekon setti 25 €
 

vasu

Tukijäsen
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
223
Pari kierrosta tullut käytyä heittelemässä lainakiekoilla, hauskaa puuhaa kaveriporukalla ja mukavan leppoisaa liikuntaa. Rantafrisbeeta, ultimatea yms. on tullut heiteltyä paljon nuorempana, joten ihan nollista ei tarvinnut aloittaa. Voisikin ostaa oman kiekkosetin 3-4 kpl, niin pääsee heittelemään vaikka joka päivä lähikoulun koreille lyhyempiä heittoja. Onko tuollainen startersetti 3 kpl kiekkoja hyvä ostos? Vai valitseeko vain 3 kpl noita 15-20 euroa maksavia kiekkoja? Draiveri tai vastaava, mid-range ja putteri. Ehkä varakiekkona toinen draiveri, pitkät heitot kun välillä menee ties minne. Väreinä tietysti mahdollisimman kirkkaat, jotta löytää pusikosta.

Esim. XXL:ssä huokeaan hintaan 3 kiekon setti 25 €
Mikäli starter setin haluaa, niin valitsisin mielummin joltain tunnetummalta valmistajalta. Pari esimerkkiä:


Starter seteissä on tyypillisesti käytetty ns. perusmuovia, joka kuluu nopeasti. Muutenhan nuo ovat kelpo kiekkoja pitempäänkin harrastaneelle.

kestävämpi muovi maksaa sitten jo enemmän:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
50
Pari kierrosta tullut käytyä heittelemässä lainakiekoilla, hauskaa puuhaa kaveriporukalla ja mukavan leppoisaa liikuntaa. Rantafrisbeeta, ultimatea yms. on tullut heiteltyä paljon nuorempana, joten ihan nollista ei tarvinnut aloittaa. Voisikin ostaa oman kiekkosetin 3-4 kpl, niin pääsee heittelemään vaikka joka päivä lähikoulun koreille lyhyempiä heittoja. Onko tuollainen startersetti 3 kpl kiekkoja hyvä ostos? Vai valitseeko vain 3 kpl noita 15-20 euroa maksavia kiekkoja? Draiveri tai vastaava, mid-range ja putteri. Ehkä varakiekkona toinen draiveri, pitkät heitot kun välillä menee ties minne. Väreinä tietysti mahdollisimman kirkkaat, jotta löytää pusikosta.

Esim. XXL:ssä huokeaan hintaan 3 kiekon setti 25 €
Hyvä vaihtoehto myös Prismasta https://www.prisma.fi/fi/prisma/prodigy-disc-3-kiekon-aloittelijapakkaus
Gurut ja muut selkeästi kiinalaiset merkit jättäisin kauppaan, appiukolla on muutama näitä guruja ja mielummin heittäisin ämpärin kantta kuin niillä.
Kuten vasu mainitsikin niin käänny tunnetumpien merkkien pariin, Discmania, Innova, Prodigy, Latitude64 muutama nimeltä mainittua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 158
Pari kierrosta tullut käytyä heittelemässä lainakiekoilla, hauskaa puuhaa kaveriporukalla ja mukavan leppoisaa liikuntaa. Rantafrisbeeta, ultimatea yms. on tullut heiteltyä paljon nuorempana, joten ihan nollista ei tarvinnut aloittaa. Voisikin ostaa oman kiekkosetin 3-4 kpl, niin pääsee heittelemään vaikka joka päivä lähikoulun koreille lyhyempiä heittoja. Onko tuollainen startersetti 3 kpl kiekkoja hyvä ostos? Vai valitseeko vain 3 kpl noita 15-20 euroa maksavia kiekkoja? Draiveri tai vastaava, mid-range ja putteri. Ehkä varakiekkona toinen draiveri, pitkät heitot kun välillä menee ties minne. Väreinä tietysti mahdollisimman kirkkaat, jotta löytää pusikosta.

Esim. XXL:ssä huokeaan hintaan 3 kiekon setti 25 €
Itse en ole erityisen vakuuttunut noista starter-seteistä. Hyviä kiekkoja sinänsä muuten (ainakin tunnettujen valmistajien setit), mutta materiaali yleensä sitä halvinta mahdollista, joten varsinkin midari ja draiveri ottaa osumaa varsin äkkiä. Putterissa monet kyllä suosiikin perusmuoveja.

Jos itse aloittaisin nyt, ostaisin hyvin käteen sopivan perusmuovisen putterin ja sitten suoran helppoheittoisen midarin "premium" muovisena. Draiveria ei välttämättä edes tarvitse alkuun, kun ei se aloittelijalla lennä sen pidemmälle kuin midarikaan. Oma suosikkimidari aloittelijalle on Innova Champion Mako3, muilta valmistajilta löytyy varmasti vastaavia. Se aloittelijalle suora premium midari sitten ajan kanssa muuttuu ylikääntäväksi, kun kuluu ja heitto kehittyy. Oma 4v sitten hankittu Mako3 on on edelleen luottokiekko ylikääntäviin lähestymisiin.
 

vasu

Tukijäsen
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
223
Itse en ole erityisen vakuuttunut noista starter-seteistä. Hyviä kiekkoja sinänsä muuten (ainakin tunnettujen valmistajien setit), mutta materiaali yleensä sitä halvinta mahdollista, joten varsinkin midari ja draiveri ottaa osumaa varsin äkkiä. Putterissa monet kyllä suosiikin perusmuoveja.

Jos itse aloittaisin nyt, ostaisin hyvin käteen sopivan perusmuovisen putterin ja sitten suoran helppoheittoisen midarin "premium" muovisena. Draiveria ei välttämättä edes tarvitse alkuun, kun ei se aloittelijalla lennä sen pidemmälle kuin midarikaan. Oma suosikkimidari aloittelijalle on Innova Champion Mako3, muilta valmistajilta löytyy varmasti vastaavia. Se aloittelijalle suora premium midari sitten ajan kanssa muuttuu ylikääntäväksi, kun kuluu ja heitto kehittyy. Oma 4v sitten hankittu Mako3 on on edelleen luottokiekko ylikääntäviin lähestymisiin.
Puttereitakin kannattaa käydä kaupassa hipelöimässä, jotta löytää sen omaan käteen sopivan. Esimerkiksi Kärkkäisillä on yllättävän hyvä valikoima.
Draiverin roolissa oli itsellä alussa leopard3, jota voi kyllä suositella varsinkin kun kysyjällä on jo jonkunlaista heittotaustaa. Se toki kannattaa ehdottomasti ostaa joko champion tai star muovilaadulla, jos sitä nyt mistään löytää. Harmillisen huono varastotilanne on kiekoissa tällä hetkellä..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 158
Puttereitakin kannattaa käydä kaupassa hipelöimässä, jotta löytää sen omaan käteen sopivan. Esimerkiksi Kärkkäisillä on yllättävän hyvä valikoima.
Draiverin roolissa oli itsellä alussa leopard3, jota voi kyllä suositella varsinkin kun kysyjällä on jo jonkunlaista heittotaustaa. Se toki kannattaa ehdottomasti ostaa joko champion tai star muovilaadulla, jos sitä nyt mistään löytää. Harmillisen huono varastotilanne on kiekoissa tällä hetkellä..
C-Leo3 oli itsellekin eka draiveri, mutta näin jälkikäteen ajateltuna ei välttämättä ollut se paras valinta. Ainakin omassa oli vakaus hyvin lähellä esim Teebirdiä. Alivakaus löytyi vasta, kun kiekkoa oli pari vuotta hakannut puihin ja kallioihin. Aloittelijalle voi olla hiukan turhauttavakin kokemus, kun numeroiden perusteella pitäisi olla varsin sopiva aloitusdraiveri.
 

kaarlos

Virallinen JimmZ-boikotoija
Premium-jäsen
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 533
C-Leo3 oli itsellekin eka draiveri, mutta näin jälkikäteen ajateltuna ei välttämättä ollut se paras valinta. Ainakin omassa oli vakaus hyvin lähellä esim Teebirdiä. Alivakaus löytyi vasta, kun kiekkoa oli pari vuotta hakannut puihin ja kallioihin. Aloittelijalle voi olla hiukan turhauttavakin kokemus, kun numeroiden perusteella pitäisi olla varsin sopiva aloitusdraiveri.
Näinpä. Aika alivakaata saa laittaa kyllä ekana draiverina käteen - äkkiä tuollaiset champion-muoviset (oli kiekko mikä hyvänsä) väylädraiverit käyttäytyät todella ylivakaasti aloittejioilla. Premiumeista melkein G-star tai Pro muovissa jos löytyy Leopard niin ne on jo aika tuntuvasti alivakaampia, vaihtoehtoisesti ihan se DX voi olla alussa hyvä vaikka kuluukin nopeasti.

Huvittavana sivuseikkana mainittakoon, että ostin hiljattain C-linen FD:n vanhan kulutetun rinnalle ja postissa tuli joku super-domekas erittäin jäykkämuovinen yksilö joka lentää merkittävästi ylivakaammin ja huonommalla liidolla kuin bägissä oleva C-line PD. Olisi nyt edes jotain toistettavuutta näiden runien välillä.
 

Yeenoghu

Neighbour of the beast
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
1 273
Ja sitten unohtamatta realismipilleriä. Ihan aloittelijalle halvat, valmiiksi alivakaahkot ovat suositeltavia. Tässä järjestyksessä. Kiekkoihin ei pidä rakastua, koska lajissa on aika suuri todennäköisyys kadottaa se lätty iäksi.
Hifistelyyn on loputtomasti eri vaihtoehtoja, mutta jostain perusvarmasta setistä imho kannattaa lähteä liikkeelle. Tuo aiemmin linkkaamani Latituden setti sopii edistyneemmillekin.
 

vasu

Tukijäsen
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
223
Voi olla että aika kultaa muistot, mutta kyllä itse sain nopeasti leopardin lentämään suorahkosti noin 70-80m. Toki toistettavuus oli luokkaa kerran viidestä ja heittotekniikan ajoituksien yms osuminen oli ihan tuurista kiinni. Mutta sen kerran kun saa hyvin lähtemään, niin jää kuokkuun. Käsittääkseni ultimatessa heitellään paljon kämmenheittoja ja kyseinen kiekko sopii myös siihen iha ok.

Mutta.. @kalinka kyseli koululla neppailuun kiekkoja ja siihen riittää aivan mainiosti midari ja 1-2 putteria. Kavereilta voi sitten lainailla kierroksella väylädriveria ja jos tuntuu että sen saa lentämään kivasti, niin sitten ostaa jonkun alivakaan premium muovisen.
 

j.l

Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
397
Oma suosikkimidari aloittelijalle on Innova Champion Mako3
Hyvä suositus. Aivan ensimmäisillä kierroksilla Mako voi olla haastava kiekko saada lentämään kunnolla (eli että ei tee heti jyrkkää käännöstä vasemmalle oikeakätisellä heittäjällä), jolloin suosittelisin sen kaveriksi Sharkkia. Se vaihe tosin tuskin kestää montaa kierrosta, jonka jälkeen Makosta saa käyttökelpoisuutta moneen tilanteeseen vuosien ajaksi. Yleisesti kannattaa kyllä suosia premium-muoveja heti alusta lähtien heittokiekkojen osalta, koska puu- ja kiviosumia ei voi välttää, ja perusmuovit ottavat niistä aika nopeasti hittiä. Hintaeroa kuitenkaan ei ole kuin sen viitisen euroa tavallisesti. Sitten kun nälkä kasvaa ja haluaa lisää metrejä, on Underworld hyvä vaihtoehto ekaksi väylädriveriksi. Ja väriksi tulee tietysti valita pinkki, oranssi tai mikä tahansa Suomen luonnosta poikkeava. Merkityksen huomaa sitten, kun kiekkoa haeskelee ryteikköjen ja nokkospuskien lomasta :love2:.
 
Viimeksi muokattu:

kaarlos

Virallinen JimmZ-boikotoija
Premium-jäsen
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 533
Menee nestettä reilunpuoleisesti näillä keleillä. Tuli ostettua kokeeksi Hydropakin 2 litrainen pussi joka menee kivasti bägissä sadesuojan tilalle (putteriosaston ja pääasiallisen kiekko-osaston välissä repun selkäpuolella). Vaikuttaisi ihan toimivalta, sai letkunkin reititettyä hartian yli kivasti.
 

Liitteet

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 952
Frisbeegolfin mm-kisat alkavat tänään. Miettinyt, että pitäisikö kymppi investoida niin voisi striimata lähetyksen. Yleensä ollut ihan rentouttavaa ja mukavaa katsottavaa fribakisat

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 158
Frisbeegolfin mm-kisat alkavat tänään. Miettinyt, että pitäisikö kymppi investoida niin voisi striimata lähetyksen. Yleensä ollut ihan rentouttavaa ja mukavaa katsottavaa fribakisat

Joskus katsellut noita PDGA:n live-lähetyksiä, mutta kyllä itse mielummin katson seuraavana päivänä Jomezin, Gatekeeperin, CCDG:n, GK Pron tms leikattuja pätkiä. Toistaiseksi ei ole nuo live-lähetysten tuotannot vakuuttaneet kuvanlaadun, kuvauksen tai selostuksenkaan puolesta. Finaalikierrosta ehkä vielä voisi seurata livenäkin, kun on jotain jännitettävää.
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 952
Joskus katsellut noita PDGA:n live-lähetyksiä, mutta kyllä itse mielummin katson seuraavana päivänä Jomezin, Gatekeeperin, CCDG:n, GK Pron tms leikattuja pätkiä. Toistaiseksi ei ole nuo live-lähetysten tuotannot vakuuttaneet kuvanlaadun, kuvauksen tai selostuksenkaan puolesta. Finaalikierrosta ehkä vielä voisi seurata livenäkin, kun on jotain jännitettävää.
Ihan samaa mieltä, että noi enemmän editoidut pätkät ovat parempia kuin live-seuranta. Varsinkin, kun mulla ei enää ole suosikkipelaajaa, jota tulisi seurattua. 10v sitten tuli kisat seurattua into piukassa. Kerran käynyt mm-kisat katsomassa paikan päälläkin, kun kisat olivat helpon automatkan päässä.

Mietin, että laitan lähetyksen taustalle pyörimään. Sopivasti tulee lähetys mun kannalta iltapäivästä/illasta. Suomenaikaa aika onnettomasti lähetys alkaa 22:30, jos en ihan väärin ymmärtänyt aikavyöhykkeitä. Samalla kuukausimaksulla vois tutkia mitä muuta sisältöä discgolfnetwork:ssa on tarjolla.
 

Vision

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 458
Joskus katsellut noita PDGA:n live-lähetyksiä, mutta kyllä itse mielummin katson seuraavana päivänä Jomezin, Gatekeeperin, CCDG:n, GK Pron tms leikattuja pätkiä. Toistaiseksi ei ole nuo live-lähetysten tuotannot vakuuttaneet kuvanlaadun, kuvauksen tai selostuksenkaan puolesta. Finaalikierrosta ehkä vielä voisi seurata livenäkin, kun on jotain jännitettävää.
Joka vkl tulee kisoja katsottuna jälkilähetyksinä, kk oli livelähetykset kokeilussa mutta. tekninen laatu ei ollut kovin hyvä sekä en pitänyt kun miesten kisoihin oli pakko tunkea myös naisten kierrosten alku. Katselen silloin tällöin kokonaisia naisten kierroksiakin mutta antakaa katsojien itse päättää mitä kulloinkin katsovat.
 

Vision

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 458
Johan oli Worldsit !

Tuli katsottua suorana aamuneljään asti ja loput kolme väylää äsken.

Itselläni ei ole varsinaisia suosikkeja paitsi jos kisassa on suomalaisia mutta yleensä ottaen suosin altavastaajia tai paikallisia yllättäjiä.

Ekan kierroksen jälkeen toivoin Nate Sextonin tai James Conradin voittavan koska en ole koskaan nähnyt kummankaan voittavan.

Uskomattomat 1x väylän tapahtumat sekä naisten että miesten kisassa olivat kyllä .. vauhh :) kannattaa siis katsoa vaikka näin jälkikäteen !

 
Viimeksi muokattu:

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 952
Viimeisen kierroksen livestriimi oli tosi jees. Todella tasainen ja jännittävä kilpailu. Hienoilla heitoilla voittaja ratkaisi. Uskomaton sulaminen piikkipaikalta lähtijällä.
 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 571
Tuloksia

Niklas Anttila johtaa Euroopan Openin Tsekin turnausta tällä hetkellä 2. kierroksen jälkeen. 4 Suomalaista top 10 sisällä. Ja Eveliina Salonen naisten sarjan johdossa missä myös 4 Suomalaista 10 parhaan joukossa. Kova edustus!

3. kierroksen jälkeen Niklas edelleen johdossa kahdella heitolla. Toisena Ruotsalainen Linus, kolmantena Joona Heinänen ja jaetulla nelospaikalla Väinö Mäkelä.

Naisten johtopaikka on vaihtunut Henna Blomroosille.

Tänään pelataan viimeinen kierros ja Suomalaisilla ihan älyttömän hyvät sijoitukset, vaikka miesten finaali taitaa olla Suomi-Ruotsi ottelu. Siellä Meresmaa jo sovittelee Lizotten manttelia Niklaksen harteille!

Ja voitto Niklakselle. On se kova! Linus pääsi kärkylle viimeisellä kierroksella, mutta voitto ratkaistiin viimeisellä väylällä. Kolmas sija Joona Heinäselle.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.01.2018
Viestejä
20
Olin jo kovaa vauhtia tekemässä ketjua aiheesta, kunnes älysin käyttää hakua.

Frisbeegolf tuli aloitettua keväällä 2020 ihan kokeilumielessä lähdin pelaamaan, olin ennestään joskus 2016 ostanut ensimmäisen frisbeegolfkiekon jota lähinnä hyvinä kesäpäivinä tuli heiteltyä avonaisilla kentillä.

2020 keväällä tosiaan innostuin lajista näyttelijä Jukka Rasilan instagram julkaisun myötä, houkuttelin kaverit pelaamaan josta toinen innostui enemmänkin lajista. Pelailen enemmän ja vähemmän ihan vuoden ympäri. Kesällä toki ehkä vähän enemmän, kun on keskimääräisesti parempia kelejä.

Enemmän nautin pelaamisesta kuin itse lajin seuraamisesta, toki ajoittain seuraan kisoja ja pelaajien tuloksia joistain kisoista sekä pelaajien sosiaalisen median kautta tuotettua sisältöä.

Lajin kehittäminen ja seuratoiminta kiinnostaa.
 
Liittynyt
21.12.2020
Viestejä
55
Kautta on pikkuhiljaa aloiteltu puttitreenillä kotipihassa ja alettu kasailemaan tulevan kauden bägiäkin. 8 vuotta, sekabägi. Yks holari. Kymmeniä eri ratoja.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 587
Pari talvikierrosta tuli heitettyä, mutta kiekko jäi muuten sisäharrasteiden jalkoihin. Bägiä ei oo kasattu, mutta varmaan se aika samalta näyttää kuin viime kaudellakin. Ostin heräteostoksena männä vkl uuden Discmanian FD:n, se pitää testata ja ostin myös Prodigyn 500 muovisen Pa-3:n, notta oisko siitä heittoputteriksi, mutta kovin on kyllä terävää reunaa Prodigyn kiekoissa. Pitäs ensin jollain santiksella vetää, ennen kuin viittii kierrokselle ottaa.

Ympäri Suomen on tullu heitettyä. Eniten toki täällä Keski-Suomessa. Puijo ja Heinola varsin hienoja mestoja näistä kisaradoista. Keuruu täällä Keski-Suomessa myös.

Holarin heitin viime kesänä muistaakseni Joutsaan jollekin takaysin alkuväylälle. Mieluummin kyllä oppisin puttaamaan ja heittämään, kun heittelisin holareita :D
 
Liittynyt
18.08.2021
Viestejä
2 285
Hauska laji, jota on tullut harrastettua nyt jo viitisen vuotta. Kehitys on kyllä ollut ihan olematonta, mutta en ole antanut sen tulla hauskuuden tielle.

Sen kyllä huomaa, että laji on nostanut rajusti suosiotaan, koska jo ihan tämän minunkin lyhyehkön harrastamiseni aikana ruuhkat täällä Etelä-Suomen radoilla on lisääntyneet erittäin huomattavasti, varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin. Valitettavasti uusien harrastajien runsastumisen huomaa myös siitä, että se vähäinenkin rataetiketti tuntuu kadonneen aivan totaalisesti. Vaelletaan jossain pahimmillaan lähemmäs kymmenpäisissä ryhmissä, hirveä älämölö päällä koko ajan, eikä mitenkään huomioida muita ryhmiä, eli ei päästetä nopeampia ohi tai muutenkaan kommunikoida.

Varsinkin viime kesänä alkoi jo suorastaan vituttaa, kun monille radoille tullessa saattoi olla puolen tusinaa isoa ryhmää jonossa. Pahimillaan meillä meni neljä tuntia yhteen rataan, jossa normaalisti menee ehkä puolitoista. Järkevämpi olisi toki lähtenyt kesken pois, mutta iski sitten joku itsepäisyyskohtaus kaverin kanssa siinä 2½h kohdalla, että mehän saatana pelataan tää kierros vaikka tähän menisi koko yö.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 587
Joo, tuota on Espoossa asuva aktiivisesti heittävä kaverikin manannut, ettei meinaa mahtua minnekään heittämään ja että joka radalle on suunnilleen jonoa. Yks syy lisää olla ahtamatta itteensä PK-seudulle :D

Täällä ruuhkaa on lähinnä kaupungin ilmaisradoilla. Laajavuoren maksullisella radalla saa heittää jo paremmin rauhassa ja vielä kun ajaa kaupungista reippaan 10km esim. Hiiskaan (näkynyt Disc Golf Finlandin videoillakin), niin saa jo suhteellisen varmasti heittää juurikaan jonottelematta, vaikka Hiiskankin kävijämäärät on olleet nousussa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
233
Varsinkin viime kesänä alkoi jo suorastaan vituttaa, kun monille radoille tullessa saattoi olla puolen tusinaa isoa ryhmää jonossa. Pahimillaan meillä meni neljä tuntia yhteen rataan, jossa normaalisti menee ehkä puolitoista. Järkevämpi olisi toki lähtenyt kesken pois, mutta iski sitten joku itsepäisyyskohtaus kaverin kanssa siinä 2½h kohdalla, että mehän saatana pelataan tää kierros vaikka tähän menisi koko yö.
Tämähän se. Kuvioon vielä kaljakassit kaikille niin meno on kuin festareilla parhaimmillaan. Ei edes kaikille radoille viitti mennä tämän takia.
 

kaarlos

Virallinen JimmZ-boikotoija
Premium-jäsen
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 533
Täällä ruuhkaa on lähinnä kaupungin ilmaisradoilla. Laajavuoren maksullisella radalla saa heittää jo paremmin rauhassa ja vielä kun ajaa kaupungista reippaan 10km esim. Hiiskaan (näkynyt Disc Golf Finlandin videoillakin), niin saa jo suhteellisen varmasti heittää juurikaan jonottelematta, vaikka Hiiskankin kävijämäärät on olleet nousussa.
Itse Jyväskyläläisenä tulee käytyä myös usein Petäjäveden, Korpilahden, Multian ja Jämsänkosken radoilla joissa saa pelata kutakuinkin aina rauhassa. Kaikki vieläpä ihan timanttisia ratoja.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 587
Itse Jyväskyläläisenä tulee käytyä myös usein Petäjäveden, Korpilahden, Multian ja Jämsänkosken radoilla joissa saa pelata kutakuinkin aina rauhassa. Kaikki vieläpä ihan timanttisia ratoja.
Joo, Multiaa lukuunottamatta taitaa olla kaikki tuttuja ratoja. Korpilahti on kesällä nätti paikka. Voi käydä satamassa pizzalla kierroksen päälle. Sikäli, kun muistan oikein, niin Petäjävesi tais olla omaan makuun vähän kuppainen, mutta Jämsän A-luokiteltu 18-väyläinen (se metsärata) on aivan mahtava.

Suolahti on kanssa varsin mukava metsärata, sitä voi suositella ja tietty Äänekoskea tästä lähistöltä.
 
Liittynyt
25.11.2020
Viestejä
95
Petäjäveden rataa pidetään kyllä suht aktiivisesti kunnossa ja sitä on vuosien varrella paranneltu. Luokituksesta en tiedä mutta löytyy pitkää ja lyhyttä, teknistä ja vähän vähemmän teknistä väylää. Ainoa mikä on ollut omasta mielestä miinusta on se ykkösväylä tien toisella puolella. Sen kun saisi siirrettyä niin että koko rata olisi Kettulanvuoren puolella niin ei olisi valitettavaa. Ruuhkaa ei ole nimeksikään verrattuna Etelä-Suomen ratoihin, esim. Lausteelle en jaksa klo 16:00 jälkeen edes mennä kokeilemaan.
 

kaarlos

Virallinen JimmZ-boikotoija
Premium-jäsen
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 533
Ainoa mikä on ollut omasta mielestä miinusta on se ykkösväylä tien toisella puolella. Sen kun saisi siirrettyä niin että koko rata olisi Kettulanvuoren puolella niin ei olisi valitettavaa. Ruuhkaa ei ole nimeksikään verrattuna Etelä-Suomen ratoihin, esim. Lausteelle en jaksa klo 16:00 jälkeen edes mennä kokeilemaan.
Osittain samaa mieltä, mutta tavallaan toi ykkösväylä on ihan kiva pelata viimeisenä väylänä niin voi paiskoa lähtiessä parit draivit siinä kentällä. Sikäli sen voisi hyvin varmaan skiptakin.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 397
Viestejä
4 194 139
Jäsenet
70 726
Uusin jäsen
kyosti.laitinen@etp.inet.

Hinta.fi

Ylös Bottom